Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Signe Wulff
    310,95 kr.

    For Karen Blixen var gastronomi en kunst på lige fod med litteratur, musik og maleri.?Derfor gik hun til gastronomien med dannelse, selvbevidsthed, passion, ufravigelige kvalitetskrav og høje forventninger. Med en ukuelig vilje lykkedes det Blixen at stable et køkken op på farmen i Afrika. Hendes madlavning gik fra et absolut nulpunkt hvad angik håndelag, udstyr og råvarer og endte med at blive kaldt det afrikanske kontinents svar på Ritz.?Da hun blev forfatter, lagde hun kogekunsten på hylden - i hvert fald den udførende del. For Karen Blixen forblev en stor gourmet hele livet og brugte hyppigt sin gastronomiske viden i sine fortællinger.I KØKKENET MED KAREN BLIXEN tager læseren med på kulinarisk vandring gennem Karen Blixens liv og forfatterskab. Den følger i forfatterindens fodspor fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika og videre til Paris, New York og tilbage til Rungstedlund - med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.Bogen gengiver også - for første gang - over 40 af Karen Blixens egne yndlingsopskrifter fra hendes læretid som kokkeelev i København. Og så kommer den med et nyt bud på den rigtige menu fra Babettes gæstebud. med tilhørende opskrifter.

  • - Ran, ild og sværd
    af Jeanette Varberg
    118,95 - 308,95 kr.

    VIKING er Jeanette Varbergs brede fortælling om vikingetiden. Hun sætter vikingetogterne i centrum og skriver om de vikinger, der kom til at sætte deres spor i hele datidens Europa. Fra Irland til Rusland, fra Grønland til Middelhavet blev vikingerne en del af historien, og de træder frem i arkæologien og kilderne. Nordens krigere satte sejl i en jagt på guld, ære og i sidste ende land. Plyndringer, slagmarker og magtkampe, politiske magtspil, rænkespil og landvindinger er alle facetter af fortællingen om vikingerne ude i Skandinavien og Europa. Samtidig så tiden en stærk udvikling af de skandinaviske kongedømmer, store konger samlede magten og grundlagde det Danmark, vi kender.

  • af Dan H. Andersen
    387,95 kr.

    I dette store samlede værk - det første på dansk i 100 år - af Dan H. Andersen, tegner han et nyt og komplet billede af Store Nordiske Krig. På fængslende vis fortæller han om krigens store slag, om magtkampe, storpolitik og om dagliglivet for soldater og civilbefolkning. Han beretter herigennem om diplomatiske manøvrer, hæres marcher og konvojernes sejlads i al slags vejr mellem Danmark og Norge samt om spionage, krigsfanger og de store pestangreb, som fulgte i krigens fodspor. Store Nordiske Krig var et komplekst europæisk opgør, hvis konsekvenser kunne mærkes i Nordeuropa, i Ukraine, på Krim og i den tyrkiske sultans rige. Rusland trængte frem til Østersøen, som det aldrig siden har forladt. Preussen tog de første skridt mod storhed og Tysklands forening, Polen gik mod nedgang og udslettelse. Mange kendte og ukendte personer forekommer i værket. Der er fortællinger om fyrster og militærfolk som Karl 12., Peter den Store, Frederik 4. og Tordenskiold, men også almindelige borgere og menige soldater, der prøvede at overleve under krigen. Den københavnske borger, som skrev om de dage i juli 1700, da de svenske krigsskibe bombarderede hovedstaden. Kvinden fra Skåne, der drog mod København, klædte sig ud som en mand, giftede sig med en kvinde og fik job ombord på et af Tordenskiolds skibe, som kok. Den norske søfarer, som dag ud og dag ind skrev og tegnede i sin dagbog om tilværelsen på et krigsskib. Værket er rigt illustreret med samtidige malerier og kobberstik samt en række nytegnede kort. Køb Store Nordiske Krig af Dan H. Andersen som fysisk bog. 

  • - Europas nazistiske soldater
    af Claus Bundgård Christensen, Peter Scharff Smith & Niels Bo Poulsen
    43,94 - 308,95 kr.

