Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Diæt og ernæring

Her finder du spændende bøger om Diæt og ernæring. Nedenfor er et flot udvalg af over 83 bøger om emnet.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (83)
  • (18)
  • (2)
Format
  • (37)
  • (20)
  • (18)
  • (17)
  • (6)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Sprog
  • (82)
  • (1)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (13)
  • (18)
  • (18)
  • (20)
  • (20)
Serie
  • (8)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Tag
  • (16)
  • (14)
  • (11)
  • (8)
  • (8)
  • (8)
  • (6)
  • (5)
  • (5)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Charlotte Hartvig & Bjarne Stigsby
    199,95 kr.

    FÅS I NY REVIDERET UDGAVE ISBN 9788712050247 Nu i 7. oplag! Årsagerne til barnløshed kan være mange, men én af de hyppigste er noget så simpelt som den kost, vi spiser. Kort sagt: en fertil livsstil kan i mange tilfælde gøre sit for at øge sandsynlgheden for succes, når man gerne vil blive gravid. Både diætist Charlotte Hartvig og speciallæge i gynækologi Bjarne Stigsby har hver dag kvinder i konsultatiionen, som næsten har opgivet drømmen om at blive mor. Men mange af dem kan hjælpes med en kost, der bl.a. sikrer protein, mindsker indtaget af kulhydrat - og indeholder et minimum af sukker. Spis dig gravid indeholder en massse kontante råd, ny viden, opskrifter, kostplaner mm. Alt sammen formidlet i et let forståeligt sprog til en bred målgruppe.

  • af Jane Faerber
    80,00 - 192,95 kr.

    LCHF – spis dig mæt og glad er en bog til alle, der er trætte af humørsvingninger, sukkertrang, dårlig appetitregulering og ikke mindst elevatorvægt. Den er til folk, der gerne vil tabe sig, men også til dem, der har en helt normal vægt, men som døjer med uforklarlig træthed, indre uro og mangler overskud til hverdagen. Den er også til alle, der er trætte af at skulle ”passe på” og tælle kalorier, og som længes efter et liv, hvor fokus ikke hele tiden er på mad. Med LCHF – spis dig mæt og glad kan man spise sig mæt i lækker mad med god samvittighed og samtidig tilegne sig en helt ny, sund livsstil med større velvære. LCHF (Low Carb High Fat – på dansk også kendt under begrebet ”lavcarbo”), der nu er kommet til Danmark, har længe været en utrolig populær måde at spise på i vores nabolande Norge og Sverige. Op mod hver fjerde svensker spiser efter metoden, og det er fordi, der ikke er tale om en kur. Low Carb High Fat betyder bare, at man skal undgå det, som indeholder mange kulhydrater, men ikke naturlige fedtstoffer. Når man spiser LCHF, vender man på mange måder madpyramiden, som vi kender den med kød og fedt øverst, på hovedet, og spiser sig i stedet mæt i gode proteiner, bunker af grøntsager, naturligt fedt fra kød, smør, olier og fede mejeriprodukter suppleret med en smule nødder og bær – samtidig med, at man spiser mindre brød, pasta, ris osv. Hvis man gør det, vil det med det samme indvirke på ens sundhed. Med stor sandsynlighed vil man slippe af med de overflødige kilo, føle sig friskere og få andre gode flere helbredsgevinster. I Danmark har Jane Faerber, der på nettet kendt for sin utroligt populære blog madbanditten.dk, i flere år levet efter principperne i LCHF og på egen krop mærket de gode helbredsmæssige effekter. Hun giver nu sine erfaringer videre i denne bog. Her får læseren en grundig introduktion til LCHF-begrebet og samtidig 70 lækre opskrifter fra Janes eget køkken, så man selv kan komme i gang med at spise efter LCHF-principperne det samme.

  • af Bjarne Stigsby & Hanne Juul
    168,95 kr.

    Spis dig rask er lægens bud på en videnskabelig dokumenteret vej til et sundt og rask liv. Det er kosten sammensætning af protein, kulhydrater og fedt, der skal ændres, hvis man vil spise sig til et sundt helbred. I bogen fortæller læge Bjarne Stigsby om veldokumenterede og sandsynlige sammenhænge mellem kosten, insulin og en lang række sygdomstilstande, og foreslår en anden måde at spise på. Denne måde kaldes Klinisk InSulin Sænkende kost eller KISS-Kost. KISS-kosten bygger på den nyeste videnskabelige forskning til at forebygge og kurerer livsstilssygdomme. Ved at sammensætte din kost af sunde proteiner, langsomme kulhydrater og umættet fedt holder du dit blodsukker stabilt og helbred sundt, og kan spise dig fra diabetes 2, forhøjet kolesterol, PCOS, forhøjet blodtryk og overvægt. I bogen får du gode råd til at få lagt kosten om til KISS-kost og 80 lækre opskrifter udviklet af Hanne Juul, der gør dig dejlig mæt, sund og rask - hele livet!

  • - Grundbog
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    227,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv.Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.Ny opdateret udgave med bl.a. energiberegninger på alle opskrifter.Om forfatterne: Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand.scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl.a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.

  • af Jane Faerber
    80,00 - 194,95 kr.

