Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Arkæologi efter periode og region

Her finder du spændende bøger om Arkæologi efter periode og region. Nedenfor er et flot udvalg af over 259 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Marianne Rasmussen Lindegaard
  230,95 - 316,95 kr.

  Landskabet kan byde på store oplevelser og rummer spændende historier fra vores fortid. Bogen levendegør i tekst, fotografier og tegninger oldtidens Danmark og de mennesker, der boede i landet. Det er historiefortælling for hele familien. Det er fascinerende, at vores lille og intensivt opdyrkede land kan byde på så mange spektakulære steder, fyldt med stemning af uberørthed, historie og magi. En gravhøj er ikke bare en bunke jord, men et monument bygget af tusindvis af græstørv, stablet af en udvalgt gruppe mennesker og efter en nøje tilrettelagt plan. De 72 fortællinger danner en samlet historie om perioden fra rensdyrjægerne kom til landet lige efter istidens slutning omkring år 11.000 f.v.t. og frem til vikingekongernes statsdannelse omkring år 1000.

 • - Historien om Danmark fra stenalder til vikingetid
  af Jeanette Varberg
  207,95 - 218,94 kr.

  Grave, skatte og ofringer i moser er alt sammen efterladte spor fra dem, som var her før os. De er små brikker i et stort puslespil, som i sidste ende giver os et billede af den ældste historie for den lille plet på jorden, som vi i dag kalder Danmark. Gennem arkæologi og historie er vi kommet tættere på vores egen urtid – og de seneste årtiers naturvidenskabelige forskning har på mange måder revolutioneret vores viden om fortiden. Foruden overblikket over vores forhistorie er Urtid også en fortælling om menneskets udvikling og samspil med den natur, vi lever i, og som til alle tider har formet vores måde at være i verden på. I bogen har Jeanette Varberg desuden et vågent øje for kvindernes rolle som andet og mere end dem, der føder børn i skyggen af mændene.Jeanette Varberg (f. 1978) er arkæolog, forfatter og inspektør ved Nationalmuseet. Forfatter til bl.a. Viking – Ran, ild og sværd (2019) og Den fjerde rytter – 10.000 års epidemihistorie (2020). Hun er blevet hædret med bl.a. Rosenkjærprisen, Blixenprisen og Weekendavisens Litteraturpris.

 • - Indenfor middelaldervolden
  af Hanne Fabricius
  182,95 kr.

  Ny og revideret udgave af bogen med de seneste arkæologiske metroudgravninger i København, der daterer København tilbage til 1000-tallet. En historisk vandring tilbage til det København, der eksisterede før de store brande i 1728 og 1795. København skilter ikke med sin fortid før 1728, men den findes stadig mange steder i både gader, gadenavne, torve og bygninger. Hvem boede i disse gader? Hvordan så her ud? Hvordan fandt man frem til hinandens huse? Boede skomagerne i én gade og slagterne i en anden? Hvad er en rebslager, en plattenslager, en kålkone og en bartskærer? Det er nogle af de spørgsmål, som søges belyst i bogen. Bogen er opdelt efter kvarterer, så man kan bruge den til at planlægge sine egen ture gennem byens stræder og gader. Rigt illustreret med gamle stik, kort, malerier, kalkmalerier og fotografier. Bogens hjemmeside: www.tyra.dk

 • - Historien om Gorm den Gamle, Thyre Danebod og Harald Blåtand
  af Klaus Ebbesen
  73,95 - 130,95 kr.

  Jelling er uløseligt knyttet til en epoke i danmarkshistorien, Gorm den gamle, Thyre Danebod og Harald Blåtands tid. Og alle danskere har hørt om runestenene fra Jelling. Jelling er i dag en lille stationsby i Østjylland, cirka ti kilometer nordvest for Vejle. En lille kirke står centralt i byen, som ellers er domineret af et stort monument fra vikingetiden. Historien om Jelling er fortællingen om dansk vikingetid og om kristendommens ankomst til Danmark, Historien om Jelling er en af de mest dramatiske fortællinger fra danmarkshistorien.

 • - Videnskab, kunst, kultur, myter og religion
   
  485,95 kr.