    Waffen-SS udviklede sig i løbet af Det Tredje Riges historie fra en beskeden livgarde for Hitler til at være en multietnisk og transnational massehær, som over en million mand passerede igennem. Et af de mest forbløffende paradokser i moderne militærhistorie. Flertallet af soldaterne kom fra Tyskland, men styrkerne talte mænd fra hele Europa; syd og øst, såvel som nord og vest. Soldaterne i Waffen-SS blev indsat på stort set alle europæiske fronter og i alle former for krig og ugerninger. De deltog i Holocaust, blev indsat i partisanbekæmpelse på Balkan, kæmpede mod de allierede hære i Italien, gjorde tjeneste på Vestfronten og mødte Den Røde Hær på Østfronten fra Nordkap til Kaukausus. Historikerne Claus Bundgård Christensen, Niels Bo Poulsen og Peter Scharff Smith har skrevet den hidtil mest omfattende samlede historie om Waffen-SS

  • - Da Danmark blev samlet
    af Simon Ankjærgaard
    310,95 kr.

    Det danske nederlag til preusserne i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse. Men hvad skete der 56 år senere, i 1920, da betydelige dele af det tabte land med Genforeningen kom tilbage og skabte det danmarkskort, vi kender i dag?GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET er fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i den moderne danmarkshistorie. I skyggen af Første Verdenskrig var det et følelsesladet og nervepirrende politisk drama, der gjorde det muligt for dansksindede politikere syd for Kongeå-grænsen, den danske regering i København og de sejrende stormagter at bane vejen for de afstemninger, der igen gjorde Danmark til ét rige.GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET følger en række nøglepersoner, der på hver sin måde kæmpede for det tabte land, og tager læseren med på en rejse fra det tyske nederlag i verdenskrigen til de store folkefester i sommeren 1920, da Sønderjylland igen var blevet dansk.Bogen er i stort format og rigt illustreret.

  • - Fra overmod til mismod
    af Per Stig Møller
    235,95 kr.

    I løbet af sommeren 1945 blev der kæmpet om danskernes sjæle. Mellem Frihedsrådet og de politiske partier var det aftalt, at der inden udgangen af oktober samme år skulle afholdes folketingsvalg. Efter befrielsen i maj fulgte derfor en lang valgkamp, hvor de gamle partier skulle have vælgerne tilbage. Socialdemokratiet frygtede kommunisterne, der stod stærkt takket være deres indsats i modstandskampen efter 1941. De borgerlige frygtede Dansk Samling, der kunne appellere til borgerlige vælgere, som sympatiserede med den aktive modstand. Samtidig begyndte retsopgøret mod alle, der havde samarbejdet med nazisterne. De små fisk blev hurtigt fanget; de store tog det længere tid at få i nettet. Allerede i løbet af sommeren 1945 satte kritikken af modstandsbevægelsen og dens motiver ind. Det begyndte i slutningen af juni i Folketinget. I august kaldte Hartvig Frisch stikkerlikvideringerne for mord. Hal Koch, Svend Erichsen og Otto Gelsted angreb Kaj Munk for at have været nazist og for at have accepteret besættelsen i 1940. I aviserne lød der nu kritik af fiskerne, som sejlede jøderne over Øresund, og af nogle af Frihedsrådets medlemmer samt andre ledende figurer for ikke at have haft rent mel i posen. De politiske partier fremstillede sig i maj som en del af modstanden, men i eftersommeren begyndte de i partiaviserne og dagspressen at kritisere elementer i modstandsbevægelsen. Da valget oprandt den 30. oktober, blev kun Frode Jakobsen af de opstillede fra Frihedsrådet og modstandsbevægelsens ledelse valgt ind. Det var blevet hverdag i Danmark igen. For første gang granskes denne sorte sommer nu historisk i bogform. Gennem et omfattende arkivmateriale afdækker Per Stig Møller forløbet fra maj til oktober måned for måned. Hvordan lod det sig gøre, at krigens helte – modstandsbevægelsen – blev mistænkeliggjort og kørt ud på et politisk sidespor? Det skelsættende resultat lagde grunden for efterkrigstidens politiske landskab og dermed for velfærdstatens opbyggelse. Om forfatteren:Per Stig Møller, født 1942, er litterat, dr.phil., mangeårigt konservativt folketingsmedlem, kirke- og kulturminister samt udenrigsminister. Han har skrevet flere anmelderroste bøger om Kaj Munk og senest debatbogen De fire isbjerge. Verdens største udfordringer.

