Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Kogebøger med urter og krydderier

Her finder du spændende bøger om Kogebøger med urter og krydderier. Nedenfor er et flot udvalg af over 22 bøger om emnet.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (22)
  • (11)
Format
  • (13)
  • (11)
  • (6)
  • (3)
Sprog
  • (22)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (4)
Serie
  • (1)
  • (1)
Tag
  • (4)
  • (4)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • - fra natur og have
    af AneMette Olesen
    78,95 kr.

    At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede. Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for. Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.

  • af Nadia Mathiasen
    188,95 kr.

    100 KØDFRIE DAGE Uge for uge – året rundt I ‘100 Kødfrie Dage’ får du 100 enkle og kødfrie hovedretter, der gør det nemt og praktisk at spise mere kødfrit. Opskrifterne er tilpasset årstiderne og tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager. Alle opskrifter har masser af smag, da Nadia bruger mange krydderier og umami-rige ingredienser. Og det er lige præcis det, der gør, at selv inkarnerede kødspisere er vilde med Nadias opskrifter. Du får også gode råd til, hvordan du erstatter kødet med friske grøntsager.Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Hun har jævnligt undervist i madlavning og optrådt på landsdækkende TV. Herudover leverer hun opskrifter til magasiner, aviser og virksomheder.‘100 Kødfrie Dage’ er en samlet genudgivelse af bestsellerne ‘Kødfri Mandag’ og ‘Flere Kødfrie Dage’.

  • - Naturen ind i køkkenet
    af Thomas Laursen
    112,00 - 208,95 kr.

    Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.

  • - till vegetarer, veganere og alle andre gerne vil spise mere grønt
    af Meyers Madhus
    185,95 - 278,95 kr.

    MEYERS GRØN MAD tilbyder mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter. Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, og til dem der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind i om ugen. Bogen er på klassisk meyersk vis opdelt i sæsoner, og udover de mange lækre opskrifter, giver Meyers dygtige kokke dig også en masse bonus info om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

  • af Nadia Mathiasen
    198,95 kr.

    Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Og efter bestselleren Kødfri mandag udgiver hun nu efterfølgeren Flere kødfrie dage. Her får du 52 nye opskrifter, der viser dig, hvordan du kan tilberede endnu flere nemme og smagfulde retter uden kød. Nadia Mathiasens budskab er stadig klart og enkelt: En kødfri dag om ugen gavner både miljøet og sundheden.

  • af Anne Hjernøe & Ditte Ingemann
    145,00 - 208,95 kr.

    To af landets mest populære madskribenter fandt ud af, at deres mad passer godt sammen, og de har i denne smukke bog slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende mad med varme krydderier. Ditte Ingemann og Anne Hjernøe har en fælles passion for sund mad med vægt på det grønne – og det må gerne smage af noget. I deres køkken er det ikke de nordiske smage, der dominerer. De er mere betaget af det arabiske/nordafrikanske/mellemøstlige køkken, som formår at bruge masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Dette er en bog med hverdags- og gæstemad med masser af skøn smag. Det er krydret uden at være stærkt og mildt uden at være kedeligt. Retterne er bare nænsomt krydret med sikker hånd, så der ikke er tvivl om, at her er alle grundsmagene på spil, så ens smagsløg bliver glade, og maden mætter bedst muligt. Retterne er også inspireret af Mellemøsten, men Anne og Ditte har lavet dem på deres måde, hvor de har mikset råvarer fra både nord og syd, og hvor de fx laver mange flere sprøde ting, end man ville gøre andre steder, så maden fremstår moderne, aromatisk og sanselig og ikke mindst mere grøn. Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne. Alle de smukke billeder i bogen er taget af den engelske fotograf, David Loftus, bl.a. kendt fra alle Jamie Olivers kogebøger, on location i solfyldte Marokko, blandt velduftende appelsiner og glinsende granatæbler, hvilket gør bogen værd at eje alene for billedsidens skyld. Ditte Ingemann er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til ikke bare gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at lave og spise mad er ernæring et område, som også optager hende meget, da hun er uddannet bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring. Ditte står bag madbloggen The Food Club, som omhandler hendes store interesse, passion og appetit for mad. Hun arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Udover at skrive kogebøger er hun fast madskribent for Politiken og udvikler opskrifter for bl.a. Aarstiderne. Ditte stod senest bag succeserne Vegetar (2016) og Salatsnedker (2017). Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv. Anne er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært har lavet AnneMad og sammen med journalist Anders Agger bl.a. har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller, danske øer og det gamle Danmark og snart er aktuel med temalørdage fra England om Brexit. Anne er desuden og ikke mindst forfatter til en lang række kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere, Annes julekalender, Annes spisekammer, Sunde salater, Sunde grønne retter, Grill & Grønt og senest Hverdag, alle Politikens Forlag.

