Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Relationer mellem generationer: Råd og vejledning

Her finder du spændende bøger om Relationer mellem generationer: Råd og vejledning. Nedenfor er et flot udvalg af over 140 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Relationer mellem mor-datter, bedsteforældre-barnebarn osv.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - At være sig selv - sammen
  af Peter Mortensen & Ruth Hansen
  43,94 - 247,95 kr.

  Det er grundlæggende vigtigt for vores trivsel, hvordan vi har det med vore nære relationer. I familieterapi arbejder man med hele familien og styrker derigennem den enkeltes relation til resten af gruppen. Det kan være en stor hjælp, når man sidder fast i utilfredsstillende måder at være sammen på. Denne bog beskæftiger sig helt specifikt med, hvordan familieterapi tages i brug. Det er samtidig en grundbog, baseret på forfatternes mere end 30 år lange erfaring med at uddanne familie- og psykoterapeuter. På en konkret og praksisorienteret måde gives der en indføring i den grundlæggende teori bag den oplevelsesorienterede terapiform, samt måder at arbejde på som familieterapeut. Bogen kan imidlertid også læses af personer, som interesserer sig for, hvordan man kan hjælpe den enkelte ved at hjælpe i hele relationen.

 • - - forstå tilknytningens kunst
  af Mette Miriam Sloth
  232,95 kr.

  Forældreskabet er midt i et paradigmeskifteNår først, du er blevet forældre, ser din verden helt anderledes ud. Alles øjne er med ét rettet på dig og din rolle som forældre; institutioner, skoler, familie, venner, andre offentlige instanser – sammen med alle dine egne følelser, om du har en traumatiseret barndom med i bagagen eller ej. Opgaven som forældre er maksimalt presset. Uanset hvilke forældre børn har, vil deres forældre rigtig meget. Men mange forældre frakobler sig selv til barnet, når konflikter og voldsomme begivenheder opstår. Tænd for forbindelsen – forstå tilknytningens kunst, forklarer på fineste vis om hvordan vores skyld og skam, sorg og smerte som mennesker kan vendes til samhørighed og kærlighed. Og om, hvordan vi som forældre kan bruge og forstå konfliktfyldte situationer til at knytte os til vores børn, i stedet for at vende os fra dem og dermed os selv. - Jeg vil gerne lære forældre, at bruge de svære situationer med deres børn, til at trække dem til sig og ikke gøre afgrunden dybere, siger Mette Miriam Sloth (tidl. Carendi). Hun er cand.mag i psykologi og forfatter til bogen. Hun startede virksomheden Human Emotions i 2012, som nu hedder Magdalene Effekten, hvorigennem hun afholder foredrag og workshops, og tilbyder konsultationer.Mette er også forfatter til bøgerne Harmoniske unger (2015) og Samtaler med min imaginære datter (2021).

 • af Elma van Vliet
  153,95 kr.

  En personlig og helt unik bog til og om dit barn.Tusindvis af bedstemødre, bedstefædre og oldeforældre har allerede delt deres historier med deres børnebørn og oldebørn. Nu er det de unge forældres tur til at fortælle!Elma van Vliets kendte og elskede Fortæl nu-serie behøver næppe nærmere præsentation, og denne bog føjer sig smukt til rækken af populære udgivelser i serien. I modsætning til mange andre udfyld selv-bøger fra forældre til børn er denne let at overskue og gå til, og forældrene kan selv bestemme niveauet af nedfældede erindringer og tanker om alt fra fødslen over den første skemad til tween-årenes læse- eller computerspilleliste og ønsker og drømme. Bogen omfatter nemlig hele perioden fra fødsel til teenageår og ikke kun de første leveår. Der er plads til egne ord samt billeder – alt sammen i den velkendte og velprøvede Fortæl nu-ramme. Mor og far fortæller om dig giver forældre en enestående mulighed for at tegne et billede af deres børn og give det videre i en smuk og holdbar bog.Med denne bog er Gads Forlags bestsellerserie komplet og omfatter i alt 11 Fortæl nu-bøger.

 • - En vej til nærvær og glæde i familien
  af Kisser Paludan
  187,95 kr.

  Psykolog og forfatter Kisser Paludan viser i BEVIDST FORÆLDRESKAB, hvordan dit barn potentielt er din største læremester og healer. Det bevidste forældreskab handler om nænsomt at øve sig i selvkærlighed og at blive bedre til at vælge sine reaktioner i mødet med sig selv, ens børn og livet.BEVIDST FORÆLDRESKAB er en invitation til og en praktisk anvisning i nærvær og autenticitet i at turde være sårbar og stå stærkt i sig selv, så man kan blive den bedst mulige forælder for sine børn. Det er en arbejdsbog i selvkærlighed fra en, der selv har gået vejen. Du lærer om personligt lederskab, nærvær og mod, så du kan være et stærkt forbillede for dine børn.Forældreskabet er en mesterlære, og i sandt lederskab er læreren også eleven.BEVIDST FORÆLDRESKAB giver dig 4 principper, 40 øvelser og 40 dage til at indføre et mere autentisk og selvkærligt liv for hele din familie

 • af Anna Kåver
  127,95 kr.

