Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Romersk katolicisme og romersk-katolske kirker

Her finder du spændende bøger om Romersk katolicisme og romersk-katolske kirker. Nedenfor er et flot udvalg af over 10.137 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Michel Houellebecq
  227,95 - 257,95 kr.

  Om litteratur, religion, tro, ytringsfrihed, konservatisme og kærlighed. I denne bog beskæftiger den franske forfatter Michel Houellebecq sig direkte med de emner, der altid har optaget ham. Her forklarer og perspektiverer han de positioner og holdninger, vi kender ham for, og som både provokerer og stimulerer. Bogen rummer desuden en række personlige samtaler og interviews, som giver et interessant og tankevækkende indblik i Houellebecqs overvejelser om sit eget forfatterskab, om inspirationskilderne og bevæggrundene til at skrive. Det er underholdende og oplysende læsning, og for de fleste vil der nok være et par overraskelser undervejs.

 • - Tekster til hver dag
  af Wilfrid Stinissen
  217,95 kr.

  Der findes privilegerede øjeblikke i livet, hvor vi på en ganske særlig måde indbydes til at begynde forfra. Livet kan uophørligt fornys. Om og om igen. Det begynder her.Wilfrid Stinissen formidler en spiritualitet, der er let at identificere sig med. Han er i stand til at skrive om det hellige på en enkel og letforståelig måde.365 korte, daglige læsninger. Forord af Grethe Livbjerg.

 • - Frans af Assisis historie
  af Erik Strid
  197,95 - 342,95 kr.

  En lille ny tosse i verden er en grundig indføring i Frans af Assisis liv og hans samtid. Derudover rummer bogen en grundig beskrivelse af de steder, Frans levede og virkede i. Frans af Assisi er en ikonisk skikkelse fra en tid, der formede den vesterlandske kristenhed. Turister og pilgrimme valfarter i stadig større tal til hans grav, og han er blevet gjort til bannerfører for mangfoldige bevægelser. Men at forstå, hvem han var, er en udfordring. At holde hans historie ud fra sig i en armslængdes afstand, er svært. Og samtidig er det nødvendigt at befri Frans af Assisi for mange lag af fortolkninger, fra fromhedens faste formuleringer til sentimentalitetens ubestemmelighed. Pressen skriver: Det er en væsentlig bog, som forhåbentlig får stor udbredelse blandt dem, som er interesserede i "den lille tosse" fra Assisi. - Assisi-kredsen.dk Værket er så levende, at man får lyst til at rejse til både Rom og Assisi i Italien. - Weekendavisen En velskreven biografi, der giver et væld af historiske oplysninger i tilgift, så man bliver klog på tiden, bevægelserne og det kirkehistoriske. - Bibliotekernes lektørudtalelse Erik Strid har gjort en jætteindsats for at give os muligheden for at lære Frans af Assisi at kende. ★★★★ - Fyns Stiftstidende En lille ny tosse i verden er en imponerende biografi. ★★★★ - Kristeligt Dagblad Denne biografi er et værdifuldt værk, som beskriver en helgens liv levende og kreativt. - Udfordringen

 • af Carl Schmitt
  118,95 - 166,95 kr.

  Den idéhistoriske klassiker Parlamentarismens krise er en kras kritik af det repræsentative demokrati og en skarp analyse af de på Carl Schmitts tid aktuelle alternativer til parlamentarismen – nemlig kommunisme og fascisme. Parlamentarismens krise, der udkom første gang i 1923 og anses for at være en klassiker inden for det 20. århundredes tænkning, er en kraftfuld og tankevækkende kritik af det, som Schmitt mener, er det repræsentative demokratis indre inkonsistens, og værket er derfor ofte blevet læst som et forsøg fra Carl Schmitts side på at ødelægge parlamentarismen. Men faktisk er teksten, som oversætter Lars Christiansen er inde på i sin introduktion til bogen, Schmitts forsøg på at forsvare Weimar-republikken og i det lys, er bogen også et historisk indblik ind i Weimar-Tysklands politiske kultur. ANMELDELSER"Hvorfor dog udgive og læse den ærkereaktionære Carl Schmitt i dag? Det er der rigtig gode grunde til... Carl Schmitt præsenterer i Parlamentarismens krise et livskrafigt stykke modoplysning, og hans antiuniversalisme har vel næppe haft større opbakning siden Anden Verdenskrig." - Weekendavisen ♥♥♥♥♥ - Politiken ★★★★★ "Den snart 100 år gamle bog er både original og foruroligende i al sin dramatiske korthed." - Jyllands-Posten (5 stjerner) OM FORFATTEREN Carl Schmitt (1888-1985) var en kontroversiel og genial tænker, der er blevet beskrevet både som ’vor tids Hobbes’ og som ’nazismens filosofiske godfather’, hvis skarpsindige kritik af liberal-demokratiske idealer har gjort ham til en af de mest originale intellektuelle bidragsydere til moderne politiske tænkning.

