Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

National selvstændighed og uafhængighed, postkolonialisme

Her finder du spændende bøger om National selvstændighed og uafhængighed, postkolonialisme. Nedenfor er et flot udvalg af over 67 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Afkolonisering.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Hanne-Vibeke Holst
  145,95 - 219,95 kr.

  Sonja er en ener. Som ung kvinde i overklassen i 1930’erne er hendes liv stort set lagt til rette på forhånd, men hun har ikke tænkt sig at indrette sig efter konventionerne. Hun vil være kunstner. Mod sin mors vilje søger hun optagelse på en københavnsk kunstskole og tumler hovedkulds ind i avantgardens brus af utæmmet kreativitet, fornyelse og frisindede eksperimenter. Altings midtpunkt er den karismatiske og rebelske Richard Mortensen, og Sonja bliver forelsket. Men som kvindelig kunstner er det tæt på umuligt at blive hørt, og hun må tage et valg: Enten må hun spille sikkert og affinde sig med et liv i periferien, eller også må hun satse alt, trodse de dystre krigsudsigter og rejse til Paris for at forbinde sig med noget større og finde sin stemme – som kvinde, kunstner og kriger.KRIGER UDEN MASKE er en dramatisk og engagerende skæbnefortælling om den unge billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984), en af de mest betydningsfulde danske modernister. Hanne-Vibeke Holst har som den første fået adgang til hendes efterladte papirer, bl.a. breve, fotografier og dagbøger, og med det som afsæt skrevet en roman om Sonja Ferlov Mancobas viljestærke ungdomsår, om hendes længsel efter frihed og hendes kompromisløse kamp for kærligheden og for at skabe universel kunst, der kan forene en menneskehed splittet af krig.

 • af Oluf Christian Molbech
  248,95 kr.

  "Skovens helte" handler om de indfødte amerikaneres historie. Da forfatter Oluf Christian Molbech i 1888 drog til USA, fandtes der ingen bøger på dansk om de faktuelle omstændigheder omkring europæernes kolonisering af Nordamerika og hvad det havde af konsekvenser for det oprindelige folk, der boede på kontinentet. Med denne bog ønskede Molbech at skildre historien og forholdene for de indfødte amerikanere med fokus på deres kamp for uafhængighed. Bogen er baseret på kilder fra amerikanske forskere i samtiden. idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlOluf Christian Molbech (1860 - 1927) var en dansk forfatter. Han var søn af Christian K.F. Molbech, som var en anerkendt digter og oversætter af blandt andet Dantes guddommelige komedie. Oluf Christian Molbech rejste i 1888 til USA, hvor han bosatte sig i New York og blev gift med den danske kvinde Aasta Christiane Shack. Professionelt fulgte han i sin fars fodspor og blev forfatter. Han udgav en række brevromaner og fagbøger om de indfødte amerikanere, men nåede aldrig at nyde ligeså stor litterær anerkendelse som sin far. I 1899 vendte Molbech tilbage til Danmark, hvor han boede frem til sin død.

 • - Da Danmark blev samlet
  af Simon Ankjærgaard
  310,95 kr.

  Det danske nederlag til preusserne i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse. Men hvad skete der 56 år senere, i 1920, da betydelige dele af det tabte land med Genforeningen kom tilbage og skabte det danmarkskort, vi kender i dag?GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET er fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i den moderne danmarkshistorie. I skyggen af Første Verdenskrig var det et følelsesladet og nervepirrende politisk drama, der gjorde det muligt for dansksindede politikere syd for Kongeå-grænsen, den danske regering i København og de sejrende stormagter at bane vejen for de afstemninger, der igen gjorde Danmark til ét rige.GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET følger en række nøglepersoner, der på hver sin måde kæmpede for det tabte land, og tager læseren med på en rejse fra det tyske nederlag i verdenskrigen til de store folkefester i sommeren 1920, da Sønderjylland igen var blevet dansk.Bogen er i stort format og rigt illustreret.

 • af Alice Zeniter
  228,95 kr.

