Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vegetarisk madlavning

Her finder du spændende bøger om Vegetarisk madlavning. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.230 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - En hyldest til hvile, genveje i køkkenet og gode måltider
    af Camilla Skov
    227,95 kr.

    Ny bog fra Vegetarisk Hverdag og Camilla Skov, bestsellerforfatteren bag Vegetarisk i aften? og Billig mad på dyre tallerkener. Byd dovenskaben velkommen og få god mad med minimal indsats! Camilla Skov elsker grundig madlavning i slow motion. At hakke langsomt, stirre ud ad vinduet undervejs og måske tænke en tanke. Men dén form for madlavning ændrede sig, da hun blev mor til en lille datter. Hvordan laver man mad og passer på sig selv i en børnefamilie. Man bliver doven!Den dovne vegetar er fyldt med retter, som er til at overskue også i en tilværelse af fatigue og underskud. Det er enten retter, der er hurtige at lave, eller som passer sig selv i ovnen og kræver et minimum af kokken: Frysermad, plademad, hvor alt kommer i ovnen på samme tid. Pastasnask, hverdagens helte og kager, som smager godt, men ikke vinder bagedysten på udseende. Med Den dovne vegetar ser Camilla Skov på dovenskab med mildere øjne. I en hektisk hverdag skal madlavning være et helle, en pause. Men selvom vi tager dovenskaben tilbage, kan vi stadig spise godt.Camilla Skov er kendt fra sin populære instagram Vegetarisk Hverdag og bestsellerkogebøgerne Vegetarisk i aften? og Billig mad på dyre tallerkener.

  • af Alice Apel Hartvig & Majbritt Louring Engell
    207,95 - 227,95 kr.

    Måske er du allerede vegetar, eller måske drømmer du om at spise mere plantebaseret og let, samtidig med at du gerne vil tabe dig nogle kilo. 21 vegetariske dage til vægttab har en plantebaseret kostsammensætning, der hurtigt giver dig en dejlig lethed, en sund tarm, en smuk hud og et knivskarpt immunforsvar. Der er ikke færdigprodukter og e-numre i bogen, men kun rigtig mad, der virker anti-inflammatorisk og som udover at få dig til at gå ned i vægt også kan sænke dit kolesteroltal og minimere din risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Gevinsterne ved en plantebaseret kost er mange, men det kan være svært at kombinere med et vægttab, da mange vegetarer får for lidt protein, for mange kulhydrater og generelt for mange kalorier. Derfor har Majbritt og Alice udviklet en ‘kur’ der sikkert og med videnskabelig dokumentation, giver dig et plantebaseret vægttab. Du får 59 opskrifter, du kan følge og sætte sammen, så dine tre uger ikke bliver ens. Opskrifterne er til alle dagens måltider, og der veksles mellem boost, basis og ekstra boost. På den måde kan du selv skrue op og ned for dit vægttab. Du får også en skræddersyet madplan og indkøbsliste til dine 3 uger, så du ikke behøver at bruge tid på selv at sætte ugerne sammen. Vil du helst selv styre det, lærer du, hvordan du bruger opskrifterne, så du har frihed til selv at sætte dine uger sammen. Hvis du gentager de 21 dage i alt 3 gange kan du tabe dig op til 10 kg. For at gøre dit vægttab endnu mere effektivt er træning en god ide. Derfor finder du i bogen også inspiration til små træninger, du kan lave derhjemme. Bogen er for lakto-ovo-vegetarer (spiser æg og mælkeprodukter), samt pesco-vegetarer (spiser æg, mælkeprodukter og fisk en gang imellem). Er du ikke vegetar, kan du bruge bogen til at få flere plantebaserede dage ind i din hverdag.

  • af Malene Søgaard & Astrid Søgaard
    220,95 kr.

    Bælgfrugter er en kogebog fyldt med inspirerende opskrifter med danske linser, ærter og bønner. I bogen deler de to søstre Astrid og Malene Søgaard opskrifter på alt fra morgenmad, brød og kager til klassiske hverdagsretter samt mad til middagsgæsten.Kogebogen viser med dens smukke billeder af fotograf Ditte Ingemann og smagfulde opskrifter, hvordan man på en simpel måde kan spise flere bælgfrugter uden at gå på kompromis med smag og mæthed – og samtidig hjælpe den grønne omstilling på vej.Bælgplanter har nogle næsten magiske kvælstoffikserende rødder, som omdanner kvælstof fra luften til næring i jorden, så ved at inddrage bælgfrugter i sin daglige kost kan man både skrue op for egen sundhed og leve mere bæredygtigt til gavn for alle.Bogens forfattere ønsker at hjælpe alle læsere på vej til at sammensætte mættende og velsmagende måltider med flere bælgfrugter, uanset om man spiser plantebaseret eller ej.Derfor indeholder bogen opskrifter både til læseren, som udelukkende spiser planterige måltider, men også til dem, som gerne vil skrue op for andelen af grøntsager og bælgfrugter – men uden helt at undvære kød, æg og mælkeprodukter. ASTRID SØGAARD og MALENE SØGAARD står bag virksomheden Pure Dansk, som sammen med danske landmænd dyrker økologiske danske bønner, ærter og linser. De to søstre er opvokset på et landbrug, hvor ærter og hestebønner altid har været en naturlig del af afgrøderne, og med Pure Dansk og kogebogen Bælgfrugter arbejder de ihærdigt på at genintroducere danske bælgfrugter på vores allesammens tallerken som en del af hverdagsmaden.

