Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Mad og drikke: alkoholiske drikkevarer

Her finder du spændende bøger om Mad og drikke: alkoholiske drikkevarer. Nedenfor er et flot udvalg af over 59 bøger om emnet.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (59)
  • (16)
  • (1)
Format
  • (33)
  • (16)
  • (15)
  • (7)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (58)
  • (1)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (6)
  • (8)
  • (8)
  • (8)
  • (8)
Serie
  • (1)
Tag
  • (4)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • - en visuel guide til vinens verden
    af Madeline Puckette & Justin Hammack
    124,95 - 148,00 kr.

    Holder du af at nyde et godt glas? Kan du nikke genkendende til udtrykket: Livet er for kort til at drikke dårlig vin? Og kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om vin i al almindelighed? Så er denne bog med ekspertråd og enkle tips til den gode vin lige noget for dig. Bogen er en visuel guide, der på en overskuelig måde formidler den helt basale viden om vin: Hvordan du smager på vinen, og hvad det er for nogle ord, man bruger til at beskrive smagene. Du får også nyttig viden om, hvordan du behandler din vin, når den skal nydes og serveres til mad. Bliv desuden klogere på at navigere rundt i restaurantens omfattende vinkort og lær, hvordan du læser vinetiketten på flasken. Læs også om, hvordan du opbevarer dine vine i vinkælderen eller i vinreolen. Vinens verden er mangfoldig. Bogen gennemgår 55 forskellige typer vine inddelt i enkle, let overskuelige grafiske oversigter samt 20 detaljerede vinkort.

  • - cocktails med lidt eller helt uden alkohol
    af Jesper Schmidt
    174,95 - 198,95 kr.

    Lækre drinks uden eller med meget lidt alkohol. En cocktail uden alkohol kan være lige så perfekt som en god G&T, og en Negroni kan sagtens laves, så man kan nyde den, uden de høje alkoholprocenter. I denne bog får du masser af forslag og inspiration til, hvordan du kan nyde alkoholfri drinks eller servere cocktails for dine gæster, der ikke drikker alkohol, og som kan være et skønt alternativ til sodavand og juicedrinks.

  • af Jesper Schmidt
    66,95 - 78,95 kr.

    Der er cocktails, som skal nydes, som de var tænkt, og andre der kan få et lille twist for at føre lidt ekstra til smagen. Gå på opdagelse i denne vidunderlige guide til nogle af de mest ikoniske cocktails gennem tiderne og få nogle fantastisk smagsoplevelser.Jesper Schmidt er uddannet kok og bruger sine erfaringer inden for gastronomien til at opfinde nye, spændende drinks og cocktails og er indehaver af Schmidt & Schmidt Cocktails i Tivoli.

  • af Jancis Robinson & Hugh Johnson
    388,95 kr.

    VINATLAS er et opslagsværk om verdens vine og vindistrikter. Om markerne, regionerne, landene og vinmagerne. Kort sagt om alt det, der giver vinen dens særlige karakter.Her kan du læse alt om verdens vine og vindistrikter, om markerne, regionerne, landene og vinproducenterne. Alle oplysninger og kort er opdateret, for vinens verdenskort ændrer sig sammen med klimaændringerne.Det er en oplagt gavebog til vinelskere. Både de unge og de ældre årgange. Bogen er båret af forfatternes enorme viden om og enorme begejstring for emnet.Kortene over vindistrikterne er så detaljerede, at man kan køre efter dem og se navnene på de vigtigste vinmarker og vingårde efterhånden, som man kommer frem.

  • af Greg Hughes
    235,95 kr.

    Den ultimative trin for trin-guide til, hvordan du brygger dit eget øl.Hvis du gerne vil lære at brygge din helt egen øl selv, men har brug for en håndbog og en manual, som ikke kun indeholder instruktioner, men som også indeholder masser af opskrifter, så er Den store bog om håndbryg den helt rette titel til dig.Den store bog om håndbryg indeholder over 100 opskifter på bl.a. pale ale, weissbier, hvedeøl og pilsnere og mange, mange flere, men den indeholder også bryggetips og billeder af den færdige øl, så du ved, hvordan det færdige produkt skal se ud. Den store bog om håndbryg er således perfekt for både nybegynderen, der skal have masser af vejledning, den mere øvede, som kan finde mere komplekse øltyper, samt bryggeren, som bare gerne vil have en bog propfuld af velsmagende opskrifter.

