Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når kun lige at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange.For at befri sin søster må Anne selv risikere livet og krydse over til en verden, hun aldrig har set. Ukendte farer lurer, og imens bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de?Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?Tre vil dø. To vil hun svigte. En må hun slå ihjel. Hvor langt vil hun gå for at standse Ragnarok?Andet bind i den anmelderroste bestsellertrilogi Ravnenes hvisken.
Ifølge en sejlivet myte gjorde Harald Blåtand danskerne kristne. Alligevel overlevede den hedenske tro i århundreder.SORT HEDDER EN STEN opsporer den dramatiske historie om det fortrængte hedenskab. Langt op i tiden blev Odin dyrket i afsides egne. I 1325 blev en vis Ragnhild idømt syv års pilgrimsrejse for at have gjort sin utro elsker impotent med hedensk magi. De ikke-integrerede blev forfulgt og som afvigere udsat for kristen tankekontrol og spionage.En biskop raser i 1700-tallet over dem, der beder til afguden Tor eller har en hedensk altertavle hængende i stuen. Og digteren Johannes Ewald klager over nordsjællandske bønder, der ved mindre om kristendom end deres forfædre før Harald Blåtand. Men kan et land være på vej mod afkristning, hvis det aldrig for alvor har været kristnet?
Jim Lyngvild er drevet af sin kærlighed til fortiden, til naturen og til den nordiske mytologi. I bogen her tager han os med på besøg i Udgård, Midgård og Asgård, og gennem eddaernes personbeskrivelser og sin viden om vikingetidens tekstiler og mode giver han et overraskende og fantasifuldt bud på, hvordan Nordens guder så ud og gik klædt.De smukke fotografier af den nordiske gudeverden illustrerer sagnene om verdens tilblivelse, Thors brudefærd, lænkningen af Fenrisulven, Lokes væddemål med dværgene, Odins rejser, Ragnarok og mange flere. Teksten er Vilhelm Grønbechs genfortælling af eddaer og skjaldeviser, en tekst der stadig står levende og medrivende her 100 år efter sin tilblivelse. Herefter bliver en række af guderne præsenteret med deres familierelationer, særlige egenskaber og kendetegn og selvfølgelig Lyngvilds portrætter.Nordens guder er for alle, der ligesom Jim Lyngvild selv holder af de gamle fortællinger, og ikke mindst er det en bog for alle dem, der holder af Lyngvilds vilde og overdådige dragter og fotografier.
Er ’de der asatroende’ nu ikke bare nogen, der klæder sig ud som vikinger og bruger de nordiske guder som undskyldning for at drikke sig fulde? Hertil er svaret klart ”NEJ!” De fleste af dem er ganske almindelige mennesker, hvis spiritualitet er inspireret af den nordiske mytologis kosmologiske verdensbillede.At være asatroende kræver, at man gør sig tanker, for der er ikke nogen dogmer, der kan følges. Asatroende skaber selv deres tro, baseret på de kilder der findes. Denne bog er forfatterens helt personlige skildring af, hvordan hun ser den nordiske gudeverden. Du vil få et indblik i, hvordan hun udfører forskellige ritualer som blót (det kaldes det ritual, hvor guderne hyldes), knæsætning, bryllup og begravelse. Man vil helt sikkert også kunne støde på andre asatroende, som absolut ikke er enige i det, hun skriver, da der er mange forskellige holdninger og idéer blandt dem, der under ét betegner sig som asatroende. Bogen er således ikke ment som en direkte lærebog i asatroen. En sådan kan efter forfatterens mening nemlig slet ikke skrives. "Jeg vil glædes over, hvis nogen vil bruge bogen som inspiration, men også glædes over, hvis bogen kan være kilde til en sober debat om uenigheder." Gudrun Victoria Gotved.Gudrun Victoria Gotved (f. 1964) har været asatroende siden barnsben. Foruden at være medstifter af Forn Siðr, Asa-og Vanetrosamfundet i Danmark har hun fungeret som ritualforretter (gode) i mere end 20 år. Gudrun Victoria Gotved har været ansatsom vølve på Ribe Vikingecenter i over 10 år, hun er velbevandret i norrøne kildetekster og er foredragsholder, skribent og debattør.