    LCHF - Low Carb High Fat er en kostmodel, som har taget Danmark med storm. Principperne er enkle, maden er nem og velsmagende, og effekten mærkes øjeblikkeligt!Spis dig mæt og tab dig samtidig! Det lyder næsten for godt til at være sandt. I alt for mange år har vi lært, at vægttab er ensbetydende med afsavn, lidelse og sult. Men ingen kan holde ud at være sulten i længere tid af gangen, og derfor er det projekt dømt til at mislykkes. Med LCHF starter vi et helt andet sted. Vi starter med at spise rigtig mad. Mad, som kroppen kan forstå og genkende som mad, og som vi kan spise os mætte i med god samvittighed. Når vi lægger kosten om til STRIKS LCHF og spiser få kulhydrater og mere fedt, sker der nemlig det fine, at kroppens maskineri skifter brændstof. Og i stedet for at bruge kulhydrater som energi, forbrænder kroppen nu fedt som energi. Det har den åbenlyse fordel, at kroppen nu har fri adgang til de reserver, vi i årenes løb har bygget op og lagret rundt omkring på vores krop. Med bogen her får du en livsstil, som på én gang regulerer dine hormoner, dit blodsukker og din appetit. Og kan du gætte hvad der så også sker? Så regulerer din vægt sig også! I bogen her får du:" En nem og hurtig guide, der hjælper dig i gang med LCHF" En indføring i, hvilke håndtag du kan dreje på, hvis du gerne vil gåned i vægt" Forslag til, hvordan du kan få din LCHF-kost til at spille sammen meddin træning" Hjælp til at gøre de nye vaner varige" Masser af lækre opskrifter til både hverdag og når du har gæsterOm forfatteren:Jane Faerber er 36 år, uddannet cand. mag. og kostrådgiver med speciale i LCHF og Paleo. Jane er også forfatter til bestselleren LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD og blogger til dagligt på Danmarks største LCHF-blog Madbanditten.dk

  • af Jane Faerber
    80,00 - 176,95 kr.

    Står der bare altid en fødselsdag, en påskefrokost, en sommerferie eller en julemåned imellem dig og dine sunde vaner, så er dette den rigtige bog for dig. Jane Faerber viser dig, hvordan du navigerer igennem kalenderårets mange arrangementer og højtider og forener LCHF-livsstilen med både familieliv, ferier og fester - uden at du nemt falder tilbage i gamle vaner. Du får hjælp til at gøre de sunde vaner til en livsstil, og ad den vej lykkes du med at opnå dine mål for både din vægt og sundhed. Få: •Hjælp til at slippe slankekurstankerne og alligevel gå ned i vægt•Inspiration til et familieliv uden sukker og kornprodukter•Praktiske tip til sommerens grillmiddage, ferier og fester•Forslag til sukkerfri børnefødselsdag•Julemåned og nytårsfest uden afsavn og uden ekstra kilo•Over 150 nye opskrifter tilpasset sæsonens højtider og råvarerVi starter i januar og spiser os igennem de mørke måneder i varmende vintermad. Vi lærer om, hvordan vi ved at give slip på idéen om en ny restriktiv slankekur i stedet får held med at gøre de sunde vaner varige og derved lykkes med at regulere vægten ned en gang for alle. Så kommer foråret og de mange helligdage, og vi spiser varme hveder og holder påskefrokost for familien. Vi taler om, hvordan vi navigerer i en verden, hvor hygge er lig med brød. Så går vi ind i sommeren, og her skal vi grille på terrassen og spise masser af grøn mad. Vi skal også tale om, hvordan vi kommer igennem sommerferien uden at falde tilbage i de gamle vaner. I efteråret tager vi på svampejagt, laver efterårsmad og holder børnefødselsdag uden sukker. Så rammer december, hvor vi går all in på LCHF-julegodteriet og inviterer til julehygge og laver sundere julemad med et twist. Vi lægger strategi for, hvordan vi kommer igennem december måneds mange arrangementer uden flere kilo på sidebenene. Til sidst runder vi året af med et brag af en festmiddag, når vi holder nytårsaften for vennerne med en overlækker 4-retters menu.

  • - Forstå din biokemi – sig ja til livet
    af Luuna Sommer
    201,95 kr.

    Vægttabs- og livskvalitetsekspert Luuna Sommer har gjort en opdagelse, der for altid har ændret hendes – og mange andres – liv. De har tabt sig og kiloene er ikke vendt tilbage. Den afgørende nøgle til vægttabet ligger i biokemien. Det er den, der spænder ben, hvis overvægt er et tilbagevendende problem. Da Luuna Sommer ved hjælp af en sund og næringsrig kost fik biokemien under kontrol, slap hun ikke blot 18 kilo. Hendes energi og livsglæde blev markant forbedret.Pludselig var det nemt at tabe sig At nå dertil handler ikke kun om at få styr på biokemien og få kroppen i fedtforbrænding, så man kan tabe sig. Der skal mere end en ny kostplan til for at opnå et varigt vægttab. Derfor er bogen heller ikke en køreplan til at tabe sig, men præsenterer vigtig viden om det samspil mellem krop og psyke, der er forudsætningen for at lykkes. “Når du ændrer kostens sammensætning, ændrer kemien i kroppen sig 
 øjeblikkeligt, og sulten samt lysten til søde ting forsvinder på en dag 
eller to. Det lyder vildt, men det er sådan det er.” Gennem sin egen historie med de ekstra kilo beskriver Luuna Sommer processerne i kroppen samt det mentale arbejde, der skal til for at slippe kiloene for altid og sige JA til livet. Det har flere hundreder deltagere i hendes forløb gjort, og i bogen fortæller 10 cases også om deres erfaringer. Større livskvalitetLuuna Sommer ønsker med bogen at være med til at sætte en ny standard for vores sundhed, der ikke blot handler om færre kilo på kroppen, men også om større livskvalitet. To områder hun brænder for, da hun selv har erfaret, hvor livsforandrende det har været at slippe kampen med kiloene en gang for alle.