  • af Martin Nordkvist
    164,95 kr.

    Den tidligere vinder af masterchef og af “jagten på Danmarks bedste opskrift”, Martin Nordkvist, er ude med bogen “En slankebog til mænd”. Eftersom at Martin er en sand livsnyder, har hans vaner sat sig på sidebenene. Han vidste at han var nødt til at gøre noget ved hans vægt da han en dag var oppe og veje over 100 kg. Da han er tidligere kostvejleder for Helsekompagniet og uddannet kok og ernæringskonsulent, besluttede han sig for at lave sin egen kostplan som skulle passe til hans vaner. Martin gik fra at veje 105 kg til 83 kg ved at følge denne kostplan og derfor valgte han at udgive den som bog. Han så en tendens til at mange kostplaner var baseret på at spise grøntsager og skyr og primært rettet mod kvinder, men Martin mener at mænds generelle madsmag går i retningen af kød baserede retter.“for at hjælpe nogen med at tabe sig, må man forstå deres smag og behov. Hvis en kødelskende mand skal tabe sig med en slankekur baseret på grøntsager og skyr, så er chancen for success simpelthen for lille”.Martin nævner dog at hans bog sagtens kan bruges af kvinder også. Det handler blot om livsstil, vaner og præferencer til mad. Da forfatteren er stor fortaler for vin skulle dette selvfølgelig også indgå i hans bog. Alle opskrifter kommer med en vinanbefaling. For Martin var vinen ikke noget han kunne undvære og har derfor brugt det som et middel i kostplanen. Han drikker vin til maden som en form for gevinst mens man kæmper med vægttab. På denne måde vil man lettere kunne tabe vægt uden at føle man mangler noget. Martin tilføjer at vinen sagtens kan erstattes med chokolade eller øl hvis man hellere foretrækker dette. Godt nok indgår kød i mange af opskrifterne, men der er mindre kød i end normalt for at lette klimaaftrykket. Kostplanen er derudover blot tiltænkt til brug i en periode mens man taber sig; derefter kan man lettere ændre på sine kostvaner mener Martin.

  • af Rasmus Brøchner Hansen & Mads Heitmann
    145,95 - 208,95 kr.

    Romdrikkerens guide til den gode rom Det er blevet utroligt populært at drikke rom, både blandt mænd og kvinder, og på rekordtid er rom blevet den type spiritus, der bliver solgt allermest af herhjemme. Nogle går på rombar for at indtage den gode rom, mens andre nyder den hjemme i venners lag. Og så er en god flaske rom gået hen og blevet en oplagt gaveide. ROMbogen er skrevet af to rom-nørder, der fortæller alt, hvad der er værd at vide om den nye favoritdrik. Bogen henvender sig ikke kun til nybegyndere, men også til etablerede romdrikkere, og det er den bog, forfatterne selv gerne ville have læst, da de i sin tid begyndte at interessere sig for den gyldne drik. De dage, hvor rom udelukkende blev forbundet med rom og cola og andre drinks af ofte tvivlsom karakter, er for længst forbi. Rom betragtes i dag som en premium-spiritus på lige fod med whisky og cognac. Derfor handler denne bog kun om lagret rom, der drikkes rent. Den indeholder en generel introduktion til rom samt et bud på 40 forskellige lagrede rom, som alle er anbefalelsesværdige, og tager dig omkring alle de væsentlige romstilarter, romproducerende lande samt romtyper. Ud over interessant tekst om historien indeholder bogen en beskrivelse af produktionen med afsnit om sukkerrøret, fermenteringen, destilleringen, lagringen, blendingen og de forskellige romstilarter.

  • af Pernille Pang & Mikkel Borg Bjergsø
    231,95 kr.

    MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.

  • af Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Arne Ronold & mfl.
    203,95 - 271,00 kr.