Hvordan gik det til, da de første kristne munke kom til Norden og mødte vikingerne med deres tro på Odin, Thor og Valhalla? Ved at følge den franske munk Ansgar tegner forfatter Torben Bramming et levende portræt af dem tidlige middelalders Europa og overgangen til kristendom i Danmark. Nordens apostel, som Ansgar siden skulle blive kaldt, voksede op i Picardiet, det flade, frodige landskab mellem det nuværende Belgien og Paris. Som munk blev han i år 826 opfordret af Ludvig 1. til at bryde op fra den trygge hjemstavn for at rejse mod nord og udbrede det kristne budskab til de barbariske, hedenske vikinger. Flere gange på rejsen mister han alt, hvad han ejer og har med, men gennem en række drømmesyn ledes han videre på vejen, indtil han når frem og kan begynde sin mission. Ansgar rummer i sig både en Frans af Assisi og Frodo Sækker. En mand, der nødig vil forlade sit kloster og sted, men af sit kald og sine visioner er drevet ud på lange, farefulde rejser. Spændingen mellem den kristne forkyndelse og den nordiske krigerkultur og religion har været stor. Ansgar skulle prædike paradiset over for Valhalla, skæbne over for forsyn, mirakler over for fornuft. Gennem rejser rundt i Danmark, Sverige og Nordtyskland lykkes dem ham langsomt at bygge menigheder op, og han grundlægger en kirke i Slesvig samt i Ribe, lige ved siden af den nuværende domkirke. De seneste 10 år er området blevet udgravet og har vist en lang række kristne vikingegrave midt i byen, som har været med til at skrive historien om og datere kristendommen længere tilbage, ca. 100 år før de store Jellingestene blev rejst. Med "Nordens apostel" tegner Torben Bramming et levende billede af den tidlige middelalders politiske og religiøse kampe. En eventyrlig fortælling om mødet mellem syd og nord, mellem kristendom og vikingetro. OM FORFATTEREN Torben Bramming (f. 1964) er præst ved Ribe Domkirke, leder af Taarnborg i Ribe og teolog med speciale i kirkehistorie. Han er forfatter til en række bøger, bl.a. ”Brorson – sjælens digter” (sm. med Bente Bramming) og den roste ”Rantzau – den hellige kriger” fra 2016.
Tag med på en forjættende rejse i den nordiske gudeverdens sluttende historie om Erik Menneskesøn - Olsens fantastiske rejser i nordisk mytologi … Et mesterværk.– Lektørudtalelse Den længe ventede og afsluttende i Lars-Henrik Olsens fabelagtige serie om Erik Menneskesøn er endelig kommet. Selv om de andre bøger i historien er rigtig gode, må dette siges at være kronen på værket, da ”Gudernes skæbne” er den altoverskyggende bedrift fra skribentens side. Lars-Henrik Olsen, jeg takker dig for denne aldeles uovertrufne fortælling.– Ejby, BogrummetHer har vi at gøre med årtiers bedste modernisering af den nordiske mytologi for unge læsere.– Heidi Friborg Christophersen, FolkeskolenEn fantasy med viltert skæg og kohorn på hovedet. Der er spagfærdig kærlighed og høj tale. Svimlende scenerier, mjød og nattefrost.– Steffen Larsen, Politiken Drabelig afslutning på Lars-Henrik Olsens serie om Erik Menneskesøn, der på sin egen krop må opleve den nordiske mytologi. Bogen er fuld af stof og behandler den nordiske mytologi på baggrund af et stort kendskab.– Karin Esmann Knudsen, Berlingske TidendeBogen er den fjerde og sidste i serien om Erik Menneskesøn. De tre første er solgt i mere end 180.000 eksemplarer – og det er fuldt fortjent.