Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.
Vinen til maden er Berlingske Tidendes mad- og vinskribent Søren Franks bud på, hvordan man matcher vin og mad, så begge dele kommer bedst til udtryk og den samlede oplevelse bliver så harmonisk som muligt - det lykkelige ægteskab mellem vin og mad. Forfatteren gennemgår først vinens smagselementer og de overordnede retningslinjer for, hvad der passer sammen. Dernæst følger i bogens hoveddel en gennemgang af råvarer og retter med gode råd om, hvilke vine som egner sig til. Alle de almindeligt kendte råvarer er der - og en hel del af de mere sjældne og eksotiske. Retterne spænder fra det dagligdags med frikadeller og brun sovs til det mere eksklusive.
En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.
At fremstille sine egne pølser er ikke så svært, som man skulle tro. Med ganske enkle midler kan enhver kaste sig over pølsemageriets ædle, men glemte kunst. Hjælpen til at komme i gang kan man hente i denne første kogebog på dansk, der giver anvisninger på, hvordan man kan tilberede sine egne velsmagende pølser. Bogen er spækket med de bedste grundopskrifter, som man selv kan variere efter personlig smag. Bogen er forsynet med en historisk beskrivelse af dansk pølsemageri - der altid har hentet inspiration fra det store udland - og derudover beskriver den alt om hygiejne, teknik, råvarer og konservering. Forfatteren har i 25 år har oparbejdet en elementær viden og erfaring om emnet og har desuden “stået i lære” hos sin svigerfar, der var slagter og pølsemager.
Bogen er en opslagsbog om fremstilling af vin. Den giver svar på alle de spørgsmål, der kan dukke op undervejs, hvad enten det gælder fremstillingen hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine, valg af redskaber, frugtsorter, måling af alkoholprocenter, sød- eller tørhedsgrad o.m.a
FIND VELSMAGENDE BØNNER • BRUG BARISTA TEKNIK • 100 KAFFEOPSKRIFTER FRA HELE VERDENEr du vild med kaffe? Server ekcellent kaffe i dit hjem ud fra bogens forklaringer, der skridt-for-skridtviser, hvordan du tilbereder bønnerne, håndterer de mange bryggeteknikker og laver smuk latte art som en barista.•Mere end 100 autentiske opskrifter fra rundt omkring i verden vil glæde din gane inklusiv hvid kaffe, frappé mokka, affogato og café au lait.•En guide til verdens bedste kaffebønner, der sorterer Arabica fra Robusta og Typica fra Bourbon og giver dig et stort overblik over verdens kaffeproduktion. VILD MED KAFFE giver dig alt, hvad du har brug for til en perfekt kop kaffe.
Dansk vin er i disse år i stor udvikling, både hvad angår druevine, frugtvine og destillater. Denne bog giver et unikt indblik i, hvor den danske vinbranche er på vej hen, når der gæres på danske vindruer, frugt og bær. Bogen indeholder over 30 portrætter fra danske vinproducenter, og er samtidig et overflødighedshorn af flotte billedillustrationer fra de medvirkende vinproducenter. Derudover artikel om fremtidens vinklima, danske druesorter, og om dansk vin på danske toprestauranter.
Spegepølser er en af de ældste og mest udbredte konserveringsmetoder. Der er stor forskel på en sønderjysk spegepølse og en spansk chorizo. Der er forskellige traditioner og kulturer rundt om i Europa, og alligevel har de forskellige spegepølser eller salamier meget tilfælles. Bogen giver en grundig indføring i, hvordan man hjemme i sit eget køkken kan lave de mange forskellige spegepølsespecialiteter. Samtidig bliver læseren taget med på en rejse i Europa, hvor forfatterne har besøgt over 30 forskellige pølsemagere, som med stolthed og entusiasme fortæller, hvordan de fremstiller de fantastiske pølser. Forfatterne har eksperimenteret meget med at lave spegepølser, både efter dansk tradition, hvor pølserne røges, men også efter traditioner i Italien og Spanien, hvor spegepølser blot tørres med eller uden brug af skimmelkultur. Med denne bog lægger forfatterne op til, at læseren selv får lyst til at eksperimentere med fremstilling af spegepølser hjemme i køkkenet.
