Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bevaring af miljøet

Her finder du spændende bøger om Bevaring af miljøet. Nedenfor er et flot udvalg af over 457 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Greta Thunberg
  180,95 - 227,95 kr.

  Greta Thunberg har samlet klodens førende eksperter og skabt et uundværligt redskab for alle, der vil være med til at redde verden. Bogen udkommer samtidigt i 14 lande.Det kan virke umuligt: Hvis vi skal sikre en fremtid for livet på Jorden, vil det være en opgave af hidtil uset omfang, der skal løses med uhørt fart, og vi er oppe imod mange og mægtige kræfter – ikke alene oliegiganter og regeringer, men også et helt klimasystem i forandring. Oddsene er imod os, og vi risikerer at løbe tør for tid. Men sådan behøver det ikke at gå.Over hele verden har førende geofysikere og matematikere, oceanografer og meteorologer, økonomer, psykologer og filosoffer i kraft af deres ekspertise opnået en dyb forståelse af den krise, vi befinder os i. Greta Thunberg har skabt Klimabogen i samarbejde med over hundrede af disse eksperter for at give deres viden videre til os. Sideløbende med dem fortæller Greta sine egne historier om at lære og demonstrere og om blotlægningen af den verdensomspændende greenwashing, og hun afslører i hvilken grad, vi har været holdt hen i mørke. Det er et af vores største problemer, viser hun, men også vores største kilde til håb. For hvis vi så hele billedet, ville vi handle – og når en strejkende skolepige kan udløse en global protestbevægelse, hvad vil vi så ikke kunne udrette sammen?Klimabogen giver overblikket og viser, at vi alle bærer det ansvar at leve på det mest afgørende tidspunkt i menneskehedens historie, og at vi kan gøre det, der virker umuligt, hvis vi gør det sammen. Men det er os, der skal gøre det, og det skal være nu.

 • af Susanne Harding
  86,95 kr.

  Bierne er vigtige bestøvere af både vilde og dyrkede planter, men de vilde bier er gået voldsomt tilbage i antal. For at hjælpe bierne må vi beskytte vores vilde natur og tilbyde bierne gode levesteder. Det gør vi bl.a. ved at indrette haven bi-venligt og undlade at sprøjte med giftstoffer. Susanne Harding, der er entomolog, beskriver en række vilde biers levevis og de planter, der året igennem kan hjælpe bierne med at overleve. Illustreret med fotos og tegninger af adskillige kunstnere.

 • af Susanne Harding
  86,95 kr.

  Denne bog præsenterer de almindeligste arter af sommerfugle i den danske natur og ikke mindst i vore haver. Her fortælles om deres interessante liv, som man selv kan iagttage, bare man ved, hvad man skal kigge efter, og om de planter, man med fordel kan anskaffe til haven for at få endnu flere sommerfugle. Dagsommerfugle er smukke, og de vækker uvilkårligt beundring med deres farvepragt og elegante flugt. Vi glædes ved synet af den første gule citronsommerfugl en solskinsdag i februar eller af den farvestrålende dagpåfugleøje, der flakser omkring i staudebedet. Men sommerfugle er også natsværmere, som man ikke ser så meget til, da de først er aktive om aftenen, og møl, der ofte er små, gråbrune kræ. Men også de har har deres egen skønhed og poesi, når man først får øjnene op for dem. De fleste af de sommerfugle, der omtales i denne bog, kan man træffe i en almindelig villahave, og med en blomsterrig have kan man lokke flere til.Illustreret med fotos og tegninger af Peter Nielsen.Forfatter er Susanne Harding, insektøkolog, der også har skrevet bogen "Vilde bier og biplanter" i samme serie bøger.

 • - til den nye klimabevægelse
  af Jørgen Steen Nielsen
  118,95 - 162,95 kr.