  Redigeret af Birte Poulsen og Ole HøirisMed Antikkens verden afslutter Aarhus Universitetsforlag sin store serie om den europæiske kultur- og idéhistorie. Den græsk-romerske verden har i mange henseender dannet grundlag for nutidens samfund - fra sprog, litteratur og filosofi til politiske systemer. Antikken dannede således grobund for de tre store idésystemer, der skulle komme til at bære den europæiske historie i flere tusinde år: kristendommens tolkning af den menneskelige eksistens, den verdslige videnskab baseret på observation, tænkning og logik og retssystemet udviklet ud fra den romerske statsforvaltning.I 29 artikler i Antikkens verden stiller forskere skarpt på centrale aspekter af antikkens tænkning, kultur og livsformer - fra den græske komedie og kultstatuer i græsk religion over romerske dødsriter og naturretstænkning til Paulus og tidlig bibeltolkning.Dermed giver bogen indsigt i grundlaget for hele den vestlige verdens kultur - og en baggrund for at forstå, hvorfor det netop blev de europæiske magter, der efter 1500 år blev globalt dominerende.

 • - Historien fortalt gennem 50 genstande
  af Tommy Heisz, Rane Willerslev & Nationalmuseets forskere
  269,95 kr.

  Hvilken slags familie gemte for 5.000 år siden halve æbler så godt, at vi stadig har dem i dag? Hvad afslører guldkrus, teglsten, globusser, barnekister, om danskernes liv og tanker gennem årtusinderne?Følg med museumsdirektør Rane Willerslev, når han sammen med Nationalmuseets forskere tager os med på en medrivende rejse op gennem Danmarkshistorien.Fortællingen om danskerne handler om opfindelser, opdagelser og overraskende vendepunkter – og herfor første gang fortalt gennem de genstande, vores forfædre har efterladt os.Oplev, hvad 50 udvalgte fund og spor– fra oldtiden til i dag – afslører om fortidens fattigfolk og bedsteborgere og den stadigt skiftende verden, de både påvirkede og måtte indrette sig efter. Vi kommer tæt på konflikter og kamp for overlevelse, men også de nære dage i det Danmark, vi alle er rundede af: i familien, på gården, i byernes gader.En fascinerende fortælling, hvor Rane Willerslev og Nationalmuseets forskerhold for første gang inviterer læseren til at se på kendte og ukendte museumsgenstande, som de gør: Bærere af historien om os.

 • - Rejser i det gamle Mexicos historie
  af Jesper Nielsen
  230,95 - 235,95 kr.

  For 500 år siden blev den storslåede aztekiske hovedstad, Tenochtitlan, erobret af spanske conquistadorer og deres indianske allierede. Snart efter lå dette drømmesyn af en by i ruiner. I dag ligger Tenochtitlan begravet under Mexico City – som en by under byen og et stærkt vidnesbyrd om Mexicos fascinerende historie.Overalt i det centrale og sydlige Mexico findes ruinbyer, tempelpyramider og paladser med vægmalerier og rige grave fra en lang række af de højt udviklede kulturer, der tilsammen udgjorde den mesoamerikanske civilisation.I Landet under landet rejser vi til syv af de mest berømte og storslåede af disse ruinbyer, herunder Teotihuacan og Palenque. Undervejs fortælles ikke blot historien om fortidens byliv, religionsdyrkelse, krige og vidtstrakte handelsnetværk, men også om nutidens Mexico og mødet med den fascinerende mexicanske geografi og natur krydret med oplevelser fra mange års forskning og feltarbejde.500 års spansk kolonisering har udryddet store dele af den mesoamerikanske kulturtradition, men den findes endnu – hvis man ved, hvor man skal kigge. Bogen fortæller om en stærk indiansk kultur i Mexico og viser, at disse nutidige folks verdensopfattelse og sprog kan være en vej til bedre at forstå den præcolumbianske fortid.

 • af Henrik Fich
  682,95 kr.

