Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
From the most celebrated heir to Darwin comes a groundbreaking book on evolution, the summa work of Edward O. Wilson's legendary career.
Biolog og naturformidler Anders Kofoed fortæller i denne bog om det forunderlige dyr, som i eget billede er planetens allervigtigste: mennesket.Læs om alle stadierne i menneskedyrets tilværelse og om meningen med dem - hvis der altså er en! Vores historie begynder under dynen, ved undfangelsen, og slutter under jorden, når mennesket er gået bort, og det sidste liv ebber ud. Indimellem går Anders Kofoed bagom alle de andre store øjeblikke. Spædbarnet, der begynder at pludre og får sprog. Teenageren, der flipper ud på sine forældre. Kvinden, der føder i svære smerter og giver livet videre. Forældreparret, der forlader hinanden og går på jagt efter nye mager. Bedsteforældrene, der træder til og passer slægtens yngste. De ældre, der begynder at glemme i livets efterår. Og til sidst døden, som siden tidernes morgen har været kilde til frygt og filosofisk undren for mennesket.Som ekspert i dyr trækker Anders Koefoed gennem bogen en række oplysende og underholdende paralleller til stadierne i alle de andre levende væseners liv og forklarer, at vi mennesker ikke er alene med vores mærkværdigheder. Flagermus pludrer også kærligt til deres afkom. Hunde og køer bliver også umulige teenagere. Og de gamle løver tager sig også af de unge i flokken. Der er en mening med det meste, hvis vi kigger rundt i livets store træ.
Bogen fortæller historien om den tyske naturvidenskabsmand og forskningsrejsende Alexander von Humboldt (1769-1859),og om hvordan han grundlagde den måde, vi forstår og beskriver naturen på i dag.Humboldt var den mest berømte videnskabsmand i sin samtid.Hans rastløse liv var fyldt med eventyr og opdagelsesekspeditioner,uanset om han besteg Andesbjergene, besejlede Orinoco-floden eller trodsede Sibiriens kulde. Humboldt opfattede naturen som en sammenhængende helhed, og han forudsagde menneskabte klimaændringer. Betydningen af Humboldts indsats var stor i samtiden. Hans beskrivelser af landskaber og natur er sproglige mesterværker, der inspirerede store kunstnere og tænkere som Darwin og Goethe, ligesom Humboldts tanker ligger til grund for moderne vestlig naturforståelse.Opfindelse af naturen er udgivet i mere end 25 lande, og bogen har modtaget et væld af priser.
Hvorfor har vi musik? Vi har altid haft musik. Det ældste kendte musikinstrument er omkring40.000 år gammelt. Det peger på, at musik ikke kun har en æstetiskfunktion – ellers ville evolutionen have fjernet den undervejs. Vi spiserfor at overleve, har sex for at opretholde arten, indsamler viden for at udvikle os og optimere vores overlevelsesmuligheder – men hvorfor musikken? Når vi foretager os noget godt for vores overlevelse, udløses der et stof i vores hjerner, som vækker en følelse af nydelse – og vi ved, at oplevelsen af musik gør det samme. Musikken er altså vigtig for os, men på hvilken måde? I Musik på hjernen undersøger Peter Vuust, hvad der sker i hjernen, når vi lytter til og spiller musik. Bliver vi klogere? Mere opmærksomme eller følsomme over for andre? Og hvad med sproget –hvordan hænger det sammen med vores opfattelse af musik? Ved at undersøge forskellen på musikeres og ikke-musikeres hjerner, om der findes et særligt gen for musik, nærmer vi os et svar på, hvorfor vi alle– i større eller mindre grad – har musik på hjernen.
