dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Sygepleje og paramedicinske fag

Her finder du spændende bøger om Sygepleje og paramedicinske fag. Nedenfor er et flot udvalg af over 8.517 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Fællesbogen om overgangsalderen
    af Sanne Gottlieb
    161,95 - 192,95 kr.

    KENDTE KVINDER OM OVERGANGSALDERENS SKRØBELIGHED OG RÅSTYRKENy bog giver indsigt i alt det, mange praktiserende læger stadig ikke ved om overgangsalderen, og forklarer de misforståede hormoner. MENOPAUSE MAMAS er en oplysende og varm bog om overgangsalderen, der gør op med synet på overgangsalderen som en periode, man bare skal igennem. For med viden og rette hjælp er den i virkeligheden en kraftfuld fase i enhver kvindes liv.Bogens kvindeforum består af: Annette Heick, Malene Lei Raben, Maj Wismann, Lotte Tegner Freddie, Sussi La Cour, Janni Ree, Christine Feldthaus, Line Baun Danielsen, Rikke May, Szhirley, Anna Mette Fuhrmann, psykolog Birgitte Svinth og gynækolog Dorthe Snejbjerg.SANNE GOTTLIEB (1968) er Certificeret Menopause Rådgiver, sygeplejerske, radiovært og forfatter. En rød tråd i hendes arbejde er kvindeliv og kønnenes samspil. Sanne Gottlieb er ambassadør for Danner.

  • af Oluf Falkenberg Nielsen & Mette Juel Bojsen-Møller
    242,95 kr.

    Anatomi og fysiologi – 400 quizspørgsmål kan understøtte en aktiv og motiverende læring. Du kan quizze alene eller i en gruppe med andre studerende. Spørgsmålene kan også bruges til eksamensforberedelse. Niveauet svarer til sygeplejerskeuddannelsen, og spørgsmålene er opdelt i otte kategorier, som dækker de centrale organers opbygning og vigtigste funktioner.Anatomi og fysiologi – 400 quizspørgsmål er udviklet til brætspillet Questio, som skal købes særskilt. Men du kan også spille uden brætspillet. Her giver et korrekt svar 1 point, og der er 2 point, hvis du svarer korrekt på spørgsmålene med en gul stjerne.Spørgsmålene er udviklet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller, som er forfattere til Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet. Begge er cand.scient fra Københavns Universitet. Oluf Falkenberg Nielsen er lektor ved University College Sjælland, og Mette Juel Bojsen-Møller er lektor ved Professionshøjskolen Metropol.

  • af Rae W. Langford
    183,99 kr.

    Håndbog for sygeplejersker er nem at have med i kittellommen, så du hurtigt kan slå op og indhente viden om alt fra procedurer, undersøgelser og værdier til doseringer, EKG og genoplivning.Hvert kapitel har sin egen farvekode og er tilpasset danske standarder og gældende kliniske retningslinjer i Danmark. Sidst i bogen findes en udførlig referenceliste.Målgruppen er studerende på de sundhedsprofessionelle uddannelser og færdiguddannet sundhedspersonale.Bogen er udgivet efter aftale med Elsevier Inc.

  • af Arne Lykke Viborg & Annette Walsøe Torup
    242,95 kr.

    Sygdomslære– 400 quizspørgsmål kan understøtte en aktiv og motiverende læring. Du kan quizze alene eller i en gruppe med andre studerende. Spørgsmålene kan også bruges til eksamensforberedelse. Niveauet svarer til sygeplejerskeuddannelsen, og spørgsmålene er opdelt i otte kategorier efter organsystemerne og dækker viden om de vigtigste sygdomme.Sygdomslære – 400 quizspørgsmål er til brætspillet Questio, som skal købes særskilt. Men du kan også spille uden brætspillet. Her giver et korrekt svar 1 point, og der er 2 point, hvis du svarer korrekt på spørgsmålene med en gul stjerne.Spørgsmålene er udviklet af Annette Walsøe Torup og Arne Lykke Viborg, som begge er lektorer ved sygeplejerskeuddannelsen, Professionshøjskolen Metropol.