– PTJ, UrbanOM BOGENErik Menneskesøn er på rejse i Island, da et jordskælv får alt til at skælve, og en kæmpemæssig flodbølge kommer skyllende. Erik mister bevidstheden, og da han kommer til sig selv igen, er han endnu engang i Asgård. Jætterne sniger sig frem overalt, og Erik gemmer sig både for dem og guderne, mens han prøver at finde ud af, hvad der foregår. Sandheden er endnu værre, end han umiddelbart frygter. Alt tyder på, at Ragnarok er umiddelbart forestående. Serien omfatter:Bind 1: Erik Menneskesøn Bind 2: Kampen om sværdetBind 3: Kvasers blodBind 4: Gudernes skæbne
"Vølven taler stadig, Nornerne spinder stadig, Freja har stadig visioner. De taler gennem os, igennem ordene, tankerne, handlingerne, dansen og kærligheden. Hvis vi tillader det! Denne bog er en bro til denne tilladelse. Et pas, der giver adgang til den nordiske mytologis helende verden. For at kunne begå os i den verden, må vi kunne tale det sprog, man taler der. Denne bog er en rejsefører ud i dette land, en introduktion til et glemt sprog."Lars Muhl, forfatter, mystiker og musikerI begyndelsen var den Store Moder …I ’Nordisk Gudindekraft’ genopstår de nordiske gudinder gennem smukke, livsbekræftende og sensuelle genfortællinger af myter fra fordums tid, hvor Norden overgik fra vanetro til asatro. Vanetroen lod kønnenes ligeværdighed og sameksistens med naturen spille en melodi, hvis brusende toner du inviteres til at høre. Islandske Hanna Snorradóttir fortæller levende med dybde, passion og glimt i øjet om de nordiske gudinders forankring i naturens årscyklus, krydret med hendes farverige rejser ind i den nordiske visdomstradition i Island, Danmark og Tyskland.Myterne er levende! Genfortællingerne bygger både på de skrevne kilder og forfatterens intuitive fortolkning af myterne. Fortællingerne kaster nyt lys på vores forståelse af såvel vores eget som samfundets liv – også i en moderne kontekst. Du inviteres hermed til at smage på den nærende mytesuppe fra det nordiske univers, brygget til at opnå kraft, visdom og indsigt."En åben og fordomsfri måde til selvindsigt. Jeg tør godt kalde den en visdomsbog.”Ingelise Hallengren, Nyt Aspekt "Alle, der er opvokset i Norden, burde læse denne fine diamant af en bog."Sofia Manning, forfatter og coach ”Denne bog giver adgang til den dybe spirituelle indsigt og de vidtrækkende feminine perspektiver der i dén grad savnes i den kollektive dna på (også) disse breddegrader.”Kirsten Stendevad, Forfatter og grundlægger af Illumina International Leadership Academy”En bog jeg varmt vil anbefale.”Gudrun Victoria Gotved, gode og vølve i Asatrossamfundet”Det vidunderlige ved denne bog er, at den vender verden på hovedet. Den ser nemlig på ase-troen med Gudindens og det kvindeliges blik.”Birgitte Baadegaard, diversitetsrådgiver, forfatter til ‘ManiFEST for kvinder’, feminin ledelse
De fleste symboler og billeder i moderne litteratur, film og kultur er hentet direkte fra de tre klassiske vestlige mytologier - romersk, keltisk og nordisk. Derfor er et solidt kendskab til disse mytologiers historier og persongalleri et godt udgangspunkt for enhver uddannelse. Bogen her samler alle de tre vigtigste mytologier i en omfattende hvem-er-hvem håndbog over de vigtigste figurer og legender fra vores fortid. Den er nem at benytte (også som opslagsværk) og fuld af medrivende historier, imponerende kunstværker og illustrationer fra de seneste femten århundreder.