Kom med på en pilgrimsvandring på livets vej. Den starter i nutiden, hvor vi mennesker begiver os tilbage mod fortiden og vores forfædre. Undervejs møder vi vores slægtninge, som alle har en historie at fortælle: først chimpanser, så de andre aber, senere gnavere, krybdyr, fisk og mange andre, helt tilbage til encellede mikroorganismer og livets oprindelse. Gennem fortællingerne hører vi om de processer, der tilsammen former livets udvikling. Richard Dawkins' indsigtsfulde og opfindsomme tilgang til emnet gør det muligt at vise forbindelserne mellem os og alle andre levende væsener på en ny og spændende måde. Han benytter også lejligheden til at fortælle mere om nogle af de fængslende aspekter af evolutionær historie og teori: kønnet formering, artsdannelse, evolutionær konvergens, udryddelse, genetik, pladetektonik, geografisk udbredelse og meget mere. Vores forfædres fortælling kommer vidt omkring i den fascinerende historie om livet på Jorden og viser os, hvor bemærkelsesværdige vi er, hvor forbløffende en historie vi har, og hvor tæt vi er forbundet med alt levende.
Charles Darwins banebrydende værk som ligger til grund for al biologisk evolutionsteori. Når man læser Darwins bog, forbavses man over hans alsidighed, viden og kombinationsevne. Han er naturhistoriker af det helt store format og så kendte han store dele af jorden". Få andre bøger har skabt en sådan storm af kontroverser som Arternes Oprindelse. Darwins teori om, at arter stammer fra andre arter ved en gradvis evolutionær proces – og at gennemsnitsniveauet for hver art øges ud fra grundtanken om at – kun den bedst egnede overlever (”the survival of the fittest”), hvilket fik debatten til at tage nye højder. Den senere accept af Darwins teorier, revolutionerede det videnskabens forløb. Darwins bidrag til den moderne videnskab, er altafgørende for, hvordan vi ser verden i dag - og næsten umulig at evaluere. Arternes oprindelse bør læses af alle med interesse indenfor biologi og for verdens evolution. Ligesom bogen har bidraget til heftig debat og fortolkning indenfor områder som filosofi og teologi. Bogen regnes for det vigtigste bidrag til biologien i videnskabens historie.Den originale version af Darwins "Arternes Oprindelse" udgives af Paludans Forlag, hvor bogen indgår i serien blandt klassiske historiske værker.
Vi bruger kun 10 % af vores hjerne. Eller gør vi? Nu udkommer en ny bog i den yderst populære bogserie 100-myter, der handler om vores vigtigste kropsdel, nemlig hjernen. Bogen er skrevet af den garvede forfatter og foredragsholder Thomas Thaulov Raab, som før har skrevet Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed og En bog om hukommelsen. Myter om hjernen er et spændende område, da der er en utrolig viden om hjernen, som mange af os ikke kender til. Vi tror på mange af de her myter, selvom de måske ikke har noget på sig. Bliver vi klogere af at lytte til musik? Har vi egentlig fotografisk hukommelse? Hvad er forskellen på psykisk smerte og fysisk smerte? Det er altid sundt med en nysgerrig skepsis over for videnskabelige emner, og 100 myter om hjernen formidler en stor viden om hjernen til nysgerrige læsere på en spændende og fordøjelig måde. Bogen spørger: hvilke myter der er sande og falske? Er der langt ude myter som har sin berettigelse? Og hvad kan den nye forskning bevise, som vi før har taget for givet?
Dette er historien om en af de smukkeste og farligste ideer i menneskets historie. Det er historien om os selv og om vores fremtid. Historien begynder på et afsides beliggende augustinsk kloster i 1856, hvor en munk falder over idéen om en ”arvelighedsenhed”. Derpå krydser den Darwins evolutionsteori for siden at kollidere med nazisternes tanker om racehygiejne, der kulminerer i 1940’ernes rædsler. Genet transformerer efterkrigstidens biologi og omkalfatrer vores forståelse af begreber som sexualitet, temperament, valg og fri vilje. Det er en historie drevet af lige dele menneskelig genialitet og besættelse. Vævet sammen med historien er også en personlig beretning – om kræftforskeren Mukherjees egen familie, som plages af gentagne tilfælde af sindssyge, hvilket minder os om, hvor voldsomt og gennemgribende hverdagslivet påvirkes af genetik. Genet er en majestætisk historie om fremvæksten af en videnskabelig idé, og samtidig en vision om menneskeheden – vores fortid såvel som vores fremtid. Bogen er udgivet med støtte fra Statens Kunstfond.
