dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer 11 års fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Kogebøger med urter og krydderier

Her finder du spændende bøger om Kogebøger med urter og krydderier. Nedenfor er et flot udvalg af over 83 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (62)
 • (30)
Format
 • (57)
 • (22)
 • (11)
 • (10)
 • (7)
 • (3)
Sprog
 • (21)
 • (55)
 • (2)
 • (1)
 • (2)
 • (1)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (4)
 • (6)
 • (13)
 • (13)
 • (14)
Serie
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (4)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • - Naturen ind i køkkenet
  af Thomas Laursen
  145,95 - 199,94 kr.

  Denne bog af manden, der samler urter til de bedste restauranter i Danmark griber fat i en af tidens store trends: At mange gerne vil i gang med at samle spændende spiselige planter og svampe – ja, i det hele taget være ude i og høste af den fantastiske natur, der omgiver os. Så tag med på tur! Thomas Laursen er eksperten, der har samlet vilde urter det meste af sit liv og kender Danmarks natur som sin egen bukselomme. Og han har øjnene med sig, når han dagligt bevæger sig rundt derude. Hans arbejde er at finde spiselige planter, bær, tang, urter og svampe, som han leverer til de bedste restauranter i Danmark. Med denne bog har læseren mulighed for at følge med ham ud i naturen. ”Ofte siger folk, at de skal i skoven for at plukke vilde planter!” fortæller Thomas. ”Men skoven er faktisk slet ikke det mest oplagte sted. I det hele taget er der ikke et sted, hvor man kan finde alt. Man er nødt til at bevæge sig rundt til forskellige typer natur, der er i de forskellige biotoper.” For at kunne finde planter, er man derfor nødt til på forhånd at vide lidt om, hvilke planter der vokser i de forskellige biotoper, så man også ved, hvad man skal lede efter og holde øje med. Derfor er bogen er inddelt i de forskellige biotoper: Vandløbet, mosen og søen, Stranden, Løvskoven, Nåleskoven, Grøften, engen og vejkanten, Stranden, Saltengen, Løvskoven, Nåleskoven, Hegnet, Byen, Marken, Ruderatet og Havet. Thomas viser, hvordan man går på jagt efter de lækre vilde råvarer, og hvilke biologiske forhold, der skal være til stede, hvis man vil finde alt fra karljohansvampe, kantareller og malurt til skovmærke og spiseligt tang. Undervejs giver han sine bedste tips og råd med på vejen. Turen ender efter hvert kapitel hjemme i Thomas’ køkken, hvor han viser enkle, lækre og moderne retter med det vilde som hovedingrediens. Retterne kan alle tilberedes derhjemme, men nogle af dem er også egnede som et lille måltid eller en lille feltration ude i naturen.

 • - till vegetarer, veganere og alle andre gerne vil spise mere grønt
  af Meyers Madhus
  198,95 - 268,95 kr.

  MEYERS GRØN MAD tilbyder mere end 100 lækre og velsmagende opskrifter på grønne, velsmagende retter. Bogen er både til dem, der ønsker at leve 100 % vegansk eller vegetarisk, og til dem der bare har lyst til at spise mere grønt og måske lægge en kødfri dag eller to ind i om ugen. Bogen er på klassisk meyersk vis opdelt i sæsoner, og udover de mange lækre opskrifter, giver Meyers dygtige kokke dig også en masse bonus info om super sunde krydderier, og om hvordan man sørger for at få dækket alle kroppens behov, når man vælger kødet fra i sin daglige kost.

 • af Thomas Laursen
  160,95 - 199,94 kr.

  Saml urter og brug dem i køkkenet - hver dag. Dette er bogen, der med tip til at sylte, salte, henkoge, tørre, fermentere og meget mere giver konkrete ideer til, hvordan man bruger alt det, man kan samle ude i naturen, i sin daglige madlavning. Samler, kok og naturvejleder Thomas Laursen viser i sin nye bog, hvordan man salter, sylter, tørrer og fermenterer naturens spiselige vilde urter, svampe og bær, så man kan lave sit eget vilde forrådskammer. Med det har man altid noget, man kan tage ned fra hylden eller ud af køleskabet og bruge til at give maden masser af smag og et personligt touch. I sin første bog tog Thomas Laursen afsæt ude i naturen, hvor han vejledte i, hvilke vilde planter der voksede i de forskellige biotoper. I Vild mad i køkkenet er han rykket ind til køkkenbordet, hvor han bruger alt det gode fra naturen til at lave et væld af lækre ting og sager, man kan have glæde af hele året rundt. Bogen indeholder således også en masse enkle, lækre, let tilgængeligt retter, der alle er en blanding af købt, dyrket, avlet, samlet, fermenteret og saltet, og alle er sprængfyldt med god smag. Det er mad, der for eksempel kan minde én om den sommerdag, man plukkede de roser, hvis duft nu springer ud af flasken og kommer i salaten med hummer.

