Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Videnskabelig forskning

Her finder du spændende bøger om Videnskabelig forskning. Nedenfor er et flot udvalg af over 67 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - videnskabens svar på et længere liv
  af Nicklas Brendborg
  169,95 - 218,95 kr.

  Engang var jagten på et længere liv domineret af eventyrere, alkymister og kvaksalvere, men nu har videnskaben overtaget stafetten. Det betyder, at vi for første gang nogensinde står på tærsklen til at kunne knække aldringens kode og besvare det ældgamle spørgsmål: Hvordan får jeg et langt og sundt liv?I Gopler ældes baglæns fortæller Nicklas Brendborg en forrygende og utrolig historie om videnskabens kamp mod aldring og peger på, hvad man selv kan gøre for at leve længere.Rejsen går forbi klodens fjerneste egne, mest højteknologiske laboratorier og alt derimellem. Undervejs møder vi gopler, der ældes baglæns, zombieceller, verdens ældste mennesker og lærer om forskningens mest spektakulære eksperimenter. Nicklas Brendborg er molekylærbiologisk studerende på Københavns Universitet. Han er anerkendt som et ungt forskningstalent af blandt andet Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. I 2015 udgav han sin første bog Topstudent, der blev en bestseller, og han er desuden medforfatter på Lars Tvedes Supertrends, som har solgt over 20.000 eksemplarer verden over.

 • - Sådan holder du hjernen i form
  af Kaja Nordengen
  118,95 - 220,95 kr.

  Hver gang du bruger en ny køkkenmaskine, udregner hvad en madvare koster ud fra kiloprisen, finder frem til et nyt sted uden GPS eller løser andre små hverdagsudfordringer, træner du hjernen. I denne bog fortæller hjerneforsker Kaja Nordengen, hvad hjernetræning er. Hun har samlet en række sjove, enkle og udfordrende opgaver, som træner din hjerne. Fra dag til dag-udfordringer som at tage tandbørsten over i den anden hånd eller lære fem ord på et nyt sprog til sjove talopgaver, Mensas intelligenstest, gåder, quizzer, skaktips og meget mere. Når vi lærer os nye ting og udfordrer vores hjerne, dannes der nye forbindelser mellem nervecellerne. Du bliver bedre til de ting, du træner, samtidig med at du ruster dig mod demens.

 • - Hvad den nye forskning i psykedeliske stoffer fortæller os om depression, afhængighed, dødsangst og transcendens
  af Michael Pollan
  272,95 kr.

  Kan psykedeliske stoffer være en måde at tænke anderledes om dødsangst, depression og alderdom på? Ja, kan de ændre vores syn på verden? Michael Pollan tager os på en gribende og fascinerende rejse fra genkomsten af psilocybin og LSD i psykiatrisk forskning og ud mod sindets horisonter og muligheder.Da LSD blev opdaget i 1940’erne, troede lægerne, de stod på tærsklen af en psykologisk revolution. De så overvældende resultater i behandlingen af lidelser som afhængighed og depression – og mulighed for at bruge de psykedeliske stoffer til at undersøge bevidsthedens mysterier. Men optimismen varede ikke ved. Da ungdomsoprøret rullede ind over USA i 1960’erne, blev de psykedeliske stoffer koblet til modkulturen og presset ud af universiteterne og politisk under jorden. I 40 år turde ingen tage forskningen op.Lige indtil et umage par – en Silicon Valley-ingeniør der bor i en skov og en højt estimeret, ranglet professor med hang til meditation – i 2006 fik godkendt et studie på det prestigefyldte universitet Johns Hopkins.I dag er en stille, men gennemgribende revolution i gang. Studier viser, at dødeligt syge kræftpatienter kan håndtere deres dødsangst efter at være guidet af en psykolog gennem en psilocybinoplevelse. USA’s og EU’s lægemiddelmyndigheder finansierer enorme studier i psykedeliske stoffer, fordi man håber, de kan afhjælpe den truende depressionsbølge, der er ved at slå ind over den vestlige verden. I London er det første center for psykedelisk forskning åbnet. Og på Rigshospitalet undersøger man effekterne på hjernen.I ‘Din foranderlige bevidsthed’ fortæller Michael Pollan på varm, uhelbredeligt nysgerrig og sober vis historien om de psykedeliske stoffer. Han beskriver, hvad der skete, da det første forskningskapitel blev fortrængt, og hvordan det andet folder sig ud lige nu. Han tager os på en rejse ind i en verden af psykologer, shamaner og svampejægere, der beretter om exceptionelle oplevelser med dyb og forandrende effekt. Kigger med i hjernescanneren, når forskerne viser, hvordan det netværk i hjernen, der er knyttet til vores selv, dæmpes. Og endelig prøver han (for første gang i en alder af næsten 60) stofferne selv.En rapport fra det, der meget vel kan være fremtiden for vores psykologi og vores forskning i bevidsthed.