De to tørstige gartnere står i spidsen for en hjemmebryg revolution!Richard Hood og Nick Moyle forklarer hvordan du kan skabe dine egne lækre alkoholiske drikke overraskende hurtigt, nemt og uden at det koster en formue. Ud fra deres to passioner - alkohol og havedyrkning - vil de to kendte engelske "Tørstige Gartnere" inspirere dig til at forvandle en overskudshøst i din have, et besøg på en frugtplantage eller et besøg i et supermarked til et fantastisk udvalg af drinks.Fra pære- og ingefærcider og vikingeøl til hindbær- og timian-whisky og limoncello, vil de 70 opskrifter i "Bryg det selv" bringe dit hjemmebryg til nye højder.Bogen gennemgår hovedtrækkene i hver drinks fremgangsmåde, afliver myter, hylder eksperimenterer og viser den ufarlige videnskab bag fermentering. Tag med på deres hjemmebrygs-odysse
Bogen "Den nøgne øl" er skrevet af den anerkendte, danske øl-skribent Christian Andersen og Jens Eiken, brygmester og farmaceut med en lang og præmieret karriere indenfor nogle af verdens største bryggerier. De vil med bogen sætte pilsneren på både ølentusiasternes og den almindelige øldrikkers dagsorden. Bogen skal genrejse respekten for det gode pilsnerøl.Selvom historien om pilsneren er den måske væsentligste fortælling i øllets 7000 år lange historie, lever pilsneren desværre en lidt hengemt tilværelse hos den moderne øldrikker.Den nøgne øl beskriver pilsneren som en raffineret drik.Bogen byder læseren på viden om pilsneren og giver hende/ham lyst til at udforske dens mange sensoriske udtryk. Bogen er bl.a. skrevet på baggrund af studieture til USA, Tyskland og Tjekkiet. Der er interviews med verdens bedste pilsner-bryggere og anmeldelser af deres og mange andre bryggeres pilsnere. Aromaer og smage beskrives nøje, og bogen indeholder den hidtil mest tilbundsgående sensoriske beskrivelse af pilsneren.Bogen beskriver de mange forskellige typer og undertyper af pilsnere, men vil også lancere nye, alternative underkategorier.Et nyt smageskema udviklet særligt til pilsneren vil også være en af bogens nyheder.Til ølbryggerne præsenteres 10 opskrifter på kendte, legendariske pilsnere samt nyudviklede pilsnere, så professionelle såvel som håndbryggere selv kan forsøge at lave deres egne pilsnere.
Konserveringsteknik 2 omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der bruges i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi, samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Bogen anvendes som både lærebog og opslagsværk.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5: Kvalitet og holdbarhed (bl.a. en omtale af forskellige råvarer og deres forbehandling)EmballageKuldeteknologiKølingFrysningKonserveringsteknik 2 indeholder kapitlerne 6-13:TørringRøgningSaltningKemisk konserveringFermenteringVarmekonserveringStrålingskonserveringTab i næringsværdiDesuden er der et meget omfattende stikordsrgister.
Du må ikke genopvarme persille... Der findes et væld af husmorråd om madvarer, og du bruger måske flere af disse råd i dit eget køkken. Men kan man nu stole på dem alle sammen? I denne bog går to ernæringseksperter bag om 100 af de mest udbredte myter om tilberedning og smag af fødevarer, hygiejne og økologi og undersøger, om de har hold i virkeligheden. Du finder blandt andet svar på, om økologiske fødevarer er sundere end konventionelle, og om det er sandt, at honning kan holde sig for evigt. Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører – så gør som forfatterne, og spis brød til! Om forfatterneMarianne Zangenberg Lynggaard er cand.scient. i human ernæring og lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen, VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen. Hun er oplægsholder, skriver på bloggen Ernæringskommentaren på folkeskolen.dk og arbejder for bedre rammer for mad i folkeskolen. Sara Juul Østergaard er klinisk diætist og cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi.Hun arbejder som lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen,VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen, holder foredrag og er inkarneret madentusiast.
