Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Stifteren af den danske Santiago de Compostela forening, Henrik Tarp har skrevet endnu en pilgrimsbog, så der nu foreligger fire Santiago de Compostela bøger fra hans hånd – foruden bogen om Hærvejen. Alle veje fører altså til Santiago de Compostela – og baggrunden herfor er naturligvis spirituel, selv om mange eller de fleste danskere næppe lader sig mærke dermed.Den portugisiske pilgrimsvej, fra Porto til Santiago de Compostela er en relativt ny-opdaget pilgrimsvej, som er blevet ganske populær de senere år. Det skyldes flere ting, bl.a. er antallet af herberger kraftigt forøget, så der kan vandres med rimelige dagsmarcher hele vejen. En anden grund er nok at afstanden fra Porto til Santiago de Compostela, er sådan, at man kan foretaget hele rejsen på de to uger, altså indenfor en normal ferie. For det tredje er den portugisiske vej nok så krævende som de andre veje. Bogen er den første guidebog på dansk om pilgrimsvejene fra Porto til Santiago de Compostela. Som Tarps andre pilgrimsbøger er bogen fuld af praktiske oplysninger, desuden er der detailtegnede kort over hver dagsrute
Hærvejen – pilgrimsvejen fra Hirtshals/Frederikshavn til Danevirke er skrevet af forfatteren til de to succesrige guides til Santiago de Compostela, der har skiftet den iberiske halvø ud med cimbrernes. Således foreligger nu for første gang guiden til hele hærvejen, fra det nordligste Jylland til Danevirke i bunden af Jylland. Det er en vandring, der vil tage ca 3 uger og er på ca. 500 km. Turen er langt mere primitiv end den, man kan opleve på Caminoen. Ved at gå hærvejen eller oksevejen kan man opleve, hvor fantastiske naturlandskaber, vi stadig har i Danmark. ”Den vilde” natur er alle vegne: brusende have, udstrakte heder, plantager, dybe hulveje og rislende vandløb. Om sommeren lyse nætter og om efteråret stjerneklare aftener, med ulve der (måske) tuder mod himlen … Hærvejen - Pilgrimsvejen fra Hirtshals/Frederikshavn til Danevirke er ledsaget af gode kort og indeholder de oplysninger, enhver har brug for, praktiske oplysninger, bl.a. om mulighederne for overnatning, B&b, hoteller, men også shelters eller bare steder, hvor man kan slå teltet op. De planlagte, foreslåede, dagsmarcher er på ca. 25 km. Bogen er illustreret, fortrinsvis med forfatterens egne fotos og er tillige forsynet med nytegnede kort.
Grin, gråd og gaffatape er 818 kilometer i øjenhøjde. Det er spænding, alvor og sjov. Fortællinger med glimt i øjet om herberger og vabler, stive stænger og borrelia-knæ. Om familiefejder og menneskemøder. Og det er hverken en rejseguide eller en åndelig sjælefærd. Gråd, grin og gaffatape handler om Lene Theills vandring på den franske Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostella. Vi følger hende i sne, regn, mudder og ubarmhjertig sol. Op og ned ad bjerge, ad grusveje og på toppede brosten. Hun går og går. Mærker, hvordan hun bliver svækket - så stærkere og mærker stoltheden over at have overvundet fire års uopdaget Borrelia. Undervejs møder hun mennesker fra hele verden, og hun deler egne og andres livshistorier med os ledsaget af humor, holdninger og moden indsigt. Vi møder knudemanden og snakkehovedet, udstyrsfreaken, den brasilianske prins og mange andre. Men vi møder især Lene. Og hun møder sig selv. Glemte tanker, oplevelser og følelser dukker op i vandringens monotoni. Alle følelserne vil ud, og det kommer de, og Lene Theill deler det hele med os, ærligt og usentimentalt. ”Tænk, at det er mindre end et år siden, at jeg var mest syg. Lige før påske blev det så slemt med min krop, at jeg fik gigtfeber. Dengang ville det have været nemmere at blive liggende i sengen. Jeg græder igen. Jeg får tanken, at jeg måske først nu lukker op for den oplevelse, det var, at være så skide bange.” At Lene Theills personlige livsrejse skulle ende med en bog, var oprindeligt ikke en del af planen. Men det blev det undervejs, da interessen for hendes facebookupdates greb om sig.”Mens jeg gik der, slog det mig, at med 900 daglige følgere måtte der være mange flere, der kunne have lyst til at følge Caminoen fra sidelinjen og sofahjørnet. Og måske har jeg i virkeligheden skrevet den bog, jeg gerne selv ville ha’ læst, inden jeg gik Caminoen.” Lene Theill er 54 år, forfatter, journalist og grafiker. Hun har skrevet flere bøger. Senest udgav hun ”Ugeskema-revolutionen” til folkeskolelærere. Den er optaget som grundbog på seminarier landet over og er gået hen og blevet en bestseller med mere end otte tusinde solgte eksemplarer.