  • af Thomas Laursen
    132,00 - 208,95 kr.

    Saml urter og brug dem i køkkenet - hver dag. Dette er bogen, der med tip til at sylte, salte, henkoge, tørre, fermentere og meget mere giver konkrete ideer til, hvordan man bruger alt det, man kan samle ude i naturen, i sin daglige madlavning. Samler, kok og naturvejleder Thomas Laursen viser i sin nye bog, hvordan man salter, sylter, tørrer og fermenterer naturens spiselige vilde urter, svampe og bær, så man kan lave sit eget vilde forrådskammer. Med det har man altid noget, man kan tage ned fra hylden eller ud af køleskabet og bruge til at give maden masser af smag og et personligt touch. I sin første bog tog Thomas Laursen afsæt ude i naturen, hvor han vejledte i, hvilke vilde planter der voksede i de forskellige biotoper. I Vild mad i køkkenet er han rykket ind til køkkenbordet, hvor han bruger alt det gode fra naturen til at lave et væld af lækre ting og sager, man kan have glæde af hele året rundt. Bogen indeholder således også en masse enkle, lækre, let tilgængeligt retter, der alle er en blanding af købt, dyrket, avlet, samlet, fermenteret og saltet, og alle er sprængfyldt med god smag. Det er mad, der for eksempel kan minde én om den sommerdag, man plukkede de roser, hvis duft nu springer ud af flasken og kommer i salaten med hummer.

  • af Birgit Kristiansen
    45,95 - 260,95 kr.

    DANMARKS VILDE SPISEPLANTER er håndbogen for alle, der er fascineret af naturens vilde planter og interesserer sig for delikate spiser, der vokser vildt. Bogen giver en kulturhistorisk introduktion til, hvordan tidligere generationer har anvendt vilde urter og bær i husholdningen. 100 vilde spiseplanter præsenteres grundigt med både tekst og billeder så læseren får styr på den enkelte plantes særlige kendetegn, forvekslingsmuligheder og hvilke dele af planterne, man kan anvende i madlavningen. Desuden guider bogen til hvordan man høster planterne og giver en række gode grundopskrifter, som kan følges, når de vilde urter og frugter skal anvendes.

  • - Alt i én gryde – Din genvej til nem hverdagsmad
    af Mette Mølbak
    130,95 - 153,95 kr.

    Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.

  • - Tang, skaldyr og strandurter
    af Karen Lise Krabbe & Julie Anette Swane
    198,95 kr.

    Danmarks har en kystlinje på 8.750 km, og der er masser af skønne råvarer derude. Med Høst ved havet i hånden kan du på din gåtur langs stranden supplere dit køkken med frisk tang, skaldyr og urter. Karen Lise Krabbe deler i bogen sin viden om, hvordan man kender de enkelte tangarter fra hinanden, hvor de vokser, hvordan og hvornår man høster, og hun giver tips til, hvordan de kan bruges i køkkenet. Hun har udvalgt de mest oplagte brun-, grøn- og rødalger, der findes i Danmark. Selvom tang er bogens hovedvægt, byder den også på information om forskellige muslinger og krebsdyr, når du nu alligevel står i vandkanten. Ved stranden kan du også sanke nogle af de mest delikate vilde spiseplanter, og i denne bog får du et udpluk af de mest velsmagende. Julie A. Swane, der er medforfatter til bogen SANK – spis af naturens køkkenhave, giver en beskrivelse af, hvor, hvornår og hvilke plantedele, du kan sanke. Tina Brok Hansen har fotograferet til Høst ved havet, og bogen er fyldt med smukke fotos, der supplerer beskrivelserne, så du kan få succes med din høst og få endnu mere fornøjelse af en tur ved havet.

  • - En overflod af skønne retter fulde af duft og smag
    af Inge Lynggaard Hansen
    149,95 - 177,95 kr.