  Bogen handler om accept. Stop kampen mod andre, dig selv og dit indre. Stop med at skulle mene noget om alt. Stop med at stræbe efter forandring. Opgiv din krig mod tilværelsen. Først når du lader være med at flygte fra eller undvige livet, først når du accepterer din indre og ydre tilværelse, vil virkelig forandring kunne ske.

 • af Kirsten Sørrig
  262,95 kr.

  Denne bog bygger på psykiateren og slægtsforskeren Oluf Martensen-Larsens materiale fra næsten fyrre års psykologisk orienteret slægtsforskning, herunder en kortlægning af ca. 15.000 menneskers slægtsbaggrund. Det har længe været kendt, at et menneskes familiemæssige placering, om det f.eks. er enebarn, ældst eller yngst, har betydning for dannelsen af personligheden. Men Oluf Martensen-Larsen er gået længere tilbage og viser, at også forældrenes, bedsteforældrenes, ja tilmed oldeforældrenes placering kan have indflydelse på hvordan vi udvikler os og hvilke partnere, venner, uddannelser og erhverv vi vælger, ligesom forældrenes opfattelse af deres egne forældre kan komme til at præge børnene. Disse sammenhænge demonstreres i bogen bl.a. ved konkrete eksempler hentet fra forfatteren Karen Blixens og Oluf Martensen-Larsens egen slægt. Under en lang række samtaler med Kirsten Sørrig har dr. Martensen-Larsen gjort rede for sin forskning, hvis teorier og konklusioner hun her fremlægger i hans egne formuleringer. I bogen indgår desuden det slægtsskema dr. Martensen-Larsen har udviklet og en anvisning på, hvordan man kan lave sin egen varedeklaration for at få brikkerne i slægtens puslespil til at falde på plads og derigennem opnå større viden om sig selv.

 • af Jytte Hilden & Inge Dalsgaard
  127,95 kr.

  En huskebog til de store årgange fra 1940'erne – hvor vi kan læse og huske frem og tilbage, mens vi taler om barndom, ungdom, voksentid, alderdom og drømme. Både de drømme, der er blevet opfyldt, og dem, der stadig venter længere fremme.I 1946 blev der født 96.111 danskere, den største årgang nogensinde. Der var ikke mange forventninger til fremtiden for børn født i 1940’erne. Man talte ligefrem om en forestående ungdomskrise, men det kom heldigvis til at gå helt anderledes.Generationen, født ind i et fattigt samfund i skyggen af 2. Verdenskrig og atombomben, satte sig nye mål, og verden ændrede sig hurtigt. Kolonier blev selvstændige stater, velfærd kom på dagsordenen, flere fik en uddannelse, og kvinder myldrede ud på arbejdsmarkedet og krævede ligestilling.Bogen indeholder pejlemærker for hvert årti og med fortællinger fra kendte og ukendte danskere. Blandt fortællerne er Keld og Hilda Heick, Mogens Lykketoft, Gretelise Holm, Jørn Lund, Anne Marie Helger, Pierre Dørge, Peter Gundelach, Helle Degn og Jens Smærup Sørensen.Den er illustreret med billeder af bl.a. Daells Varehus’ skiftende kataloger, tal fra Danmarks Statistik og tegninger af kunstneren Sara Trier.Jytte Hilden (født 1942) er kemiingeniør, tidligere gymnasielærer, rektor og politiker. Hun har bl.a. været kulturminister og videnskabsminister.Inge Dalsgaard (født 1944) er cand.mag. i dansk og engelsk. Hun har i mange år undervist Gentofte Statsskole, senere Gentofte HF. Hun er i dag pensioneret.

 • - Glade tænder giver glade børn 0-5 år
  af Carina Løvstad
  154,95 kr.

