Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Invasion og okkupation

Her finder du spændende bøger om Invasion og okkupation. Nedenfor er et flot udvalg af over 35 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Silvia Goldbaum Tarabini
  122,95 - 308,95 kr.

  Da jødeaktionen gik i gang natten mellem 1. og 2. oktober 1943, slap godt 7000 danske jøder væk til Sverige – men 470 blev taget hjemme eller under flugt og deporteret til Theresienstadt. Det er dem, der er i fokus hos Silvia Goldbaum Tarabini. Danske jøders liv og død i Theresienstadt er fortællingen om deres oplevelse af jødeaktionen, deres tilfangetagelse og deportation og det daglige liv under 18 måneders fangenskab i Theresienstadt, indtil de overlevende blev hentet af de hvide busser tre uger før krigens afslutning.  Bogen er ”mikrohistorie”, det er fangernes perspektiv, der her foldes ud og sættes ind i en kontekst af forfatteren – og det er en fortælling med det ganske væsentlige perspektiv, at i dag kender vi slutningen, det gjorde de ikke dengang. Med til historien hører også, at det jødiske samfund var en sammensat størrelse, og at det sociale tilhørsforhold fik betydning både under fangenskabet og for den erindring, enkeltpersoner senere havde om livet i ghettoen.Silvia Goldbaum Tarabini bygger sin bog på et enormt materiale og i vidt omfang nyt stof – herunder hendes mere end 30 interviews med overlevende, dagbøger, vidnesbyrd, breve, spørgeskemaer udfyldt efter hjemkomsten, senere beretninger osv.Jødernes vellykkede flugt i oktober 1943 er en enestående begivenhed – denne bog handler om dem, der hidtil har manglet i den fortælling.

 • - Horserød 1943-44, Frøslev 1944-45
  af Henrik Skov Kristensen
  297,95 - 308,95 kr.

  Horserødlejren og Frøslevlejren var Gestapos fangelejre i Danmark og et lille tandhjul i Det Tredje Riges undertrykkelsesmaskineri. Samtidig blev driften af fangelejrene også et spejlbillede af den ganske særlige besættelsessituation i Danmark. I sin store fortælling om dette kapitel af Danmarkshistorien kaster Henrik Skov Kristensen, historiker og leder af Frøslevlejrens Museum, nyt lys over det tyske sikkerhedspolitis to lejre, hvor mere end 8000 fanger blev interneret: deres funktion, drift, administration, fangegrupper, reglementer m.m., og ikke mindst forholdene for fangerne: indkvartering, forplejning, arbejdskommandoer, afstraffelser, legale og illegale aktiviteter m.m. Blandt bogens mange levende stemmer er fangernes erindrings- og dagbogsmateriale, der tegner et billede af fange- og lejrlivet, som de – mænd og kvinder – oplevede det.

 • - Rusland mellem styrke og svaghed
  af Niels Bo Poulsen & Flemming Splidsboel Hansen
  122,95 - 197,95 kr.

  Med denne bog giver Niels Bo Poulsen og Flemming Splidsboel indblik og perspektiv. Hvordan skal vi forstå Putin, hvad var vejen hen mod krigen, og hvad er det for en tid, vi kigger ind i. Bogen er ikke en situationsbeskrivelse af krigen i Ukraine, selv om krigen er bogens afsæt. Den giver gennem nedslag i en række vigtige spørgsmål læserne svar ”vejen derhen” og tiden efter. Bogens kapitler handler om Ruslands politiske tænkning, om statsmagt, forsvar, sikkerhedspolitik og relationer til omverdenen. Den behandler forholdet mellem Putin og hans topfolk, det system som understøtter/svækker beslutningsprocesserne i Kreml, samt relationen mellem styre og befolkning.  Og den giver en forståelse for russisk identitet, det russiske samfundssystem, russisk politik og den russiske økonomi og demografi.

 • af Anne Wolden-Ræthinge
  347,95 kr.

