dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

National selvstændighed og uafhængighed, postkolonialisme

Her finder du spændende bøger om National selvstændighed og uafhængighed, postkolonialisme. Nedenfor er et flot udvalg af over 352 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Afkolonisering.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Da Danmark blev samlet
  af Simon Ankjærgaard
  310,95 kr.

  Det danske nederlag til preusserne i 1864 er malet tydeligt ind i danmarkshistorien, og krigen og ikke mindst nederlaget er en del af vores nationale fortælling og selvforståelse. Men hvad skete der 56 år senere, i 1920, da betydelige dele af det tabte land med Genforeningen kom tilbage og skabte det danmarkskort, vi kender i dag?GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET er fortællingen om en af de vigtigste begivenheder i den moderne danmarkshistorie. I skyggen af Første Verdenskrig var det et følelsesladet og nervepirrende politisk drama, der gjorde det muligt for dansksindede politikere syd for Kongeå-grænsen, den danske regering i København og de sejrende stormagter at bane vejen for de afstemninger, der igen gjorde Danmark til ét rige.GENFORENINGEN 1920 - DA DANMARK BLEV SAMLET følger en række nøglepersoner, der på hver sin måde kæmpede for det tabte land, og tager læseren med på en rejse fra det tyske nederlag i verdenskrigen til de store folkefester i sommeren 1920, da Sønderjylland igen var blevet dansk.Bogen er i stort format og rigt illustreret.

 • af Hanne-Vibeke Holst
  147,95 - 227,95 kr.

  Sonja er en ener. Som ung kvinde i overklassen i 1930’erne er hendes liv stort set lagt til rette på forhånd, men hun har ikke tænkt sig at indrette sig efter konventionerne. Hun vil være kunstner. Mod sin mors vilje søger hun optagelse på en københavnsk kunstskole og tumler hovedkulds ind i avantgardens brus af utæmmet kreativitet, fornyelse og frisindede eksperimenter. Altings midtpunkt er den karismatiske og rebelske Richard Mortensen, og Sonja bliver forelsket. Men som kvindelig kunstner er det tæt på umuligt at blive hørt, og hun må tage et valg: Enten må hun spille sikkert og affinde sig med et liv i periferien, eller også må hun satse alt, trodse de dystre krigsudsigter og rejse til Paris for at forbinde sig med noget større og finde sin stemme – som kvinde, kunstner og kriger.KRIGER UDEN MASKE er en dramatisk og engagerende skæbnefortælling om den unge billedhugger Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984), en af de mest betydningsfulde danske modernister. Hanne-Vibeke Holst har som den første fået adgang til hendes efterladte papirer, bl.a. breve, fotografier og dagbøger, og med det som afsæt skrevet en roman om Sonja Ferlov Mancobas viljestærke ungdomsår, om hendes længsel efter frihed og hendes kompromisløse kamp for kærligheden og for at skabe universel kunst, der kan forene en menneskehed splittet af krig.

 • af Anne Kirstine Hermann
  93,95 - 257,95 kr.

  Da FN kom til verden i 1945 oven på Anden Verdenskrig, pålagde det internationale samfund lande at give deres kolonier selvstændighed. Det betød, at Danmark skulle forlade Grønland. Det skete bare aldrig, og skiftende regeringer?førte gennem 40erne og 50erne både grønlænderne og FN bag lyset for at bevare Grønland som en del af Danmark. Det gik hårdt ud over både den grønlandske kultur, det grønlandske sprog og ikke mindst de grønlandske børn.IMPERIETS BØRN fortæller for første gang den dramatiske og opsigtsvækkende historie om et af de mørkeste kapitler i dansk kolonihistorie og går tæt, hvad der skete, da politikere og embedsmænd besluttede at fordanske Grønland og gøre øen til en dansk landsdel. Det skete bl.a. ved at skjule sandheden om FN?s retningslinjer for grønlænderne, ved at gå imod danske topjuristers klare anbefalinger og ved at skabe en række reformer, der skulle gøre grønlænderne mere danske.Fortællingen om IMPERIETS BØRN er blevet til efter omfattende research i Rigsarkivet og Folketingets bibliotek i København, i FN?s arkiver i New York samt rejser i Grønland. Bogen er derfor også fyldt med øjenvidne beretninger fra grønlændere, der oplevede danskernes insisteren på at gøre de arktiske folk danske.?