  • af Karen-Marie Olesen
    242,95 kr.

    Farmakologi – 400 quizspørgsmål kan bruges til selvstudie og eksamensforberedelse. Du kan quizze alene eller i en gruppe med andre studerende. Niveauet svarer til pensum på sygeplejerskeuddannelsen, og spørgsmålene er opdelt i otte kategorier, som dækker farmakologisk viden om de vigtigste organsystemer.Farmakologi – 400 quizspørgsmål er udviklet til brætspillet Questio, som skal købes særskilt. Men du kan også spille uden Questio. Her giver et korrekt svar 1 point, og der er 2 point, hvis du svarer korrekt på spørgsmålene med en gul stjerne.Spørgsmålene er udviklet af Karen-Marie Olesen, lektor ved sygeplejerskeuddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Hun er ph.d. fra Det Farmaceutiske Fakultet ved Københavns Universitet.

  • af Anton Pottegård & Tore Bjerregaard Stage
    127,95 kr.

    En præcis og opslagsvenlig guide til brug af lægemidler i praksis – i ny og forbedret 2. udgave. "Praktisk farmakologi" henvender sig til den sundhedsprofessionelle, der har brug for et overblik over den praktiske brug af receptpligtige lægemidler og håndkøbslægemidler – særligt farmaceutstuderende og farmakonomer, men også hjemmesygeplejersker, medicinstuderende og læger. Denne 2. udgave er blevet grundigt opdateret og væsentlig forbedret med den nyeste viden og et væld af erfaringer fra klinisk praksis. Bogen indeholder kort og præcis information om de 100 mest solgte lægemiddelgrupper i Danmark. Bogen giver dig: lægemidlernes navne, hvilke sygdomme de bruges til at behandle, hvordan de virker, de vigtigste bivirkninger, særlige oplysninger. Bogen gennemgår desuden de 25 hyppigste problemer, som kan løses ved brug af håndkøbslægemidler, samt de vigtigste fakta om naturlægemidler, lægemiddelinteraktioner, receptlovgivningen og reglerne for tilskud til medicin.

  • - En grundbog
    af Alex de Vries, Peter Thybo, Hanne Lisby, mfl.
    312,95 kr.

    Bevægelse – en grundbog giver en introduktion til begrebet bevægelse i en kropslig forståelse. Alle mennesker har erfaring med bevægelse, men begrebet er svært at indkredse. Denne bog er opbygget omkring ICF-modellen, og ideen er at bidrage med systematiske refleksioner over forskellige aspekter af bevægelse, især som emnet optræder i forhold til den fysioterapeutiske praksis. Den primære målgruppe er studerende på grunduddannelsen i fysioterapi, men alle, der arbejder med bevægelse, kan have stor gavn af bogen.

  • af Mette Vang, Vibeke Mossing Thorenfeldt, Elin Kristensen, mfl.
    497,95 - 528,95 kr.

    Grundforløb 2, Sosu er skrevet til elever på grundforløbet til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Vi har valgt at lave én bog, der dækker begge uddannelser, da de fleste mål for de to uddannelser er ens. Bogen behandler en række meget forskellige emner, som både vedrører eleven selv, samarbejdet med borgeren og samfundet som helhed. De forskelige emner skal bidrage til, at eleven her i starten af uddannelsen både lærer at passe på sig selv og andre og bliver opmærksom på den rolle og de opgaver, som han eller hun selv har i det samlede sundhedsvæsen, i det tætte samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser. Bogens indhold lægger sig tæt på ad uddannelsens vidensmål og færdighedsmål og giver dermed eleverne baggrund for at udvikle deres kompetence inden for faget. Den tilhørende i-bog har masser af supplerende tilbud i form af lydfiler, opgaver og quizzer. Således tilbyder det samlede materiale en mangfoldighed af måder at lære og tilegne sig stoffet på. Faglig læsning er integreret i bogen, fx ved at teksten er let at læse, fagudtryk er forklaret, og der er oplæg til forskellige opgaver, der aktiverer læserens forforståelse af stoffet.