 • af Kirsten Skaarup
  192,95 kr.

  Ny bog om et skønt, grønt køkken bugnende af bønner, linser, kornprodukter, kerner, frø og alverdens andre lækre sager. De animalske farsretter, som har stået på de danske borde gennem generationer, bliver nu slået af banen. Kirsten Skaarup har skabt delikate plantebaserede alternativer, der desuden kommer både kroppen og jordens klima til gode.Bogen er fuld af praktiske anvisninger og rummer alt om, hvordan man håndterer de enkelte fødevarer, om deres næringsindhold, om æggeerstatninger osv. Der er over 40 opskrifter på delle- og bøfretter og på traditionelle retter som forloren hare og boller i karry og over 25 opskrifter på postejer og pateer, på pålæg, sovse og salater.Opskrifterne kan naturligvis også bruges til den plantefars, som fås i supermarkedernes kølediske.

 • - fra natur og have
  af Anemette Olesen
  78,95 kr.

  At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede. Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for. Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.

 • - Alt i én gryde – Din genvej til nem hverdagsmad
  af Mette Mølbak
  138,95 - 154,95 kr.

  Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.

 • af Birgit Kristiansen
  48,95 - 268,95 kr.

  DANMARKS VILDE SPISEPLANTER er håndbogen for alle, der er fascineret af naturens vilde planter og interesserer sig for delikate spiser, der vokser vildt. Bogen giver en kulturhistorisk introduktion til, hvordan tidligere generationer har anvendt vilde urter og bær i husholdningen. 100 vilde spiseplanter præsenteres grundigt med både tekst og billeder så læseren får styr på den enkelte plantes særlige kendetegn, forvekslingsmuligheder og hvilke dele af planterne, man kan anvende i madlavningen. Desuden guider bogen til hvordan man høster planterne og giver en række gode grundopskrifter, som kan følges, når de vilde urter og frugter skal anvendes.

 • af Nadia Mathiasen
  202,95 kr.

  100 KØDFRIE DAGE Uge for uge – året rundt I ‘100 Kødfrie Dage’ får du 100 enkle og kødfrie hovedretter, der gør det nemt og praktisk at spise mere kødfrit. Opskrifterne er tilpasset årstiderne og tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager. Alle opskrifter har masser af smag, da Nadia bruger mange krydderier og umami-rige ingredienser. Og det er lige præcis det, der gør, at selv inkarnerede kødspisere er vilde med Nadias opskrifter. Du får også gode råd til, hvordan du erstatter kødet med friske grøntsager.Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Hun har jævnligt undervist i madlavning og optrådt på landsdækkende TV. Herudover leverer hun opskrifter til magasiner, aviser og virksomheder.‘100 Kødfrie Dage’ er en samlet genudgivelse af bestsellerne ‘Kødfri Mandag’ og ‘Flere Kødfrie Dage’.

 • - Tang, skaldyr og strandurter
  af Karen Lise Krabbe & Julie Anette Swane
  202,95 kr.

  Danmarks har en kystlinje på 8.750 km, og der er masser af skønne råvarer derude. Med Høst ved havet i hånden kan du på din gåtur langs stranden supplere dit køkken med frisk tang, skaldyr og urter.Karen Lise Krabbe deler i bogen sin viden om, hvordan man kender de enkelte tangarter fra hinanden, hvor de vokser, hvordan og hvornår man høster, og hun giver tips til, hvordan de kan bruges i køkkenet. Hun har udvalgt de mest oplagte brun-, grøn- og rødalger, der findes i Danmark.Selvom tang er bogens hovedvægt, byder den også på information om forskellige muslinger og krebsdyr, når du nu alligevel står i vandkanten. Ved stranden kan du også sanke nogle af de mest delikate vilde spiseplanter, og i denne bog får du et udpluk af de mest velsmagende. Julie A. Swane, der er medforfatter til bogen SANK – spis af naturens køkkenhave, giver en beskrivelse af, hvor, hvornår og hvilke plantedele, du kan sanke.Tina Brok Hansen har fotograferet til Høst ved havet, og bogen er fyldt med smukke fotos, der supplerer beskrivelserne, så du kan få succes med din høst og få endnu mere fornøjelse af en tur ved havet.

 • - En overflod af skønne retter fulde af duft og smag
  af Inge Lynggaard Hansen
  152,95 - 197,95 kr.