Evolutionsteorien er en af de helt store naturvidenskabelige teorier, på linje med Einsteins relativitetsteori. Men i modsætning til denne kan evolutionsteorien forstås af alle og enhver. Hanne Strager fortæller i en spændende beretning om Darwins vej mod evolutionsteorien, og får som en del af fortællingen samtidig fortalt hvad evolution er. Undervejs beretter hun om: • datidens forestillinger om dyre- og plantearternes opståen og udvikling • Darwins tidlige erfaringer med naturhistorie • hans store jordomsejling med Beagle • de mange observationer, han gjorde i Sydamerika og på Galápagos • det stormvejr udgivelsen af Arternes Oprindelse fremkaldte i samtiden • hvad det siden har betydet for forskningen og vores syn på livet Sidst, men ikke mindst fører bogen læseren up-to-date med de opdagelser, som er gjort efter Darwins tid, og som gør evolutionsteorien til en af de nutidens bedst underbyggede videnskabelige teorier..
Altings begyndelse er en radikalt anderledes tolkning af menneskehedens historie, som udfordrer vores mest grundlæggende antagelser om, hvordan samfund og stater har udviklet sig siden istiden. Med en ny forståelse af, hvorfor man begyndte at dyrke landbrug og flytte sammen i byer, og hvordan der opstod stater, demokratier og ulighed, afdækker bogen også nye muligheder for, hvordan mennesket kan blive friere. Altings begyndelse forandrer grundlæggende vores forståelse af menneskehedens fortid og viser os en vej frem mod nye former for frihed, og nye måder at indrette samfundet på. Dette er et monumentalt værk med et imponerende intellektuelt vingefang, drevet af nysgerrighed, etik og tro på menneskets muligheder.
Tag med den berømte neurolog David Eagleman på en rundtur i det indre kosmos. En rejse gennem ekstremsport, strafferet, folkedrab, hjernekirurgi, robotteknologi og udødelighed. På vejen, midt i uendelige tætte virvar af celler i hjernen og deres milliarder af forbindelser, dukker noget op, du ikke kunne havde forventet at se: DIG! ”I en kubikcentimeter af hjernevæv er der så mange forbindelser som stjerner på Mælkevejen. Vores tanker, vores håb og vores drømme er indeholdt i disse tre pund af vådt biologisk materiale. Jeg håber, at når seerne ser HJERNEN, vil de opdage en ny kærlighed til videnskab og en følelse af ærefrygt for den menneskelige tilstand.” – David Eagleman
"Why We Sleep is an important and fascinating book…Walker taught me a lot about this basic activity that every person on Earth needs. I suspect his book will do the same for you." ?Bill Gates A New York Times bestseller and international sensation, this "stimulating and important book" (Financial Times) is a fascinating dive into the purpose and power of slumber.With two appearances on CBS This Morning and Fresh Air's most popular interview of 2017, Matthew Walker has made abundantly clear that sleep is one of the most important but least understood aspects of our life. Until very recently, science had no answer to the question of why we sleep, or what good it served, or why we suffer such devastating health consequences when it is absent. Compared to the other basic drives in life?eating, drinking, and reproducing?the purpose of sleep remains more elusive. Within the brain, sleep enriches a diversity of functions, including our ability to learn, memorize, and make logical decisions. It recalibrates our emotions, restocks our immune system, fine-tunes our metabolism, and regulates our appetite. Dreaming creates a virtual reality space in which the brain melds past and present knowledge, inspiring creativity. In this "compelling and utterly convincing" (The Sunday Times) book, preeminent neuroscientist and sleep expert Matthew Walker provides a revolutionary exploration of sleep, examining how it affects every aspect of our physical and mental well-being. Charting the most cutting-edge scientific breakthroughs, and marshalling his decades of research and clinical practice, Walker explains how we can harness sleep to improve learning, mood and energy levels, regulate hormones, prevent cancer, Alzheimer's and diabetes, slow the effects of aging, and increase longevity. He also provides actionable steps towards getting a better night's sleep every night. Clear-eyed, fascinating, and accessible, Why We Sleep is a crucial and illuminating book. Written with the precision of Atul Gawande, Andrew Solomon, and Sherwin Nuland, it is "recommended for night-table reading in the most pragmatic sense" (The New York Times Book Review).
