Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Det er grundlæggende vigtigt for vores trivsel, hvordan vi har det med vore nære relationer. I familieterapi arbejder man med hele familien og styrker derigennem den enkeltes relation til resten af gruppen. Det kan være en stor hjælp, når man sidder fast i utilfredsstillende måder at være sammen på. Denne bog beskæftiger sig helt specifikt med, hvordan familieterapi tages i brug. Det er samtidig en grundbog, baseret på forfatternes mere end 30 år lange erfaring med at uddanne familie- og psykoterapeuter. På en konkret og praksisorienteret måde gives der en indføring i den grundlæggende teori bag den oplevelsesorienterede terapiform, samt måder at arbejde på som familieterapeut. Bogen kan imidlertid også læses af personer, som interesserer sig for, hvordan man kan hjælpe den enkelte ved at hjælpe i hele relationen.
En personlig og helt unik bog til og om dit barn.Tusindvis af bedstemødre, bedstefædre og oldeforældre har allerede delt deres historier med deres børnebørn og oldebørn. Nu er det de unge forældres tur til at fortælle!Elma van Vliets kendte og elskede Fortæl nu-serie behøver næppe nærmere præsentation, og denne bog føjer sig smukt til rækken af populære udgivelser i serien. I modsætning til mange andre udfyld selv-bøger fra forældre til børn er denne let at overskue og gå til, og forældrene kan selv bestemme niveauet af nedfældede erindringer og tanker om alt fra fødslen over den første skemad til tween-årenes læse- eller computerspilleliste og ønsker og drømme. Bogen omfatter nemlig hele perioden fra fødsel til teenageår og ikke kun de første leveår. Der er plads til egne ord samt billeder – alt sammen i den velkendte og velprøvede Fortæl nu-ramme. Mor og far fortæller om dig giver forældre en enestående mulighed for at tegne et billede af deres børn og give det videre i en smuk og holdbar bog.Med denne bog er Gads Forlags bestsellerserie komplet og omfatter i alt 11 Fortæl nu-bøger.
Psykolog og forfatter Kisser Paludan viser i BEVIDST FORÆLDRESKAB, hvordan dit barn potentielt er din største læremester og healer. Det bevidste forældreskab handler om nænsomt at øve sig i selvkærlighed og at blive bedre til at vælge sine reaktioner i mødet med sig selv, ens børn og livet.BEVIDST FORÆLDRESKAB er en invitation til og en praktisk anvisning i nærvær og autenticitet i at turde være sårbar og stå stærkt i sig selv, så man kan blive den bedst mulige forælder for sine børn. Det er en arbejdsbog i selvkærlighed fra en, der selv har gået vejen. Du lærer om personligt lederskab, nærvær og mod, så du kan være et stærkt forbillede for dine børn.Forældreskabet er en mesterlære, og i sandt lederskab er læreren også eleven.BEVIDST FORÆLDRESKAB giver dig 4 principper, 40 øvelser og 40 dage til at indføre et mere autentisk og selvkærligt liv for hele din familie
Bogen handler om accept. Stop kampen mod andre, dig selv og dit indre. Stop med at skulle mene noget om alt. Stop med at stræbe efter forandring. Opgiv din krig mod tilværelsen. Først når du lader være med at flygte fra eller undvige livet, først når du accepterer din indre og ydre tilværelse, vil virkelig forandring kunne ske.
"Mom, I Want to Hear Your Story" is the perfect way for Mothers to share the joys and triumphs of their lives while also creating a cherished legacy.