"En i høj grad anbefalelsesværdig bog!" – Jens Peter Schjødt, Religionsvidenskabeligt Tidsskrift nr. 73 (2021)Guder og gudinder i nordisk mytologi er en ny, dansksproget introduktion til nordisk mytologi for den interesserede læser, som gerne vil have en solid indføring i emnet eller ønsker at opdatere sin viden. Bogen er fremragende læsning for enhver, der måtte have interesse for emnet, og samtidig er den brugbar for museumsguider, formidlere, studerende og og andre personer med særlig interesse for vikinger.Bogen præsenterer, hvad der egentlig står i kilderne, samt hvad der kan udledes af både de skriftlige og andre former for kilder, og giver samtidig en samlet tolkning, der kan nuancere vores viden om nordisk mytologi, afliver nogle forældede stereotyper og giver et opdateret syn på de nordiske guder og gudinder, som er i trit med forskningen i det 21. århundrede. Forfatteren vil med andre ord gerne ruske op i, hvad vi går og tror, vi ved om de nordiske guder og gudinder.
I en række syner ser vølven verdens ødelæggelse og undergang i ragnarok, men ud af undergangen med dens revnede himle og styrtende stjerner og sorte sol opstår en ny, frodig verden. Suzanne Brøggers frie gendigtning af det gamle eddadigt udkom første gang i 1994.I denne udgave, der forsynes med et nyt forord af Suzanne Brøgger, ledsages hver strofe af en tegning af Martin Bigum.
Spørgsmålet som rejses i denne bog er, om stednavne kan give os valid viden om førkristen religion i almindelighed og om førkristne kultsteder i særdeleshed. Bogens forfatter giver et ubetinget ja, stednavne kan kaste lys over både religion og kult, og stednavne kan udpege steder, hvor mennesker i førkristen tid har været samlede for at dyrke deres guder – kultsteder.
"Runelore" er fortællingen om en personlig vision af runerne som individualiserings-system og måde at begribe verden på. En fortolkning af det man ifølge den nordiske mytologi skal vide for at kunne fungere harmonisk som menneske. Såvel som en indføring i at bruge runerne magisk, til at lave rune-træk for sig selv eller andre.
Disputats om Grundtvigs brug af kristendommen og den nordiske mytologi. Sune Auken anlægger en litterær synsvinkel på Grundtvigs forfatterskab og fortolker fem af Grundtvigs hovedværker, som ikke tidligere har været genstand for så omfattende og sammenhængende fortolkning.
LÆS SELV giver god underholdning og læsetræning til børn, der allerede er godt i gang med læsningen.Hver bog indeholder enten en længere historie, der er inddelt i kapitler, eller flere korte historier.Teksterne er læseteknisk bearbejdede, og bøgerne er gennemillustrerede med flotte tegninger, der understøtter læsningen.HISTORIER OM THOR:Thor den nordiske tordengud, går aldrig af vejen for et godt slagsmål. Og han siger aldrig nej til en udfordring.I disse tre flot illustrerede historier kæmper Thor mod en enorm søslange, giver sig i kast med en hulefuld stenjætter og tager kampen op mod en vældig isjætte - uden sin magiske hammer.(GR)
"Jeg retter mig langsomt op. Kaldte Frigg mig for en tåbe? De andre fniser. Tusinder af ord syder på min tunge, men Lokes blik fanger mit. Blinker han? Kun jeg ser det. Nu kommer det til at gå galt. Jeg kender det blik. Vi har en regel. Ingen pisser på os. Hvis nogen gør det, så går vi hele vejen." Du kender Thor og Loke. Du er stødt på dem i sagaer, tegneserier og film, men hvem var de, før de blev voksne guder? Og hvorfor gik det så galt, hvorfor endte det med verdens undergang? Følg med ind i en verden hvor du møder aserne som unge. Følg med ind i en anden og mere rå tidsalder. Det her er Thor og Loke uden filter! Om bogen:Thor og Loke 1 er en rigt illustreret hybrid mellem en Young Adult-roman og en graphic novel. Personskildringen