    En persisk kogebog skrevet af en dansker ... Silkevejen har uden tvivl påvirket det persiske køkken med de eksotiske varer, som var gemt i lasten på kamelryggene. Der var ris fra Kina, gurkemeje fra Indien – og yoghurt, feta, safran og meget andet fra fjerne lande både i øst og vest – alt sammen noget, der langsomt blev en helt naturlig del af de persiske madtraditioner. Man har i årtier forfinet sammensætningen i maden, der kombineret med urter og krydderier kan bruges til at hæve og sænke stofskiftet. Den kølige yoghurt til de varme retter hjælper på fordøjelsen sammen med kombinationen af sure og salt- syltede pickles. Bogen kommer hele vejen rundt om det persiske køkken – lige fra en trin-for-trin-guide til, hvor- dan man lærer at tilberede de lækre basmatiris, til svar på hvordan man får kernerne ud af et granatæble, og hvorfor safran er så dyrt som guld. Det er oppe i tiden at spise masser af krydderurter og vegetarmad – hvilket gør bogen højaktuel, da mange af retterne både kan serveres med eller uden kød. Lad duften af syrligt søde granat- æbler, kanel, friskhakket dild og tørrede limefrugter brede sig i dit hjem, når du inviterer andre indenfor – maden smager bedst, når man er flere om at dele den. Vores hjerter næres af øjenkontakt og god snak, mens sanserne forsyner sig lystigt i en mosaik af farver og smag. Om forfatteren Inge Lynggaard Hansen er fotograf og rejseleder i Iran og har gennem mere end 30 års indgå- ende kendskab til iranerne, maden og kulturen knyttet trådene sammen i denne kogebog med smukke billeder og letforståelige opskrifter.

  • af Anja Ballegaard
    192,95 kr.

    Din personlige urtehåndbogEn urtebibel- Linda Østergaard/Isabellas★ ★ ★ ★ ★"Anja Ballegaards URTELYKKE er den mest inspirerende bog jeg længe har læst. Den har fået mig op af sofaen og ud på planteskolen...ind i skoven! Jeg vil dyrke og samle og nyde. 30 anvendelige urter, opskrifter og gode råd om alt lige fra helende teer til saft, ekstrakt, sirup, kropsolier … listen er uendelig."- Pernille Aalund "I en tid, hvor vi er flere og flere, der tænker over forbrug, mad og sundhed, og overvejer miljøet, nærheden til naturen og hvad det egentligt er, vi giver videre til vore børn, er Anja Ballegaards Urtelykke en kærkommen og kærlig guide til hvad den danske natur også kan give os. Gammel viden, nye indsigter og fremfor alt omsorg fylder bogens sider, som viser os rundt i en urtehave, der må være enhver økoambitiøs danskers hede drøm. Opskrifter på alt fra mad til the og over sårhelende salver indgår sammen med de smukkeste illustrationer. Nyd den. Og gå i haven." - Julia Lahme Skøn og brugbar urtebog-NaturliUrtelykke er en introduktion til 30 urter, som findes i den danske natur og i køkkenhaven. I bogen inviterer Biopat og Naturopath ibm Anja Ballegaard dig med til Thorslykke; hendes "urtelykke", og viser dig, hvordan du kan bringe planterne ind i din hverdag, og hvordan du bruger dem målrettet til at gøre noget godt for din sundhed.Bogen er din guide til: · Planternes egenskaber · Indsamling og opbevarer af urter · Hvordan man anvender dem · Hvad man især skal være opmærksom påUrtelykke er en personlig og informationsrig bog til dig, som gerne vil invitere naturen indenfor. Hver plante er illustreret, så du lettere kan finde den på dine ture ud i det grønne. Og med notesiderne bagerst i bogen, kan du med tiden indføre dine egne favorit lægeplanter og opskrifter, så Urtelykke bliver din egen personlige håndbog.

  • - En vitaminbombe fyldt med smag og næring
    af Ditte Christina Lustrup
    130,95 - 153,95 kr.