    ITALIENSK VIN er en dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er gennemrevideret med fuldstændig opdateret viden og alt det sidste nye, som er godt at vide om de italienske vine. Bogen er skrevet af førende eksperter: Paolo Lolli, chef på restaurant ’Casa d’Antino’ og ejer af vinbutikken ’Enoteca’; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift ’Vinforum’ og leder af ’Norsk Vinakademi’, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine samt Thomas Ilkjær, som udover at være forfatter også er bogen faglige redaktør. Thomas Ilkjær er vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af ’Vinakademiet’. FRA BOGENS INDHOLD: ■ Vin-Italien her og nu ■ Italiens vinhistorie – kort fortalt ■ Jordbund, klima, mark og kælder ■ Italiens vinlovgivning ■ Druesorter i Italien ■ Beskrivelse af alle vinregioner og -distrikter med detaljerede oversigtskort Bogen er med sit lækre udstyr den oplagte gavebog til alle vinelskere.

  • - - de bedste opskrifter på klassiske og nye drinks
    af Jeppe Nothlev & Nicklas Jørgensen
    124,95 - 152,00 kr.

    En bog til alle, der gerne vil byde gæster velkommen med en velsmagende og veltillavet cocktail.Med Bartenderens cocktails byder de to kyndige bartendere Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev velkommen inden for i en vidunderlig verden af cocktails, bartending og spiritusnørderi.Her finder man opskrifterne på alle de klassiske cocktails; fra den notoriske Margarita til Old Fashion, Whiskey Sour, Sidecar, Daiquiri og Mojito. Men de to bartendere løfter også sløret for de bedste af deres egne nye cocktails, hvoraf en del har nordisk inspiration, og flere har vundet priser både herhjemme og i udlandet med navne som Summertime Madness, Evergreen Sour og Sweet Effort.Bogen har en udførlig introduktion til bartenderens univers i form af glastyper og det gode, anvendelige udstyr, en gennemgang af forskellige teknikker samt et væld af tips og tricks. De to bartendere øser desuden ud af deres store viden om de forskellige typer spiritus – om oprindelse, klassifikation, smagssammensætning og ikke mindst hvilke cocktails, de forskellige typer kan indgå i.Med denne bog kan man hurtigt få hjemmebaren op at køre og invitere på prisvindende cocktails hjemme i stuerne, så man kan imponere sine gæster med fantastiske cocktails. Sidst men ikke mindst bliver man udstyret med de bedste forudsætninger til at begå sig på enhver cocktailbar ude i byen. Bogen er blevet til i et samarbejde med Cocktail Studio.

  • af Søren Frank
    308,95 kr.

    Champagne er en af verdens stærkeste brands. Gennem flere hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af statsmænd, skuespillere, kongelige og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – i hvert fald i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet. I bogen Champagne fortæller vinkender og madanmelder på Berlingske, Søren Frank, om den ædle boblende drik, som angiveligt blev til ved et uheld, da benediktinermunken og kældermesteren Dom Perignon fra abbediet Hautvilliers ikke fik standset gæringen af sin hvidvin i tide: vinen oxiderede og fik bobler. Da munken siden smagte på den ødelagte vin, skulle han begejstret have sagt: ”Jeg drikker stjerner”. Champagnen var født! Champagne er store huse og big business, men det er også en vin, der er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværks champagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt. I bogen beskriver Søren Frank de forskellige champagne-typer fra de knastørre Brut Nature og Extra Brut til de søde Demi-sec og Doux. Han beskriver f.eks. Blanc de blanc, som er produceret udelukkende på chardonnay-druen, og Blanc de noirs, som er produderet på den røde drue pinot noir.I bogen portrætteres såvel de store kendte huse som de små ukendte, men ofte mindst ligeså fremragende vinbønder. Og så smages der selvfølgelig på vinene og de vurderes med op til fem stjerner.

  • - De danske tvillinger, som erobrede ølverdenen, men mistede hinanden
    af Rasmus Emborg
    116,95 - 231,95 kr.

    Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø blev født med halvandet minuts mellemrum. Lige siden har de enæggede tvillinger konkurreret om at komme først og være bedst. I dag kæmper de om at lave verdens bedste øl. I syv år har de ikke talt sammen. Men i denne bog fortæller de for første gang den fulde historie om deres liv. Det gør de til journalist Rasmus Emborg, der har fulgt brødrene igennem næsten et år. Det er blevet en historie om øl og iværksætteri. Om to brødre, der med deres bryggerier, Evil Twin (Jeppe) og Mikkeller (Mikkel), har sat nye internationale standarder for mikrobrygget øl. Og en historie om at se sig selv i en anden – og ikke altid at kunne lide det, man ser.

  • af Carsten Berthelsen & Rolf Nielsen
    148,95 kr.

  • - 50 opskrifter fra verdens bedste mikrobryggerier
    af Euan Ferguson
    198,95 kr.

    Hylderne i supermarkederne og på værtshusene bugner af øl, men hvorfor ikke prøve kræfter med at fremstille din egen? I Håndbryg giver nogle af verdens bedste, mest banebrydende mikrobryggerier dig lov til at smugkigge i deres opskriftbog, så du selv kan prøve at fremstille deres mest velsmagende øl. Omkring 50 bryggerier verden over har doneret en opskrift, så hjemmebryggeren kan få en unik, nyttig og teknisk nøjagtig bog til rådighed. Der er opskrifter fra Mikkeller, BrewDog, Brooklyn, Anchor og mange flere! Bogen giver dig en solid introduktion til alle de ting, du har brug for at vide, hvis du selv vil i gang med at brygge, herunder en ordliste over forskellige fagudtryk samt de tips og teknikker, du skal bruge for at fremstille den bedst mulige hjemmebryg. Forfatteren Euan Ferguson er den førende baranmelder for Time Out London og har medvirket til en lang række bøger om Londons bedste barer og spisesteder. Før karrieren som skribent drev Euan en bar i Edinburgh, og hans erfaring inden for alle fagets områder gør ham til en ekspert udi Londons barer og pubs.

  • af Jancis Robinson
    465,95 kr.

    Oxford Vinleksikon er det definitive etbindsværk om vin, og bogen har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes.Artiklerne er skrevet af 187 internationale eksperter.Emnerne omfatter vinregioner, druesorter, vinfremstilling og vindyrkning, vinens kemi, vinens historie siden oldtiden, vin i kunst og litteratur, vinsmagning, aroma og mundfornemmelse, vin og helbred.Dette er 4. udgave af Oxford Vinleksikon, og vinens verden har forandret sig meget siden 3. udgave. Nye vinlande og -områder er kommet til, stilarter og mode har ændret sig, ny teknologi er kommet til, og klimaforandringer er godt i gang med at forrykke vinens geografiske balance.I forhold til 3. udgave (2008) er der ca. 300 nye opslagsord, mere end 60 % af artiklerne er blevet gennemgribende revideret. Kortene over alle vigtige vinregioner er revideret.?Hvis man er novice i vines verden, kan man i dette etbindsværk lære mere om vin, end man kan i noget andet bogværk. Også for et fuldtids, professionelt vinmenneske er der masser af ny viden at finde.?Andrew Jefford, Decanter

  • - rigtig godt øl med få midler
    af Jakob Nielsen & Mikael Zetterberg
    198,95 kr.