  • af Lisbeth Nilas, Arne Lykke Viborg, Annette Walsøe Torup, mfl.
    766,95 kr.

    Sygdomslære – hånden på hjertet er en grundbog i sygdomslære. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som ud over bogens tekst og illustrationer bl.a. indeholder opgaver, animationer, quizzer, notesbog og meget andet ekstra materiale. Bogens opbygning Bogen er opbygget i forhold til kroppens organsystemer, og den dækker de hyppigste sygdomme. Alle kapitler har samme struktur. Først beskrives organsystemernes normale anatomi og fysiologi. Herefter forklares de observationer og symptomer, der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og de undersøgelser, som bruges ved diagnosticering. Til slut følger en gennemgang af de specifikke sygdomme, der er knyttet til de enkelte organsystemer. Der er især lagt vægt på sygdommenes patofysiologi, så læseren kan forstå, hvilke symptomer der er karakteristiske for de enkelte sygdomme, og hvordan man kan overvåge sygdomsforløbet hos den enkelte patient. Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, og læseren kan undervejs få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer. Målgruppe Sygdomslære – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget sygdomslære og kan bruges gennem hele uddannelsen, både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område kan også have stor glæde af bogen. Den kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale som opslagsbog med opdateret viden på området. Hånden på hjertet Hånden på hjertet er en bogserie inden for det naturvidenskabelige område, der foreløbigt tæller Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi og Mikrobiologi. Bøgerne suppleres af en fælles hjemmeside med tværfaglige cases.

  • af Claus Østergaard & Lena Astrid Nielsen
    464,95 kr.

    Mikrobiologi – hånden på hjertet er en grundbog i mikrobiologi. Bogen gennemgår de vigtigste hovedgrupper af mikroorganismer; bakterier, virus, svampe og parasitter samt deres grundlæggende egenskaber centrale emner som smittespredning og afbrydelse af smittekæden, kroppens forsvar samt diagnostik, behandling og forebyggelse af infektionssygdomme de vigtigste infektionssygdomme i de forskellige organsystemer, specielt relevante for vores breddegrader, samt vigtige og meget aktuelle emner som bakterieresistens og hospitalsinfektioner Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med farverige figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, så læseren får mulighed for at få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer undervejs. Målgruppe Mikrobiologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget mikrobiologi og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende indenfor det sundhedsfaglige område fx jordmoder- eller radiografstuderende kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog, og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.

  • af Inge Olsen & Ann-Mette Kiel
    436,95 - 457,95 kr.

    En grundbog til faget ”Farmakologi og medicinhåndtering". Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Faget skal give dig forudsætninger for at håndtere medicin på en patientsikker måde. Derfor indeholder bogen emner som: Ansvar og kompetence ved medicinhåndtering. Konkrete opgaver i forbindelse med medicinhåndtering Samarbejde med og undervisning af borgeren i forbindelse med medicinering Medicinens påvirkning af kroppen Medicinregning Konkrete præparaters virkninger og bivirkninger.Denne bog er en trykt bog, som indholder en nøgler til en digital udgave af bogen.

  • af Inge Olsen & Susanne Piilgaard Hallin
    615,95 kr.

    Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som kan læses på fx en pc eller en tablet, overalt, hvor der er internetadgang. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. Bogens opbygning Farmakologi – hånden på hjertet er overordnet inddelt i tre dele: Almen farmakologi, der gennemgår generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold, bivirkninger, interaktioner og dosering af lægemidler. Lægemiddelhåndtering, der giver en indføring i sygeplejerskens ansvars- og kompetenceområde, relevante arbejdsmiljøregler og patientsikkerhedsaspekter, medicinrummets opbygning og funktion. Desuden indeholder kapitlet en introduktion til lægemiddelregning, en gennemgang af medicineringsprocessen, samt et kapitel om medicineringsfejl. Specialfarmakolgi, der gennemgår de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Målgruppe Farmakologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område, fx jordmoder- eller radiografstuderende, kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.