Denne bog bygger på psykiateren og slægtsforskeren Oluf Martensen-Larsens materiale fra næsten fyrre års psykologisk orienteret slægtsforskning, herunder en kortlægning af ca. 15.000 menneskers slægtsbaggrund.Det har længe været kendt, at et menneskes familiemæssige placering, om det f.eks. er enebarn, ældst eller yngst, har betydning for dannelsen af personligheden. Men Oluf Martensen-Larsen er gået længere tilbage og viser, at også forældrenes, bedsteforældrenes, ja tilmed oldeforældrenes placering kan have indflydelse på hvordan vi udvikler os og hvilke partnere, venner, uddannelser og erhverv vi vælger, ligesom forældrenes opfattelse af deres egne forældre kan komme til at præge børnene.Disse sammenhænge demonstreres i bogen bl.a. ved konkrete eksempler hentet fra forfatteren Karen Blixens og Oluf Martensen-Larsens egen slægt.Under en lang række samtaler med Kirsten Sørrig har dr. Martensen-Larsen gjort rede for sin forskning, hvis teorier og konklusioner hun her fremlægger i hans egne formuleringer. I bogen indgår desuden det slægtsskema dr. Martensen-Larsen har udviklet og en anvisning på, hvordan man kan lave sin egen varedeklaration for at få brikkerne i slægtens puslespil til at falde på plads og derigennem opnå større viden om sig selv.
En huskebog til de store årgange fra 1940'erne – hvor vi kan læse og huske frem og tilbage, mens vi taler om barndom, ungdom, voksentid, alderdom og drømme. Både de drømme, der er blevet opfyldt, og dem, der stadig venter længere fremme.I 1946 blev der født 96.111 danskere, den største årgang nogensinde. Der var ikke mange forventninger til fremtiden for børn født i 1940’erne. Man talte ligefrem om en forestående ungdomskrise, men det kom heldigvis til at gå helt anderledes.Generationen, født ind i et fattigt samfund i skyggen af 2. Verdenskrig og atombomben, satte sig nye mål, og verden ændrede sig hurtigt. Kolonier blev selvstændige stater, velfærd kom på dagsordenen, flere fik en uddannelse, og kvinder myldrede ud på arbejdsmarkedet og krævede ligestilling.Bogen indeholder pejlemærker for hvert årti og med fortællinger fra kendte og ukendte danskere. Blandt fortællerne er Keld og Hilda Heick, Mogens Lykketoft, Gretelise Holm, Jørn Lund, Anne Marie Helger, Pierre Dørge, Peter Gundelach, Helle Degn og Jens Smærup Sørensen.Den er illustreret med billeder af bl.a. Daells Varehus’ skiftende kataloger, tal fra Danmarks Statistik og tegninger af kunstneren Sara Trier.Jytte Hilden (født 1942) er kemiingeniør, tidligere gymnasielærer, rektor og politiker. Hun har bl.a. været kulturminister og videnskabsminister.Inge Dalsgaard (født 1944) er cand.mag. i dansk og engelsk. Hun har i mange år undervist Gentofte Statsskole, senere Gentofte HF. Hun er i dag pensioneret.
Lysende beretning om kvindeliv i det 21. århundrede. Emilie Pine er en af de irske forfattere, der puster nyt liv liv i essay-genren. I denne prisbelønnede debut skriver Emilie Pine om de oplevelser, der har formet hendes liv. Hun skriver med radikal ærlighed om liv og død, om sorgen ved barnløshed, om at passe sin syge, alkoholiserede far, om kvindekroppens tabuer, om barndom, skilsmisse, misbrug og overgreb. Noter til mig selv består af seks dybt personlige essays – rå, modige, bevægende og forunderligt opløftende. Tilsammen tegner de et portræt af et moderne kvindeliv, som med sit personlige udgangspunkt har ramt en hel generation. En indsigtsfuld og vedkommende bog, som alle kvinder vil genkende sig selv i, og alle mænd bør læse for bedre at forstå dem. Emilie Pine (f. 1977) er kritiker og lektor i moderne drama på University College i Dublin. Noter til mig selv er hendes skønlitterære debut. Bogen udkom oprindeligt på det lille indie-forlag Tramp Press i 2018, men blev på få uger en ægte word of mouth-succes. Den blev siden en bestseller, vandt syv priser og blev kåret både til årets debut og årets bedste bog. Pressen skrev: ”Læs ikke denne bog offentligt: Den får dig til at græde.” - Anne Enright “Mageløs, modig, fuldkommen brillant.” - Financial Times “En bog du har lyst til at forære til alle.” - Irish Times
Det står ikke godt til med den mentale trivsel hos de unge. Mange kæmper med stress, angst, ensomhed og følelsen af at være utilstrækkelig, og selv de mere robuste kan blive udfordret. Derfor har børn brug og unge for støttende forældre, der formår at rumme og guide dem.Desværre er mange voksne forvirrede, når det kommer til deres teenagere. De har brug for helt konkrete råd til, hvordan de kan støtte op om bedre samtaler og samvær.I LYT TIL DIN TEENAGER giver bestsellerforfatteren og den tidligere OL-vinder Arne Nielsson sammen med CEO for organisationen MOT Danmark, Stina Grøn, konkrete redskaber til forældre med teenagebørn. Deres indsigter bygger på den nyeste forskning, viden og dokumentation.Bogen præsenterer fire forskellige forældretyper og de dynamikker, fordele og faldgruber, der gør sig gældende for dem hver især. Desuden er der en række eksempler, der illustrerer hvordan, hvornår og hvorfor vi går galt af de unge.