 • af Alice Zeniter
  227,95 kr.

  **BESTSELLERROMAN** **SOLGT I MERE END 400.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG****VINDER AF GONCOURT-UNGDOMSPRISEN 2017 ** **VINDER AF AVISEN LE MONDES LITTERATURPRIS 2017 **Fra sin plads på færgens dæk ser Naïma Algeriets kyst nærme sig. Bag sig har hun et Paris, der er rystet af terrorangreb, foran sig et land, som indtil nu kun har været et ubetydeligt baggrundstæppe i hendes liv.Naïmas farfar Ali var olivenbonde i Algeriet og måtte flygte ud af landet ved uafhængighedskrigens afslutning i 1962. Sådan gik det for mange algeriere, der havde samarbejdet med kolonimagten. I Frankrig blev de sat i lejre, inden de blev sluset videre til de nybyggede sociale boligområder og de dårligste jobs. Her voksede Naïmas far Hamid op, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. For Naïma er alt dette fortid, men hvordan skal man forstå sin egen historie, når ingenting er blevet fortalt.Alice Zeniter har med Kunsten at miste skrevet en kraftfuld og modig fortælling, som er mere aktuel end nogensinde, om en familie, der er fanget af sin fortid. Men også om friheden til at være sig selv, på trods af personlige og sociale barrierer.Alice Zeniter (f. 1986) er forfatter, dramaturg og teaterinstruktør, uddannet fra eliteuniversitetet École normale supérieure i Paris. Hun voksede op i Normandiet med en fransk mor og en algerisk far. Kun 16 år gammel debuterede hun som forfatter. Siden da har hun skrevet yderligere fire romaner, der alle er prisbelønnede. Kunsten at miste markerede Zeniters helt store gennembrud i Frankrig. Den er solgt i mere end 400.000 eksemplarer, fik stor kritikerros og vandt bl.a. Goncourt-ungdomsprisen og avisen Le Mondes litteraturpris 2017.

 • - Greenland, Denmark, and the European Union
  af Ulrik Pram Gad
  167,95 kr.

  Grønland ser sig selv på vej til selvstændighed. Dette billede – og de spændinger, der indgår i det – former trekantforholdet mellem EU, Grønland og Danmark.Danmark har i flere århundreder fyldt rigtigt meget af horisonten, når man fra Grønland ser ud mod verden. Samtidig findes både i Grønland og i Danmark et ideal om, at hvis man er en rigtig nation, så er man et homogent fællesskab med sin egen stat. På den baggrund bliver det afgørende for, at Rigsfællesskabet kan fortsætte, at Grønland har behov for ekstern bistand til sin udvikling frem mod selvstændighed – og at dette behov kan formuleres på en måde, der ikke fremstiller Grønland som et umyndigt barn.Som en del af afkoloniseringsprocessen har Grønland søgt at sprede sin afhængighed af omverdenen. Forholdet mellem Danmark og Grønland er dermed gradvist åbnet. Et centralt eksempel er den serie af retoriske og praktiske ‘suverænitetspil’, der har udspillet sig i trekantforholdet Grønland/EU/Danmark. I forhold til både EU og andre har aktuelle forestillinger om, hvordan klimaforandringerne åbner Arktis for mineraludvinding og handel, givet Grønland nye kort på hånden.Denne bog analyserer disse forandringer i national identitetsdiskurs og praktisk udenrigspolitik ved hjælp af fem greb: Gennem diskursanalyser identificeres de centrale begreber, der organiserer dansk og grønlandsk identitet. Politiske debatter læses som identitetsforhandlinger. Den praktisk-diplomatiske håndtering af modstridende identitetsdiskurser afdækkes gennem kvalitative interviews med politikere, diplomater og embedsmænd fra Grønland, Danmark og EU. Juridiske tekster betragtes som det ‘fastfrosne’ resultat af retoriske og praktiske suverænitetsspil. Endelig udvikler bogen scenarier for fremtiden og udpeger på den baggrund, hvordan rigsfællesskabets overlevelseschance kan bedres, hvis det tænkes som en ‘stadigt løsere union’. Én måde, hvorpå Danmark kan gøre det billede mere overbevisende, er at sætte sit embedsværk og diplomati i Grønlands tjeneste: Danmark må aktivt understøtte arbejdet med at sprede Grønlands afhængighed ud – som det er sket i forholdet til EU. Kun ved at gøre Rigsfællesskabet overflødigt, kan det reddes.Ulrik Pram Gad er lektor ved Institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet. Fra 1998 til 2002 arbejdede han i Nuuk som direktionssekretær i Landsstyrets Sekretariat og som kontorchef i Hjemmestyrets Udenrigskontor. Hans forskning fokuserer aktuelt på postkoloniale relationer mellem Grønland og Danmark, bæredygtighedsbegreber i Arktis, samt på sikkerhedsliggørelse af muslimer.

