Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Levnedsmiddelteknologi

Her finder du spændende bøger om Levnedsmiddelteknologi. Nedenfor er et flot udvalg af over 868 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Brug TDCT* til værker om brygning og vinproduktion.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
  • (831)
  • (42)
  • (1)
Format
  • (831)
  • (16)
  • (12)
  • (9)
  • (5)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (40)
  • (816)
  • (1)
  • (9)
  • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (3)
  • (6)
  • (7)
  • (8)
  • (8)
Serie
  • (97)
  • (67)
  • (9)
  • (7)
  • (5)
  • (4)
  • (4)
  • (3)
  • (3)
Vis mere
Tag
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Pernille Pang & Mikkel Borg Bjergsø
    236,95 kr.

    MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.

  • af Søren Frank
    168,95 kr.

    Vinen til maden er Berlingske Tidendes mad- og vinskribent Søren Franks bud på, hvordan man matcher vin og mad, så begge dele kommer bedst til udtryk og den samlede oplevelse bliver så harmonisk som muligt - det lykkelige ægteskab mellem vin og mad. Forfatteren gennemgår først vinens smagselementer og de overordnede retningslinjer for, hvad der passer sammen. Dernæst følger i bogens hoveddel en gennemgang af råvarer og retter med gode råd om, hvilke vine som egner sig til. Alle de almindeligt kendte råvarer er der - og en hel del af de mere sjældne og eksotiske. Retterne spænder fra det dagligdags med frikadeller og brun sovs til det mere eksklusive.

  • af Jens Michael Gundersen & Benny Génsbøl
    285,95 kr.

    En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.

  • af Thomas Rydberg
    67,00 - 241,95 kr.

    "Spansk vin", den første bog på dansk om spansk vin, er et gedigent opslagsværk med en kortintroduktion til de spanske vine med historie og gennemgang af den spanske vin lov, de gængse druer og vin produktionen.Spanien er et af Europas førende vinlande, og i Danmark ligger de spanske vine som nr. 3 på listen over foretrukne vine lige efter Italien og Frankrig. Vinproduktionen i Spanien er i løbet af de sidste 10-15 år blevet moderniseret, hvilket har ændret vinenes karakter fra de tunge, støvede Rioja-vine til moderne og spændende vine, som uden problemer kan konkurrere med de bedste vine fra hele verden. Mange danske vinentusiaster har da også fået øje på de berømte vine fra producenterne i Ribera del Duero, Priorat og Rioja. Men disse vine udgør kun fortroppen af produktionen af topvine fra spanske vinhuse i de mange nye og spændende vinområder. Den væsentlige del af bogen omhandler områderne: Galicien, Katalonien, Castille-Leon, Nordlige Spanien, Det centrale Spanien, Levanten samt Andalusien og øerne med de i alt underliggende 69 distrikter. Hvert distrikt beskrives udførligt med områdets og vinenes karakteristika, klima samt præsentation af de bedste producenter. Endvidere vil der være mulighed for at læse om en række af de mest fremtrædende vinpersonligheder såsom Alvaro Palacio, danske Peter Sisseck, Miguel Torres, Telmo Rodriguez.Bogen indeholder desuden overskuelige lister med rangering af de 100 bedste spanske vine med fokus på de allerbedste, de forskellige årgange samt kort over samtlige områder.Om forfatteren: Thomas Rydberg har som en af de få herhjemme en diplomuddannelse i vin og spiritus fra i London og er vinanmelder på blandt andet Ekstra Bladet. Han er initiativtager til den store spanske vinfestival, som årligt bliver afholdt i Pressen i Politikens Hus, og er manden bag det største site om spansk vin: altomspanskvin.dk. Han er endvidere en meget benyttet underviser og foredragsholder om vin.

  • af Gunnar Steen Jakobsen
    318,95 kr.

