Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Jeg vil blot sige, at størst af alt er livet selv."Sørine Gotfredsen kender som præst og menneske de store dilemmaer, svære valg og ubegribelige fejltagelser, et liv oftest formes af. Hun ved, hvad det vil sige at være indkroget i sig selv, og hvad der sker med et samfund, når det ikke længere henter næring i litteratur, religion og historie. Men hun tror også på, at vi ikke behøver at være fanget i den tilstand. Selv oplevede forfatteren som barn, at Kim Larsens sange tog bolig i hende og siden gav plads til Grundtvigs. Grundtvig og Kim Larsen ejede begge den sande skjalds kraft. De kunne med deres sange forbinde mennesker med hinanden, med jord og himmel. Grundtvig digtede bedst og mest, når han havde overvundet en af sine store og smertefulde sjælelige kriser. Kim Larsen gav ofte stemme til de forfløjne drømme og gadens poesi. De to digtere var fælles om at betragte mennesket som værdigt, at give det sjæl og ånd. Gennem den løbende dialog med Grundtvig og Kim Larsen viser Sørine Gotfredsen, at enhver kan få adgang til en skønhed og rigdom, der bedst beskrives som livskraft.Det handler om at lede efter dybden i livet frem for at lede dybere i sig selv efter svar og identitet.
Martinus afholdt i vinterhalvåret 1955/56 en kursusrække på 15 foredrag i København. Foredragene er blevet overført til bogform og indeholder 76 af Martinus' 100 symboler. Bogen er på 464 sider og har følgende 15 kapiteloverskrifter: 1. Kapitel Vejen til selvoplevelse af livets mening 2. Kapitel Frigørelse og suverænitet 3. Kapitel Hvad er det, vi bliver vidne til i form af verdensaltet? 4. Kapitel Det treenige princip, det levende væsen 5. Kapitel Væsenernes udødelighed 6. Kapitel Den evige livsoplevelsesstruktur 7. Kapitel Menneskets to sindelag. Livsovertroen og dødstalentet 8. Kapitel Evas skabelse – syndefaldet og polprincippet 9. Kapitel Ånd og legeme. Solsystemet og atomsystemet 10. Kapitel Vegetarisk og animalsk føde 11. Kapitel Bønnens mysterium 12. Kapitel Bønnens mysterium, materialisationer og syner 13. Kapitel Gennem de åndelige verdener 14. Kapitel Jordens millionårige udviklingsepoker 15. Kapitel Hvad verdensaltet fortalte
Mickey Gjerris og Cecilie Rubow har i Naturens sprog samlet 20 essays fra mennesker, der på forskellig vis beskæftiger sig intenst med naturen. Bogen indeholder bl.a. bidrag fra biolog og forsanger i Magtens Korridorer Johan Olsen, meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, biolog, forsker og debattør Rasmus Ejrnæs, og biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus Morten D. D. Hansen. Hvad sker der, når vi begynder at lægge mærke til de øjeblikke af naturfortryllelse, som alle kender til, men som vi ofte ikke har ord til at beskrive? En mørk himmel dækket af stjerner, en solnedgang, havets brusen, et tæppe af hvide anemoner i skovbunden. Naturen er over alt omkring os og i os, og alligevel bliver vi mere og mere fremmedgjorte over for naturen og behandler den, som var den en ting, sat i verden for vores fornøjelses skyld. De 20 essays fortæller både historier om fortryllende naturoplevelser, som vi hver eneste dag tager for givet, og foruroligende historier om klimaforandringer, økonomiske vækstparametre og industrialiserede dyrefabrikker. ”Hvad ville der mon ske, hvis vi accepterede, at fascination af dunhammere, guldsmede, vild pileurt og rimfrost ikke kan sættes ind i en ligning og beregnes på lige fod med svineeksporten, men ikke desto mindre er mindst lige så vigtig for os?” - Mickey Gjerris og Cecilie Rubow Pressen skriver: ★★★★★ Jeg vil egentlig ikke skrive så meget mere end blot anbefale, at du får fat i bogen og læser den. Den er en dejlig, poetisk oplevelse. - Kaskelot (Biologiforbundets Blad) Bogen indeholder bidrag, der skildrer naturens uudgrundelige mysterium og storhed, så blodet ruller i årene. - ATLAS bogtillæg En bog med artikler skrevet af engagerede mennesker, der har indsigt i naturens forskellige aspekter. For alle interesserede i naturdebatten og i naturfilosofi. - Bibliotekernes lektørudtalelse Læsere vil glæde sig over forfatternes naturglæde og følelse for naturen, ja, indimellem medlidenhed med den. De vil kunne blive helt høje under læsningen. - Kristeligt Dagblad