  • af Mikkel Maarbjerg & Nikolaj Kirk
    237,95 kr.

    Grønt grundkøkken er en ny bog med 400 siders inspiration til at få mere grønt ind i sin hverdagsmad. Nogle kunne godt tænke sig at indføre en kødfri dag om ugen. Andre har brug for nye ideer til tilbehøret til koteletten eller fisken – eller har måske ligefrem lyst til at gå hele vejen og prøve at leve vegetarisk. Men uanset hvad har rigtig mange i disse år behov for – og lyst til – at få mere grønt på tallerkenen i hverdagen. Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg, som i 2010 havde succes med deres store smukke kogebog Grundkøkken, har med denne nye bog ønsket at vise, at man både bør og kan tage grøntsagerne seriøst og løfte dem op på et plan, hvor de snildt kan konkurrere med kød og fisk. Grøntsager er utroligt varierede i deres smag, og jo mere man leger med dem, jo bedre bliver man til at bruge dem – og jo mere kommer man til at holde af dem. Det afspejler bogens 230 opskrifter. Hovedkapitlerne dækker Salater, Supper, Forretter, Hovedretter, Landkøkken, Småretter, Sovse, Sprødt og Drikke, og inden for de enkelte kapitler finder man en stor variation af sammenkogte retter, salater, tærter, pasta- og nudelretter, risottoer, omeletter, falafel, forårsruller, pizza osv. Der er tofu, bønner og linser i bogen, som man vil kunne finde det i traditionelle vegetarbøger, men slet ikke i samme mængde. I stedet har Kirk og Maarbjerg fokuseret på kål og de nordiske rødder, og så har de ikke mindst lavet en opskriftssamling med lige dele dansk mad og verdensmad, fordi man i fx Indien er utrolig gode til at arbejde med netop grøntsager. Bogen har endelig, men ikke mindst en stor leksikal del, hvor man kan blive klogere på de enkelte grøntsager, herunder fx forskellige salattyper, samt på hvordan man renser, snitter og tilbereder dem. Et moderne bud på en seriøs grøntsagskogebog for både mænd og kvinder.

  • af Camilla Skov
    230,95 kr.

    Er du på udkig efter en ny kogebog, der kan inspirere dig til at prøve noget nyt i køkkenet? Så er 'Vegetarisk i aften?' af Camilla Skov lige noget for dig. Denne bog, der blev udgivet i 2020, er en skattekiste af lækre vegetariske opskrifter, der kan gøre dine måltider mere spændende. Genren er madlavning, og den giver en fantastisk introduktion til vegetarisk madlavning, selv for dem der normalt spiser kød. Med sin letforståelige tekst og appetitvækkende billeder, er denne bog en ideel guide til at udforske vegetariske retter. Udgivet af Grønningen 1, er denne bog et must-have for enhver madelsker, der ønsker at bringe mere grønt ind i deres kost. Gør dine aftener mere interessante med 'Vegetarisk i aften?'

  • af Ditte Ingemann
    132,95 - 207,95 kr.

    Vi danskere er kødelskere med stort K, men både krop, sjæl og miljø har brug for kødløse dage, så derfor er det kokken, madskribenten og grøntsagseksperten Ditte Ingemanns mission at gøre os danskere til grøntelskere med stort G. I hendes nye personlige kogebog Vegetar finder du alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det nye grønne moderne danske køkken anno 2016. Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen. Den afspejler Dittes eget liv, hendes køkken og den mad, hun spiser i hverdagen – hun lever ikke 100 procent vegetarisk, men kødet er det sekundære i hendes kost og grøntsagerne det primære.

  • af Thomas Erex
    198,95 kr.

    Med denne bog i hånden kan du på en enkel og overskuelig måde lave veganske retter i hverdagen. Det er enkel og smagfuld mad, som alle kan lave, og som kan laves af ganske almindelige ingredienser fra det lokale supermarked. Fokus i bogen er på danskernes favoritter. Det er især retter som frikadeller, karbonader, pizza, pastaretter, gryderetter mv. I bogen får læseren veganske udgaver af disse retter, sammen med masser af retter, der ikke nødvendigvis minder om en dansk favorit-klassiker, men som kan blive det. Danskerne har allerede taget hummus og falafel til sig, så bulgurkugler og kikærtepandekager ligger lige for. Langt de fleste retter i bogen er meget enkle at gå til, så alle vil kunne lave dem uden besvær. Det skal være enkelt og overskueligt for alle at spise veganske livretter, så niveauet er ikke sat unødigt højt. Forfatteren Thomas Erex bruger gerne vegansk kød, ost, yoghurt og andre af de mange veganske madvarer, der er på hylderne i supermarkedet. Disse produkter er ikke ”erstatningsprodukter”, de er veganske madvarer. Sojakød, kokosost og havremælk er bare nye udgaver af velkendte produkter, og de kan indgå i daglig madlavning på linje med alle mulige andre ingredienser.Om forfatteren:Thomas Erex driver veganer-bloggen "Kærlighed & kikærter". Han er stifter og formand for Mad med Medfølelse, Danmarks veganske forening.