 • af Anja C. Andersen
  36,95 - 54,95 kr.

  Under coronapandemien i 2020 rykkede videnskaben pludselig frem forrest i danskernes bevidsthed. Behovet for forskning var indlysende for de fleste, og forskernes formidling af deres viden og opdagelser blev efterspurgt i bedste sendetid.Det er gode nyheder i en tid med fake news, for befolkningens forståelse for, hvorfor videnskaben er vigtig, er helt central for dens status i samfundet og for de ressourcer, politikerne tildeler den.Problemet opstår, når det er mindre tydeligt, hvorfor videnskaben er afgørende i vores samfund. Det gælder ikke mindst den helt centrale – og oftest helt usynlige – grundforskning. Formidling, fundraising og dokumentation tager mere og mere af forskernes tid, samtidig med at behovet for videnskabelige landvindinger inden for bl.a. klima og sundhed vokser.Anja C. Andersen (f. 1965) er forsker, astrofysiker og professor i offentlighedens forståelse for naturvidenskab og teknologi ved Niels Bohr instituttet. Hun har mod- taget adskillelige priser for sin forskning og formidling.

 • - En historie om vores fremtid
  af David Wallace-Wells
  162,95 - 219,95 kr.

  Vi ved godt, det ikke rigtig er, som det skal være. Vi støder på historierne drypvist. Ser dem tale om opvarmning i nyhederne. Læser om havniveauet i avisen. Hører, at nogen taler om klimaflygtninge. Men intet sted får vi det fulde billede. Og det går ikke mere. For det er værre, meget værre, end vi måske tror. David Wallace-Wells bog ‘Den ubeboelige klode’ er blevet et fænomen. I en på én gang ængstelig og dybt indigneret (næsten rasende) bevægelse, vælger han at se klimaforandringerne og konsekvenserne i øjnene. Baseret på massiv research af de data, vi har, og interview med de forskere, der ved mest, tegner Wallace-Wells et billede af, hvad det faktisk betyder for vores klode, civilisation og fremtid, hvis temperaturerne stiger de 4 grader på 100 år, FN siger kommer – eller de 5, 6 eller måske 8 grader, forskerne frygter. Det første, vi må indse, er, at langsomheden i klimaforandringerne er en myte. De forandringer, vi kommer til at se, inden vi har betalt huslånet færdig og vores børn har fået studenterhue på, vil være enorme og ødelæggende – selv ud fra konservative forudsigelser. Når vi bliver gamle, vil vores verden og samfund være gennemgribende forandret, og vi vil kunne se malariamyg flyve i Københavns gader (hvis byen stadig er oven vande), mens massive strømme af mennesker er på flugt, fordi store dele af vores planet ikke længere kan være hjem for nogen. Millionbyer og handelscentre vil synke under vand. Skovbrande æde sig igennem verdens lunger. Infrastruktur som el og rindende vand være en luksus. Verden vil mangle mad. Spørgsmålet er, om vi når at gøre bare lidt, noget, eller ingenting? Ansvaret hviler hos én generation. Vi har kendt til klimaforandringerne i over 30 år. I den tid har verden udledt halvdelen af al CO2 udledt i verdenshistorien. Du og jeg er gået ind i vor tids største krise med lukkede øjne. Det er tid at åbne dem.

 • - 20 essays til forsvar for videnskaben
  af Torsten Skov
  244,95 kr.

  Det moderne samfund skaber ny information i et hidtil uset tempo, men også misinformation. Forskning og videnskab har en vigtig mission i at skelne mellem sandt og falsk i informationsstrømmen, men mange videnskabelige institutioner udbreder nu den forestilling, at der ikke kan skelnes mellem sandt og falsk, og bidrager til misinformationen med ideologisk farvet pseudoforskning. Bogens påstand er, at forskning ikke må underordnes ideologier, og den bringer eksempler på, at det er netop, hvad der sker på universiteter, hos offentlige myndigheder og i NGO’er. Bogen ser nærmere på nogle af woke-bevægelsens centrale tekster fra ind- og udland og viser, at de mangler videnskabelig gyldighed og – mest bekymrende – forsøger at sætte den videnskabelige selvregulering ud af kraft.