  Græsk Kunst er først og fremmest en billedbog, der med sine ca. 350 illustrationer viser et stort udvalg af skulptur, arkitektur, vaser, kunsthåndværk, mønter m.v. fra den græske kunst. Kunsten opfattes her som en integreret del af den græske kultur, derfor inddrager bogen ligeledes en tekstdel om begivenheds- og kulturhistorie for at forklare og uddybe udviklingen i kunsten. Bogen indeholder ligeledes et perspektiverende afsnit om kunstens efterliv. Et afsnit der fremhæver en række karakteristiske værker fra de forskellige perioder, et afsnit om teknik samt et afsnit om den klassiske arkæologis historie. Endelig gennemgår bogen et afsnit med forslag til fremgangsmåde ved analyse af værkerne, en oversigt over de olympiske guder, en række grundplaner og bykort samt et leksikon. Bogen vægter den arkaiske og den klassiske periode, men også den minoisk-mykenske og den geometriske periode er grundigt belyst. Den hellenistiske periode får den betydelige vægt, som den kunst- og kulturhistorisk fortjener. Græsk Kunst henvender sig til undervisning i oldtidskundskab i gymnasiet og på HF, men kan også anvendes i andre fag så som historie, dansk og billedkunst, samt evt. indgå i tværfaglige forløb. Bogen kan desuden anvendes af almindeligt interesserede læsere på grund af bogens udstyr og opbygning. Bogen er udgivet med støtte fra Undervisningsministeriet.

 • af Else Roesdahl, Pauline Asingh, Søren M. Sindbæk, mfl.
  201,95 kr.

  Vikingernes rejser i øst har stået i skyggen af togterne mod vest i vores fælles bevidsthed, selvom forskningen faktisk har beskæftiget sig med emnet i mange år. Takket være indlån af genstande fra museer i blandt andet Ukraine præsenterer Moesgaard Museum en ny fortælling, som forandrer og nuancerer vores forståelse af vikingerne. Bogen Rus – vikinger i øst inviterer læseren på en rejse gennem 250 års skelsættende historie, da vikinger fra Sydskandinavien krydser Østersøen og trænger ind i det østeuropæiske flodnet mod datidens supermagter Det Byzantinske Rige og Abbasidekalifatet ved Det Kaspiske Hav. Sølvfeberen raser over kontinentet og gør handel lukrativ. Andre skandinaver søger rigdom og ære som lejesoldater i verdensbyen Konstantinopel. 'Rusvikinger' bliver en betegnelse for de rejsende på floderne i Østeuropa, et multikulturelt folk, som blander skandinaviske, slaviske, finske og steppenomadiske traditioner, etablerer handelsstationer langs floderne og grundlægger det mægtige Kyiv-Rusrige i det nuværende Ukraine. Et stykke europæisk verdenshistorie.Bogen er udgivet i forbindelse med Moesgaard Museums anmelderroste særudstilling, Rus – vikinger i øst, med bidrag fra internationale vikingetidsforskere, men kan læses som en selvstændig introduktion til emnet. Udgivelsen er redigeret af leder for udstillingsudvikling Pauline Asingh, historiker Kasper H. Andersen og redaktør ved Jysk Arkæologisk Selskab Kristian Jensen.

 • - Vikinger i øst
  af Mads Ravn & Charlotta Linblom
  247,95 kr.

  Vikingerne er populære som aldrig før, fordi vi genkender os selv i dem. Magt og guld – vikinger i øst fortæller om kulturmødet mellem vikingerne og lokalbefolkningerne i østersøområdet ved den sydbaltiske kyst, Nordtyskland og især den polske kyststrækning. Bogen viser, hvor stor indflydelse disse tidlige østlige forbindelser havde på udviklingen i Skandinavien og på den danske rigsdannelse i slutningen af 900-tallet. Bogens fem kapitler fokuserer på, hvordan kulturvekslingen foregik mellem de slaviske folk i Sydbaltikum, og blandt andet hvordan de havde indflydelse på den danske rigsdannelse under Jellingdynastiet gennem giftermål og handel.Magt og guld – vikinger i øst præsenterer også som den første i bogform den nyfundne tidlige vikingeskat fra Vindelev, der er en af de største guldfund i Danmark nogensinde. Magt og guld – vikinger i øst er lavet i samarbejde med Vejlemuseerne i forbindelse med Vejlemuseernes nye udstilling der åbner 7. april. Bogen er på både dansk og engelsk, således museumsgæster fra udlandet kan have glæde af den.Magt og guld – vikinger i øst er redigeret af Mads Ravn, forskningschef ved Vejlemuseerne og Charlotta Lindblom, museumsinspektør sammesteds.