  "Vi kender dem ikke. Under Besættelsen udgjorde de et hemmeligt broderskab. Bortset fra ganske få, som på den ene eller den anden måde har stukket hovederne frem, er de lige så anonyme som dengang anonymiteten var dødsens nødvendig. Naboen, vennen, arbejdskammeraten, kollegaen, nevøen, niecen, ja måske selv kone og børn vidste ikke, hvem de var. Og ved det ikke den dag i dag. Inden i sig smækkede de en skuffe i. Fem år af deres liv. For de allerfleste den mest afgørende epoke i deres tilværelse. De unge år, hvor indtryk er førstegangs og stærke, hvor idealer endnu er i behold, hvor verden fremstår sort/hvidt: sorte tysker, hvide allierede."I 1980’erne udtalte elleve modstandsmænd sig eksklusivt til Ninka om de mest definerende år af deres liv i forbindelse med tv-serien "Modstand 1940-45" på TV2. Disse interviews er samlet i "Om lidt er de borte" – og borte er de virkelig, men det arbejde, de udførte under krigen, vil aldrig blive glemt takket være denne bog.Anne Wolden-Ræthinge, også kendt som Ninka (1929-2016) var en dansk journalist og forfatter, der blandt andet udmærkede sig ved sine dybdegående portrætter og interviews af alt fra revykonger til royale, skuespillere til erhvervsfolk. I 1974 vandt Ninka den hæderkronede Cavlingpris for sine mange interviews.

 • af Jens Toldstrup
  287,95 kr.

  "Uden kamp ingen sejr" er beretningen om tiden og mentaliteten under den tyske besættelse af Danmark i årene 1940-45 fortalt af en de af mest kendte danske modstandsfolk, Jens Toldstrup. I bogen fortæller han om de mange aktioner, som modstandsfolkene gennemførte, blandt andet de mange nedkastninger, sabotager og den illegale sejlads til Sverige. Men Toldstrup fortæller også om de danske unge modstandsfolks mentalitet og sindstilstand under besættelsen.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlJens Toldstrup (1915-1991) var en dansk forfatter og modstandsmand. Han var reserveofficer og fik derfor hurtigt efter besættelsen i 1940 kontakt til modstandsbevægelsen, hvor han spillede en stor rolle. I 1944-45 blev han leder af modstandsbevægelsen i Nordjylland, Region 1. Han skrev efterfølgende bogen "Kamp og sejr" (1976), der er en beretning fra Danmarks besættelse 1940-45.

 • af Hans Edvard Teglers
  267,95 kr.

  "Gestapomanden pressede utålmodigt pistolen mellem mine ribben, og vi begyndte at gå over Jernbanegade. Da vi var nået ud midt i sporvognsskinnerne, råbte jeg pludseligt: Pas på bilen! Uvilkårligt drejede manden hovedet, og i næste nu havde jeg hånden i inderlommen og skød skråt bagud gennem frakken... "SABOTAGE er en samling af beretninger om typiske sabotageaktioner, fortalt af en række af modstandsbevægelsens mest aktive sabotører. Teglers skildrer et utal af spændende og dramatiske episoder, der på fornem vis indkapsler modstandsbevægelsens bitre kamp mod den tyske besættelsesmagt i 1940-45. Sorg, skam og bitterhed over nazismens voldsherredomme var de vigtigste drivkræfter bag modstandsfolkenes oprør. Hans Edvard Teglers gør rede for modstandskampens mål og metoder og fortæller om skæbner i den livsfarlige gerning. Det er spændende og tankevækkende læsning om et enestående kapitel i dansk historie. Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlHans Edvard Teglers (1925-1988) var forfatter, debattør og tidligere modstandsmand. Han har både skrevet samfundskritiske romaner og debatbøger, men han er bedst kendt for sine kritiske analyser af magtspillet og de forskellige institutioner i Danmark.

 • af John Steinbeck
  227,95 kr.

  En lille kystby i Nordeuropa bliver så let som ingenting besat af en fremmed magt. Alle byens indbyggere forstår, at der ikke er noget at stille op mod den mægtige hær, der er underlagt oberst Lansers kommando. Lanser har gjort tjeneste under mange krige, og selvom han ikke møder direkte modstand blandt byens beboere, ved han inderst inde godt, at intet folk formår at forblive fredeligt og medgørligt, når dets frihed er blevet taget fra det med magt.John Steinbecks roman "Månen er skjult" udkom i 1942 i USA, og i løbet af krigen var der mange oversættelser af den i omløb i det besatte Europa. Selvom den invaderende magt aldrig bliver nævnt ved navn, er det tydeligt, at der er tale om Nazityskland, der ligesom oberst Lansers hær formåede at besætte mange europæiske lande uden at møde væbnet modstand, men som ligesom Lanser fandt ud af, at selv de fredeligste folk før eller siden vil slå igen mod overmagten.John Steinbeck (1902-1968) var en amerikansk forfatter, der skrev et væld af noveller og romaner, der er blevet oversat til flere forskellige sprog. I 1962 modtog John Steinbeck Nobelprisen, og hans værker er bredt anerkendte verden over.