 • - Grundbog for de sundhedsvidenskabelige uddannelser
  af Simon Francis Thomsen, Jesper Krog, Carsten Hjortshøj & mfl.
  444,95 kr.

  BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGIBag sundhedsvidenskabelige undersøgelser er indsamlet en lang række data. Det er en videnskabelig disciplin at gøre data overskuelige, håndtér- og analysérbare på korrekt vis, så sammenhænge mellem f.eks. adfærd og sundhed er til at forstå i et udsagn som: ”Mandlige rygere har 50 % større risiko for blodpropper”. Hvordan når man frem til det resultat? Og holder det?BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGI yder læseren en forståelse af statistikken og epidemiologiens grundbegreber samt mulighed for at mestre basale værktøjer til beskrivelse af egne observationer. Første del af bogen er tilegnet statistiske begreber og analyser, f.eks. kategorisering af data og typer af tests, mens anden del af bogen beskæftiger sig med principperne bag forskning og studiedesigns. Undervejs kan læseren afprøve egne beregninger, teste sin viden, og bogens overskuelige struktur og grundige indeksikalisering gør den velegnet som opslagsværk og til støtte, når begreber fra videnskabelige artikler skal læses og forstås.Bogen henvender sig primært til medicinstuderende ved landets fire fakulteter i København, Odense, Aarhus og Aalborg, men andre faggrupper, såsom odontologi, farmaci, humanbiologi og folkesundhedsvidenskab, vil også finde de beskrevne principper anvendelige som introduktion til basal statistik og epidemiologi.

 • - En praktisk guide til samfundsvidenskabelig metode
  af Peter Nielsen
  337,95 - 445,95 kr.

  Produktion af viden er en praktisk guide til samfundsvidenskabelig metode.Bogen gennemgår den samfundsvidenskabelige metode i projektarbejdets faser - fra emnevalg og problemformulering gennem det teoretiske arbejde, udarbejdelse af undersøgelsesdesign, operationalisering af de teoretiske begreber, datafangst og dataanalyse til fortolkning og generalisering.Produktion af viden gennemgår metodikken i konkret sammenhæng, giver tips til kreativ anvendelse, advarer om faldgruber og inspirerer ved sine eksempler.Indhold1 Metode og projektarbejde2 Emnevalg og problemstilling3 Teori, begreber og model4 Undersøgelsesdesign5 Operationalisering6 Datafangst og datasæt7 Dataanalysen8 Fortolkning og generalisation

 • af Anja C. Andersen
  235,95 kr.

 • af Torben Falck Ørntoft
  217,95 - 230,95 kr.

  HÅNDBOG I FORSKNINGSLEDELSE sigter efter at bidrage med konkrete råd og levet erfaring til alle ledere af forskningsprojekter. Bogen berører de vigtigste trin i forskningsprocessen og kommer blandt andet ind på idéudvikling, generering af hypoteser, fondsansøgningsprocessen, ansættelse af medarbejdere, organisering af små og store forskergrupper, ledelsesstil og publicering af artikler.Forfatter og forsker Torben F. Ørntoft har i denne bog interviewet 18 succesfulde professorer og forskningsledere både fra Danmark, England, Sverige og Finland, som er kommet med deres indspark til opbygningen og ledelsen af den ideelle forskergruppe. Ørntoft har ligeledes trukket på sin egen erfaring som leder af en stor forskergruppe.Torben F. Ørntoft (f. 1953) er læge og dr.med. Han er speciallæge i klinisk biokemi og var i årene 1996-2017 ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, først for Klinisk Biokemisk Afdeling og senere for Molekylær Medicinsk Afdeling. I 1999 blev han professor ved Aarhus Universitet i molekylær medicin.

 • af Eske Willerslev
  231,95 kr.