  • - fra oldtiden til i dag
    af Lars Hovbakke Sørensen
    307,95 kr.

    En europæisk Danmarkshistorie er danmarkshistorien fortalt med Europa som med- og modspiller. I bogen drejer historiker Lars Hovbakke Sørensen blikket væk fra det danske riges snævre grænser og viser i stedet, hvordan en række europæiske begivenheder har haft afgørende betydning for udviklingen i Danmark helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag. Resultatet er en utraditionel, anderledes vinklet tour de force gennem vort lands historie, der med sit europæiske perspektiv rykker ved mange af vores gængse forestillinger.

  • - En fortælling
    af Lisbeth M. Imer
    308,95 kr.

    De danske runesten er et direkte møde med Danmark og de mennesker, der levede her for 1000 år siden – og en helt enestående kulturarv. De blev rejst fra midten af 700-tallet til midten af 1100-tallet; hvor mange, der blev rejst igennem de 400 år, ved vi ikke – men i dag kender vi til ca. 260 sten fra det danske område. Lisbeth Imer er landets runeekspert og Roberto Fortuna en af landets bedste fotografer. Danmarks runesten er i tekst og enestående billeder fortællingen om denne del af vores fortid.

  • af Flemming Søeborg
    308,95 kr.

    Sporvognene stod for hovedparten af den offentlige trafik i København mellem 1863-1972 og var indbegrebet af den særlige københavner-stemning med jovialitet, nærgåenhed og friske bemærkninger. Det var et pålideligt, stabilt og velfungerende transportsystem, som desværre blev nedlagt af kortsynede politikere i løbet af 1960’erne.Bogen tager os med på en nostalgisk rejse til dengang, hvor ’Den skeløjede’, ’Dukke-Lise’, ’Svenskeren’, ’Slyngelvognen’ og ’Altankassen’ kørte rundt i byens gader med københavnerne. Sporvognene var med deres kulørte linieskilte og lanterner synlige på lang afstand, og da sporvognene beholdt deres rute gennem 50-60 år, udviklede der sig nære bånd mellem befolkningen og ’den lokale linie’. Også i Århus og Odense var der sporveje, og også her levede og åndede man med sporvognene – om end i mindre målestok.

  • - En nostalgisk rejse med jernbanerne
    af Flemming Søeborg
    273,95 kr.

    DER KOMMER TOG tager dig med tilbage til dengang, jernbanerne var rygraden i samfundet og det lokale omdrejningspunkt i hver en købstad og stationsby. Til dengang et tog var et tog, og en mand vidste at betjene sin maskine.Det er en nostalgisk rejse gennem de danske jernbaners historie – fyldt med damplokomotiver, ledvogtere, lyntog, brobyggerier, ventesale, værksteder, godstog, pakhuse og stationsbygninger. Alt sammen medrivende fortalt og rigt illustreret med flotte fotos fra gamle dage.Flemming Søeborg, født 1954, er livslang togentusiast og udgiver bladet Spor og baner om modeljernbaner. Han er desuden forfatter til en rækkehistoriske bøger, bl.a. om Besættelsen.

  • af Jesper Clemmensen & Thomas Albrektsen
    137,95 - 288,95 kr.

    Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn langsomt vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en synkefærdig flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse.SKIBET FRA HELVEDE er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan Anden Verdenskrigs rædsler drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne - med en gruppe modstandsfolk, lokale læger og Dansk Røde Kors-medlemmer i spidsen - satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger.SKIBET FRA HELVEDE er en fortælling om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed - og en historie om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

  • af Kåre Lauring
    269,95 kr.

