Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Neurolingvistisk programmering (NLP)

Her finder du spændende bøger om Neurolingvistisk programmering (NLP). Nedenfor er et flot udvalg af over 23 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (23)
 • (1)
Format
 • (15)
 • (5)
 • (3)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (10)
 • (13)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (1)
 • (1)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Serie
 • (1)
Tag
 • (6)
 • (6)
 • (4)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • af Ole Vadum Dahl
  297,95 kr.

  "Grundbog i NLP kommunikation og terapi- bind 1"I langt de fleste situationer er kommunikationen vigtig for forståelsen mellem mennesker. Der findes utallige teorier om, hvordan kommunikation fungerer og indenfor NLP er der fokus på situationen, der opstår, når et budskab går igennem til modtageren. I "Grundbog i NLP - kommunikation og terapi" får du en introduktion og guide til, hvordan du kan styre din tilstand og forstå baggrunden for andres menneskers adfærd og den bagvedliggende hensigt.Bogen giver en vejledning i, hvordan du kan lære at styre sin hjerne til bevidst at arbejde med sanseindtryk og derved ændre holdning til dig selv og dine omgivelser. Dette første bind af "Grundbog i NLP kommunikation og terapi" har undertitlen "Personlighedens sprog".Bogen er sammen med Bind 2 i Grundbog i NLP forstat den vigtigste danske lærebog indenfor sit område og anvendes bredt indenfor personlig udikling.

 • - Bind 2:Personligheden i udvikling
  af Ole Vadum Dahl
  297,95 kr.

  "Grundbog i NLP kommunikation og terapi- bind 2"Personligheden i udvikling" er en grundbog i neurolingvistisk programmering, der viser, hvordan man kan lære at styre sin hjerne til at bearbejde sanseindtryk og gennem dette ændre holdning til sig selv og sine omgivelser.Dette andet bind af "Grundbog i NLP kommunikation og terapI" har undertitlen "Personligheden i udvikling" og fortsætter, hvor første bind "Personlighedens sprog" slap. Grundbog i NLP bind 1 og 2 betragtes stadig som den vigtigste danske lærebog indenfor NLP og indgår bredt i undervisningen på diverse uddannelser indenfor personlig udvikling.

 • af Kirsten Fauken
  233,95 kr.

  "Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom" er en vedkommende og brugbar håndbog, der giver læseren forskellige redskaber til at skabe et mere harmonisk og tilfredsstillende liv. Forfatteren trækker på sin store terapeutiske erfaring fra bl.a. NLP og psykoterapi og henvender sig således til mennesker, der fungerer i hverdagen, men som alligevel ikke oplever, at deres liv er, som de gerne vil have det.Kirsten Fauken går bag om symptomerne og bearbejder de mulige årsager til problemerne. Det kan være oplevelser fra en traumatisk barndom, en fastlåst opfattelse af verden, en offertankegang, begrænsende overbevisninger, en kraftig indre kritiker eller måske blot frygt for forandring, der gør, at man hænger fast i en triviel hverdag. Bogen giver praktiske anvisninger og løsningsforslag til, hvordan man kan komme op af ‘det sorte hul‘ eller lære at kommer overens med konfliktfyldte oplevelser. Læseren behøver ingen forkundskaber, men kan blot følge anvisningerne til øvelserne. "Det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom" kan betragtes som en værktøjskasse, som man kan vende tilbage til igen og igen.Kirsten Fauken (f. 1941) er uddannet på Skive Seminarium i 1964 og var i 25 år lærer i folkeskolen – afbrudt af nogle år som hjemmegående husmor med tre små børn. I 1992 begyndte hun at uddanne sig inden for NLP (Neurolingvistisk programmering) og modtog undervisning af blandt andre Ole Vadum Dahl. I 1996 blev hun som den første i Danmark certificeret som NLP Psykoterapeut fra Dansk NLP Institut i Silkeborg.

 • - om NLP og forandring af hæmmende overbevisninger
  af Robert Dilts
  245,95 kr.