Jørgen Johansen inviterer læseren med på pilgrimsfærd i sporene på den berømte helgen, digter, prædikant, dyreven og miljøforkæmper Frans af Assisi (1181-1226).Rejsen begynder i Assisi, middelalderens blomstrende handelsby, hvor Frans af Assisi blev født ind i en købmandsfamilie, hvis penge og forbindelser gjorde det muligt for ham at rejse i store dele af Italien. Med Johansen som kyndigguide til epokens kultur, kunst og historie følger vi Frans’ rejser i Umbrien, men også til Venedig i nord og til Rom i syd. Områder, som Johansen beskriver så levende, at lyde, stemning og dufte kommer helt tæt på. Samtidig betyder Johansens store viden og kulturhistoriske overblik, at Frans’ egen epoke føles nærværende. PÅ FRANS AF ASSISIS VEJE fortæller den fascinerende historie om købmandsarvingen, der gav alt væk til de fattige, omgikkes spedalske, stiftede en munkeorden med fattigdom og ydmyghed som idealer og levede sit liv i pagt og harmoni med dyre- og planteverdenen. Arven efter Frans forvaltes i nutidens Assisi, som er blevet et centrum for spiritualitet og bæredygtig omgang med naturen.Bogen er rigt illustreret og gennemgår de største hovedværker i kunstnernes behandlinger af Frans af Assisi – fra middelalderen over renæssancen til moderne tid. PÅ FRANS AF ASSISIS VEJE er på én gang den ideelle ledsager til Italiensrejsen og i sig selv en Italiensrejse, som man kan nyde og varmes ved under de nordligere himmelstrøg.Om forfatterenJørgen Johansen, født 1941, er forfatter og journalist. Har siden 1964 været litteraturanmelder ved Berlingske. Var i en lang årrække chef for DR Kultur, hvor han blandt andet var vært på programmet Europaklip. Har udgivet en lang række bøger, blandt andet VEJEN TIL ROM, VEJENE TIL SANTIAGO og VEJE TIL NIDAROS.
Velkommen til en guidet pilgrimstur til Den helliges Land. Præst og rejseleder Poul Joachim Stender fører dig gennem det land, der rummer og favner verdens tre monoteistiske religioner. Du står med en evighedsguide i hånden. Til turen der går fra evighed til evighed. Til destinationen, der var til før tidernes morgen, og som vil være til ved tidernes ende. Turen til Israel og Vestbredden. Dit Jesus Trip. Er du helligstedsnarkoman? Eller vil du gerne udsætte dig for at blive det? Så er det her, det begynder. Du kan ikke finde oplysninger om, hvor og hvornår bussen fra Jerusalem til Betlehem går. Du kan ikke slå op, hvor mange shekel der går på en krone. Du kan ikke orientere dig i museernes åbningstider eller i restauranternes. Men du kan fornemme, hvordan dadler og oliven dufter, du kan ligefrem mærke, hvordan stemningen af stemmer og liv og farver vælter dig i møde, når du går ind til den gamle bydel gennem Damaskusporten. Du får opskriften på livets brød. Du kan tynges i knæ ved tanken om åget på Jesus’ skuldre, da han gik Via Dolorosa, og når du tages med ind i Getsemane Have, kan du kigge på det oliventræ, der måske allerede var plantet den allerførste skærtorsdag.