    Københavnerliv 1945-1972 er den rigt illustrerede fortælling om København og københavnerne igennem en af de mest skelsættende perioder i byens historie. En fortælling i tekst og billeder om de mennesker, der boede i byen i de år, og det liv de levede. Med sin skarpe billedsans har Kåre Lauring udvalgt ca. 200 billeder, der følger byen og borgerne igennem efterkrigstiden. Det gik fra rationering til velfærdssamfund – fra krigstidens fattigdom, igennem genrejsningen efter krigen, højkonjunkturen fra 1957 og frem til 1970’ernes økonomiske kriser.For de generationer, der er vokset op og har levet i byen, er bogen forhåbentlig en veloplagt tur ned ad ”memory lane” – for de yngre er tekst og billeder et velfortalt og rigt illustreret blik tilbage på byen, som den tog sig ud på tærsklen til nutidens livsstils-metropol. En by og et liv, der på mange punkter er meget anderledes, end det liv vi lever i dag.Kåre Lauring har tidligere udgivet Københavnerliv 1857-1939 og Københavnerliv 1940-1945.

  • - En rapport om ondskabens banalitet
    af Hannah Arendt
    127,95 - 269,95 kr.

  • af Hannah Arendt
    122,95 - 308,95 kr.

  • af Mary Beard
    291,95 - 310,95 kr.

    Det klassiske Rom er vigtig. Imperiet, erobringerne, grusomhederne og udskejelserne er stadig en reference i vores samfund. Myterne og historierne – fra Romulus og Remus til Lucretias krænkede dyd – finder stadig klangbund hos os. Og i dag er de romerske idealer angående statsborgerskab, sikkerhed og individuelle rettigheder samfundsmæssige normer. I SPQR anlægger Mary Beard – en af verdens førende forskere i det antikke Roms historie – et nyt perspektiv ikke kun på den utrolige udvikling fra en ubetydelig landsby i det central Italien til en supermagt, der kontrollerede landområder fra Spanien til Syrien, men også på, hvordan romerne så sig selv og deres resultater, og hvorfor de stadig er vigtige for os. Vi følger tusind års historie, hvor der kastes nyt lys på velkendte forhold fra slaveri til rindende vand, og hvor også demokratiet, religiøse konflikter, social mobilitet og økonomisk udnyttelse udforskes i den store sammenhæng, som Det Romerske Imperium udgjorde. Mary Beard undersøger ikke blot, hvordan vi tænker på det gamle Rom, men udfordrer også de bekvemme historiske forestillinger, der har eksisteret i århundreder. Med et nuanceret blik på klasse, demokratiske kampe, og på hele befolkningsgrupper, som har været udeladt fra den historiske fortælling i århundreder, vil SPQR uvægerligt præge de kommende årtiers opfattelse af romersk historie. SPQR er en forkortelse af Senatus Populusque Romanus (”senatet og det romerske folk”) og er romernes eget udtryk for deres republiks højeste myndighed.

  • af Ulla Terkelsen
    187,95 - 231,95 kr.

    Ulla Terkelsen kalder sig selv for ”verdens ældste tv-journalist”. Hun er uden tvivl også en af de mest elskede og respekterede. I en menneskealder har den nu 76-årige udenrigskorrespondent rapporteret om små og store begivenheder fra alverdens brændpunkter.Den mest skelsættende begivenhed i hendes levetid har været Jerntæppets fald, da millioner kom ud af Sovjetimperiets fængsel, og Europa fik lov til at vokse sammen. De østeuropæiske folk har både før og efter kommunismens sammenbrud haft en særlig plads i hendes hjerte. Ulla Terkelsen var blot 19 år, da hun flyttede til den polske hovedstad, Warszawa, og knyttede livslange venskaber, og hun har siden 1960’erne utallige gange besøgt lande som Polen, Ungarn og Østtyskland.Østeuropæerne anses af mange for at være smalsporede nationalister, men det er en fordomsfuld og historieløs vurdering, mener Ulla Terkelsen. Hun holder på mange måder med dem. Og hun holder af dem.I denne bog tager hun på en eventyrlig rejse – på sporet af sin egen tabte ungdom og landenes dramatiske fortid – for at møde østeuropæerne i øjenhøjde. Hun tager os med ind i hjertet af Europas baggård, til landene øst for paradis, hvor hadet, sorgen og tårerne kun delvist bliver holdt tilbage af moderne traktater med NATO og EU. Hun er på farten med jævnaldrende Mietek og Andrea og fortæller skarpt og humoristisk om det, hun kalder ”baggårdens duft”. En skarp duft, som kildrer i næsen.