 • - fra dansk koloni til amerikansk territorium
  af Rikke Lie Halberg & Bertha Rex Coley
  192,95 kr.

  En bog om Danmark som slavenation og koloniherre i Caribien. 2017 markerer 100-året for Danmarks salg af kolonierne Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas til USA. Denne bog fortæller hisstorien om de knap 250 års dansk kolonihistorie, der gik forud for salget, og ser på US Virgin Islands i dag. Forfatterne diskuterer emner som magt og modstand, slaveri og abolitionisme,racisme og repræsentation. Og de ser på sprogbrugen før og nu (f.eks. ord som 'sort', 'neger' og 'slave'), på undskyldningsdebatten samt på synet på og brugen af historien om Dansk Vestindien – på begge sider af Atlanten.Bogen henvender sig til historieundervisningen på stx, hf og VUC, men kan læses af alle med interesse for Danmarks og Caribiens historie. Bogen indgår i serien his2rie, der er et netbaseret undervisningsmateriale specielt tilrettelagt til historieundervisningen på stx, hf og hhx. Som supplement til seriens bøger findes hjemmesiden www.his2rie.dk. Her har hver bog i serien sin egen del med kildetekster, litteraturlister, links med mere. På hjemmesiden findes også sider om historisk metode og kildekritik.Rikke Halberg er cand.mag i historie og engelsk. Hun er museumsinspektør ved Arbejdermuseet og har tidligere undervist ved Christianshavn Gymnasium. Bertha Rex Coley er cand.mag. i historie og engelsk. Hun underviser ved Gefion Gymnasium.

 • af Francoise Verges
  156,95 kr.

  De fleste af Europas kontorer og togstationer holdes rene af kvindelige og racegjorte rengøringsmedarbejdere – så hvorfor er feminismen, som ellers er blevet så populær, ikke for dem? I dette skarpe essay optrevler forfatteren den vestlige feminismes historie og undersøger, hvordan racegjorte og koloniserede kvinder historisk er blevet brugt og misbrugt til at fremme feminismens sag.I efterordet af Farhiya Khalid kontekstualiseres argumentet i den danske offentlighed, hvor spiralsagen og ghettopakken kun er det mest aktuelle eksempler. Kapitalismens løfte om diversitet og inklusion kritiseres også, for »frigørelse er ikke et slogan, der kan stå på en t-shirt eller en to go-kop. […] Vi har i den grad brug for denne bog, særligt i Danmark, der stadig formår at adskille sig mentalt fra sin egen kolonihistorie«.

 • af Oluf Christian Molbech
  267,95 kr.

  "Skovens helte" handler om de indfødte amerikaneres historie. Da forfatter Oluf Christian Molbech i 1888 drog til USA, fandtes der ingen bøger på dansk om de faktuelle omstændigheder omkring europæernes kolonisering af Nordamerika og hvad det havde af konsekvenser for det oprindelige folk, der boede på kontinentet. Med denne bog ønskede Molbech at skildre historien og forholdene for de indfødte amerikanere med fokus på deres kamp for uafhængighed. Bogen er baseret på kilder fra amerikanske forskere i samtiden. idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlOluf Christian Molbech (1860 - 1927) var en dansk forfatter. Han var søn af Christian K.F. Molbech, som var en anerkendt digter og oversætter af blandt andet Dantes guddommelige komedie. Oluf Christian Molbech rejste i 1888 til USA, hvor han bosatte sig i New York og blev gift med den danske kvinde Aasta Christiane Shack. Professionelt fulgte han i sin fars fodspor og blev forfatter. Han udgav en række brevromaner og fagbøger om de indfødte amerikanere, men nåede aldrig at nyde ligeså stor litterær anerkendelse som sin far. I 1899 vendte Molbech tilbage til Danmark, hvor han boede frem til sin død.