Gornick har skrevet sine isnende og dybt bevægende erindringer “Voldsomme bånd” om forholdet til sin moder. De er skrevet med en nøgternhed og hudløshed, som gør dem ganske enkelt fremragende. En målestok for litteratur om forholdet mellem mødre og døtre. Fra bogens forord af Leonora Christina Skov:For mig og mange andre forfattere af erindringsbøger har “Voldsomme bånd” været en ledestjerne.I et nutidsspor fører Gornick og moren lange samtaler, mens de spadserer rundt i et New York, der lyder som noget fra en cool Woody Allen-film. De bor tæt på hinanden på Manhattan og ses ofte, selv om de dårligt kan holde hinanden ud.“Voldsomme bånd” er memoirerskrivning i verdensklasse. En perfekt økonomiseret erindringsbog, der kombinerer en troværdig fortællerstemme med en stærk coming of age-historie og et modigt portræt af en dominerende, charmerende og uudholdelig mor og en datter under the influence.Om fatteren:Hun er stort set ukendt i Europa (udkom 2015 i England og netop udkommet i Frankrig og på vej i Norge), men lidt af en myte i USA. Ofte beskrevet som den mest ukendte af USA's store forfatter. Hun hedder Vivian Gornick (f. 1935).
Lotte Heise kunne ikke bære at se sin mor, Inge Heise, sygne hen på et plejehjem, efter at hun var blevet ramt af en blodprop med efterfølgende ekspressiv afasi. Derfor hentede hun sin mor hjem til Aarhus og et nyetableret bofællesskab med mor, datter og Lottes teenage-tvillinger. Det har ikke været uden personlige omkostninger for de tre generationer at bo under samme tag. Lotte Heise fortæller i ’Selvfølgelig skal hun bo hos mig’ om det bedste og det værste ved at flytte sammen med sin handicappede mor, om kampen for sin mors ret til og samfundets pligt til at give hende den hjælp, som hun har brug for, og om konsekvenserne for sig selv og sine drenge af det tætte fællesskab, der har varet i mere end tre år, men nu har fået en ende: Inge Heise er i foråret 2015 flyttet i sin egen, beskyttede bolig.
Holder du dig ofte tilbage fra at sige, hvad du føler eller mener? Bliver du usikker på, om andre kan synes om dig, når du har lavet en fejl? Eller bliver du utilpas, når du skiller dig ud fra dem, du er sammen med, enten via din påklædning, dine behov eller dine holdninger?Dine forældre, dine bedsteforældre og hele dit ophav kan styrke dit mod til at stå ved dig selv, så du bedre kan hvile i at være den, du er. Også selv hvis nogle af dem enten er døde eller bare uvillige eller ude af stand til at støtte dig. Med ophavsterapi kan du nemlig arbejde med dit forhold til dine slægtninge uden at involvere dem.Dit ophav har stor betydning for din selvforståelse. Du bærer dets gener, og det lever på en måde i dig. Derfor har det stor betydning, om du oplever, at dine slægtninge kritiserer dig og gerne vil lave dig om, eller om du har deres opbakning.I et letlæst sprog beskriver Ilse Sand, hvordan du ved hjælp af ophavsterapi, der rummer forskellige redskaber som for eksempel brevskrivning, kan opnå at få en kærlig bekræftelse fra vigtige personer blandt dit ophav. En bekræftelse, som vil styrke din oplevelse af samhørighed med – og forankring i – din slægt og give dig et større mod til at være den, du er, også i dine andre relationer. Ophavsterapi kan også hjælpe dig med at få opløst relationsknuder, der sidder tilbage efter et samspil, der gjorde ondt.I bogens mange eksempler kan du desuden finde inspiration til at se dig selv og dit ophav på en ny og sandsynligvis mere kærlig måde.Ilse Sand er psykoterapeut og tidligere sognepræst. Hun er forfatter til 9 bøger blandt andet den internationale bestseller Elsk dig selv. Hendes bøger er oversat til 24 sprog.