  Mange forældre synes, det er svært at komme i mål med tandbørstningen. Det vil Carina Løvstad råde bod på. Hver dag deler hun viden og gode råd i sit job som tandplejer og via platformen SMÅ BISSER, og nu har hun samlet det hele i en bog, der skal hjælpe forældre med at passe godt på tænderne hos de 0-5-årige.’SMÅ BISSER – Glade tænder giver glade børn’ rummer al den viden småbørnsforældre har brug for sammen med konkrete råd og redskaber, som Carina Løvstad bruger i sin hverdag – og på sine egne børn. Leg og læring er i fokus, når hun foreslår nye børste-stillinger, børstesange og på et mere overordnet plan fortæller, hvordan tandbørstning finder en naturlig plads i børnefamiliens travle hverdag.Bogen er tænkt som en håndbog, der kan læses fra start til slut eller bruges som opslagsværk. Målet er at fjerne tvivlen, så forældre ikke længere skal spørge sig selv, om de børster rigtigt, grundigt nok – eller om de giver for hurtigt op. Carina Løvstad har både erfaring fra arbejde i børne- og ungdomstandplejen samt privat tandpleje. I 2016 startede hun platformen SMÅ BISSER, hvor hun rådgiver om forebyggende tandpleje og tilbyder foredrag og kurser til forældre. Hun har desuden bidraget til en række magasiner bl.a. Helse, Alt.dk og Danske Tandplejeres fagblad.

 • af Emilie Pine
  189,95 - 207,95 kr.

  Lysende beretning om kvindeliv i det 21. århundrede. Emilie Pine er en af de irske forfattere, der puster nyt liv liv i essay-genren. I denne prisbelønnede debut skriver Emilie Pine om de oplevelser, der har formet hendes liv. Hun skriver med radikal ærlighed om liv og død, om sorgen ved barnløshed, om at passe sin syge, alkoholiserede far, om kvindekroppens tabuer, om barndom, skilsmisse, misbrug og overgreb. Noter til mig selv består af seks dybt personlige essays – rå, modige, bevægende og forunderligt opløftende. Tilsammen tegner de et portræt af et moderne kvindeliv, som med sit personlige udgangspunkt har ramt en hel generation. En indsigtsfuld og vedkommende bog, som alle kvinder vil genkende sig selv i, og alle mænd bør læse for bedre at forstå dem. Emilie Pine (f. 1977) er kritiker og lektor i moderne drama på University College i Dublin. Noter til mig selv er hendes skønlitterære debut. Bogen udkom oprindeligt på det lille indie-forlag Tramp Press i 2018, men blev på få uger en ægte word of mouth-succes. Den blev siden en bestseller, vandt syv priser og blev kåret både til årets debut og årets bedste bog. Pressen skrev: ”Læs ikke denne bog offentligt: Den får dig til at græde.” - Anne Enright “Mageløs, modig, fuldkommen brillant.” - Financial Times “En bog du har lyst til at forære til alle.” - Irish Times

 • - om at bo med sin handicappede mor
  af Lotte Heise & Tina Bryld
  43,94 - 198,95 kr.

  Lotte Heise kunne ikke bære at se sin mor, Inge Heise, sygne hen på et plejehjem, efter at hun var blevet ramt af en blodprop med efterfølgende ekspressiv afasi. Derfor hentede hun sin mor hjem til Aarhus og et nyetableret bofællesskab med mor, datter og Lottes teenage-tvillinger. Det har ikke været uden personlige omkostninger for de tre generationer at bo under samme tag. Lotte Heise fortæller i ’Selvfølgelig skal hun bo hos mig’ om det bedste og det værste ved at flytte sammen med sin handicappede mor, om kampen for sin mors ret til og samfundets pligt til at give hende den hjælp, som hun har brug for, og om konsekvenserne for sig selv og sine drenge af det tætte fællesskab, der har varet i mere end tre år, men nu har fået en ende: Inge Heise er i foråret 2015 flyttet i sin egen, beskyttede bolig.

 • - Og hent mod til at være den, du er
  af Ilse Sand
  152,95 - 177,95 kr.

  Holder du dig ofte tilbage fra at sige, hvad du føler eller mener? Bliver du usikker på, om andre kan synes om dig, når du har lavet en fejl? Eller bliver du utilpas, når du skiller dig ud fra dem, du er sammen med, enten via din påklædning, dine behov eller dine holdninger?Dine forældre, dine bedsteforældre og hele dit ophav kan styrke dit mod til at stå ved dig selv, så du bedre kan hvile i at være den, du er. Også selv hvis nogle af dem enten er døde eller bare uvillige eller ude af stand til at støtte dig. Med ophavsterapi kan du nemlig arbejde med dit forhold til dine slægtninge uden at involvere dem.Dit ophav har stor betydning for din selvforståelse. Du bærer dets gener, og det lever på en måde i dig. Derfor har det stor betydning, om du oplever, at dine slægtninge kritiserer dig og gerne vil lave dig om, eller om du har deres opbakning.I et letlæst sprog beskriver Ilse Sand, hvordan du ved hjælp af ophavsterapi, der rummer forskellige redskaber som for eksempel brevskrivning, kan opnå at få en kærlig bekræftelse fra vigtige personer blandt dit ophav. En bekræftelse, som vil styrke din oplevelse af samhørighed med – og forankring i – din slægt og give dig et større mod til at være den, du er, også i dine andre relationer. Ophavsterapi kan også hjælpe dig med at få opløst relationsknuder, der sidder tilbage efter et samspil, der gjorde ondt.I bogens mange eksempler kan du desuden finde inspiration til at se dig selv og dit ophav på en ny og sandsynligvis mere kærlig måde.Ilse Sand er psykoterapeut og tidligere sognepræst. Hun er forfatter til 9 bøger blandt andet den internationale bestseller Elsk dig selv. Hendes bøger er oversat til 24 sprog.