 • - Textual and Archaeological Approaches to Secrecy
   
  247,95 kr.

  Secrecy and the act of concealing and revealing knowledge effectually segregate the initiated and the uninitiated. The act of sharing or hiding knowledge plays a central role in all human relations private or public, political or relgious. This volume explores the concept of secrecy and its implications in Antiquity, Late Antiquity and the Renaissance in eleven cross-disciplinary contributions using both textual and archaeological sources. By exploring the revealing and concealing of knowledge across different social contexts, time frames and geographical locations, the book provides insight into the concept of secrecy and its potential for illuminating the agendas behind identity Constructions, political propaganda, literary works, religious practices and shared history.

 • af Susanne Kerner, Rachael J. Dann & Pernille Bangsgaard
  275,95 kr.

  Klima og menneskets reaktioner på det er tæt forbundet. Mens mange forskere er enige i, at mennesket har forårsaget klimaforandringer, er det et faktum, at jorden har gennemgået mange perioder med klimatiske forandringer uden vores indblanding, hvilket vi som art gennem størstedelen af vores eksistens har været tvunget til at klare os igennem. Hvad enten klimaforandringer er et resultat af naturlig eller menneskelig påvirkning, er et samfund nødt til at reagere på disse og tilpasse sig. Men gør det det? Og hvis det gør, hvad er så karakteren af denne tilpasning? Er tilpasningen positiv eller negativ for samfundets langsigtede overlevelse? I denne bog undersøger forskere inden for både arkæologi og klimaforskning fortidens klimaforandringer: forandringernes årsager og indvirken på antikke samfund og hvordan disse samfund reagerede. Med udgangspunkt i fire grundlæggende temaer, som hver især behandler måder, hvorpå man kan forstå tidligere tiders klima, den menneskelige indvirkning og bæredygtighed, undersøger bogens artikler den antikke klode gennem emner, der spænder fra førindustriel forurening til isotopisk analyse. Dermed demonstreres værdien af at undersøge strukturerne over en længere periode, la longue durée, når man har at gøre med et emne, der har afgørende betydning for vores planets fremtid.Bidragydere: Peter M.M.G. Akkermans, Benjamin Arbuckle, Miroslav Bárta, Peter F. Biehl, Tom Boiy, Joachim Bretschneider, Valentina Caracuta, Elise Van Campo, Claudio Casati, Louis Chaix, Maurits Ertsen, Girolamo Fiorentino, Karin Margarita Frei, Matthieu Honegger, Greta Jans, Akemi Kaneda, David Kaniewski, Eva Kapteijn, Karel Van Lerberghe, Cheryl Makarewicz, Richard H. Meadow, Chris Meiklejohn, Deborah C. Merrett, Olivier P. Nieuwenhuyse, Johannes van der Plicht, Simone Riehl, Neil Roberts, Anna Russel, Lasse Sørensen. Susanne Kerner er lektor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. Rachael J. Dann er lektor i egyptisk og sudanesisk arkæologi ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet. Pernille Bangsgaard er adjunkt ved Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet.

 • af Johnny Thiedecke
  197,95 kr.

 • - A Danish Artist in Search of the Past, Shaping the Future
   
  296,95 kr.

 • - Religion og kult i den græsk-romerske Nærorient
  af Birgitte Bøgh, Vinnie Nørskov & Rubina Raja
  127,95 kr.

  Det hellige rum handler om religion og helligsteder i den græsk-romerske tid i Nærorienten, og det vil sige en periode fra det 4. årh. f.Kr. til det 7. årh. e.Kr. Nærorienten var i århundrederne omkring Jesu fødsel en region, hvor flere kulturer stødte på hinanden med alt, hvad det måtte indebære. På den ene side stod den græsk-romerske kultur, som havde domineret Middelhavsområdet i århundreder. På den anden side stod mangfoldige nærorientalske regioner præget af store regionale forskelle. I denne smeltedigel opstod kristendommen og islam som de bedst kendte af en række nye religioner fra denne periode.

 • af Ken Dark
  397,95 kr.

