Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I det moderne videnssamfund er hjernen på konstant arbejde. De fleste af os jonglerer i et stigende tidspres mellem arbejds- og familieliv, sociale medier, venner og fritidsinteresser m.m. Vi bruger hjernen hele tiden, endda også i de stunder, hvor der før var naturlige ’hjerne-pauser’. En hjernerystelse er ikke kun en fysisk hindring i ens liv, det er også en omstilling psykisk og eksistentielt. Den hjernerystede er tvunget til markant at ændre livsstil og kun langsomt integrere sig i det vante igen. Nogle oplever senfølger og bliver nødt til at prioritere anderledes i endnu længere tid. Bogen præsenterer den faglige viden, der eksisterer på området. Den forklarer, hvad en hjernerystelse gør ved krop, følelsesliv, nervesystem og kognitive evner. Den er opbygget i forskellige dele, som kan læses, alt efter om du har slået hovedet for nylig, eller det er længere tid siden. På den måde får du netop den viden, du har brug for. Ikke mindst videregives de værktøjer og copingstrategier, der skal til for at komme i bedring efter en hjernerystelse og for at leve med så høj livskvalitet som muligt undervejs i et forløb med hjernerystelse. Troels W. Kjær er overlæge ved Sjællands Universitetshospital og en af Danmarks førende hjerneforskere. Loa Opstrup er psykoterapeut, står bag Samtaleterapi Kbh og har specialiseret sig i behandling af hjernerystelse.
BASISBOG I FYSIOTERAPI er den første samlede danske fremstilling af de temaer, der tegner fysioterapi som fag og profession. Bogen er skrevet af en bred vifte af forfattere, og den er inddelt i fire hovedtemaer: grundlag for fysioterapifaget, grundlag for kvalitet i klinisk praksis, den fysioterapeutiske arbejdsproces og samfund og perspektiver. Inden for hvert af de fire områder præsenteres de nødvendige teorier og kundskaber, som ligger til grund for udøvelsen af fysioterapi. Den primære målgruppe er studerende på fysioterapeutuddannelsen, men også fysioterapeuter i efter- og videreuddannelsesforløb vil have stor glæde af en samlet fremstilling af fysioterapiens teoretiske og praktiske grundlag. Alle andre fysioterapeuter, som ønsker en opdateret gennemgang af fagets redskaber og udvikling, kan også have god gavn af bogen. Gennem beskrivelser af både det praktiske, det teoretiske og det videnskabelige grundlag præsenterer BASISBOG I FYSIOTERAPI en sammenhængende ramme for fysioterapiprofessions virke og understøtter således udviklingen af den faglige identitet.
Den motiverende samtale – praktisk håndbog til samtaler om rehabilitering beskriver, hvordan den motiverende samtale kan anvendes i konkrete rehabiliterende samtaler. Bogen er letlæst, og den viser, hvordan en række værktøjer fra den motiverende samtale kan bruges til at skabe et konstruktivt samarbejde med den enkelte borger og patient. En vellykket rehabiliteringsproces bygger på, at den enkelte aktivt inddrages og kommer til orde, så det samlede forløb bliver meningsfuldt.Ambitionen er at vise, hvordan man rent praktisk kan sætte patienten eller borgeren i centrum for rehabiliteringsprocessen. Bogen henvender sig især til professionelle inden for sundhedsområdet, psykiatrien, det sociale område og misbrugsområdet.Den motiverende samtale – praktisk håndbog til samtaler om rehabilitering er opdelt i to dele. Første del viser, hvordan den motiverende samtale kan bruges til at åbne op for personens perspektiv, og hvordan man mobiliserer personens indre motivation, så han eller hun kan blive aktør og beslutningstager i eget liv.Bogens anden del viser, hvordan den motiverende samtale i sin helhed kan bruges i rehabiliterende samtaler, og virkelige samtaler fra praksis analyseres og kommenteres ud fra de værktøjer, der er gennemgået i bogens første del.Der er udvalgte cases inden for vigtige rehabiliteringsområder såsom: Ergoterapeutisk rehabilitering Fysioterapeutisk rehabilitering Sygeplejefaglig rehabilitering Psykologisk rehabilitering Social rehabilitering Socialpsykiatrisk rehabilitering Beskæftigelsesrettet rehabilitering.