 • af Shefali Tsabary
  165,95 kr.

  A revolutionary new parenting method by the New York Times bestselling author of The Conscious Parent and The Awakened Family. We parents are plagued with doubt. In an ever-changing world our children must adapt constantly to the demands of the modern world - and we as parents do too. With social media pressures, generational expectations, and a mental health crisis sweeping the younger generation, parenting can be a challenging and uncertain journey through uncharted territory.Dr Shefali, a therapist who has worked with thousands of parents - and is a parent herself - is here to provide a helping hand. Empowering parents with her revolutionary conscious parenting method, The Parenting Map will lead you on an exciting path of growth, helping you to disrupt unhealthy belief patterns and overcome deeply ingrained fears so you can find an authentic connection between yourself and your children.Following a step-by-step plan to navigate everyday challenges, Dr Shefali will teach you how to shift your focus to a new consciousness, transform your mindset, and improve your communication within the parenting dynamic. Your entire relationship with your children - and with yourself - will change, resulting in deeper bonds and healthy, thriving, well-adjusted children.Featuring hands-on practical advice which will question and empower you, as well as case studies to help you day to day, The Parenting Map is the ultimate manual for the modern-day parent.

 • - En fortælling om tro og moderskab
  af Charlotte Rørth
  198,95 kr.

  Med rank ryg – En fortælling om tro og moderskab er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb. Om at bære liv og føde børn. Om at være mor og miste en søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg. Bogens personlige fortælling peger frem i aktuelle debatter om køn og ligeværd og vil vække genkendelse og eftertanke hos sin læser – uanset køn. En smertefuld bog fuld af håb.

 • af Sigrid Riise
  382,95 kr.

  Hvad gør man, når Oscar insisterer på at leve af spaghetti? Og hvad stiller man op, når Liva kaster sig jamrende på gulvet i supermarkedet, fordi hun ikke må få den farvestrålende pose vingummi på hylden? Hvordan opdrager man sine børn uden at skælde dem ud? Og hvordan giver man sine børn selvværd, gå-på-mod og empati? Dette og meget mere svarer sundhedsplejerske Sigrid Riise på i bogen, hvor hun har samlet sine bedste og mest brugbare råd til forældre. Du kan læse om: - Søvn og putteritualer- Måltider og gode spisevaner- Institutionslivet- Den nyfødtes første spæde tid og meget mere... Bogen blev oprindeligt udgivet i 2008.Sigrid Riise (1933-2019) var sundhedsplejerske, forfatter, foredragsholder og familierådgiver. Sigrid Riise begyndte sit arbejde som sundhedsplejerske i 1960’erne og har i den forbindelse besøgt mere end 6000 danske hjem, hvor hun har mødt børn og forældre med alle tænkelige baggrund og kår. I løbet af sin mangeårige karriere har Sigrid Riise udgivet adskillige bøger om børn, opdragelse og familieliv, rådgivet rådvilde forældre i P4 radioprogrammet "Børnetimen for voksne" og holdt foredrag landet over. I løbet af sin mangeårige karriere har Sigrid Riise udgivet adskillige bøger om børn, opdragelse og familieliv, rådgivet rådvilde forældre i P4 radioprogrammet "Børnetimen for voksne" og holdt foredrag landet over.

 • - Sådan styrker du nærværet og tilliden
  af Arne Nielsson, Cathrine Errboe & Stina Grøn
  115,95 - 235,95 kr.

  Det står ikke godt til med den mentale trivsel hos de unge. Mange kæmper med stress, angst, ensomhed og følelsen af at være utilstrækkelig, og selv de mere robuste kan blive udfordret. Derfor har børn brug og unge for støttende forældre, der formår at rumme og guide dem.Desværre er mange voksne forvirrede, når det kommer til deres teenagere. De har brug for helt konkrete råd til, hvordan de kan støtte op om bedre samtaler og samvær.I LYT TIL DIN TEENAGER giver bestsellerforfatteren og den tidligere OL-vinder Arne Nielsson sammen med CEO for organisationen MOT Danmark, Stina Grøn, konkrete redskaber til forældre med teenagebørn. Deres indsigter bygger på den nyeste forskning, viden og dokumentation.Bogen præsenterer fire forskellige forældretyper og de dynamikker, fordele og faldgruber, der gør sig gældende for dem hver især. Desuden er der en række eksempler, der illustrerer hvordan, hvornår og hvorfor vi går galt af de unge.