  • - Fra idé til eksamination
    af Maria Henricson
    507,95 kr.

    Videnskabelig teori og metode dækker pensum inden for kvantitativ og kvalitativ metodelære. Den beskriver systematisk viden om videnskabelige principper og praktiske anbefalinger i forhold til eksamensprojekter. Den kan bruges af sygeplejestuderende og andre sundhedsfaglige professionsuddannelser. Bogen kan anvendes gennem hele uddannelsen som grundbog, men også til opslag om enkelte teorier og metoder. Den beskriver, hvordan den studerende selv kan bedømme forskning, og hvordan færdige eksamensprojekter kan præsenteres og publiceres.

  • af Tine Tjørnhøj-Thomsen, Bjørn E. Holstein, Bjarne Bruun Jensen, mfl.
    485,95 - 637,95 kr.

    Dette er 7. udgave af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE, der for længst har skrevet sig ind som en klassiker inden for områderne forebyggelse og sundhedsfremme. Bogen har over en periode på 35 år fået status af et alment accepteret opslagsværk og er en foretrukken grundbog på en række professionsbacheloruddannelser samt på kandidatuddannelser som medicin,folkesundhedsvidenskab og sociologi. Siden den første udgave udkom i 1986, har værket behandlet centrale områder inden for forebyggelse og sundhedsfremme og har for hver ny udgave afspejlet den aktuelle udvikling inden for området og i samfundet som helhed.Forebyggelse og sundhedsfremme har i de senere år fået en stadig mere central rolle i sundhedsvæsenet. I dag er inddragelse af brugeren og dennes aktive rolle blevet endnu mere afgørende, ligesom klimalovgivning og de seneste ændringer i sundhedslovgivningen er nye vigtige tiltag. Derfor er der i denne udgave mere fokus på brugerinvolvering, udvikling af kompetencerog handlekraft, men også på individets egne værdier og præferencer. Mere generelt afspejler 7. udgave den nyeste udvikling i teori og praksis på tværs af sundhedsvæsenet, og der er gennemført et grundigt redaktionsarbejde for at forny bogen.Den praktiske virkelighed, hvor det forebyggende sundhedsarbejde udføres, udgør en rød tråd i samtlige udgaver af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE. Bogen rummer også en række teoretiske og metodiske kapitler, som giver læseren en solid forståelse af baggrunden for det praktiske arbejde. Denne kombination af teori og praksis gør bogen særdeles velegnet somlærebog for en bred målgruppe.

  • - den naturlige epidural
    af Heidi Meyer Vallentin & Eline Holm
    107,95 - 277,95 kr.

    ”Meyermetoden – den naturlige epidural” er en fødselsforberedende brugsbog for kommende forældre, baseret på Meyermetodens teknikker og redskaber. Den henvender sig især til de forældre, der gerne vil tage ejerskab over deres barns fødsel bl.a. ved brug af Meyermetodens vemestringsprincipper, såsom tryk (en slags akupressur), en verbal guiding, vejrtrækningsprincipper etc. Men den kan også bruges som en klassisk fødselsforberedende bog, hvor læseren får en overskuelig indsigt i fødslens mange faser, information om smertelindring generelt, og hvad man kan forvente ved en fødsel. De kommende forældre får brugbare værktøjer, som de kan bruge inden og under selve fødslen. Meyermetoden er i høj grad et partnerværktøj og har til hensigt at klæde forældrene på til at kunne yde deres bedste på dagen. Den er baseret på et tæt samarbejde mellem partner/faren, for det er her nøglen til en god fødsels og -smerteoplevelse ligger. Bogen er bygget op, så læserne ført får en baggrundsviden på plads, indenbrugen af de konkrete redskaber. Undervejs vil der være cases, som underbygger de forskellige emner, og som gør bogen let at gå til. Det kan anbefales at læse hele bogen og senere hen bruge den som opslagsværk. Bogen akkompagneres af enkelte illustrationer og foto.

  • af Christian Neergaard, Bente Andersen & Kristian Seest
    278,94 kr.