Dette er rejseguiden til dig, der måske har gået på Caminoen og er blevet bidt afmoderne pilgrimsrejser. ’På pilgrimsrejse’ inviterer læseren med på pilgrimsturetil 11 forskellige lande - deriblandt Irland, Armenien, Danmark og Italien. Bogen indeholder rejsebeskrivelser, tips til hvordan du selv kan planlægge enpilgrimsrejse og masser af baggrundsviden om stederne og de helgener der erknyttet til de forskellige pilgrimssteder.
”To uger på Caminoen” er endnu en bog, hvor Dortea lukker os helt ind i sin verden, og gør det, som mange andre bare drømmer om. I denne bog er vi med på El Camino Francés fra León til Santiago de Compostela. Tanker, udfordringer og oplevelser beskrives, så det føles som at være med på turen. * Bliver man virkelig en bedre udgave af sig selv af at vandre? * Er vandring blevet det nye sort, og en nymodens dille? * Hvorfor går mere end 200.000 pilgrimme om året på Santiago de Compostela? Er der noget om, at fordi man angiveligt går på ruten under Mælkevejens stjernebillede, og derfor meget spirituel? Bliver man gladere af at gå? JA!Caminoen blev i den grad en udfordring og en øjenåbner for Dortea, og en af de største rejseoplevelser, og den vildeste personlige rejse, hun nogensinde har været på.”To uger på Caminoen” er ikke en rejseguide om, hvad du skal se undervejs, men en rejsebeskrivelse med inspiration til din vandring uanset, hvor du går hen.
Kom med på en rejse til Spanien, en vandretur langs to af de mange pilgrimsruter, der går på kryds og tværs gennem Spanien og Portugal, alle med samme destination. Turen går ad Camino Aragon og Camino Frances, en af de ældste pilgrimsruter i verden, til Santiago de Compostela.Oplev en broget skare af pilgrimme fra hele verden i den unikke pilgrimskultur. Få færten af specielle steder med lang historie eller særlig karisma. Følg med i følelsernes rutsjeture, ned via fysiske strabadser og op via skønne stunder. Samtidig dukker der et billede op af en vandring, der kommer til at stå som en forunderlig milepæl i en lang proces vedrørende tabubelagte barndomstraumer. Efter mange år, først med fortrængning, så med forløsning, reaktion og bearbejdning, bliver pilgrimsrejsen til den milepæl, hvor nyorientering starter. Læs en rejsebeskrivelse, der samtidig er en personlig fortælling og dermed et eksempel på, hvilke terapeutiske egenskaber vandring har.
Lykke, længsel og linsesuppe I denne anden camino-bog fra Lene Theill følger vi i hendes fodspor på den 1.000 kilometer lange Sølvrute, Via de la Plata. Turen går fra Malaga, over Sevilla i Sydspanien, hvor hun går igennem fire spanske provinser til katedralen i Santiago de Compostela. Sammen med Lene Theill sover vi på overfyldte pilgrimsherberger med elitesnorkere i vakkelvorne køjesenge, kommer med til spektakulære påskeoptog, går over faretruende smalle broer, træder ned i rivende floder og igennem tusind år gamle skove. Med Lene forcerer vi moderne anlægsarbejder, slikker sol på romerske ruiner og mærker historiens vingesus. På nærmeste hold oplever vi vilde dyr og rovfugle, barske bjerge, snoede markveje, stegende sol, piskende regn, mærker vinden i håret og hører gruset knirke under vandrestøvlerne på udmattende, lange etaper. Lykke, længsel og linsesuppe en personlig camino-beretning, og vi kommer lige så tæt på Lene, som hun gør på sig selv og de andre pilgrimme på ruten. Ligesom sidst møder hun spændende mennesker fra hele verden og skaber venskaber for livet. Med sin rigdom på detaljer fra Camino Via de la Plata er Lykke, længsel og linsesuppe desuden uundværlig inspiration og rejseguide, til alle der drømmer om at opleve lykken ved at vandre på caminoen.