New York Times BestsellerA Summer Reading Pick for President Barack Obama, Bill Gates, and Mark Zuckerberg From a renowned historian comes a groundbreaking narrative of humanitys creation and evolutiona #1 international bestsellerthat explores the ways in which biology and history have defined us and enhanced our understanding of what it means to be human.One hundred thousand years ago, at least six different species of humans inhabited Earth. Yet today there is only onehomo sapiens. What happened to the others? And what may happen to us?Most books about the history of humanity pursue either a historical or a biological approach, but Dr. Yuval Noah Harari breaks the mold with this highly original book that begins about 70,000 years ago with the appearance of modern cognition. From examining the role evolving humans have played in the global ecosystem to charting the rise of empires, Sapiens integrates history and science to reconsider accepted narratives, connect past developments with contemporary concerns, and examine specific events within the context of larger ideas.Dr. Harari also compels us to look ahead, because over the last few decades humans have begun to bend laws of natural selection that have governed life for the past four billion years. We are acquiring the ability to design not only the world around us, but also ourselves. Where is this leading us, and what do we want to become?Featuring 27 photographs, 6 maps, and 25 illustrations/diagrams, this provocative and insightful work is sure to spark debate and is essential reading for aficionados of Jared Diamond, James Gleick, Matt Ridley, Robert Wright, and Sharon Moalem.
The New York Times bestseller! All around us people are looking at their phones too much, eating too much, drinking too much. Our world is addicted to fleeting distracting pleasures that get us nowhere. Dr. Anna Lembke provides a clear way back to a balanced life. This book is about pleasure. It's also about pain. Most importantly, it's about how to find the delicate balance between the two, and why now more than ever finding balance is essential. We're living in a time of unprecedented access to high-reward, high-dopamine stimuli: drugs, food, news, gambling, shopping, gaming, texting, sexting, Facebooking, Instagramming, YouTubing, tweeting... The increased numbers, variety, and potency is staggering. The smartphone is the modern-day hypodermic needle, delivering digital dopamine 24/7 for a wired generation. As such we've all become vulnerable to compulsive overconsumption. In Dopamine Nation, Dr. Anna Lembke, psychiatrist and author, explores the exciting new scientific discoveries that explain why the relentless pursuit of pleasure leads to pain... and what to do about it. Condensing complex neuroscience into easy-to-understand metaphors, Lembke illustrates how finding contentment and connectedness means keeping dopamine in check. The lived experiences of her patients are the gripping fabric of her narrative. Their riveting stories of suffering and redemption give us all hope for managing our consumption and transforming our lives. In essence, Dopamine Nation shows that the secret to finding balance is combining the science of desire with the wisdom of recovery.
Evolutionens menneske – menneskets evolution præsenterer videnskabens bud på oprindelsen og udviklingen af mennesket. De seneste 150 år har forskere søgt efter sandheden om det første menneske. Men med syv millioner års forløb og op mod en million medlemmer af homolinjen, kan man kun opstille sandsynlige forløb. Evolutionens menneske – menneskets evolution. Aben der blev verdens herre fortæller videnskabens fremstilling af, hvordan naturen skabte mennesket, og hvordan mennesket skabte kulturen. Kortlægningen af menneskets udvikling vanskeliggøres af, at evolutionshistorien ændrer sig, når nye ting dukker op. Når man fx i Marokko finder anatomisk moderne mennesker, rykker man menneskets oprindelse tusindvis af kilometer – og hundredetusinder af år. Bogen er delt op i to hovedsektioner: Evolutionens menneske behandler bl.a. menneskets evolution, udvandringen fra Afrika, befolkning af verden, tobenet gang, hjernen og fødekanalens udvikling, tabet af pelsen, bevidsthedens oprindelse og kannibalisme.Menneskets evolution behandler temaer som socialiteten, sproget, agerbruget og tøjet, beherskelse af ilden og tæmning af hunden.Bogen er skrevet i et alment forståeligt sprog og henvender sig bredt til interesserede i evolutionshistorie.