er rå og kampene brutale, som man kender det fra fantasy tv-serierne Vikings og Game of Thrones. Samtidig er den et dyk ind i teenage-sindet, hvor følelserne raser – tvivl, vrede og eufori brænder stærkt og omskifteligt. Bogen bliver vedkommende for unge læsere ift. deres egen identitetsdannelse og familiære oprør, fordi den handler om at blive voksen med al den trods og fortvivlelse, det medfører. Men ungdomsfortællingen er placeret i gammelkendt univers, hvor guder og jætter kæmper mod hinanden for overlevelse og magt. Man mærker tydeligt, at forfatterne er opfostret med Peter Madsens Valhalla, Lars-Henrik Olsen Erik Menneskesøn, og at de er dykket dybt ned i den nordiske mytologi for at finde alle de kringelkroge og missing links, som serien forsøger at gentolke og komme med ny forklaring på.Thor og Loke 1 har været flere år undervejs. Den er første bind i en serie på 3 bøger. Alle bogens illustrationer er gennemarbejdet et utal af gange indtil stilen blev præcis det, forfatter og illustrator Søren Tim Nordbo ledte efter. Bogens medforfatter, den Orla-nominerede Emil Blichfeldt, hævder stolt at denne bogserie er deres hovedværk!
Folketroen lever i mange forskellige fortællinger. Krogmanden, der ligger på lur efter dem, der kommer for tæt på vandet. Å-manden, der holder søen fuld af fisk, hvis blot han får et menneskeoffer. Gravsoen, dødsvarslet, der angriber med en knivskarp ryg og gloende øjne. Hyldemor, beskytteren. Hultræet, skiftingen, valravnen, nissen – de er der allesammen i vores fælles bevidsthed, og nu er de også her, hvor 23 forfattere giver 24 nye fortolkninger på ældgamle fortællinger. Hold blot fast, for noget er på vej …
– Ved du, at du har en skovtrold siddende på bagsædet.– Ja, det ved jeg.– Så ikke noget.Da en yngre kvindelig politibetjent kører ind i Lapland for at finde en mistænkt forbryder, er det som at køre ind i en anden verden, hvor naturen tager over og alle gængse regler er ophævet. Alt er levende, det vrimler af væsner, der er både forbløffende og foruroligende. Hurtigt hvirvles hun ind i jagten på en uanseelig gedde, men hvem jager egentlig hvem?Juhani Karila modtog overvældende ros for sin debutroman, der allerede inden udgivelsen var solgt til bl.a. Frankrig; den fineste finske prosa, hvis genre bedst kan karakteriseres som blidt ironisk, sprudlende, folkloristisk øko-thriller-komedie og -kærlighedsroman.”Jeg lod mig fuldkommen opsluge af romanen og accepterede de mest besynderlige begivenheder, fordi fryden ved fortællingen og nysgerrigheden drev mig frem … en vidunderlig bog” Weekendavisen ”En vild pageturner med elementer af cli-fi, thriller, kærlighed og dannelse. Den er på sin egen måde selvfornægtende, vil ikke slå sig stort op, men den kan alligevel slet ikke lade være. Frydefuld læsning fra start til slut” SkrivForLivet.dk
En frit fabulerende og fantasifuld fortælling om forskellige former for forståelse. Foruden om min fortolkning af runer og gjallar.
På mindre end 24 timer ændrer Silkes liv sig markant. Hun er 17 år, bor hos sine plejeforældre og sidder en aften på terrassen pakket ind i sin dyne.Den aften møder hun væsnet Mirar, der lokker hende med sig.Snart er Silke viklet ind i et spind af magi, halve sandheder, vold, blod og mord.En verden, som de fleste mennesker har glemt, åbner sig for hende i den årtusindlange fejde mellem Skovkongen og Natmoderen. Med livet som indsats er det nu op til Silke at samle brikkerne i et umuligt puslespil. Om forfatterenBjørn-Morten Vang Gundersen (f. 1990) fører med denne bog en drøm ud i livet.Natbarnet er den første i rækken om Mirars plan, og hvordan den unge Silke passer ind i det hele.Serien er en hyldest til de nordiske myter, naturen, sagnvæsner og menneskelig overtro.