«Mount Athos, for over a thousand years a centre for monasticism, has attracted pilgrims for nearly as long. This fascinating collection of essays discusses pilgrimage, the pilgrims, and the monks themselves. The Athonite ban on females has not precluded essays by women, testifying to the Holy Mountain¿s appeal, transcending geography.»(Fr Andrew Louth)Mount Athos is the chief centre of pilgrimage for Eastern Orthodox Christians. As the spiritual hub of the Orthodox world it is also home to more than two thousand monks. Each of its twenty monasteries welcomes thousands of pilgrims every year to venerate its holy icons, to make their confessions, and to listen to the wisdom of its elders. This book delves into the nature of pilgrimage, for both Western and Eastern Christians. It describes the pilgrim experience both from the standpoint of the visiting pilgrim (be it men to the Athonite monasteries or women to their daughter houses elsewhere) and from that of the receiving monk. What is it like to live the life of a monk or nun for a few precious days? And what is it like for the monks (and nuns) to receive literally thousands of pilgrims every year? And are they true pilgrims or are they really tourists? What is so special about Athos? This book will answer these questions.
Anne Hayward spends several months each year walking to sacred sites in Britain and beyond, now having covered many thousands of miles. Her third book recounting these pilgrimage walks looks in more detail at the history of 40+ sites she has visited in Wales or in places with a strong connection to it. In roughly chronological order, the book follows the history of Christianity in the country, discussing topics as varied as Roman roads, early medieval bell-founding, the development of Quaker graveyards, and the reinvention of an early saint in contemporary literature. It tells the remarkable story of religious faith in Wales, not only from the later Roman period and the Age of the Saints, but also in later times and into our own day, asking whether anywhere else has packed quite so much interest into so small a nation.
Regn, rusk og ræsermavepå Camino del Norte med familien i rygsækken På ingen af Lene Theills fire Caminoer har hun kunnet holde på følelserne, og de har fået afløb i hendes Caminobøger. Det gælder også denne tredje bog, der er lige så meget en familiehistorie, som det er en Caminobog. Lene Theills vandring på Camino del Norte går slet ikke som forventet. Den ene hindring efter den anden dukker op, og undervejs på turen drukner hun nærmest i regn. Og tanker. For især kommer hendes erindringer til at fylde alt, og det giver nye indsigter. Vi kommer med tilbage til Lenes barndom i Ballerup, hvor hun voksede op som efternøler i en driftig entreprenørfamilie. Pænhed, penge og prestige var de bærende værdier i familien, hvor faren styrede alt, og alle andre føjede sig. Da han døde, blev kimen lagt til et drama, der splittede familien i atomer. Mens tankerne folder sig ud, strider Lene sig frem gennem mudderet. På vejen møder hun også andre vandrere, blandt andet den tyske rocksanger, André, der må platte sig igennem Caminoen for at overleve – og senile Walther, der har huskeseddel med hjemmefra, men som alligevel konstant er helt fortabt. På denne tur mærker