    Vineksperten Gunnar Steen Jakobsen lærer dig at smage på vin og viser dig vejen til de bedste vinkøb og vinoplevelser.Smag på vin er en gavebod af kloge og skarpe bud på spidse vinemner: Hvad betyder terroir, og hvad er forskellen på vine fra den nye og gamle verden? Hvor stor betydning har dekantering, serveringstemperatur og opbevaring? Er vinens årgang, alkoholprocent og "fede gardiner" tegn på kvalitet, eller er det lige meget? Hvorfor passer hvidvin ofte bedre til ost end den sædvanlige rødvin? Og hvordan undgår du at blive snydt af fine ord og flotte etiketter?Smag på vin styrker dine sanser. Med enkle teknikker lærer du at smage forskel på vine fra Frankrig og Chile. Bogen er en nem og uhøjtidelig Tour de vin, som lærer dig at få mere ud af flasken. Du får hjælp af bogens mange overskuelige skemaer, som guider dig til magiske koblinger mellem vin og mad. Du lærer at vælge de rigtige vine, når du er på restaurant, eller når du skal finde vin til maden derhjemme.Gunnar Steen Jakobsen er en af landets førende vineksperter. Han har smagt, tænkt og skrevet om vin og mad i det meste af sit liv. Han har studeret vin og vinsmagning på Masters of Wine i London, Bordeaux og Wien, har været vindommer på International Austrian Wine Challenge og har gennemgået det internationale kursus Fine and Rare Wine Specialist i Wien. Gunnar Steen Jakobsen har afholdt utallige vinforedrag, vinsmagninger og kurser i mad og vin.Anmeldelser:"Enestående god vinbog" Anker Tiedemann, Vinavisen"Vinkup" Erik Mortensen, Den korte avis"Bogen kan varmt anbefales" Niels Ehler, Jyllands Posten

  • - Historie, råvarer og opskrifter
    af Jens Breinholdt Schou
    192,95 kr.

    At fremstille sine egne pølser er ikke så svært, som man skulle tro. Med ganske enkle midler kan enhver kaste sig over pølsemageriets ædle, men glemte kunst. Hjælpen til at komme i gang kan man hente i denne første kogebog på dansk, der giver anvisninger på, hvordan man kan tilberede sine egne velsmagende pølser. Bogen er spækket med de bedste grundopskrifter, som man selv kan variere efter personlig smag. Bogen er forsynet med en historisk beskrivelse af dansk pølsemageri - der altid har hentet inspiration fra det store udland - og derudover beskriver den alt om hygiejne, teknik, råvarer og konservering. Forfatteren har i 25 år har oparbejdet en elementær viden og erfaring om emnet og har desuden “stået i lære” hos sin svigerfar, der var slagter og pølsemager.

  • af Anita Holmen & Lis Poulsen
    192,95 kr.

    Bogen er en opslagsbog om fremstilling af vin. Den giver svar på alle de spørgsmål, der kan dukke op undervejs, hvad enten det gælder fremstillingen hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine, valg af redskaber, frugtsorter, måling af alkoholprocenter, sød- eller tørhedsgrad o.m.a

  • af Anette Molvaer
    212,95 kr.

    FIND VELSMAGENDE BØNNER • BRUG BARISTA TEKNIK • 100 KAFFEOPSKRIFTER FRA HELE VERDEN Er du vild med kaffe? Server ekcellent kaffe i dit hjem ud fra bogens forklaringer, der skridt-for-skridt viser, hvordan du tilbereder bønnerne, håndterer de mange bryggeteknikker og laver smuk latte art som en barista. • Mere end 100 autentiske opskrifter fra rundt omkring i verden vil glæde din gane inklusiv hvid kaffe, frappé mokka, affogato og café au lait. • En guide til verdens bedste kaffebønner, der sorterer Arabica fra Robusta og Typica fra Bourbon og giver dig et stort overblik over verdens kaffeproduktion. VILD MED KAFFE giver dig alt, hvad du har brug for til en perfekt kop kaffe.

  • af Jacob Klitgaard
    269,95 kr.

    Dansk vin er i disse år i stor udvikling, både hvad angår druevine, frugtvine og destillater. Denne bog giver et unikt indblik i, hvor den danske vinbranche er på vej hen, når der gæres på danske vindruer, frugt og bær. Bogen indeholder over 30 portrætter fra danske vinproducenter, og er samtidig et overflødighedshorn af flotte billedillustrationer fra de medvirkende vinproducenter. Derudover artikel om fremtidens vinklima, danske druesorter, og om dansk vin på danske toprestauranter.

  • - En rejse i europæisk kultur og tradition. Lav dine spegepølser selv.
    af Lene Fruelund & Mogens Lyngsdal
    198,39 kr.