Den synske Hejd må hutle sig igennem tilværelsen, og for at få mad nok til at forsørge sin lillebror, Gisle, spiller hun om penge og bruger sin synskhed til at slå modstanderne. Men på trods af sine evner, lykkes det hende ikke at redde lille Gisle fra at blive slået ihjel. Hejd bønfalder Frigg om hjælp til at genoplive ham, men gudinden nægter, så Hejd vender sig i stedet mod Odin. Og for at give ham kraft nok til, at han kan redde Gisle, må hun bruge sin synskhed til at fortælle Odins historie. I Spående Vølve genfortæller Malene Sølvsten de kendte myter fra den nordiske mytologi og giver her et nyt bud på dem.Bogen indledes med et forord af Jeanette Varberg og er illustreret med linoleumstryk af forfatteren.
Da Nicholas natten til juleaften jages af et monster, overlever han kun takket være den smukke og mystiske Seela. En magisk prinsesse fra et fjernt land bag stjernerne. Snart passerer de indgangen til Seelas fortryllede hjem: Ishtaija, hvor legender stadig findes, og ondskab venter forude. Nu jages de af bitre rivaler, uhyrer og en gammel dødsfjende, der søger blodhævn for et ydmygende nederlag. Kapløbet er startet, og der gives ingen nåde! Sammen er de begge fanget i et mørkt eventyr af gamle profetier, forræderi, sort magi og endeløse drømme.
Uroen breder sig i Himlinge, hvor den nye konge er ved at tabe besindelsen. Snehild, som står kongen nær, forsøger at afværge situationen, men da hendes ærkerival udsætter hende for runemagi, mister hun al sin livskraft.Dødssyg beslutter Snehild sig for at opsøge Hel, dødsrigets hersker, der som den eneste kan indvie hende i den gådefulde runekunst.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 1" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det østlige Danmark. Læs blandt andet om Dueoddes syngende sand, om den bornholmske Bermuda-trekant, det grædende krucifiks i Elmelunde, om Struensees hemmelige grav og mange flere obskure historier. Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Den lille størrelse til trods rummer Danmark mange mærkelige og gådefulde steder og historiske sagn og begivenheder. I "Mystikkens Danmark. Bind 2" fortæller forfatter Kristian Kristiansen med stor passion om de ofte forbigåede eller glemte myter fra det vestlige Danmark. Læs blandt andet om den hellige kilde på Samsø, UFO’er i trekantsområdet, røverne i Vissenbjerg, Atlantis og mange flere obskure historier. Lokalhistorisk opslagsværk om danske sagn og myterKristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.
Eriks far er forsvundet, og Erik må endnu en gang rejse tilbage i tiden i håbet om at finde ham. Astrid og hendes søster, Bodil, tager med. De havner i samernes land i det iskolde nordlige Norge.Ragnarok er femte og sidste bind i serien Midgårds Beskyttere.★★★★★”Blandingen mellem nordisk mytologi og fantasy fungerer rigtigt godt, og når det så er en velskrevet bog, hvor sproget er afbalanceret til målgruppen kan det ikke blive bedre.”Bogrummet.dk"Hvis man er vild med Lars-Henrik Olsens ”Erik menneskesøn”, vil ”Midgårds beskyttere” være værdige arvtagere.”Skolebibliotekar Tine Mørup
”Jeg mærker mørket brede sig i mit sind. I stedet for at løse situationen, har jeg måske blot gjort det hele værre ved at føre os til Hymersgård. Hvad nu, hvis Asgårds hærfører bliver slået ihjel, inden vi får ham med hjem?”Du kender Thor og Loke. Du er stødt på dem i sagaer, tegneserier og film, men hvem var de, før de blev voksne guder? Og hvorfor gik det så galt? Hvorfor endte det med verdens undergang?Følg med ind i en verden,hvor du møder aserne som unge. Følg med ind i en anden og mere rå tidsalder.Det her er Thor og Loke uden filter!