    Mens helsekostbutikker bugner af eksotiske superfoods, byder den danske natur på sin helt egen unikke af slagsen – hyben, en vitaminbombe i verdensklasse. Hyben er en af de mest næringsrige frugter og fødevarer, vi kan sætte tænderne i, og ved at tilsætte den i vores mad kan vi øge vores indtag af vitale næringsstoffer og booste vores sundhed. Samtidig har frugten en yderst særpræget, mild sød og delikat smag, der passer til en mangfoldighed af retter. Som ekstra bonus er den tillige en af de mest bæredygtige fødevarer, vi kan spise. Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring er den første danske kogebog med fokus på hyben. Den byder på 37 lækre hybenopskrifter til alle dagens måltider samt til basiskøkkenet og den søde tand. Alle opskrifter er veganske og uden raffineret sukker, ligesom størstedelen desuden er glutenfri. Der er naturligvis også tips og tricks til, hvordan du lettest udkerner frugten. Bogen giver desuden en introduktion til hybens historie og dens tidligere anvendelse som folkemedicin, samt en grundig præsentation af dens unikke indhold af sundhedsfremmende stoffer. Om forfatteren:Ditte Christina Lustrup er uddannet i Ernæring og Sundhed og arbejder derudover som freelancejournalist for det internationale magasin Organic and Wellness News. Ditte har tillige flere års erfaring med at skabe sunde, velsmagende opskrifter, både til diverse firmaer samt til sin egen blog, hybenliv.dk.

  • af Lars Norman & Birgit Kristiansen
    45,95 - 138,95 kr.

    BRÆNDEVIN PÅ VILDE BÆR OG URTER guider dig til, hvordan du kan lave brændevin af vilde bær og urter, som du selv kan finde og samle i naturen. Du præsenteres for naturens store udbud af smags- og aromastoffer i form af æteriske olier, pollen, aromatisk honning og bitterstoffer, som byder på både milde og stærke smagsoplevelser. Bogen introducerer 30 bær, urter og nødder med beskrivelse af art, udbredelse, høst, anvendelse, smag, samt opskrifter på brændevin og likør og ideer til anvendelse og indtagelse i forbindelse med mad.

  • af Sylvester Andersen
    130,95 - 153,95 kr.

    Sommeren stå for døren, og haven og skoven blomstrer på livet løs. De er smukke i naturen, de er smukke på bordet i vaser, men de kan i høj grad også spille en fin rolle på tallerkenen. Spiselige blomster giver os en helt ny måde at lave mad på – de præsenterer en ret på skønneste vis, og smagen har også sin del at byde på. Der er al mulig grund til at komme i gang med at plukke og eksperimentere. Den danske sommer bringer masser af blomster med sig, især i haven og i skoven. I restauranterne har de spiselige blomster i flere år været brugt til raffinere og forfine retterne med, og nu begynder de også at finde vej til køkkenerne derhjemme. Det er slet ikke kompliceret, og der er al mulig grund til at byde de smukke sommerblomster indenfor, især om sommeren hvor de er flottest og smager bedst. Bogen giver os grundlæggende viden om spiselige blomster – hvordan de ser ud, og hvor man kan plukke dem. Hertil kommer et væld af opskrifter og ideer til, hvordan man kan bruge blomsterne i alt fra kolde og varme retter til desserter. Blomster kan både være søde, sure og bitre, så der gives også anvisninger til, hvordan man vælger den rigtige blomst, som passer til den ret, man gerne vil lave. Spiselige blomster er til den nysgerrige, der gerne vil inspireres og berige sit køkken med nye oplevelser. Som elsker smuk mad og sætter pris på de nye spændende smage, som blomsterne kan bidrage med. Den gode nyhed er, at mange af os har dem lige uden for døren. Om forfatteren Sylvester Andersen har siden barnsben været med i køkkenet og kom meget naturligt i kokkelære som 16-årig. Med en sølvmedalje fra kokkeskolen rejste han i 2012 til USA for at arbejde på toprestauranter i New York og dernæst ligeså i Danmark. Sylvester har en stor passion for små, flotte detaljer i maden, især blomster og spæde urter.

  • - I klimakøkkenet
    af Ditte Ingemann
    161,95 kr.

    GRØNT I FRONT I klimakøkkenet Kogebogen er til alle, der gerne vil være klimavenlige i køkkenet. Med udgangspunkt i klimamadpyramiden – en opdateret version af den velkendte madpyramide – laver Ditte Ingemann lækker og bæredygtig mad. Bogen er bygget op, så den er nem at overskue. Opskrifterne beskrives simpelt og nemt forståeligt, så alle kan være med. Klimaforkæmper Anders Morgenthaler står bag bogens forord, og så folder Ditte Ingemann bogens dogmer ud helt kort – hvilke principper er opskrifterne lavet ud fra, hvilke varer er de bedste at vælge? Derudover følger ti simple råd til hjemmekøkkenet, der handler om rester, madsspild, indpakning, opbevaring, sæson, dyrkning med mere. De 60 lækre opskrifter er inddelt efter årstid, og hver opskrift er udstyret med en beregning af rettens CO2-belastning. Udgivet af Samvirke.