  Bogen ”Så kan du godt tro om igen” arbejder indgående med begrebet ”begrænsende overbevisninger” og giver læseren et indblik i førende NLP teknikker, der hurtigt og effektivt identificerer og ombygger/ændrer begrænsende overbevisninger. Du lærer omkring de magtfulde processer til forandring ligesom bogen demonstrerer, hvordan du kan identificere og ændre en overbevisning ved hjælp af manuskripter fra personlig forandringsarbejde. Disse processer inkluderer genindtryk, konfliktintegration, tro / virkelighed strategier, visualisering og identifikation af kriterier. Læseren får et indgående indblik i de nyeste metoder til at ændre tro, der understøtter usunde vaner som rygning, overspisning og stofbrug; ændre de tænkningsprocesser, der skaber fobier og urimelig frygt; omskoler dit immunsystem for at eliminere allergier og andre sygdomme optimalt. Bogen indgår i serien af NLP bøger fra Paludans forlag

 • - Et bidrag til udviklingen af sunde og velfungerende mennesker
  af Frida Nøddebo Nyrup
  105,95 - 298,95 kr.

  Bogen er en 2 i 1 bog, som i billedbogsform leverer en god fortælling til både børn og voksne, mens den i et fyldigt efterskrift leverer videnskabeligt baserede oplysninger om børns seksuelle udvikling. Bogen er et opråb, da vi som samfund ifølge "Styrelsen for Undervisning og Kvalitet" og ifølge "Amnesty" ikke giver den nødvendige plads til børns nysgerrighed i forhold til krop og seksualitet. Billedbogs-delen henvender sig primært til mindre børn og børn i indskolingen i form af en spændende historie, som gør udforskningen af seksualitet til noget naturligt. Pigen Elba spørger sin far: "Far vil du ikke nok nusse min tissekone?" Dette spørgsmål bliver starten på en længere historie, hvor Elba får kigget i en anatomibog sammen med sine forældre, der forklarer om både drenges og pigers kønsorganer. Elba leger også med andre børn i børnehaven, hvor de udforsker sig selv og hinanden, og finder ud af, at det kilder og føles rart at blive stimuleret på sine kønsorganer. Pædagogen Anton er både accepterende, vejledende og korrigerende i forhold til børnenes indbyrdes lege, og viser dem, at det ikke er farligt, selvom nogen har overtrådt en andens grænser. Det handler bare om at få snakket om det, på samme måde, som var det en konflikt i sandkassen. Børn overtræder jævnligt hinandens grænser, og har derfor brug for voksenhjælp. I efterskriftet, som er rettet mod den mere modne læser, leveres der videnskabeligt baserede oplysninger om børns seksuelle udvikling. Her argumenteres der for, at børns mulighed for gradvist at udvikle en medfødt spirende seksualitet har betydning for, hvorvidt der udvikles en sund og velfungerende personlighed, som evner både nærvær, intimitet og respekt. Som nævnt, er der i den proces - som i alle andre sammenhænge med børn - behov for, at voksne regulerer og hjælper børn på vej i forhold til at være lydhøre overfor hinanden og samfundets normer. Dertil nævnes det, at denne læring om egen krop sammen med en fortrolighed i forhold til at tale om seksualitet, også kan være præventiv i forhold til seksuelle overgreb. Endelig skal det nævnes, at bogen vil være egnet som læse-let læsning for lidt større børn, der gradvist også vil kunne trække mere forståelse ud af bogens anatomiske illustrationer og ud af efterskriftet til voksne. Det er nemmere at skabe sunde og velfungerende børn, end at afhjælpe, når de bliver voksne. Findes også som lyd- og eBog. eBog: ISBN: 978-87-93824-02-7 Lydbog: ISBN: 978-87-93824-01-0

 • af Richard Bandler & John Grinder
  228,95 kr.