  **BESTSELLERROMAN** **SOLGT I MERE END 400.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG****VINDER AF GONCOURT-UNGDOMSPRISEN 2017 ** **VINDER AF AVISEN LE MONDES LITTERATURPRIS 2017 **Fra sin plads på færgens dæk ser Naïma Algeriets kyst nærme sig. Bag sig har hun et Paris, der er rystet af terrorangreb, foran sig et land, som indtil nu kun har været et ubetydeligt baggrundstæppe i hendes liv.Naïmas farfar Ali var olivenbonde i Algeriet og måtte flygte ud af landet ved uafhængighedskrigens afslutning i 1962. Sådan gik det for mange algeriere, der havde samarbejdet med kolonimagten. I Frankrig blev de sat i lejre, inden de blev sluset videre til de nybyggede sociale boligområder og de dårligste jobs. Her voksede Naïmas far Hamid op, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. For Naïma er alt dette fortid, men hvordan skal man forstå sin egen historie, når ingenting er blevet fortalt.Alice Zeniter har med Kunsten at miste skrevet en kraftfuld og modig fortælling, som er mere aktuel end nogensinde, om en familie, der er fanget af sin fortid. Men også om friheden til at være sig selv, på trods af personlige og sociale barrierer.Alice Zeniter (f. 1986) er forfatter, dramaturg og teaterinstruktør, uddannet fra eliteuniversitetet École normale supérieure i Paris. Hun voksede op i Normandiet med en fransk mor og en algerisk far. Kun 16 år gammel debuterede hun som forfatter. Siden da har hun skrevet yderligere fire romaner, der alle er prisbelønnede. Kunsten at miste markerede Zeniters helt store gennembrud i Frankrig. Den er solgt i mere end 400.000 eksemplarer, fik stor kritikerros og vandt bl.a. Goncourt-ungdomsprisen og avisen Le Mondes litteraturpris 2017.

 • - Greenland, Denmark, and the European Union
  af Ulrik Pram Gad
  162,95 kr.

  Grønland ser sig selv på vej til selvstændighed. Dette billede – og de spændinger, der indgår i det – former trekantforholdet mellem EU, Grønland og Danmark.Danmark har i flere århundreder fyldt rigtigt meget af horisonten, når man fra Grønland ser ud mod verden. Samtidig findes både i Grønland og i Danmark et ideal om, at hvis man er en rigtig nation, så er man et homogent fællesskab med sin egen stat. På den baggrund bliver det afgørende for, at Rigsfællesskabet kan fortsætte, at Grønland har behov for ekstern bistand til sin udvikling frem mod selvstændighed – og at dette behov kan formuleres på en måde, der ikke fremstiller Grønland som et umyndigt barn.Som en del af afkoloniseringsprocessen har Grønland søgt at sprede sin afhængighed af omverdenen. Forholdet mellem Danmark og Grønland er dermed gradvist åbnet. Et centralt eksempel er den serie af retoriske og praktiske ‘suverænitetspil’, der har udspillet sig i trekantforholdet Grønland/EU/Danmark. I forhold til både EU og andre har aktuelle forestillinger om, hvordan klimaforandringerne åbner Arktis for mineraludvinding og handel, givet Grønland nye kort på hånden.Denne bog analyserer disse forandringer i national identitetsdiskurs og praktisk udenrigspolitik ved hjælp af fem greb: Gennem diskursanalyser identificeres de centrale begreber, der organiserer dansk og grønlandsk identitet. Politiske debatter læses som identitetsforhandlinger. Den praktisk-diplomatiske håndtering af modstridende identitetsdiskurser afdækkes gennem kvalitative interviews med politikere, diplomater og embedsmænd fra Grønland, Danmark og EU. Juridiske tekster betragtes som det ‘fastfrosne’ resultat af retoriske og praktiske suverænitetsspil. Endelig udvikler bogen scenarier for fremtiden og udpeger på den baggrund, hvordan rigsfællesskabets overlevelseschance kan bedres, hvis det tænkes som en ‘stadigt løsere union’. Én måde, hvorpå Danmark kan gøre det billede mere overbevisende, er at sætte sit embedsværk og diplomati i Grønlands tjeneste: Danmark må aktivt understøtte arbejdet med at sprede Grønlands afhængighed ud – som det er sket i forholdet til EU. Kun ved at gøre Rigsfællesskabet overflødigt, kan det reddes.Ulrik Pram Gad er lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Fra 1998 til 2002 arbejdede han i Nuuk som direktionssekretær i Landsstyrets Sekretariat og som kontorchef i Hjemmestyrets Udenrigskontor. Hans forskning fokuserer aktuelt på postkoloniale relationer mellem Grønland og Danmark, bæredygtighedsbegreber i Arktis, samt på sikkerhedsliggørelse af muslimer.

