Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Mad og drikke: vin

Her finder du spændende bøger om Mad og drikke: vin. Nedenfor er et flot udvalg af over 19 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Vinfremstilling, vinsmagning.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (19)
  • (3)
Format
  • (11)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (19)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (1)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Tag
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • - en visuel guide til vinens verden
    af Madeline Puckette & Justin Hammack
    124,95 - 148,00 kr.

    Holder du af at nyde et godt glas? Kan du nikke genkendende til udtrykket: Livet er for kort til at drikke dårlig vin? Og kunne du godt tænke dig at vide lidt mere om vin i al almindelighed? Så er denne bog med ekspertråd og enkle tips til den gode vin lige noget for dig. Bogen er en visuel guide, der på en overskuelig måde formidler den helt basale viden om vin: Hvordan du smager på vinen, og hvad det er for nogle ord, man bruger til at beskrive smagene. Du får også nyttig viden om, hvordan du behandler din vin, når den skal nydes og serveres til mad. Bliv desuden klogere på at navigere rundt i restaurantens omfattende vinkort og lær, hvordan du læser vinetiketten på flasken. Læs også om, hvordan du opbevarer dine vine i vinkælderen eller i vinreolen. Vinens verden er mangfoldig. Bogen gennemgår 55 forskellige typer vine inddelt i enkle, let overskuelige grafiske oversigter samt 20 detaljerede vinkort.

  • af Jancis Robinson & Hugh Johnson
    388,95 kr.

    VINATLAS er et opslagsværk om verdens vine og vindistrikter. Om markerne, regionerne, landene og vinmagerne. Kort sagt om alt det, der giver vinen dens særlige karakter.Her kan du læse alt om verdens vine og vindistrikter, om markerne, regionerne, landene og vinproducenterne. Alle oplysninger og kort er opdateret, for vinens verdenskort ændrer sig sammen med klimaændringerne.Det er en oplagt gavebog til vinelskere. Både de unge og de ældre årgange. Bogen er båret af forfatternes enorme viden om og enorme begejstring for emnet.Kortene over vindistrikterne er så detaljerede, at man kan køre efter dem og se navnene på de vigtigste vinmarker og vingårde efterhånden, som man kommer frem.

  • af Martin Nordkvist
    164,95 kr.

    Den tidligere vinder af masterchef og af “jagten på Danmarks bedste opskrift”, Martin Nordkvist, er ude med bogen “En slankebog til mænd”. Eftersom at Martin er en sand livsnyder, har hans vaner sat sig på sidebenene. Han vidste at han var nødt til at gøre noget ved hans vægt da han en dag var oppe og veje over 100 kg. Da han er tidligere kostvejleder for Helsekompagniet og uddannet kok og ernæringskonsulent, besluttede han sig for at lave sin egen kostplan som skulle passe til hans vaner. Martin gik fra at veje 105 kg til 83 kg ved at følge denne kostplan og derfor valgte han at udgive den som bog. Han så en tendens til at mange kostplaner var baseret på at spise grøntsager og skyr og primært rettet mod kvinder, men Martin mener at mænds generelle madsmag går i retningen af kød baserede retter.“for at hjælpe nogen med at tabe sig, må man forstå deres smag og behov. Hvis en kødelskende mand skal tabe sig med en slankekur baseret på grøntsager og skyr, så er chancen for success simpelthen for lille”.Martin nævner dog at hans bog sagtens kan bruges af kvinder også. Det handler blot om livsstil, vaner og præferencer til mad. Da forfatteren er stor fortaler for vin skulle dette selvfølgelig også indgå i hans bog. Alle opskrifter kommer med en vinanbefaling. For Martin var vinen ikke noget han kunne undvære og har derfor brugt det som et middel i kostplanen. Han drikker vin til maden som en form for gevinst mens man kæmper med vægttab. På denne måde vil man lettere kunne tabe vægt uden at føle man mangler noget. Martin tilføjer at vinen sagtens kan erstattes med chokolade eller øl hvis man hellere foretrækker dette. Godt nok indgår kød i mange af opskrifterne, men der er mindre kød i end normalt for at lette klimaaftrykket. Kostplanen er derudover blot tiltænkt til brug i en periode mens man taber sig; derefter kan man lettere ændre på sine kostvaner mener Martin.