  Der er mange bøger, der kan lære dig at hypnotisere folk, men få, der kan lære dig at bryde igennem den konsensusmæssige trance, som du allerede er i. Denne bog kan få dig på vej til at gøre det. "Hypnose er et ord, der normalt får stærke svar fra mennesker" – i positiv eller negativ retning. Ofte forbinder folk trance-stater med mystik eller magi, som ikke har hjulpet hypnosens omdømme. Vi opfordrer skeptikere til at suspendere deres tro eller antagelser om hypnose længe nok til at læse denne bog. Bogen er skrevet af stifterne af NLP - Bandler og Grinder, som studerede den berømte terapeut Milton Erickson for at bestemme hypnosestrukturen. Bogen giver læseren et indblik i hypnose - hvordan det kan anvendes til bearbejdning af fobier og medicinske sygdomme - og gør "magien" til specifikke forståelige procedurer, hvoraf nogle også er nyttige i hverdagens samtale. Ud over hhv. hypnosehensyn (grundlæggende og avancerede), beskriver forfatterne talrige vigtige anvendelser for denne videnskab. En god introduktion til emnet - og en vigtig referencebog til hypnoseudøvere. Et must for alle med interesse indenfor hypnose og for læsere med indsigt i NLP, som ønsker at udvide sin indsigt til næste niveau.

 • - Neuro Lingvistisk Programmering
  af Richard Bandler & John Grinder
  245,95 kr.

  Her kommer så den internationale NLP bestseller ”Frogs into Princes” af forfatterne Grinder og Bandler på dansk. Bogen er spændende læsning for alle med et ønske eller en viden om NLP’ens teoretiske principper. Ved hjælp af principperne i NLP er det muligt at beskrive enhver menneskelig aktivitet på en detaljeret måde Et par specifikke eksempler på ting, du kan lære at udføre, er: (1) helbrede fobier og andre ubehagelige følelsesreaktioner på mindre end en time, (2) eliminere de fleste uønskede vaner - rygning, drikke, overdreven spisning, søvnløshed osv., i et par sessioner, (3) foretage ændringer i dialogen mellem par, familier og organisationer, så de fungerer på måder, der er mere tilfredsstillende og produktive, (4) kurere mange fysiske problemer - ikke kun de af dem, der anerkendes som "psykosomatiske", men også nogle, der ikke er - i et par sessioner. NLP kan også bruges til at studere mennesker, der er usædvanligt talentfulde – herunder at bestemme strukturen i dette talent (hvad er det de gør når de lykkes). Denne struktur kan derefter hurtigt læres til andre at give dem grundlaget for den samme evne. Bogen anviser med råd og vejledning til NLP’ens værktøjer og virkemåder. Brugt rigtigt, står du på tærsklen til et kvantespring i menneskelig oplevelse og evne. Paludans forlag har i samme serie bl.a. også udgivet NLP bøgerne ”Grundbog i NLP” 1 & 2, ”Brug din hjerne” og ”Forandringer – NLP og hypnosens struktur”

 • af Fran Burgess
  247,95 kr.

 • af Leslie Cameron-Bandler & Michael Lebeau
  183,95 kr.

 • af Steve Andreas
  188,95 kr.

  In this book, the fundamental understandings of scope, category, and logical levels established in Volume I are applied to understanding a variety of more complex and troublesome communication patterns, showing how these understandings can be used for positive personal change.This book applies the fundamental understandings to additional communication patterns that are more subtle, obscure, and complex: Implication, Negation, Judgment, Modes of Operating, Self-reference, Self-contradiction, Paradox, Certainty, Double-binds, and Metaphor, An annotated verbatim transcript of a session in which a client reaches forgiveness shows how these patterns can be used in a systematic way to achieve a client's outcome.All these patterns often exist in the painful and confusing communication traps that people often find themselves in, yet most people are unaware of them, and usually respond to them or use them unconsciously. Understanding how these patterns work makes it possible to recognize them, and use them in positive ways to help yourself and others out of these communication dead-ends, enhancing your life and the lives of others. Specific examples show how many of these patterns were essential elements in the work of Milton Erickson and other effective therapists. (Best read along with Volume I.)

 • af James Goleman
  391,95 kr.