    Kvalitetsøl og håndbryggede øl er eksploderet i popularitet i hele verden. Ølbarer med eget bryg på hanen skyder op i både store og mindre byer i Danmark og mange restauranter arbejder med en ølmenu til maden på samme måde som en vinmenu. Øl er ikke længere et spørgsmål om Carlsberg eller Tuborg – der findes et hav af spændende varianter, smage og typer af øl, som hele tiden udvikler sig i nye retninger.Når man har været ude og smage på de gode sager på byens ølbarer, så er det for mange et naturligt næste skridt at forsøge sig med at brygge øl selv. Håndbryg hedder det på dansk, når øllet brygges i små portioner af højkvalitet og med masser af kærlighed – og hjemmebrygning har aldrig været mere tilgængeligt end netop nu, hvor remedierne samt humle, gær, korn og andre ingredienser kan købes over nettet.Og det er nemt at brygge egne øl – eller hvad? Gær, vand og korn blandes og fermenterer, og så har du en lækker øl? Ikke helt. Hjemmebrygning kan være en indviklet og til tider frustrerende proces, men heldigvis har forfatterne Jakob Nielsen og Mikael Zetterberg opfundet en genial metode, Køkkenbrygning, som simplificerer ølbrygningen og gør, at man kan lave mindre portioner. Med køkkenbrygning er det pludselig sjovt og nemt at gå til håndbryggen – og der er meget større chance for, at man får succes med sit projekt.Køkkenbrygning er en fin bog med masser af smukke billeder af de færdige projekter. Den helt rigtige bog til håndbryg-begynderen og til den garvede brygger, som vil prøve noget nyt.

  • af Anne Hjernøe
    124,95 - 168,95 kr.

    Bogen fortæller om alt det grundlæggende, man har brug for at vide, når man vil i gang med at fremstille kryddersnaps. Den rummer opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse, baseret på planter, man selv kan indsamle i naturen, ligesom man også får mange gode bud på spændende nye kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.

  • af Erik Lars Myers
    198,95 kr.

    Bogen der hjælper dig, når hjemmebrygningen drillerKvalitetsøl og håndbryggede øl er eksploderet i popularitet i hele verden. Ølbarer med eget bryg på hanen skyder op i både store og mindre byer i Danmark og mange restauranter arbejder med en ølmenu til maden på samme måde som en vinmenu. Øl er ikke længere et spørgsmål om Carlsberg eller Tuborg – der findes et hav af spændende varianter, smage og typer af øl, som hele tiden udvikler i nye retninger.Når man har været ude og smage på de gode sager på byens ølbarer, så er det for mange et naturligt næste skridt at forsøge sig med at brygge øl selv. Håndbryg hedder det på dansk, når øllen brygges i små portioner af høj kvalitet og med masser af kærlighed – og hjemmebrygning har aldrig været mere tilgængeligt end netop nu, hvor remedierne samt humle, gær, korn og andre ingredienser kan købes over nettet.Og det er nemt at brygge egne øl – eller hvad? Gær, vand og korn blandes og fermenterer, og så har du en lækker øl? Ikke helt. Der er meget at vide og mange faldgruber på vejen, før du kan nyde din helt egen hjemmebryg; men bare rolig, Håndbryggerens problemknuser guider dig sikkert igennem processen.Med 100 løsninger på 100 problemer fra start til slut i ølbrygningen, så kan det næsten ikke gå galt, når man har Håndbryggerens problemknuser ved sin side. Med svar og løsninger på spørgsmål helt fra ”Jeg ved ikke, hvordan man brygger øl” til ”Min øl smager af soya”, så er der næsten garanteret succes i hjemmelaboratoriet hver gang.Og så er det ellers bare med at læne sig tilbage og nyde den skummende, afkølede frugt af sit hårde (men sjove) arbejde.

  • af Niels Stærup
    139,95 - 197,95 kr.

    Kryddersnaps kan fremstilles og nydes hele året rundt. Niels Stærup er ekspert på området, og i denne bog giver han opskrifter på 150 kryddersnapse til enhver lejlighed og alle årstider. Klassiske opskrifter med pil, slåen, porse og enebær, og mere usædvanlige med rabarberrod og tranebær. Snapse med flere smagsgivere og med tørrede ingredienser. Snapse, der er klar på under en halv time, og andre, der skal trække i flere år. Og nogle helt specielle snapseopskrifter fra Island og Grønland. Ud over de mange opskrifter giver bogen gode råd om indsamling af urter, trækketider, sødning, lagring og holdbarhed, og der er et overskueligt skema, som viser, hvornår der er sæson for de forskellige snapseurter.

  • - Essensen af æbler
    af Søren Lyshøj
    145,95 kr.

    Grundbog i fremstilling af cider og most.Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.Har tidligere skrevet MJØD

  • af Jancis Robinson
    144,95 - 153,95 kr.