 • - fra dansk koloni til amerikansk territorium
  af Rikke Lie Halberg & Bertha Rex Coley
  195,95 kr.

  En bog om Danmark som slavenation og koloniherre i Caribien. 2017 markerer 100-året for Danmarks salg af kolonierne Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas til USA. Denne bog fortæller hisstorien om de knap 250 års dansk kolonihistorie, der gik forud for salget, og ser på US Virgin Islands i dag. Forfatterne diskuterer emner som magt og modstand, slaveri og abolitionisme,racisme og repræsentation. Og de ser på sprogbrugen før og nu (f.eks. ord som 'sort', 'neger' og 'slave'), på undskyldningsdebatten samt på synet på og brugen af historien om Dansk Vestindien – på begge sider af Atlanten.Bogen henvender sig til historieundervisningen på stx, hf og VUC, men kan læses af alle med interesse for Danmarks og Caribiens historie. Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden www.his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. På hjemmesiden findes også sider om historisk metode og kildekritik.Rikke Halberg er cand.mag i historie og engelsk. Hun er museumsinspektør ved Arbejdermuseet og har tidligere undervist ved Christianshavn Gymnasium. Bertha Rex Coley er cand.mag. i historie og engelsk. Hun underviser ved Gefion Gymnasium.

 • - Grænseforeningens historie 1920-2020
  af Axel Johnsen
  74,95 - 232,95 kr.

  Grænseforeningen er en af danmarkshistoriens største og mest indflydelsesrige græsrodsbevægelser. Da den var på sit højeste i 1949, talte den 200.000 medlemmer fordelt på 400 lokalforeninger over hele Danmark. I anledning af 100-året for Genforeningen og Grænseforeningens oprettelse fortælles for første gang den samlede historie om danskernes forhold til grænsespørgsmålet og til mindretallet i Sydslesvig. Det er historien om foreningsdanmarks storhedstid. Om en sag, der var en livssag for danskerne, men som i dag klares via statsstøtten til Sydslesvig. Grænseforeningen kan på sin hundredeårs fødselsdag se tilbage på veludført arbejde. Foreningen fortsætter indsatsen – nu ud fra tanken om, at erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland kan hjælpe danskerne i mødet med andre kulturer. Axel Johnsen (f.1970) er ph.d. i historie og afdelingschef i Museum Sønderjylland. Tidligere museumsinspektør på Museet på Sønderborg Slot og stipendiat ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Forfatter af en lang række artikler og bøger om grænselandet – særlig om de folkelige grænselandsbevægelser i Danmark.

 • af Elizabeth (Dori) Tunstall
  185,95 kr.

  A guidebook to the institutional transformation of design theory and practice by restoring the long-excluded cultures of Indigenous, Black, and People of Color communities.From the excesses of world expositions to myths of better living through technology, modernist design, in its European-based guises, has excluded and oppressed the very people whose lands and lives it reshaped. Decolonizing Design first asks how modernist design has encompassed and advanced the genocidal project of colonization-then shows how design might address these harms by recentering its theory and practice in global Indigenous cultures and histories. A leading figure in the movement to decolonize design, Dori Tunstall uses hard-hitting real-life examples and case studies drawn from over fifteen years of working to transform institutions to better reflect the lived experiences of Indigenous, Black, and People of Color communities. Her book is at once enlightening, inspiring, and practical, interweaving her own lived experiences with extensive research to show what decolonizing design means, how it heals, and how to practice it in our institutions today. Under her guidelines, the origins, values, and methods of design move beyond the nineteenth-century European model to acknowledge and fully incorporate practices of making by peoples who predate and survive the effects of European colonization. For leaders and practitioners in design institutions and communities, Tunstall's work demonstrates how we can transform the way we imagine and remake the world, replacing pain and repression with equity, inclusion, and diversity-in short, she shows us how to realize the infinite possibilities that decolonized design represents.