”Mennesket både er kroppen og har en krop. Man er kroppen i oplevelse og handling, når man mærker sig selv, og når man udtrykker sig. Man har en krop i tanken og i sproget – når man ser på sig selv udefra, som i et spejl, og når man vurderer sig selv i tanke og ord. Det man ser udefra, skal helst være identisk med det, man mærker.” ”En hjerneskade har skabt en ny situation for denne person. Man fornemmer en smerte i forhold til, hvad han kunne før skaden, og hvad han kan nu. Identitet og identitetstab er her beskrevet i forhold til arbejde, uddannelse og rollen som far og ægtefælle.” Krop, selvopfattelse og identitet hænger uløseligt sammen, når man som underviser i bevægelsesfaget ønsker at give deltagerne mulighed for at udvikle handlekompetence - hvad enten det er mennesker med eller uden handicap, man står overfor. Og selvom læreren er autoriteten i den situation, så sker der også noget med hende i undervisningssituationen - afhængig af den undervisningsform, hun vælger. ’Mennesket i bevægelse’ beskriver i et klart og letforståeligt sprog, hvilke videnskabssyn, der ligger til grund for forskellige didaktiske og pædagogiske tilgange til træning. Således får både den studerende eller den uerfarne underviser en god ballast til at vælge og eksperimentere med sin egen form. Den nye udgave af ’Mennesket i bevægelse’ er opdateret både med hensyn til layout og indhold. Hertil kommer tre helt nye kapitler om de særlige forhold, der gælder, når undervisningen retter sig mod mennesker med handicap – hvad enten det er medfødt eller erhvervet. Her er der klog og indsigtsfuld hjælp at hente for mange fagfolk i sundhedssektoren.
Dette er en uundværlig fagbog i træningslære. I bogen behandles træningslæren ud fra et helhedsperspektiv, hvor både fysiske, psykiske og sociale faktorer af betydning for udøverens idrætslige og menneskelige udvikling bliver inddraget. Bogen vil være en værdifuld håndbog for alle trænere, instruktører, idrætsudøvere, fysioterapeuter, idrætslæger, idrætslærere og ikke mindst idrætsstuderende, der ønsker et samlet værk om træningslærens mange aspekter. 2. udgaven er suppleret med to nye kapitler om idrætsmedicin og biomekanik.
Bogen går helt tæt på de kriser og dilemmaer, der opstår, når hjerneskade rammer en familie. I et unikt perspektiv fortæller Simon, der har fået en hjerneskade, og hans hustru Elsebeth, om alle de tanker og følelser, der opstod hos dem hver især fra hjerneskaden og fem år frem.Elsebeth fortæller bl.a.: »Jeg kaster op i elevatoren på vej op for at se Simon efter operationen. Jeg kastede også op lige før, da lægen fortalte, at Simon måske aldrig vil komme hjem og bo med os igen. [...] Mit hoved kan ikke kapere de ting, lægen fortæller, og samtidig vil jeg have det hele med«.Ph.d. og hjerneforsker Chalotte Glintborg krydrer de personlige fortællinger med fagpersonens indsigt.Bogens perspektiv er unikt i en dansk kontekst. Sundhedsvæsenet har fokus på fysisk, praktisk og kognitiv genoptræning af den ramte. Derimod er der i langt mindre grad fokus på, hvordan man som hjerneskaderamt og pårørende håndterer de svære følelsesmæssige situationer, man kommer i, når en hjerneskade rammer en familie.Hovedbrud bidrager dermed til genkendelse og refleksioner hos familier, der er ramt af hjerneskade.
Den nye udgave af Ryggen – undersøgelse og behandling af ryg og nakke har bevaret det fokus og den faglige tilgang til emnet, der har været kendetegnende for Ryggen siden 1. udgaven: En læsbar præsentation af den eksisterende evidens, suppleret af og nuanceret med den kliniske erfaring og ekspertviden, forfatterne har udviklet igennem mange års praksis, uddannelse og studier.Bogen har et grundlæggende bredt teoretisk sigte, der i undersøgelses- og behandlingsdelen bliver orienteret mod praksis. Den præsenterede viden er illustreret med cases, der tydeliggør teori og praksis. Ryg- og nakkebesvær beskrives på alle niveauer – lige fra prævalens via den biomekaniske analyse med biomekaniske strategier til bio-psykosociale overvejelser med tilhørendestrategier.Et særligt fokus er rettet mod stress- og smertemekanisker og den betydning, som forståelsen af disse områder har for både tilgang til og behandling af specielt de patienter, der har langvarige gener eller er i risiko for at udvikle langvarige gener.Bogen henvender sig til både den fysioterapeutstuderende og til den færdiguddannede fysioterapeut, der har brug for løbende at kunne orientere sig på ryg- og nakkeområdet.