  En persisk kogebog skrevet af en dansker ... Silkevejen har uden tvivl påvirket det persiske køkken med de eksotiske varer, som var gemt i lasten på kamelryggene. Der var ris fra Kina, gurkemeje fra Indien – og yoghurt, feta, safran og meget andet fra fjerne lande både i øst og vest – alt sammen noget, der langsomt blev en helt naturlig del af de persiske madtraditioner. Man har i årtier forfinet sammensætningen i maden, der kombineret med urter og krydderier kan bruges til at hæve og sænke stofskiftet. Den kølige yoghurt til de varme retter hjælper på fordøjelsen sammen med kombinationen af sure og salt- syltede pickles. Bogen kommer hele vejen rundt om det persiske køkken – lige fra en trin-for-trin-guide til, hvor- dan man lærer at tilberede de lækre basmatiris, til svar på hvordan man får kernerne ud af et granatæble, og hvorfor safran er så dyrt som guld. Det er oppe i tiden at spise masser af krydderurter og vegetarmad – hvilket gør bogen højaktuel, da mange af retterne både kan serveres med eller uden kød. Lad duften af syrligt søde granat- æbler, kanel, friskhakket dild og tørrede limefrugter brede sig i dit hjem, når du inviterer andre indenfor – maden smager bedst, når man er flere om at dele den. Vores hjerter næres af øjenkontakt og god snak, mens sanserne forsyner sig lystigt i en mosaik af farver og smag. Om forfatteren Inge Lynggaard Hansen er fotograf og rejseleder i Iran og har gennem mere end 30 års indgå- ende kendskab til iranerne, maden og kulturen knyttet trådene sammen i denne kogebog med smukke billeder og letforståelige opskrifter.

 • af Anja Ballegaard
  208,95 kr.

  Din personlige urtehåndbogEn urtebibel- Linda Østergaard/Isabellas★ ★ ★ ★ ★"Anja Ballegaards URTELYKKE er den mest inspirerende bog jeg længe har læst. Den har fået mig op af sofaen og ud på planteskolen...ind i skoven! Jeg vil dyrke og samle og nyde. 30 anvendelige urter, opskrifter og gode råd om alt lige fra helende teer til saft, ekstrakt, sirup, kropsolier … listen er uendelig."- Pernille Aalund "I en tid, hvor vi er flere og flere, der tænker over forbrug, mad og sundhed, og overvejer miljøet, nærheden til naturen og hvad det egentligt er, vi giver videre til vore børn, er Anja Ballegaards Urtelykke en kærkommen og kærlig guide til hvad den danske natur også kan give os. Gammel viden, nye indsigter og fremfor alt omsorg fylder bogens sider, som viser os rundt i en urtehave, der må være enhver økoambitiøs danskers hede drøm. Opskrifter på alt fra mad til the og over sårhelende salver indgår sammen med de smukkeste illustrationer. Nyd den. Og gå i haven." - Julia Lahme Skøn og brugbar urtebog-NaturliUrtelykke er en introduktion til 30 urter, som findes i den danske natur og i køkkenhaven. I bogen inviterer Biopat og Naturopath ibm Anja Ballegaard dig med til Thorslykke; hendes "urtelykke", og viser dig, hvordan du kan bringe planterne ind i din hverdag, og hvordan du bruger dem målrettet til at gøre noget godt for din sundhed.Bogen er din guide til: · Planternes egenskaber · Indsamling og opbevarer af urter · Hvordan man anvender dem · Hvad man især skal være opmærksom påUrtelykke er en personlig og informationsrig bog til dig, som gerne vil invitere naturen indenfor. Hver plante er illustreret, så du lettere kan finde den på dine ture ud i det grønne. Og med notesiderne bagerst i bogen, kan du med tiden indføre dine egne favorit lægeplanter og opskrifter, så Urtelykke bliver din egen personlige håndbog.

 • af Signe Wenneberg
  248,95 kr.

  Maden bliver ikke sundere eller mere lokal, end når den kommer direkte fra egen køkkenhave eller altankasse! Spis din have er en lettilgængelig bog om køkkenhaven – nærmere bestemt køkkenhavekassehaven, som er stærkt fremadstormende lige nu. Det er en appetitlig bog med opskrifter, citater og billeder, og den gennemgår de bedste og sjoveste grønsager og krydderurter, som egner sig til dyrkning i en lille dansk køkkenhave. Der er et interessant kapitel om køkkenhaven som global tendens – hvor forfatteren kommer ind på sine nylige besøg i køkkenhaver i Afrika, Amerika og Asien. Og der er en forklaring på, hvorfor John Seymour havde ret, da han i havebiblen Den selvforsynende have slog fast, at køkkenhave dyrker man bedst i kasser.