  • - Løft dit ansigt og overskud – helt naturligt
    af Susanne Dyhr
    256,95 kr.

    Denne bog er til dig, der … vil reducere rynker og slap hud naturligt ønsker at forebygge aldringstegnvil reducere spændingerøge dit overskud og velvære styrke et positivt selvbilledeAnsigtsyoga er et naturligt alternativ til botox og kirurgi. Ved at træne og afspænde dit ansigt kan du reducere og forebygge aldringstegn i ansigtet. Ansigtsyoga gavner dog mere end rynker og slap hud. De fleste oplever både indre og ydre forandringer. Det er aldrig for tidligt eller for sent at starte. ”Jeg har fået et friskere look og fået reduceret min bekymringsrynke. Ansigtsyoga er stærkt vanedannende og vældig afstressende. Jeg føler mig mere glad og afslappet.” Helle, 44 år ”Jeg elsker ansigtsyoga, og vil fortsætte med det resten af livet. Øvelserne gør mig afslappet og godt tilpas. Jeg kan se forandringerne i mit ansigt og i huden.” Henriette, 50 år ”Ansigtsyoga har gjort min hud flottere, reduceret rynker i panden og mellem bryn og løftet min hængende mundvig. Jeg har fået mere energi og en følelse af kontrol og mindre stress.” Rita, 80 år. Med denne bog, som er en begynderguide, føres du skridt for skridt ind i metoden. Om forfatterenSusanne Dyhr (f. 1977) inspirerer og hjælper kvinder med at skabe forandringer ved hjælp af ansigtsyoga. Hun er certificeret underviser i ansigtsyoga, men har også selv brugt metoden til både at skabe et nyt udseende og liv.

  • - Opdag hvilke madvarer, som beviseligt forhindrer og kurerer sygdom
    af Gene Stone & Dr Michael Greger
    270,95 kr.

    Ernæringseksperten Michael Greger gennemgår de mest almindelige dødbringende sygdomme og giver detaljeret ny viden om hvad der kan forhindre, at man udvikler dem.Ingen bog kan fuldstændig fjerne for tidlig død på grund af almindelige sygdomme, som kan forhindres.Men læseren, der anvender informationen i denne bog, kan skabe en meningsfuld forandring i sit liv både hvad kvaliteten og levetiden angår. Trods titlen loves der ikke udødelighed, men et tilbud om et sundt liv  langt udover den forventede afslutning. 

  • - Drik dine grøntsager
    af Mads Bo Pedersen
    244,95 kr.

    High on Smoothies er til dig der ønsker mere end sukkerholdige dessert smoothies. Opskrifterne er inspirerende og lokker dig til at drikke dine grøntsager på en sjov og velsmagende måde. Med udgivelsen fortæller Mads Bo Pedersen, hvordan man med lækre smoothies kan få masser af næringsstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler, som sikrer et stabilt blodsukker, mental skarphed og et overlegent energioverskud. Bogens første del indeholder masser af information, tips og tricks til sunde smoothies og sidste halvdel er 30 velsmagende smoothies fyldt med grøntsager. Bogen er anbefalet af Chris MacDonald fra Radiodoktoren samt Carsten Vagn-Hansen og Oscar Umahro Cadogan fra Sundhedsrevolutionen. Mads Bo Pedersen er Danmarks førende juicemester og har tidligere udgivet bestselleren og opskriftsbogen 'High on Juice', som giver en forståelse for, hvad der sker, når man drikker friskpresset grøntsagsjuice.

  • af Mads Bo
    244,95 kr.