Voenix präsentiert seinen Bestseller "Der Germanische Götterhimmel" nun für Kinder und Jugendliche als Ausmalbuch.Die wichtigsten 45 Götter und Mythenfiguren sind auf je einer Seite als Strichzeichnung in s/w abgebildet - fertig zum Ausmalen. Auf der Rückseite befindet sich je ein kurzer Text in deutscher und englischer Sprache, der die wichtigsten Infos zur Gottheit mitteilt: sozusagen Englisch lernen mit den alten Göttern!Mythologie und Spiritualität, die Spaß macht und die Kids vom Handy weglockt!
Die germanische Mythologie ist leider nur sehr bruchstückhaft überliefert; fast alle Texte wurden erst in christlicher Zeit aufgezeichnet und bieten daher ein oft uneinheitliches und widersprüchliches Bild. Das gilt auch für den obersten Gott der Germanen, den Göttervater Odin: Einerseits thront er in Walhall, wo er die gefallenen Helden, die Einherier, um sich versammelt; andererseits braust er als Sturmgott Wotan durch die Nacht, ist der Wilde Jäger und Anführer des Wilden Heeres der Toten. Um Weisheit zu erlangen, hing er neun Nächte an der Weltesche Yggdrasil, raubte aber auch den Dichtermet und opferte sogar ein Auge an Mimirs Brunnen, um einen Schluck aus dem Weisheitsborn zu trinken. Die amerikanische Religionswissenschaftlerin Kris Kershaw rekonstruiert nicht nur die gesamte germanische Überlieferung, sondern greift ebenso souverän auf keltische, römische, griechische, baltisch-slawische, ja sogar auf indische und persische Quellen zurück. Dabei ergibt sich, daß hier eine weitaus ältere Gottesvorstellung zugrundeliegt, die von Island bis Indien über Jahrtausende hinweg verbreitet war. Dieser ,Ur-Odin' war der göttliche Anführer kriegerisch-religiöser Männerbünde, deren Paradigma das Totenheer - wie das der nordischen Einherier - ist. Kershaw präsentiert die atemberaubende Fülle des von ihr überschauten Materials jedoch nicht nur aus historischem Interesse, sondern es gelingt ihr zugleich, Denken und Lebensgefühl unserer heidnischen Vorfahren nachvollziehbar und plausibel zu machen - etwa daß Totengötter zugleich solche von Jugend und Fruchtbarkeit sind! Ihr Buch gliedert sich in drei Hauptteile: Der erste ist Odin und der germanischen Überlieferung gewidmet und nimmt insbesondere die "bündischen" und initia-torischen Aspekte in den Blick, der zweite untersucht die Struktur der indoeuropäischen Männerbünde, und der dritte behandelt die indische Tradition, in welcher der Sturm- und Totengott Rudra dem Odin auf verblüffende Weise ähnelt. --Das Auge im Brunnen. Teil I: HerjannDie EinherjerDer SchimmelreiterDie WeihekriegerFuror teutonicus. Teil II: Der indoeuropäische Männerbund*teutâ und *koryosWolfsmänner und Wolfspriester. Teil III: Die VrâtyasKrieger-BrahmanenRudras ScharenDas rituelle Würfelspiel. Der Wolfsgott und das Auge im Brunnen
Hvorfor kaldes guld for Fafners leje, Frodes mel og Frejas tårer ...? Hvad betyder Østres byrde, månens vej og vindens hus ...? Hvem er Vidres arving, Jordens søn og Hrungners bane ...?De gamle nordiske skjaldekvad fra vikingetiden og den tidlige middelalder strømmer over af de såkaldte kenninger. Det er poetiske omskrivninger, som skjaldene bruger for at variere deres digtekunst. En kriger kan således kaldes skjoldets træ eller ulvens mætter og kampen tilsvarende Odins uvejr eller spydstormen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.