 • - En vitaminbombe fyldt med smag og næring
  af Ditte Christina Lustrup
  138,95 - 154,95 kr.

  Mens helsekostbutikker bugner af eksotiske superfoods, byder den danske natur på sin helt egen unikke af slagsen – hyben, en vitaminbombe i verdensklasse. Hyben er en af de mest næringsrige frugter og fødevarer, vi kan sætte tænderne i, og ved at tilsætte den i vores mad kan vi øge vores indtag af vitale næringsstoffer og booste vores sundhed. Samtidig har frugten en yderst særpræget, mild sød og delikat smag, der passer til en mangfoldighed af retter. Som ekstra bonus er den tillige en af de mest bæredygtige fødevarer, vi kan spise. Hyben – en vitaminbombe fyldt med smag og næring er den første danske kogebog med fokus på hyben. Den byder på 37 lækre hybenopskrifter til alle dagens måltider samt til basiskøkkenet og den søde tand. Alle opskrifter er veganske og uden raffineret sukker, ligesom størstedelen desuden er glutenfri. Der er naturligvis også tips og tricks til, hvordan du lettest udkerner frugten. Bogen giver desuden en introduktion til hybens historie og dens tidligere anvendelse som folkemedicin, samt en grundig præsentation af dens unikke indhold af sundhedsfremmende stoffer. Om forfatteren:Ditte Christina Lustrup er uddannet i Ernæring og Sundhed og arbejder derudover som freelancejournalist for det internationale magasin Organic and Wellness News. Ditte har tillige flere års erfaring med at skabe sunde, velsmagende opskrifter, både til diverse firmaer samt til sin egen blog, hybenliv.dk.

 • af Sylvester Andersen
  138,95 - 154,95 kr.

  Sommeren stå for døren, og haven og skoven blomstrer på livet løs. De er smukke i naturen, de er smukke på bordet i vaser, men de kan i høj grad også spille en fin rolle på tallerkenen. Spiselige blomster giver os en helt ny måde at lave mad på – de præsenterer en ret på skønneste vis, og smagen har også sin del at byde på. Der er al mulig grund til at komme i gang med at plukke og eksperimentere. Den danske sommer bringer masser af blomster med sig, især i haven og i skoven. I restauranterne har de spiselige blomster i flere år været brugt til raffinere og forfine retterne med, og nu begynder de også at finde vej til køkkenerne derhjemme. Det er slet ikke kompliceret, og der er al mulig grund til at byde de smukke sommerblomster indenfor, især om sommeren hvor de er flottest og smager bedst. Bogen giver os grundlæggende viden om spiselige blomster – hvordan de ser ud, og hvor man kan plukke dem. Hertil kommer et væld af opskrifter og ideer til, hvordan man kan bruge blomsterne i alt fra kolde og varme retter til desserter. Blomster kan både være søde, sure og bitre, så der gives også anvisninger til, hvordan man vælger den rigtige blomst, som passer til den ret, man gerne vil lave. Spiselige blomster er til den nysgerrige, der gerne vil inspireres og berige sit køkken med nye oplevelser. Som elsker smuk mad og sætter pris på de nye spændende smage, som blomsterne kan bidrage med. Den gode nyhed er, at mange af os har dem lige uden for døren. Om forfatteren Sylvester Andersen har siden barnsben været med i køkkenet og kom meget naturligt i kokkelære som 16-årig. Med en sølvmedalje fra kokkeskolen rejste han i 2012 til USA for at arbejde på toprestauranter i New York og dernæst ligeså i Danmark. Sylvester har en stor passion for små, flotte detaljer i maden, især blomster og spæde urter.

 • - Mere end 100 nemme og inspirerende opskrifter med næringsrige superfoods til hvert måltid, hver dag
  af Jessica Nadel
  187,95 kr.

  Blogger og madforfatter Jessica Nadels bringer her over 100 opskrifter på alt fra energirige pandekager, on-the-go smoothies, varmende supper til sunde snacks. Alle opskrifterne er veganske (helt fri for animalske produkter) og sprængfyldte med nærings-stoffer, der menes at have en berigende indvirkning på helbredet og immunforsvaret og som sam-tidig giver et ekstra energiløft.Superfoods 24/7 viser, hvordan du kan få gavn af næringsrige superfoods alle ugens dage – til hvert måltid, mellemmåltid og ikke mindst som snacks.Superfoods er plantebaserede fødevarer, ægte mad, der menes at have egenskaber, som under-støtter sundheden. Deres vigtigste træk er, at de er næringsfyldte og rige på makronæringsstoffer(proteiner, fedtstoffer, kulhydrater), mikronæringsstoffer (vitaminer, mineraler, kostfiber) og sygdomsforebyggende antioxidanter. Vi kan alle drage stor fordel af, at supplere vores hverdag med flere af disse vidunderlige og nærende fødevarerBogens forfatter: Jessica Nadel er forfatter af bloggen Cupcakes and Kale og kogebogen Grønt 24/7

 • - Børnenes vilde spisekammer
  af Julie A. Swane & Johanne S. Philipsen
  225,95 kr.