I disse år fremkommer der løbende væsentlig ny viden om hjernens kompleksitet og dynamiske indre organisering, hvorfor denne bog nu foreligger i en 4. udgave. Ergoterapi og hjerneskade er opdateret med ny international og national litteratur inden for området samt nye beskrivelser af kliniske erfaringer fra praksis.Bogen bygger som tidligere på den russiske neuropsykolog A. R. Lurias forståelse af hjernens funktionelle organisering suppleret med forskning fra neuropsykologien.Hjernens organisering har betydning for menneskets muligheder for at opfatte og handle i forhold til sig selv og sine omgivelser.Bogen omhandler kognitive udfald efter hjerneskade hos voksne og de undersøgelser og indsatser i rehabilitering, som ergoterapeuter kan yde patienter og borgere med erhvervede hjerneskader.Bogens primære målgruppe er ergoterapeutstuderende, da der er tale om en grundbog om hjernens opbygning og funktion, men også ergoterapeuter i praksis vil kunne anvende bogen som introduktion til eller inspiration inden for neurorehabilitering.
Senfølger til kræft- en lærebog om håndtering af udfordringer efter kræftbehandlingMed denne bog får sundhedsprofessionelle en større forståelse for og indsigt i, hvordan de kan udrede, behandle og møde patienter med de symptomer, reaktioner og senfølger, som de har i livet efter en kræftsygdom.På tværs af forskellige kræftsygdomme og -behandlinger beskriver Livet efter kræft tilgange til håndteringen af senfølger, og læseren får en indgående forståelse for, hvordan de biomedicinske og psykosociale faktorer har indflydelse på patienter og pårørende. Derudover præsenteres validerede, enkle og tilgængelige vurderingsredskaber, interventioner og anbefalinger, som effektivt skaber optimal relation mellem den professionelle og patienten.Bogen henvender sig til studerende inden for sundhedsuddannelserne og de sundhedsprofessionelle, som er i kontakt med kræftpatienter på diagnosetidspunktet, i behandlingsforløbet og i det livslange forløb efter en kræftsygdom.Bogen er redigeret af Bobby Zachariae og Mimi Yung Mehlsen.
Epilepsi - en basisbogDenne bog er en gennemgribende opdateret version af Basisbog i epilepsi fra 2006.Nærværende bog er foruden ajourføringen udvidet med et historisk kapitel. Bogen omhandler både børn og voksne og gennemgår principperne ved udredning og klassifikation af epilepsi samt medicinsk og kirurgisk behandling.Bogen har et særligt afsnit for praktiserende læger, som specielt fokuserer på diagnose og henvisningssituation samt de hyppigst forekommende medicinske interaktioner, som man møder i almen praksis. Bagest i bogen er et appendix med gennemgang af alle antiepilektika, som anvendes ved behandling. Dette appendix er udarbejdet for at kunne give læseren en hurtig oversigt over de farmakologiske egenskaber ved de enkelte antiepileptika.
Denne fagbog formidler ny viden under termen ’recovery-orienteret rehabilitering’ (re-orientering). I re-orientering tildeles mennesket med funktionsnedsættelse rollen som aktør og partner. Aktøren inddrager sit netværk og skiftende fagprofessionelle, efterhånden som aktørens rehabilitering skrider frem.I re-orientering tager indsatser afsæt i aktørens drømme, ønsker og håb, hvilket motiverer til medejerskab, engagement og øget målopfyldelse. Bogen præsenterer til dette formål 70 re-orienterende metoder, redskaber og tilgange.Forfatteren inviterer til debat om re-orientering af praksis. Blandt andet argumenteres for forebyggelses- og investeringspotentialet i lettilgængelige udviklingsforløb for alle med funktionsnedsættelse. Udover den terapi eller behandling, som allerede finder sted, kan der med fordel tilbydes læring og peer-følgeskab i lokalsamfundet omkring et sundhedsfremmende deltagelsesperspektiv.Bogens primære målgruppe er fagprofessionelle, sagsbehandlere og ledere på tværs af socialområdet og sundhedsområdet. Bogens sekundære målgruppe er studerende, som uddanner sig til arbejdet med mennesker med funktionsnedsættelse.