  Klimaændringerne rammer nu med ubønhørlig kraft. Samtidig eskalerer den økonomiske ulighed mellem mennesker i de fleste lande. Denne dobbelte har udløst to bevægelser: De unges klimaoprør for at få forældregenerationen til at tage ansvar samt et spirende socialt oprør med krav om retfærdig omfordeling – tilsammen et krav om grundlæggende forandringer af måden, vi har indrettet økonomien og samfundet på. I SOM GJALDT DET LIVET advarer Jørgen Steen Nielsen om de truende perspektiver, beskriver det nye oprør og appellerer om reaktivering af demokratiet og aktiv inddragelse af borgerne som eneste vej ud af den dobbelte krise. Er det muligt? ”Vi ved ikke, at det er umuligt,” svarer forfatteren. Jørgen Steen Nielsen (f. 1952) er biolog, forfatter, tidligere chefredaktør og mangeårig miljøjournalist på Dagbladet Information, hvor han har dækket den økologiske krise i mere end 30 år. Vinder af Cavlingprisen i 2003. Forfatter til Fra Frihedens slagmarker (2004), Den store omstilling – fra systemkrise til grøn økonomi (2012), På den anden side – en rejse i omstillingens grænseland (2015), og Hvad skal vi med landbruget? (2016).

 • af Tim Spector
  167,95 - 217,95 kr.

 • af Ed Yong
  107,95 - 197,95 kr.

 • af Elif Shafak
  112,95 - 117,95 kr.

 • - Små handlinger der gør en stor forskel
  af Signe Wenneberg
  67,95 kr.

  Signe Wenneberg har muntert og helt uden løftede pegefingre samlet en række nemme og overkommelige forslag til ting, man kan gøre i hverdagen, så miljøet tilgodeses – og livet bliver bedre for os alle sammen. Batter de små grønne tiltag, man selv kan bidrage med, overhovedet i det store spil? JA det gør de!Det er jo ingen hemmelighed, at mennesker over hele jorden driver rovdrift på ressourcerne, Hvordan kan forskere, miljøorganisationer, FN og den sunde fornuft have alt for døve øren i så mange år om, at vores livsstil er uforenelig med et bæredygtigt samfund. Måske fordi vi ser de nødvendige ændringer i livsstil og vaner som ofre? Som noget vi skal give afkald på? Noget, der vil betyde, at livet bliver mindre godt lige nu? Vi er den første generation, der har mærket konsekvenserne af klimaforandringerne, og vi er den sidste, der kan gøre noget ved dem – for det kan let blive for sent! Så med selv den mindste lille ændring imod en mere miljøvenlig livsstil, kan du være med til at skabe en grønnere verden.Pressen skriver:»Gode og overkommelige råd til en grønnere hverdag. […] En fin lille og let læst bog, der kan give stof til eftertanke om, hvordan man kan ændre sin hverdag, sine forbrugsmønstre og samtidig skabe en grønnere verden. […] for dem, der ønsker hurtig inspiration til et grønnere liv.«– Peter Martin Jørgensen, Lektør

 • - En historie om vores fremtid
  af David Wallace-Wells
  162,95 - 219,95 kr.

  Vi ved godt, det ikke rigtig er, som det skal være. Vi støder på historierne drypvist. Ser dem tale om opvarmning i nyhederne. Læser om havniveauet i avisen. Hører, at nogen taler om klimaflygtninge. Men intet sted får vi det fulde billede. Og det går ikke mere. For det er værre, meget værre, end vi måske tror. David Wallace-Wells bog ‘Den ubeboelige klode’ er blevet et fænomen. I en på én gang ængstelig og dybt indigneret (næsten rasende) bevægelse, vælger han at se klimaforandringerne og konsekvenserne i øjnene. Baseret på massiv research af de data, vi har, og interview med de forskere, der ved mest, tegner Wallace-Wells et billede af, hvad det faktisk betyder for vores klode, civilisation og fremtid, hvis temperaturerne stiger de 4 grader på 100 år, FN siger kommer – eller de 5, 6 eller måske 8 grader, forskerne frygter. Det første, vi må indse, er, at langsomheden i klimaforandringerne er en myte. De forandringer, vi kommer til at se, inden vi har betalt huslånet færdig og vores børn har fået studenterhue på, vil være enorme og ødelæggende – selv ud fra konservative forudsigelser. Når vi bliver gamle, vil vores verden og samfund være gennemgribende forandret, og vi vil kunne se malariamyg flyve i Københavns gader (hvis byen stadig er oven vande), mens massive strømme af mennesker er på flugt, fordi store dele af vores planet ikke længere kan være hjem for nogen. Millionbyer og handelscentre vil synke under vand. Skovbrande æde sig igennem verdens lunger. Infrastruktur som el og rindende vand være en luksus. Verden vil mangle mad. Spørgsmålet er, om vi når at gøre bare lidt, noget, eller ingenting? Ansvaret hviler hos én generation. Vi har kendt til klimaforandringerne i over 30 år. I den tid har verden udledt halvdelen af al CO2 udledt i verdenshistorien. Du og jeg er gået ind i vor tids største krise med lukkede øjne. Det er tid at åbne dem.