    Så er Mads Bo, bedre kendt som bestsellerforfatter og Danmarks førende juice- og smoothiemester fra Go’ Morgen Danmark på banen med sin 6. bog om juice og smoothies.Han har gjort det igen; skrevet en inspirerende opskriftsbog fyldt med vibrerende liv og kærlighed. Tag Mads Bo i hånden og lad ham vise dig, hvordan du får gigantiske mængder rå og uspolerede grøntsager på en hurtig og simpel måde. Fælles for alle bogens opskrifter er, at det er første gang nogensinde, at du får juice- og smoothieopskrifter HELT uden brug af sødende frugter.De grønneste af de grønne!!!Bogen henvender sig til dig der gerne vil påvirke:din vægtdit blodtrykdit blodsukkerkroniske smerterog dit humørOpskriften er simpel: hæld grønt i glasset!Mads Bos bog med særligt fokus på det grønneste af det grønne har været savnet. Jeg lover dig, at du ikke vil fortryde at åbne døren til en grønnere livsstil. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ærgrer sig over at blive mere energifyldt og i øvrigt strammet op indeni og udenpå. Det er nemlig, hvad levende mad gør ved os. Speciallæge Anna Iben HollensbergI sin genistreg af en juice- og smoothiebog har Mads Bo fjernet enhver undskyldning for børn og sukkerglade mænd, som ikke bryder sig om grøntsager. Med velsmagende og endda søde juicer vil selv de mest kræsne elske denne let tilgængelige kilde til sundhed. Letlæst og en oplagt gaveidé. Speciallæge Claus HanckeDet er afgørende, at kroppen får alle de næringsstoffer den har behov for. Den øvelse er vores eget ansvar. Vi kan især gøre det ved at juice og blende grøntsager til smoothies fremfor at mishandle dem ved at koge dem til smat. Lær det hele af Mads Bo.Speciallæge og sundhedskonsulent Carsten Vagn-Hansen

  • - Din smutvej til sundhed
    af Martin Bonde Mogensen & Jakob Rubin
    193,95 - 202,95 kr.

    Vågner du om morgenen og føler dig dødtræt? Slæber du rundt på lidt for mange kilo? Har du ondt i ryggen? Ømme,stive led? Hovedpine? Oppustet mave? Så vil du – og din overarbejdede krop – have stor fornøjelse af ”Den fede faste”! Den fede faste er en kur, hvor du kan forvente et sundhedsboost af din generelle tilstand! Med udgangspunkt i bogen her sender du din krop på ferie i 3, 7, 14 eller 24 dage. Du spiser alt, hvad du kan, fra en velsmagende, vita­minrig vegetar-buffet. Opskrifterne til den letfordøjelige mad finder du bag i bogen. Når du har tygget af munden, går du på grønsagssaft, vand og urtete i en, to eller fire dage. Din krop vil sige ”tak for turen” ved at rense din hud, lever, nyrer, lunger og tarmsystem. Resultat: Du føler dig let og fyldt med energi. Din hud og dine øjne stråler, dine skavan­ker svinder bort, og du har sikkert også tabt nogle kilo. Nu kan du nyde livet indtil næste år, hvor du måske vil af sted igen. Og så er bogens opskrifter både enkle og nemme at gå til – du behøver ikke at fare rundt i 10 forskellige specialbutikker for at indfange ingredienserne!Din guide er indehaver af Kropsinstituttet, Martin Bonde Mo­gensen, der selv har taget turen mange gange. På en op­muntrende og overskuelig måde deler han alle sine tips og tricks til din første – men garanteret ikke sidste – fede faste. God tur!

  • af Karina Baagø
    216,95 kr.

    Denne bog er til dig, der er træt af tørt, kedeligt og klægt glutenfrit brød, der smager skarpt af hirse og boghvede. Og til dig, der er frustreret over ikke at kunne bage godt glutenfrit brød til én, du holder af.I et letforståeligt sprog hiver Karina Baagø glutenfri bagning ned på et niveau, hvor alle kan være med. Opskrifterne tager udgangspunkt i naturligt glutenfrie meltyper, som er lette at få fat på, ikke koster en formue og indeholder den næring, din krop har behov for.Karina guider dig igennem fire simple trin til at bage et godt glutenfrit brød, som hele familien kan samles om.Med udgangspunkt i Strukturmetoden forklarer Karina, hvordan dit glutenfrie brød bliver luftigt og smagfuldt. Knæk selv koden til Glutenfrit Brød og forstå, hvorfor dit glutenfrie brød før blev tørt, smagte kedeligt, faldt sammen og blev klægt.Med denne bog i hånden kan du se frem til glutenfrit brød med let og saftig krumme og den gode brødsmag!Alle opskrifter er naturligt glutenfrie, mælkefrie og low FODMAP.Om forfatterenKarina Baagø er mor til et barn, der ikke tåler gluten, og lever selv glutenfrit. Siden 2016 har hun afholdt kurser i glutenfri bagning for glutenintolerante, køkkenansatte og andre med ønske om at bage et godt glutenfrit brød. Karina har udviklet Strukturmetoden, som giver et luftigt glutenfrit brød hver gang.Med udgangspunkt i personlige erfaringer og faglige kompetencer fra sin uddannelse i ernæring og sundhed, rådgiver Karina familier om hverdagen med glutenfri diæt.

  • - Basiskøkkenet og flere opskrifter
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    227,95 kr.

    En inspirerende efterfølger til succes bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven. Hvor den første bog er en grundbog der beskriver principperne bag Low FODMAP diet, og kombinerer disse med en række opskrifter, så er bog 2 en guide til basiskøkkenet med mange spændende ideer og forslag til, hvordan hverdagen enkelt og nemt kan implementeres og følges i diæten. Det hele er garneret med en række velsmagende opskrifter med få ingredienser, som gør det nemt at bruge Low FODMAP diet. Bogen henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få et bedre helbred og en lettere hverdag ved at spise rigtigt, sundt og godt. Bogen kan også med fordel anvendes af pårørende og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen. Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College London.

  • - Verdens hurtigste fastfood
    af Mads Bo
    244,95 kr.