 • af Michael Mason, Muna Dajani & Munir Fakher Eldin
  234,95 - 695,95 kr.

 • af Robert (New York University Stam
  267,95 - 802,95 kr.

 • af Aileen Moreton-Robinson, Chris Andersen, Steve Larkin, mfl.
  488,95 - 2.508,95 kr.

 • af Verne Harris
  452,95 - 1.467,95 kr.

 • af Dike (Harris Stowe State University Okoro
  427,95 - 1.467,95 kr.

 • af Zilkia (Zilkia Janer works at Hofstra University) Janer
  427,95 kr.

 • af Kaoutar Harchi
  158,95 kr.

 • af Arathi Sriprakash, Jessica Gerrard & Sophie Rudolph
  948,95 kr.

 • af Ahmed Musa
  142,95 kr.

  Essay from the year 2021 in the subject Cultural Studies - Middle Eastern Studies, grade: 95, , language: English, abstract: This paper is an attempt to trace the absence of the West in the cultural creative modes of knowledge productions that emerged post the Arab social movements in Tunisia and Egypt. Whenever we discuss or approach the subject of the construction of identities in post-colonial studies: the West- who I represent here as the "other"- is largely but not entirely perceived as consolidating against or formulating the identities of the East or the identities of the "Rest". This is evident in not only the revered works of prominent theorists like Edward Said, Homi Bhabha, and Gayatri Spivak, but also in the works of other post-colonial theorists and writers that emerged afterward. However, during the Arab Spring ¿ one of the most solidaristic and transcultural Arab movements that searched for more stable governing models at crossroads of global, regional, and national challenges- creative new forms of formulating identities beyond post-colonial theory emerged, such as; the Arab Spring poetic slogans as creative modes of knowledge production, which moved away from the previous discourse of the post-colonial Arab intellectuals built on a bifurcation identity, and also in tandem revolting the internal regimes of knowledge production.The new forms of cultural productions not only represented moments of self-emergency, social solidarity, and construction of the "self'"during traumatic moments, but also in tandem absented and muted the West and East binaries and antithesis of representation.

 • af Inolofatseng Lekaba
  142,95 kr.

  Essay from the year 2016 in the subject African Studies - Culture and Applied Geography, grade: 80%, , language: English, abstract: The historical dispossession of ¿native¿ land dates back to the colonial era and was reinforced and exacerbated by the apartheid Natives Land Act of 1913. The enactment of this Act saw the unequitable redistribution of land with black people only being afforded 7% of arable land. More significantly, the Act facilitated the creation of enclaves for the Black majority with the restriction on land ownership and socio-economic mobility (South African History Online, 2013). Hence, the democratic government from the year 1994 was faced with the monumental task of redressing this imbalance in land ownership and ensuring that the previously disadvantaged do not continue to be discriminated against with regards of land tenure in the country. However, land tenure reform for communal land has been marred with disputes pertaining to African tenure systems versus those influenced by colonial structures. In this regard, this paper seeks to highlight the need to decolonise communal land tenure reform for the improved implementation of rural development plans.

 • af John Igbino
  157,95 kr.

  Academic Paper from the year 2019 in the subject Politics - International Politics - Region: Africa, , language: English, abstract: This paper offers a critique of Bruce Gilley's "The Case for Colonialism". The aim of the case for colonialism was to rehabilitate Colonialism, give it compassionate and humanitarian meanings and hence make it respectable again. This paper, however, argues that Bruce Gilley has not made any viable case for Colonialism.The research¿s aim and method are flawed because the research method did not enable the Paper to achieve its aim because, firstly, the Policy measures suggested in the Paper were ill-thought and they posed more problems for Colonialism than they have solved. And, secondly, the examples cited were themselves flawed and misinterpreted. More importantly, the Paper did not adduce any new evidence to enable it to produce new knowledge, move the boundaries of current Colonial Scholarship and hence rehabilitate Colonialism.