 • af Søren Ryge Petersen & Jens H. Petersen
  72,95 - 231,95 kr.

  Alle kender det. At når vores børn er blevet et-to år gamle, begynder de at sige ord, at snakke. Hele den synlige, fysiske verden får navne, og når den lille bliver 3-4 år, kommer vi til blomsterne. De er derude i naturen. De står langs vejene, inde i skovbrynet og på de braklagte marker. Men hvad hedder de alle sammen? Det ved bedstefar – i dette tilfælde ingen mindre en Søren Ryge Petersen. Han lærte dem nemlig i dén alder, for 70 år siden og videregiver her, som han holder af og aldrig har glemt dem. Hver blomst beskrives botanisk, men ikke mindst øser Søren Ryge af sine erindringer med blomsterne omkring og fortæller om en tid, hvor det var helt almindeligt at kende navnene og udseendet på de vilde blomster i vores alle sammens natur.En viden, der er mere relevant end nogensinde før for både store og små – ikke mindst i en tid, hvor det er nødvendigt at passe på og ikke mindst nyde naturen med dens mange forskellige smukke, sjove og nogle gange mærkelige blomster.

 • af Isabella Tree
  292,95 kr.

  THE SUNDAY TIMES BESTSELLER'Important and empowering' - BENEDICT CUMBERBATCH'Get this great guide and be inspired' - STEPHEN FRY'A handbook of hope ... Buy it, read it, start changing things right now' - JOANNA LUMLEY_______________The enormity of climate change and biodiversity loss can leave us feeling overwhelmed. How can an individual ever make a difference?Isabella Tree and Charlie Burrell know firsthand how spectacularly nature can bounce back if you give it the chance. And what comes is not just wildlife in super-abundance, but solutions to the other environmental crises we face.The Book of Wilding is a handbook for how we can all help restore nature. It is ambitious, visionary and pragmatic. The book has grown out of Isabella and Charlie's mission to help rewild Britain, Europe and the rest of the world by sharing knowledge from their pioneering project at Knepp in Sussex. It is inspired by the requests they receive from people wanting to learn how to rewild everything from unprofitable farms, landed estates and rivers, to ponds, allotments, churchyards, urban parks, gardens, window boxes and public spaces.. The Book of Wilding has the answers._______________'Brilliantly readable and incredibly hard-working' - HUGH FEARNLEY-WHITTINGSTALL'A deep, dazzling and indispensable guide to the most important task of all: the restoration of the living planet' - GEORGE MONBIOT

 • - Glimt af miljø- og klimakampens historie
  af Jørgen Steen Nielsen
  202,95 - 272,95 kr.

  I et halvt århundrede har vi både kæmpet mod og for naturen. I jagten på velstand og vækst har vi undergravet miljøet. Samtidig har vi siden begyndelsen af 1970’erne forsøgt at dæmme op for ødelæggelserne og stille om til et bæredygtigt samfund.I klimakatastrofens skygge kan det for dagens unge se ud, som om vi er ved at tabe. I virkeligheden har miljøkampen gennem de sidste 50 år vundet mange sejre. Tilbage står globale miljømæssige trusler, som fordrer, at vi lærer af historien og forstår, hvilken kraft, der kan mobiliseres, når mennesker handler i fællesskab.Jørgen Steen Nielsen har fulgt kampen hele vejen. I "Vejen hjem til Jorden" fortæller han glimt af miljøkampens historie og viser, at håbet er intakt.