  JAGTEN PÅ VERDENS ÆLDSTE DNA følger Eske Willerslev, fra han som ung studerende finder DNA direkte i jorden og grundlægger feltet environmental DNA – og til det næsten tyve år senere lykkes ham at trække de mest overraskende hemmeligheder ud af en ufatteligt gammel jordprøve, som han mener vil ændre vores liv.Eske Willerslevs store opdagelse er, at DNA ikke er bundet til kroppen, men findes overalt omkring os. Vi vader bogstavelig talt rundt på DNA, som vi afsætter, hver gang vi rører ved noget – og graver vi i jorden, kommer vi ned til fortidens DNA, der er bundet til jordens mineraler.Da Eske Willerslev som ung rejser til Grønland, tager han en jordprøve fra nogle ældgamle aflejringer, som det ikke tyder på, han kan få noget ud af. Men efter utallige mislykkede forsøg sker det ufattelige: små ødelagte DNA-fragmenter kommer til syne som en hilsen fra en fjern forhistorisk verden.Da fragmenterne til sidst kan samles som et gigantisk puslespil, vækkes et fuldstændig ukendt forhistorisk økosystem til live for øjnene af de måbende forskere. Elefantlignende mastodonter, rensdyr og harer græssede engang side om side i en grøn og frodig nordgrønlandsk skov, mens taskekrabber vandrede sidelæns i havbugtens tempererede vand.I dag er mastodonternes skov forvandlet til en gold og øde isørken. Men verden bliver varmere – og Eske Willerslev har en vision om, at hans forskning kan være med til at redde os fra klimaforandringerne. Hans plan er at bruge fortidens DNA som nøgle til fremtiden.

 • af Ira Nurmala & Yashwant V. (University of South Florida College of Pharmacy Pathak
  206,95 - 583,95 kr.

 • af Désirée Schauz & David Kaldewey
  310,95 kr.

 • af Catherine Althaus, Glyn Davis, Peter Bridgman, mfl.
  397,95 kr.

 • af Andreas Seidl
  132,95 kr.

 • af Carlos Marques & Rumiana Dimova
  528,95 kr.

 • af Klaus-Dieter Sedlacek
  227,95 kr.

 • - Kvinder & alkohol
  af Anna von Sperling
  235,95 kr.

  Fulde liv er en debatbog og personlig beretning om den alkoholkultur, vi skaber sammen. De fleste forbinder et stort alkoholforbrug med en socialt belastet, mandlig alkoholiker, der har ‘ramt bunden’. Men det er blandt de frigjorte, ressourcestærke og veluddannede middelklassekvinder at alkoholforbruget stiger mest i den vestlige verden i disse år. Fulde liv er en bog om, hvordan kvinder har drukket gennem tiden, om den kultur og de tabuer, der omgærder kvinders brug af alkohol. Journalist Anna von Sperling fortæller om et liv med et tankeløst forbrug af alkohol, som mange danske kvinder vil kunne genkende. Samtidig opsøger hun en række forskellige videnskabelige eksperter, der kan belyse spørgsmålet om kvinder og alkohol. Bogen nuancerer, aftabuiserer og introducerer ny viden om alkoholkulturen, der kan inspirere læseren til at overveje, hvilken rolle, alkohol skal spille i livet. Anna von Sperling (f. 1973) er kulturjournalist og vært på Radio Information. Hun står bag en række af Dagbladet Informations større journalistiske projekter, bl.a. den Cavlingnominerede serie Vidnesbyrd (2015) og opfølgningsprojektet Grænseland (2018) om voldtægt og seksuelle gråzoner.

 • af Anna Severin
  141,95 kr.

  Academic Paper from the year 2016 in the subject Book Science, grade: 1.0, University of Sussex, language: English, abstract: This paper aims to review the scholarly literature offering criticism on the concept of open access (OA) publishing, in particular with regards to the effect of OA on researcher¿s collaborative working. Relevant literature is critically reviewed with the aim of identifying barriers to collaboration in academic publishing and as to what degree OA can mediate these.OA relates to research outputs that are free of any restrictions on access (such as subscription walls) and free of any restrictions on use and re-use of research outputs (such as copyright and license restrictions). Some scholars regard OA as a helpful tool for fostering collaborative work amongst researchers.Observing that scientific problems have become more complex and require a joint effort, these scholars argue that knowledge creation and dissemination could be more efficient if scientists worked together. The core requirement for collaboration among researchers is commonly identified as their ability to share information freely.

 • af Jean Cédric Obame Emane
  141,95 kr.