Konserveringsteknik omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der anvendes i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5:1. Kvalitet og holdbarhed2. Emballage3. Kuldeteknologi4. Køling5. Frysning
Revideret og udvidet udgave.Ernærings- og fødevareleksikon anvendes primært som håndbog for studerende, der er under uddannelse til professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i Human Ernæring, Klinisk Diætetik, Cateringledelse. Sundhedskommunikation eller Produktudvikling. Hertil kommer uddannelser til ernæringsassistent, hjemkundskabslærer, procesteknolog, levnedsmiddelkandidat/ -ingeniør,farmaceut eller læge.Opslagsordene i Ernærings- og fødevareleksikon dækker fagområderne ernæringsfysiologi, diætetik og kostlære samt fødevareteknologi, -kemi, -mikrobiologi og -hygiejne.
Produktion af en god æblecider kræver gode æbler og fantastiske æblesorter. Æblesorter er et skattekammer af lækre smags-, aroma- og flavourindtryk, og der gemmer sig et væld af spændende og velsmagende krydsninger mellem æblesorterne. Denne bog præsenterer tre gode udførlige opskrifter på æblecider produceret med forskellige bryggemetoder og teknikker, som du nemt kan producere hjemme i køkkenet. Dertil præsenteres forskellige gærtyper, der er yderst velegnet til at brygge en god æblecider. Der gives en lang række bud på, hvordan du kan krydre smagen af en god æblecider, så du nemt kan videreudvikle på smagsprofilen af æblecideren derhjemme. Der er gode råd om opbevaring og holdbarhed samt et indblik i mikrobiologiske forbehold og klassiske fejl, som bør undgås ved produktion af æblecider. For at undgå madspild, så er der et par opskrifter på æblekager bagt i ovnen samt en god æblekage med flødeskum. Ernæringsmæssigt gives der et lille indblik i indholdet i rå æbler, herunder indhold af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne. Der er smagsprofiler og smagstest af 34 æblesorter indkøbt i danske supermarkeder, og dertil gives der et indblik i historien bag mange af de danske æblesorters oprindelse og udvikling. På den måde er det enkelt at vælge de bedste æbler til en god hjemmelavet æblecider, æblemost samt en god æblekage. Bogen er målrettet alle, der vil prøve kræfter med en egenproduktion af æblecider hjemme i eget køkken. Bogen er også målrettet alle, der blot gerne vil vide mere om æblernes historie, smag og sensoriske profil. Det er ikke særlig svært at producere en rimelig eller endog en rigtig god cider. Uddrag af bogenIngrid Marie-æbler er oprindeligt fra Flemløse i Assens kommune på Syd- og Vestfyn. Ingrid Marie-æbler blev fundet af lærer K. Madsen, der opkaldte æblet efter sin afdøde datter. Der skitseres også en klon af Ingrid Marie-æblet, som fik navnet ”Karin Schneider”, men dette navn slog ikke rigtigt igennem. Sunrise-æbler er oprindeligt et æble fra Canada og en krydsning mellem æblesorterne McIntosh og Golden Delicious. Æblesorten McIntosh har lagt navn til Macintosh-computeren (Mac) hos Apple Inc. Et bid af et Sunrise æble er også en lille bid af både canadisk og amerikansk historie. Bon appetit. Om forfatteren 'Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske metoder og analyser af fødevarer, ingredienser og måltider samt fødevarekvalitet. Michael René har undervist i sensorik, statistik og fødevarekemi siden 2006. Michael René har beskæftiget sig professionelt med sensorik og smagstest siden 1998 og har produceret æblecider i mere end 12 år. Han arbejder desuden for den danske presse på tv, i radio og den trykte presse som både fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt over tusinde fødevarer igennem årene. Af den årsag faldt det naturlige valg på en gennemgang og en smagstest af æblesorter indkøbt i danske supermarkeder. Samt en gennemgang af produktionen af hjemmelavet æblecider ud fra et smagsmæssigt perspektiv.