Lene hver dag sveden, der løber ned af ryggen, vandet, der driver ned af regnslaget og tårerne, der blander sig med den piskende, kolde regn på hendes kinder. Allermest fylder ’den store familieballade’ og Lenes smerte over at blive gjort forkert, banket på plads af sine nærmeste og det efterfølgende brud, ligesom vi deler Lenes glæde ved den frihed, der fulgte med. Friheden til udvikling, muligheden for at se sin familiehistorie i et nyt lys og blive til den, hun er i dag. På Camino del Norte kæmper Lene med regnen, med sig selv og sin familiehistorie og med den maveforgiftning, der tvinger hende til for første gang at afbryde en Camino i utide. Læsere har sagt om Lenes tidligere caminobøger: ”Af alle de caminobøger, jeg har læst, er din den bedste af dem alle. Jeg kan li' din ærlighed, og at du får så mange sjove detaljer med.” ”Du har ført os et sted hen, hvor vi ikke har været før. Bogen har været kimen til mange gode snakke, og vi er vilde med alle de oplevelser, du har haft undervejs. Vi beundrer den måde, hvorpå du omtaler de mennesker, du har været i konflikt med i livet. Ikke fordømmende, men nøgternt og konstaterende.” ”Nu har jeg fået to nye favoritter på hylden. Det er spændende at vandre side om side med dig og møde de andre pilgrimme, krydse fingre for, at der er plads på et herberg for natten og tage de lange stræk af tankefuld ensomhed ind.”
The Prophet ﷺ said that there is no deed better in the sight of Allah SWT, or more greatly rewarded than a good deed that is done in the first 10 days of Dhul-Hijjah. This sacred month brings great opportunities and rewards yet sometimes we fail to realise and appreciate the importance of these special days. This short, yet informative book will take you on a journey to understand the hidden gems that one can avail from during the blessed month of Dhul-Hijjah
Als der Kufsteiner Bergwerksbesitzer Martin Baumgartner 1507 zu einer Pilgerreise ins Heilige Land aufbrach, gewann er den örtlichen Schulmeister Georgius als Reisebegleiter. Die Pilger bereisten Palästina, Ägypten, die Sinai-Halbinsel und Syrien. Nach der Rückkehr gestaltete Georgius, inzwischen Kartäuser in Gaming, das Reisetagebuch zu einem umfangreichen lateinischen Reisebericht. 1594 bearbeitete der evangelische Pastor Christoph Donauer den Text im protestantischen Sinne. Seinen Streichungen fielen fast alle religiösen Aspekte der Reise zum Opfer. Die hier gebotene textkritische Edition berücksichtigt beide Textversionen, bietet also die innerhalb der Pilgerliteratur einzigartige Möglichkeit des interkonfessionellen Vergleichs. Eine Übersetzung erschließt den in stilistisch ansprechendem Humanistenlatein verfassten Originaltext einem breiteren Publikum.
Pilgrimsrejser og -vandringer har de senest år fået en renæssance. For de fleste er det både en ydre og en indre rejse. Den lille pilgrimsbog er en praktisk vejledning og samtidig et åndeligt forråd af udvalgte salmer, bønner, meditations- og bibelord, som pilgrimmen kan have med på vejen. Den er af en sådan størrelse, at man kan have den i en lomme og således altid have den ved hånden undervejs på vandring. Bogen indeholder desuden en kort historisk oversigt over pilgrimsvandring, introduktion til pilgrimstanken samt udstyrsliste. Oversat og bearbejdet af Elisabeth Lidell.