  • - Danske frivillige i Den Spanske Borgerkrig
    af Morten Møller
    43,94 - 235,95 kr.

    Den Spanske Borgerkrig 1936-1939 er en af de myteomspundne konflikter i det 20. århundredes historie. Et brutalt og hadefuldt sammenstød mellem politiske modstandere i det spanske samfund, men også en borgerkrig i Europas udkant, der udvikler sig til en langt større kamp mellem flere af samtidens ideologier og kommer til at fungere som en blodig optakt til Anden Verdenskrig. Den Spanske Borgerkrig havde en dragende virkning på adskillige unge mænd – og omkring 500 danskere meldte sig som frivillige i De Internationale Brigader. Historiker og forfatter Morten Møllers bog er beretningen om unge mennesker, der som det nemmeste i verden kunne have sagt nej, om en kamplysten ungdom i oprør mod en verden af i går, om rene idealer og beskidte realiteter. Og en fortælling, der skrives med flere nuancer end det, der har været den heroiske grundfortælling om de spaniensfrivillige.

  • af James Hawes
    137,95 kr.

    “Et must-read”- The Economist I sin anmelderroste bestseller fortæller James Hawes historien om Europas mest beundrede og frygtede land, hele vejen fra Julius Cæsar til Angela Merkel. Med mere end 100 kort og billeder giver bogen et friskt, kortfattet og underholdende forsøg på at svare på spørgsmålene: Hvad er Tyskland? Ser landet mod vest eller øst? Er det overhovedet ét land? “Et fremragende og elegant skrevet overblik over Tysklands historie fra jernalderen til Angela Merkel. Autoritativ og tilgængelig”- The New European “En seriøs, velresearchet og radikal gentænkning af de store linjer i Tysklands politiske liv”- Nicholas Boyle, professor i tysk, Cambridge University “Levende og vidtfavnende. Jeg kender ingen bedre gennemgang af historien om dette fantastiske land”- Philip Pullman

  • - Alle de ting, du har glemt, du kan huske
    af Ove Dahl
    123,95 - 235,95 kr.

    En anderledes historie om 1970’erne fortalt gennem de håndgribelige ting, der prægede børn og unges hverdag. Bogen leverer mere end 500 flotte fotos fra dagliglivet og fortæller om de ting, der fandtes på børneværelset eller ungdomshybelen. Tingene vil få alle, der var børn, unge eller vokse i 1970’erne til at genkende, genopleve og erindre alt det, de både har glemt og husker om livet på den tid. Genoplev bl.a. træskostøvler og klapbukser, Playmobil og Alfons Åberg, mælk på poser, skub-op-is og mange andre sjove stumper af hverdagen. Bogen er underholdende og oplysende og gør en hel generations historie nærværende og levende

  • - Alle de ting, du har glemt, du kan huske
    af Ove Dahl
    123,95 kr.