    Så er Mads Bo, bedre kendt som bestsellerforfatter og Danmarks førende juice- og smoothiemester fra Go’ Morgen Danmark på banen med sin 7. bog. Denne gang helt uden juice og smoothies. I stedet er der fokuseret på plantebaserede opskrifter lavet på en powerblender. ’Power Blending’ Verdens hurtigste og måske SUNDESTE fastfood.50 opskrifter i kategorier fra rygende varme supper, salat & tilbehør, plantemælk, dips og dressinger, mel, dej og bagværk, nøddesmør, virgin cocktails til is og desserter. Med denne bog vil jeg gerne vise dig, at sundhed og velsmag ikke behøver at være tidskrævende og kedeligt. Langt fra faktisk. Jeg vil byde dig velkommen til en verden af smag, farve og tekstur. Jeg har været en tur i køkkenet og eksperimenteret med mad lavet på blenderen. Opskrifter som rækker langt ud over de silkebløde smoothies. Og jeg indrømmer det gerne, der gik rigtig lang tid fra jeg købte min første powerblender til, at jeg lavede andet end smoothies. Ja, jeg kunne faktisk næsten ikke tro, at det var muligt at lave hummus, suppe og nutella på denne måde. Men heldigvis kom jeg i gang - og jeg kan slet ikke fatte, hvor meget jeg elsker denne form for simpel, sund og lynhurtig madlavning. Formålet med denne bog er at dele min begejstring og inspirere dig, så du også kommer i gang med at udnyttet din power blenders fulde potentiale. Af samme grund, har jeg bevidst valgt at undlade at fylde bogen med smoothieopskifter. Faktisk finder du ikke en eneste. Jeg har altid sagt, at hvis man vil have succes med at integrere en sund livsstil i en travl hverdag, ja, så skal det være nemt, enkelt og praktisk. Og når det drejer sig om at få planter og næring, er blenderen en sand velsignelse. Det er både hurtigt, nemt og effektivt. Blenderen har personligt reddet mig mange dage, hvor jeg ikke lige har fået prioriteret tiden til at få spist mine 600-800 g frugt og grønt. Min blender hjælper mig ganske simpelt med at hæve bundniveauet.

  • - Giver ro i maven. Lev godt med IBS.
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen & mfl.
    227,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (irritable bowel syndrome eller IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling. Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres, og i hvilke mængder. Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.

  • af Stine Buje
    129,95 - 178,95 kr.

    Femten danskere fortæller, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkraft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter, som vi alle kan lære noget af.Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.

  • - bryd dit tankemønster og nå dine mål
    af Inge Vinding
    202,95 kr.

    ‘Vejen til vægt i balance – bryd dit tankemønster og nå dine mål’ er en bog til dig, der er træt af slankekure, men gerne vil have et sundere forhold til mad, vægt og spisning. Det er en bog til alle, der én gang for alle vil tabe sig og leve sundere!Vejen frem mod et afbalanceret forhold til mad og vægt går gennem tre principper: Alt er tilladt – med måde: Det handler om at få ændret vores spisevaner på en måde, der ikke er forbundet med afsavn og strikse regler. Mindful spisning: Vi skal spise med nærvær og nydelse og uden dårlig samvittighed. Kognitiv terapi: Vores tanker er med til at fastholde os i uhensigtsmæssige mønstre og kan spænde ben for os, når vi vil noget nyt. Det handler om at få hjernen som medspiller og ikke modspiller. Bogen indeholder to dele. Første del giver dig indsigt i de forhindringer, der står i vejen for at ændre spisevaner – det kan spænde fra uhensigtsmæssige vaner og hyggespisning til trøstespisning og forstyrret spisning. Anden del er et program, der hjælper dig til at få styr på din spisning og vægt. Du får en række redskaber, der hjælper dig til at bryde dit gamle mønster og nå dine mål. Bogen bygger på dokumenteret viden om sammenhængen mellem følelser, tanker, spisevaner og overvægt – og på viden om motivation og forandringsprocesser. Bogen er en praktisk efterfølger til Inge Vindings bog ‘Vægt i balance - tag magten over dine spisevaner’.

  • - 9 Trin til at spise dig fri
    af Jane Kudsk
    216,95 kr.

    Mere end hver 10. dansker har Type 2 diabetes eller har så højt blodsukker, at de er godt på vej til at udvikle sygdommen! Hvorfor rammer denne sygdom, der engang blev kaldt gammelmandssukkersyge, nu også unge mænd, kvinder og børn? Og hvorfor er udbredelsen af sygdommen eksploderet de seneste årtier? Jane Kudsk er ekspert i ernæring og Type 2 diabetes, og i denne bog afslører hun: • Hvorfor forfejlede kostråd og fokus på medicinsk behandling har gjort Type 2 diabetes til en udbredt, kronisk sygdom • Hvordan du kan spise dig til et naturligt, stabilt blodsukker ved at glemme alt du har lært om fedt og forkæle dig selv med nærende og velsmagende mad Mange vil blive overraskede over bogens budskab: vi skal nemlig spise meget mere fedt. Med udgangspunkt i den nyeste forskning og de mange diabetikere hun har hjulpet fri af sygdommen, gør Jane Kudsk op med myten om, at fedt gør os fede og syge. Ved at spise mere naturligt fedt vil du opleve en helt ny mæthed, og du kan ændre hele balancen i din krop og gå fra diabetiker til ex-diabetiker. Bogen giver dig 9 Trin til at spise dig fri og indeholder et væld af gode råd til at ændre madvaner og få motivation til varig forandring. Om forfatteren Jane Kudsk (Cand.techn.al.) har en kandidatgrad i fødevarevidenskab med speciale i human ernæring fra Københavns universitet (tidl. Den kgl. Veterinær og Landbohøjskole). Hun er stifter af Spis dig fri, hvor hun holder foredrag, kurser og individuelle livsstilsforløb. Hun er en aktiv blogger vedrørende den nyeste forskning om ernæring og Type 2 diabetes på spisdigfri.dk.