 • - Grænseforeningens historie 1920-2020
  af Axel Johnsen
  72,95 - 247,95 kr.

  Grænseforeningen er en af danmarkshistoriens største og mest indflydelsesrige græsrodsbevægelser. Da den var på sit højeste i 1949, talte den 200.000 medlemmer fordelt på 400 lokalforeninger over hele Danmark. I anledning af 100-året for Genforeningen og Grænseforeningens oprettelse fortælles for første gang den samlede historie om danskernes forhold til grænsespørgsmålet og til mindretallet i Sydslesvig. Det er historien om foreningsdanmarks storhedstid. Om en sag, der var en livssag for danskerne, men som i dag klares via statsstøtten til Sydslesvig. Grænseforeningen kan på sin hundredeårs fødselsdag se tilbage på veludført arbejde. Foreningen fortsætter indsatsen – nu ud fra tanken om, at erfaringerne fra det dansk-tyske grænseland kan hjælpe danskerne i mødet med andre kulturer. Axel Johnsen (f.1970) er ph.d. i historie og afdelingschef i Museum Sønderjylland. Tidligere museumsinspektør på Museet på Sønderborg Slot og stipendiat ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Forfatter af en lang række artikler og bøger om grænselandet – særlig om de folkelige grænselandsbevægelser i Danmark.

 • - om marone-økologi og partisan natur
  af Andreas Malm
  140,95 kr.

  Det faktum, at de herskende idéer vedrørende vildnis er den herskende klasses idéer, er lige så lidt grund til ikke at beskæftige sig med begrebet, som det samme faktum gør sig gældende vedrørende demokrati eller frihed eller retfærdighed for den sags skyld. Selvfølgelig kan vi have en marxistisk teori om vildnis: Hvis marxismen er almægtig, fordi den er sand, så bør den også kunne indeholde denne del af verden. Kan der også være en kosmopolitisk teori vedrørende vildnis? Kan der være en vildnis-dyrkelse for fattige? Kan vi forestille os et sted, hvor vildnis og retfærdighed mødes? Er det muligt at redde en vildnis-politik og -æstetik fra de forgangene århundreders eller måske endda årtusinders klassekamp? Jeg mener, vi kan svare ja til alle ovenstående spørgsmål.

 • af Karsten Skjold Petersen
  246,95 - 310,95 kr.

  Romantiske forestillinger om Dansk Vestindien er der mange af, og de var sikkert også medvirkende til, at tusindvis af danske mænd lod sig hverve som soldater og gendarmer for at gøre tjeneste i Caribien. Den danske stat overtog øerne i 1755 fra handelsselskabet Vestindisk-Guineisk Kompagni, og samme år blev de første soldater udsendt. Herefter opretholdt de danske myndigheder en militær tilstedeværelse på øerne, indtil de i 1917 blev solgt til USA og skiftede navn til US Virgin Islands. Tjenesten i Vestindien var præget af en stor dødelighed som følge af forskellige tropesygdomme, og mange af soldaterne kom til at fortryde, at de havde tegnet kontrakt. Denne bog beskriver, hvordan militæret var organiseret, hvem og hvordan der blev rekrutteret, hvordan soldaterne var uniformeret og udrustet, hvordan de var indkvarteret, samt hvordan deres tjeneste forløb. Som oftest var tjenesten ikke præget af de store udfordringer, og kedsomheden og hjemveen blev holdt stangen med lokal rom, men ved flere lejligheder blev det alligevel alvor for de udstationerede tropper.

 • af Steven Evans
  396,95 kr.

  Critical Geography reexamines traditional Western and historical understandings of geography while expanding these investigations to new realms. Borrowing its name from the subdiscipline of geography that questions and challenges power structures, inequality, and the dominant ideologies shaping physical space, Critical Geography explores how space, place, and communities are influenced by social, economic, ecological, and political forces. By critically analyzing these dynamics, the artists and writers in the publication provoke conversations around social justice, environmental sustainability, and transformative change. Critical Geography surveys a diverse range of image-based practices, representing artists from photographers and storytellers whose works shed light on systemic oppression, violence, and urgent environmental concerns to image-makers who appropriate mapping, social media, and technology to explore inequality in colonial and post-colonial contexts.

 • af Hermann Selchow
  304,95 kr.

 • af Anna Kent
  252,95 kr.