  THE ULTIMATE GUIDE TO INFLUENCE PEOPLE, BECOME A MASTER OF PERSUASION, AND SPEED READ PEOPLE!Have you ever felt manipulated by someone?Do you admire people that can talk themselves out of any problem or tight spot?Do you avoid social situations because you feel inadequate and always say the wrong thing?If you want to learn real persuasion techniques, how to manipulate people, read body language and how to use NLP in your daily life then keep reading!Manipulators and people who are looking to use us for their advantage are all around us. Fortunately, there are methods to spot them and beat them at their game! What to do?This book is the ultimate collection that deals with dark psychology. What you'll learn will change your perspective of yourself and raise your confidence! The techniques and methods described in this book will make sure you'll never hurt again, and you'll also be able to use them for your return.The time when you've felt like a victim is now something of the past!Here are just a few things you are about to learn:· Using body language to become a fantastic communicator· Persuading people with dark psychology and hypnosis· Recognizing when someone is manipulating you· Dealing with an abusive or manipulative partner· Knowing how to act on any social or work situation· Much much moreRemember that knowledge is power, and that puts those unpleasant characters in an advantage. Take control and protect yourself and your loved ones from manipulators and anyone else who preys on what they consider your weaknesses.Now it is your turn to take action. Unleash your mental power!Scroll up, click on "Buy Now" and thrive in any social situation!¿Let your customers get addicted to this awesome book!

 • af Connirae Andreas
  283,95 kr.

  Eine wirkungsvolle Form der VeränderungsarbeitBei der von Connirae Andreas entwickelten Wholeness-Work handelt es sich um eine neue Methode der persönlichen Transformation, die einfacher, sanfter und wirkungsvoller ist als frühere Ansätze. Sie baut auf einer spirituellen Lehre über das Erwachen auf und besteht aus einer präzisen und leicht zugänglichen Praxis, die uns hilft, zwischenmenschliche Probleme, herausfordernde Emotionen, physische Schwierigkeiten und vieles mehr zu transformieren. Das Buch führt in verständlicher Weise in die Methode ein, gibt Anregungen zum täglichen Üben und Vertiefen der Methode und stellt verschiedene Anwendungsfelder dar. Themen sind u.a.:- Was ist Ganzheitsarbeit?- Der Basisprozess der Ganzheitsarbeit- Neun Schlüssel zur Ganzheitsarbeit: die Magie verstehen- Das Meditationsformat - Veränderungen unmittelbar herbeiführen- Ganzheitsarbeit bestmöglich einsetzen

 • af Lucas Derks
  352,95 kr.

  Was geschieht in unserem Kopf, wenn wir an andere denken? Soziales Erleben und Verhalten ist nie an reale Personen, sondern stets an innere Bilder geknüpft, an sogenannte »mentale Repräsentationen«, so Lucas Derks in diesem Buch. Mit diesem erstmals formulierten Modell des Sozialen Panoramas entwirft er ein Konzept für die Beschreibung der Mechanismen, die das weite Feld unserer sozialen Beziehungen entscheidend prägen. Geistige Landkarten in unserem Kopf bestimmen, wie wir uns selbst und unsere sozialen Beziehungen erleben, in ihnen spiegeln sich z. B. Machtverhältnisse, Autorität oder Familienstrukturen in plastischer Weise wider. Doch diese emotional hochbesetzten inneren Landkarten sind veränderbar. Derks zeigt, wie wir durch eine Verbindung dieses Modells mit der Technik des NLP (Neurolinguistisches Programmieren) auf unsere soziale Realität Einfluß nehmen können und lernen können, unser Selbstgefühl in zwischenmenschlichen Beziehungen zu verändern, z. B. Machtstrukturen anders zu definieren und unsere Identität neu zu erfahren. Dieses innovative Konzept eröffnet sowohl dem Feld der Sozialpsychologie als auch Praktikern wie Psychotherapeuten, Psychologen, Organisations- und Managementberatern überraschend vielversprechende Perspektiven der Intervention.

 • af Katty Kay & Claire Shipman
  99,95 kr.