    Tape dig selv er en effektiv håndbog med over 50 tapeteknikker. I bogen bruges den klassiske hvide sportstape (Dream Tape) og den originale kinesiotape (Kinesio Tex Gold), som er meget elastisk og findes i flere farver.Bogen henvender sig til alle, som dyrker sport på et seriøst niveau, både elite og motionister, men i høj grad også trænere, fysioterapeuter, idrætsmedicinere og andre, der taper sportsskader.Tape dig selv giver mange konkrete anvisninger og praktiske råd, så både øvede og begyndere kan gå i gang med det samme. Den er opbygget efter en fast struktur og forsynet med ikoner, som er en hjælp ved hurtige opslag.

  • - Kom godt igennem
    af Troels W. Kjær & Loa Opstrup
    132,95 - 258,95 kr.

    I det moderne videnssamfund er hjernen på konstant arbejde. De fleste af os jonglerer i et stigende tidspres mellem arbejds- og familieliv, sociale medier, venner og fritidsinteresser m.m. Vi bruger hjernen hele tiden, endda også i de stunder, hvor der før var naturlige ’hjerne-pauser’. En hjernerystelse er ikke kun en fysisk hindring i ens liv, det er også en omstilling psykisk og eksistentielt. Den hjernerystede er tvunget til markant at ændre livsstil og kun langsomt integrere sig i det vante igen. Nogle oplever senfølger og bliver nødt til at prioritere anderledes i endnu længere tid. Bogen præsenterer den faglige viden, der eksisterer på området. Den forklarer, hvad en hjernerystelse gør ved krop, følelsesliv, nervesystem og kognitive evner. Den er opbygget i forskellige dele, som kan læses, alt efter om du har slået hovedet for nylig, eller det er længere tid siden. På den måde får du netop den viden, du har brug for. Ikke mindst videregives de værktøjer og copingstrategier, der skal til for at komme i bedring efter en hjernerystelse og for at leve med så høj livskvalitet som muligt undervejs i et forløb med hjernerystelse. Troels W. Kjær er overlæge ved Sjællands Universitetshospital og en af Danmarks førende hjerneforskere. Loa Opstrup er psykoterapeut, står bag Samtaleterapi Kbh og har specialiseret sig i behandling af hjernerystelse.

  • af Oluf Falkenberg Nielsen & Mette Juel Bojsen-Møller
    766,95 kr.

    Dette er 2. udgave af lærebogen Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet. Bogen dækker kroppens basale opbygning og funktion og har i 2. udgave gennemgået en generel opdatering. Alle kapitler er blevet skærpet både sprogligt og fagligt, og især brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent. Desuden er bogen blevet udvidet med et større antal opsummeringsbokse.Bogen gennemgår alle centrale emner som: celler og væv kredsløbet respirationssystemet immunforsvaret fordøjelsessystemet stofskiftet nyrer og urinveje hud og slimhinder øjet og øret nervesystemet hormonsystemet bevægeapparatet kønsorganer og forplantningDertil kommer mere tematiske emner om det aktive menneske og normal aldring.Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner.Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber i anatomi og fysiologi i hele uddannelsen. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den.Hånden på hjertetDenne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides serien med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.

  • af Inge Olsen, Birgitte Bjeld & Sonja Bek
    291,95 kr.

    Lægemiddelregning er 2. udgave af den populære bog Medicinregning.Bogen indeholder en lang række beregningsopgaver samt detaljerede løsningsforslag til alle opgaverne. Bogen er forsynet med en række nyttige formler og regnetrekanter, der gør regnearbejdet lettere. Denne del er i den nye udgave udvidet og gjort mere forklarende.Lægemiddelregning er en supplerende titel til Farmakologi – hånden på hjertet. Lægemiddelregning henvender sig primært til sygeplejerskestuderende og sygeplejersker, men kan naturligvis anvendes af alle, som har brug for at øve sig på medicinregning.

  • - Profession og patient
    af Red: Marianne Hjortsø & Charlotte Malling
    421,95 kr.