Rehabilitering er et begreb i opbrud. Begrebet bruges ofte til at betegne processer, der følger en bestemt sygdom eller sygdomstype, f.eks. neurorehabilitering, hjerterehabilitering osv, men ofte står det vagt, hvad der egentlig menes. Med udgangspunkt i 'Rehabilitering i Danmark - Hvidbog om rehabiliteringsbegrebet' fra 2004 slår bogen her til lyd for en forståelse af rehabilitering som samfundets tværfaglige tilbud til mennesker med mangefacetterede problemer – tilbud som indrettes på borgerens præmisser. Bogen diskuterer også nogle af de faldgruber og fortolkningsspørgsmål, der opstår, når man gerne vil lade de personer, det hele drejer sig om, komme til orde og få indflydelse. Bogen indledes med tre stærke personlige fortællinger af mennesker som på forskellig vis er afhængig af det offentlige sundhedsvæsens rehabiliteringstilbud. Disse fortællinger sætter bogens teoretiske afsnit ind i et individuelt og personafhængigt perspektiv, som det faglige personale dagligt må forholde sig til• HANDICAPPOLITIK NATIONALT OG INTERNATIONALT• FUNKTIONSHÆMNING I ET SAMFUNDSMÆSSIGT PERSPEKTIV • SUNDHEDSFREMME I REHABILITERINGSPROCESSEN• REHABILITERING OG SUNDHEDSPÆDAGOGIK• LOVGIVNING OG REHABILITERINGBogen henvender sig primært til studerende på de mellemlange sundhedsfaglige grund- og videreuddannelser: sygeplejerske, ergoterapeut og fysioterapeut, men den kan med stor fordel inddrages i undervisningen på de sociale og de pædagogiske uddannelser.
Kognitive dysfunktioner kan forekomme på baggrund af udviklingsforstyrrelser, skader og sygdomme i hjernen samt ved psykiatriske sygdomme. De kan medføre nedsættelse af funktionsevner, der i høj grad kan begrænse personens mulighed for at udføre og deltage i meningsfulde aktiviteter.ERGOTERAPI VED KOGNITIVE DYSFUNKTIONER har til hensigt at fremme evidensbaseret praksis inden for ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner. Formålet med ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner er at mindske aktivitetsbegrænsninger, fremme deltagelse i hverdagslivets aktiviteter samt støtte borgeren til at genvinde kontrol over livet. De ergoterapeutiskeinterventioner i denne bog er baseret på grundlæggende teori og arbejdsprocesser inden for ergoterapi, viden om hjernens plasticitet, viden om kognition samt aktuel forskning på området.ERGOTERAPI VED KOGNITIVE DYSFUNKTIONER kan læses som en grundlæggende indføring i ergoterapi til borgere med kognitive dysfunktioner, men bogen kan også bruges som et opslagsværk, da kapitlerne kan læses enkeltvis. Bogen er målrettet ergoterapeutstuderende, men også uddannede ergoterapeuter og andre sundhedsprofessionelle kan benytte bogen, da den omsætter ny forskningsbaseret viden til konkret praksis.
Begrebet rehabilitering omfatter i dag ikke kun borgerens fysiske formåen, men er rettet mod en forbedring af hele borgerens livssituation. Rehabilitering skal således gøre det muligt for mennesker med funktionsevnenedsættelser at fungere i samfundet og deltage i aktiviteter, såsom uddannelse og arbejde, på lige fod med andre. Sociologien kan bidrage med væsentlig viden til forståelse af menneskers hverdagsliv og betydningen af funktionsevnenedsættelse og er således et vigtigt supplement til de sundhedsfaglige discipliner i arbejdet med rehabilitering. Sociologi og rehabilitering ønsker at bidrage til en forståelse af rehabilitering i et socialt og samfundsmæssigt perspektiv og opfordrer til kritisk refleksion over, hvordan vi forstår funktionsevnenedsættelse og rehabilitering. Bogen henvender sig primært til ergoterapeut- og fysioterapeutstuderende, men også uddannede terapeuter i praksis og andre professioner kan have stor gavn af den.