 • af John Steinbeck
  267,95 kr.

  Under Anden Verdenskrig var den amerikanske forfatter John Steinbeck udsendt som krigskorrespondent for avisen "New York Herald Tribune", og "Der var engang en krig" indeholder en række af de artikler han skrev fra juni til december 1943.Steinbeck dækker ikke krigen direkte, men holder sig til beretninger om de mennesker, der lever med og som en del af krigen. Han fortæller blandt andet om amerikanske soldater med hjemve, der forsøger at dyrke deres egne grøntsager i englændernes haver og om festlighederne i Capri på Sicilien, da byen blev befriet af de amerikanske tropper.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlJohn Steinbeck (1902-1968) var en amerikansk forfatter, der skrev et væld af noveller og romaner, der er blevet oversat til flere forskellige sprog. I 1962 modtog John Steinbeck Nobelprisen i litteratur, og hans værker er bredt anerkendte verden over.

 • af Jens Toldstrup
  227,95 kr.

  Svend er netop kommer i lære i Haderslev, da Danmark bliver besat af Tyskland. Kort efter bliver hans far sendt i koncentrationslejr, og Svend tager kontakt til modstandsbevægelsen, som sender ham i træningslejr. Bogen følger Svends ophold i træningslejren, hvor han møder modstandsmanden Valdemar, og hans efterfølgende opgaver for modstandsbevægelsen i kampen mod den tyske besættelse.Jens Toldstrup (1915-1991) var en dansk forfatter og modstandsmand. Han var reserveofficer og fik derfor hurtigt efter besættelsen i 1940 kontakt til modstandsbevægelsen, hvor han spillede en stor rolle. I 1944-45 blev han leder af modstandsbevægelsen i Nordjylland, Region 1. Han skrev efterfølgende bogen "Kamp og sejr" (1976), der er en beretning fra Danmarks besættelse 1940-45.

 • - Anna Politkovskajas liv og kamp for sandheden
  af Vera Politkovskaja
  161,95 - 197,95 kr.

  En levende skildring af opvæksten med en kompromisløs, idealistisk mor i et moderne, rettighedsløst Rusland, skrevet af hendes datter fra et skjult eksil i Europa. Anna Politkovskaya, Ruslands verdenskendte journalist, afdækkede Kadyrovs forbrydelser mod menneskeheden i Tjetjenien, korruptionen i det russiske forsvarsministerium, overgrebene i den russiske hær og borgernes manglende rettigheder. Hun blev brutalt likvideret af Putins styre i 2006 på Putins fødselsdag, den 7. oktober. Og hun vidste, at hun løb den risiko. Vera Politkovskaya er Annas datter, hun er også journalist og har efter invasionen i Ukraine været på flugt fra Rusland. I bogen fortæller hun om sin mor, der kompromisløst kæmpede for sine idealer og frihed og på forhånd accepterede at dø for sin sag – også selvom prisen var høj for familien omkring hende. Om det russiske styres evige løgne og fortielser, når en regulær krig konsekvent benævnes som en særlig militæroperation (om invasionen i Ukraine) og dermed til nødvendigheden af at kalde ting og mennesker for det, de er – også diktatorer. Det ville Anna have gjort, og nu gør Vera det. Vera Politkovskaya født i 1980 i Rusland. Bor i dag et ukendt sted i Europa med sin mand og børn. Bogen er skrevet i samarbejde med den italienske journalist Sara Giudice.

 • - En insiderberetning om Iraks umulige vej til demokrati 2003 — 2005
  af Torben Gettermann
  122,95 - 268,94 kr.

  Irak blev i 2003 besat af en USA-ledet koalition, som også Danmark var en del af. Saddam Hussein, som man mente lå inde med masseødelæggelsesvåben, blev fjernet, og dermed var krigen for så vidt vundet, men bagefter skulle landet genopbygges, demokratiet indføres og den fulde suverænitet gives tilbage til irakerne. Torben Gettermann var som udsendt dansk diplomat førstehåndsvidne til årene 2003-05. Hans beretning tegner et til tider meget kritisk billede af en koalition, der var stærkt domineret af USA, og som langt fra var enige i mål og strategier.Det store spørgsmål er: Hvordan vinder man freden efter krigens afslutning?

 • af Simon Shuster
  230,95 kr.