  I denne bog kan børn, pædagoger og lærere, forældre og bedsteforældre lære om spiselige planter på en sikker og inspirerende måde. At samle spiselige planter i naturen er en underholdende aktivitet, der styrker samværet for børnefamilier og giver mere udeliv. Med bogen i hånden får læseren styr på planternes navne og anvendelsesmuligheder og kan gå på opdagelse i skov, eng, vandløb og krat efter nye smagsoplevelser.Fokus i bogens første del er en planteflora med fotos af de enkelte planter og beskrivelse af, hvor de vokser, hvornår de høstes, og hvordan de bruges i køkkenet. Bogen indeholder 64 planter, som man trygt kan plukke og tage med hjem i køkkenet.Anden del er forslag til forskellige sanketure ved eng, sø, hede, strand og i skoven med forslag til planter, der kan høstes i de forskellige årstider.Til slut rundes bogen af med 59 børnevenlige opskrifter, der er tilpasset børns smagsløg og enkle at gå til for begyndere.Johanne S. Philipsen er en entusiastisk hobbykok med stor kærlighed til vilde planter og den danske natur. Hun har en ph.d. i kognitiv semiotik. Julie A. Swane afholder sanketure, hvor hun lærer fra sig om spiselige vilde planter. Julie er uddannet arkitekt og har før det læst havebrug i tre år. Hun har i 2019 åbnet butikken ‘Din Planteven’ med fokus på bæredygtige planter. Julie er også medforfatter til bogen Høst ved havet.

 • - En bog om vikingernes helbred og nordisk helse
  af Stefan Polke
  131,95 kr.

  Bogen rummer en beskrivelse af de gængse helseurter og sunde planter i vikingetiden og opskrifter på, hvordan man i dag kan drage nytte af dem. Den indeholder kun et lille udpluk af, hvad man kan formode, nordboerne havde af lindring i deres lille husapotek: velsmagende og sund honning, frisk gede- eller komælk, bær og planter med sundhedsfremmende effekter. Skribenten har ingen lægefaglig baggrund og kan kun anbefale opskrifterne som vej til lidt lindring i den travle hverdag. De kan og skal på ingenlunde erstatte lægens gode råd. Den foreliggende bog giver sig ikke ud for at være en helsebog med opskrifter mod alverdens sygdomme, men ønsker blot at åbne en lille dør til nordboernes levevis og give et lille indblik i det husapotek, som vikingerne muligvis havde i deres korte og barske liv. Om forfatteren Stefan Polke (f. 1964) kommer oprindeligt fra det danske mindretal i Sydslesvig. De sidste 25 år har han været fastansat på Greve Gymnasium, hvor han arbejder som lektor i dansk og tysk. Han har undervist i folkeskolen, på aftenskoler og på danske og udenlandske universiteter. Desuden har han publiceret fagbøger, en novellesamling og er samfundsdebattør med bidrag i Weekendavisen, Information og andre aviser og tidsskrifter.

 • - The only book you need for every model of instant pot with more than 350 recipes
  af Bruce Weinstein
  26,85 kr.

  Fully adapted for UK home cooks with metric measurements This complete and authorised guide to your Instant Pot has more than 350 recipes for breakfasts, lunches, dinners, snacks and even desserts - for every size and model of Instant Pot, including the Instant Pot MAX.More than five million people worldwide use Instant Pots to get food onto their table fast. But only The Instant Pot Bible has everything you need to revolutionise the way you cook with your favorite machine. Every one of the 350+ recipes gives ingredients and timings for all sizes and models of Instant Pot, including the Instant Pot MAX, which cooks even more quickly. And you get exciting new recipes that utilise the MAX's unique Sous Vide setting.The Instant Pot Bible is the most comprehensive Instant Pot book ever published, with recipes for everything from hearty breakfasts to healthy sides, from centrepiece stews and roasts to decadent desserts. Bestselling authors and pressure-cooking experts Bruce Weinstein and Mark Scarbrough offer customised directions and timings for perfect results every time. And many recipes can also use the slow-cook setting to let the machine cook while you do other things.These innovative 'road map' recipes for classics such as vegetable soup, chili, pasta casseroles, porridge and more let you customise flavours and ingredients to make each of your family members' favourites. Need dinner in an instant? No problem - more than 175 recipes come together in just a few minutes or just a few steps. Not to mention vegan and vegetarian, keto-friendly, and gluten-free options galore.The Instant Pot changed the way you cook. The Instant Pot Bible helps you make the most of it.