 • - Katolsk salmebog til brug i Bispedømmet København
   
  347,95 kr.

  Salmebog for den Katolske Kirke i Danmark.Indeholder desuden messens liturgi, danske samt latinske messer, tidebønner, hymner og litanier og centrale bønner indenfor den Katolske Kirke

 • - lille katolsk bønnebog
   
  37,95 kr.

  Katolsk bønnebog med en stor rigdom af de mest skattede, mundtlige bønner, som mange kender fra barndommen.Ved Guds Hånd indeholder mange forskellige kategorier af hverdagsbønner.Anden udgave 2005 (første udgave 1989)Format: Højde 17 cm. Bredde 12 cm.

 • - åndelig vejleder for vor tid
  af Grethe Livbjerg
  137,95 kr.

  Johannes af Korset (1542-91) var i sin samtid en højt skattet åndelig vejleder, og det er han stadig! Han hjælper os både med at finde meningen med vort liv, foreningen med Gud, og giver praktisk vejledning til at realisere den.

 • af Teresa De Jesus
  197,95 kr.

 • af Xavier Reyes-Ayral
  367,95 kr.

 • af Christopher Hitchens
  107,95 kr.

  In this frank and damning exposé of the Teresa cult, Hitchens details the nature and limits of one woman's mission to help the world's poor. He probes the source of the heroic status bestowed upon an Albanian nun whose only declared wish was to serve God. He asks whether Mother Teresa's good works answered any higher purpose than the need of the world's privileged to see someone, somewhere, doing something for the Third World. He unmasks pseudo-miracles, questions Mother Teresa's fitness to adjudicate on matters of sex and reproduction, and reports on a version of saintly ubiquity which affords genial relations with dictators, corrupt tycoons and convicted frauds. Is Mother Teresa merely an essential salve to the conscience of the rich West, or an expert PR machine for the Catholic Church? In its caustic iconoclasm and unsparing wit, The Missionary Position showcases the devastating effect of Hitchens' writing at its polemical best.

 • - Om omsorg for vort fælles hjem
  af Pave Frans
  147,95 kr.

  En veloplagt og populær pave med et stærkt og aktuelt budskab til verdens ledere, til kristne og ikke-kristne; til en planet, der har brug for at blive rusket op til en radikal ”økologisk omvendelse”. Pave Frans’ budskab er mere end bare en økologisk dagsorden. Det er en vision for menneskeheden, for den fremtid, vi alle skal dele. ”Det påtrængende behov for at beskytte vort fælles hjem indebærer, at menneskefamilien skal samles om at søge en bæredygtig og integreret udvikling, for vi ved, at der kan ske ændringer. Jeg opfordrer derfor indtrængende til en ny dialog om, hvordan vi skal forme fremtiden for vor planet. Vi har brug for en diskussion, som inddrager alle, for miljøproblemerne og deres menneskelige årsager vedrører og påvirker os alle. Vi har brug for en ny og universel solidaritet. Vi kan alle som Guds redskaber arbejde sammen om at værne om skaberværket, hver enkelt ud fra sin kulturelle baggrund og sine evner og erfaringer.” (Pave Frans)

 • - En indføring i den kontemplative livsholdning og i Jesusbønnen
  af Franz Jalics
  177,95 kr.