  • - Juicer & Smoothies til børn
    af Mads Bo
    244,95 kr.

  • - Spis dig rask
     
    202,95 kr.

    Vidste du, at … … godt 1 million danskere har type 2 diabetes eller et forstadie til sygdommen? … cirka 200.000 danskere har sygdommen uden at vide det? Men der håb forude – for du kan spise dig rask. Det er det utvetydige budskab i Diabeteskuren. Du behøver ikke finde dig i at leve med diagnosen type 2 diabetes eller frygte, at du får den. Du kan gøre noget ved det. I Diabeteskuren tager Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engel et fast greb om den sygdom, som bliver mere og mere udbredt, også blandt børn og unge. Og så serverer de opskriften på en ny og diabetes venlig livsstil - med otte sunde og enkle leveregler, der har en både forebyggende og helbredende effekt uden at vende hverdagen helt på hovedet. Alle vil have gavn af at afprøve levereglerne, men de er nøje tilpasset mennesker, der er insulinresistente eller er på vej til at blive det. Målet er at stabilisere blodsukkeret, så man i sidste ende kan undgå medicin og sygdommens begrænsninger. Forfatterne fortæller, hvilke madvarer der skal på menuen – og hvilke, man skal undgå, og de forklarer, hvorfor og hvordan man får både mad og motion til at lykkes i en travl hverdag. Bogen byder også på 80 lækre, nemme opskrifter for hele familien!

  • - Få styr på din tarmflora og bliv rask
    af Signe Gad
    185,95 - 227,95 kr.

    GAPS ® er lanceret af neurolog, ernæringsekspert og mor til en forhenværende autist, Natasha Campbell-McBride. Det står for Gut and Psychology Syndrome, en fælles betegnelse for diagnoser og symptomer med rod i en tarmflora, der er ude af balance. Ud over sin egen kliniske erfaring og forskning har Natasha Campbell-McBride udviklet kuren på baggrund af kollegers erfaringer, der er indsamlet og/eller dokumenteret gennem knap 100 år. GAPS-kogebogen handler om den køkkenmæssige side af GAPS-kuren. Ud over at udstikke de overordnede retningslinjer bringer bogen de lækreste opskrifter på hjemmelavet mad af gode råvarer, hvor trends som økologi, dyrevelfærd, gamle madlavningsteknikker, fermentering, fondkogning, juicing samt brug af smør og masser af andre gode, gammeldags fedtstoffer er i højsædet. Man lærer, hvordan man i en periode af sit liv kan lave velsmagende sukker- og stivelsesfri GAPS-mad til hverdag og fest året rundt – med et bedre helbred som gevinst. Nyere tids boom i forskning i tarmmikrober slår fast, at grundlaget for sundhed og trivsel skal findes i fordøjelsen. Det er altså her, vi skal sætte ind, hvis vi ønsker at reparere helbredet. Vælger du at følge GAPS-kuren, er denne kogebog din bedste ven i køkkenet! Om forfatteren Signe Gad er selvlært madentusiast og udvikler af opskrifterne i GAPS-kogebogen. Uddannet skuespiller, lærer i alexanderteknik samt freelance speaker. Blogger og artikelskribent i forskellige tidsskrifter. Efter 4 intense år med GAPS-mad, research og eksperimenteren springer hun nu ud som kogebogsforfatter , idet hun har skrevet den kogebog, som hun selv manglede, da hun for 4 år siden tog sagen i egen hånd for at hjælpe sin datter af med den mavepine, der havde hjemsøgt hende i 7 år. Som en sidegevinst har hun også selv fået has på diverse fysiske plager ved at følge GAPS-kuren.

  • af Hannah Grant
    177,49 kr.