 • af Carl Th. Pedersen
  240,95 kr.

  Krydderier fra A til Z er en detaljerig og spændende gennemgang af verdens mest anvendte krydderier. Læseren får historien bag de enkelte krydderier, deres oprindelse og brug gennem historien og en videnskabelig beskrivelse af deres smag og anvendelse. Listen tæller 68 rene krydderier og 11 blandede.Bogen er særlig relevant i disse år, hvor det grønne køkken vinder indpas i mange hjem. Krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad, som kan mangle smag for at udgøre et attraktivt alternativ til kraftigt smagende kødretter. Det er karakteristisk for mange af verdens vegetariske og veganske køkkener, at de netop forstår at bruge et arsenal af forskellige krydderier for at give velsmag til maden.Forfatter Carl Th. Pedersen døde i 2020 og efterlod sig det næsten færdige manuskript, som kogebogsforfatter Ole G. Mouritsen har færdiggjort med denne udgivelse.Carl Th Pedersen har en baggrund som kemiker, har i en årrække været medredaktør af Gastronomisk Leksikon og var i en lang årrække frem til sin død medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

 • - Everyday family meals effortlessly good for you
  af Chetna Makan
  30,69 kr.

  We all know there is more to Indian food than just curries; it can also be really healthy, fresh and super delicious. Chetna's Healthy Indian contains home cooking at its best - straightforward methods, very few ingredients, crowd pleasing flavours, nourishment and comfort. It draws upon inspiration from Chetna's family and friends, creating realistic recipes for midweek, after work, busy weekends or when you simply want to look after yourself with wholesome food.You'll find 80 delicious recipes that require minimum time and effort, including Onion & whole spice chicken curry, Tandoori pan-fried sea bream, Paneer & cavalo nero saag and Baked cardamom & pistachio yogurt pots.Inspired by Indian cuisine, Chetna's Healthy Indian is proof that healthy food does not need to be health food, and convenient meals can be good for you, too.

 • - The Elevated Art of Cannabis Cuisine
  af JeffThe420Chef
  130,69 kr.

  The Julia Child of Weed (Daily Beast) presents a foodies guide to cannabis: a smart, sophisticated, and inviting lifestyle cookbook, featuring 100 delectable recipes and 75 full-color photos, that teaches at-home chefs how to safely create and experience edibles.JeffThe420Chef is revolutionizing the world of edibles. He first began cooking with cannabis to help a close friends mother manage the pain, nausea, and discomfort of cancer treatments. Along the way, he developed an intricate process that effectively neutralizes the taste of cannabis when infusing it into butters and oilsopening the door to a new understanding of edibles.In The Ganja Gourmet, JeffThe420Chef teaches home cooks how to safely create and experience healthy cannabis edibles. He begins with his signature light tasting CannaButter and CannaOils, which are the secret to his outrageously delicious and truly unique recipes. By mastering these staples, you can easily incorporate cannabis into everyday dishesand the pot-sibilities are endless! From Eggs Canna-dict and Gnocchi with Hazelnut Canna-Pesto to Fish Tacos with Chipotle Canna-aioli and Pot-zah Ball Soup, these mouthwatering recipes take cooking with cannabis beyond midnight munchies, delighting the taste buds of recreational and medicinal users alike.The Ganja Gourmet covers everything from brunch and small plates to salads and gourmet dinners, offering gluten free, vegetarian, vegan, and kosher options along the way. These recipes are fully adaptable to your needs, whether you want a full course meal for pain management or a quick snack to help you focus, relax, and enhance creativity. JeffThe420Chef combines his fun-loving approach to cooking with practical information about marijuanaincluding specifics about dosing, the principal strains, and the ingredients medical and recreational benefits.Whether youre new to edibles or a long-time medicinal user, The Ganja Gourmet will educate and entertain you, all while serving as your ultimate guide to cannabliss.

 • af Sara Engram
  132,95 kr.

  In Spice Dreams, Sara Engram and Katie Luber are back to transform desserts the same way they revolutionized spice cabinets with their two unique lines of organic spices: tsp spices and Smart Spice. In their previous cookbook, The Spice Kitchen, they gave us new ways to enhance everyday family meals with herbs and spices. Now they're spicing up everyone's favorite treat.Discover how you can incorporate fresh and dried herbs and spices into your homemade frozen desserts with more than 50 recipes for ice creams, sorbets, sundaes, ice-cream sandwiches, and other frozen treats. Honey-Mint Ice Cream with Thyme and Basil, Chile-Orange-Chocolate Sorbet, Cardamom Snickerdoodle Cookie Ice-Cream Sandwiches, and Caramel Apple Sundaes are just a taste of the deliciously decadent desserts you'll find in this unique ice-cream book.Beautifully designed and complete with full-color photography of these delightful desserts, Spice Dreams is a satisfying and wonderfully cool addition to the cookbook library for fans of ice cream, fans of spices, and food lovers everywhere.