  Das Buch, das jede Frau gelesen haben muss!Den Schlüssel zum Erfolg liefert nicht allein die Kompetenz - wer in der Arbeitswelt und im Privatleben bestehen will, für den ist Selbstvertrauen unabdingbar. Gerade Frauen kämpfen jedoch häufig mit Selbstzweifeln. Woran liegt das? Und lässt sich Selbstbewusstsein aneignen oder bestimmen unsere Gene darüber, wie selbstsicher wir sind? In ihrem Bestseller, der in Deutschland längst als Geheimtipp gehandelt wird, zeigen die renommierten Journalistinnen Claire Shipman und Katty Kay anhand von Forschungsergebnissen, wie jede Frau ihr Selbstgefühl stärken kann. Gemeinsam mit führenden Neurowissenschaftlern und Psychologen weltweit haben sie innovative Ansätze entwickelt, wie wir selbstsicherer werden können, indem wir etwa Risiken eingehen und aktiv handeln. Wie wir unsere Denkstrukturen langfristig verändern. In Gesprächen mit Frauen aus Politik, Sport und Kunst kommen Kay und Shipman dem Geheimnis auf die Spur, wie Frau ihre Ziele erreichen und ein selbstbestimmtes Leben führen kann.Die gebundene Ausgabe ist im btb Verlag unter dem Titel "Confidence Code" erschienen.

 • af Robert B. Dilts
  275,95 kr.

  Sleight of Mouth sind sprachliche Muster, in denen sich die Magie der Worte und der Sprache ganz besonders zeigt. Sprache, eine der zentralen Komponenten für die Entwicklung unsere geistigen Modelle der Welt, hat großen Einfluss darauf, wie wir die Wirklichkeit wahrnehmen und wie wir auf sie reagieren. Unglücklicherweise können Worte uns ebenso leicht verwirren und einschränken, wie sie uns Macht verleihen können. Dieses Buch handelt von der Macht der Worte, der positiven ebenso wie der negativen, von den Unterscheidungen, die ausschlaggebend dafür sind, welche Wirkung Worte auf uns haben, sowie von den sprachlichen Mustern, durch die wir schädliche Aussagen in nützliche verwandeln können."Sleight of Mouth helfen Ihnen, im richtigen Augenblick das Richtige zu sagen." - Robert B. Dilts

 • af Stephen Gilligan & Robert B. Dilts
  283,95 kr.

  Stephen Gilligan und Robert Dilts führen ihre Leser auf eine Selbstentdeckungsreise. Dabei untersuchen sie folgende Fragen: Wie können wir sinnvoll leben? Was ist unsere tiefste Berufung und wie können wir auf unseren Ruf reagieren? Die Herausforderungen, mit denen wir alle auf unserem Lebensweg zwangsläufig konfrontiert werden, zwingen uns, neue Möglichkeiten und Denkweisen zu entwickeln und unsere Komfortzone zu verlassen.Das Buch beschreibt einen viertägigen Workshop, den Stephen Gilligan und Robert Dilts gemeinsam geleitet haben. Der Leser wird so intensiv in die Erlebnisse der Teilnehmer einbezogen, dass er das Gefühl entwickelt, selbst an der Veranstaltung teilzunehmen. Beschrieben wird eine wundervolle Entdeckungsreise, an deren Ende ein Leben steht, das mehr bietet, als es zunächst den Anschein hat.

 • af Richard Bandler & John Grinder
  286,95 kr.

 • af Richard Bandler & John Grinder
  252,95 kr.

 • af Richard Bandler & John Grinder
  244,95 kr.

 • af Richard Bandler, John Grinder & Connirae Andreas
  352,95 kr.

  Die beiden Begründer des Neurolinguistischen Programmierens präsentieren hier eine umfassende und praxisorientierte Einführung in die Methodik der Hypnose.Präzise erläuterte Techniken, praktische Demonstrationen und detailliert beschriebene Übungen erlauben dem Leser die schrittweise Entfaltung eigener hypnotischer Fertigkeiten. Sinnvoll ausgewählte Fallbeispiele ergänzen dieses Angebot um eine Fülle von therapeutischen Kontexten, in denen die geschilderten Verfahren vielversprechend eingesetzt werden können.