A revolutionary new parenting method by the New York Times bestselling author of The Conscious Parent and The Awakened Family. We parents are plagued with doubt. In an ever-changing world our children must adapt constantly to the demands of the modern world - and we as parents do too. With social media pressures, generational expectations, and a mental health crisis sweeping the younger generation, parenting can be a challenging and uncertain journey through uncharted territory.Dr Shefali, a therapist who has worked with thousands of parents - and is a parent herself - is here to provide a helping hand. Empowering parents with her revolutionary conscious parenting method, The Parenting Map will lead you on an exciting path of growth, helping you to disrupt unhealthy belief patterns and overcome deeply ingrained fears so you can find an authentic connection between yourself and your children.Following a step-by-step plan to navigate everyday challenges, Dr Shefali will teach you how to shift your focus to a new consciousness, transform your mindset, and improve your communication within the parenting dynamic. Your entire relationship with your children - and with yourself - will change, resulting in deeper bonds and healthy, thriving, well-adjusted children.Featuring hands-on practical advice which will question and empower you, as well as case studies to help you day to day, The Parenting Map is the ultimate manual for the modern-day parent.
Hvad sker der, når en ny familie bliver dannet? Når der støder forskellige vanskeligheder til? Denne bog giver indblik i nogle af de komplekse forhold og psykologiske processer, der kan være forbundet med at stifte familie – i medgang og modgang.At få børn og blive forældre er det mest naturlige i verden. Det har mennesket gjort siden tidernes morgen. Det samme gælder udviklingen af en sund forældre-barn-relation, som nærmest er noget, der sker af sig selv.Men det er ikke altid så let, som det lyder. Nogle får ikke børn, selvom de prøver i mange år, andre får børn med særlige udfordringer og behov – og nogle oplever at miste et barn. Danmark går i disse år gennem en fertilitetskrise, hvor flere skal gennem fertilitetsbehandling for at blive gravide. Flere og flere venter længe med at få børn, nogle vælger at få børn alene, og nye familieformer vinder frem. Derfor skal mange have hjælp til at stifte familie.FAMILIEDANNELSE belyser – gennem en række samtaler mellem fagpersoner og bogens forfattere – centrale perspektiver på det at danne familie. Med et tværfagligt blik sætter bogen fokus på, hvordan den relationelle og psykologiske trivsel og sundhed har stor betydning for den nye families videre trivsels- og udviklingsmuligheder.Bogen viser, hvordan den trygge familiedannelsesproces kan understøttes af de professionelle, som forældrene er i kontakt med undervejs. Der er fokus på udviklingen af det psykologiske forældreskab og den tidlige og trygge tilknytning for barnet, som er helt central og en vigtig beskyttende faktor for barnet. Bogen giver alle faggrupper, der arbejder med nye familier, tværfaglige perspektiver på relationer og udviklingen af forældre-barn-relationen, ikke mindst i sårbare familier.FAMILIEDANNELSE henvender sig til alle professionelle, der arbejder på familiedannelsesområdet, og til alle andre, der har interesse for området.
Med rank ryg – En fortælling om tro og moderskab er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb. Om at bære liv og føde børn. Om at være mor og miste en søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg. Bogens personlige fortælling peger frem i aktuelle debatter om køn og ligeværd og vil vække genkendelse og eftertanke hos sin læser – uanset køn. En smertefuld bog fuld af håb.