 • af Ben Wilson
  167,95 - 217,95 kr.

 • af Laurie King & Miriam Lancewood
  147,95 kr.

 • af Brendan Wenzel
  197,95 kr.

  Sig hej til HEJ! HEJ! er en smukt illustreret børnebog for de 2- til 5-årige, fuld af skønne dyr og sjove rim. En stor bog til de små om forskelle, ligheder og fællesskab – og et finurligt indblik i den mageløse og mangfoldige dyreverden. Og så er der vigtig pointe med det hele. For mange af dyrene er ved at forsvinde, og det er med at møde dem nu og forstå deres store betydning for kloden, hvis vi skal nå at handle og gøre noget.

 • af Ed Ikin & Royal Botanic Gardens Kew
  307,95 - 346,95 kr.

 • af Lene Beier
  72,95 - 231,95 kr.

  Aldrig før har så mange ønsket at få en mere vild have. Men hvordan kommer man i gang, og hvad skal man gøre anderledes?TV-værten Lene Beier elsker sin have, for her er plads til pindsvin, insekter, fugle, blomster og selvfølgelig ukrudt. Men alligevel vil hun gerne vide endnu mere om den vilde natur. Derfor tager Lene Beier os med rundt i Danmark for at se, hvordan forskellige haveejere griber netop det an.VILDERE HAVE er historien om Lene Beiers egen frodige have, fortællinger fra otte spændende steder og ekspertens råd om biodiversitet. Og så er bogen fuld af smukke, inspirerende billeder og tips til alle, der gerne vil have mere vildskab ind bag hækken.

 • - Beretninger fra klimafronten
  af Robert Zola Christensen & Sebastian H. Mernild
  118,95 - 160,95 kr.

  Gennem mere end 10 år har forfatteren Robert Zola Christensen rejst i hælene på den kendte danske klimaforsker Sebastian H. Mernild. Sammen har de to været på ekspedition til nogle af verdens mest fjerne egne for at dokumentere, hvad det forandrende klima gør ved vores klode. For der hersker ingen tvivl. Klimaet er under enorme forandringer. Der bliver målt stigende vandstande mange steder, det er blevet varmere, og isen smelter på polerne. Konsekvenserne er enorme.I Da kulden forsvandt tager Sebastian H.  Mernild og Robert Zola Christensen os med ud på Indlandsisen for at bore efter is i flere kilometers dybde, vi er fanget i en snestorm højt oppe i Andesbjergene, og så møder vi de mennesker, der må forlade deres hjem, fordi klimaet tvinger dem væk.Bogen er en barsk og samtidig livsbekræftende reportagerejse til klimafronten, hvor to venner – naturvidenskabsmanden og humanisten – dokumenterer den brutale og uundgåelige udvikling, vi alle er vidne til, og sammen reflekterer de to over, hvad der skal til for at fylde fremtiden med håb.

 • - Om antropocæn kunst
  af Ralph Sonne
  182,95 kr.

  Denne bog illustrerer, hvordan kunstnere verden over på hver deres måde forsøger at bidrage til løsningen af den globale økologiske krise. Ralph Sanne (f. 1946) er cand.scient. i biologi, geografi og geologi.

 • af Heidi Roop
  187,95 kr.