    Via hundredvis af illustrationer kan du her opleve eller genopleve et årti i selskab med husmødre og helte, raske drenge og pæne piger, herrer med hatte og en helt ny generation af det nye fænomen ”teenagere”. Efterkrigstidens Danmark bevæger sig gennem årtiet fra smalhals og knaphed til velstand og genlyde fra det store udland. Land og by står stadig i kontrast til hinanden, men udvekslingen er større end nogensinde efterhånden som privatbiler og knallerter bliver mere og mere almindelige. Også tv-apparatet vinder indpas i de danske hjem og snart er verden tættere på end nogensinde, ligesom en tur til Sverige med telt og rejsegrammofon åbner grænser og udvider horisonter. Jazz, rock og refræn vækker genlyd især hos de nye unge og den nye kvikke mode spejles fra idolplakaterne på væggen til festerne med vennerne. 50’erne er gammelt og nyt, besøg hos slikmutter, i ismejeriet, i biffen, ved skolepulten, rundt om søndagsfrokostbordet og hjemme på værelset, hvor der leges med Dukke Lise, TEKNO, det nyeste i ægte plastic og spilles spil med hele familien.

  • - Alle de ting, du har glemt, du kan huske
    af Ove Dahl
    127,95 - 235,95 kr.

    Den traditionelle historieskrivning fortæller om 60’ernes politik, vækst, forbrug og ungdomsoprør. Men hvad med den nære historie? Denne underholdende bog tegner et andet billede af 60’erne, nemlig gennem de ting, der prægede de danskere, der i dag er mellem 40 og 60 år.

  • - 1000 års historie
    af Kristian Hvidt
    43,94 - 160,95 kr.

    En fortælling om Europa med fokus på alle de spændende historier: krige og hungersnød, giftermål og andre alliancer, fornuft og overtro, myter og intriger. Alt det, der har gjort, at Europa i dag ser ud som det gør – beskrevet med humor, vid og bid.

  • - Stalins hungersnød i Ukraine
    af Anne Applebaum
    167,95 kr.

    Historiker Anne Applebaum er en af tidens vigtigste kritikere af det tidligere Sovjetunionen og Rusland i dag. Hendes nye storværk afslører den grufulde baggrund for udsultningen af den ukrainske befolkning i 1930erne og trækker tråde til nutidens Moskva. I 1929 iværksatte Stalin den såkaldte kollektivisering af landbruget i Sovjetunionen og tvang dermed millioner af bønder væk fra deres jord. Planen skulle have ført til en gennemgribende modernisering, men endte hurtigt i den mest katastrofale hungersnød i nyere europæisk historie. Mindst fem millioner mennesker døde på blot et par år. Med sit banebrydende nye værk ”Rød sult” påviser Anne Applebaum for første gang, hvordan mindst tre millioner af disse ofre ikke led døden på grund af dårlige politiske beslutninger, men fordi staten aktivt ønskede det. Efter en række oprør var Ukraine blevet en ustabil region i Stalins øjne, og sultkatastrofen blev en anledning til at udradere den ukrainske landbefolkning. I stedet for at inddæmme krisen og sende nødhjælp til unionens borgere, lukkede staten grænserne med magt og konfiskerede alle madlagre. Sulten bredte sig som en steppebrand og tvang befolkningen til at spise hvad som helst; fra græs og bark til hunde og selvdøde dyr. Anne Applebaum er en af de mest anerkendte og vidende forskere i Sovjetunionens historie, kendt for bøgerne ”Gulag” (2004), der modtog den prestigefyldte Pulitzerpris, og ”Jerntæppet” (2012). Gennem et væld af kilder afslører hun en af det 20. århundredes største forbrydelser – fra de kyniske beslutninger træffes i Kreml til bøndernes desperate og grufulde forsøg på at overleve i Ukraine. I dag er Ukraines selvstændighed igen i Moskvas sigtekorn, og mange frygter situationen. Applebaum tøver ikke med at trække de historiske linjer op og undersøge, hvordan ulykkerne i 1930erne på mange måder foregriber de trusler mod den politiske orden, vi ser nu i det 21. århundrede. OM FORFATTERENAnne Applebaum, født 1964, er politisk kommentator og forfatter, skribent på Washington Post samt professor i historie på London School of Economics. Hun har i en årrække forsket i Sovjetunionens historie, hvilket i 2004 indbragte hende Pulitzerprisen for bogen Gulag. Som politisk kommentator er hun kendt verden over for sine skarpe analyser af særligt russiske og amerikanske forhold.