Et forsvar for den fortryllede natur I størstedelen af menneskehedens historie er naturen blevet opfattet som hellig og vores Gud eller guder blevet betragtet som allestedsnærværende. Da den vestlige verdens naturvidenskab og filosofi i det 17. århundrede begyndte at adskille Gud fra naturen, skete der ikke kun et brud med tusind års akkumuleret viden og erfaring – det blev også roden til den udbytning af naturen og den usunde individualisering, som nu viser sig fatal.Karen Armstrong er en af verdens førende religionsformidlere. Hun argumenterer i sin bog for, at det ikke er nok at ændre adfærd for at dæmme op for den truende klimakatastrofe. Vi har brug for at reparere det grundlæggende bånd mellem verden og menneske. Hun er overbevist om, at religion og spiritualitet kan komme os til hjælp – den kunstige adskillelse kan heles. Naturen skal genfortrylles, så vi lærer at omgås den med ærefrygt og respekt frem for at betragte dens ressourcer som en evig kilde til vores forbrug og velstand.Hvert af bogens ti kapitler præsenterer et tema, der står centralt i en af verdens store religioner: fra taknemmelighed og medfølelse til offer og ikkevold. Hvert kapitel afsluttes af praktiske råd til et nyt mindset om forholdet mellem natur og det hellige."Naturens hellige kraft" er en bog om ”dybdeøkologi” – om de dybeste bånd mellem menneske og natur. Den er en inspirerende og indtrængende appel til dem, der ved, at det både kræver nye handlemåder og anderledes tænkning at genoprette klodens tilstand. Karen Armstrong, født 1944, er en engelsk forfatter og religionsformidler. Hun var katolsk nonne i syv år, men forlod sin klosterorden i 1969 for at studere engelsk ved universitetet i Oxford. Hun har gennem sit omfattende og prisbelønnede forfatterskab fået et indgående kendskab til verdensreligionerne og beskriver sig selv som freelancemonoteist. På dansk er tidligere udkommet bl.a. Jerusalem og Muhammed. En biografi.
Naturens lys er en moderne klassiker i dansk faglitteratur. Bogen er både en kritisk gennemgang af den naturforståelse, der dominerede det 20. århundrede og samtidig en afdækning eller genopdagelse af en række forestillinger om natur, der er blevet afvist eller undertrykt op gennem historien. Det viser sig, at denne understrøm af forskellige natursyn og videnstraditioner er en del af filosofiens og videnskabernes historie og en stadig kilde til fornyelse og inspiration. Naturens lys er en fascinerende fortælling om en levende natur og mennesket som indfoldet heri med både krop og sjæl og ånd. Gennem bogens kapitler kommer den fortrængte historie til orde som en fortløbende fortælling, der lodder dybere og dybere og samtidig taler direkte ind i vores egen tid. Aksel Haaning (f. 1959) er uddannet som mag. art. i middelalderens latin fra Københavns Universitet, ph.d. i Science Studies fra Roskilde Universitet, hvor han er lektor i Filosofi- og videnskabs- historie. Naturens lys. Filosofi og kosmologi i middelalder og renæssance 1250-1650 er en medrivende fortælling om glemte verdensbilleder og fortrængte vidensformer, hvad man i digtning og filosofi, i videnskab og religion, kaldte verdenssjælen (anima mundi), kvintessensen, livets rod eller jordens ånd (spiritus mundi) og naturens lys (lumen naturae). Værket viser, at disse traditioner bestræber sig på at forklare og formulere en forbindelse mellem menneske og natur, mellem legeme og sjæl, og beskriver samtidig, hvordan alting er forbundet i et større hele; tankeformer, der gennem senere århundreder kom til at stå i skyggen af fortællingen om menneskets herredømme og naturen som råstof eller materiel ressource.
Mennesket har mistet fornemmelsen af sig selv som et underordnet element i en ærefrygtindgydende kosmisk helhed. Tabet af dette fundamentale eksistentielle perspektiv, som var centrum og retningsgiver i alle tidligere kulturer, har efterladt os i et tomrum med materielt forbrug, underholdning og økonomisk vækst som eneste alment accepterede mål i tilværelsen. Hvis vi skal standse menneskets systematiske og katastrofale ødelæggelse af vilkårene for livet på jorden, behøver vi samhørighed med og forståelse af vores opgave som deltagere i livets evolution – en samhørighed, der her, i mangel af bedre ord, betegnes som: Praktisk religion. Det er hovedbudskabet i denne bog, der underbygger synspunkterne ved en bred gennemgang menneskets kulturelle historie, af religionernes udvikling og af videnskabens formning af vores livs- og verdenssyn.