Ny gennemrevideret 7. udgaveDenne 7. udgave af Klinisk neurologi og neurokirurgi markerer 40 års jubilæum af den populære lærebog, der for længst er blevet en klassiker inden for det neurologiske speciale.Bogen er revideret på flere punkter, men bygger på samme velkendte principper som de tidligere udgaver med fokus på anamnese, klinisk undersøgelse, behandling og diagnostiske metoder. 7. udgave indeholder dog flere væsentlige nyskabelser. Udover at alle kapitler har gennemgået en væsentlig faglig opdatering, begynder alle kapitler med startresume med de væsentligste tematiske nedslag, og bagest i kapitlerne kan den studerende dels teste sin viden, dels blive klogere igennem sygehistorier.Bogen henvender sigtil medicinstuderende, der får en hensigtsmæssig introduktion til de neurologiske fag og en hjælp til indlæring af principperne ved de diagnostiske og terapeutiske overvejelser. Desuden tjener Klinisk neurologi og neurokirurgi som et væsentligt opslagsværk for studerende, men også for læger i ikke-neurologiske specialer og for læger under uddannelse i neurofagene.
Befolkningstilvækst, klimaforandringerne og Jordens sjette masseuddøen erbrændende spørgsmål for den, der vil blive i besværet med at fortsætte detjordiske liv. Der er behov for at tænke sammen på ny, på tværs af forskellemellem historiske positioner og videns- og ekspertformer. Haraway viser os en anden måde at fortælle videnskab på, billed- og metaforrig, tiltider underholderholdende, sprogligt sprudlende og altid dybt seriøs. Harawaykalder sin teoretisk og metodiske tilgang SF – snorefigur, science fiction,science fact, spekulativ feminisme, spekulativfabulering og so far. Mennesket er ikke centrum foralting. Chthulucæn fordrer sym-poiesis, at vi skaber-med, tænker-med ogbliver-til-med. Filosoffen, feministen og biologen Donna J. Haraway har brugt det mesteaf sit voksne liv på at skabe alternative perspektiver på de accepteredeideologier, der giver form til vores videnskabelige fortællinger om menneskerog natur. "At blive i besværet er en vidtfavnende bog, hvis gennemgående bestræbelse erat ruske op i vores forestillinger om verdens beskaffenhed, forstyrre vorestænkemønstre og skabe uro i vores forståelser af klodens tilstand og voresoverlevelsesmuligheder på en skadet planet på måder, der befordrer nye oganderledes overlevelsesfortællinger. Formålet er ikke en dommedagsprofeti - omend den aktuelle destruktion af arter og livsgrundlag for jordens mangfoldighedaf liv er bogens omdrejningspunkt - men at finde redskaber og begreber, sprogog fortællinger, der kan skærpe opmærksomheden og åbne for anderledes måder atskabe verdener på.” - Fra det danske forord vedLis Højgaard
NY GRUNDBOG I CNSCentralnervesystemets anatomi er en ny lærebog i neuroanatomi. Ud over en indføring i fagets grundlæggende elementer er bogen forsynet med tekstbokse, som relaterer neuroanatomien til sygdomme, deres behandling samt forskning i feltet. Bogen indeholder endvidere pensumdækkende afsnit om neuroembryologi, øjet og ørets anatomi samt det autonome nervesystem.Bogen er koncis, pædagogisk og rigt illustreret med tegninger, fotografier af makroskopiske præparater, mikrofotografier af histologiske snit fra hjerne og rygmarv og hjernescanninger. Hvert kapitel indledes med et resume og afsluttes med eksamensrelevante spørgsmål, hvor den studerende kan teste sin viden.Centralnervesystemets anatomi henvender sig primært til studerende ved landets fire uddannelser i medicin. Begge forfattere har stor erfaring i undervisning og eksamination i neuroanatomi for medicinstuderende. bogen anbefales også til odontologiske kurser i neuroanatomi samt til studerende ved de mellemlange sundhedsuddannelser med interesse for de kliniske aspekter af neuroanatomien.Bogen er skrevet af lektor, ph.d. ved Institut for Neurovidenskab, København, Martin Fredensborg Rath, og professor emeritus, dr.med. ved Institut for Neurovidenskab, København, Morten Møller.