 • af Artur (Research Fellow at the University of Kiel Ribeiro
  487,95 - 1.589,95 kr.

 • af H. Thomas Foster II
  458,95 - 1.589,95 kr.

 • af Adnan Diler
  457,95 kr.

  Diese Publikation geht auf ein Kolloquium zu Fortifikationsbauten in Westanatolien zurück, das im Herbst 2019 in Dalyan / Kaunos stattgefunden hat. Anlass waren eine erstmals systematisch durchgeführte Dokumentation und Analyse der kaunischen Befestigungsbauten, die einen wissenschaftlichen Austausch und eine neue Zusammenschau der jüngsten Forschungen an westanatolischen Fortifikationen lohnend erscheinen ließ.Der vorliegende Kolloquiumsband, der Beiträge zu Befestigungen in Kaunos, Knidos, Priene, Selçuk (Keçi Kalesi), Halikarnassos, Pedasa, Termera, Theangela, Alazeytin, Kaplandag, Kozan (Karasis) und Gadara (Umm Qays) enthält, möchte einen Beitrag zur Erweiterung des Kenntnisstandes dieser so wichtigen Bauten leisten.

 • af Søren H. Andersen
  237,95 kr.

  I dagens Danmark er jagt ikke et livsgrundlag for nogen. Fiskeriet er dog stadig i mindre grad, men det kan slet ikke måle sig med dengang, hvor selve livet afhang af, hvad der kunne jages, fiskes og indsamles.Jagt og fiskeri i Danmarks oldtid beskriver disse erhvervs historie ud fra arkæologien fra den ældste jægerstenalder til og med vikingetiden. Bogen følger udviklingen fra dengang, hvor udbyttet af jagten var altafgørende for livets opretholdelse i den tidligste tid, til indførelsen af agerbruget og husdyrholdet gjorde afhængigheden af jagten, fiskeriet og indsamlingen mindre.Jagt og fiskeri i Danmarks oldtid giver et overblik over udviklingen af jagt- og fangstmetoder, redskaber og våben. Klima, afskovning og fænomener som indvandring har til stadighed påvirket måden, vi har jaget, fisket og indsamlet på, ligesom dyrearternes varierende forekomst og årstidsvariationen har givet udfordringer for oldtidsmennesket.Serien I Danmarks oldtid er en ny, temabaseret serie om Danmarks oldtid, der kronologisk skildrer udviklingen inden for enkelte, relevante og vedkommende temaer. Populærvidenskabelig formidling på højt niveau skrevet af de fremmeste forskere med et bredt sigte. Jagt og fiskeri i Danmarks oldtid er tredje bind i serien.SØREN H. ANDERSEN (f. 1941) er lektor emeritus ved Institut for Forhistorisk Arkæologi, Moesgaard, Aarhus Universitet, og tidligere centerleder for National- museets Marinarkæologiske Forskningscenter og forskningschef sammesteds. Han modtog den anerkendte Westerbyprisen i 1995. Søren H. Andersen har ledet de epokegørende undervandsudgravninger i Tybrind Vig og formidlet arkæologisk forskning i encyklopædier, håndbøger og gennem udstillingsvirksomhed samt været gæsteforelæser ved 40 universiteter rundt i hele verden.

 • af Bin Liu
  989,95 kr.

  This book provides the reader with the latest archaeological discoveries of Liangzhu culture for its sophisticated jade artifacts. The structure and contents systematically present that large-scale ritual vessels such as jade cong and bi were originally regarded as the embodiment of Zhou and Han dynasties have been proved as burial accessories of Liangzhu culture. This confirmation urges archaeologists to renew an earlier interpretation of societal development dimension in Liangzhu culture. The book discussed the compatibilities between types and function of Liangzhu jades vividly displayed. It provides archaeological researchers and students by gaining an in-depth perspective of aesthetic appreciation of jade while understanding of the spiritual world of people in Liangzhu as well as the transition between the functions of power and belief.

 • af Stephan Palmie
  290,95 - 916,95 kr.

 • af Christina (Associate Professor of Anthropology at the Universite de Montreal.) Halperin
  438,95 - 1.487,95 kr.

 • af Minghui Chen
  1.020,95 kr.