  Kristendommen har en lang og rig spirituel tradition, der bl.a. har udfoldet sig på retræter og i form af åndelig vejledning. For mennesket er skabt af Gud og for Gud. Dybt i sin sjæl tørster det efter Gud og længes efter en spontan og umiddelbar kontakt til ham. Denne bog er en hjælp til enhver, der ønsker at vandre denne vej. Den bygger på forfatterens årelange erfaring som retræteleder og åndelig vejleder. Han opererer med 10 ”tider” (stadier) og behandler dem gennem en række typiske samtaler med retrætedeltagere, hvor enhver kan genkende sig selv og sine egne problemer. Bogen er en praktisk og fleksibel vejledning til åndelige øvelser, som man kan gennemføre alene, og som både kan anvendes på egentlige retræter, hvor man tager væk hjemmefra, og på ”retræter i hverdagen” derhjemme. I en tid hvor spiritualitet og mindfulness er på alles læber, er denne bog, der står på kristendommens faste grund, dobbelt aktuel.

 • af Wilfrid Stinissen
  93,95 kr.

  Den kendte munk, præst og åndelige vejleder Wilfrid Stinissen OCD behøver næppe nærmere præsentation. Hans seneste bog består af en serie enkle, men dybe, små betragtninger, der kredser om Guds godhed, sådan som den udfolder sig i vort liv i tiden på vej mod evigheden. Der er en åndelig vitaminpille til hver dag - eller et par stykker om dagen, hvis man har brug for det! I forordet skriver han bl.a.: "Tiden er god. Den er Guds gave. Hvis Gud lader os leve, så er det fordi, Han hvert øjeblik vil give os en mulighed for at "vende om", bort fra tvivl og grublerier, sårende erindringer og ensom selvoptagethed. Bestandigt forsøger Han at lokke os ud i tillidens friske luft, hvor vi ikke længere sidder fast i sorger og bedrøvelighed, men slipper taget i os selv og fortrøstningsfuldt falder ned i tilværelsens åbne favn. ... Der findes tusind forskellige måder at lære at stole på Guds godhed. Ja, hver situation har sin egen måde. Ved at gøre brug af de erfaringer både vi selv og andre har gjort, kan vi få meget hjælp til at lære det. De tekster, der er samlet i denne lille bog, vil forsøge at pege på den lyse vej, som Gud hver dag åbner for os."Wilfrid Stinissen OCD (født 1927) tilhører Karmeliterklosteret i Norraby i Sverige og er en internationalt kendt åndelig vejleder og forfatter. Adskillige af hans bøger findes på dansk.

 • - kristen bøn
  af Tomás Spidlík
  62,95 kr.

  Lærken synger, fordi den er skabt sådan. På samme måde er det naturligste for mennesket at bede, fordi vi er skabt til at beskæftige os med det smukkeste, der findes, nemlig Gud. Men hvad er bøn egentlig, og hvordan beder man? Det er disse spørgsmål, denne bog giver korte, men dybe svar på.

 • - at blive elsket frem
  af Dorte Elmbæk Nielsen & Emma Martensen
  137,95 kr.

  Det er ved at blive forstået og ikke bebrejdet, at vi kan vokse og komme over vores vanskeligheder. Vi bliver også elsket frem af Gud, uanset om vi tror på ham eller ej.Emma Martensen, Sankt Joseph søsterSøster Emma deler ud af sine menneskelige erfaringer som ordenssøster, psykolog, leder og som kvinde. Vi følger hendes udvikling fra en barndom præget afsygdom og mindreværd, men også fuld af kærlighed frem til, at hun som ung kvinde føler sig forelsket i og kaldet af Gud.En barsk og lærerig uddannelse som Sankt Joseph søster i Frankrig gør hende ivrig efter at udvikle sin orden i Danmark. Det gør hun både som leder for Sankt Joseph søstrene i Danmark og senere som rådgiver i ordenens råd i Rom.Søster Emmas dybe forankring i sin kristne tro og psykologien gør hende til en spændende kvinde med et nuanceret menneskesyn – som hun siger: „Jeg tror jo, Guder i begge dele.“

 • - Billeder af Hildegards visioner
  af Hans Jørgen Frederiksen & Kirsten Kjærulff
  217,95 kr.