  • af Thomas Ilkjær, Paolo Lolli, Arne Ronold & mfl.
    203,95 - 271,00 kr.

    ITALIENSK VIN er en dugfrisk og helt opdateret udgave af den tidligere Politikens bog om italiensk vin. Bogen er gennemrevideret med fuldstændig opdateret viden og alt det sidste nye, som er godt at vide om de italienske vine. Bogen er skrevet af førende eksperter: Paolo Lolli, chef på restaurant ’Casa d’Antino’ og ejer af vinbutikken ’Enoteca’; Arne Ronold, Master of Wine, stifter og redaktør af det norske tidsskrift ’Vinforum’ og leder af ’Norsk Vinakademi’, Ole Udsen, førende ekspert på Syditaliens vine samt Thomas Ilkjær, som udover at være forfatter også er bogen faglige redaktør. Thomas Ilkjær er vinskribent på Politiken og vinmagasiner i Skandinavien samt stifter og leder af ’Vinakademiet’. FRA BOGENS INDHOLD: ■ Vin-Italien her og nu ■ Italiens vinhistorie – kort fortalt ■ Jordbund, klima, mark og kælder ■ Italiens vinlovgivning ■ Druesorter i Italien ■ Beskrivelse af alle vinregioner og -distrikter med detaljerede oversigtskort Bogen er med sit lækre udstyr den oplagte gavebog til alle vinelskere.

  • af Søren Frank
    308,95 kr.

    Champagne er en af verdens stærkeste brands. Gennem flere hundrede år har den gyldne festdrik med de blide bobler været tilbedt af statsmænd, skuespillere, kongelige og sportsstjerner. I dag har folket imidlertid taget elitens festdrik til sig – i hvert fald i Danmark, hvor salget det seneste årti er næsten fordoblet. I bogen Champagne fortæller vinkender og madanmelder på Berlingske, Søren Frank, om den ædle boblende drik, som angiveligt blev til ved et uheld, da benediktinermunken og kældermesteren Dom Perignon fra abbediet Hautvilliers ikke fik standset gæringen af sin hvidvin i tide: vinen oxiderede og fik bobler. Da munken siden smagte på den ødelagte vin, skulle han begejstret have sagt: ”Jeg drikker stjerner”. Champagnen var født! Champagne er store huse og big business, men det er også en vin, der er lavet på druer fra forskellige terroirer. De seneste år har den nye generation af små uafhængige producenter med deres karakterfulde håndværks champagner netop sat fokus på, at champagne er en vin i sin egen ret, som ikke kun bør nydes til nytår, men året rundt. I bogen beskriver Søren Frank de forskellige champagne-typer fra de knastørre Brut Nature og Extra Brut til de søde Demi-sec og Doux. Han beskriver f.eks. Blanc de blanc, som er produceret udelukkende på chardonnay-druen, og Blanc de noirs, som er produderet på den røde drue pinot noir.I bogen portrætteres såvel de store kendte huse som de små ukendte, men ofte mindst ligeså fremragende vinbønder. Og så smages der selvfølgelig på vinene og de vurderes med op til fem stjerner.

  • af Jancis Robinson
    465,95 kr.

    Oxford Vinleksikon er det definitive etbindsværk om vin, og bogen har vundet stort set alle de vinbogpriser, der findes.Artiklerne er skrevet af 187 internationale eksperter.Emnerne omfatter vinregioner, druesorter, vinfremstilling og vindyrkning, vinens kemi, vinens historie siden oldtiden, vin i kunst og litteratur, vinsmagning, aroma og mundfornemmelse, vin og helbred.Dette er 4. udgave af Oxford Vinleksikon, og vinens verden har forandret sig meget siden 3. udgave. Nye vinlande og -områder er kommet til, stilarter og mode har ændret sig, ny teknologi er kommet til, og klimaforandringer er godt i gang med at forrykke vinens geografiske balance.I forhold til 3. udgave (2008) er der ca. 300 nye opslagsord, mere end 60 % af artiklerne er blevet gennemgribende revideret. Kortene over alle vigtige vinregioner er revideret.?Hvis man er novice i vines verden, kan man i dette etbindsværk lære mere om vin, end man kan i noget andet bogværk. Også for et fuldtids, professionelt vinmenneske er der masser af ny viden at finde.?Andrew Jefford, Decanter

  • - Essensen af æbler
    af Søren Lyshøj
    145,95 kr.