Er man er bidt af caminoen, ligger det lige til højre- og venstrebenet, at næste vandretur går gennem Sydfrankrig. Denne bog er den første, der på dansk tager den moderne pilgrim gennem adskillige af Frankrigs smukkeste landsbyer, over det imponerende bjergområde Massif Central, langs floder, vinmarker og gennem frodige dale.Caminoen i Frankrig er til alle, der drømmer om at begive sig ud på pilgrimsvandring. Bogen giver tips til, hvordan man finder vej, hvad man skal have med, hvordan kroppen bedst klarer turen, hvor man får fat i kaffe og efter en lang dags vandring kan sætte sig sulten til langbords for at nyde en 5-retters menu og en kande lokal rødvin.Bogen er en personlig beretning om vandring ad stille forårsstier; om lange strækninger, hvor tiden går i stå, og krav og bekymringer fordufter. Det er her pilgrimmen oplever det frisættende møde med sit eget indre og bliver mindet om, at livet har en udløbsdato, og at meningen med det hele er at leve det fuldt ud.Fortællingen om den 750 km lange camino fra Le-Puy-en-Velay til den spanske grænse er illustreret med fotos, der puster liv i drømmen om at komme afsted. Bon chemin.Om forfatterHanne HjardemaalAllerede som 25-årig opdagede Hanne Hjardemaal fordelen ved at rejse i slowmotion, da hun tog toget fra Slagelse til Hongkong. Den erfaring har hun de seneste 10 år trukket ind i sit rejseliv sammen med sin kæreste, Jan. De har mange gange pumpet cyklerne og været på langtur i månedsvis i New Zealand, Thailand, Laos, Cuba og store dele af Europa. I de seneste år er det bekymringsløsheden, enkelheden og stilheden på de lange vandreture, de er blevet afhængige af. Mere end 4.000 kilometer caminovandring er det indtil videre blevet til. I 2019 tog kæresteparret fri for at gå 750 km gennem Sydfrankrig til Spanien.E-bogen er lavet i fixed format
I denne boken beskrives prøvelsene Paulo Coelho og hans mystiske mentor Petrus gjennomgikk under en reise gjennom Spania, på søken etter et sverd med mirakuløse egenskaper. De to reiser langs den legendariske pilegrimsleden mot Santiago de Compostela, benyttet av pilegrimer siden middelalderen.
SPOREssays om at gå.Om vandringer der åbner op for mentale rejser. Om at begive sig ud påformålsløse ture, hvor hverdagen bliver skrællet af og man falder i hak medsine indre spor. Helle Bertram har gået ture siden børnene var små. Korte, ture, lange ture, – to-tregange om ugen, altid alene. I starten var det for at få en pause fra hverdagen. Nu er det blevet en metode til atkomme overens med sig selv, til at rense sindet og finde ind til det nøgne menneske.SPOR er en samling af fotos og kortprosa,hvor essay og reportage flettes sammen. Bertrams fysiske vandringer er fulde afsanselige registreringer der åbner opfor uventede tanker og følelser.Fortidens stemmer og glemte, ubetydelige samtaler bliver vakt til live ogfalder ind i hendes spor og taler med. De kommenterer hendes rejse og valg i livet –og Bertram forsøger at holde trop.Går på SydhavsøerneSPOR består af vandreture på Lolland Falster,hvor jorden er flad og horisonten så vid, at man kan se klodens krumning. Detstore, øde landskabet indbyder til at man vender sig indad. Man bliver alene,overladt til sig selv, uden filter, uden skjold. Om forfatterenHelle Bertram, f. 1971, er cand.mag. i nordisk litteratur og sprog. Hun arbejder som rådgiver og har skrevet om troværdighed i virksomhedskommunikation.Hun debuterede i 2020 som skønlitterærforfatter med kortprosabogen KORT, der blev rost for dens underfundige ogbilledmættede sprog. Hendes stil erunderspillet og knap med en stærk sansfor sproglig økonomi. Hendes tekster er båret af overrumplende iagttagelser ogkonkrete detaljer, der åbner opfor indre refleksioner. SPOR – essays om at gåTekst og foto: Helle Bertram66 sider200 kr.Layout: Mette GlyholtISBN: 978-87-92609-11-3Forlag: Sydhav ForlagUdkommer: 8. december 2021