Telerehabilitering er en radikal ny måde at tænke rehabilitering på, og netop derfor mødes telerehabilitering i mange fagprofessionelle kredse med en forståelig skepsis.Dette kan have mange årsager, men kan bl.a. skyldes, at evidensgrundlaget i dag er sparsomt, at der er usikkerhed om den korrekte og mest effektive anvendelse, at man som sundhedspersonale og borger ikke kender til håndteringen af de tekniske løsninger, og at man nærer tvivl om, hvorvidt telerehabilitering er i stand til at være borgerinddragende og skabe nærvær.Med bogen Telerehabilitering forsøger forfatterne at imødegå denne skepsis og understøtte den stigende interesse for telerehabilitering ved at løfte noget af den nuværende viden om telerehabilitering frem i lyset og komme med bud på, hvordan man bedst anvender denne viden til gavn for borgeren. Området er under hastig udvikling, og vidensgrundlaget vil blive udvidet i fremtiden. Bogen skal understøtte undervisningen på professionsuddannelserne, som primært er fysio- og ergoterapeutuddannelserne samt sygeplejeuddannelserne på grunduddannelses- og videreuddannelsesniveau.Bogen holder fokus på borgeren og dennes erfaringer med telerehabilitering, fremdrager noget af den evidens der foreligger på området, beskriver motivations- og udviklingstiltag, giver bud på evaluering af telerehabilitering samt giver eksempler på digitaliseringens muligheder for at skabe sammenhæng, nærvær og borgerinddragelse.
Pårørende på tværs er en bog, hvor genstandsfeltet er tværprofessionelt samarbejde med pårørende til borgere med komplekse problemstillinger. Det vil sige problemstillinger, hvor borgeren enten er for mentalt svækket til at tale for sig selv, eller hvor borgeren er under atten eller under værgemål. Formålet med bogen er at ruste kommende velfærdsmedarbejdere til at møde, forstå og rumme pårørende og håndtere sig selv i situationer og konflikter, der ikke findes drejebøger for.Hovedmålgruppen er studerende på bachelorniveau, og bogen skal støtte de studerende i:- at støtte pårørende i at støtte borgeren- at støtte pårørende i at støtte sig selv i at være pårørende- at samarbejde tværprofessionelt- at samarbejde tværprofessionelt med den pårørende som ligeværdig samarbejdspartner- at udvikle sig personligt i retning af større årvågenhed og opmærksomhed i samspillet med andre mennesker- at blive bedre til at kommunikere.
Denne bog om arbejdsfastholdelse og inklusion på arbejdsmarkedet giver en introduktion til arbejdsområdet, indblik i erfaringer fra praksis og eksempler på modeller, undersøgelsesredskaber og interventioner.I kapitlerne om arbejdsfastholdelse beskrives sygemeldte medarbejdere, som er berettigede til sygedagpenge, men som pga. helbredsmæssige årsager har brug for arbejdsrettede indsatser for at fastholde deres arbejdsevne og tilknytning til arbejdsmarkedet. Da arbejdspladsen og jobcentret er centrale aktører ved arbejdsfastholdelse, redegøres der også for deres roller og opgaver.Bogens målgruppe er studerende og uddannede ergoterapeuter og fysioterapeuter med interesse for arbejdsområdet. Men bogen vil også være yderst relevant for andre, der arbejder med arbejdsfastholdelse og inklusion på arbejdsmarkedet.
Motor Control, 5th Edition remains the only book available that bridges the gap between current and emerging motor control research and its application to clinical practice. Written by leading experts in the field, this now classic resource prepares readers to effectively examine and treat patients with problems related to postural control, mobility, and upper extremity function using today's evidence-based best practices. To make information easier to understand and follow, chapters follow a standard format: normal control process issues, age-related issues, research on abnormal function, and clinical applications of current research, including methods for examining and treating patients with motor dyscontol in each area. Featuring new pedagogy, new videos, and separate lifespan chapters on development of mobility and aging and mobility, the Fifth Edition reflects the current explosion of research in the field of motor control.
`Locked-in syndrome: paralysed from head to toe, the patient, his mind intact, is imprisoned inside his own body, unable to speak or move. In my case, blinking my left eyelid is my only means of communication.'