  • af Meyers Madhus
    184,95 - 297,95 kr.

    Meyers Grønne Proteiner tager en udfordring op: hvis vi vil spise mere klimavenligt, så skal vi hente flere af vores proteiner i planteriget. Det er budskabet fra forskere verden over, og det bliver et tema i de nye danske kostråd, der er på vej. Men hvordan gør vi det? Det giver bogen sit meget konkrete svar på i form af over 120 opskrifter med de proteinrige ingredienser fra planteriget i centrum som bælgfrugter, korn, svampe og bladgrøntsager - altid med velsmagen som ledestjerne. Bogen er fyldt med inspiration fra lande som Italien, Spanien, Mexico, Indien, Marokko og Brasilien, hvor man har knækket koden til at bruge bælgfrugter som bønner, linser og kikærter i et væld af fantastiske retter. Men også de nordiske råvarer og årstider står skarpt, når bogen følger naturens gang i køkkenet. Meyers Grønne Proteiner dyrker det fuldendte grønne måltid. Det er vegetarisk og plantebaseret mad, hvor selv inkarnerede kødspisere går mætte og tilfredse fra bordet.

  • - till vegetarer, veganere og alle andre gerne vil spise mere grønt
    af Meyers Madhus
    68,95 - 184,95 kr.

    MEYERS GRØN MAD tilbyder mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter. Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, og til dem der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind i om ugen. Bogen er på klassisk meyersk vis opdelt i sæsoner, og udover de mange lækre opskrifter, giver Meyers dygtige kokke dig også en masse bonus info om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

  • af Yotam Ottolenghi
    288,95 kr.

    Smag er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter, Yotam Ottolenghi. Denne bog, udgivet i 2020, tager læseren med på en kulinarisk rejse, der udforsker forskellige smagsoplevelser. Det er en bog, der passer perfekt til madelskere og dem, der ønsker at udvide deres kulinariske horisont. Genren af bogen kan bedst beskrives som en blanding af madlavning og kultur, hvor Ottolenghi på mesterlig vis formår at kombinere forskellige ingredienser for at skabe unikke smagsoplevelser. Bogen blev udgivet af Lindhardt og Ringhof, en forlægger kendt for deres høje kvalitetsstandarder. Smag er en bog, der ikke kun inspirerer til at eksperimentere i køkkenet, men også til at forstå den kultur og historie, der ligger bag hver enkelt ingrediens. Denne bog er et must for enhver madentusiast.

  • af Mette Løvbom
    147,95 - 207,95 kr.

    Hendes første bog Salattøsen – salater hele året rundt blev en kæmpemæssig bestseller, der solgte over 30.000 eksemplarer på under et år. Nu kommer SalatTøsen, med det borgerlige navn Mette Løvbom, med en ny, lækker kogebog med fokus på det supersunde kål. Mulighederne med kål er uendelige, og Salattøsen – kål hele året rundt viser da også hvordan vi uden besvær kan blive bedre til at bruge de næringsrige grøntsager spækket med fibre, vitaminer og antioxidanter i den daglige kost. Og der er masser af inspiration at hente i de mere end 130 opskrifter med hvidkål, rødkål, grønkål, rosenkål, broccoli, blomkål, kålrabi, glaskål, savojkål og palmekål. Mette byder ikke bare på sprøde og lette hverdagssalater, mættende måltidssalater og serveringer til de kødfrie dage, men også til højtider og til, når man er på farten. Desuden indeholder bogen supper, tærter og en helt ny palet af snacks. Under hver opskrift er der forslag til tilbehør samt gode tips. Om arbejdet med bogen siger Mette selv: ”Der er så mange variationsmuligheder med kål, som gør den til en verdensmester blandt de grønne råvarer, der fortjener at blive hyldet. Kål kan så meget – den kan marineres, steges, bages, grilles, sauteres, syltes, fermenteres, braiseres, blancheres og dampes. Den eneste tilberedningsform, jeg ikke udsætter min kål for, er at udkoge den. Det er ikke blot et stort selvmål – det er også et tab af god smag samt af en lang række gode vitaminer og næringsstoffer!”

  • af Yotam Ottolenghi
    119,95 - 277,95 kr.