Kryddersnaps er essensen af anvendt botanik; natur- og kulturhistorie tilsat sol og fine naturoplevelser. Tilmed er det let og ret enkelt at opnå gode resultater. Der skal hverken koges, steges eller brases. Man tager blot nogle velegnede plantedele og lader dem trække i alkohol i passende tid, inden man på ny adskiller planter og væske Forbløffende mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse – og der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. Samtidig kan man bruge snapsene som et alternativt herbarium, og hver gang man tager sig en dram, huske man, hvor man plukkede den pågældende plante. Peter Friis Møller har gennem livet opbygget et stort ´flaske-herbarium´ og i denne bog giver han sine bedste opskrifter videre. Forfatteren er forstkandidat og naturhistoriker. Han arbejder som deltidsansat på GEUS og som selvstændig konsulent med bl.a. vegetationshistorie, naturlig skovdynamik og naturforvaltning. Skriver hver uge om have og natur i Weekendavisen og er forfatter og medforfatter til en række bøger, bl.a. Danmarks insekter, Danmarks træer og buske, Danmarks Skove og Skovene (Naturen i Danmark). Susanne Weitemeyer har tegnet de smukke planter.
Hvad sker der i hjernen, når du drikker vin? Gør man klogt i at holde hvid januar? Er kvinder dygtigere vinsmagere end mænd? Hvorfor giver nogle vine hovedpine og andre ikke? Hvordan husker man sin vinsmag? Hvilken vin til hvilken mad? Hvordan afkoder man vinens smag foran vinhylden? ‘Kvinder og vin’ er en opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra den nysgerrige vindrikker. Tilgangen er uprætentiøs til trods for den grundige research bag svarene. Kvinder køber og drikker vin på lige fod med mænd. Alligevel er den gængse litteratur på området ofte bygget op om den tilgang, mænd har til vindrikning. Kvinder tænker vin anderledes. Kvinder vil gerne have den gode historie, men tænder sjældent på nørdet vinviden om jordbundsforhold, gæringsteknikker eller dyre kultvine. Vin er lig med livskvalitet, og kvinder er nysgerrige efter at få det bedste ud af vinen. Derfor er bogen delt op i fem hovedafsnit:‘Kvinden som vindrikker’ – Læs om, hvordan alle sanser sættes i spil, når du drikker vin.‘Kvinden som vinkøber’ – Lær din vinsmag at kende og brug det aktivt, når du handler vin.‘Kvinder, vin og mad’ – Lær at forstå vin fra et mad- og vinmatch-perspektiv.‘Kvinder i vin’ – Læs om danske kvinder, der har været pionerer inden for vin i Danmark, og gå i deres fodspor.‘Kvinder, vin og helbred’ – Læs bl.a. om de syv faktorer, der afgør, hvordan din krop håndterer alkohol og om, hvordan sund nydelse af vin ikke alene er mulig, men også enkel at gennemføre i praksis.Bogen tager sit afsæt i den kvindelige vindrikker, og såvel kvinder som mænd kan have glæde af at læse den.
Kan man bruge sennep i kager, desserter og supper? Ja, bestemt. De fleste danskere anvender sennep i dagligdagen, men for de fleste gælder det, at sennep kun bruges til et fåtal af retter, især i forbindelse med pølser. Det bør der laves om på, for sennep kan højne smagsoplevelsen i en bred vifte af retter – lige fra forretter over supper og hovedretter til efterretter og kager. Det er der mange, særdeles lækre eksempler på i denne bog. Fornøjelsen ved at udvide brugen af sennep bliver endnu større, såfremt man laver sin egen sennep. Hvordan det gøres, finder man svaret på i denne bog. Det er meget lettere, end de fleste tror – og det bliver hurtigt til en spændende hobby.Men denne bog indeholder ikke kun opskrifter på og med sennep. Den fortæller også senneps spændende historie, som spænder over mange tusinde år. Derudover er der kapitler om senneps biologi, sennep i Bibelen og senneps rolle i sundhedens tjeneste.