Written by leading experts in this field, Evidence-Based Physical Therapy for the Pelvic Floor provides physiotherapists and other professionals with knowledge and confidence to bring the latest evidence-based approaches and treatment strategies for addressing pelvic floor dysfunction to their practice. Fully updated and with a wealth of new information, this edition includes sections on devices and apps, gynaecological cancer, sexual dysfunction, fistula, clinical use of EMG, anal incontinence and pain, as well as a discussion of sexualized violence by Nobel Peace Prize winner Denis Mugwege and his team.New and fully updated contents; new authors and new chapters provide contemporary evidenceInnovative practice guidelines supported by a sound evidence baseColour illustrations of pelvic floor anatomy and related neuroanatomy/neurophysiologyMRIs and ultrasounds showing normal and dysfunctional pelvic floorKey summaries for easy navigationFull colour throughout
Offers guidelines for managing musculoskeletal conditions. This work also provides principles of therapeutic exercise and manual therapy. It describes pathologic conditions and surgical procedures commonly encountered by therapists in the clinical setting.
På sygehuset viste en scanning af mit hoved, at jeg havde en svulst ved lillehjernen. Svulsten skulle fjernes, for den sad og spærrede. Hjernevæsken, som omgav hjernen, kunne ikke løbe videre ud i kroppen.Kathrine Langkjer var en helt almindelig pige på 15 år, da tragedien ramte. Hun gik i skole, dansede ballet og havde et normalt teenageliv, da hun pludselig fik konstateret en hjernesvulst.Bogen er hendes personlige beretning om kampen tilbage til et liv efter halvandet år i koma. Ingen forventede, at hun ville vågne op igen.Bogen er en gribende beretning om kampen, sorgen, den hårde genoptræning og omgivelsernes reaktioner.En livsbekræftende beretning fra kvinden, der lå 548 dage i koma.Om forfatterenKathrine Langkjer (f. 1987) blev i 2002 ramt af en tragedie, der sendte hende 548 dage i koma. Hun har siden færdiggjort en uddannelse, holdt foredrag og træner hver dag for at vinde livet tilbage.548 dage i koma er hendes personlige beretning.
OP IGEN er en beretning om en voldsom ulykke og gaseksplosion og er indtalt af forfatteren selv. En beretning om håb, afmagt, fight, kontroltab, viljestyrke og en helt ny virkelighed for en tidligere Miss World deltager, hjernetræner og Danmarksmester, som uforskyldt endte med voldsomme forbrændinger på begge ben, dropfod og PTSD, og som måtte gennemleve et lidelsesmarathon før tingene endte godt igen. I en søgen efter meningsfuldhed med ulykken, er bogen skrevet som den bog Tine Bay gerne selv ville have haft ved hånden undervejs på vej op igen, og er skrevet med både humor, styrke og autentisk ærlighed. Bogens kerne er en fortælling om ikke at give op, selv når det er svært og at holde fast i sig selv og sin integritet og finde sin egen vej, også når det brænder på. Den handler om at det umulige nogen gange kan blive muligt.Vi følger dramaet omkring selve ulykken, forløbet under den marathon lange komplicerede hospitalsindlæggelse, retfærdighedskampen og kampen om at komme tilbage til en form for hverdag. Fra Camilla Martins forord: “Jeg har grædt undervejs i bogen, fordi jeg har tænkt at det Tine går igennem, ville jeg aldrig nogensinde kunne have klaret. Men Tine stod det igennem, med en fuldstændig ufattelig og ukuelig vilje, og med en så fin og skrøbelig tilgang til sig selv og den Tine hun lærte at kende undervejs”. Tine Bay bruger i bogen højlydt alle mentale redskaber hun tidligere har brugt – særligt i kraft af sin funktion som mentaltræner. Det er også beskrivelsen af et menneskes møde medhospitalsvæsenet på godt og ondt. En oplevelse der undervejs er både fantastisk, fortvivlende og medrivende.