    Sygeplejebogen 1 indledes med et kapitel om sygepleje som profession, som ud over beskrivelsen af professionsbegrebet sætter fokus på væsentlige perspektiver, som den nye bekendtgørelse lægger op til. Herefter følger flere kapitler, som giver faglige forudsætninger for sygeplejersken til at kunne indgå i samarbejde med patient og pårørende, dvs. til at kunne anlægge et patientperspektiv, som fx overvejelser om omsorg, etik og patientologi. Et kapitel om patientforløb og klinisk lederskab beskriver rammer og retningslinjer for, at patienter og pårørende kan opleve indlæggelsesforløb som overskuelige og sammenhængende.De næste kapitler fokuserer på mange af de reaktioner, som patient og pårørende kan opleve i forbindelse med sygdom og i mødet med sundhedsvæsnet, fx reaktioner på at blive syg, opfattelse af sundhed og sygdom, håb og lidelse, krise og sorg. Kapitler om krop, køn og kulturs betydning i sygeplejen giver forskellige perspektiver til at forstå patienter og pårørendes reaktioner.I dag er der øget fokus på den sundhedsprofessionelles færdigheder inden for situationsbestemt kommunikation, og kapitlet om kommunikation og den professionelle samtale giver den studerende konkrete metoder til kommunikativt at indgå i relationen med patient og pårørende.Bogens sidste kapitler favner flere områder, som på forskellig måde har indflydelse på sygeplejerskens arbejde og samarbejde med patient og pårørende som fx rehabilitering, dokumentation og evidens, patientsikkerhed og velfærdsteknologi.

  • af Oluf Nielsen & Anni Springborg
    352,95 kr.

    BIOKEMI OG GENETIK er en lærebog, der er rettet mod sygeplejerskeuddannelsen. Bogens indhold og niveau gør den anvendelig på andre mellemlange videregående uddannelser. De emner, der behandles i bogen, er valgt ud fra forfatterens erfaring fra mange års undervisning i sygeplejerskeuddannelsen.Bogen er læsevenlig og forsynet med mange figurer, der gør det muligt at indlære faget ved en større eller mindre grad af selvstudium. Indledningsvist findes afsnit, der er en kort indføring i elementære kemiske begreber, så studerende med ringe forkundskaber i kemi kan få de færdigheder, der er nødvendige for at forstå biokemi og genetik. Bogen kan derfor læses uden særlige forudsætninger i biokemi og genetik. De enkelte kapitler er opbygget med en basal del, hvor der gives en generel indføring i og overblik over emnerne og en udvidet del, der kan læses af de specielt interesserede læsere, som har lyst til at gå lidt dybere i emnet.Biokemien er integreret med fysiologi og giver en uddybning og bredere indsigt i fysiologiske begreber. Desuden omtales nogle blodprøver og sygelige tilstande, så bogen på nogle felter understøtter sygdomslære. Genetikken giver et overblik over genetiske begreber og et indblik i forskellige sygelige tilstande, der er genetisk betingede.Bogen er femte udgave af bogen ”Biokemi”. Der er foretaget mindre justeringer i dele af bogens biokemiafsnit. Kapitlet om muskler er helt omskrevet og udvidet som et resultat af den større betydning, musklerne menes at have for sundhed og sygdom. Genetik er et nyt emne i bogen. Niveau om omfang af genetikken er tilpasset den begrænsede vægt faget har i sygeplejerskeuddannelsen.

  • - Grundbog i sygepleje
    af Ingrid Poulsen, Inge Pedersen, Jeanette Finderup, mfl.
    697,95 kr.

    Klinik er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til udøvelsen af klinisk sygepleje, og målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at arbejde systematisk, vidensbaseret og situationsbestemt med centrale problemstillinger inden for sygeplejen. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. Klinik er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen af den trykte bog. I-bogen indeholder videoer, quiz og andre ekstramaterialer. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.

  • - Grundlæggende behov
    af Red: Marianne Hjortsø & Charlotte Malling
    421,95 kr.