 • - Fermented Fish Sauce and Salted Fish in the Ancient World
  af Sally Grainger
  475,95 - 1.461,95 kr.

 • af Tracey (University of Miami) Ardren
  279,95 - 855,95 kr.

 • af Guo Wu
  1.020,95 kr.

  This book presents cutting-edge archaeological materials from Xinjiang, from the Bronze Age to the early Iron Age. Through a systematic topological study of major archaeological cemeteries and sites, it establishes chronologies and cultural sequences for three main regions in Xinjiang, namely the circum-Eastern Tianshan region, the circum-Dzungarian Basin region and the circum-Tarim Basin region. It also discusses the origins and local variants of prehistoric archaeological cultures in these regions and the mutual relationships between them and neighboring cultures.By doing so, the book offers a panoramic view of the socio-cultural changes that took place in prehistoric Xinjiang from pastoral-agricultural societies to the mobile nomadic-pastoralist states in the steppe regions and the agricultural states of the oasis, making it a must-read for researchers and general readers who are interested in the archaeology of Xinjiang.  

 • af Jim Cassidy
  1.209,95 kr.

 • af John Hines
  382,95 - 1.103,95 kr.

  An investigation into the mysterious Frisians, drawing together evidence from linguistic, textual and archaeological sources.From as early as the first century AD, learned Romans knew of more than one group of people living in north-western Europe beyond their Empire's Gallic provinces whose names contained the element that gives us modern "e;Frisian"e;. These were apparently Celtic-speaking peoples, but that population was probably completely replaced in the course of the convulsions that Europe underwent during the fourth and fifth centuries. While the importance of linguisticallyGermanic Frisians as neighbours of the Anglo-Saxons, Franks, Saxons and Danes in the centuries immediately following the fall of the Roman Empire in the West is widely recognized, these folk themselves remain enigmatic, the details of their culture and organization unfamiliar to many. The Frisian population and their lands, including all the coastal communities of the North sea region and their connections with the Baltic shores, form the focal pointof this volume, though viewed often through comparison with, or even through the eyes of, their neighbours. The essays present the most up-to-date discoveries, research and interpretation, combining and integrating linguistic, textual and archaeological evidence; they follow the story of the various Frisians through from the Roman Period to the next great period of disruption and change introduced by the Viking Scandinavians. John Hines is Professor of Archaeology at Cardiff University; Nelleke IJssennagger is Curator of Archaeological and Medieval Collections at the Museum of Friesland. Contributors: Elzbieta Adamczyk, Iris Aufderhaar, Pieterjan Deckers, Menno Dijkstra, John Hines, Nelleke Ijssennagger, Hauke Jons, Egge Knol, Jan de Koning, Johan Nicolay, Han Nijdam, Tim Pestell, Peter Schrijver, Arjen Versloot, Gaby Waxenberger, Christiane Zimmermann.

 • af Joanna Then-Obluska
  1.477,95 kr.

  This book presents a comprehensive corpus of beads and pendants found during excavations undertaken by the Oriental Institute of the University of Chicago between 1960 and 1968 at the Lower Nubian sites of Qustul, Adindan, Serra East, Dorginarti, Ballana, and Kalabsha and stored in the Oriental Institute Museum. This vast, illustrated catalog organizes the finds first chronologically according to the main periods of Nubian history and then by cultural units, beginning with the A-Group and ending with modern times. The present volume-the first of two-comprises beads from Early Nubian (A-Group, Post-A-Group), Middle Nubian (C-Group, Pan Grave, Kerma, Middle Kingdom), and New Kingdom sites. The discussion of each cultural unit begins with background information and develops into a fascinating story of the most characteristic types that form part of that group's identity, though types and materials often cross chronological and regional borders. The story is also one of jewelry fashions and the wealth and long-distance contacts of Lower Nubia, which lay at the crossroads of ancient routes in this part of the world. More specialized information on bead types, ordered by the materials from which the beads were made, is given in the second section of each cultural category. An outline of the preserved beadwork and an anthropological analysis of the remains of the beads' owners, together with references to parallels known from relevant literature and museum research, are also provided. The volume concludes with illustrated synoptic and concordance tables that allow the reader to switch easily between catalog, Oriental Institute Museum, and Oriental Institute Nubian Expedition find numbers.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.