BORNHOLM I KRIG OG FRED er et flot, gennemillustreret, inspirerende og informationstæt værk på 450 sider. Med fakta og konkrete eksempler får bogens læser serveret tankevækkende perspektiver, dramatiske optrin og pudsige episoder i et veloplagt og ligefremt sprog. Lige fra den tyske besættelse og Bornholms kortvarige status som en del af den blodige østfront, over koldkrigens spionageaktioner på og fra Bornholm, til dagligdagen som bornholmsk soldat både her i Danmark og i Helman i Afghanistan og alt derimellem. Forfatternes intention er via Bornholm at hjælpe læseren til en dybere forståelse for komplekse sammenhænge i dansk sikkerhedspolitik fra før 2. Verdenskrig og frem til 2021, der har såvel national, regional, lokal og også global betydning, og den anden vej rundt at sætte bornholmske forhold ind i en større forståelsesramme. BORNHOLM I KRIG OG FRED har været undervejs siden 2013 og bygger på en særdeles grundig historisk og journalistisk undersøgende metode. Forfatterne fremhæver såvel arkivmateriale som litteratur og andre skriftlige kilder og bringer en snes unikke interviews med personer lige fra tidens ledende ministre til tjenestegørende ved alle værn.
Den franske psykoanalytiker, filosof og semiotiker Félix Guattari udvider i sit essay De tre økologier definitionen af økologi til at omfatte sociale relationer og menneskelig subjektivitet, samt naturligvis miljøhensyn. I essayet argumenterer han for, at de økologiske kriser, der truer vores planet, er et direkte resultat af en ny udvidet form for kapitalisme, og at der må etableres en ny økosofisk tilgang, der respekterer forskellene mellem alle levende systemer. Bogen rummer en markant kapitalismekritik og er et manifest for en ny måde at tænke på. Desuden er bogen en ideel introduktion til en af Europas mest radikale tænkere. De tre økologier blev udgivet 1989, og er på 30 års afstand uhyggeligt vedkommende og profetisk, set i lyset af datidens økologiske kriser og de aktuelle problemstillinger i 2019.*De tre økologier — Félix GuattariappendiksEfterord — Anders AbildgaardEksistentielle territorier — Peter BorumMaskinel Animisme — Angela Melitopoulos & Maurizio Lazzarato
Bogen handler om de store mønstre i den levende natur og beskriver bl.a.:Hvordan planters og dyrs livsprocesser er afstemt efter miljøetHvordan næringsstofferne og fødekædeomsætningen påvirker individernes udbredelse og økosystemernes opbygningHvordan evolutionen, miljøet og arternes biologi bestemmer den biologiske diversitetFungerer primært som lærebog i økologi og økofysiologi på universiteter og højere uddannelser, men kan også bruges af praktiserende biologer.
See evolution in action w ith this chronological compendium. W ith beautiful illustrations by Katie Scott, you can discover the extraordinary story of life on Earth.
Virkelig sjov, ret vred, meget velskrevet og videnskabelig funderet punktering af de myter om køn, krop og hjerne, vi tror bygger på forskning – og et opgør med neurosexismen, en form for sexisme, der pynter sig med lånte videnskabelige fjer, og som har reelle effekter på børns udvikling og menneskers livsmuligheder. Hvordan forsvarer du dig over for neurosexismen? Du ved, argumentet om, at det ville være så fint med ligestilling – men nu er der altså en biologisk forskel på drenge og piger, der betyder, de vil noget forskelligt. Drenge producerer mere testosteron, der gør dem aggressive og risikovillige (yep, testosteron drev finanskrisen), og piger er mere empatiske og monogame, når man tester dem. Og hvor skønt det end ville være med ligeløn og lige fordeling på direktørgange og i vuggestuer, betyder biologi og evolution nu engang, at selvom vi skaber lige adgang, så vælger piger og drenge af sig selv forskellige studier, jobs og liv. Jo, du kaster dig i armene på Cordelia Fine og tager med på en veloplagt gang videnskabelig mytesprængning. Sagen er nemlig, at forskningen har bevæget sig meget langt, siden folk mente, stenalderen primært bestod af piger, der øvede pincetgreb og plukkede bær, mens drengene jagede og øvede stedsans – og at det har noget at sige om den måde, vores køn udtrykker sig i dag. Det gælder også hormoner og hjerne.