  Russiske faldskærmstropper nærmer sig den ukrainske præsident. Det er invasionens første nat, og fra sit tilholdssted kan Volodymyr Zelenskyj og hans toprådgivere høre skud i Kyivs gader. Russerne er tæt på nu. Alle får et gevær og en skudsikker vest. Zelenskyjs kone og to børn er ankommet, så hans mænd slukker lyset og barrikaderer sig.Kampen er her er en højdramatisk insiderberetning, skrevet af den amerikanske journalist Simon Shuster, der har unik adgang til den ukrainske præsident og hans inderste cirkel af rådgivere.Forfatteren har fulgt Zelenskyj fra komiker til ’Commander in Chief’. Fra scenen til skyttegraven. Bogen skildrer gribende og historiske forløb, før og mens krigen raser. Detaljegraden er så høj, at læseren får en følelse af at være fluen på væggen i Zelenskyjs kontor.Zelenskyjs nærmeste rådgivere har endda inviteret Shuster til at arbejde på bogen fra deres kontorer, og forfatteren har fået unik adgang til deres interne beskeder. Læseren kommer helt tæt på Volodymyr Zelenskyj, da han blev et symbol på kampen for frihed.

 • af Anders Lindemann
  2.067,95 kr.

  Da journalisten Anders Lindemann finder en pistol fra 2. Verdenskrig i sin afdøde morfars arbejdsværelse, beslutter han sig for at gå på jagt efter en glemt forfatters livshistorie. Vi følger Kelvin Lindemann fra starten af livet i Sibirien, hvorfra familien må flygte fra den russiske revolutions ødelæggelser. I Danmark iscenesætter den unge Kelvin Lindemann sig som en mediestjerne i jazztidens København og bliver en prisbelønnet forfatter. For at få inspiration drager han på farlige rejser ud i et Europa plaget af kaos, borgerkrig og nazismens fremmarch. Han kommer med i modstandsgruppen Holger Danske og må flygte fra den tyske besættelsesmagt efter et drabsforsøg. Men da han søger beskyttelse fra nazisterne, begynder hans glansfulde facade at krakelere. For Kelvin Lindemanns fortid gemmer på hemmeligheder og skyggesider, som hans fjender kan bruge imod ham. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Dantse Dantse
  207,95 kr.

  Forgetting is forbidden. Unpunished, a continent, a "race" wants justice and reparation.It is important to know what actually happened and to record it.It is a deluge that has come over the black people. The most brutal, appalling and shocking crimes were committed against these people, which have not been properly condemned, excused and repaired to this day. So far, these crimes against humanity have gone unpunished, called genocide in other ethnic groups. On the contrary, the perpetrators deal with their crimes arrogantly and almost proudly, that even centuries after the numerous crimes they still make fun of the victims and thereby treat them derogatorily. This is unique in history. The whites who committed such crimes against life and humanity have no sensitivity to the fact that they systematically and according to plan abused, raped, mutilated, tortured and killed hundreds of millions of their (the victims') fathers, mothers, daughters, wives, children, babies, destroyed entire cultures, stole their wealth, soil, agriculture and stole much of the labor force.The historical reappraisal of the slavery and colonial past is very inadequate. Although this western world still owes its boom, development, social prosperity and stability, but also Africans:inside and blacks owe their impoverishment, social destruction, instability and their phenomena to these colonial times. This means that the consequences of slavery and colonialism are still very present today. On one hand, they bring privileges to the colonial masters and their societies that they do not want to lose, and on another hand, they still bring immense disadvantages to the victims and largely explain why they are the way they are and why they still cannot free themselves today. Every white person benefits from the crimes of their ancestors and every:r black person loses because of it."With my book, I want to contribute so that a terrible injustice against the continent of Africa and all the people who come from there is not forgotten and considered like "peanuts"." Dantse Dantse

 • af Chris Lloyd
  117,95 kr.

  'In Detective Eddie Giral, Chris Lloyd has created a flawed hero not just for occupied Paris, but for our own times, too' KATHERINE STANSFIELDParis, 1940. As the city adjusts to life under Nazi occupation, Detective Eddie Giral struggles to reconcile his job as a policeman with his new role enforcing a regime he cannot believe in but must work under. He's sacrificed so much in order to survive in this new world, but the past is not so easily forgotten. When an old friend and an old flame reappear, begging for his help, Eddie must decide how far he will go to help those he loves. He can remain a good man and do nothing, or risk it all in a desperate act of resistance...Praise for Chris Lloyd and Detective Eddie Giral:'Terrific' SUNDAY TIMES'A gripping murder mystery and a vivid recreation of Paris under German Occupation' ANDREW TAYLOR'A thoughtful, haunting thriller' MICK HERRON'Sharp and compelling' THE SUN

 • af Simon Kratholm Ankjærgaard
  1.554,95 kr.