    Med sine meget succesfulde restauranter og bestselleren Ottolenghi: The Cookbook har Yotam Ottolenghi etableret sig som et af de mest interessante talenter i verden inden for madlavning og som madskribent. Denne eksklusive samling af vegetaropskrifter indeholder 120 originale retter, hvoraf mange i første omgang blev udviklet til New Vegetarian-klummen i magasinet The Guardian Weekend.Yotams madinspiration stammer fra hans middelhavsbaggrund og hans kompromisløse kærlighed til ingredienserne. Selv om han ikke selv er vegetar, er hans tilgang til vegetarkøkkenet aldeles original og innovativ og baseret på stærke og friske smagskombinationer. Bogen er inddelt i afsnit tilegnet grønt, auberginer, kål, ris og kornprodukter, pasta og bælgfrugter, rodfrugter, squash, løg, frugt, svampe og tomater, og bredden i farver, smagsvarianter og teksturer er usædvanlig.Fuld af inspirerende opskrifter og illustrereret af Jonathan Lovekins farverige madfotos er Plenty et must-have hos såvel kødspisere og vegetarer.Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/

  • af Jamie Oliver
    156,95 kr.

    "Det handler om at lave virkelig god, velsmagende mag, som bare er uden kød." - Jamie OliverHvad enten man vil tage en eller to kødfrie dage om ugen eller man vil leve vegetarisk, er her er masser af inspiration til kødfrie måltider med årstidens råvarer.Nem, sund, velsmagende og farverig mad, der ikke er dyr at lave. Indhold:Bradepande-retter / Alt i én gryde / Curries / Salater / Pier / Pasta / Ris og nudler / Burgere og fritter / Supper / Sandwicher / Snacks / Brunch

  • - Ren besked om, hvordan mad påvirker din sundhed, og hvad du kan opnå med en optimal kost
    af Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen
    228,95 - 269,95 kr.

    Siden ”Den plantebaseret kost” udkom i 2016 har den været en grundbog for dem, som ønsker at spise grønnere. På baggrund af 800 videnskabelige studier og rapporter, gennemgik bogen alle de væsentlige aspekter af hvordan, man sikrer sig både at få optimal beskyttelse mod livsstilssygdomme og hvordan det sikres at få alle de nødvendige næringsstoffer på en plantebaseret kost. Efter første udgave af bogen udkom, er den blevet trykt i 6 oplag, og siden da er der kommet meget ny forskning omkring kost og sundhed. Derfor har forfatterne klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen opdateret alle bogens kapitler med den nyeste forskning og udvidet den med flere relevante kapitler om bl.a sportsernæring og global sundhed, ligesom alle bogens opskrifter er nye. Med den reviderede udgave af ”Den plantebaserede kost” får alle, der ønsker spise en grønnere kost dermed forsat den nyeste opdaterede viden om, hvad det vil betyde at spise en plantebaseret kost. Om forfatterne Maria Felding er uddannet klinisk diætist og er kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Stu- dies and eCornell. Hun er dernæst certificeret i Low Fodmap-diæten til behandling af irritabel tyktarm. Maria er privatpraktiserende diætist og har klinik i Rungsted og København Ø. Dernæst foredragsholder og skribent for flere magasiner, heriblandt Lægemagasinet. Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge og arbejder til daglig på en kræftafdeling. Han er der- udover patientrådgiver i Scleroseforeningen samt skribent og foredragsholder. Tobias har igen- nem mange år indgående beskæftiget sig med kost og naturmedicin og har bl.a taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.

  • - Mere grønt i hverdagen - helt enkelt
    af Ditte Ingemann
    43,94 - 235,95 kr.

    GIV DET GRØNNE HOVEDROLLEN… … sådan lyder opfordringen i denne inspirerende kogebog, der har fokus på, hvordan du let og lækkert får flere grøntsager på menuen i hverdagen. I MIT GRØNNE KØKKEN finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad og inspiration til hvilke råvarer, du skal bruge hvornår. Opskrifterne er nemme at gå til og kan laves på 30-40 minutter. Grøn fastfood kalder forfatter Ditte Ingemann det. Er du vegetar, kan du have stor glæde af bogen, men det er ikke en klassisk vegetarbog. Du kan sagtens servere kød, fisk og fjerkræ til opskrifterne, og bagerst i bogen finder du en liste over, hvad retterne passer allerbedst til. Kort sagt en bog til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i det grønne univers – både kødspisere, vegetarer og dig, der bare er på udkig efter ny inspiration til grønne retter. DITTE INGEMANN er bachelor i ernæring og sundhed og står bag en af Danmarks mest populære madblogs, The food Club. Hun er fast madskribent i Politiken, hyppig gæst i Go’ morgen Danmark og forfatter til ”Sukkerfri børnefest”, ”Low Carb”, ”Sunde søde sager” og ”Salater”.

  • af Adam Aamann-Christensen
    237,95 kr.