  Mandates and Missteps is the first comprehensive history of Australian government scholarships to the Pacific, from the first scheme in 1948 to the Australia Awards of 2018.

 • - Skabelsen af det moderne Mellemøsten
  af Eugene Rogan
  235,95 kr.

  Da Mellemøsten blev en international konflitzone Massakren på tusindvis af kristne i Damaskus i 1860 udgør et skæbnesvangert knudepunkt i Mellemøstens historie. Oxford-professor Eugene Rogan giver i bogen liv til den mellemøstlige verden, som den tegnede sig under det mægtige Osmannerrige. I midten af 1800-tallet var imperiet dog under pres fra alle sider, og det kulminerede med de blodige og voldsomme opstande i det multietniske og religiøst tolerante Damaskus i 1860. Reformer og udefrakommende aktører havde favoriseret det kristne mindretal på bekostning af det muslimske flertal, og pludselig blev mennesker, der havde levet dør om dør gennem generationer, bitre fjender. I løbet af en uge blev mindst 15000 kristne indbyggere dræbt. For at afværge en trussel om fransk intervention lykkedes det en håndfuld modige muslimer at få massakren under kontrol, men det tog et kvart århundrede, før den syriske hovedstad havde genvundet en form for harmoni. Massakren er et eksempel på effektiv fredsmægling. Konflikten afslørede imidlertid store sprækker i Osmannerrigets styrke og sammenhængskraft, som gav de europæiske stormagter blod på tanden i fht. at ekspandere deres magt og territorier i Mellemøsten. Eugene Rogan, født 1960, er professor i moderne mellemøstlig historie ved Oxford Universitet og direktør ved Center for Mellemøststudier samme sted. Forfatter til de anmelderroste bestsellere ”Osmannerrigets fald” (da.: 2016) og ”Arabernes historie” (da.: 2017). Forfatterens bøger er udkommet i 18 lande.

 • af Sörine Gejl
  269,95 kr.

  Denne bog handler om konsekvenserne af tvivlsomme anbringelser af grønlandske børn, som stod på i tiden op til indførelsen af Grønlands Hjemmestyre i 1979. Det grønlandske fænomen gavebørn – en slags midlertidig adoption uden myndigheders indblanding – blev gennem tre årtier “koloniseret” af danske gæstearbejdere i Grønland, og stribevis af grønlandske børn blev sendt i pleje i danske familier, ofte uden deres forældres formelle samtykke.I dag er gavebørnene voksne – og flere er mærket af traumatiske opvækstvilkår. I Danmark var de eksotiske indslag. I Grønland var de paria, fordi de ikke talte deres eget sprog. Deres liv har været splittede – i umulig Atlant-spagat.I bogen står syv gavebørn frem og fortæller deres historie.Atlant-spagat(i) er en udgivelse med to tekstspor og kan læses på både dansk og grønlandsk.---Atuagaq una meeqqanut kalaallinut, 1979-imi Hjemmestyreqalernissap tungaanut apeqqusernartumik angerlarsimaffiup avataanut inissinneqartarsimasunut tunngavoq. Kalaallit Nunaanni arsigisaqartarneq – oqartussat avaqqullugit meerarsianngorallartitsinermik oqaatigineqarsinnaasoq – ukiut 30-it sinnerlugit danskinit Kalaallit Nunaannut suliartorlutik tikittartunit “qallunaanngorsarneqarsimavoq”, tassanilu meerarpassuit kalaallit ilaqutariinnut danskinut meerarsianngortinneqartarsimapput – amerlanertigut angoqqaajusut allakkatigut akuersissutiginngisaannik.Meeqqat taakku ullumikkut inersimasuupput – arlallillu inuunerminni misigisapilutik maanna kingunerlutsitsissutigivaat. Danmarkimi nutaarsiaallutik alutorsaataasimapput. Kalaallit Nunaanni ajattugaapput, kalaallisut oqaatsitik tammarnikuugamikkit. Inuunerat marlunnik avinneqarnikuuvoq – Atlantikulu qulaallugu allaassimasaraat – Atlant-spagaterlutik.Atuakkami arsigisaasimasut arfineq marluk sassarput, inuunertillu oqaluttuaralugu.

 • af Inuuteq Storch
  290,95 kr.