Der findes mange romaner om at miste ved dødsfald. Kattefugl handler også om at miste, men om det underbelyste limbo der opstår, når den man mister, stadig er der.Flugtbilisten efterlader den unge mand med hovedet i asfalten. Familien bliver kontaktet. Ord som koma, hjerneskade og genoptræning bliver fra da af en fast bestanddel af deres liv. Det står efterhånden klart, både for familien og den japanske kvinde, der elskede ham, at han aldrig kommer tilbage. Hvem er han nu? Kan man sørge over en, der overlevede? Hvor gør man af vreden?Den unge mands søster drager læseren med på jagt efter svar, ind i en labyrintisk roman, der går gennem København og Berlin, overfløjet af både lærker og vandrefalke.Kristiane Hauer (f. 1975) debuterede i 2002 med romanen går under går over går. Den autofiktive roman Kattefugl er hendes fjerde skønlitterære bog.”Jeg er vild med Kristiane Hauers roligt registrerende stil, hvor følelser ikke ’fortælles’, men stille og stærkt får lov til at folde sig ud hos læseren”* * * * * Dagbladenes Bureau”Fin og følsom roman om sorgens snoede nervetråde … en lille bog, der sætter lange tanketråde hos læseren” ♥ ♥ ♥ ♥ Politiken”Kattefugl gør den morale tydelig, at vi hver eneste dag kan blive udsat for andres ødelæggende uansvarlighed. På den måde handler romanen i princippet om os alle”* * * * Kristeligt Dagblad
With more than 230 million surgical procedures performed annually worldwide, and 30% or more of people affected by chronic pain globally, pain management is consistently a top priority. Its personal and social burden is enormous and thus much literature and research focuses on pain medicine. Along with the evolution of precision medicine, today¿s typical pain management strategies include a personalized, multimodal, interdisciplinary treatment approach, which might include pharmacotherapy, psychotherapy, integrative treatments, and invasive procedures. This book presents the latest advancements in pain management, covering a wide field of topics in pain medicine.
The On-Site Physical Therapist provides the motivation, steps, and solutions needed to start your own PT practice at a client location.Dr. Christine McCallum PT, DPT, spent many years in traditional brick-and-mortar PT clinics and experienced firsthand the stress that comes with productivity quotas and insurance reimbursement. On-site PT (or "direct to employer care") has been around for decades, but very few PTs know about it, or how it works.It is time for physical therapists to step forward as frontline care providers and movement specialists. In this book, Dr. McCallum shares two decades of experience as an on-site physical therapist to give you what you will need to leap into this practice model.Are you a burned-out PT? Are you a burned-out PT who is tired of the constant pressure to treat more patients per day? Are you looking to reignite your passion for PT? Are you looking to help essential workers and improve health/benefit equity? Then this book is for you. Within, you will find information to help you understand the benefits of having your own business providing on-site PT at a company location. Learn the critical steps and knowledge necessary to build your own practice and successfully gain clients. Don't wait for patients to come and find you; go to where the essential employees work. By doing so, you will love your job more and be paid for what your expertise is worth!
Fällt Ihnen spontan die englische Übersetzung zu "eine Messung durchführen" ein?In diesem Vokabelbuch finden Physiotherapeut*innen, Ergotherapeut*innen und Logopäd*innen den relevanten Grund- und Aufbauwortschatz von Deutsch auf Englisch in Anlehnung an das Lehrbuch "Fachenglisch für die Gesundheitsberufe - Ergotherapie, Logopädie und Physiotherapie". Von A wie "Abkürzung" bis Z wie "Zucken": Mit diesem praktischen Taschenbuch sind Sie für die englischsprachige Kommunikation mit Klient*innen bzw. Patient*innen und für Auslandsaufenthalte bestens gerüstet.
Currently, two-thirds of patients undergoing surgery experience acute postoperative pain (POP), which increases the possibility of immediate postoperative complications and facilitates the development of chronic POP. Post-surgical pain does not have a useful biological function, so it must be prevented, avoided, and/or eliminated. The objective of the rational management of acute pain after surgery is to facilitate the rapid recovery of patients with a prompt integration into their usual preoperative activities. The global crisis of opioid abuse has forced us to use other analgesic drugs as well as regional analgesia techniques that are part of effective multimodal analgesia. The non-pharmacological approach has also gained importance in the comprehensive management of acute POP. This book reviews advances in the understanding, management, and complications of POP.
This practical guide offers a comprehensive overview of the therapeutic uses of electricity and radiant energy in modern medicine. With detailed information on the equipment and techniques used in electro-therapeutics, this book is an essential reference for medical professionals and students alike.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.