    Mange vindrikkere vil gerne vide mere om vin uden at skulle forstå hver eneste detalje eller tage dyre kurser i vinsmagning. I Vinekspert på 24 timer deler en af verdens førende vineksperter, Jancis Robinson, ud af sin store ekspertise med sin karakteristiske humoristiske og afslappede tilgang. Bogen er en guide til både nybegyndere og viderekomne. Her får du den basale viden om alt lige fra forskellen på druetyper, flaskernes form og ordene på etiketterne, beskrivelser af smag, farve og lugt, hvordan man matcher vin med mad til pris kontra kvalitet. Jancis Robinson giver dig redskaber til at få det bedste ud af den mytiske og delikate drik. Med bogen i hånden kan du blive vinekspert på 24 timer. Skænk dig et glas vin og læs! "Jeg er glad for god vin, så jeg har nydt denne bog med ekstra interesse og er bestemt ikke blevet skuffet. Bogens mange gode råd, tips samt vejledninger er godt formuleret, og man føler sig som læser en smule bedre rustet, når der skal handles vin næste gang. Hvis du gerne vil vide mere om vin i en fart, så har du en vinder i denne bog". Bibliotekerne "Alt, hvad man kan forestille sig af relevante og nyttige informationer og gode råd i forhold til målgruppen, er med.” Vinsiderne “Et skarpskåret og gedigent værk … den danske oversætter får sproget til at flyde … køb den hvis du vil have en hurtig introduktion til vinens verden.” Aarhus Update “Bogen kommer godt rundt i de vigtigste vinøse hjørner … Jancis Robinson op med en række vinmyter – fx den om, at virkelig god vin altid kommer i en flaske med hvælvet bund og at jo tungere flasken er, desto bedre er vinen. Og så er der myten om, at rosé og søde vine er for kvinder. Dertil svarer hun (meget rigtigt): Sludder og vrøvl! ”Vinekspert på 24 timer” er ikke en flot coffee table bog med masser af illustrationer, men derimod en yderst lærerig bog for den, der træder sine første skridt ind i vinens verden”. Vinavisen

  • - Mere end 650 af de bedste
    af Charles Maclean
    192,95 kr.

    Over 650 detaljerede smagsnoter og afbildninger af de mest spændende maltwhiskyer, blends og grains fra hele verden. Hoveddelen er opdelt i lande. Den beskriver mærkerne i alfabetisk orden hos hovedproducenterne i Skotland, Irland, USA, Canada og Japan efterfulgt af whiskyer fra andre dele af Europa, Sydasien, Australien og Afrika. Ikke alene dækker den produktionen hos både små og store whiskydestillerier, men den omfatter også et bredt udvalg af blendede whiskyer. Ind i mellem oversigterne over verdens whiskyer er der artikler om produktionsprocesser og de forskellige whiskytyper, portrætter af bestemte destillerier og ’guidede ture’, der går gennem whiskyregionerne i Skotland, Irland, USA og Japan. For ingen oplevelse forstærker nydelsen af whisky så meget som et besøg på et destilleri i aktion, hvor man kan nyde duftene, få en fornemmelse af den dygtighed, dedikation og tid, der skal til for at fremstille den udsøgte spiritus, og naturligvis at smage en dram lige ved kilden.

  • af Trine Hahnemann, Stig Jensen, Bo Jørgensen & mfl.
    289,95 kr.

    Øl og mad er en bog, der er blevet til i fællesskab og glæde. Det er en bog, hvor sanserne og kvaliteten er i fokus. Med syv øltyper som det strukturerende princip kommer bogen hele vejen rundt om mad, velsmag og oplevelse – fra det enkle til det komplekse og fra det kendte til det overraskende. I bogen finder du inspiration til, hvordan du tilbereder kvalitetsmad, hvor øl indgår i madlavningen eller drikkes til. Alt fra ølbraiserede oksekæber over risotto til sprøde pandekager med – ja, naturligvis – øl i dejen. Øl og mad er som skabt til hinanden. Til sammen er de det velsmagende øjeblik. Bogen viser vejen i køkkenet og indeholder også tips og tricks til ham og hende, der har en brygger gemt i maven. Læs, bryg, drik og spis i nærvær og glæde.