Slagterbogen, , er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have.Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele:1: AlmentHygiejne, konservering, emballage, værktøj og beklædning, arbejdsmiljø.2: Salg og serviceDetailhandel, kunden, forretningen, slagterafdelingen, slagterafdelingens varer, detailslagteren, fremtiden, regnskab, kalkulation.3: Kød - tilberedning og tilbehørKøds egenskaber, ernæring, mejerivarer, æg, fisk og skaldyr, drikkevarer, varmebehandling af kød, charcuteri, portionering.4: Kød fra produktion til opskæringKødproduktion, dyrevelfærd, slagtning, opskæring.5: PølsemageriPølsemageriproduktion, udvalgte recepter, tilsætnings- og hjælpestoffer, krydderier, saltning, røgning, tarme, helt pålæg og røgvarer.Overalt er den krydret med illustrationer og forklarende eksempler. Bogen egner sig også som opslagsværk, blandt andet for svende og mestre.
En tur i kaffens fascinerende verden. Man skal bruge mere end ét menneskeliv, hvis man vil opnå et virkeligt kendskab til denne subtile verden og lære at genkende og skelne mellem de tusinder af forskellige smage og dufte, der findes i denne drik.Kaffens tid er kommet, fuld af traditioner, hekserier og eventyr.Rejs ud, alene, eller sammen med venner, og stift bekendtskab med kaffens geografi, i Afrika, i Sydamerika, og i Mellemøsten.Læs i denne bog og få viden om de mange forskellige kaffesorter og de enkelte landes ritualer. Bliv inspireret af klassiske og eksotiske opskrifter på brygning og 20 retter, hvor kaffe indgår, og tag med på en tur rundt i Afrika og Sydamerika ved ´kaffetid´.
New edition of the essential handbook for all whisky lovers
5 Performance Criteria . 3 Establishment of Acceptance Criteria . 4 Application of Acceptance Criteria . 97 CHAPTER 5-ESTABLISHMENT OF MICROBIOLOGICAL CRITERIA FOR LOT ACCEPTANCE . , . , . 2 Purposes and Application of Microbiological Criteria for Foods . 4 Types of Microbiological Criteria . 5 Application of Microbiological Criteria .
Hvad er det med chokolade? Et produkt, der ofte bliver forbundet med ord som glæde, kærlighed og lyst, og et produkt, der til alle tider har været elsket. Denne delikatesse findes nu i bogform.Her finder du alt, du behøver at vide om chokoladens populære spise: historie, fremstilling, kuriosa og meget mere. Det er bogens mål at give læseren så meget viden og inspiration om chokolade, at nydelsen når nye højder. Hertil er bogen udstyret med 36 fristende chokoladeopskrifter illustreret med forførende fotografier, der med sikkerhed vil inspirere såvel novicen som den erfarne hjemmebager til at bryde ud i kreativitet. Du vil blandt disse opskrifter finde klassikere som chokoladetrøfler og chokoladefondue, men også mere innovative kreationer som chilichokolademuffins og calvados-chokoladeparfait.Örjan Westerlund, forfatter til en række bøger om mad og drikke, heriblandt en tidligere bestseller om chokolade, bidrager med såvel generel som mere dybdegående viden om chokolade på en både humoristisk og informativ måde. Eliq Maranik har samlet sine favoritopskrifter, både klassikere og nyere påfund, og forsynet dem med fotografier, der vil få dine tænder til at løbe i vand. Velbekomme!
Glutamine is the most abundant amino acid and is a major contributor to whole body nitrogen metabolism and is considered to be ¿conditionally essential.¿ Glutamine in Health and Disease presents the application of current nutritional knowledge by physicians and dietitians and incorporates emerging fields of science and important discoveries. Section 1 covers glutamine structure and function, glutamine synthetase, glutamine binding protein, glutamine transport, glutamine-rich activation domains and transcription, glutamine transaminase and cell biochemistry. Section 2 covers glucose-independent glutamine metabolism, intestinal barrier function, thyroid-stimulating hormone, glutamine resonances, focal ischemia, plasma glutamine, metabolic stress, cancer and absorption. Section 3 covers dipeptide-bound glutamine, DNA protection, oxidative stress, NF-KB, the inflammatory response, the lung, kidney, GI tract and liver, autophagy, ethanol and diabetes. Finally, Section 4 covers the use of glutamine in preoperative states, enteral and parenteral nutrition, pulmonary infections, cancer, hypoxic injury, arginyl-glutamine, paediatrics, pancreatic surgery, the elderly, gastric emptying gastric bypass and use glutamine cocktails. Written by authors of international and national standing, leaders in the field and trendsetters, Glutamine in Health and Disease is essential reading for nutritionists and dietitians, public health scientists, physicians, epidemiologists, policy makers, and health care professionals of various disciplines.