    Kok, restaurantejer og tv-vært Adam Aamann har i sin nye kogebog fundet inspiration i havens spæde grøntsager. Det er blevet til de lækreste enkle, overskuelige grønne retter med fuld power på smag, farve og æstetik.Skal man lave velsmagende mad kun med grøntsager, kræver det lidt mere opmærksomhed, men det behøverhverken at være svært eller nødvendigt at gå på kompromis med den vigtige umamismag. Adam Aamann er kendt for sin sublime mad. I denne bog deler han ud af sine mange vegetariske opskrifter, som er blevet til i hans eget hverdagskøkken. Adam er blevet vild med at dyrke sine egne grøntsager, og i takt med at familien er blevet mere eller mindre selvforsynende i grønt, har det givet god mening at droppe kødet flere gange om ugen. Han har desuden tre døtre i teenagealderen, og der er tit venner på besøg, som spiser med. De unge har alle stort fokus på maden, og flere af dem spiser udelukkende vegetarisk. Bogens retter dækker alt fra tarteletter med porre, tør ost og tyttebær til rødbedetatar, palmekålstempura ogsliders med BBQ-rødkål. Der er gratiner og tærter, og der er smørrebrød og ravioli. Det hele er fyldt med denlyst og løssluppenhed, de er lavet med. Inspirationen har Adam fundet under sine daglige ture i køkkenhaven samt ved komfuret. Mængden af ingredienser i de enkelte opskrifter er holdt nede, så retterne er lette at tilberede, og alle grøntsagerne kan købes hos grønthandleren eller i supermarkedet. Resultatet er mad, der mætter og har masser af tilfredsstillende aroma, fylde og konsistens.Aamanns grønne køkken er et must for alle, kvinder som mænd, der elsker lækker mad med grøntsager i fokus,og som også går op i at spise efter sæsonerne. En kogebog med grøn mad – helt uden asketiske sundhedsbagtanker, men blot med lutter velsmag.

  • af Johanne Mosgaard
    187,95 - 207,95 kr.

    Vegansk Grundkøkken er den ideelle guide til at leve efter den plantebaserede livsstil. Bogen guider læserengennem hele det veganske køkken og giver svar på alt, fra hvilke grønne proteiner man kan bruge, til hvordan man nemt kan erstatte æg og mælkeprodukter – samt en masse andre tips til at komme i gang med at spise vegansk. Bogen indeholder mere end 130 nye, smagfulde og farverige opskrifter – alle præsenteret på smukke og indbydende billeder. Opskrifterne dækker alt fra morgenmad – både til hverdag og weekendhygge – til inspiration til madpakkerne og på farten, mættende salater og supper, aftensmad for enhver smag samt sødesager og snacks. Desuden finder man også opskrifter til en grøn jul og andre festlige lejligheder. Bogen er til alle, der ønsker at gå hele vejen og skære alt animalsk ud af deres kost eller har levet vegansk i mange år og savner ny inspiration. Men den er også til alle, der bare elsker grøntsager eller gerne vil lære at elske dem lidt mere. Til dem, der er helt nye i den veganske verden, og til dem, der gerne vil indføre et par kødfrie dage, ikke tåler mælk eller æg, eller som spiser vegetarisk og plantebaseret. For udover at være en grundbog med en masse tips, information og opskrifter indeholder bogen overskuelige madplaner til alle fire årstider og inspiration til foodprep, så man både undgår unødigt madspild, og hverdagen samtidig bliver lidt nemmere.

  • af Kirsten Skaarup
    220,95 kr.

    Ny bog om et skønt, grønt køkken bugnende af bønner, linser, kornprodukter, kerner, frø og alverdens andre lækre sager. De animalske farsretter, som har stået på de danske borde gennem generationer, bliver nu slået af banen. Kirsten Skaarup har skabt delikate plantebaserede alternativer, der desuden kommer både kroppen og jordens klima til gode.Bogen er fuld af praktiske anvisninger og rummer alt om, hvordan man håndterer de enkelte fødevarer, om deres næringsindhold, om æggeerstatninger osv. Der er over 40 opskrifter på delle- og bøfretter og på traditionelle retter som forloren hare og boller i karry og over 25 opskrifter på postejer og pateer, på pålæg, sovse og salater.Opskrifterne kan naturligvis også bruges til den plantefars, som fås i supermarkedernes kølediske.

  • - Din smutvej til sundhed
    af Martin Bonde Mogensen & Jakob Rubin
    198,95 - 207,95 kr.

    Vågner du om morgenen og føler dig dødtræt? Slæber du rundt på lidt for mange kilo? Har du ondt i ryggen? Ømme,stive led? Hovedpine? Oppustet mave? Så vil du – og din overarbejdede krop – have stor fornøjelse af ”Den fede faste”! Den fede faste er en kur, hvor du kan forvente et sundhedsboost af din generelle tilstand! Med udgangspunkt i bogen her sender du din krop på ferie i 3, 7, 14 eller 24 dage. Du spiser alt, hvad du kan, fra en velsmagende, vita­minrig vegetar-buffet. Opskrifterne til den letfordøjelige mad finder du bag i bogen. Når du har tygget af munden, går du på grønsagssaft, vand og urtete i en, to eller fire dage. Din krop vil sige ”tak for turen” ved at rense din hud, lever, nyrer, lunger og tarmsystem. Resultat: Du føler dig let og fyldt med energi. Din hud og dine øjne stråler, dine skavan­ker svinder bort, og du har sikkert også tabt nogle kilo. Nu kan du nyde livet indtil næste år, hvor du måske vil af sted igen. Og så er bogens opskrifter både enkle og nemme at gå til – du behøver ikke at fare rundt i 10 forskellige specialbutikker for at indfange ingredienserne!Din guide er indehaver af Kropsinstituttet, Martin Bonde Mo­gensen, der selv har taget turen mange gange. På en op­muntrende og overskuelig måde deler han alle sine tips og tricks til din første – men garanteret ikke sidste – fede faste. God tur!