 • - A contribution to the development of healthy and well-functioning people
  af Frida Nøddebo Nyrup
  220,95 kr.

  A professionally grounded children's book. The author of the book is a trained psychologist and she teaches future social educators. Professional knowledge made the author aware of the potential negative consequences when children are prevented from gradually learning about their sexuality and the norms surrounding it.The girl Elba asks: "Dad, will you rub my vulva – I think that would be lovely." This is the start of a longer story, where Elba and her parents look at an anatomical atlas. Later, Elba has a play with sexual content along with a few other children. Here a conflict occurs and the teacher regulates and guides the children so that they can continue their play – happy and an experience richer.Very naturally, children transgress each other's boundaries. This is also the case in games with sexual content, and therefore, as in all other games, there is a need for adults to help children be receptive of each other and society’s norms. This is one of the topics in a short postscript, which also talks about sexual development and points out the importance of recognizing children's emerging sexuality.Learning about one's own body - along with confidentiality when talking to close adults about sexuality - is preventive in relation to sexual abuse. Through the children's book, children gain knowledge about what is right and wrong and learn that it’s easy and helpful to go to an adult when something becomes uncomfortable or too difficult to handle. Excerpts of reviews:"...we need that"”Frida Nøddebo Nyrup's book about Elba, is a refreshing contribution to the still very limited stack of children's books about children's sexuality; especially because tabooing children's sexual curiosity and doctor games is non-existent in the book - and we need that! ” (Anne Fricke Rudbeck, Master of Education in Educational Anthropology, UCSyd) "It was hard for me to get through" “A beautifully illustrated book that shows everything with text that matches. It was hard for me to get through, but I managed it, despite my inner conflicts with the topic of child sexuality. However, the postscript made the whole thing come together. ” (Jørgen Nancke - Forlaget Muse)Thanks to Frida Nyrup for speaking on behalf of the children and helping us "old people" to understand how we can help our children to have the best relationship with their own sexuality, so that they can have the best start in their sexual life. ❤️ If I were a book reviewer, I would give the book 5 hearts out of 5 possible ... ❤️❤️❤️❤️❤️ (Else Olesen - Specialist in disease and sexuality and dealer of sexual aids, teacher, lecturer. In addition, part of the Sexological Center AUH).A professional input: Sexual development take place primarily during childhood and adolescence: thoughts, fantasies, emotional relationships, social and culturally determined norms / understandings are coupled with the physical-sexual events. The physical-sexual events are, for example, that you several times during the course of a day spontaneously get erections of respectively the penis and clitoris or an event can be playing with other children. At bedtime, the child will typically let thoughts and perhaps fantasies about the day's events unfold. Here it seems that couplings can occur, because there along with thought activity is enough stillness to feel the body’s reaction during spontaneous erections, which can also “invite” self-stimulation. The couplings typically occur through highly emotional experiences, that are thought about often during a period of time. The fact that it is thoughts that arise frequently over a period of time means that the couplings are strengthened by repetition. This is a suggestion of how we form patterns of arousal (Mitchell, 2021). Children's sexuality is thus essentially different from the adult's sexuality in that it is solely a sensory quantity. To help this development in the best possible way, adult guidance and correction is needed. Exactly as we guide and correct when children play in the sandbox and may disagree on who is entitled to the shovel.Mitchell, R. W. (2021). High and Tight, Please: Self-explanations for Experiencing Short Haircuts as Erotic. Sexuality & Culture. doi:10.1007/s12119-021-09815-y

 • - Et bidrag til udviklingen af sunde og velfungerende mennesker
  af Frida Nøddebo Nyrup
  220,95 kr.