    Spegepølser er en af de ældste og mest udbredte konserveringsmetoder. Der er stor forskel på en sønderjysk spegepølse og en spansk chorizo. Der er forskellige traditioner og kulturer rundt om i Europa, og alligevel har de forskellige spegepølser eller salamier meget tilfælles. Bogen giver en grundig indføring i, hvordan man hjemme i sit eget køkken kan lave de mange forskellige spegepølsespecialiteter. Samtidig bliver læseren taget med på en rejse i Europa, hvor forfatterne har besøgt over 30 forskellige pølsemagere, som med stolthed og entusiasme fortæller, hvordan de fremstiller de fantastiske pølser. Forfatterne har eksperimenteret meget med at lave spegepølser, både efter dansk tradition, hvor pølserne røges, men også efter traditioner i Italien og Spanien, hvor spegepølser blot tørres med eller uden brug af skimmelkultur. Med denne bog lægger forfatterne op til, at læseren selv får lyst til at eksperimentere med fremstilling af spegepølser hjemme i køkkenet.

  • - Bryg din egen vin, øl, cider og andre drikke
    af Nick Moyle & Richard Hood
    205,79 kr.

    De to tørstige gartnere står i spidsen for en hjemmebryg revolution!Richard Hood og Nick Moyle forklarer hvordan du kan skabe dine egne lækre alkoholiske drikke overraskende hurtigt, nemt og uden at det koster en formue. Ud fra deres to passioner - alkohol og havedyrkning - vil de to kendte engelske "Tørstige Gartnere" inspirere dig til at forvandle en overskudshøst i din have, et besøg på en frugtplantage eller et besøg i et supermarked til et fantastisk udvalg af drinks.Fra pære- og ingefærcider og vikingeøl til hindbær- og timian-whisky og limoncello, vil de 70 opskrifter i "Bryg det selv" bringe dit hjemmebryg til nye højder.Bogen gennemgår hovedtrækkene i hver drinks fremgangsmåde, afliver myter, hylder eksperimenterer og viser den ufarlige videnskab bag fermentering. Tag med på deres hjemmebrygs-odysse

  • - Bogen om pilsneren
    af Christian Andersen & Jens Eiken
    240,95 kr.

    Bogen "Den nøgne øl" er skrevet af den anerkendte, danske øl-skribent Christian Andersen og Jens Eiken, brygmester og farmaceut med en lang og præmieret karriere indenfor nogle af verdens største bryggerier. De vil med bogen sætte pilsneren på både ølentusiasternes og den almindelige øldrikkers dagsorden. Bogen skal genrejse respekten for det gode pilsnerøl.Selvom historien om pilsneren er den måske væsentligste fortælling i øllets 7000 år lange historie, lever pilsneren desværre en lidt hengemt tilværelse hos den moderne øldrikker.Den nøgne øl beskriver pilsneren som en raffineret drik.Bogen byder læseren på viden om pilsneren og giver hende/ham lyst til at udforske dens mange sensoriske udtryk. Bogen er bl.a. skrevet på baggrund af studieture til USA, Tyskland og Tjekkiet. Der er interviews med verdens bedste pilsner-bryggere og anmeldelser af deres og mange andre bryggeres pilsnere. Aromaer og smage beskrives nøje, og bogen indeholder den hidtil mest tilbundsgående sensoriske beskrivelse af pilsneren.Bogen beskriver de mange forskellige typer og undertyper af pilsnere, men vil også lancere nye, alternative underkategorier.Et nyt smageskema udviklet særligt til pilsneren vil også være en af bogens nyheder.Til ølbryggerne præsenteres 10 opskrifter på kendte, legendariske pilsnere samt nyudviklede pilsnere, så professionelle såvel som håndbryggere selv kan forsøge at lave deres egne pilsnere.

  • - NATUREN PAA FLASKE
    af Rasmus Leck Fischer
    273,95 kr.