”Man hører en ydmyg og kyndig sjælesørger tale ud af et langt livs erfaring” Carsten Mulnæs, Kristeligt DagbladTilskikkelser og livsbetagelse udfolder under hejrens vingeslag Ole Jensens teologi og tækning, som er inspireret af K.E. Løgstrups skabelsesteologi og påvirket af Grundtvigs antropologi, samt sprog og strømninger fra nyromantiske digtere som Thorkild Bjørnvig. Tilskikkelser og livsbetagelse indeholder prædikener fra Københavns Domkirke vekslende med en række refleksioner bragt over en årrække i Kristeligt Dagblad.
"Materiel velstand og effektivisering udvikler en massiv erfaring af meningsløshed … Tiden er et råstof, og den er knap. Den digitale revolution sætter hele tiden tempoet op, og hvem er den næste, der bryder sammen? … Man skal ikke vente med at leve, til man får tid."I Fartens forbandelse fortæller Asger Baunsbak-Jensen om tidspresset, der tog magten fra ham. To måneder alene i et sommerhus ved Ringkøbing Fjord blev de vigtigste i hans liv.Vor tids epidemier med udbrændthed og stress kræver personligt mod til at gå ned i fart og søge stilheden. Farten er blevet vor tids tyran.I et samfund tømt for visioner om en anden tilværelse findes en vej ud af tidspresset. Det handler denne bog om.
Et centralt tema er spørgsmålet om Guds mulige væren eller ikke-væren. Barnes tror ikke på Gud, men savner ham. Engang var hans ateisme på linje med Richard Dawkins og andre overbeviste gudløse, men nu – som 62-årig – vedstår han en usikkerhed, en tiltagende ambivalens og en klarere bevidsthed om sin uvished. Julian Barnes reflekterer over at en af de stærkeste motivationer og tilskyndelser til religion er vores viden om – og dermed forbundne frygt for – døden. Og at det store skel i livet er forskellen mellem dem der frygter afslutningen og dem der ikke gør. Han undersøger berømte sidste ord og nekrologers betydning. Barnes slutter sin vidende, velskrevne og meget vittige bog med sine overvejelser over nekrologer og deres betydning.
'A rich and subtle exploration of the sacredness of nature, filled with a timeless wisdom and deep humanity' Guardian In this hugely powerful book, Karen Armstrong argues that it isn't enough to change our behaviour to avert environmental catastrophe - we must rekindle our spiritual bond with the natural world. From gratitude and compassion to sacrifice and non-violence, Armstrong draws themes from the world's religious traditions to offer practical steps to reconnect you with nature.Speaking to anyone interested in our relationship with nature, worried about environmental destruction, or searching for new actions to save our planet, Sacred Nature will uncover the most profound connections between humans and the natural world.'A lamentation in the key of Greta Thunberg, with undertones of Carl Jung' Wall Street Journal'Warm and witty... a challenge to think differently in the face of climate change' Tablet'Karen Armstrong is one of the handful of wise and supremely commentators on religion' Alain de Botton
¶ [...f]ordi planeten i antropocæn i en helt konkret forstand vil blive formet af vores tanker om den – hvad den er, hvad den bør være og hvad den kan blive. Anders Dunker, (f. 1975), norsk litterat, kritiker og oversætter.
”Ligner intet andet, jeg har læst, en uafrystelig bog” Daniel Kehlmann, 'Opmåling af verden' ”En forbløffende og betagende bog. En bevægende kærlighedshistorie, der udfolder sig med en førsteklasses, intellektuel og teologisk logik. Særdeles anbefalelsesværdig”Simon Critchley, 'De døde filosoffers bog'”Vores vielse var hverken borgerlig eller kirkelig. Gud tror ikke på noget af det, vi tror, Han tror på” – Guds hustruI mytologien tog guderne sig adskillige hustruer og elskerinder, omvendt forsvandt det kvindelige totalt i de store skriftreligioner – men faktisk er Gud gift, og til trods for det blyantsforbud, han har udstedt, beslutter hans hustru at skrive sin egen version af historien om deres samliv. I en direkte henvendelse til læseren vokser en beretning om ensomhed, længsel, samhørighed, litteratur og kreativitet frem. Om et samliv så svært, at det kræver en næsten umenneskelig styrke at gennemføre. Eller i hvert fald en virkelig stålsat kvinde. Guds hustru er græske Amanda Michalopoulous (f. 1966) første roman oversat til dansk. En internationalt anerkendt roman om kærlighed til alt fra litterære abstraktioner til sommerfugle, guldfisk og gode blyanter. Et originalt værk, svært at sammenligne med noget andet, da det belyser en historie, vi troede, vi kendte, fra en helt ny vinkel.