  • - Mere end 100 nemme og inspirerende opskrifter med næringsrige superfoods til hvert måltid, hver dag
    af Jessica Nadel
    187,95 kr.

    Blogger og madforfatter Jessica Nadels bringer her over 100 opskrifter på alt fra energirige pandekager, on-the-go smoothies, varmende supper til sunde snacks. Alle opskrifterne er veganske (helt fri for animalske produkter) og sprængfyldte med nærings-stoffer, der menes at have en berigende indvirkning på helbredet og immunforsvaret og som sam-tidig giver et ekstra energiløft.Superfoods 24/7 viser, hvordan du kan få gavn af næringsrige superfoods alle ugens dage – til hvert måltid, mellemmåltid og ikke mindst som snacks.Superfoods er plantebaserede fødevarer, ægte mad, der menes at have egenskaber, som under-støtter sundheden. Deres vigtigste træk er, at de er næringsfyldte og rige på makronæringsstoffer(proteiner, fedtstoffer, kulhydrater), mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, kostfiber) og sygdomsforebyggende antioxidanter. Vi kan alle drage stor fordel af, at supplere vores hverdag med flere af disse vidunderlige og nærende fødevarerBogens forfatter: Jessica Nadel er forfatter af bloggen Cupcakes and Kale og kogebogen Grønt 24/7

  • - En bog om vikingernes helbred og nordisk helse
    af Stefan Polke
    127,95 kr.

    Bogen rummer en beskrivelse af de gængse helseurter og sunde planter i vikingetiden og opskrifter på, hvordan man i dag kan drage nytte af dem. Den indeholder kun et lille udpluk af, hvad man kan formode, nordboerne havde af lindring i deres lille husapotek: velsmagende og sund honning, frisk gede- eller komælk, bær og planter med sundhedsfremmende effekter. Skribenten har ingen lægefaglig baggrund og kan kun anbefale opskrifterne som vej til lidt lindring i den travle hverdag. De kan og skal på ingenlunde erstatte lægens gode råd. Den foreliggende bog giver sig ikke ud for at være en helsebog med opskrifter mod alverdens sygdomme, men ønsker blot at åbne en lille dør til nordboernes levevis og give et lille indblik i det husapotek, som vikingerne muligvis havde i deres korte og barske liv. Om forfatteren Stefan Polke (f. 1964) kommer oprindeligt fra det danske mindretal i Sydslesvig. De sidste 25 år har han været fastansat på Greve Gymnasium, hvor han arbejder som lektor i dansk og tysk. Han har undervist i folkeskolen, på aftenskoler og på danske og udenlandske universiteter. Desuden har han publiceret fagbøger, en novellesamling og er samfundsdebattør med bidrag i Weekendavisen, Information og andre aviser og tidsskrifter.

  • - Børnenes vilde spisekammer
    af Julie A. Swane & Johanne S. Philipsen
    220,95 kr.

    I denne bog kan børn, pædagoger og lærere, forældre og bedsteforældre lære om spiselige planter på en sikker og inspirerende måde. At samle spiselige planter i naturen er en underholdende aktivitet, der styrker samværet for børnefamilier og giver mere udeliv. Med bogen i hånden får læseren styr på planternes navne og anvendelsesmuligheder og kan gå på opdagelse i skov, eng, vandløb og krat efter nye smagsoplevelser.Fokus i bogens første del er en planteflora med fotos af de enkelte planter og beskrivelse af, hvor de vokser, hvornår de høstes, og hvordan de bruges i køkkenet. Bogen indeholder 64 planter, som man trygt kan plukke og tage med hjem i køkkenet.Anden del er forslag til forskellige sanketure ved eng, sø, hede, strand og i skoven med forslag til planter, der kan høstes i de forskellige årstider.Til slut rundes bogen af med 59 børnevenlige opskrifter, der er tilpasset børnssmagsløg og enkle at gå til for begyndere.Johanne S. Philipsen er en entusiastisk hobbykok med stor kærlighed til vilde planter og den danske natur. Hun har en ph.d. i kognitiv semiotik. Julie A. Swane afholder sanketure, hvor hun lærer fra sig om spiselige vilde planter. Julie er uddannet arkitekt og har før det læst havebrug i tre år. Hun har i 2019 åbnet butikken ‘Din Planteven’ med fokus på bæredygtige planter. Julie er også medforfatter til bogen Høst ved havet.