    Snapsen er for længst stadfæstet som nordisk nationaldrik, og det er i sig selv en præstation, eftersom ganske mange slet ikke bryder sig om den. For dem er snapsen uløseligt vævet sammen med højtidernes frokoster, hvor den i ordets bogstaveligste forstand skylles ned med øl eller andet, der kan kamuflere smagen. I samme tjeneste vælger mange at fryse snapsen, og begge tiltag er ifølge kokken Rasmus Leck Fischer et symptom på dårlig snaps. Det finder han mærkeligt, ”når det er så let at lave en snaps, der smager fortræffeligt”. Med ”Snaps ¬– naturen paa flaske” reintroducerer Rasmus Lech Fischer snapsen for folket, og den er ikke længere forbeholdt det ældre segment. Rasmus viser, hvor let og ikke mindst billigt man selv kan lave: - Sommersnapse – der er bløde og læskende - Cocktailsnapse – der udfordrer de klassiske drinks - Madsnapse – der fungerer til andet end sild og ost - Snapse – der udfordrer whisky, rom og cognac til kaffen.

  • af Leif Bøgh-Sørensen & Peter Zeuthen
    369,95 kr.

    Konserveringsteknik 2 omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der bruges i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi, samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Bogen anvendes som både lærebog og opslagsværk.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5: Kvalitet og holdbarhed (bl.a. en omtale af forskellige råvarer og deres forbehandling)EmballageKuldeteknologiKølingFrysningKonserveringsteknik 2 indeholder kapitlerne 6-13:TørringRøgningSaltningKemisk konserveringFermenteringVarmekonserveringStrålingskonserveringTab i næringsværdiDesuden er der et meget omfattende stikordsrgister.

  • af Marianne Zangenberg Lynggaard & Sara Juul Østergaard
    189,95 - 216,95 kr.

    Du må ikke genopvarme persille... Der findes et væld af husmorråd om madvarer, og du bruger måske flere af disse råd i dit eget køkken. Men kan man nu stole på dem alle sammen? I denne bog går to ernæringseksperter bag om 100 af de mest udbredte myter om tilberedning og smag af fødevarer, hygiejne og økologi og undersøger, om de har hold i virkeligheden. Du finder blandt andet svar på, om økologiske fødevarer er sundere end konventionelle, og om det er sandt, at honning kan holde sig for evigt. Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører – så gør som forfatterne, og spis brød til! Om forfatterneMarianne Zangenberg Lynggaard er cand.scient. i human ernæring og lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen, VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen. Hun er oplægsholder, skriver på bloggen Ernæringskommentaren på folkeskolen.dk og arbejder for bedre rammer for mad i folkeskolen. Sara Juul Østergaard er klinisk diætist og cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi.Hun arbejder som lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen,VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen, holder foredrag og er inkarneret madentusiast.

  • af Leif Bøgh-Sørensen & Peter Zeuthen
    369,95 kr.

    Konserveringsteknik omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der anvendes i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5:1. Kvalitet og holdbarhed2. Emballage3. Kuldeteknologi4. Køling5. Frysning

  • af Elin Kirkegaard & Niels Lyhne
    273,95 kr.

    Revideret og udvidet udgave. Ernærings- og fødevareleksikon anvendes primært som håndbog for studerende, der er under uddannelse til professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i Human Ernæring, Klinisk Diætetik, Cateringledelse. Sundhedskommunikation eller Produktudvikling. Hertil kommer uddannelser til ernæringsassistent, hjemkundskabslærer, procesteknolog, levnedsmiddelkandidat/ -ingeniør, farmaceut eller læge. Opslagsordene i Ernærings- og fødevareleksikon dækker fagområderne ernæringsfysiologi, diætetik og kostlære samt fødevareteknologi, -kemi, -mikrobiologi og -hygiejne.

  • - Den store bryggeguide og smagstest af æblesorter
    af Michael René
    148,95 - 196,95 kr.