  Hildegard af Bingen (1098-1179) hører til middelalderens mest spændende oginspirerende personligheder. Hendes viden og erfaring inden for det, mandengang forstod ved lægevidenskab, var på et meget højt niveau. Hun interesseredesig for fysik, skrev digte og komponerede musik; men først og fremmestvar hun en spirituel, religiøs begavelse af usædvanlig stort format. Allerede fra sintidlige barndom havde hun forbløffende visioner af store temaer fra den kristnetradition: Skabelse og syndefald, Guds frelsesplan centreret om Kristi forløsergerning,kosmos og mikrokosmos. Fra 1141 begyndte hun at nedskrive disse åndelige åbenbaringer, hvilket resulterede i tre store teologiske værker. Det er et af disse, der præsenteres i nærværende bog: Scivias, dvs. ”Kend Vejene”, fra 1141-50. Omkring 1165 fremstilledes en illumineret udgave af Scivias i Hildegards eget kloster og under hendes opsyn. Uddrag af Hildegards egen tekst og samtlige 35 bogmalerier publicereshermed i kommenteret form. Nogle af illustrationerne gengiver et hændelsesforløb i tegneserielignende form, men andre har en mere fortættet, grundsymbolsk karakter og kan bedst anskues som meditations- eller kontemplationsbilleder. Alle bæres de af en dyb erfaring af Guds faderlige og moderlige omsorg for og kærlighed til skaberværket. De er i ét og alt i overensstemmelse med de fundamentale kristne trosartikler,men har derudover en så universel karakter, at de kan være til inspiration for mennesker med vidt forskellig kulturel baggrund – også og ikke mindst i dag.

 • - »vi kan ikke udrette store ting; kun små ting - med stor kærlighed«¤en portrætbog
  af Greg Watts
  157,95 kr.

  Mother Teresa er et moderne ikon – en menneskeliggørelse af godhed, empati og velgørenhed. Men hvordan gik det til, at Agnes Bojaxhiu gik fra at være en helt almindelig pige, fra et upåagtet hjørne af Balkan, til at blive en internationalt kendt og højt profileret personlighed?Denne biografi fortæller historien om hendes liv, fra den første tid som ung nonne, hvor hun tog ud i gaderne i Calcutta for at hjælpe de syge og de døende, der levede i armod, til hendes død i 1997. Hun blev født i Skopje i Makedonien, og blev uddannet lærer. Siden hen viede hun sit liv til de fattige ved blandt andet at starte Missionaries of Charity, som er en hjælpeorganisation, der nu har afdelinger i over 120 lande verden over. Hun har modtaget meget kritik for sin barmhjertighedsideologi og sine metoder, men faktum er, at hun har haft en stor betydning for de fattige i verden. Hun blev belønnet med Nobels Fredspris i 1979. I 2003, seks år efter hendes død, blev hun saligkåret af Pave Johannes Paul II. Greg Watts giver et indgående portræt af denne inspirerende og kontroversielle kvinde. Bogen er rigt illustreret. I Hovedlands serie Visdomsord findes ligeledes et bind om Mother Teresa. Greg Watts er journalist og forfatter. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andet en biografi om Pave Benedict d. 16.

 • af Lorenzo Scupoli
  257,95 - 362,95 kr.

 • af Helge Clausen, Kirsten Kjærulff & Birgit Clausen
  137,95 kr.

  Den hellige Benedikts Regel er den klassiske vesterlandskemunkeregel. Den udkom i dansk oversættelse på Katolsk Forlag i 2017 medindledning, bibelhenvisninger og ordliste, men uden kommentar. En sådanuddybende kommentar, der forklarer Benedikts hensigt og slår bro mellem500-tallet og vor egen tid, bringes her.

 • af Ave Maria Press
  547,95 kr.