  • af Camilla Clevin
    97,95 - 137,95 kr.

    Kostvejleder Camilla Clevin viser i denne bog, hvordan du laver danske hverdagsretter med antiinflammatoriske ingredienser. Nemme og hurtige opskrifter, der passer ind i en travl hverdag. Antiinflammatorisk mad skaber en naturlig balance af næringsstoffer i kroppen. Det optimerer kroppens mulighed for at bekæmpe kronisk inflammation. Retterne er lavet med få ingredienser, der alle kan købes i ét supermarked, f.eks. Føtex, Bilka eller Kvickly. Opskrifterne er inddelt i tre afsnit, så man kan sammensætte sin mad efter eget ønske. Der er hovedretter, grøntsagsretter og dip. ”Udover at forebygge diabetes og inflammatoriske hudsygdomme som f.eks. psoriasis menes antiinflammatorisk kost endda også at forebygge kræft.” Tina Holst Larsen, hudlæge

  • - En kærlighedserklæring til vegetarisk budgetmad
    af Camilla Skov
    230,95 kr.

    Dyk ned i 'Billig mad på dyre tallerkener', en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Camilla Skov. Udgivet i 2021, tager denne bog dig med på en rejse gennem de mange måder, du kan lave lækker mad uden at bruge en formue. Bogen er en skøn blanding af opskrifter og fortællinger, der vil inspirere dig til at tænke kreativt i køkkenet. Camilla Skov har en unik evne til at gøre madlavning både sjovt og overkommeligt, selv på et stramt budget. Udgivet af Grønningen 1, er 'Billig mad på dyre tallerkener' en bog, der vil ændre din opfattelse af, hvad det betyder at lave god mad. Det er et must-have for enhver madelsker.

  • af Lisbeth Tordendahl
    235,95 kr.

    Kål og Kærlighed inspirerer til at lave den dejligste grønne mad med kål. Den præsenterer kålopskrifter til hele året, og viser nye og spændende måder at bruge kål på. Prisvindende kogebogsforfatter Lisbeth Tordendahl har i denne bog samlet 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter, som kan indgå i mange typer måltider. Alle opskrifterne er veganske eller vegetariske og kan laves uden gluten. Lisbeth Tordendahl går udenom de klassiske kålsalater og viser at kål kan så meget mere end dét. Hun byder på kolde og varme retter: supper, lette såvel som fyldige salater, småretter, gryde- og ovnretter, tærter, pandekager, smoothies mm. Det er smuk og lækker mad, lavet af sunde, nærende råvarer. Bogen giver gode ideer til at bruge mange forskellige kål: blomkål, broccoli, glaskål, hvidkål, kinakål, pak choi, palmekål, romanesco, rødkål, savoykål og spidskål, så kålrepertoiret kan udvides på alle årstider. Lisbeth Tordendahl giver masser af konkrete tips og inspiration til, hvordan opskrifterne kan varieres, kålen gøres uimodståelig, rester bruges, så madspild undgås. Bogen giver desuden dybtgående viden om de mange veldokumenterede sundhedsfremmende egenskaber kål har, og hvorfor kål kan øge sundhed og vitalitet og styrke kroppens selvhelbredende kræfter. Kål er fyldt med god smag, saft og kraft, vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibre og nogle helt særlige plantestoffer, der kun findes i kål og de få andre grøntsager i korsblomstfamilien. Kål virker antiinflammatorisk, blodsukkerstabiliserende, hormonbalancerende, afgiftende, immunstyrkende og bredt forebyggende. Det er ovenikøbet billig, farverig, klimavenlig og bæredygtig mad.Bogen afspejler Lisbeth Tordendahls passion for og erfaring med grøn, bæredygtig mad, hvor sundhed og nydelse går hånd i hånd. Hun er specialist i holistisk sundhed med et bankende hjerte for smuk, livgivende mad, naturlig nydelse og bæredygtig livsstil og er forfatter til flere kogebøger, heriblandt den prisvindende og populære Grønne proteiner - sundhed & nydelse. Lisbeth er bl.a. uddannet biopat/naturopath og har privat praksis.

  • - Zero waste, vegansk, minimalisme
    af Calina Leonhardt
    137,95 - 198,95 kr.