    Sygeplejebogen 2 lægger vægten på sygeplejerskens observationskompetence og klinisk beslutningstagen i relation til patientens grundlæggende behov.Bogen indledes med et kapitel om klinisk beslutningstagen. Her fokuseres bl.a. på sygeplejeprocessen som én af de kliniske metoder, som sygeplejersken benytter som systematisk redskab i observation, dataindsamling, dataanalyse og intervention. Herefter følger kapitler med fokus på grundlæggende behovsområder: respiration, kredsløb, udskillelser, temperaturregulering, ernæring og væskebehandling, kvalme og opkastning, søvn og hvile, personlig hygiejne, immobilitet, smerter, seksualitet og infektionshygiejne. Samarbejde med patient og pårørende inddrages undervejs i de enkelte kapitler. Bogen afsluttes med et kapitel om døden. Her er fokus på sygeplejerskens grundlæggende observationer og interventioner hos den døende patient og samarbejde med den pårørende.

  • - Grundbog i sygepleje
    af Preben Ulrich Pedersen, Elisabeth O.C. Hall, Kirsten Beedholm, mfl.
    438,95 kr.

    Fag er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til de faglige, organisatoriske og uddannelsesmæssige rammer, sygeplejen udfolder sig indenfor. Målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at arbejde refleksivt med sygepleje som et fag, der praktiseres i en kontekst bestemt af historiske, sociale og politiske forhold. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen af den trykte bog. I-bogen indeholder videoer, quiz og andre ekstramaterialer. Fag er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.

  • af Annette Rosenkilde Jensen, Birgit Refsgaard Iversen, Pernille Bak Skouenborg, mfl.
    333,94 kr.

    Akut sygepleje beskriver klinisk sygepleje til patienter med akutte somatiske sygdomme. I bogen er sygeplejefaglig observation, analyse og intervention i fokus. Der er en grundig introduktion til ABCDE-systematikken, og bogen præsenterer metoder og en faglig argumenteret sygeplejepraksis relateret til akut sygdom. Bogens opbygning Bogen består af 14 kapitler, som samlet giver en bred indsigt i akutte kliniske problemstillinger. Alle kapitler indledes med en case, som tydeliggør emnet og viser kompleksiteten i det kliniske felt. Bogen er også forsynet med faktuelle og begrebslige bokse, der perspektiverer de enkelte emner og ansporer til fordybelse. Desuden afsluttes alle kapitler med studiespørgsmål, hvor læseren udfordres til refleksion og repetition. Målgruppe Bogen henvender sig især til sygeplejestuderende på modul 10, 11 og 12, men den kan også være til stor gavn for sygeplejersker, der til dagligt arbejder med akutte kliniske problemstillinger. Målet er, at læseren får større indsigt i pleje til den akut syge patient, men i høj grad også bedre faglig evne til at observere, argumentere og udføre målrettede interventioner. Om redaktøren Susanne Jastrup (f. 1974) er uddannet sygeplejerske i 1997. Diplomuddannelse i sygepleje 2001 og cand. cur i 2007. Har arbejdet som sygeplejerske på kirurgiske afdelinger indtil 2003 og var derefter uddannelsesansvarlig sygeplejerske på Regionshospitalet i Randers indtil 2008. Har været på sygeplejerskeuddannelsen i Århus siden 2008 og underviser i sygepleje og i mikrobiologi. Tog i 2011 et kursus i traumesygepleje (ATCN) for at kvalificere sig til at undervise i akut sygepleje.

  • - En praktisk guide til lokalisering af muskler, knogler med mere
    af Andrew Biel
    615,95 kr.

    Før du kan få succes med at undersøge og behandle bevægeapparatet, er du nødt til først at kende dets opbygning og kunne lokalisere de relevante strukturer. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” lærer dig at navigere i hele bevægeapparatet – også med hænderne. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” indeholder mere end 1.400 flotte illustrationer, som guider dig igennem kroppens muskler, knogler, ledbånd med mere. Den er oplagt både som grundbog og opslagsværk. Med denne bog bliver den anatomiske læring både lettere, sjovere og mere håndgribelig.Bogen henvender sig til medicinstuderende, kiropraktorer, fysioterapeuter, massører, idrætsstuderende, sportstrænere og alle andre, der måtte have interesse for bevægeapparatets anatomi.”Anatomisk guide til bevægeapparatet” er den længe ventede danske oversættelse af ”Trail guide to the body”, som har været utrolig populær og nu er i sin 5. udgave. Bogen bruger både dansk og latinsk nomenklatur og er dermed tilpasset den danske studerende.