  Do you long to connect with a variety of women just like you who live the Word of God in the world each day? That connection is what makes the Living the Word Catholic Women's Bible different from other Bibles for women: it includes almost four-hundred pages of special features created for women by women--more than forty scholars, teachers, religious, authors, ministers, and speakers--such as Leah Darrow, Sarah Christmyer, Johnnette Benkovic Williams, and Sr. Maria Kim-Ngân Bùi--who come from a variety of backgrounds and reflect the diversity of the Catholic faith. You can walk through scripture in community with other women who seek to become closer to God by reading his Word and living it in their daily lives. The stunning beauty of the Living the Word Catholic Women's Bible also makes it stand out among its peers. The extraordinary and elegant design enhances your reading experience by connecting various features throughout the text including fifty profiles of women in the Bible, ninety-seven Living in the Light of Faith essays, Take it to Heart questions for reflection and journaling, and quotations from saints and holy women. The tranquil colors and other design elements help you feel at home in the Bible. Other features include: the trusted and easy-to-read Revised Standard Version, Second Catholic Edition translation exclusive comprehensive cross-references to the Catechism of the Catholic Church that help you to better understand how the Bible connects with what Catholics believe large, single-column text with plenty of room in the lightly lined, generous margins for journaling, drawing, and notetaking high-quality paper two ribbon markers an introduction to each book of the Bible that includes an overview, outline, historical context, and key themes inspiring and beautifully designed quotations from saints and other holy women, including Josephine Bakhita, Dorothy Day, Catherine of Siena, Hildegard of Bingen, Joan of Arc, Thea Bowman, and Thérèse of Lisieux questions for reflection prompts to help expand your reading on a theme in scripture reading plans a feature index noting all the topical essays and introductions in the Bible, organized by category a Women of the Word index highlighting every woman mentioned in the bible, the Women of the Word profiles, and the quotes from saints and other holy women, and reading plans. Christmyer, codeveloper of the Great Adventure Bible program, is the general editor of the Living the Word Catholic Women's Bible. Other contributors include Sr. Sara Butler, MSBT, Meg Hunter-Kilmer, Catherine Cavadini, Shannon Wimp Schmidt, Lisa Cotter, Sonja Corbitt, and Martha Fernandez Sardina. The contributions received an imprimatur from Bishop Kevin C. Rhoades of the Diocese of Fort Wayne-South Bend and were reviewed by Catholic biblical scholars including Christmyer, Cavadini, Mary Healy, Pia de Solenni, and Jennifer Grillo.

 • af Third Council of Baltimore
  177,95 - 337,95 kr.

 • af Scott Hahn
  482,95 kr.

 • af St Teresa of Avila
  387,95 kr.

  Interior Castle was inspired by Teresa's vision of the soul as a diamond in the shape of a castle containing seven mansions, which she interpreted as the journey of faith through seven stages, ending with union with God.

 • af Walter J Ciszek
  172,95 kr.

 • af Birgit Bidstrup Jørgensen
  137,95 kr.

  Hvert år en uge efter påske fejres i katolske kirker Guds Barmhjertigheds søndag. Den har rod i de budskaber og visioner, som den unge polske ordenssøster Faustina Kowalska (1905-38), modtog fra Jesus. Denne biografi skildrer søster Faustinas liv i klostret og hendes åndelige udvikling og bygger især på hendes berømte dagbog. Fra Jesus modtog hun opfordringen til at male et særligt billede af ham, der udtrykker andagten til Guds barmhjertighed, og til at arbejde for indførelsen af Guds Barmhjertigheds søndag. Den hellige pave Johannes Paul var inspireret af søster Faustina, og da han kårede hende til helgen i år 2000, kaldte han hende en profet for vor tid. Bogen afsluttes med de bønner, som hører til andagten til Guds barmhjertighed.Birgit Bidstrup Jørgensen (født 1954) er pensioneret sygeplejerske, lektor og forlagsredaktør.

 • - (Dialoger - anden bog)
  af Gregor den Store
  137,95 kr.

  Benedikt af Nursia (ca. 480–ca. 547) grundlagde det klassiske vesterlandske munkevæsen og fik stor betydning for den kristne civilisations udvikling. Fra hans hånd er bevaret Benedikts Regel, som regulerer munkelivets åndelige og organisatoriske grundlag (udgivet på Katolsk Forlag 2017). Om Benedikt selv har vi kun én egentlig kilde: anden bog af pave Gregor den Stores Dialoger fra sidst i 590’erne. Den rummer Benedikts biografi, skrevet en generation efter hans død, men på grundlag af oplysninger fra folk, der havde kendt ham. Teksten er central for forståelsen af Benedikts liv, men også den tidlige middelalders kristendom, munkevæsenets historie og benediktinsk spiritualitet. Den udgives her i dansk oversættelse med fyldige noter.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.