Forbundne arters manifest er en hyldest til hundene og til den fælles historie, som mennesker og hunde har. Igennem en udforskning af fællesskabet mellem vores arter bliver det tydeligt, hvordan gensidighed, kærlighed og ansvar er størrelser, der binder os tæt til vores pjuskede ledsagere og makkere. Forbundethed er et gennemgående tema i Donna Haraways forfatterskab, og i denne tekst udfoldes det til fulde gennem analysen af de blomstrende relationer mellemforbundne arter. ”Forbundne arters manifest er et personligt dokument, en videnskabelig ekspedition ind i for mange delvist ukendte territorier, en politisk håbshandling i en verden på kanten af global krig, og et arbejde der i princippet er i bestandig fremgang. Jeg tilbyder hundegennemtyggede rekvisitter og halvt afrettede argumenter for at videreudvikle nogle fortællinger, jeg holder rigtig meget af, som akademiker og som en person i min tid og på mit sted. Denne historie handler hovedsageligt om hunde. Som brændende engageret i disse fortællinger, håber jeg at føre mine læsere ind i kennelen på livstid. (…) Færdighederne og aktørerne i hundeverdenerne, både menneskelige og ikke-menneskelige, burde være et vigtigt anliggende for teknovidenskabelige studier. Det ligger mig endnu mere på sinde, at mine læsere ved, hvorfor jeg betragter det at skrive om hunde som en gren af feministisk teori, eller omvendt.” Forbundne arters manifest er en hjertelig og sjov gentænkning af Haraways tidligere arbejde, der tegner nye retninger i forfatterskabet.
From the author of How Emotions Are Made,a myth-busting primer on the brain, in the tradition of Seven Brief Lessons on Physics and Astrophysics for People in a Hurry
From one of America's most brilliant writers, a New York Times bestselling journey through psychology, philosophy, and lots of meditation to show how Buddhism holds the key to moral clarity and enduring happiness.At the heart of Buddhism is a simple claim: The reason we suffer?and the reason we make other people suffer?is that we don't see the world clearly. At the heart of Buddhist meditative practice is a radical promise: We can learn to see the world, including ourselves, more clearly and so gain a deep and morally valid happiness. In this "sublime" (The New Yorker), pathbreaking book, Robert Wright shows how taking this promise seriously can change your life?how it can loosen the grip of anxiety, regret, and hatred, and how it can deepen your appreciation of beauty and of other people. He also shows why this transformation works, drawing on the latest in neuroscience and psychology, and armed with an acute understanding of human evolution. This book is the culmination of a personal journey that began with Wright's landmark book on evolutionary psychology, The Moral Animal, and deepened as he immersed himself in meditative practice and conversed with some of the world's most skilled meditators. The result is a story that is "provocative, informative and...deeply rewarding" (The New York Times Book Review), and as entertaining as it is illuminating. Written with the wit, clarity, and grace for which Wright is famous, Why Buddhism Is True lays the foundation for a spiritual life in a secular age and shows how, in a time of technological distraction and social division, we can save ourselves from ourselves, both as individuals and as a species.
Forfatteren placerer læseren i spændende situationer i den afrikanske natur og blandt Afrikas mennesker, og derfra lader han umærkeligt indholdet glide over i dybt fascinerende diskussioner af, hvad biologien kan – eller ikke kan – sige om situationen. Grænserne mellem livsformer, mellem dyr og menneske, tro og videnskab er et gennemgående tema. Man skal imidlertid ikke regne med skråsikre svar på spørgsmålene, men man kan godt forvente at få sine meninger om livets mangfoldighed udfordret. Selv om forfatteren holder sig strengt til videnskaben, bringer han også dens svagheder frem.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.