"Den Himmelske Vej til opnåelse af hjertets stilhed" er en lille bog med et stort indhold, der beskriver en spirituel vej, befriet for ethvert religiøst dogme. Bogen henvender sig til alle søgende mennesker, der, uanset religiøs baggrund, kan drage nytte af dens praktiske og enkle visdom. Lars Muhl har et omfattende forfatterskab bag sig, hvoraf en stor del udkommer verden over. "Bogen viser at Lars Muhl måske bedre end de fleste kender rummet, hvor hjertets stilhed møder Guds nærvær. Formule-ringer direkte fra Lars Muhls hjertegrund bærer kraft og poesi fra noget større end forfatterens egen horisont". Anders Laugesen, Kristeligt Dagblad
Her er den store, nye fagbog om Det Gamle Testamente: Bogens 27 kapitler dækker samtlige gammeltestamentlige bøger i Bibelen, og den henvender sig til både teologistuderende og til alle, der ønsker at vide endnu mere om gammeltestamentlig teologi. Forfatterne bag bogens kapitler forsker i Det Gamle Testamente og repræsenterer aktuel bibelforskning i Skandinavien, Tyskland og Nordamerika. De går historisk-kritisk til teksterne – men med et ønske om ikke kun at være deskriptive. De rejser også normative spørgsmål om Guds egenskaber og menneskers forhold til Gud og hinanden, og vover indimellem at give svar. Gud og os præsenterer en vifte af de væsentligste hermeneutiske greb her ved det 21. århundredes begyndelse. Forfatterne har valgt forskellige metodiske indfaldsvinkler til teksterne, og læseren bydes på klassisk bibelfortolkning såvel som læsninger inspireret af økologi og klima, de menneskelige sanser, computerspil og køn. Bogen rummer kapitler på dansk, svensk og norsk. Engelske bidrag er oversat til dansk. Hvert kapitel har egne noter og litteraturliste. Bagest i bogen findes et register over bibelhenvisninger.
Indeholder symbolerne 34-44 med forklaringer:34. Parringsakten eller Guds ånd i mørket35. Polprincippets kosmiske kredsløb36. Det evige livs struktur37. Den tilslørede og afslørede evige sandhed38. Mennesket og animalsk og vegetabilsk føde39. Jordmenneskehedens bevidsthedskategorier40. Korsets tegn41. Stjernesymbolet42. Flagets struktur43. Symbol over Livets Bog på sit nuværende stadium, 193344. Loven for tilværelse – elsker hverandre!
Indeholder symbolerne 27-33 med forklaringer:27. Jordklodens kosmiske stråleglans28. Det evige liv eller livsstigen29. Kosmiske udviklingsbaner30. Den evige Guddom og væsenernes sansebegavelse31. Det levende væsens sanseevne og udviklingstrinene32. De tolv grundfacitter eller livsmysteriets løsning33. De dyriske og menneskelige tankeklimaer33A. Registrering af symbol nr. 33.
Denne bog er en dialog med mine læsere, men består først og fremmest af en stor mængde Jesuslære og visdomsord, som folk aldrig har fået lov at høre, takket være kirken. - De ligner en hund, der sover på oksens krybbe, for den hverken æder selv eller tillader oksen at æde. - (Thomasevangeliet) Det er noget frygteligt vås, teologerne kommer med i kirken og alle vegne. De aner ikke, hvad de taler om! Og så disse underlige vaner og ceremoni-er! Sikken et cirkus!! Hele kirken og den anskuelse, som de udbreder, er et verdensomspændende, kæmpe bedrag. Det er som ét stort komplot med det ene formål at skjule sandheden. De leder folk bort fra det sande og ægte og fører dem i stedet ud i noget religiøst, mærkværdigt noget, en slags overtro. Og indirekte tramper de det ægte hellige ned i skidtet. De har erstattet hans lære med deres egne anskuelser, fjernt fra sandheden. Læren om hvad vores indre består af, det er læren om Gud. Men pga. kirken og teologerne er folks opfattelse helt anderledes: De forestiller sig Gud som en mand (evt. med et langt hvidt skæg), der sidder oppe ovenover skyerne et sted og kigger ned gennem et lille hul. En slags politibetjent som har til opgave at gribe ind, når der foregår noget ondt og uretfærdigt!