    Produktion af en god æblecider kræver gode æbler og fantastiske æblesorter. Æblesorter er et skattekammer af lækre smags-, aroma- og flavourindtryk, og der gemmer sig et væld af spændende og velsmagende krydsninger mellem æblesorterne.  Denne bog præsenterer tre gode udførlige opskrifter på æblecider produceret med forskellige bryggemetoder og teknikker, som du nemt kan producere hjemme i køkkenet. Dertil præsenteres forskellige gærtyper, der er yderst velegnet til at brygge en god æblecider. Der gives en lang række bud på, hvordan du kan krydre smagen af en god æblecider, så du nemt kan videreudvikle på smagsprofilen af æblecideren derhjemme.  Der er gode råd om opbevaring og holdbarhed samt et indblik i mikrobiologiske forbehold og klassiske fejl, som bør undgås ved produktion af æblecider. For at undgå madspild, så er der et par opskrifter på æblekager bagt i ovnen samt en god æblekage med flødeskum. Ernæringsmæssigt gives der et lille indblik i indholdet i rå æbler, herunder indhold af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne.  Der er smagsprofiler og smagstest af 34 æblesorter indkøbt i danske supermarkeder, og dertil gives der et indblik i historien bag mange af de danske æblesorters oprindelse og udvikling. På den måde er det enkelt at vælge de bedste æbler til en god hjemmelavet æblecider, æblemost samt en god æblekage.  Bogen er målrettet alle, der vil prøve kræfter med en egenproduktion af æblecider hjemme i eget køkken. Bogen er også målrettet alle, der blot gerne vil vide mere om æblernes historie, smag og sensoriske profil. Det er ikke særlig svært at producere en rimelig eller endog en rigtig god cider. Uddrag af bogenIngrid Marie-æbler er oprindeligt fra Flemløse i Assens kommune på Syd- og Vestfyn. Ingrid Marie-æbler blev fundet af lærer K. Madsen, der opkaldte æblet efter sin afdøde datter. Der skitseres også en klon af Ingrid Marie-æblet, som fik navnet ”Karin Schneider”, men dette navn slog ikke rigtigt igennem.  Sunrise-æbler er oprindeligt et æble fra Canada og en krydsning mellem æblesorterne McIntosh og Golden Delicious. Æblesorten McIntosh har lagt navn til Macintosh-computeren (Mac) hos Apple Inc. Et bid af et Sunrise æble er også en lille bid af både canadisk og amerikansk historie.  Bon appetit. Om forfatteren 'Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske metoder og analyser af fødevarer, ingredienser og måltider samt fødevarekvalitet. Michael René har undervist i sensorik, statistik og fødevarekemi siden 2006.  Michael René har beskæftiget sig professionelt med sensorik og smagstest siden 1998 og har produceret æblecider i mere end 12 år. Han arbejder desuden for den danske presse på tv, i radio og den trykte presse som både fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt over tusinde fødevarer igennem årene. Af den årsag faldt det naturlige valg på en gennemgang og en smagstest af æblesorter indkøbt i danske supermarkeder. Samt en gennemgang af produktionen af hjemmelavet æblecider ud fra et smagsmæssigt perspektiv.

  • - Kompendium - Materialesamling 0150
    af Michael René
    142,95 kr.

  • - Velsmag på flasker
    af Peter Friis Møller
    78,95 kr.

    Kryddersnaps er essensen af anvendt botanik; natur- og kulturhistorie tilsat sol og fine naturoplevelser. Tilmed er det let og ret enkelt at opnå gode resultater. Der skal hverken koges, steges eller brases. Man tager blot nogle velegnede plantedele og lader dem trække i alkohol i passende tid, inden man på ny adskiller planter og væske Forbløffende mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse – og der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. Samtidig kan man bruge snapsene som et alternativt herbarium, og hver gang man tager sig en dram, huske man, hvor man plukkede den pågældende plante. Peter Friis Møller har gennem livet opbygget et stort ´flaske-herbarium´ og i denne bog giver han sine bedste opskrifter videre. Forfatteren er forstkandidat og naturhistoriker. Han arbejder som deltidsansat på GEUS og som selvstændig konsulent med bl.a. vegetationshistorie, naturlig skovdynamik og naturforvaltning. Skriver hver uge om have og natur i Weekendavisen og er forfatter og medforfatter til en række bøger, bl.a. Danmarks insekter, Danmarks træer og buske, Danmarks Skove og Skovene (Naturen i Danmark). Susanne Weitemeyer har tegnet de smukke planter.

  • - fra nyttig viden til sund nydelse
    af Erik Skovenborg & Malene Smidt Hertz
    274,95 kr.