    Grundbog i fremstilling af cider og most.Søren Lyshøj er tegner, biavler og brygger. Han har brygget mjød i de sidste 20 år; først hjemme på køkkenbordet, siden i større mængder på eget bryggeri. Sammen med sin kone Camilla ejer han Østervang Gaard på Sjælland, hvor han driver biavl, æblemosteri, bryggeri og kursuscenter. Her holdes bl.a. kurser i mjød og cider-brygning.Har tidligere skrevet MJØD

  • af Jancis Robinson
    144,95 - 153,95 kr.

    Mange vindrikkere vil gerne vide mere om vin uden at skulle forstå hver eneste detalje eller tage dyre kurser i vinsmagning. I Vinekspert på 24 timer deler en af verdens førende vineksperter, Jancis Robinson, ud af sin store ekspertise med sin karakteristiske humoristiske og afslappede tilgang. Bogen er en guide til både nybegyndere og viderekomne. Her får du den basale viden om alt lige fra forskellen på druetyper, flaskernes form og ordene på etiketterne, beskrivelser af smag, farve og lugt, hvordan man matcher vin med mad til pris kontra kvalitet. Jancis Robinson giver dig redskaber til at få det bedste ud af den mytiske og delikate drik. Med bogen i hånden kan du blive vinekspert på 24 timer. Skænk dig et glas vin og læs! "Jeg er glad for god vin, så jeg har nydt denne bog med ekstra interesse og er bestemt ikke blevet skuffet. Bogens mange gode råd, tips samt vejledninger er godt formuleret, og man føler sig som læser en smule bedre rustet, når der skal handles vin næste gang. Hvis du gerne vil vide mere om vin i en fart, så har du en vinder i denne bog". Bibliotekerne "Alt, hvad man kan forestille sig af relevante og nyttige informationer og gode råd i forhold til målgruppen, er med.” Vinsiderne “Et skarpskåret og gedigent værk … den danske oversætter får sproget til at flyde … køb den hvis du vil have en hurtig introduktion til vinens verden.” Aarhus Update “Bogen kommer godt rundt i de vigtigste vinøse hjørner … Jancis Robinson op med en række vinmyter – fx den om, at virkelig god vin altid kommer i en flaske med hvælvet bund og at jo tungere flasken er, desto bedre er vinen. Og så er der myten om, at rosé og søde vine er for kvinder. Dertil svarer hun (meget rigtigt): Sludder og vrøvl! ”Vinekspert på 24 timer” er ikke en flot coffee table bog med masser af illustrationer, men derimod en yderst lærerig bog for den, der træder sine første skridt ind i vinens verden”. Vinavisen

  • af Hugh Johnson
    125,95 kr.

    Den fylder ikke så meget i bogreolen, og den er lige til at have med i lommen. Den lille, årlige udgave af Hugh Johnsons vinguide, der er verdens bedst sælgende vinbog, er et must for vinentusiaster.I Vin 2021 giver Johnson et fuldstændigt opdateret billede af vinens verden med udførlig information om og vurdering af mere end 6.000 forskellige vine og vinproducenter fra de store, respekterede vinlande til de mindre kendte, som fx Danmark. Der er også anbefalinger til, hvilke vine man kan nyde her og nu, og hvilke som er gode at gemme i vinreolen. Man kan desuden finde oplysninger om serveringstemperaturer samt i et særskilt afsnit læse om, hvilken vin der er bedst at servere til maden.I denne danske udgave findes tillige en oversigt med anbefalinger af danske vine udvalgt af den danske vinekspert Thomas Ilkjær samt en guide til, hvilken vin der passer til hvilken mad.

  • af Henrik Oldenburg
    67,95 kr.