  Seminar paper from the year 2016 in the subject Geography / Earth Science - Miscellaneous, grade: A, ( Atlantic International University ), course: SEMINAR INTERNATIONAL DEVELOPMENT I, language: English, abstract: This book Fractal Time by Braden is fascinating. The author centers his analysis on the year 2012, which many people gave interpretation to. An interpretation that consisted of seeing that year as the end of the world. Besides, that way of viewing things for the year 2012 was a confusion of events. At least Braden wrote the book before the coming of that year, which proves that the explanations he gives in his book are trustful. When Braden works on the year 2012, his focus is about the cycles of times. Cycles of times that can occur in our day-to-day life and are more likely to repeat after many years. According to the author we have to approach this year the best way possible. To convey his message, he talks about 20 times codes that are developed in the book. Time code 1 says that we are living the completion of a 58,185-year-long cycle of time- a world age that the ancient Maya calculated would end the winter of the solstice on December 21, 2012. We are living the end of time, not the end of the world as a lot people predicted, but the end of a world age. For example, the present world age began in 3114 B.C. and will end in A.D. 2012. Time code 2 states that our ancestors recorded their experience of the last end of time showing beyond a reasonable doubt that the close of one world age is the beginning of the next, and not the end of the world. Now, the question might be: what is the meaning of the end of world age? Those who came before us knew the end of the time was coming, they knew because it always does. Accordingly, Braden asserts that every 5,125 years, the Earth and our solar system reach a place in their journey through the heavens that mark the end of such a time cycle. Only five generations in the last 26,000 years have experienced the shift of world ages. We will be the sixth. The only way to arrive at the light of the next cycle is to finish the darkness of this one. Many themes are developed in Braden¿s book. I have selected those I thought to be more appealing. The first issue I will discuss are cycles (time cycles) that repeat, and then I shall debate the 20-year curse of American presidents. The last discussion will be the identification of cycles of nature in our lives.

 • af Isaac Todhunter & William Whewell
  317,95 - 522,95 kr.

 • af Anele Mngadi
  156,95 kr.

  Essay from the year 2018 in the subject Speech Science / Linguistics, grade: 60, Nelson Mandela Metropolitan University, course: BA honors, language: English, abstract: Theory is usually used to explain certain conditions and events in society. It¿s can be viewed as a collaboration between agreeing thought that has been developed over time. In social research the role of a theory differs depending on the type of methodologies and methods used to conduct the research. This paper aims to look at the relevance of theory and context of theory to a study by referring to grand theory and meta ¿ theory. The aim is to do this firstly by looking at what a theory is and the nature of theory development. It will discuss how a single thought can be developed into a theory and how theories develop and become adaptable to the changing world. It will also look at the different levels of theories with a special focus on meta theory and grand theories. Relevant theories of social sciences but mainly political sciences will be used where applicable to highlight the different levels of theories. This paper also aims to explain the uses of theory when conducting social research and why we use theory to conduct research. In this section the focus will be place on the position and role of theory in Qualitative and Quantitative studies. The section that follows will examine how theory is analysed in social sciences, it will discuss the steps of theory analysis. This paper will also look at the relationship between theory, research and practice, here emphasis will be placed on the role and relevance of theory in improving practice through research.

 • af Muhammad Yasir Arslan & Matar Al Mansoori
  336,95 kr.

  Research Paper (postgraduate) from the year 2018 in the subject Sociology - Work, Profession, Education, Organisation, grade: 85, University of Canberra (School of Management, Faculty of Business, Government & Law), course: Master of Business Administration, language: English, abstract: This research is a combination of in-depth literature review and our real-life experiential learning which has been a first attempt to examine how research partnership and academic collaboration between University of Canberra (Australia) and Khalifa University (UAE) is strategically aligned and mutually beneficial within existing organisational spaces. The analysis is drawn by gathering and observing commonalities and differences between these two reputed institutes to investigate relevant key attributes. To help organizing our literature review; evaluation of previous researches' findings, project group meetings' discussions and collected feedbacks; examination of personal observations and experienced multicultural linkages; we have developed a logical framework matrix and conceptual partnership-collaboration model to provide relationships of identified attributes for inter & intra institutional partnership and international collaboration. This study will serve as a foundation for future research(s) in similar areas of explorations in the Middle East paving new paths of institutional collaboration and research partnerships with the Australian universities.

 • af Charles H. House
  714,95 kr.

 • af Bill Gates
  107,95 - 267,95 kr.

  The COVID-19 pandemic isn't over, but even as governments around the world strive to put it behind us, they're also starting to talk about what happens next. How can we prevent a new pandemic from killing millions of people and devastating the global economy? Can we even hope to accomplish this?Bill Gates believes the answer is yes, and in this book he lays out clearly and convincingly what the world should have learned from COVID-19 and what all of us can do to ward off another disaster like it. Relying on the shared knowledge of the world's foremost experts and on his own experience of combating fatal diseases through the Gates Foundation, he first makes us understand the science of corona diseases. Then he helps us understand how the nations of the world, working in conjunction with one another and with the private sector, can not only ward off another COVID-like catastrophe but also go far to eliminate all respiratory diseases, including the flu.Here is a clarion call - strong, comprehensive, and of the gravest importance - from one of our greatest and most effective thinkers and activists.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.