    Den klassiske cykel kogebog, nu i softcover udgave. Med forord af Bjarne Riis. The Grand Tour Cookbook er den ultimative Performance Cooking-kogebog til alle med interesse for cykling, maraton og ekstrem - og langdistancesport og til den madglade Tour de France-fan. Her er ingen snyd, kun rigtig mad, der smager godt! Bogens forfatter, Hannah Grant (f. 1982), er udlært kok på michelinstjerne niveau og har arbejdet på flere toprestauranter, inden hun blev køkkenchef hos Riis Cycling og her i samarbejde med holdets ernæringsekspert Anne Dorthe Tanderup udviklede Performance Cooking-konceptet, som sætter en ny dagsorden for, hvordan rytterne får energi til en grand tour. The Grand Tour Cookbook introducerer og forklarer Performance Cooking-konceptet kort fortalt et individualiseret kostkoncept med fokus på at optimere den enkeltes ydeevne, alt sammen gennem ærlig mad lavet fra bunden af gode, sunde råvarer, som kan være med til at fremme et bedre helbred og en hurtigere restitution. Bogen følger en grand tour (som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España), og indimellem de mange opskrifter, der er lige så lækre, som de er ligetil, er der interviews med ryttere som Alberto Contador, Matti Breschel og Chris Anker Sørensen, der reflekterer over madens betydning for deres performance. 2013 markerer 100-års-jubilæet for Tour de France og bliver samtidig året, hvor The Grand Tour Cookbook løfter sløret for de kostprincipper, der udgør benzinen for den professionelle cykelrytter. 'Det utvivlsomt mest moderne og individualiserede kostprogram i cykelsporten.' Bjarne Riis, holdejer' Kvaliteten af det, du putter i munden, er en afgørende faktor for, at din krop kan præstere optimalt.' Anne Dorthe Tanderup, ernæringsekspert 'Hvis du ikke spiser ordentligt, kan du ikke præstere.' Chris Anker Sørensen, cykelrytter 'De bedste råvarer og en begavet og dygtig kok i køkkenet giver det bedste resultat.' Alberto Contador, cykelrytter

  • - Spis, sov og tænk dig sund
    af Anette Harbech Olesen
    73,95 - 199,95 kr.

    ”Mad, mening og magiske øjeblikke” afslører nogle af hemmelighederne bag et langt og sundt liv. Du præsenteres for nye vinkler og veje, hvor individualitet, livsglæde, mening og naturligt velvære bringes i fokus. Herved får du mulighed for at navigere sundere i livet og samtidig ha’ det rigtig godt. Omdrejningspunktet er god mad, gode venskaber, aktivitet og søvn, der alle er afgørende brikker i bestræbelserne på at opnå en god livskvalitet og livslængde. Kvaliteten af det liv vi lever, afgøres dog også af vores evne til at tage ansvar og finde mening. Derfor introducerer bogen dig for taburetteknikken, en enkel visualiseringsmodel, der kan hjælpe dig til indre balance, styrke og sundhed. Forestil dig, at din sundhed hviler på tre ben, ligesom en taburet. Hvert ben er udtryk for det, der har betydning for din indre sundhed og balance. Det kan blandt andet være dine tanker, dine valg af mad samt kvaliteten af din nattesøvn. Ved at finde din personlige og individuelle balance, vil du lettere kunne opnå indre stabilitet og styrke. Læs bogen og få lyst til at gøre noget godt for dig selv og dem, du holder af. Du vil, udover solid og velunderbygget viden om søvn, aktivitet og gode tanker, også finde et væld af enkle og sunde opskrifter, der forhåbentlig vil inspirere dig til masser af skøn og velsmagende mad og til at skabe magiske øjeblikke, også i hverdagene. Bogen byder på en række enkle og effektive tiltag, der kan hjælpe dig og dine til at holde balancen og nyde livet i glæde og sundhed.

  • af Rebecca Leth-Nissen Johansen
    93,95 - 131,95 kr.

    En god og fyldig salat er for de fleste lig med god energi og øget velvære. For folk, der lider af irritabel tarm og derfor lever på Low FODMAP-diæten, er der flere ting at tage hensyn til, og det kan derfor være en udfordring at finde den rette inspiration til varierede salater. Denne bog er Salatfabrikken omsat til low FODMAP-diæten. Bogens lækre og indbydende salater er sammensat ud fra principperne bag diæten og er baseret på den seneste viden om, hvilke fødevarer der kan indgå i den. Herudover er salaterne sammensat på samme vis og ud fra samme grundtanker som Salatfabrikkens øvrige salater, så de sikrer både visuel fryd, god smag, dejlig konsistens og et næringsindhold, der bringer din sundhed i top. Low FODMAP-udgaven indeholder 40 dejlige salatopskrifter. Om forfatteren Rebecca Leth-Nissen Johansen er autoriseret klinisk diætist og autodidakt salatopskrift-udvikler. Disse to bøger er hendes første udgivelser. Bogens opskrifter udspringer af hendes erfaringer i sit daglige virke som diætist. Rebecca har, siden hun var ganske lille, haft interesse i at gøre hverdagen lidt sundere og en passion for at kreere velsmagende og smukke salater, der sprudler af sundhed.

  • - Drik dit ukrudt
    af Mads Bo
    244,95 kr.

    Super grønne juicer og smoothies er hamrende sunde for os, de smager fantastisk, og så er de hurtige og lette at lave. Har du læst Mads Bo's bestseller High on Juice eller High on Smoothies - og er du nu klar til næste skridt? Så lad Mads Bo vise dig, hvordan du i velsmagende stil, går et spadestik dybere.Super Grønne Juicer & Smoothies giver krudt på raketten i forhold til at komme i gang med at juice og blende. Bogen indeholder opskrifter på både juicer og smoothies. Fælles for alle opskrifter er, at de indeholder store mængder grøntsager og ikke mindst ukrudt. Så gør dig klar til et eventyr ud i den vilde verden af ukrudt, som brændenælder, mælkebøtter, skvalderkål og vejbred.Mads Bo's budskab er klart: Drop ukrudtsbrændere og roundup. Drik dit ukrudt i form af juice og smoothies og nyd et sand festfyrværkeri af kulørte byggematerialer. Bonus: Dit helbred

  • - Samtaler om kræft
    af Mikael Rørth & Anne Mette Steen-Andersen
    129,95 - 222,95 kr.