  • af Iben Diamant
    54,95 kr.

    Gin er in, så in … og gin er ikke bare gin. Hver enkelt mærke har sit særpræg, der kan understreges med et særligt mix af ingredienser. Iben Diamant er en begejstret ginamatør og fortæller i sin bog om typer, mærker og tilbehør, glas og gear. Her er ginnens historie, introduction til de faglige termer, alt om de forskellige 'botanicals' - de smagsstoffer, der efterlader  deres aroma i den rene alkohol og giver forskellige typer gin deres særpræg. Om destillerierne, og Ikke mindst byder Iben Diamant på en klassiske og nye drinksopskrifter og fortæller, hvordan man finde frem til sin helt egen ginstil. En lille fin bog til alle dem, der vil vide lidt mere om deres favoritdrik, men ikke for meget. En tonic skal fremhæve og understrege ginnens mange nuancer, så den kompletterer drinken. Dette helt særlige er traditionelt og historisk set en bitterhed fra kinin og citrus, men det kan også være sødme, vand og sidst, men bestemt ikke mindst de skønne bobler. er et helt særligt kapitel for sig, for det er ikke alle. En lille fin bog til alle dem, der vil vide lidt mere om deres favoritdrik, men ikke for meget.

  • af Karen Nielsen & Tore Leifer
    188,95 kr.

    VELSMAGENDE COCKTAILS GARNERET MED GODE HISTORIER. En veloplagt og rigt illustreret bog om vidunderlige klassiske cocktails og deres historier. Cocktailhistorie er kulturhistorie og verdenshistorie, og bogen kommer vidt omkring: fra Caribiens sukkerrør og slaveri over Singapores luksushotel Raffles til Frankrig, hvor en gal (eller genial?) læge transplanterede abetestikler til rigmænd med drømme om evigt liv. I 2016 og 2017 præsenterede P1 Eftermiddag Cocktailtimen. De populære cocktailhistorier bliver nu samlet i en skøn bog. 52 cocktails i alt – det er én om ugen i et helt år, hvis man vil prøve dem alle sammen. Grev Negroni, manden bag cocktailen af samme navn, blev advaret mod at drikke flere end 20 om dagen, det samme gør vi. Det er en samling af klassiske cocktails, nogle af dem næsten glemt, men altid med den gode historie om, hvordan den blev til, er blevet berømt eller omfortolket af senere tider. Cocktailopskrifter og -historier er samlet og nedfældet af Radioavisens Karen Nielsen i samarbejde med P1 Eftermiddags Tore Leifer.

  • af Hugh Johnson
    125,95 kr.

    Den fylder ikke så meget i bogreolen, og den er lige til at have med i lommen. Den lille, årlige udgave af Hugh Johnsons vinguide, der er verdens bedst sælgende vinbog, er et must for vinentusiaster.I Vin 2021 giver Johnson et fuldstændigt opdateret billede af vinens verden med udførlig information om og vurdering af mere end 6.000 forskellige vine og vinproducenter fra de store, respekterede vinlande til de mindre kendte, som fx Danmark. Der er også anbefalinger til, hvilke vine man kan nyde her og nu, og hvilke som er gode at gemme i vinreolen. Man kan desuden finde oplysninger om serveringstemperaturer samt i et særskilt afsnit læse om, hvilken vin der er bedst at servere til maden.I denne danske udgave findes tillige en oversigt med anbefalinger af danske vine udvalgt af den danske vinekspert Thomas Ilkjær samt en guide til, hvilken vin der passer til hvilken mad.

  • af Henrik Oldenburg
    67,95 kr.

