Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Keramik og glaskunst

Her finder du spændende bøger om Keramik og glaskunst. Nedenfor er et flot udvalg af over 54 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Rigetta Klint
    184,95 - 269,95 kr.

    I Danmark har vi en lang tradition for design og håndværk. En tradition, hvor kompetente håndværkere, enten selv eller i et samarbejde med designere og arkitekter, har udviklet og produceret. Møbelbranchen er et godt eksempel. Den har taget udgangspunkt i lige dele håndværksmæssig kunnen og lige dele formsans. Et lykkeligt og respektfuldt parløb om at skabe det perfekte. En tradition, som de fleste forbinder med dansk møbelkunsts storhedstid og med de ikoniske og eftertragtede møbler fra 50’erne og 60’erne. Siden 1960’erne har der været mere fokus på formgivning end på håndværk, og det har i en lang periode været mere prestigefuldt at være designer end at være snedker. For en periode blev håndværksfagene fravalgt af de kreative og visionære, men sådan er det ikke længere. Håndværk er en hyldest til den udvikling. Bogen portrætterer 15 unge og deres virksomheder. Rigetta Klint har over en længere periode fulgt håndværkerne og deres familier. Hun har besøgt deres hjem og deres arbejdsplads. Håndværk handler om faglig stolthed. Bogen fokuserer ikke kun på slutprodukterne, men lige så meget på proces, materialer, værktøj og på de mennesker, som står bag, og de livsstilsvalg, de har truffet. I få, men velvalgte, ord og i mange mange billeder beskriver hun deres passion, deres produkt og deres tanker om livet. Derudover taler hun med håndværkerne om, hvad de tænker om fremtiden for deres egen virksomhed og for deres fag. Mange af de portrætterede håndværkere håndterer hele deres produktion selv, andre bruger deres håndværk til at kunne lave prototyper, som siden hen produceres hel- eller halvindustrielt. Fælles for dem er passionen. Selv om mange af dem arbejder langt mere end 40 timer om ugen, oplever de stor frihed, og de oplever at have et sammenhængende liv. Om forfatteren Rigetta Klint har i mere end 30 år arbejdet med kunsthåndværk og design som sit udgangspunkt. Tidligere som designer og nu, de seneste 10 år, som stylist, fotograf, skribent og branding--ekspert. Rigetta er en passioneret historiefortæller, og hendes stil er ”ro for øjet”, hvad enten hun formidler mennesker, mad, mode eller interiør.

  • - From Creator to Collector No.1
    af Katrine Martensen-Larsen
    395,95 kr.

    I denne bog besøger vi ti danske samtidskunstnere på deres værksteder og vi kigger med over skulderen når der skabes. Vi ser både igangværende og færdigt arbejde, de materialer der arbejdes med og de værktøjer der anvendes. Kunstnernes vej til det sted, hvor de er i dag fortælles og igennem samtaler får vi svar på spørgsmål som hvorfor og hvordan de er blevet kunstnere? Hvad der optager og driver dem? Hvad der inspirerer dem og hvordan deres idéer opstår? Efter hvert kunstnerportræt inviterer vi indenfor hos en samler. Nogle af hjemmene er vilde og farverige. Andre er monokrome og afdæmpede. Enkelte er feminine mens andre oser af maskulinitet. Fællesnævneren er, at de er fyldt med kunst og at der er taget stilling til alt. Og så har de naturligvis et værk eller to af den kunstner vi netop har besøgt. Vi taler med ejerne om hvad kunsten betyder for dem og viser hvordan de indretter sig med deres værker.Den danske kunstscene er helt særegen. Friheden til altid at stille kritiske spørgsmål gør kunsten til et felt, hvorfra diskussioner begynder, og holdninger brydes. Dét kan skærpe vores fælles dannelse, og udviklingen på kunstscenen afspejler i høj grad de store begivenheder og strømninger i en verden præget – og forbundet – af klimakrise, migration, politisk polarisering og en altoverskyggende pandemi. Alt dét påvirker kunsten lige nu, og det har vi talt med både kunstnere og samlere om.Herudover har vi inviteret en række personer med kunstfaglig viden til at bidrage til bogen med deres reflektioner over samspillet mellem skaber og samler og det at leve med kunst.Medvirkende kunstnere: John Kørner, Evren Tekinoktay, Josefine Winding, Sophie Klerk, Jacob Egeberg, Sara Martinsen, Cathrine Raben Davidsen, Mie Olise Kjærgaard, Ask Emil Skovgaard og Naja Utzon Popov. Medvirkende samlere: Nadia Olive og Adam Schnack, Bo Bech, The Darling, Anne Aarsland og Christian Dubois, Peter Amby og Caroline af Rosenborg, Louise og Bjarke Vind Normann, Sara Lysgaard, Ann-Birgitte og Ole Gregersen, Thomas Schlosser Svendsen samt Katrine Martensen-Larsen. Medvirkende bidragsydere: Todd Bishop, Frederikke Aagaard, Natalia Gutman og Jannik Martensen-Larsen.

  • af Carsten Bagge Laustsen
    235,95 kr.