14 år er gået siden min første bog ´Sandheden som folk ikke måtte høre´ er udkommet, og mange har siden skrevet til mig og jeg har også talt med mange. Den bog blev skrevet som en tænkt dialog med dig som læser. Denne nye bog er en ægte dialog. Denne dialog besvarer en stor del af de spørgsmål, læserne har stillet mig. Desuden indeholder denne bog en stor mængde Jesus-lære, som folk aldrig har hørt. ´Uden kærlighed er ingenting af værdi´. ´Fra deres hjerter, som tror på mig, skal der flyde strømme af vand; og det, som er indgivet i dem, skal de tale med kraft, og deres lære vil være som et livgivende vand.´
Nyhed! De kristne holder hårdnakket fast i deres dogmer. F.eks. dette: - Vi skal ikke holde budene, for dem har Jesus allerede holdt for os! - Disse dogmer har de selv skabt, og de er jo en behagelig sovepude. Men hvad gavner dette vel menneskeheden? Det fælles for alle dogmerne er, at de INTET kræver af dem! De erstattede hans lære med menneskers anskuelse og total åndelig dovenskab. De kristne taler Jesus lodret imod. - Kærlighed er lovens opfyldelse. Kærlighed er af Gud, og Gud er kærlighed. Den, som ikke elsker, kender ikke Gud. - Dette tror de heller ikke på. Derfor har de gennem tiderne skjult en mængde vidunderlige Jesusord, som folk aldrig har fået lov at høre. Find dem her i bøgerne!
Denne bog er vævet sammen af Dinah Lichtenbergs store indsigt i Bibelen, hendes fine refleksioner over psykologiske temaer og hendes egne oplevelser med troen på Jesus. Bogen beskriver, hvordan vores billede af Gud former vores ideer om, hvordan Gud ser os. Vores tro er således intimt forbundet med vores eget selvbillede. Tro kan styrke vores selvtillid, livslyst og kærlighed til os selv og andre. Men vores billede af Gud kan også forvrænges på en måde, som svækker disse ting og gør det vanskeligt og lidelsesfuldt at gå igennem livet. Hvordan ser du mig, Gud? er en nærværende bog, som på en unik og flydende måde veksler mellem personlige erfaringer og almene refleksioner over tro og psykologi. I læsningen mærker man tydeligt Dinahs egen tro på Jesus og hendes store kærlighed til livet og andre mennesker.Ole Bjerg,Filosof og forfatter til The Meaning of Being a Man
This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the original. Due to its age, it may contain imperfections such as marks, notations, marginalia and flawed pages. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions that are true to the original work.
Kan læses som en introduktionsbog til Martinus’ verdensbillede. Den fortæller om menneskehedens nuværende krise som optakt til en ny verdenskulturs skabelse. Bogen slutter med en koncentration af menneskehedens udvikling og skæbne i form af 12 punkter.
At meditere er at tænke over livet. Visse former for meditation kan give oplevelser af kosmiske glimt, men er ikke uden risiko. En meditation uden mentale risici er bønnen ”Fader Vor”. Artiklen På kærlighedens alter behandler vor tids pengedyrkelse, en årsag til kultursammenbrud. Artiklen Menneskeheden ét med Gud viser, at vi i kraft af karmaloven udvikles gennem mørket og ”dommedag” til at blive ét med Gud.
Livsoplevelsen skifter mellem sorg og glæde. Det kan være farligt at forcere sin åndelige udvikling. Den langsomme, stilfærdige modningsproces. Artiklen Højintellektualitet og lavintellektualitet gør rede for bevidsthedens udvikling i det kosmiske spiralkredsløb. I artiklen Det femte bud forklarer Martinus, at princippet om ikke ”at dræbe” er det vigtigste, og at det dybest set omfatter de øvrige ni bud.
Livet er som et skuespil, hvor vi alle er både skuespillere og tilskuere. Artiklen Den store fødsel – om menneskets udvikling fra uvidenhed til vågen dagsbevidst viden om sin egen udødelighed og væren ét med Gud. Artiklen Primitiv og intellektuel Gudsdyrkelse beskriver evolutionen fra instinktiv religiøsitet gennem materialisme til et højintellektuelt gudsforhold. I artiklen ”Dyrets billede” og ”Guds billede” vises forskellen mellem egoismen og næstekærligheden som drivkraft i menneskets bevidsthed.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.