Hvad gør man, når Oscar insisterer på at leve af spaghetti? Og hvad stiller man op, når Liva kaster sig jamrende på gulvet i supermarkedet, fordi hun ikke må få den farvestrålende pose vingummi på hylden? Hvordan opdrager man sine børn uden at skælde dem ud? Og hvordan giver man sine børn selvværd, gå-på-mod og empati? Dette og meget mere svarer sundhedsplejerske Sigrid Riise på i bogen, hvor hun har samlet sine bedste og mest brugbare råd til forældre. Du kan læse om: - Søvn og putteritualer- Måltider og gode spisevaner- Institutionslivet- Den nyfødtes første spæde tid og meget mere... Bogen blev oprindeligt udgivet i 2008.Sigrid Riise (1933-2019) var sundhedsplejerske, forfatter, foredragsholder og familierådgiver. Sigrid Riise begyndte sit arbejde som sundhedsplejerske i 1960’erne og har i den forbindelse besøgt mere end 6000 danske hjem, hvor hun har mødt børn og forældre med alle tænkelige baggrund og kår. I løbet af sin mangeårige karriere har Sigrid Riise udgivet adskillige bøger om børn, opdragelse og familieliv, rådgivet rådvilde forældre i P4 radioprogrammet "Børnetimen for voksne" og holdt foredrag landet over. I løbet af sin mangeårige karriere har Sigrid Riise udgivet adskillige bøger om børn, opdragelse og familieliv, rådgivet rådvilde forældre i P4 radioprogrammet "Børnetimen for voksne" og holdt foredrag landet over.
Åsa har opfostret sin søn alene, og deres forhold har altid været tæt. Hun tager tætheden for givet, indtil den dag alt pludselig ændrer sig: Han får en kæreste. MOA HERNGREN er svensk forfatter, journalist og tidligere redaktionschef for svensk Elle. SVIGERMOREN er første bog i en planlagt romantrilogi om forliste familiesammenhold, anden bog, SKILSMISSEN, udkommer i Danmark i 2025. Åsas søn og hans nye kæreste mangler pludselig et sted at bo, og Åsa inviterer dem til at flytte ind hos hende. Hverdagen med det unge par stiller nye krav til mor-søn-forholdet. Åsa strækker sig langt for at få en god relation til sin svigerdatter, men bestræbelserne tolkes som utidig indblanding. Da Åsa med de bedste intentioner snubler over en viden, der ikke var ment for hendes øjne, er det optakten til en sønderrivende familiekonflikt. Åsa bliver mødt med anklager om en fortid, hun ikke kan genkende, og hun står alene med sit indtryk af sønnens opvækst. Men er anklagerne hans egne, eller har nogen lagt ham ordene munden? Under alle omstændigheder står det hende snart klart, at hun ikke længere er den vigtigste person i sønnens liv, og at den position er overtaget af svigerdatteren. Situationen spidser til, da Åsas egen mor falder bort, og hun er på egen hånd og uden nogen til at bakke sig op. SVIGERMOREN og SKILSMISSEN har fanget læserkredse over hele Sverige, hvor spørgsmålet om, hvem af hovedpersonerne der fortjener læserens sympati, har antændt debatten.
Gør tandbørstningen til en leg! Små bisser indeholder alt, hvad der er værd at vide om tandpleje for børnefamilier. Grundig mund- og tandpleje på dit barn er en investering i dit barns trivsel og sundhed. Samtidig er det en økonomisk investering, da det mindsker risikoen for dyre udgifter til tandbehandling i voksenlivet. Små bisser er en bog til forældre om mund- og tandpleje til børn, små som store, baseret på forfatterens professionelle og personlige erfaringer, samt spørgsmål forfatteren har fået stillet igennem årene. Mange forældre er fx i tvivl om, hvornår mund- og tandpleje skal sættes i gang, og hvad de skal gøre, hvis barnet græder eller ikke vil børste tænder. Bogen er delt op i tre dele. Første del indeholder bl.a. viden om tandfrembrud, hvordan man kan komme i mål med tandbørstningen uden gråd samt valg af tandplejeprodukter. Anden del fokuserer på selve tandbørstningen og teknikker, der kan gøre tandbørstning til en god oplevelse for alle parter. I sidste del af bogen beskrives, hvordan tænderne kan bevares sunde hele livet, samt hvilke typiske mund- og tandproblemer der kan opstå, og hvordan de behandles. Denne nye udgave af bogen er gennemgribende revideret med en helt ny opbygning, nye kapitler og nyt layout. Den kan med fordel læses fra start til slut, men også anvendes som opslagsværk.