  “What can I do, personally, about the climate crisis? [Readers] often ask us a version of this question....[Roop] says that civic engagement is one of the most effective ways for individuals to make a difference and to avoid feeling overwhelmed by the climate crisis....Ask yourself, what are you passionate about? Using this passion may motivate you to help shape the future of your community.”—The New York Times Climate Forward newsletterThis must-have book shows us WHY we need to take action now to combat climate change and then, critically, HOW, through easy-to-understand language and fascinating infographics that offer each of us varied and doable solutions to the overwhelming challenges facing our planet. As more focus is put on climate science, there is a need for each of us to learn how we can change our habits in our home, communities, and government to save our planet. Enter The Climate Action Handbook. A visually stunning guide, it does what no other climate change book manages to do: it's approachable, digestible, and offers the average person ideas, options, and a roadmap for action. It also offers hope—often overlooked in climate change conversations. Climate actions can create near-instantaneous improvements in air quality and can offer ways to address societal inequities, green our communities, save money, and build local economies. Stunning and creative infographics help anyone easily grasp the many challenges facing our planet, as well as how every action—be it on the individual, local, or government level—matters.  From food and fashion choices, rethinking travel, greening up our homes and gardens, to civic engagement and championing community climate planning, Dr. Heidi Roop shares 100 wide-ranging ways that readers from all walks of life can help move the needle in the right direction.  Actions include: • Cutting down on food waste • Reducing your driving speed • Voting in every election • Using the cold-water cycle on your washing machine • Supporting healthy soils in your gardens and community green spaces • Engaging in local climate action planning • Preparing an emergency kit for your home • Deleting unused emails and online accounts • Swapping out milk for nondairy alternatives like oat milk • Opting for slower shipping whenever possible • Regularly maintaining and clean your heating and cooling systems • Engaging in climate conversations at work and at home And many more!Return to this invaluable resource again and again to discover a roadmap for action and much-needed hope. What will your climate journey look like?

 • - En unaturlig naturhistorie
  af Elizabeth Kolbert
  235,95 kr.

  En skelsættende og central bog om verdens fremtid og masseudryddelsen af planetens artsrigdom, der udspiller sig for øjnene af os. I løbet af den sidste halve milliard år har der været fem masseudryddelser, hvor mangfoldigheden af liv på jorden er faldet pludseligt og dramatisk. Forskere verden over registrerer i øjeblikket en sjette udryddelse af arter, der spås til at blive den mest omfattende siden asteroide-nedslaget på Yucatanhalvøen i Mexico for 66 millioner år siden, da dinosaurerne blev udslettet. Men denne gang kommer katastrofen ikke udefra. Det er os, der skaber den: menneskeheden.I Den sjette masseuddøen formidler videnskabsjournalist og forfatter Elizabeth Kolbert feltarbejdet i biodiversitetens frontlinje, som snesevis af forskere inden for et halvt dusin discipliner har foretaget gennem de seneste årtier. Hun tager almindelige læsere med derud, hvor masseudryddelsen er i fuld gang: til bunden af dybhavet, hvor geologerne studerer borekerner og dokumenterer krisen i oceanerne; til trægrænsen, der klatrer højere og højere op ad Andesbjergene til stor bekymring for botanikerne; til Great Barrier Reef, hvor havbiologerne ser livet rinde ud i korallerne. På levende og øjenåbnende vis introducerer Elizabeth Kolbert også læseren til et dusin utrolige arter, som for nogles vedkommende allerede er væk, mens andre står over for udryddelse og kun holdes i live i unaturlige omgivelser, for eksempel den panamanske gyldne tudse, alkefuglen og sumatranæsehornet.Gennem sine beretninger fra felten leverer Kolbert en bevægende beretning om udryddelsen af arter, der finder sted overalt omkring os, og samtidig undersøger hun artsudryddelsens begrebshistorie, fra pioneren Georges Cuvier i Paris i 1800-tallet og frem til i dag, hvor det snart står klart for enhver, at udryddelsen er et faktum, og at menneskeheden bærer et hovedansvar. Det bliver næppe de syv vidundere, månelandingen og internettet, som vil stå tilbage som menneskehedens verdensarv, men den sjette udryddelse. Som Kolbert skriver, tvinger det os til at genoverveje det grundlæggende spørgsmål om, hvad det vil sige at være menneske.Elizabeth Kolbert vandt en Pulitzer Prize for Den sjette masseuddøen, og den er nr. 1 på The Guardians "100 Best Nonfiction Books of All Time".

 • af Mira Illeris & Esben Schultz
  230,98 kr.