 • af Ava Green & Kate Bensinger
  289,95 - 345,95 kr.

 • af Charles R. Boning
  151,95 - 172,95 kr.

  From unusual tropical spices to temperate herbs to native species, this guide covers plants that will succeed in every region with a focus on plants with culinary uses. *Detailed profiles of nearly 100 plants, ranging from unusual tropical species, to temperate herbs, to native species. *Range maps for each species and covers every region of the state. *Information on cultivation, harvest, and use of the plants. *Broad assortment of scent plants and describes growth habits and landscape uses and flowering characteristics for adding interest and color to the garden.

 • af Veronica Meewes
  132,95 - 142,95 kr.

  Acclaimed chefs find innovative uses for this classic Asian staple-with fifty recipes ranging from meat and pasta dishes to cocktails and desserts.Long used as a key umami flavor in Asian cooking, fish sauce is becoming a ubiquitous ingredient with prominent chefs finding new and unexpected ways to add it to their dishes. In The Fish Sauce Cookbook, readers will discover the origins of fish sauce, compare different brands and varieties, and learn about proper care and storage of this magical briny sauce.Starting with the formula for making homemade fish sauce, author Veronica Meewes dives into a wide variety of fare, from slow-roasted meats and classic Italian pasta dishes to craft cocktails, salad dressings, and even desserts. Renowned chefs and food personalities from around the globe share original recipes, such as Shrimp Toast with Nuom Choc from Kevin Luzande Acabar; Spiced Lacquered Duck Breasts from Andrew Zimmerman; Crispy Farmer's Market Vegetables with Caramelized Fish Sauce from Chris Shepherd; Caramel Miso Glaze from Monica Pope; and Hamachi Tostadas with Fish Sauce Vinaigrette from Jon Shook and Vinny Dotolo.

 • af Katherine K. Schlosser
  215,95 kr.

  Fresh herbs offer a healthy and delicious way to spice up any meal, but growing and cooking with these delectable plants are endeavors fraught with uncertainty. What herbs will grow year-round on my kitchen windowsill? What foods complement rosemary? Which part of a lemongrass plant has the best flavor? Can I really eat the geraniums growing in my flower bed? This indispensable guide from The Herb Society of America takes the guesswork out of using herbs in the garden and in the kitchen by providing detailed information for cultivating a wide variety of herbs, along with easy-to-follow recipes that will surely impress even the most discerning palate. Ranging from Alliums (onions, chives, and garlic) to Zingiber (ginger), the volume's first section provides horticultural information for each of the sixty-three herbs found in the National Herb Garden's Culinary Garden, including common and botanical names, family, place of origin, hardiness, and general light and soil requirements. Botanical sketches accompany many of the entries. Each entry also includes a short history of the herb, gardening basics, and suggestions for using the herb in your kitchen. Culinary herbs without Generally Recognized as Safe (GRAS) Status are included in a separate section, with an explanation of their history and ornamental value. An informative introduction to this section compares several different definitions of the word herb, explains the advantages of fresh over dried herbs, describes the proper storage and use of spices, and suggests the best timing and methods for harvesting herbs. In the second part of the book, HSA members offer classic and creative recipes for more than two hundred dishes incorporating a variety of herbs. Learn how to use the aromatic and flavorful herbs in your garden to enhance stews and casseroles, create dips and pestos, and add a new dimension to your favorite liqueurs. Among the mouth-watering recipes featured are Lemon Basil Tea Bread, Chicken Linguine with Fennel and Tarragon, Five-Herb Pasta Salad, and Rosemary Fizz.The concluding section of the book contains a fascinating personal tour of the two-and-one-half-acre National Herb Garden, which lies in the heart of Washington, D.C., at the center of the United States National Arboretum, and of its various themed areas, including the Knot Garden, the Antique and Heritage Rose Garden, the Dye Garden, the Colonial Garden, the Native American Garden, the Beverage Garden, the Medicinal Garden, and many others. Complete plant lists accompany the description of each garden.Green thumbs and gourmets alike will find inspiration in these pages to look at herbs in new ways -- perhaps to see beyond their cupboards and into their own yards for ways to liven up their meals -- and will gain the knowledge and confidence to grow and use herbs effectively. More than a gardening book, more than a cookbook, The Herb Society of America's Essential Guide to Growing and Cooking with Herbs will prove to be an indispensable companion for all herb lovers.