  • - En filologs notesbog
    af Victor Klemperer
    313,95 kr.

    Forfatteren tog fra nazismens begyndelse noter til sin analyse af Det Tredje Riges sprog, og resultatet udkom på tysk i 1947. Bogen dokumenterer i detaljer, hvorledes nazitidens sprog på samme tid var et spejl og et kompas. I spejlet sås mentalitet og hensigt, i kompasset lå regimets kurs udstukket.

  • af Susanne Clod Pedersen
    157,95 - 198,95 kr.

    Syvende bind i Arnulf sagaen.Arnulf Ulveblod sejler efter slaget ved Svold fra Island til Irland sammen med sin familie og fire blodbrødre for at genforene Eiriks irske kvinde Aideen med sine slægtninge. Aideen viser sig dog at være mere og andet end den, de har kendt hende som, og hendes hjemland er langt fra fredeligt. Utallige klaner og konger rives om magten og Irlands fem riger, hvor også bosatte vikinger skaber stor usikkerhed igennem skiftende alliancer. Højkongens magt vakler. Arnulf indfanges ufrivilligt i oprør og stridigheder, og han har sine sårbare frænder med sig. Som kong Svends betroede mand og herre af Tissø må han tænke langt og handle med omhu. Vagn Ågesøns skyggeulv er blevet jarl!

  • - Mellem hedenskab og kristendom i 1000 år
    af Flemming Chr. Nielsen
    198,95 kr.

    Ifølge en sejlivet myte gjorde Harald Blåtand danskerne kristne. Alligevel overlevede den hedenske tro i århundreder.SORT HEDDER EN STEN opsporer den dramatiske historie om det fortrængte hedenskab. Langt op i tiden blev Odin dyrket i afsides egne. I 1325 blev en vis Ragnhild idømt syv års pilgrimsrejse for at have gjort sin utro elsker impotent med hedensk magi. De ikke-integrerede blev forfulgt og som afvigere udsat for kristen tankekontrol og spionage.En biskop raser i 1700-tallet over dem, der beder til afguden Tor eller har en hedensk altertavle hængende i stuen. Og digteren Johannes Ewald klager over nordsjællandske bønder, der ved mindre om kristendom end deres forfædre før Harald Blåtand. Men kan et land være på vej mod afkristning, hvis det aldrig for alvor har været kristnet?

  • af Lars Hovbakke Sørensen
    118,95 - 310,95 kr.

    En fortælling om Europas historie fra ca. 400 f.Kr. til i dag – historiker Lars Hovbakke Sørensen tegner de lange linjer og perspektiver i det, der har præget og formet Europas historie og udvikling. Med vægt på den politiske historie sættes Europas historie ind i et større globalt perspektiv, der kaster lys over, hvordan udviklingen i de øvrige dele af verden har påvirket Europa - og ikke kun omvendt. Ligesom bogen beskriver, hvordan de europæiske folks identitet og nationalitetsfølelse har udviklet sig i med- og modspil med hinanden og med resten af verden.

  • - Alle de ting, du har glemt, du kan huske
    af Ove Dahl
    123,95 kr.

    Via hundredvis af illustrationer kan du her opleve eller genopleve et årti i selskab med husmødre og helte, raske drenge og pæne piger, et samfund i krise, under forandring og mod bedre tider – og ikke mindst en hverdag under og efter besættelsen. Besættelsestidens og efterkrigstidens Danmark bevæger sig gennem årtiet fra krise og krig til befrielse og fred med genlyde fra det store udland. Krig og fred er naturligvis et gennemgående tema, der præger både hverdag og fest. Det er en tid, hvor leg foregår udendørs, hjemmet er et sted de voksne bestemmer og det at hjælpe til er normen, ligesom familieudflugter er almen fritidsbeskæftigelse. 40’erne er fantasi og hjemmelavet legetøj, den daglige kost, gode kriseråd og venten på gode tider, samt en tid, hvor genbrug blev moderne. Årtiet er også leg og læsestof, spejderliv og swingpjatteri, kongefamilie og kosmorama, spartanske forhold, unge sabotører, Poul Reichhardt og en ny og ventende fremtid med helt nye helte og idoler.  