    Henrik Oldenburg er portvinsmesteren pr. excellence og øser af sin enorme viden i sin fine lille bog.. Portvin i glasset er en god indføring i de gyldne dråbers univers og fortæller, hvordan portvinen blev til portvin – og hvorfor portvinen taler engelsk. Bogen beskriver farver og typer, årgange og holdbarhed, vinsprit og bundfald, Tawny og ruby, piber og flasker, vintage og colheita. Væsentlige ting som glas, karafler og dekantering er naturligvis med. Bogen hjælper læseren til at finde frem til den personlige portvinssmag – og man kan læse om forfatterens egne favoritter. Med glasset i den ene hånd og Portvin i glasset i den anden er vejen banet ind i portvinens mageløse verden.

  • - Bryg din egen vin, øl, cider og andre drikke
    af Nick Moyle & Richard Hood
    204,95 kr.

    De to tørstige gartnere står i spidsen for en hjemmebryg revolution!Richard Hood og Nick Moyle forklarer hvordan du kan skabe dine egne lækre alkoholiske drikke overraskende hurtigt, nemt og uden at det koster en formue. Ud fra deres to passioner - alkohol og havedyrkning - vil de to kendte engelske "Tørstige Gartnere" inspirere dig til at forvandle en overskudshøst i din have, et besøg på en frugtplantage eller et besøg i et supermarked til et fantastisk udvalg af drinks.Fra pære- og ingefærcider og vikingeøl til hindbær- og timian-whisky og limoncello, vil de 70 opskrifter i "Bryg det selv" bringe dit hjemmebryg til nye højder.Bogen gennemgår hovedtrækkene i hver drinks fremgangsmåde, afliver myter, hylder eksperimenterer og viser den ufarlige videnskab bag fermentering. Tag med på deres hjemmebrygs-odysse

  • - Boblernes verden
    af Søren Ellemose
    189,95 kr.

    Champagne bobler af både luksus og historie.Det navnkundige distrikt i Frankrig producerer nogle af verdens bedste mousserende vine.Mange fantastiske fortællinger er uløseligt knyttet til de luksuriøse bobler i glasset.Denne rigt illustrerede bog er spækket med historie, fakta og berømte citater om Champagne.Du får et indblik i Champagnens historie, produktionsmetoden og producenter som Pol Roger, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Moët & Chandon, Krug, Louis Roederer, Salon Delamotte og vranken Pommery.Bogen indeholder desuden en gennemgang af mousserende vine fra spanien, Italien, Frankrig og Tyskland.Om forfatterenSøren Ellemose (f. 1972) har skrevet en lang række artikler om vin og spiritus. Dette er 3. udgave af bogen om Champagne og boblernes verden.

  • af Thomas Rydberg
    293,95 kr.

    Sydafrika er muligvis mest kendt for Nelson Mandela, men landet har derudover en rigdom af historie, kultur og ikke mindst verdens måske smukkeste vinområder. Sydafrika har faktisk en flere hundrede år gammel vintradition. Når man besøger vinhusene, har mange af dem produceret vin i 300 eller 400 år. Det er en vinhistorie, som er lige så gammel som mange af de klassiske områder som Bordeaux og Bourgogne, og fra før man overhovedet begyndte at tænke på vin i lande som USA og Australien. I Sydafrikansk Vin kan man læse om alle områderne. Opslagsværket indeholder nyttig viden om næsten 500 sydafrikanske vine samt uddybende beskrivelser af vinhistorien, regler, de gængse druer og selve vinproduktionen. I bogens hoveddel præsenteres hoveddistrikterne Coastal Region, Cape South Coast, Breede River Valley, Klein Karoo, Olifants River, Ceres Plateau, Northern Cape og Eastern Cape med de i alt 92 underdistrikter (wards). Hvert område er udførligt beskrevet med karakteristik af dets klima, terroir, foretrukne druer samt præsentation af de bedste producenter og vine. Desuden er der portrætter af store vinpersonligheder som Eben Sadie, Chris Alheit, Mullineux familien, Paul Cluver samt mange flere. Forordet er skrevet af den nok mest anerkendte sydafrikanske vinmager Eben Sadie.

  • af Hugh Johnson & Peter Vinding-Diers
    260,95 kr.