Drop kampene om skærmtid. Skrot unødig stress og skam. Brug krudtet på de gode ting …DEN STORE SKÆRMKAMP er i fuld gang – i medierne, i børnefamilierne, på skolerne og i os selv. Skærmene får skylden for alverdens ulykker, trivselskrisen hos børn og unge, psykiske lidelser og moralsk forfald.Det er klogt at være kritisk over for nye teknologier. Men det er uklogt at stirre sig blind på simple løsninger på komplekse problemer.Er skærmskammen berettiget? Er det opblæst mediehysteri? Hvordan sorterer vi vrøvl fra videnskab? Hvad ved vi rent faktisk?Det har forsker og familiefar Andreas Lieberoth sat sig for at undersøge. Forfatteren tager os med på en veloplagt faglig og personlig rundtur i forskningen og sine erfaringer som far i en digital verden. Det er den store jagt efter svarene på, hvad skærme gør ved os selv, vores børn og deres trivsel og udvikling. Ved vores liv, relationer og kultur.Det digitale liv væver sig ind i vores adfærd og vores tanker. Det fylder i hverdagen, påvirker os og forandrer os. Det kræver en ny forståelse hos forældre, lærere, ja, os alle sammen.DEN STORE SKÆRMKAMP giver nuancer og ny viden – og inspiration til, hvordan man kan finde sin egen vej, bygge bro over generationskløften og navigere som forældre i en digital tid.
Vi står over for at skulle betragte forældrerollen med et fornyet og opdateret syn. Det er ikke bare et spørgsmål om at få nogle nye værktøjer eller en ny praksis. Det er at vågne op fra vores mindset og etablerede forestilling om: ”Hvad er en mor? Hvad er en far?”Det sker ikke ved primært at observere, mestre og håndtere vores børn, men ved at observere og håndtere os selv og kigge mere indad. Vores største håb og ønske er at give vores børn al den kærlighed, vi har til dem, og det er ikke altid lige nemt! At give kærlighed er også at give nærvær, og det sker ved, at vi forbinder os med vores børn. Men for at kunne forbinde os autentisk, er vi nødt til at kunne forbinde os med os selv.Denne bog er til dig, der ønsker at blive en endnu mere bevidstgjort forælder med en tidssvarende og forstærket bevidsthed i dit forældreskab. Om forfatterenSigne Westi Løvland (f. 1975) beskriver sit syn på, hvilke udfordringer, der præger forældre i vor tid, og hvordan vi bedst møder dem. Hun skriver ud fra professionel og personlig erfaring som mor til fire børn, psykoterapeut MPF, lærer, konsulent og foredragsholder.Den bevidste forælder handler om at skabe en bedre og tættere forbindelse og kontakt til vores børn, blandt andet ved at blive mere opmærksom og bevidst om vore egne overbevisninger, mønstre og tillærte vaner.
Du er på vej på pension. Eller du kender en, der er. Du er måske allerede gået på pension eller efterløn og har brug for inspiration til at redefinere dit liv. Du og jeg og alle andre pensionister har glæde af inspiration til vores nye tilværelse. Vi er nødt til at finde eller genfinde en måde at leve vores liv på ny. Vi får foræret en eventuelt lang periode, livets sensommer, hvor vi har mulighed for at nyde høsten af alt, hvad vi har plantet og sået gennem livet. En periode, hvor vi også har pligten til at deltage og bidrage til fællesskabet med det, vi har lyst til, interesserer os for og er gode til, så vi får et meningsfyldt liv. Forskellen mellem før og nu ligger i, at bidraget ikke længere nødvendigvis består af et lønnet arbejde, men i højere grad af nærvær, kærlighed, visdom og erfaringer.Måske blev livet ikke lige det, vi havde forventet. Vi kan vælge at læne os tilbage og tale om vores krops dårligdomme og forfald - og alle de muligheder, vi gik og går glip af. Men hvor sjovt er det lige? Denne bog handler om at vælge noget andet: At byde livets sensommer velkommen. At gribe livet og forsone sig med det, der er nu, og det, der var. At lægge nogle planer for, hvad vi gerne vil bruge al den frie tid, vi nu får foræret. Vi kan få mulighed for at følge nogle passioner, knytte nye bånd til andre eller styrke dem, der allerede er. Læs mere om hvordan.