Fortælleren er 68 år og uden nævneværdig vandreerfaring, da hun beslutter sig for at gå Caminoen alene – som afslutning på et veloverstået kræftforløb. Kendskabet til vandring er begrænset og stammer primært fra bibliotekets Caminobøger samt erindringerne om, hvor øm man bliver i fødderne efter en dag som turist i Paris. En veludviklet sans for at fare vild – selv på velkendte stier i og omkring Aarhus – gør måske projektet lidt risikabelt? Efter en forsigtig start for at se, om fødderne og kroppen kan bære, går det alligevel – om ikke over stok og sten – så dog med jævnt stigende dagsetaper. Vandringens langsomhed gør godt. Intet går stærkere, end at fødderne kan følge med, og i det tempo kan hovedet også være med. Bogen præsenterer en mosaik af mennesker og oplevelser af mad og drikke, pleje af fødder, snorkende pilgrimme og trivielle vasketøjsrutiner. Efter 35 dage er eventyret slut – foreløbig. Uddrag af bogen Jeg finder cafeen, der ligger lidt afsides. Der bliver helt stille i lokalet, da jeg træder ind. Alle gæster er mænd og alle kigger på mig. Jeg nikker og hilser ud i lokalet, går hen til kvinden bag disken og bestiller en kop kaffe. Kortspil, dominospil og småsnak fortsætter, da servitricen serverer mig en kop god kaffe og et venligt smil. Med fagter bliver vi enige om, at det er dejligt, at det er holdt op at regne. På engelsk spørger jeg, om hun har nogle gamle aviser. Det forstår hun ikke, og så prøver jeg med El País og Local og mimer, at jeg læser avis. Det forstår hun, går ud i køkkenet og vender tilbage med en håndfuld af den lokale avis. ”For shoes,” siger hun og smiler stort, da jeg nikker og takker mange gange. Om forfatteren Sonja Christensen (f. 1947) er cand.mag. Har i mange år arbejdet i it-verdenen med bl.a. undervisning, kvalitetssikring og markedsføring – både i Danmark og i udlandet. En kræftdiagnose satte i 2010 en uventet stopper for arbejdslivet. Har rejst meget, gerne på tommelfingeren eller med tog. Sammen med mand og søn tilbagelagt mange sømil i familiens sejlbåd i de danske farvande.
Den bevægelige spiritualitet er en indføring i pilgrimstanken og en udfoldelse af dens betydning og virke i dag. Hvad ligger der til grund for pilgrimsbevægelsen, og hvad gør den stadig aktuel? I bogen forsøger Elizabeth Knox-Seith at koble flere tråde sammen. Hun beskriver baggrunden for pilgrimsbevægelsens opståen og tager livtag med den lutherske kritik. Dens ’etik’ belyses bl.a. gennem den inspiration, der kommer fra den keltiske tradition; pilgrimsbevægelsen udtrykker en længsel efter en mere “kommunikativ væren” og udgør en folkelig modbevægelse i den kirkelige tradition. Bagest i bogen findes en praksis-del med vejledninger, bønner og meditationer.
Pilgrimsbogen fra 1903 er en af den danske katolske forfatter Johannes Jørgensens mest populære bøger. Den skildrer en vandring i fodsporene på den hellige Frans af Assisi (1181-1226), hvis biografi Jørgensen netop på det tidspunkt arbejdede på. Fra Rom drager han til Greccio i Rieti-dalen, hvor Frans iscenesatte historiens første julekrybbe. Derfra går rejsen over andre steder med tilknytning til Frans' liv til Assisi, helgenens fødeby og gravsted, for til sidst at nå La Verna, bjerget hvor Frans modtog Jesu korsmærker. Pilgrimsbogen er en stærkt sanset og eksistentiel rejseskildring og samtidig Johannes Jørgensens kærlighedserklæring til Italien, det folkelige, katolske, franciskanske Italien. Pilgrimsbogen optrykkes her efter den tredje, illustrerede udgave fra 1936 efter opfordring fra Assisi-Kredsen og er forsynet med et forord af Stig Holsting, formand for Johannes Jørgensen Selskabet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.