    Hvad sker der i hjernen, når du drikker vin? Gør man klogt i at holde hvid januar? Er kvinder dygtigere vinsmagere end mænd? Hvorfor giver nogle vine hovedpine og andre ikke? Hvordan husker man sin vinsmag? Hvilken vin til hvilken mad? Hvordan afkoder man vinens smag foran vinhylden? ‘Kvinder og vin’ er en opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra den nysgerrige vindrikker. Tilgangen er uprætentiøs til trods for den grundige research bag svarene. Kvinder køber og drikker vin på lige fod med mænd. Alligevel er den gængse litteratur på området ofte bygget op om den tilgang, mænd har til vindrikning. Kvinder tænker vin anderledes. Kvinder vil gerne have den gode historie, men tænder sjældent på nørdet vinviden om jordbunds­forhold, gæringsteknikker eller dyre kultvine. Vin er lig med livskvalitet, og kvinder er nysgerrige efter at få det bedste ud af vinen. Derfor er bogen delt op i fem hovedafsnit:‘Kvinden som vindrikker’ – Læs om, hvordan alle sanser sættes i spil, når du drikker vin.‘Kvinden som vinkøber’ – Lær din vinsmag at kende og brug det aktivt, når du handler vin.‘Kvinder, vin og mad’ – Lær at forstå vin fra et mad- og vinmatch-perspektiv.‘Kvinder i vin’ – Læs om danske kvinder, der har været pionerer inden for vin i Danmark, og gå i deres fodspor.‘Kvinder, vin og helbred’ – Læs bl.a. om de syv faktorer, der afgør, hvordan din krop håndterer alkohol og om, hvordan sund nydelse af vin ikke alene er mulig, men også enkel at gennem­føre i praksis.Bogen tager sit afsæt i den kvindelige vindrikker, og såvel kvinder som mænd kan have glæde af at læse den.

  • - sød, stærk, sanselig. Lav din egen gourmetsennep
    af Dorte Damm, Lone Hindø, Gunnar Knudsøø Jensen, mfl.
    167,95 kr.

    Kan man bruge sennep i kager, desserter og supper? Ja, bestemt. De fleste danskere anvender sennep i dagligdagen, men for de fleste gælder det, at sennep kun bruges til et fåtal af retter, især i forbindelse med pølser. Det bør der laves om på, for sennep kan højne smagsoplevelsen i en bred vifte af retter – lige fra forretter over supper og hovedretter til efterretter og kager. Det er der mange, særdeles lækre eksempler på i denne bog. Fornøjelsen ved at udvide brugen af sennep bliver endnu større, såfremt man laver sin egen sennep. Hvordan det gøres, finder man svaret på i denne bog. Det er meget lettere, end de fleste tror – og det bliver hurtigt til en spændende hobby.Men denne bog indeholder ikke kun opskrifter på og med sennep. Den fortæller også senneps spændende historie, som spænder over mange tusinde år. Derudover er der kapitler om senneps biologi, sennep i Bibelen og senneps rolle i sundhedens tjeneste.

  •  
    636,95 kr.

    Slagterbogen, , er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have.Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele:1: AlmentHygiejne, konservering, emballage, værktøj og beklædning, arbejdsmiljø.2: Salg og serviceDetailhandel, kunden, forretningen, slagterafdelingen, slagterafdelingens varer, detailslagteren, fremtiden, regnskab, kalkulation.3: Kød - tilberedning og tilbehørKøds egenskaber, ernæring, mejerivarer, æg, fisk og skaldyr, drikkevarer, varmebehandling af kød, charcuteri, portionering.4: Kød fra produktion til opskæringKødproduktion, dyrevelfærd, slagtning, opskæring.5: PølsemageriPølsemageriproduktion, udvalgte recepter, tilsætnings- og hjælpestoffer, krydderier, saltning, røgning, tarme, helt pålæg og røgvarer.Overalt er den krydret med illustrationer og forklarende eksempler. Bogen egner sig også som opslagsværk, blandt andet for svende og mestre.

  • af Caroline Darbonne¤Sylvie Girard
    103,95 kr.

    En tur i kaffens fascinerende verden. Man skal bruge mere end ét menneskeliv, hvis man vil opnå et virkeligt kendskab til denne subtile verden og lære at genkende og skelne mellem de tusinder af forskellige smage og dufte, der findes i denne drik. Kaffens tid er kommet, fuld af traditioner, hekserier og eventyr. Rejs ud, alene, eller sammen med venner, og stift bekendtskab med kaffens geografi, i Afrika, i Sydamerika, og i Mellemøsten. Læs i denne bog og få viden om de mange forskellige kaffesorter og de enkelte landes ritualer. Bliv inspireret af klassiske og eksotiske opskrifter på brygning og 20 retter, hvor kaffe indgår, og tag med på en tur rundt i Afrika og Sydamerika ved ´kaffetid´.