    Henrik Oldenburg er portvinsmesteren pr. excellence og øser af sin enorme viden i sin fine lille bog.. Portvin i glasset er en god indføring i de gyldne dråbers univers og fortæller, hvordan portvinen blev til portvin – og hvorfor portvinen taler engelsk. Bogen beskriver farver og typer, årgange og holdbarhed, vinsprit og bundfald, Tawny og ruby, piber og flasker, vintage og colheita. Væsentlige ting som glas, karafler og dekantering er naturligvis med. Bogen hjælper læseren til at finde frem til den personlige portvinssmag – og man kan læse om forfatterens egne favoritter. Med glasset i den ene hånd og Portvin i glasset i den anden er vejen banet ind i portvinens mageløse verden.

  • - Bogen om pilsneren
    af Christian Andersen & Jens Eiken
    235,95 kr.

    Bogen "Den nøgne øl" er skrevet af den anerkendte, danske øl-skribent Christian Andersen og Jens Eiken, brygmester og farmaceut med en lang og præmieret karriere indenfor nogle af verdens største bryggerier. De vil med bogen sætte pilsneren på både ølentusiasternes og den almindelige øldrikkers dagsorden. Bogen skal genrejse respekten for det gode pilsnerøl.Selvom historien om pilsneren er den måske væsentligste fortælling i øllets 7000 år lange historie, lever pilsneren desværre en lidt hengemt tilværelse hos den moderne øldrikker. Den nøgne øl beskriver pilsneren som en raffineret drik.Bogen byder læseren på viden om pilsneren og giver hende/ham lyst til at udforske dens mange sensoriske udtryk. Bogen er bl.a. skrevet på baggrund af studieture til USA, Tyskland og Tjekkiet. Der er interviews med verdens bedste pilsner-bryggere og anmeldelser af deres og mange andre bryggeres pilsnere. Aromaer og smage beskrives nøje, og bogen indeholder den hidtil mest tilbundsgående sensoriske beskrivelse af pilsneren. Bogen beskriver de mange forskellige typer og undertyper af pilsnere, men vil også lancere nye, alternative underkategorier. Et nyt smageskema udviklet særligt til pilsneren vil også være en af bogens nyheder. Til ølbryggerne præsenteres 10 opskrifter på kendte, legendariske pilsnere samt nyudviklede pilsnere, så professionelle såvel som håndbryggere selv kan forsøge at lave deres egne pilsnere.

  • - Bryg din egen vin, øl, cider og andre drikke
    af Nick Moyle & Richard Hood
    204,95 kr.

    De to tørstige gartnere står i spidsen for en hjemmebryg revolution!Richard Hood og Nick Moyle forklarer hvordan du kan skabe dine egne lækre alkoholiske drikke overraskende hurtigt, nemt og uden at det koster en formue. Ud fra deres to passioner - alkohol og havedyrkning - vil de to kendte engelske "Tørstige Gartnere" inspirere dig til at forvandle en overskudshøst i din have, et besøg på en frugtplantage eller et besøg i et supermarked til et fantastisk udvalg af drinks.Fra pære- og ingefærcider og vikingeøl til hindbær- og timian-whisky og limoncello, vil de 70 opskrifter i "Bryg det selv" bringe dit hjemmebryg til nye højder.Bogen gennemgår hovedtrækkene i hver drinks fremgangsmåde, afliver myter, hylder eksperimenterer og viser den ufarlige videnskab bag fermentering. Tag med på deres hjemmebrygs-odysse

  • - opskrifter på gin, tonic og cocktails
    af Jesper Schmidt
    167,95 - 238,95 kr.

    Denne bog er til gin-elskeren. Du får masser af forslag til, hvordan du kan lave din egen gin ved at tilsætte forskellige ingredienser (botanicals), så du får nogle helt nye smage frem i dine drinks. Gin består af en basis-alkohol og enebær, og du kan derfor nemt tilsætte både bær, frugt, krydderier, urter og grønt. Her er også nemme opskrifter på tonic. Den laves på en basis-sirup, som spædes op med danskvand, og den kan ligesom gin smages til med forskellige ingredienser. Og så indeholder bogen forslag til at matche både hjemmelavet gin og tonics og kendte mærker - og ikke mindst opskrifter på de lækreste cocktails med gin. Jesper Schmidt er oprindelig uddannet kok i Italien og bruger bl.a. sin gastronomiske erfaring til at udvikle nye drinks og cocktails.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.