Hvilken hylde sætter du dig på i dit moderskab, når din fregnekindede solskinsknægt smækker døren i og går i puberteten?Mød en mor, der går i spåner, da hendes ældste går i puppe, og følg med i scener fra familiens spisekøkkendramaer, erindringsglimt fra årene med hvalpede drenge og forvirringen over hendes egen nye rolle, nu hvor den ældste søn giver slip på sin mor.Det konkrete kaos i en kernefamilie i forandring bliver vævet sammen med betragtninger om ægteskab, forældreskab og venskab i en verden, hvor vi mere end nogensinde har brug for hinanden.Med blik for de normer, alle forældre må kæmpe sig fri af for at skabe deres egne, beretter Julia Lahme vittigt og eftertænksomt om den forvandling, hun selv måtte gå igennem, da hendes ældste gik fra ’altid åben’ til ’lukket pga. ombygning’.Det er genkendelige historier om lange nætter og alt for korte dage, om morfar i Afrika, jagten på Danmarks svar på enhjørningen: den umulige bæver, projektledelse som copingstrategi og om at være moren i midten, også når de små vokser én over hovedet.En selvstændig efterfølger til bestselleren Hvor lagde jeg babyen?
Three Danish grandmothers have written a book of values and activities they want to share and promote to make a good life for upgrowing children - for grandchildren. The book falls in three parts - Art and Culture, the Role of Nature and Creative Processes. The focus is on all the activities and ideas that can give you a rich and authentic relationship to your grandchildren or any relation between a grown-up and a child. The three parts are based on theoretical and didactic ideas, and the photos are helpful to give an idea of what can be practiced together with the children.It is an enjoyable and rewarding reading for persons, that are interested in seeing a child growing up with all its potentials.
En fortælling om at være mor, kvinde og en del af en større familiehistorie med både de lyse og mørke sider. Det handler om stærke kvinder, der bærer sig selv og en hel familie; om kvinder, der kører safari-rally og tager chancer, men også om kvinder, der må følge nogle normer, der ikke altid tilgodeser dem selv. På en rejse til sit hjemland Uganda udforsker Carolyne kvindernes historier i sin familie. Historier, som trækker røde tråde frem til hendes eget liv, og som hun giver videre til sine egne børn og børnebørn. For hvad er det, vores mødre betyder for os? Og hvad er det for en historie, de giver os med på vejen?
The Social Contract between the Generations is the visible and invisible contract that binds generations together in caring for children, educating children and young adults, and providing for elderly parents. Yet the balance between the generations in Denmark – and the rest of the world – is undergoing dynamic changes, putting the social contract up for debate and renegotiation. There is a need for a new understanding –particularly between the young generation and the old – in anticipation of pension, labor market, healthcare and economic reforms. Bjarne Hastrup pinpoints the wide spectrum of options to consider when creating a new social contract, that will benefit future generations. He reviews the history and the future foundations of the social contract and proposes strategic tools for the debate.
Written by a loving grandfather for his two grandsons, Things I Wanted My Grandsons to Know Before I Leave presents a collection of quotes, sayings, snippets, and observations that author Kenn Stobbe believes helped him to live a successful God-centered life.Ken's grandsons were born to his only child, an adopted daughter. The boys became the sons the older man never had; both were born when he was already in his sixties. Today, a combination of school, distance, sporting events limits his one-on-one time to share those things that comprised his moral compass with the boys. Now in his 70s and the winter of his life, Kenn-thinking he would not love long enough to pass any words of wisdom along to his grandsons as they were growing up-decided to write them out instead. His primary objective is to help his grandsons live the same type of life he has himself. As part of this collection, Kenn addresses life, love, commonsense, manners, morals, values, and beliefs, with a sprinkling of his own thoughts and opinions. Some of the entries are humorous, while others are more serious and thought-provoking.Things I Wanted My Grandsons to Know Before I Leave offers a heartwarming glimpse into the character and integrity of one man and into the depth of his love for his grandsons.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.