  • - Himmelske opskrifter på desserter, kager og andre guddommelige lækkerier
    af JENNIFER DONOVAN
    149,95 kr.

    Bogen Chokolade giver dig en fantastisk samling lækre, luksuriøse opskrifter som alle er lette at følge og enkle at lave. Uanset om du leder efter den perfekte måde at afslutte en middag til din familie og venner, eller bare en overbærende godbid for dig selv, finder du et lækkert udvalg af muligheder - fra enkle og traditionelle opskrifter til udsøgte og innovative desserter. Fra saucer til desserter til tærter, kiks, kager og drikkevarer - giver bogen chokolade dig inspiration til alsidighed og bedøvelse. Uanset om du vil diske op med den mest utrolige og enkle mousse, eller hengive dig til en syndig klæbrig chokoladekage, dækker denne bog det hele.Du bliver inspireret og får de bedste opskrifter til at forkæle familien. Alt fra chokolade trøfler, frugt anretninger doseret med chokoladesauce, varm chokolade - til opskrifter på skinnende chokolade is, hvor smag, teksturer og aromaer altid er fuldstændig berusende.Fra nybegyndere og mere erfarne kokke er denne en bibel for chokolade elskere.

  • af Lotte Mollerup
    401,95 kr.

    Bogen giver en grundig indføring i centrale hygiejnebegreber ved behandlingen af fødevarer i de offentlige køkkener, store som små. Bogen har fokus på egenkontrol og omhandler desuden emner som mikrobiologi, skadedyrsbekæmpelse og almen fødevarehygiejne, ligesom miljøhensyn inddrages.

  • af Blandine Vie
    115,95 kr.

    Tag på rejse i krydderiernes velsmagende verden. Bliv introduceret til glæden ved at opdage deres duft, deres smag, og fornem begejstringen det volder. Lad dig trække gennem siderne i dette eventyrlige univers med varme farver, foranderlig og fin smag. Dette værk giver dig 1001 hemmeligheder: krydderiernes usædvanlige anvendelser, gode egenskaber og overtro knyttet dertil fra Østen til Vesten. Afslut til sidst denne rejse ved at følge de foreslåede opskrifter i sidste del af denne bog. Bogen indeholder afsnit om krydderiernes historie og oprindelse. Der beskrives nye måder at til anvendelse. En bog til læsning og som håndbog i køkkenet. Blandine Vié er fransk journalist og madanmelder, hun er forfatter til mange kogebøger, herunder bøger om chokolade. Bogen er oversat af Dorte Lykkegaard.

  • - En verden af smag
    af Eliq Maranik & Örjan Westerlund
    88,95 kr.

    Hvad er det med chokolade? Et produkt, der ofte bliver forbundet med ord som glæde, kærlighed og lyst, og et produkt, der til alle tider har været elsket. Denne delikatesse findes nu i bogform. Her finder du alt, du behøver at vide om chokoladens populære spise: historie, fremstilling, kuriosa og meget mere. Det er bogens mål at give læseren så meget viden og inspiration om chokolade, at nydelsen når nye højder. Hertil er bogen udstyret med 36 fristende chokoladeopskrifter illustreret med forførende fotografier, der med sikkerhed vil inspirere såvel novicen som den erfarne hjemmebager til at bryde ud i kreativitet. Du vil blandt disse opskrifter finde klassikere som chokoladetrøfler og chokoladefondue, men også mere innovative kreationer som chilichokolademuffins og calvados-chokoladeparfait. Örjan Westerlund, forfatter til en række bøger om mad og drikke, heriblandt en tidligere bestseller om chokolade, bidrager med såvel generel som mere dybdegående viden om chokolade på en både humoristisk og informativ måde. Eliq Maranik har samlet sine favoritopskrifter, både klassikere og nyere påfund, og forsynet dem med fotografier, der vil få dine tænder til at løbe i vand. Velbekomme!

  • - patologanatomiska grunder
    af Henrik E. Jensen
    149,95 kr.

  • af Lone Vitus
    224,95 - 356,95 kr.

    Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.