 • af Sean O'Driscoll
  108,95 - 188,95 kr.

  The astonishing story of the English heiress who devoted her life to the IRAShe grew up in a Chelsea townhouse and on a Devon estate. She was presented to the Queen at Buckingham Palace as a debutante in 1958. She trained at Oxford as an academic economist and had a love affair with a female professor (who was on the rebound from Iris Murdoch). At thirty, she commenced giving her inheritance away to the poor. In 1972, the deadliest year of the Northern Irish Troubles, she travelled to Ireland and joined the IRA. Sean O'Driscoll's Heiress, Rebel, Vigilante, Bomber tells the astonishing story of Rose Dugdale, who went on to become a committed terrorist, participating in a major art heist and a bombing raid on a police and army barracks; who kept a pregnancy secret for nine months in prison and gave birth there; and who ended up at the heart of the IRA's bomb-making operation during its deadly final spasms in the 1990s. Heiress, Rebel, Vigilante, Bomber is both the page-turning biography of a remarkable woman and a groundbreaking account of the inner workings of a terrorist organization.

 • af Aviah Day & Shanice McBean
  148,95 kr.

 • af Gal Beckerman
  108,95 - 198,95 kr.

 • af Lorenzo Veracini
  1.467,95 kr.

 • af Prateek
  476,95 - 1.467,95 kr.

 • af Stefan Lehr
  440,95 kr.

  Die sozialistischen Staaten des östlichen Europas beobachteten die seit Ende der 1940er Jahre in der Bundesrepublik entstandenen Vertriebenenverbände und ihre politischen Aktivitäten aufmerksam und misstrauisch. Der Band nimmt erstmalig diese ,Feind- und Fremdbeobachtung' durch die Nachrichtendienste anhand verschiedener Fallbeispiele aus der DDR, Polen, der Tschechoslowakei, Ungarn, Rumänien und Jugoslawien in den Blick. Es wird untersucht, was die Geheimdienste über die Vertriebenenfunktionäre und ihre Vergangenheit wussten, und danach gefragt, wozu und wie diese Informationen gesammelt und genutzt wurden. Daneben geht es auch um die Rolle der in den sozialistischen Staaten verbliebenen Deutschen und der Aussiedler, die in die BRD kamen und ein Bindeglied zwischen Vertriebenen und ,alter Heimat' darstellten. Der Band leistet so einen wichtigen Beitrag zur Erforschung der Wahrnehmung der Vertriebenenverbände in den sozialistischen Staaten, zur Arbeit der Sicherheitsdienste sowie zu den bilateralen Kontakten im ,Kalten Krieg'.

 • - om marone-økologi og partisan natur
  af Andreas Malm
  149,95 kr.

  Det faktum, at de herskende idéer vedrørende vildnis er den herskende klasses idéer, er lige så lidt grund til ikke at beskæftige sig med begrebet, som det samme faktum gør sig gældende vedrørende demokrati eller frihed eller retfærdighed for den sags skyld. Selvfølgelig kan vi have en marxistisk teori om vildnis: Hvis marxismen er almægtig, fordi den er sand, så bør den også kunne indeholde denne del af verden. Kan der også være en kosmopolitisk teori vedrørende vildnis? Kan der være en vildnis-dyrkelse for fattige? Kan vi forestille os et sted, hvor vildnis og retfærdighed mødes? Er det muligt at redde en vildnis-politik og -æstetik fra de forgangene århundreders eller måske endda årtusinders klassekamp? Jeg mener, vi kan svare ja til alle ovenstående spørgsmål.

 • af John Zubrzycki
  129,95 kr.

 •  
  1.467,95 kr.

  This book advances critical discussions about what coloniality, decoloniality and decolonization mean and imply in the Nordic region.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.