    Bæredygtig livsstil er en bog til dig, der ønsker at gøre en forskel - både for dig selv og for miljøet. Calina Leonhardt blogger på NeoHippie.dk og praksisekspert i Zero Waste, minimalisme og miljøvenlig livsstil, guider dig i, hvordan du kan ændre dine vaner og vende tilbage til en mere simpel og bæredygtig livsstil uden at gå på kompromis med hverken smag eller komfort. De bæredygtige vaner er nemme at gå til i din hverdag, uanset om du bor i byen eller på landet, om du er single, del af en småbørnsfamilie eller et hippiekollektiv. Calina Leonhardt, født 1989, er uddannet sygeplejerske, men bruger al sin tid som bæredygtighedsforkæmper, mor, instagrammer og blogger på NeoHippie.dk, hvor hun deler tips til at finde nye minimalistiske og bæredygtige veje.

  • af Elizabeth Nebelong
    94,95 - 118,94 kr.

    40 nemme opskrifter på antiinflammatoriske retter. Antiinflammatorisk kost indeholder en masse vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og kan hjælpe dig med at få en bedre fordøjelse, et mere stabilt blodsukker, en øget forbrænding og afhjælpe forskellige betændelsestilstande i kroppen. Bogen indeholder både opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. De er nemme at lave, indeholder kun få råvarer og kan laves på relativt kort tid.

  • af Nadia Mathiasen
    247,95 kr.

    100 KØDFRIE DAGE Uge for uge – året rundt I ‘100 Kødfrie Dage’ får du 100 enkle og kødfrie hovedretter, der gør det nemt og praktisk at spise mere kødfrit. Opskrifterne er tilpasset årstiderne og tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager. Alle opskrifter har masser af smag, da Nadia bruger mange krydderier og umami-rige ingredienser. Og det er lige præcis det, der gør, at selv inkarnerede kødspisere er vilde med Nadias opskrifter. Du får også gode råd til, hvordan du erstatter kødet med friske grøntsager.Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Hun har jævnligt undervist i madlavning og optrådt på landsdækkende TV. Herudover leverer hun opskrifter til magasiner, aviser og virksomheder.‘100 Kødfrie Dage’ er en samlet genudgivelse af bestsellerne ‘Kødfri Mandag’ og ‘Flere Kødfrie Dage’.

  • af Neel Engholm
    157,95 - 176,95 kr.

    Planter har vi altid været omgivet af, de er et afgørende grundlag for vores eksistens og fortjener al vores opmærksomhed. Vi skal ære dem som vores livgivende kraft, og vi skal ære os selv og vore sanser med alt, hvad de giver os. Med respekt og ynde præsenterer en af Danmarks bedste veganske kokke denne ekstra flotte og velsmagende kogebog. I denne bog stifter vi bekendtskab med plantebaserede retter, der spiller på den visuelle oplevelse. Med fantastiske billeder til de mange opskrifter vil du nyde at bladre og kigge og finde menuen til din næste middag. Med velovervejede retter, der er kombineret af blødt og sprødt samt masser af umami, får du en god introduktion til og oplevelse af det veganske køkken, når det skal være lidt mere end bare. Hertil kommer tanker om naturen, om respekten for de gode råvarer, vi høster fra jorden, og et ønske om at videregive opskrifter, som er bæredygtige og skubber vores miljø i en bedre retning. Om forfatteren Neel Engholm har selv levet vegansk siden 2003 og arbejdet som kok i de sidste 15 år. Hun har gået på Mathew Kenny Kokkeskolen i Los Angeles og Maine, USA. Arbejder som Creative Menu Developer hos SOULS, som var nomineret til Byens Bedste Cafe i 2017. Derudover har hun også udviklet menuer for blandt andre Simpleraw, Kaffestuen, Hafnia, Cafe N, Zabellos mad, Juicy Jones (Barcelona) og Catbar (Barcelona). Ved siden af alt dette kører hun også sit eget cateringfirma og er på vej til at åbne sin egen restaurant i København.

  • - Opskriften til et langt liv i balance
    af Martin & Zennie Bonde Mogensen
    273,95 kr.

    Et sundt og stærkt liv i balance med fornyet energi, mere ro, mindre stress og bedre søvn. Og naturlig ynde i alle aldre.Ayurveda er et 5000 år gammelt indisk sundhedssystem, der plejer sindet og kroppen. Ayurveda betyder "livets videnskab" – ayur (liv) og veda (viden).Zennie og Martin Bonde Mogensen gør med denne bog ayurveda letforståeligt og hverdagsmuligt i det nordiske hjem. Man behøver ikke et leksikon eller at være ekspert i sanskrit for at få glæde af de mange lettilgængelige "hemmeligheder" i ayurvedisk ernæring og livsstil. Ayurveda guider læseren til at finde sin præcise kropstype og dermed vejen til at nære kroppen bedst muligt; fysisk, psykisk og åndeligt, så man kan opnå et liv med balance. Bogen indeholder også sunde og lækre veganske opskrifter til morgen, middag og aften og tips og tricks til at snige ayurvedaen ind i hverdagen uden af skulle vende op og ned på sit liv.Zennie og Martin Bonde Mogensen driver behandlingsstedet Kropsinstituttet og rejsebureauet ZEN Luxury Travels, der hjælper private såvel som elitesportsfolk, erhvervsledere og andre high perfomere på sporet af en sundere livsstil.Zennie er psykoterapeut, uddannet mentaltræner og coach. Derudover er hun stud.biopat IBM og studerer til phytoterapeut.Martin er kropsterapuet, foredragsholder og CoFounder af behandlingssystemet Body All Mind. Sammen har de udgivet bestsellerne Den fedeste juicekur, Flere fede juicer, Den sejeste suppekur og Ren selvkærlighed.