 • af Signe Westi Løvland
  227,95 kr.

  Vi står over for at skulle betragte forældrerollen med et fornyet og opdateret syn. Det er ikke bare et spørgsmål om at få nogle nye værktøjer eller en ny praksis. Det er at vågne op fra vores mindset og etablerede forestilling om: ”Hvad er en mor? Hvad er en far?”Det sker ikke ved primært at observere, mestre og håndtere vores børn, men ved at observere og håndtere os selv og kigge mere indad. Vores største håb og ønske er at give vores børn al den kærlighed, vi har til dem, og det er ikke altid lige nemt! At give kærlighed er også at give nærvær, og det sker ved, at vi forbinder os med vores børn. Men for at kunne forbinde os autentisk, er vi nødt til at kunne forbinde os med os selv.Denne bog er til dig, der ønsker at blive en endnu mere bevidstgjort forælder med en tidssvarende og forstærket bevidsthed i dit forældreskab. Om forfatterenSigne Westi Løvland (f. 1975) beskriver sit syn på, hvilke udfordringer, der præger forældre i vor tid, og hvordan vi bedst møder dem. Hun skriver ud fra professionel og personlig erfaring som mor til fire børn, psykoterapeut MPF, lærer, konsulent og foredragsholder.Den bevidste forælder handler om at skabe en bedre og tættere forbindelse og kontakt til vores børn, blandt andet ved at blive mere opmærksom og bevidst om vore egne overbevisninger, mønstre og tillærte vaner.

 • - Erindringer
  af Vivian Gornick
  190,95 kr.

  Gornick har skrevet sine isnende og dybt bevægende erindringer “Voldsomme bånd” om forholdet til sin moder. De er skrevet med en nøgternhed og hudløshed, som gør dem ganske enkelt fremragende. En målestok for litteratur om forholdet mellem mødre og døtre. Fra bogens forord af Leonora Christina Skov:For mig og mange andre forfattere af erindringsbøger har “Voldsomme bånd” været en ledestjerne.I et nutidsspor fører Gornick og moren lange samtaler, mens de spadserer rundt i et New York, der lyder som noget fra en cool Woody Allen-film. De bor tæt på hinanden på Manhattan og ses ofte, selv om de dårligt kan holde hinanden ud.“Voldsomme bånd” er memoirerskrivning i verdensklasse. En perfekt økonomiseret erindringsbog, der kombinerer en troværdig fortællerstemme med en stærk coming of age-historie og et modigt portræt af en dominerende, charmerende og uudholdelig mor og en datter under the influence.Om fatteren:Hun er stort set ukendt i Europa (udkom 2015 i England og netop udkommet i Frankrig og på vej i Norge), men lidt af en myte i USA. Ofte beskrevet som den mest ukendte af USA's store forfatter. Hun hedder Vivian Gornick (f. 1935).

 • - En far og forskers syn på, hvordan vi slutter fred med vores børn, os selv og alle de forbandede skærme
  af Andreas Lieberoth
  241,95 - 252,95 kr.

  Drop kampene om skærmtid. Skrot unødig stress og skam. Brug krudtet på de gode ting …DEN STORE SKÆRMKAMP er i fuld gang – i medierne, i børnefamilierne, på skolerne og i os selv. Skærmene får skylden for alverdens ulykker, trivselskrisen hos børn og unge, psykiske lidelser og moralsk forfald.Det er klogt at være kritisk over for nye teknologier. Men det er uklogt at stirre sig blind på simple løsninger på komplekse problemer.Er skærmskammen berettiget? Er det opblæst mediehysteri? Hvordan sorterer vi vrøvl fra videnskab? Hvad ved vi rent faktisk?Det har forsker og familiefar Andreas Lieberoth sat sig for at undersøge. Forfatteren tager os med på en veloplagt faglig og personlig rundtur i forskningen og sine erfaringer som far i en digital verden. Det er den store jagt efter svarene på, hvad skærme gør ved os selv, vores børn og deres trivsel og udvikling. Ved vores liv, relationer og kultur.Det digitale liv væver sig ind i vores adfærd og vores tanker. Det fylder i hverdagen, påvirker os og forandrer os. Det kræver en ny forståelse hos forældre, lærere, ja, os alle sammen.DEN STORE SKÆRMKAMP giver nuancer og ny viden – og inspiration til, hvordan man kan finde sin egen vej, bygge bro over generationskløften og navigere som forældre i en digital tid.

 • - Tværfaglige perspektiver på det relationelle møde mellem professionelle og familier
  af Jan Kaa Kristensen & Anna-Katherine Højland
  276,95 - 307,95 kr.