  • af Sørine Gotfredsen
    115,95 - 198,95 kr.

    Ondskaben er blevet umoderne. Vi tror helst på det gode i hinanden, mens vi overlader det til sociologien og psykologien at forklare de ubehagelige sider af livet. Men det får jo ikke det onde til at forsvinde. Hvis alt godt skal strømme fra os selv, risikerer vi at blive slået om kuld, når vi møder egen eller andres hårdhed, løgn og kynisme. Med FRI OS FRA DET ONDE undersøger SØRINE GOTFREDSEN, hvordan det onde er på spil i vores liv i dag, og hvordan vi kan tage kampen op, så vi ikke står alene tilbage med vores skyld. Bogen igennem inddrager hun MARTIN LUTHER. For den tyske reformator var Djævelens spil i verden en lyslevende realitet, og som ung munk pinte han sig selv til større godhed og lydighed for at undslippe fortabelse. Først da han indså, at den frisættende nåde kun kan komme udefra, blev han fri. Martin Luthers tænkning er forankret i Reformationstiden, men hans kamp for det frisatte menneske angår i allerhøjeste grad også vores liv. Gennem eksempler fra litteratur, film og sit eget liv sætter Sørine Gotfredsen Luthers liv og tænkning i spil for at finde svar på, hvordan vi i dag kan blive fri af det onde. SØRINE GOTFREDSEN, født 1967, er journalist, præst og debattør, kendt for sine skarpe iagttagelser og markante holdninger. Hun er forfatter til en række bøger, senest de roste titler ”At leve med Kierkegaard” (2013) og ”Løft blikket” (2015).

  • - Fra Europas stjernestund til verdens opbrud
    af Lykke Friis
    235,95 kr.

    Den 9. november 2019 er det 30 år siden, Berlinmuren faldt. Året 1989 ændrede Europa og verden fundamentalt. Med ét skulle alle de kort, der trækkes ned i Europas klasseværelser, trykkes om, så der blev plads til et genforenet Tyskland og mange nye lande øst for det gamle jerntæppe. Også historiebøgerne måtte skrives om. Pludselig var 1945-1989 ikke længere efterkrigstiden, hvor stormagterne havde fundet en permanent løsning på det tyske spørgsmål i form af Tysklands og Europas deling. I 1989 blev det klart, at 1945-1989 kun havde været epilog til 2. Verdenskrig, og at den egentlige efterkrigstid havde 1989 som startdato.Selvom mange i 2019 er kritiske over for Europas udvikling, er udgangspunktet for bogens forfatter, europaekspert Lykke Friis, at nutidens Europa er langt bedre end før Murens fald.Atomraketter, der ikke længere truer med at udslette europæerne i øst og vest, frie valg og retten til at rejse frit er kronjuveler, der ikke kan undervurderes, også selvom vi for længst er begyndt at tage dem for givet og tit glemmer at pudse dem.Der er dog ingen tvivl om, at håbet og den overdøvende jubel fra 1989, ”den sidste store stjernestund i Europa”, hos mange i jubilæumsåret 2019 er erstattet af usikkerhed og skuffelse.I denne bog ser Lykke Friis tilbage på 1989 og gør status. Bogens tilgang er kalejdoskopisk. Den forsøger at indfange begivenhederne fra 1989 og dets betydning i 89 billeder, kendte såvel som ukendte. Billedkavalkaden er omkranset af to essays om Europa før og efter 1989. I 2019 er det langt klarere end i 1989, at det også var vores historie – i Vesteuropa og dermed Danmark – der forandrede sig. Det er én af bogens centrale pointer, at vi ved at beskæftige os med, hvad der rent faktisk skete i 1989 kan få en bedre forståelse af nutidens– og fremtidens – Europa.Bogen udgives i samarbejde med Golden Days og er den officielle bogudgivelse i forbindelse med Golden Days-Festivalen 2019, som har 1989 som tema.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.