  Natten mellem 1. og 2. oktober 1943 slog tyskerne til mod jøderne i Danmark. Aktionen blev startskuddet til en dramatisk nervepirrende og følelsesladet måned, hvor det lykkedes for omkring 7.000 jøder at flygte til Sverige, mens lige under 500 ikke slap væk i tide og endte i bugen på et transportskib eller i en kreaturvogn med retning mod Theresienstadts mørke indre. I ”Oktober 1943” foldes begivenhederne ud dag for dag og uge for uge gennem en række historiske skikkelser, der på hver deres måde var centralt placeret midt i det hele. I bogen får læserne – også de nyeste – en samlet, nuanceret fortælling og forklaring på dét efterår, der satte sig så markant i den danske identitet og nationale fortælling. Det sker via øjenvidner og helt nye kilder, der aldrig har været fremme før. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Corine Defrance, Ulrich Pfeil & Anne Couderc
  331,95 kr.

 • af Ann Cotten
  207,95 kr.

  Sind es Ahnen, die die Luft schwer machen, sich um die Insel drängen? In Gestalt von Menschen, Wolken, Winden, Fischen, Vögeln der Berge, Vögeln der Ku¿ste, Zugvögeln und Hochseevögeln, die zum Flirten, Eierlegen und Rasten nach Hawaii kommen und sich wieder zuru¿ckziehen aufs offene Meer? Die Anleitungen der Vorfahren beschäftigt sich mit der eigenen geistigen und materiellen Vorgeschichte: also Kolonisationsverbrechen. In Hawaii und zuhause - also wo? In den Büchern? Dier Erzählerni, zu Gast auf der Insel, bekommt von allen Seiten Geschenke: Einblick in die polynesische Sprache, Handschuhe, um Müll zu sammeln, einen Lopper, um Dornengestrüpp zu lichten. Im Kopf die alten Helden: Grazer Schule, Kyoto-Schule, Wiener Kreis. Und die Frage: Wie gehen Zuneigung und Verstehen, wenn man nicht dazugehört? Zurück in Europa, blickt sier mit neuen Augen auf die Welt vor der Haustür.

 • af Heinz A. Richter
  277,95 kr.

 • af Daniela Preda & Robert Belot
  611,95 kr.

 • af Gilbert H. Gornig & Alfred Eisfeld
  1.032,95 kr.

  »Ukraine between Russia and the European Union«: For centuries the Ukrainians tried to make their way as an independent nation. It was not until August 24, 1991 that the Ukrainians were allowed to proclaim Ukraine's independence. With the Orange Revolution in 2004 and the Maidan Revolution in 2013, the Ukrainians showed that it was no longer the post-Soviet elites but the citizens themselves who should bring about change. The country was not allowed to develop in peace, however, as Russian forces annexed the Crimea and caused unrest in eastern Ukraine

 • af Ina Rupprecht
  277,95 kr.

  When Germany invaded Norway on 9 April 1940, the long lasting bilateral relations changed fundamentally. Immediately, the administration of the 'Reichskommissariat Norwegen' (responsible for culture and therein music together with the Norwegian puppet regime's department for culture) implemented the adaption to the new, official National Socialist guidelines.The diversity of music in Norway during the occupation is presented in this book by Norwegian and German authors, confronting research on collaboration, persecution, and resistance for the first time as an international endeavour. The different essays illustrate not only examples of exile and persecution and ask for the consequences of Nazi politics on prominent and forgotten fates, but depict how Norwegian artists and their organisations positioned themselves towards collaboration or resistance during and after the war, as well as contrasting it with the impressions of German musicians, both military and civilian, playing in Norway during the occupation. Including Norway into the international discourse on 'Music and Nazism', the articles address readers both interested in the German occupation of Norway, and the implications the German administration and its Norwegian counterparts had on the music life.

 • af Thomas Pegelow Kaplan
  1.472,95 kr.

  Reflecting on the work of one of the field's most influential scholars, the twenty essays in this book explore the evolution and application of Holocaust historiography, identify key insights into genocidal settings and point to gaps in our knowledge of humanity's most haunting problem.Why do they kill?The publication in 1992 of Christopher R. Browning's "Ordinary Men" raised crucial, previously unasked questions about the Holocaust: what made the members of a German police battalion - "middle-aged family men of working- and lower-class background" - become mass murderers of Jewish children, women, and men? How does motivation tie in with other factors that prompt participation in the "final solution"? And what can survivor accounts convey about genocide perpetration? Reflecting on the work of one of the field's most influential scholars, the twenty essays in this book explore the evolution and application of Holocaust historiography, identify key insights into genocidal settings and point to gaps in our knowledge of humanity's most haunting problem.