  Hvad sker der, når en ny familie bliver dannet? Når der støder forskellige vanskeligheder til? Denne bog giver indblik i nogle af de komplekse forhold og psykologiske processer, der kan være forbundet med at stifte familie – i medgang og modgang.At få børn og blive forældre er det mest naturlige i verden. Det har mennesket gjort siden tidernes morgen. Det samme gælder udviklingen af en sund forældre-barn-relation, som nærmest er noget, der sker af sig selv.Men det er ikke altid så let, som det lyder. Nogle får ikke børn, selvom de prøver i mange år, andre får børn med særlige udfordringer og behov – og nogle oplever at miste et barn. Danmark går i disse år gennem en fertilitetskrise, hvor flere skal gennem fertilitetsbehandling for at blive gravide. Flere og flere venter længe med at få børn, nogle vælger at få børn alene, og nye familieformer vinder frem. Derfor skal mange have hjælp til at stifte familie.FAMILIEDANNELSE belyser – gennem en række samtaler mellem fagpersoner og bogens forfattere – centrale perspektiver på det at danne familie. Med et tværfagligt blik sætter bogen fokus på, hvordan den relationelle og psykologiske trivsel og sundhed har stor betydning for den nye families videre trivsels- og udviklingsmuligheder.Bogen viser, hvordan den trygge familiedannelsesproces kan understøttes af de professionelle, som forældrene er i kontakt med undervejs. Der er fokus på udviklingen af det psykologiske forældreskab og den tidlige og trygge tilknytning for barnet, som er helt central og en vigtig beskyttende faktor for barnet. Bogen giver alle faggrupper, der arbejder med nye familier, tværfaglige perspektiver på relationer og udviklingen af forældre-barn-relationen, ikke mindst i sårbare familier.FAMILIEDANNELSE henvender sig til alle professionelle, der arbejder på familiedannelsesområdet, og til alle andre, der har interesse for området.

 • af Ben Aitken
  127,95 - 165,95 kr.

 • - Scener fra et hjem med teenager
  af Julia Lahme
  192,95 kr.

  Hvilken hylde sætter du dig på i dit moderskab, når din fregnekindede solskinsknægt smækker døren i og går i puberteten?Mød en mor, der går i spåner, da hendes ældste går i puppe, og følg med i scener fra familiens spisekøkkendramaer, erindringsglimt fra årene med hvalpede drenge og forvirringen over hendes egen nye rolle, nu hvor den ældste søn giver slip på sin mor.Det konkrete kaos i en kernefamilie i forandring bliver vævet sammen med betragtninger om ægteskab, forældreskab og venskab i en verden, hvor vi mere end nogensinde har brug for hinanden.Med blik for de normer, alle forældre må kæmpe sig fri af for at skabe deres egne, beretter Julia Lahme vittigt og eftertænksomt om den forvandling, hun selv måtte gå igennem, da hendes ældste gik fra ’altid åben’ til ’lukket pga. ombygning’.Det er genkendelige historier om lange nætter og alt for korte dage, om morfar i Afrika, jagten på Danmarks svar på enhjørningen: den umulige bæver, projektledelse som copingstrategi og om at være moren i midten, også når de små vokser én over hovedet.En selvstændig efterfølger til bestselleren Hvor lagde jeg babyen?

 • - - A Resource for Children
  af Ingelise Flensborg, Kis Henriksen & Lise Olrik
  117,95 - 257,95 kr.

  Three Danish grandmothers have written a book of values and activities they want to share and promote to make a good life for upgrowing children - for grandchildren. The book falls in three parts - Art and Culture, the Role of Nature and Creative Processes. The focus is on all the activities and ideas that can give you a rich and authentic relationship to your grandchildren or any relation between a grown-up and a child. The three parts are based on theoretical and didactic ideas, and the photos are helpful to give an idea of what can be practiced together with the children.It is an enjoyable and rewarding reading for persons, that are interested in seeing a child growing up with all its potentials.

 • - små mennesker, store spørgsmål
  af Wolfram Eilenberger
  127,95 - 173,95 kr.

  Hvor er de fantastiske og mærkelige, vores børn. Vi voksne lærer deres lege, deres usynlige venner og drømmelande at kende, men deres spørgsmål udfordrer os. “Er det mig?” “Hvad nu hvis …?” “Hvor er bedstefar nu?” Disse spørgsmål er lige så dybe og uundgåelige som livet selv. De er begyndelsen på filosofien.Vi læser historier for vores børn, leger og taler med dem, bekymrer os om dem eller skændes med dem om at rydde op eller tømme tallerkenen. Men de spørgsmål, der opstår, er sjældent så små, som de ser ud til. Hvorfor skal du egentlig spise suppen med ske, undskylde eller holde orden? Ser Gud virkelig alt? Og hvad betyder i grunden “jeg” og “dig”?For Wolfram Eilenberger bliver hverdagen udgangspunktet for små filosofiske rejser. Han beretter på en underholdende og humoristisk måde om livet med vores børn, som samtidig fører os ind i filosofiens vidunderlige verden. En bog for alle mennesker, som er ved at blive til – for nutidens og morgendagens voksne.