  Bogen om Permakultur giver en klar, let forståelig og opdateret introduktion til begrebet, visionen og den praktiske anvendelse af permakultur:*”Permakultur er en helhedstankegang, der giver de teknikker og redskaber, der skal til for at genopbygge naturressourcerne og bremse de klimaforandringer, som allerede er godt på vej til at nedbryde vores naturgrundlag og kaste verden ud i en uoverskuelig og katastrofal situation. Permakultur giver det nødvendige modspil. Med permakultur, kan vi i løbet af en forholdsvis kort årrække, opnå en CO2 neutral livsstil og endda nå frem til en livsstil, der direkte modvirker klimaforandringerne ved at lagre kulstof.”* Bogen begrunder nødvendigheden af permakultur og kommer hele vejen rundt med konkrete løsninger til:– skovhaver og højbedsdyrkning – skovlandbrug og dyrehold– holistisk afgræsning og permakulturel korndyrkning– kulstoflagrende lavenergi huse af lokale materialer – lokale energiløsninger – akvakultur og spildevandsrensning – land-bynetværk og meget mere så vi kan handle i praksis. Alt sammen understøttet af fotos fra mere end 60 permakultur projekter i Skandinavien. Bogens forfattere er centralt placeret i den skandinaviske permakultur bevægelse og har 20 års erfaring med anvendelse og udvikling af permakultur i praksis. De har fra starten redigeret det nordiske Tidsskrift om Permakultur.

 • af Robert J. Marquis & Suzanne Koptur
  728,95 kr.

 • af Irus Braverman
  285,95 - 1.227,95 kr.

 • af Greta Thunberg
  247,95 - 296,95 kr.

 • af Nadine Barth
  575,95 - 873,95 kr.

  Some of Nick Brandt's subjects are humans, some are animals, but they all are creatures of equal and obvious personhood. The overwhelming sense in the photographer's ongoing global series The Day May Break is that they are all figuring out how to live in a new world. Each has arrived at the shoot at Senda Verde wildlife sanctuary in Bolivia through their own cascade of tragedy. Both extreme droughts and floods have destroyed people's homes and livelihoods. Victims of habitat destruction and wildlife trafficking, the animals are rescues that can never be released to the wild. People and animals were photographed in the same frame and indeed convey a sense of connectedness through a shared fate. Fog is the unifying visual, symbolic of the natural world rapidly fading from view; and an echo of the smoke from wildfires, intensified by climate change, devastating so much of the planet. But in spite of their loss, these people and animals are survivors, pioneers entering the new phase our world has reached. In The Day May Break they share their powerful stories.This set includes the volumes The Day May Break and The Day May Break - Chapter Two.NICK BRANDT (*1964, London) studied painting and film at St. Martin's School of Art, London. In 1992 he moved to California, where he still lives today. Since 2001, he has documented the destructive impact that humankind is having on the natural world and, as a result, on humans themselves. Chapter One of his seminal series The Day May Break featured photographs taken in Zimbabwe and Kenya in late 2020. Chapter Two, shot in Bolivia in 2022, is the first time in his 20 year career that Brandt has made work outside of Africa.

 • af Geraldo Wilson Fernandes, Milton Barbosa & Yumi Oki
  1.527,95 kr.

 • af David Rodríguez-Rodríguez & Javier Martínez-Vega
  978,95 - 1.027,95 kr.

  This book addresses the effectiveness of existing protected areas at conserving the diversity of genes, species and ecosystems on land and at sea. The book synthetizes the main biodiversity conservation outcomes of protected areas in the 2010-2019 decade, drawing on a systematic literature review of scientific publications and case studies from around the world demonstrating successes and failures. It provides region-specific results for land and sea ecosystems as well as for developed and developing countries. It also reviews current methodological approaches used to assess protected area effectiveness. The work is timely, since there is growing concern on the global biodiversity crisis among researchers, government organizations and the general public, as demonstrated by the 2030 targets established by the UN Sustainable Development Goals for Life Below Water (SDG 14) and Life On land (SDG15). The book is written in an easy and enjoyable style using numerous pictures, tables and graphs to make the content more engaging and understandable. The main intended audiences of the book are academics, from post-graduate students to university lecturers, and senior researchers in the fields of biodiversity conservation, sustainable development and environmental policy, as well as protected area managers and practitioners.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.