  Inuuteq Storch har de seneste år markeret sig som en lysende stjerne på den internationale fotoscene. Ikke mindst med hans udtagelse som repræsentant for Danmark til Venedig Biennalen, 2024. Storchs personlige, rørende og til tider syrede billeder dokumenterer den hverdag der eksisterer omkring ham og de mennesker der bevæger sig i den. Uanset om det er i New York, som i hans fotobog Flesh eller i hans hjemby Sisimiut, der er omdrejningspunktet for hans bog Keepers of the Ocean. En rød tråd i Storchs arbejde er hans ophav. Han arbejder for at skabe fortællinger fra et grønlandsk perspektiv og dermed bidrage til en større international forståelse for både fortidens og nutidens Grønland. Necromancer handler netop om det grønlandske samfund under corona-pandemien. Her giver Storch sit blik på de følgevirkninger og effekter en pandemi har på et samfund som det grønlandske. Billederne er ikke klassisk dokumentariske (og ikke nødvendigvis kun fra Grønland), men nærmere arbitrære nedslag i følelser og stemninger, der med en fortættethed og melankoli i høj grad synes forbundet med det spirituelle. Under bogens tilblivelse voksede Storchs interesse for åndemanere –deraf også titlen Necromancer (åndemaner) – og forbindelsen mellem den fysiske og de åndelige verdener. Samtidig tager billederne udgangspunkt i det post-apokalyptiske aspekt af en verdensomspændende pandemi, de uoverskuelige personlige konsekvenser heraf, samt følelsen af at være helt alene i verden. Bogen har – som alt Storchs arbejde – en klar poetisk åre, der inviterer læseren til at leve sig ind i Storchs rastløshed eller skabe egne fortolkninger ud fra billederne. Bogen cementerer Storch som en af sin generations vigtigste stemmer inden for kunstfotografiet og åbner op for en verden af mystik, relationer, isolation, savn, kærlighed og kompleksitet. Storchs unikke blik på sig selv og sine omgivelser gør bogen til en væsentlig fysisk manifestering af hans virke og skal medvirke til at sprede kendskabet om både Storch og den grønlandske kultur – set med grønlandske øjne.

 • af Constantin Sonkwé Tayim
  1.047,95 kr.

  Die vorliegende Studie stellt einen Versuch dar, Diskurse und Gedächtnismodi herauszuarbeiten, die der neueren Diskussion zur Kolonisation zugrunde liegen. Die Studie beantwortet die Frage, wie Kolonialismus in zeitgenössischen Erzählungen zur Kolonialzeit erinnert wird, d.h. in welchen Begriffen Literatur Bezug auf den Kolonialismus nimmt und zu welchem Zweck. Aus dem komparatistischen Vergleich geht hervor, dass die meisten Narrative, ob afrikanische oder europäische, zwar einen postkolonialen Blick auf die koloniale Vergangenheit (ent)werfen, der diskursive Standpunkt der Erzählungen aber weitgehend von dem historisch-kulturellen Gefüge abhängt, aus dem die Texte und deren Autor:innen stammen, wobei einzelne Texte sich über dieses gedächtniskulturelle Paradigma hinwegsetzen.The study represents an attempt to work out the discourses and modes of remembrance that underlie the recent discussion on colonization. It deals with the question of how colonialism is remembered in contemporary narratives of the colonial era, i.e. in what terms literature refers to colonialism and for what purpose. The comparative analysis of selected african and european postcolonial narratives shows that while most of them design a postcolonial view of the colonial past, the discursive point of view of those narratives is largely dependent on the cultural-historical structure from which the texts emerged and that informed their authors, though single narratives, especially autobiographical texts by European contemporary witnesses, defy the postcolonial paradigm.

 • af Benjamin T. Jones
  400,95 - 1.464,95 kr.

 • af Felix Maringe
  384,95 - 1.464,95 kr.

  Providing coherence in understanding the role that education and higher education played in the colonizing purposes of the rich nations of the North, this book draws from multiple geo-political spaces across the world to consider how epistemic injustice has characterized colonial higher education systems.

 • af Markus Hennig
  227,95 kr.

  Ziel des Doktorand*innen-Jahrbuchs der Rosa-Luxemburg-Stiftung ist es, den Stipendiat*innen eine zumeist erste Plattform für ihre wissenschaftliche Arbeit und kritische Diskussionsanstöße zu schaffen.