  En faglig funderet børnebog, som primært henvender sig til børnehave- og indskolingsbørn. Bogens forfatter er uddannet psykolog og underviser kommende pædagoger. Erfaringer koblet med psykologisk og neurologisk viden gjorde forfatteren opmærksom på risikoen for negative konsekvenser, når børn hindres i gradvist at lære deres seksualitet og normerne omkring denne at kende. Pigen Elba spørger sin far: ”Far vil du ikke nok nusse min tissekone?” Det bliver starten på en længere historie, hvor Elba sammen med sine forældre får kigget i et anatomiatlas. Senere har Elba en leg med seksuelt indhold sammen med et par andre børn, hvor der opstår en konflikt. Her regulerer og guider pædagogen børnene, så de kan fortsætte deres leg – tilfredse og en erfaring rigere. Som noget meget naturligt overskrider børn hinandens grænser – også i lege med seksuelt indhold. Derfor skal voksne hjælpe børn. Det siges der lidt om i et kort efterskrift, som også fortæller om den seksuelle udvikling, og pointerer vigtigheden af at anerkende børns spirende seksualitet. Læring om egen krop og tryghed ved at tale med voksne om seksualitet er præventiv i forhold til seksuelle overgreb. Børn får gennem børnebogen viden, om hvad der er rigtigt og forkert, og får en oplevelse af, at det er nemt og hjælpsomt at spørge de nære voksne, når noget bliver ubehageligt eller for svært at håndtere. Efter hvert kapitel er der spørgsmål til inspiration for videre samtale. Udpluk fra anmeldelser: ”Frida Nøddebo Nyrups bog om Elba, er et forfriskende bidrag til den stadig meget begrænsede stak børnebøger omhandlende børns seksualitet; særligt fordi tabuisering af børns seksuelle nysgerrighed og doktorlege er ikke-eksisterende i bogen - og det trænger vi til!” (Anne Fricke Rudbeck, Cand.pæd. i pædagogisk antropologi, UCSyd).Det var for mig svært at komme igennem ”En flot illustreret bog, som viser alt med tekst som matcher. Det var for mig svært at komme igennem, men jeg klarede det, på trods af mine indre konflikter med emnet om børns seksualitet. Efterskriftet løste dog op for det hele.” (Jørgen Nancke – Forlaget Muse).Tak til Frida Nyrup for at tale på børnenes vegne og hjælpe os ”gamle” med at forstå hvordan vi kan hjælpe vores børn, med at få det bedste forhold til deres egen seksualitet. Så de får den bedste start på det seksuelle liv. ❤️ Var jeg boganmelder ville jeg give hendes bog 5 hjerter ud af 5 mulige... ❤️❤️❤️❤️❤️ (Else Olesen - Specialist i sygdom og seksualitet og forhandler af seksuelle hjælpemidler (Else O Shop), underviser, foredragsholder. Derudover en del af Sexologisk Center AUH) Et fagligt input: Den seksuelle udvikling handler om, at der i løbet af det levede liv – primært barndom og ungdom – kobles tanker, fantasier og følelsesmæssige forhold på den barnlige seksualitet, som er væsensforskellig fra den voksnes seksualitet. For at hjælpe denne udvikling bedst muligt på vej, er det nødvendigt med voksen vejledning og korrektion. Nøjagtig som når vi vejleder og korrigerer, når børn leger i sandkassen og måske bliver uenige om, hvem der har ret til skovlen.

 • - Skamfulde fortællinger fra ledere og topchefer i Danmark. Vejen til mere ærlig og handlekraftig ledelse.
  af Elsebeth Hauge
  197,95 kr.