  • - Lækker og sund vegetarmad fra hele verden
    af Luise Vindahl & David Frenkiel
    235,95 kr.

    Det dansk-svenske par bag den succesfulde blog og kogebog, Green Kitchen Stories, Luise Vindahl og David Frenkiel, har præsteret endnu et vegetarisk kogebogsværk - denne gang med fokus på lækker og sund vegetarmad fra hele verden. De og deres datter, Elsa, er en familie, der elsker at rejse. Deres appetit på verden fik dem til at tage ud på en længere jordomrejse, da Elsa var blot syv måneder gammel. De sov på sofaen hos en ven i Brooklyn, gik på jagt efter vegetariske restauranter i Beijing og lod sig forføre af Vietnams gademad. Da de vendte hjem igen, havde Elsa lært at gå, og David og Luise forsøgte ivrigt at holde rejseminderne friske hjemme i køkkenet i Stockholm. I Green Kitchen Rejser deler de ud af deres yndlingsopskrifter og -historier fra de mange rejser til nær og fjern, baseret på deres kostfilosofi om sunde og naturlige råvarer i retter, der strutter af smag. Så start dagen med en frisk Mexicansk morgenmadssalat eller en sprød og lækker Rug- & chokoladecroissant, spis dig mæt i Svampe- & tofudumplings til frokost og server en varm og fyldig Musaka med søde kartofler & auberginer og sprød Pad thai-salat med jordnøddedressing til aftensmad. Desserter er der også plads til – fra Sprød skovbærtærte til Chokoladekage uden mel – og så får du opskrifter på skønne drikke og tilbehør, der giver det sidste pift til de lækre retter. Bogens dejlige rejsebilleder og smukke madstyling gør sammen med de mange personlige anekdoter og feriesnapshots Green Kitchen Rejser til en moderne, inspirerende vegetarkogebog med både veganske og glutenfri opskrifter. Bogen blev taget imod med jubel af anmeldere og læsere, da den udkom i England, Australien og USA i september 2014. Besøg Luise og Davids univers på www.greenkitchenstories.com

  • - en grøn kogebog
    af Susanne Engelstoft Rasmussen
    235,95 kr.

    "Vidunderlig vegetar – en grøn kogebog" er fyldt med inspirerende og mættende vegetaropskrifter til hverdag og fest. Bogens opskrifter kræver ingen gastronomiske forkundskaber, blot lysten til at gå i køkkenet med mange grønsager, urter, krydderier og helt uden kød. Bogen følger årstidens gang og giver bud på, hvilke skønne retter man kan lave med årstidens grøntsager forår, sommer, efterår og vinter. Bogen går hånd i hånd med det stigende fokus på at spise mindre kød af hensyn til både eget helbred og klodens klima. er fyldt med inspirerende og mættende vegetaropskrifter til hverdag og fest. Bogens opskrifter kræver ingen gastronomiske forkundskaber, blot lysten til at gå i køkkenet med mange grønsager, urter, krydderier og helt uden kød.

  • - Fra graviditet til amning og barnets første 18 år
    af Maria Felding
    228,95 - 269,95 kr.

    Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark spiser alt for lidt grønt. Men vælger man en helt grøn – vegansk – kost, så kan det vække uro og bekymringer. Vegansk ernæring vækker især stærke følelser, når det handler om grøn kost til de helt små.Dette er bogen, som alle forældre med interesse for grøn kost bør eje. I bogen gennemgås alle de bekymringer og usikkerheder, der kan være om grøn børneernæring, samt hvorfor der kan være store fordele ved at give sit barn grønne vaner fra start. Bogens fokus er særligt ernæring til spædbørn og småbørn, men den indeholder ligeledes udførlig information og vejledning om grøn kost under graviditet og amning samt til ældre børn. Der redegøres blandt andet grundigt for, hvordan man sikrer, at veganske børn får nok næringsstoffer, om relevante tilskud, og om hvordan man som veganer forholder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.Den populære kogebogsforfatter og mor til tre veganske børn, Mia Sommer, har udarbejdet 50 simple og næringsrige veganske opskrifter til bogen, der viser, hvordan man også i praksis kan give sit barn en sund start på livet. Om forfatterenMaria Felding er klinisk diætist, cand.scient. med speciale i plantebaseret ernæring og medforfatter til bogen Den plantebaserede kost.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.