 • af Jerzy Kochanowski
  847,95 kr.

  The cautious expansion of freedoms in the sign of de-Stalinization is remembered in Poland as the "October Thaw of 1956". The renowned historian Jerzy Kochanowski presents an innovative view of this era. He vividly describes the contemporary facts of life as hooliganism and prostitution, work and unemployment, money and corruption, the concept of deliberate motherhood and dreams of having one's own car. The term "revolution" in the title of the book is to be taken literally, because the emotions that gripped Polish society at the time manifested themselves in a variety of ways on the streets. When the "Polish October Revolution" was over, the country was irreversibly changed.

 • af Alleyne Ireland
  392,95 kr.

  This volume comprises a series of lectures delivered by the author on the topic of colonial administration in the Far East. Drawing on his extensive knowledge of the region, Ireland provides insightful analyses of the different approaches to governance adopted by the colonial powers in the various territories under their control. Readers interested in colonial history, political theory, or comparative government will find this book a valuable resource.This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it.This work is in the "public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.

 • af Michelle O'Mahony
  257,95 kr.

  Famine in Cork City sheds light on the horrific physical conditions of the inmates in one such workhouse, Cork Workhouse (now St Finbarr's Hospital), and explores the tragic effects of the famine as they unfolded in the city.

 • af Sathnam Sanghera
  165,95 kr.

  THE INSTANT SUNDAY TIMES BESTSELLER In his ground-breaking new book, Sathnam Sanghera traces the legacies of British empire around the world. 'Beautifully written, and not just a welcome corrective but a book for our times. This is essential reading' Peter Frankopan'An absolute masterpiece' James O'Brien'Deeply poignant . . . riveting . . . brave, painful, urgent and timely' Jerry Brotton, Financial Times_____________________________________________________2.6 billion people are inhabitants of former British colonies.The empire's influence upon the quarter of the planet it occupied, and its gravitational influence upon the world outside it, has been profound: from the spread of Christianity by missionaries, to nearly 1 in 3 driving on the left side of the road, to the origins of international law. Yet Britain's idea of its imperial history and the world's experience of it are two very different things. ­­With an inimitable combination of wit, political insight and personal honesty, the award-winning author and journalist explores the international legacies of British empire - from the creation of tea plantations across the globe, to environmental destruction, conservation, and the imperial connotations of Royal tours.His journey takes him from Barbados and Mauritius to India and Nigeria and beyond. In doing so, Sanghera demonstrates just how deeply British imperialism is baked into our world.And why it's time Britain was finally honest with itself about empire._____________________________________________________'If Britain wants to move forward as a key player on the world stage, Sanghera demonstrates, we must take time to understand our past - all warts, and all wonders, considered' Alice Loxton, The Sunday Times 'Engages in deep research and historical re-analysis . . . also a profoundly moving work of personal insight, intelligence and compassion' Elizabeth Day'Puts Sanghera in the firmament of great imperial historians' Yasmin Alibhai-Brown, The iInstant Sunday Times bestseller, January 2024

 • af Antoine de Boston
  217,95 kr.