This book presents a comprehensive view of emerging smart technologies in various food processing sectors. Specifically, it covers smart technologies applied in food production, food manufacturing, food packaging, storage, distribution, and food supply chain. Contributing authors are the key scientists with diverse backgrounds in either industry or academia.The book contains four parts with four chapters each, presenting recent smart technologies developed in their respective areas. Part I primarily focuses on the recent smart food production innovations such as precision agriculture, vertical farming, automation, robotics , livestock technology, modern greenhouse practices, artificial intelligence, and block chain that dramatically increase the quality of raw materials for the food industry. Part II provides the current knowledge and developments related to the recent smart technologies in manufacturing pertaining to various food sectors, non-thermal food preservation technologies, and 3D printing, developed for the food manufacturing industries that improve the organoleptic and nutritional quality, enhance chemical and microbial safety, as well as cost-effectiveness and convenience of processed foods. Part III covers smart technologies to ensure food safety in the supply chain, with monitoring and surveillance of food contamination, use of IoT and blockchain for food traceability and neural network approach for risk assessment. Part IV provides expert opinions on using smart technologies for minimizing waste and maximizing co-product recovery in food processing; upcycling technologies in food and sustainable value stream mapping in the food industry.This book will be a useful resource to graduate/undergraduate students and researchers in advanced food technology, practicing technologists/engineers in the food and related industries, food packaging industry, entrepreneurs and other scientists and technologists in smart and sustainable processes who seek information on design and development of these processes.
The book provides comprehensive information about the different aspects of veterinary nutrition in tropical countries.The introductory chapter discuss the importance of nutrition, feeds and feeding of balanced and optimum feeds specifically required for the sustenance of life. The second chapter, discusses briefly the history of research in animal nutrition.The book further talks about the relationship between the environment and nutrition in animals; the chemical composition of plants and animals; and the various sources of feed for animals. It provides details on the different phases of life cycle in animals, and the effect of nutrition on the performance. Various Nutrients and its importance in livestock nutritionand production has been illustrated in details. Various nutrients such as water, carbohydrate, protein, fats, vitamins, minerals etc are individually dealt in a separate chapter. The digestive system,digestion and metabolism of carbohydrates, protein and fats in ruminant and non ruminant livestock have been illustrated. A dedicated chapter fully describes the activity of enzymes which are directly involved in nutrition. Also this book deals with the harmful components of animal feed which are found mainly in the unconventional feeds. The books also provide chapters like partitioning of feed& energy and also the therapeutic and clinical nutrition which are very importantfor the under graduate & post graduate students and researchers of animal nutrition and livestock production and management.This book is useful for researchers, undergraduate and post graduate students studying veterinary sciences, animal husbandry, zoology and biochemistry.
This book covers all aspects of probiotic bacteria and their metabolites, as well as their role and significance in human and animal health. Given the role of probiotic bacterial strains in the production of short chain fatty acids, butyrate etc probiotics may be considered as an alternative approach for the prevention or treatment of intestinal dysbiosis, cancers, cardiovascular diseases, hypertensions. Additionally, the significance of probiotics added in aquaculture systems for improving health, performance and growth of aquatic organisms has been highlighted. In this book, the multi-functional role of probiotics and their post-biotic metabolites in improving overall health status of man and animals, is discussed. It is a comprehensive compilation useful for researchers, academics, veterinarians and students in the field of microbiology, food technology and biotechnology.
Natural compounds obtained from plants represent a tremendous global market due to their use as food additives, cosmetics, in agriculture and in pharmaceuticals. This book provides up-to-date information on various strategies and methods for producing compounds of interest. Leading researchers discuss the latest advances in environmentally friendly natural compound production from plants, making the book a valuable resource for biotechnologists, pharmacists, food technologists and researchers working in the medical and healthcare industries.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.