  • - +70 skønne og nærende opskrifter fulde af smag
    af Sandra Pugliese
    189,95 kr.

    Krydderurter er eventyret i madlavningen – en sand forvandling opstår, når de anvendes. Det er her madens magi skabes, når duft, smag og sanselighed går op i en højere enhed og skærper lysten til at smage endnu mere. I bogen gør Sandra Pugliese op med den gængse forestilling om, at en enkelt kvist eller to er nok til at give maden den gode smag. Hun viser i sine opskrifter, hvordan krydderurter, der anvendes med rund hånd og i de rette mængder, får smagen op på helt nye højder i både smoothies, salater, varme retter og desserter. Så væk med forsigtigheden, når der bruges krydderurter i madlavningen – her sættes der turbo på smagen i det grønne køkken. I et uundværligt afsnit af bogen finder vi en af hemmelighederne bag Sandras basiskøkken. Her skabes smagfulde og herlige eddiker, olier, honning og smør m.v., der kan bruges til at peppe enhver ret op. I et andet afsnit får vi en fyldig introduktion til 16 af de mest almindelige krydderurter og herunder også nyttige oplysninger om deres sundhedsskabende egenskaber. Bogen indeholder flere end 70 opskrifter på dejlige retter med krydderurter til alle dagens måltider og drikke. Om forfatteren Sandra Pugliese har fået kærligheden til madlavning ind med modermælken i køkkenet hos en dansk mor, der konstant eksperimenterede med avancerede retter – fra kidney pie til vegetarisk – og i farmor Donna Rosarias køkken i Calabrien, Italien, hvor hun lærte, at mad er livet, og livet er mad. En kombination af nord og syd, der har givet Sandra nøglen til et spændende fusionskøkken på allerhøjeste niveau.

  • af Carl Th. Pedersen
    235,95 kr.

    Krydderier fra A til Z er en detaljerig og spændende gennemgang af verdens mest anvendte krydderier. Læseren får historien bag de enkelte krydderier, deres oprindelse og brug gennem historien og en videnskabelig beskrivelse af deres smag og anvendelse. Listen tæller 68 rene krydderier og 11 blandede.Bogen er særlig relevant i disse år, hvor det grønne køkken vinder indpas i mange hjem. Krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad, som kan mangle smag for at udgøre et attraktivt alternativ til kraftigt smagende kødretter. Det er karakteristisk for mange af verdens vegetariske og veganske køkkener, at de netop forstår at bruge et arsenal af forskellige krydderier for at give velsmag til maden.Forfatter Carl Th. Pedersen døde i 2020 og efterlod sig det næsten færdige manuskript, som kogebogsforfatter Ole G. Mouritzen har færdiggjort med denne udgivelse.Carl Th Pedersen har en baggrund som kemiker, har i en årrække været medredaktør af Gastronomisk Leksikon og var i en lang årrække frem til sin død medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

  • af Cecilie Svensson & Jane Pedersen
    118,95 - 149,95 kr.

    De hippe newyorkere er allerede i gang med trenden. Flere og flere vælger en kop næringsrig bone broth to go i stedet for den daglige latte. Bone broth er en langtidskogt suppe af knogler, brusk og marv med gode mineraler og kollagen, som nemt optages af kroppen. Den både styrker og nærer – og giver desuden smukke negle, flot hud og hår. Drikker du en kop bone broth flere gange om ugen, kan du opleve at få et styrket immunforsvar og dermed mindre forkølelse, influenza, ledsmerter og allergier. Det er en sundheds-eliksir, der hydrerer og er utrolig genoprettende. I bogen er der grundopskrifter på bone broth kogt på ben og knogler af kylling/høne, and, okse/kalv, svin og fisk/skaldyr – enten købt til formålet eller som rester fra middagen. Til hver type bone broth er der inspiration til topping med lækre krydderurter og krydderier, der gør en kop bone broth helt uimodståelig. Og desuden opskrifter på nemme og mættende supper med masser af friske grøntsager.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.