 • af Guru Gaurav Arya
  119,95 kr.

  "Parenting FAQ: Your Comprehensive Parenting FAQ Guide" is an invaluable resource for parents, caregivers, and anyone involved in raising children. In a world where parenting advice can be overwhelming and contradictory, this book offers a clear and concise guide to common questions and concerns that parents face.The book is divided into easily navigable sections, each addressing a specific aspect of parenting. It begins by exploring the fundamentals of parenting, including the role of parents, the importance of communication, and building strong parent-child relationships.From there, "Parenting FAQ" delves into the various stages of child development, from infancy through adolescence. It provides evidence-based guidance on topics such as sleep training, feeding, discipline, and fostering emotional intelligence. The book also addresses the challenges that arise at different developmental stages, offering practical solutions and strategies.One of the unique features of this book is its emphasis on addressing frequently asked questions. It compiles common queries from parents and provides clear, research-backed answers, helping readers navigate the complexities of parenthood with confidence. Whether it's managing screen time, handling sibling rivalry, or dealing with picky eaters, "Parenting FAQ" offers practical advice and expert insights.

 • af Matthew Schenck
  255,95 kr.

  "Heartfelt Connections for Single Parents" is a compassionate and insightful guide that empowers single parents to navigate the often challenging landscape of dating while raising children. This book goes beyond the superficial advice found in typical dating guides and delves into the unique experiences of single parents, offering practical strategies and heartfelt wisdom to foster genuine connections.In Chapter 1, the author sets the tone with a warm and welcoming Introduction, laying the foundation for the journey ahead. Chapter 2, "Embracing Single Parenthood," addresses the core of single parenting, encouraging readers to embrace their role with pride and resilience.As the narrative unfolds, Chapter 3, "Single Parent Dating Landscape," provides an honest exploration of the dating scene for single parents, preparing them for the unique challenges and opportunities they may encounter. Chapter 4, "Rediscovering as a Single Parent," guides readers through the process of self-discovery, emphasizing the importance of personal growth amidst the demands of parenthood."Confidence in Single Parent Dating" (Chapter 5) becomes a pivotal chapter, offering practical tips and emotional support to boost confidence in navigating the dating world. Chapter 6, "Nurturing with Kids in Mind," seamlessly integrates parenting and dating advice, highlighting the delicate balance required to nurture both aspects of life.Chapter 7, "Connecting with Other Single Parents," provides valuable insights into building a support network, fostering connections with like-minded individuals who understand the unique challenges of single parenting. Chapters 8 and 9 delve into specific strategies tailored for single moms and single dads, respectively, acknowledging the distinct experiences each gender may face.The guide takes a poignant turn in Chapter 10, "Introducing Partner to Children," exploring the delicate process of blending families and ensuring a smooth transition for both parents and children. Chapter 11, "Overcoming Challenges in Single Parent Relationships," offers practical advice on addressing common hurdles that may arise in the pursuit of lasting connections."Sustaining Love Amidst Parenthood" (Chapter 12) delves into maintaining a strong relationship amidst the chaos of parenting. Chapter 13, "Impact of Social Media on Single Parent Dating," explores the role of technology in modern relationships, offering insights into navigating the digital realm.The book concludes with Chapter 14, "Single Parent Dating Success Stories," sharing inspiring tales of triumph over adversity. Finally, in Chapter 15, the author wraps up the journey with a heartfelt Conclusion, leaving readers with a sense of empowerment, resilience, and the tools to forge meaningful connections in the world of single parent dating. "Heartfelt Connections for Single Parents" is more than a guide; it's a companion for single parents seeking love and connection on their unique journey.

 • af Victoria Schapiro
  228,95 kr.