    En bog, der ønsker at give håb til dig, der har kræft tæt inde på livet. Mange opfatter det at få en kræftdiagnose som en dødsdom. Den opfattelse ønsker Mikael Rørth at nuancere. Han har som læge og professor i onkologi arbejdet med kræftpatienter i over 40 år og ved, at lægerne kan meget mere i dag, end de kunne for bare fem eller ti år siden. Det betyder, at der i dag er flere end nogensinde tidligere, der overlever en kræftsygdom. Sammen med en lang række førende kræfteksperter gør Mikael status over den viden, der findes om kræft og kræftbehandling i dag. Hvad kan vi? Hvorfor kan vi det, vi kan? Og hvor bringer det, vi ved, os hen i fremtiden? Bogen vil på en let tilgængelig måde efterlade dig med viden og med modet til at tale om sygdom. Mikael Rørth (f. 1943) er overlæge og professor i klinisk onkologi. Han har i de sidste mere end 40 år arbejdet med kræft og kræftpatienter, og har blandt meget andet været involveret i at revolutionere den medicinske behandling af testikelkræft i Danmark. Han er bosat i Charlottenlund. Anne Mette Steen-Andersen (f. 1989) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet. Hun har dedikeret sin karriere til at skrive om sundhedsvæsenet, bl.a. som journalist og redaktør på nyhedsavisen, Dagens Medicin. Hun er bosat på Islands Brygge i København.

  • - The endurance athlete's cookbook
    af Hannah Grant & Stacy Sims
    217,95 kr.

    Den ultimative kogebog til langdistanceatleter, løbere, cykelryttere og triatleter.Hannah Grant og Stacy Sims guider dig sikkert igennem alle årets sæsoner med lækker mad og en forståelse af kroppens fysiologi som året skifter.Hannah Grant har været kok for Bjarne Riis's tidligere cykelhold og er kendt fra Go' morgen Danmark, hun er aktuel på verdensplan i den nye TV serie EAT RACE WIN på Amazon prime

  • af Pia Norup
    145,00 - 233,95 kr.

    Aldrig før har så mange følt sig trætte og udmattede. MITO-kosten, der kombinerer det bedste fra middelhavskost og KETO-kost, sætter gang i alle kroppens små energiceller og giver en masse kræfter, man ikke anede, man havde. Både fysisk og mentalt.En moderne hverdag med arbejde og familieliv rummer masser af ting, der skal gøres, som dræner os for energi og i perioder kan efterlade os med en følelse af total udmattelse eller ligefrem udbrændthed. Løsningen er ikke sort kaffe. Vil man sin træthed til livs, skal man finde ind til årsagerne – og erstatte alt det, der udmatter, med energiskabende ting.Og det kan sagtens lade sig gøre, lover læge og Functional Medicine Practitio- ner Pia Norup. Hun opsøges dagligt af patienter, som på tværs af sygdomme har det til fælles, at de føler sig hæmmet i at leve det liv, de ønsker, fordi de er for trætte.I Aldrig mere træt hjælper hun læserne med at identificere, hvor lige præcis deres træthed kommer fra. Og så har hun en plan, der fyrer op under den energi, vi alle har så hårdt brug for. Bl.a. introducerer hun os for vores vigtigste og dybt fascinerende medspillere, mitokondrierne. Det er cellernes mikroskopiske kraftværker, som giver kroppen energi og styrke, og dem kan vi skrue op for, hvis vi ved hvordan.Maden spiller en afgørende rolle for mitokondrierne, og derfor lancerer bogen den såkaldte MITO-kost. Der er tale om en overvejende grøn antiinflammatorisk måde at spise på med få kulhydrater og masser af fedtstoffer af høj kvalitet. Bogen rummer en komplet kostplan til fire uger med de lækreste opskrifter, spækket med næring til at løfte energiniveauet.Desuden kommer den rundt om små og store livsstilsvalg, der påvirker ens energi: Naturligvis søvn og døgnrytme, men også motion og bevægelse, sociale vaner, arbejdsvaner og selvomsorg. De mange gode råd er til at overkomme - også når man er træt.

  • - En guide til fødevarer der forebygger
    af Richard Beliveau¤Denis Gingras
    199,94 kr.

    Jordbær hæmmer kræft. Spis tomater mod kræft. Fuldkorn mindsker risikoen for kræft. Rødvin modvirker kræft. Løg kan sænke kræftrisikoen. Historier om fødevarer, der forebygger kræft, trækker jævnligt overskrifter i dagblade og magasiner. Den ene undersøgelse afslører ét, mens en anden fortæller noget andet. Du kender sikkert allerede en del af historierne, men mangler mest af alt overblik. En bog, hvor alle de seneste opdagelser er samlet på ét sted. En guide.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.