  • - Grundbog i sygepleje
    af Bjarne Bruun Jensen, Betina Dybbroe, Mette Hartlev, mfl.
    438,95 kr.

    Patient er en grundbog i sygepleje. Bogen er en introduktion til det at være patient, men beskriver også samspillet mellem patient, sygeplejerske og de pårørende. Målet er, at sygeplejestuderende får et godt grundlag for at yde sygepleje med forståelse for patienten og dennes perspektiv. Bogen er målrettet til professionsbachelorniveau, især i forhold til emneudvalg, niveau, formelle krav og læringsudbytte på det første studieår. Men bogen kan passende bruges i hele grunduddannelsen, bl.a. som reference i opgaver og til opslag om specifikke emner. Patient er en del af serie på tre grundbøger, hvor der samlet er fokus på, at den studerende understøttes i en kritisk, analytisk tilgang til stoffet, og at den studerende får indsigt i de sammenhænge, hvor sygepleje læres og udøves. I bogen er trykt en individuel e-nøgle, der giver adgang til i-bogsversionen. I-bogen rummer videoer, quiz og andet ekstramateriale. Alle kapitler i bogen er fagfælledømt af eksperter med specialviden.

  • af Virginia A. Henderson
    142,95 kr.

    ICN. Sygeplejens grundlæggende principper er et klassisk værk og et historisk dokument, der beskriver, hvilke elementer god sygepleje består af. Virginia Henderson er blevet kaldt “the Mother of Nursing”, og hendes principper for sygepleje har haft afgørende betydning for uddannelsen af sygeplejersker overalt i verden.Det er 60 år siden, at den engelske udgave Basic Principles of Nursing Care udkom første gang. Selvom der er sket mange og store forandringer globalt, samfundsmæssigt og teknologisk - og vilkårene for sygeplejersker har ændret sig tilsvarende, er de principper, Virginia Hendersons lagde til grund for god sygepleje, stadig aktuelle og fuldt ud gældende.Bogen udkommer her i sin 7. udgave på dansk. Den danske oversættelse har gennemgået en grundig sproglig revision, men dens originalitet er bevaret, og teksten bibeholdt så tæt på den oprindelige tekst som muligt.

  • - Sygeplejerskens virksomhedsområde
    af Dorte Samson Eldrup & Tine Glasscock
    258,95 - 268,94 kr.

    Ny udgave isbn: 9788712056362 At lede sygepleje - sygeplejerskens virksomhedsområde er en lærebog, som omhandler de organisatoriske kompetencer, som det er nødvendigt for alle sygeplejersker at være i besiddelse af, hvis de skal kunne leve op til den del af virksomhedsområdet, der hedder: At lede sygepleje

  • - Social- og sundhedsassistent
    af Jean Hagstrøm & Helle Brander Rasmussen
    263,94 kr.

    En grundbog til faget ”Det sammenhængende borger- og patientforløb”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde, lovgivning, patientsikkerhed, dokumentation og ledelse.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Bogen giver dig forudsætninger for at kunne bidrage til, at den enkelte borger eller patient oplever, at der er sammenhæng i de tilbud, han eller hun modtager fra sundhedsvæsnet. Det kræver dels, at du har stor viden om dit eget arbejdsfelt, og dels at du har indsigt i sundhedsvæsnets organisering og den bagvedliggende lovgivning. Endvidere skal du have viden om og kunne udnytte de muligheder, der er for at kommunikere, samarbejde og dokumentere på tværs af sektorer og professioner, også digitalt. At bidrage til sammenhængende borger- og patientforløb er en af dine vigtige funktioner i dit arbejde som social- og sundhedsassistent.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.