  Hi, I’m Victoria. A single-minded, self-absorbed, overly-sensitive, perfectionistic plate of shit with a side of victim mentality (if described by my mom). My exes would probably also mention my “tough guy act” and my tendency to overthink everything, but honestly, who gives a shit about them? I at least pretend not to. I usually consider myself a very honest, logical, ambitious, and determined cock teaser who often finds herself oversharing information about recent sexual experiences. Trust me, there’s nothing that I want more in life than to be mysterious, but I just can’t shut the fuck up, so I might as well write a book exposing myself completely. My desperate need for male validation and my perfectionist qualities came to bite me in the ass when I developed an eating disorder at fourteen years old. My view on nutrition became extremely distorted which unfolded into dietary restrictions and excessive exercise, that gradually worsened over the five following years. When I finally gained some self-awareness and realized how much the eating disorder had consumed me (ironically enough), I acknowledged that I needed help. The fact that you picked up this book tells me you have most likely experienced what it’s like to struggle with an eating disorder or maybe you have witnessed how such an illness changed a loved one and affected their surroundings. Even if this isn’t the case, it is beyond any doubt that you face bullshit myths of diet culture on a daily basis and that you will recognize many of the scenarios described in this writing. If you resonate with any of my past experiences or harmful behaviors, I hope this book comes to be your wake-up call. If you are a relative of someone struggling with an eating disorder, I hope my intention to inform and educate will get across to you.Please note that this book is not a medical guide. It must not be considered a weight gain guide nor is it a do-it-yourself manual holding valuable advice on how to recover from an eating disorder (let’s be honest: you skim through the highly-praised guide to self-improvement and leave it to decompose along with its shitty recommendations and motivational quotes). I must emphasize how F*CK RESTRICTIONS – AND YOUR MOM TOO is not intended to describe the correct way of recovering. On the contrary, I want to oppose to the whole notion of “correct” when it comes to healing, overcoming, and coping.This book is simply my personal brain dump, and it is the product of a shit-ton of therapy sessions. It will give you an insight into the thoughts and realizations I had during different stages of my eating disorder and throughout my recovery: from reflections upon the causes of my restrictive eating, to how my eating disorder slowly made me dissolve into being an underweight gunk of numbness, to leaning into recovery, and ultimately, dealing with weight gain and trying to let go of control. This book is my mental declutter and it investigates the most prominent factors of my restrictive eating, and I have found that my unhealthy relationship with food along with its side-effects including a low sex drive, a loss of personality, and social disconnection, are all to blame on one common enemy: my mother. Victoria Schapiro is 19 years old, she lives in Copenhagen, where she was born and raised. The book was originally written in English. It is also being published in a Danish version.

 • af Jayne Ruff
  226,95 kr.

 • af Bryan DeShasier-Marquez
  284,95 kr.

  This fun and heartwarming tale that celebrates the limitless power of imagination and the love between generations. Get ready for a story that will ignite your child's imagination and inspire dreams as they journey through the magical world of mimis!

 • - Dansk version
  af Victoria Schapiro
  267,95 kr.

  Rust dig til en rutsjetur gennem teenage hardlife i generation Z. Hej, jeg er Victoria; en snæversynet, selvoptaget, overfølsom, perfektionistisk narrøv, der lider af offermentalitet (hvis min mor skulle sige det). Mine ekskærester ville nok også fremhæve min hårde, kække facade og mine tendenser til at overtænke alt, men ærligt talt, hvem bekymrer sig om dem? Jeg lader i hvert fald som om, at jeg ikke gør. Jeg betragter mig selv som en meget ærlig, logisk, ambitiøs og målrettet narrefisse, som ofte tager sig selv i at dele lidt for mange informationer om mine seksuelle eskapader. Tro mig, der er intet jeg hellere ville være end mystisk, men jeg kan bare ikke holde min kæft, så nu kan jeg lige så godt skrive en bog, hvor jeg udstiller mig selv fuldstændig. Mit desperate behov for mandlig anerkendelse og mit perfektionistiske hoved endte med at bide mig i røven, da jeg udviklede en spiseforstyrrelse som fjortenårig. Mit syn på mad blev ekstremt forvrænget, hvilket udviklede sig til kostrestriktioner og overdreven træning, der gradvist gik amok over de næste fem år. Da jeg endelig opnåede en vis grad af selvindsigt, indså jeg, at spiseforstyrrelsen havde slugt mig (ironisk nok), og at jeg havde brug for hjælp. I en mundrap, standupagtig stil tager 19-årige Victoria os med igennem de år, hvor hun gradvist fik et mere og mere usundt og anstrengt forhold til mad, og beskriver, hvordan det rev alt andet med sig og lagde hendes liv øde – i forhold til kærester, sex, træningsnarkomani, livslyst, ja, alt. Hvordan hun blev buret inde i sit eget liv, og hvordan hun – omsider – slap ud igen. Det er Victorias håb, at hendes historie kan virke som et wakeupcall. Hun lægger ikke fingrene imellem og skåner ingen, allermindst sig selv, og man kan ikke andet end beundre hendes mod, styrke og fandenivoldskhed. Det er så ærligt, råt, skræmmende, men også morsomt. En helt usædvanlig bog, og det mest chokerende og livsbekræftende generationsportræt set længe. Bogen udkommer også i en engelsk version, som er det sprog, Victoria oprindelig skrev den på, på trods af at hun er født og opvokset i Danmark

 • af Rajiv chavhan
  233,95 kr.

  ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿?¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿, ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿, ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿, ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿, ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿, ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿, ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿· ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿-¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿, ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿· ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿, ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿, ¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿ ¿¿¿¿

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.