 • af David Harper
  217,95 kr.

  Whoever loves the mountains will inevitably come to Berchtesgaden someday. Because this region with Königssee, Watzmann and the famous picture of the Ramsau church in front of the mighty cliffs of the Reiteralm is one of the most famous areas in the Alps. Rightly so! Because here you can experience the mountains in an unbelievable variety - from small walks along lively streams to demanding suspended summit ascents. Berchtesgaden also has a lot to offer historically! For centuries, this small village was directly subordinate to the Pope and over time, it developed due to the rich salt deposits to an economic giant next to Salzburg. Even a very dark chapter of German history took place here in the idyll. Adolf Hitler lived on the Obersalzberg from 1927 and had it extended to the alpine fortress until 1945.All year long it is worthwhile to be here on the way - even if the weather does not play along.

 • af Viggo Sjøqvist
  297,95 kr.

  Besættelsen og Anden Verdenskrig er blevet belyst fra stort set alle sider et utal af gange lige siden krigens afslutning, og Danmarks beslutning om samarbejde med den nazistiske besættelsesmagt er endnu et omstridt emne. I virkeligheden er Danmarks udenrigspolitik i årene fra Hitler kom til magten i Tyskland i 1933 og frem til Danmarks besættelse i 1940 uhyre vigtig for at forstå den beslutning, danskerne tog den 9. april. Nøgternt og objektivt gennemgår Viggo Sjøqvist Danmarks udenrigspolitik gennem disse skelsættende år og beskriver, hvordan landet blev påvirket af begivenhederne rundt omkring i verden, og hvordan landet forholdt sig til dem.Viggo Sjøqvist (1913-2003) var en dansk historiker, forfatter og arkivar. Han skrev en lang række biografier om kendte politiske skikkelser heriblandt Erik Scavenius, Peter Vedel og Peter Munch. Viggo Sjøqvist var medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, for hvilket han var sekretær i en årrække. Han var endvidere Ridder af Dannebrogordenen af 1. grad.

 • af Alan Moorehead
  264,95 kr.

  I slutningen af 1700-tallet hører Stillehavsøerne og Australien til blandt Jordens mest isolerede egne. Lige indtil de opdagelsesrejsende, med James Cook som den mest berømte, dukker op. I "Det skæbnesvangre møde" vækkes en uberørt verden til live, og med særlig vægt på Cooks tre ekspeditioner fra 1768-1780 beskriver Moorehead opdagelsen og udforskningen af Tahiti, Australien og Antarktis.Krigskorrespondent og forfatter Alan McCrae Moorehead (1910-1983) er forfatter til en lang række populære historiebøger. Han blev født i Australien, men rejste i 1937 til England og blev boende i Europa resten af livet. I 1966 blev han ramt af et slagtilfælde, der fratog ham evnen til at tale, skrive og læse, og de sidste bøger fra hans hånd blev udgivet med hjælp fra hans kone, Lucy.

 • af Jesper Clemmensen & Thomas Albrektsen
  1.378,95 kr.

  ”Skibet fra helvede” er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan en gruppe lokale modstandsfolk, læger, sygeplejersker og Dansk Røde Kors-medlemmer satte deres eget liv på spil, da Anden Verdenskrigs rædsler drev i land på Møn og satte befrielsesfesten på pause.Det er fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed, men også en historie om at blive reddet fra ondskab og uhyrligheder og leve med minderne om rædslerne og tabet af familie og fædreland.

 • af Simon Kratholm Ankjærgaard
  1.378,95 kr.

  Bogen følger en række nøglepersoner gennem Danmarks skæbnesommer under besættelsen – på gadeplan i Odense, Esbjerg og Aalborg og bag lukkede døre på Christiansborg. I en medrivende fortælling genopliver historiker Simon Kratholm Ankjærgaard kampen om Danmarks fremtid, som den udspillede sig dag for dag gennem en blodig og bevægende sensommermåned i 1943.

 • af Christian Aagaard
  922,95 kr.

  Historiker Christian Aagaard fortæller minut for minut om de dramatiske hændelser og bringer læseren tæt på de voldsomme begivenheder kort før Anden Verdenskrigs afslutning.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.