  Au départ, l'ancien président Donald Trump a tenté de promouvoir le principe "All Lives Matter" et de rassembler le pays, mais n'a pas eu cet honneur. En fait, ce sont les démocrates qui ont été les premiers partisans du « All Lives Matter ». Mais en ce qui concerne Trump, les médias ont continué à le vilipender pour sa position « All Lives Matter », même après qu'il ait publiquement désavoué l'alt-right et David Duke à de nombreuses reprises. Mais comme ils se sont laissés aller dans un terrier de lapin, pensant que tout le monde oublierait qu'ils prônaient le séparatisme et l'ouverture des frontières, les démocrates doivent désormais gérer ces deux visions sans s'aliéner leurs politiques base. Il est important de noter qu'un pays divisé n'est pas viable dans un pays capitaliste où les gens doivent rivaliser les uns avec les autres pour les emplois et les ressources. Être divisé selon des critères raciaux ne fait qu'alimenter le feu. Les deux ne se mélangent pas. C'est "La nouvelle normalité que notre volonté d'aller à l'extrême nous a apporté. Le pays doit maintenant y faire face. Il n'y a pas de retour en arrière à une époque où les interactions négatives et positives n'attiraient pas la connotation raciste extrême qu'elles ont aujourd'hui. . On peut croire que lorsqu'ils sortent et que leur journée est gênée par quelqu'un qui ne représente pas leur origine raciale et culturelle, tous - de droite ou de gauche - se demanderont si la race a joué ou non un rôle dans cette situation. Voici la leçon. Ne sabotez jamais votre opposition politique en détruisant le pays, tout cela dans le seul but de pointer du doigt les responsables. Parce que, si vous arrivez au pouvoir, vous vous retrouverez avec la tâche impossible d'essayer de convaincre le public que vous ne défendez pas vraiment les politiques destructrices que vous avez propagées juste avant votre ascension. Aujourd'hui, les démocrates portent le sac du séparatisme racial, de l'ouverture des frontières et de la criminalisation de l'opposition politique, essayant de trouver un moyen de revenir sur tout cela. Mais c'est triste à dire, qu'ils soient désormais coincés avec ça. L'extrême gauche a fustigé les idées de « toutes les vies comptent » et de « sécurisation des frontières » lorsque Trump était au pouvoir, et maintenant qu'ils sont au pouvoir, ils se retrouvent avec ces idées bizarres, que leurs partisans attendent désormais d'eux. défendre. Sans oublier que les démocrates sont maintenant pro-guerre, ce qui est un autre terrier dans lequel ils sont tombés à cause du syndrome de dérangement de Trump, croyant que Trump était pro-russe/pro-négociation et parce qu'ils ne soutiennent pas Trump, alors ils doivent chercher à être anti-russes et anti-négociations pour se distancier de Trump.

 • af Erik (Universiteit Utrecht de Lange
  1.036,95 kr.

  "Over the course of the nineteenth century, European states worked together to install a new order of collective security, legitimising the repression of piracy. Menacing Tides demonstrates how this European cooperation against shared threats remade the Mediterranean and unleashed a new form of collaborative imperialism"--

 • af Professor Melissa Macauley
  256,95 - 360,95 kr.

  A pioneering history that transforms our understanding of the colonial era and China's place in it China has conventionally been considered a land empire whose lack of maritime and colonial reach contributed to its economic decline after the mid-eighteenth century. Distant Shores challenges this view, showing that the economic expansion of southeastern Chinese rivaled the colonial ambitions of Europeans overseas. In a story that dawns with the Industrial Revolution and culminates in the Great Depression, Melissa Macauley explains how sojourners from an ungovernable corner of China emerged among the commercial masters of the South China Sea. She focuses on Chaozhou, a region in the great maritime province of Guangdong, whose people shared a repertoire of ritual, cultural, and economic practices. Macauley traces how Chaozhouese at home and abroad reaped many of the benefits of an overseas colonial system without establishing formal governing authority. Their power was sustained instead through a mosaic of familial, fraternal, and commercial relationships spread across the ports of Bangkok, Singapore, Saigon, Hong Kong, Shanghai, and Swatow. The picture that emerges is not one of Chinese divergence from European modernity but rather of a convergence in colonial sites that were critical to modern development and accelerating levels of capital accumulation. A magisterial work of scholarship, Distant Shores reveals how the transoceanic migration of Chaozhouese laborers and merchants across a far-flung maritime world linked the Chinese homeland to an ever-expanding frontier of settlement and economic extraction.

 • af Charlotte Lydia Riley
  127,95 kr.

  Imperial Island shows how empire and its ever-present aftermath have divided and defined Britain over the last seventy years.'An eye-opening study of the empire within' SHASHI THAROOR'Clear, bold, refreshing' LUCY WORSLEYAfter the Second World War, Britain's overseas empire disintegrated. But the effects of empire lived on, shaping its population and politics and dominating its relationship with the world ever since. Drawing on a mass of new research, from personal letters to pop culture, Imperial Island tells this dramatic story of imperial demise and its potent legacy, from the Suez Crisis to the Falklands War, from the invasion of Iraq to Brexit. It is a story of immigration and social unrest, multiculturalism and extremism, and a nation continuously wrestling with its past.'Incisive, important and incredibly timely . . . for anyone wanting to understand how Britain became the nation it is today ' CAROLINE ELKINS'Marvellous . . . A thought-provoking delight that absolutely everyone should read' STEPHEN BUSH'Absorbing . . . dexterously handled and carefully sourced' Financial Times'Masterful, ingeniously written. You won't look at Britain in the same way ever again' OWEN JONES

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.