 • af Kochhar Atul Kochhar
  184,95 kr.

  Quick, easy veggie curries for everyday.Need a tasty dinner in a hurry? Look no further than this mouth-watering collection of veggie curries from across the globe. Exploring vegetarian curries of the world, from his native India to the Far East, via Africa and the Middle East and beyond, Michelin-starred chef Atul Kochhar turns his hand to an incredible range of delectable vegetarian dishes to form this sensational collection of everyday recipes.Recipes include:Mango curry from Cambodia Vegan pad Thai from ThailandAubergine katsu from JapanShakshuka from AlgeriaMasala chips from KenyaBunny chow from South AfricaScrambled paneer, corn and peas from North IndiaBengali daal from East IndiaVeg momo from NepalEgg curry from Sri LankaWhite bean stew from IraqLentil soup from Yemenand many, many more.This book sees Atul go beyond his roots on a gastronomic journey to showcase recipes from around the world. With recipes ranging from quick and easy dishes to more elaborate feasts guaranteed to wow friends and family, there is something in this book for everyone. Simple and accessible, this collection of inspiring, spiced dishes from all corners of the globe promises to be a book you will cook from again and again.

 • af Marie Simmons
  132,95 kr.

  A comprehensive cookbook and guide to honey "e;packed with good recipes [from] one of the absolute best food writers around"e; (Mollie Katzen, author of Moosewood Cookbook). Honey is a lot like olive oil: How do you know what type to select at the farmers' market or store? Are all honey bears created equal? What makes one variety different from another? Which is better for baking or best for savory dishes? Why is one darker than another, and what does that mean? These questions and more are answered in Taste of Honey. Marie Simmons reveals the life of a bee, and how the terroir of its habitat influences both the color and flavor of the honey it produces. Then she explains how these flavor profiles are best paired with certain ingredients in over sixty sweet and savory recipes including: Snacks and Breakfast: Flatbread with Melted Manchego, Rosemary and Honey; Honey, Scallion and Cheddar Scones; Honey French Toast with Peaches with Honey and MintMain Dishes: Crispy Coconut Shrimp with Tangy Honey Dipping Sauce; Salmon with Honey, Miso and Ginger Glaze; Baby Back Ribs with Chipotle Honey Barbecue SauceSalads and Vegetable Side Dishes: Pear, Stilton and Bacon Salad with Honey Dressing and Honey Glazed Pecans; Mango and Celery Salad with Honey and Lime Dressing; Roasted Eggplant Slices with Warmed Feta and Honey DrizzleSweets: Honey Pear Tart with Honey Butter Sauce; Chunky Peanut Butter and Honey Cookies; Honey Zabaglione; Honey Panna Cotta; Micki's Special Honey Fudge Brownies Each recipe includes a guide for the type of honey that will work best with it, and ideas to experiment with. In addition, there are fast, simple things to do with honey at the end of each recipe chapter; a glossary covering forty different varietals of honey; information about its healing properties; and tidbits about bees and honey through history. Photos by Meg Smith capture the intimate life of the bee and its activity producing honey-along with the gorgeous food you can make with it. "e;Holy honey! Taste of Honey, with its lush photos and delectable recipes, not only teaches how to best use single-origin honey in the kitchen, it reminds us that honey is an almost magical substance, connecting us to our landscape, and to the hardworking honey bee. Marie Simmons's book has made robbing the hive even sweeter."e; -Novella Carpenter, author of Farm City"e;I'm a honey collector, too, but unlike Marie, I tend to stick to a drizzle of honey over cheese, toast, or hot cereal and the occasional dessert. There are so many more ideas here for using honey . . . And I do hope that the appeal of honey itself with lead us to care more for our struggling bee populations."e; -Deborah Madison, author of Local Flavors

 • af Elizabeth I Opara
  903,95 kr.

  Culinary herbs and spices have been recognised globally for their dietary and medicinal uses for centuries. A growing body of research is acknowledging their health-promoting properties as well as their therapeutic potential with reference to a number of chronic non-communicable diseases including cancer and type 2 diabetes. The aim of this book is to bring together current knowledge of thirty of the most commonly used culinary herbs and spices globally in an accessible dictionary format. For each culinary herb or spice the following is covered: origin and history of use, including their use in food preservation and for medicinal purposes; nutritional composition; chemistry; sensory properties; adulteration; current and emerging research concerning their bioactive properties and their health promoting and therapeutic potential; safety; and adverse effects. The book is a central source of information for those who have a general interest in these foods, are studying plant and food science and nutrition, and who practice or have an interest in the culinary arts.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.