  En leder fortæller:”Når en kvinde med tørklæde har været til samtale, så finder vi altid fornuftige argumenter frem for at hun ikke er relevant til stillingen. Det er jo direkte ulovligt at diskriminere på den måde. Men vi taler aldrig om det. Jeg skammer mig over at jeg gennem flere år har været en del af det, og jeg har aldrig nævnt det for nogen, før nu, hvor jeg ikke er i organisationen længere. Jeg kommer aldrig til at stå åbent frem med det, for det vil ødelægge min karriere. Jeg vil blive set på som en farisæer”. 8 ud af 10 ledere føler sig ensomme på jobbet. Langt over halvdelen af alle ledere ønsker at skifte job indenfor de kommende 2 år. Flotte udsagn om at der i ledelse er plads til fejl, tvivl og det hele menneske, er en løgn. Når ledere skjuler handlinger, holdninger og egenskaber, giver det utroværdig ledelse, der bremser engagementet og slukker den visionære kraft. Det skaber stress og udbrændthed blandt medarbejderne. Men skammen er svær at få øje på, for den er skjult i kultur og ”sådan plejer vi at gøre”. Bogen giver med sine fortællinger fra 25 ledere og topchefer mulighed for at få øje på din egen og andres skam. Du kommer teoretisk med bagom skammen, får viden om skammens forsvarsmekanismer og i bogens tredje del finder du simple øvelser til at arbejde med modet til mere åben og ærlig ledelse.www.lederskam.dkUddrag fra bogens forord af Marianne Thyrring:I har noget at glæde jer til, kære læsere. Denne bog spiller ind i dagsordenen på en bane, som jeg tænker, at ikke så mange endnu har forsøgt sig med. Med udgangspunkt i det psykologiske begreb skam, altså vores trang til at gemme noget væk, er bogen spændende på flere fronter. Den bygger på 25 vilde interviews med mennesker – ledere – fra privat og offentlig sektor, som fortæller mere eller mindre voldsomme historier om skamfyldte handlinger, tanker og oplevelser i deres liv som ledere. Det interessante ved fortællingerne er efter min opfattelse, at de både rummer eksempler på ledere, der er blevet udskammet, og ledere, der har udskammet andre. Skam er tabu. Men samtidig er skam noget, vi alle kender. Både som den, der udskammer, og som udskammet. Derfor er bogen relevant. Det slås klart fast og forklares godt i bogen, hvorfor skam og følelsen af skam ikke blot er noget, vi ryster af os. Vi lagrer følelsen. Vi bærer den med os. Enten som en art dårlig samvittighed eller som følelsen af at være blevet ringeagtet. Begge følelser er tunge at bære, og begge følelser bæres typisk i ensomhed. Derfor er bogens mere redskabsagtige kapitler også meget relevante, fordi de byder på tilgange til, hvordan vi får øje på skammen og lærer at bære, at skam findes i vores relationer. Elsebeth Hauge giver os med sin bog legitimitet til at tale om lederskam og også veje til at tale sammen om det, der er allersværest ved både at lede og blive ledet: at opretholde den nødvendige gensidige respekt for hinanden, og når det indimellem mislykkes at have og bruge et fælles sprog for tale disse svære og ofte ubærlige situationer, som er velkendte af os alle. Marianne Thyrring (f. 1959) er direktør i DMI, Danmarks Meteorologiske Institut og har mange års erfaring med topledelse. Hun er tidligere departementschef i Miljøministeriet, medlem af regeringens ledelseskommission og sidder i flere bestyrelser for bl.a. Udbetaling Danmark og Djøf.Om forfatteren: Cand. Merc. Elsebeth Hauge (f. 1977) er selvstændig ledelsesrådgiver. Hun er tidligere kontorchef i Undervisningsministeriet og analysechef i Aarhus Kommune. I Vestas har hun i en årrække drevet internationale forandringsprocesser i bl.a. Singapore, Sverige, USA, Kina, Spanien, UK og Indien. Elsebeth har et solidt praktisk og teoretisk kendskab til de processer, magtkampe og korridorsnakke der huserer på ledelsesgangene i store danske organisationer. Hendes mission er at skabe mod i ledergruppen. Mod til at dele frygt, skam, fejl, tvivl og de personlige utilstrækkeligheder, som alle ledere har, hvad enten de er kendte eller gemt væk. Summen af denne åbenhed skaber ledere og ledergrupper, der lykkes med deres retning og resultater, bl.a. fordi medarbejdere trives i forandringer, når ledere arbejder tæt sammen og går forrest med åben og ærlig ledelse. www.lederskam.dk

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.