    EN HÅNDFULD OLIVEN OG ET GLAS VIN handler om tilvalg og fravalg, op- og nedture - om overlevelse og fest. Det er en berigende og lun læseoplevelse - ofte med mad og (legendariske) vine som omdrejningspunkt. Bogens forfatter, den verdensberømte vinmand, Peter Vinding-Diers, har skrevet en inspirerende erindringsbog om sit liv i vinens verden - med store udfordringer, banebrydende opdagelser, spændende bekendtskaber og dertil hørende oplevelser. Vinen har været hjørnestenen i det meste af Peter Vinding-Diers liv, men bogen handler lige så meget om hans tilgang til livet, om at leve det fuldt ud, om passion, værdier, drømme og viljen til at få dem opfyldt i samspil med familie og venner. Vin-guruen Hugh Johnson har skrevet bogens forord.

  • af Thomas Rydberg
    97,95 kr.

    Vinguiden giver anmeldelser af mere end 2900 vine som kan købes i supermarkeder, hos vinhandlere eller i online butikker.- Gode råd til sammensætning af vin og mad - Serveringstemperaturer - Vinens holdbarhed - Opbevaring - Valg af glas - Vinbegreber - De vigtigste druer - Sådan fremstilles vin - Årgangstabel- Dansk vin - De bedste Barolo, Brunello, Tyske Riesling, Chianti Classico og mange flere

  • - Landskaber, mennesker, produktion og gastronomi
    af tekst, Jeppe Gents, Sara Hindkjær Gents & mfl.
    164,95 kr.

    Den ultimative rejse-, spise-, drikke- og gør-det-selv bog om cider.Bogen er skrevet af pioneren indenfor dansk ciderproduktion, Jeppe Gents, som også står bag eksportsuccesen, Fejø Cider.Cidermesteren og fotografen har gennem fire år gennemrejst Normandiet, Bretagne, det engelske Ciderland, nordspanske Asturien og den tyske Apfelwoi-region Hessen. Herfra rapporterer de om de bedste producenter, folkefesterne, barerne, landskaberne, kulturen og måltiderne. Skulle du få lyst til at lave din egen cider - den ægte - så indeholder denne bog endvidere en række tekniske kapitler til vejledning for en ny generation af cidermestre.Brug også bogen som rejseguide til nogle af Europa smukkeste regioner, langt fra de gængse turistruter: Spis østers og drik poiré på Breizh Café i Saint-Malo, oksefilet med cabrales-sauce på Casa Trabanco i Asturien, eller nyd en skinstegt multe med Fejø Cider på restaurant en Fuldkomne Fisker i Onsevig på Lolland.

  • - 50 Rosé Cocktails
    af Thank you for Rosé
    296,95 kr.

  • af Jancis Robinson, Lindhardt & Ringhof
    123,95 kr.

    Handy drueguide: 800 druenavne fra A til Z samt liste over 700 vinappellationer og hvilke druer, der indgår i dem.Læs om druernes historie, hvor og hvordan de dyrkes, hvordan de smager, og hvilken type vin de anvendes til. Så står du på sikrere grund, når du vælger en vin, hvis navn du ikke tidligere har hørt. Og når du ved, hvilke druer der indgår i en vin, vælger du ikke i blinde, når du køber vin i butikkerne eller på restauranterne.Bogen har også et indledende afsnit om vin og druer samt en ordliste over fagudtryk, så du er godt rustet til at begive dig ud i vinens verden. Jancis Robinson er en af verdens helt centrale vinskribenter. Sammen med Hugh Johnson skriver hun VINATLAS, som i 2020 udkommer i 8. udgave, og hun er hovedredaktør på OXFORD VINLEKSIKON.

  • af Martin Nordkvist
    164,95 kr.

    Hvad skal vi drikke til maden på lørdag? Hvad er en Barolo egentlig, og hvilken slags mad fungerer bedst sammen med den?Om vin & mad og hvad der virker er en uhøjtidelig håndsrækning til alle, der gerne vil have et godt råd om, hvilken vin, der passer til maden eller hvilken type mad, du skal servere sammen med den vin, du har. Med denne lille bog på hylden sammen med kogebøgerne, har du altid et opslagsværk ved hånden, når du alligevel søger inspiration til gæstemiddag eller hverdagsmad.Der er råd om vinmatch til både enkelte ingredienser og hele retter - lige fra asparges og svampe til thaimad og forloren hare.Martin Nordkvist er uddannet sommelier fra Vinakademiet, og har mange års erfaring som vinkonsulent og fra restaurationsbranchen som tjener og restaurantchef.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.