    Dansk keramik er populært som aldrig før. I tv konkurrerer keramikere om at lave funktionelle, æstetiske og teknisk komplicerede værker. Udstillinger trækker massevis af besøgende og små værksteder trives overalt.Nu kommer bogen, der giver en samlet fremstilling af den moderne, danske keramiske tradition. 100 års dansk keramik tegner de store linjer: lige fra modernismens frembrud med Thorvald Bindesbøll og den tidlige kunstkeramik, over 1930’ernes stentøjsrevolution på Den kongelige Porcelænsfabrik, enkeltværkstederne og studiekeramikken fra 50’erne og endelig frem til den nyere og mere eksperimenterende, skulpturelle keramik.Den kronologiske fremstilling gør det muligt at se både kontinuitet og brud i udviklingen af den danske keramik. Men samtidigt bryder 100 års dansk keramik vanlige afgrænsninger mellem kunsthåndværk og keramisk kunst i sin fortælling.Carsten Bagge Laustsen indkredser den særlige, danske keramiske traditions udvikling og dokumenterer den ved mere end 100 udvalgte keramikere, værksteder og fabrikker. Fotografen Erik Balles billeder lader de enkelte værker træde skarpt frem.100 års dansk keramik henvender sig både til dem, der har en interesse for dansk design og til dem, der samler på keramik, hvad enten det er den keramiske kunst, eller den man finder på markeder og i antikvitetsbutikker. Bogens spændvidde er stor, og det, som holder den sammen, er keramikhistoriens mange forgreninger og fremstillingens overordnede insisteren på at vise godt dansk håndværk og design.

  • - Everything You Need to Know to Start Making Beautiful Ceramics
    af Jacqui Atkin
    147,95 kr.

    A practical guidebook for beginner potters, teaching all the skills you need to start creating beautiful ceramics.

  • - fabrikkens historie og produktion af stengods, porcelæn og fajance 1863-1969
    af Erhard Winge Flensborg & E. Winge Flensborg
    615,95 kr.

    Bind I fortæller fabrikkens historie og indeholder over 1600 farvefotografier af mere end 2500 genstande fra Aluminias fantastiske produktion 1863-1969. Aluminias historie falder naturligt i tre perioder: Begyndelsen og Philip Schous periode 1863-1901, Glansperioden ca. 1901-1930 og endelig Nils Thorssons periode frem til 1969, hvorefter navnet Aluminia tages ud af brug, og genstandene fremover mærkes med Royal Copenhagen Denmark.Det hele starter i 1863, hvor August Schiøtt grundlægger fabrikken på Christianshavn. Her produceres næsten udelukkende brugsgenstande og arbejdskraften er straffefanger. I 1869, nu under Philip Schous succesrige ledelse, flytter Aluminia til Frederiksberg, og i juni 1882 køber Aluminia Den kongelige Porcelænsfabrik. Herefter følger en årrække, hvor Aluminia har stor succes med sin masseproduktion af brugsgenstande, men hvor fabrikken rent kunstnerisk står lidt i skyggen af porcelænsfabrikken. I 1901 bliver Frederik Dalgas ny direktør, kunstnerne Christian Joachim og Harald Slott-Møller kommer til, og det bliver starten på Aluminias glansperiode, som varer frem til omkring 1930. Perioden kendes især for det brogede kunststengods og for introduktionen af det populære stel Tranquebar.Herefter følger perioden med Nils Thorsson som kunstnerisk leder. Denne periode præges af kunststengodsserierne, bl.a. Bremerholm, Jungleserien, Marselis, Tenera og Baca, samt af de utallige populære spisestel, fiskestel, børnestel, frokoststel og kaffe/te-stel, som blev produceret i årene 1930-1969 – for nogles vedkommende endda længere.Bind II indeholder mærker, kunstnersignaturer og tabeller, samt en – af forfatteren kommenteret – komplet gengivelse af fabrikken Aluminias dekorations- og formnummerprotokoller. Det er et enestående værktøj til at identificere hele Aluminias omfattende produktion gennem hundrede år.

  • af Lise Seisbøll Mikkelsen & Gunnar Jakobsen m.fl.
    404,95 kr.

    På Tommerup Keramiske Værksted er der i mere end 30 år blevet skabt helt enestående keramisk kunst. Markante kunstnere som Bjørn Nørgaard, Peter Brandes, Magne Furuholmen, Kjell Nupen, Nils Erik Gjerdevik, Gunhild Rudjord, Tal R, Michael Kvium, Peter Carlsen, Kirsten Justesen, Jens Birkemose, Knud Odde, Erik Nyholm, Maja Lisa Engelhardt, Arne Haugen Sørensen, Bjørn Poulsen, Per Ahlmann og mange flere har skabt keramisk kunst på værkstedet.Mangfoldigheden omfatter alt lige fra mindre fade og vaser til vægstore relieffer, og som det eneste sted i verden kan man i Tommerup brænde monumentale krukker på tæt ved 6 meters højde. Dette kræver en enestående ekspertise og fornemmelse for ler. Tommerup Keramiske Værksted er grundlagt og ledes den dag i dag af keramikerparret Esben Lyngsaa Madsen og Gunhild Rudjord.I bind I skriver kunsthistoriker Lise Seisbøll Mikkelsen værkstedets historie og sætter de keramiske værker ind i en kunsthistorisk sammenhæng. Bibliograf Gunnar Jakobsen har i bind II udarbejdet en omfattende værkfortegnelse og litteraturoversigt. Her findes også en række kunstneres personlige oplevelser af det at arbejde på det specielle værksted. Bogværket er samlet på 624 sider og viser mere end 490 fotos fra det arbejdende værksted og af de færdige keramiske værker.Lise Seisbøll Mikkelsen (f. 1958), forfatter og kunsthistoriker. Tidligere leder af Keramikmuseet Grimmerhus (CLAY Keramikmuseum Danmark) i Middelfart. Gunnar Jacobsen (f. 1949), bibliograf og forfatter. Har bl.a. skrevet bøger om tegneren Ib Spang Olsen og udgivet Dansk Keramisk Bibliografi.

  • - glasudsmykninger i kirker og i det offentlige rum
    af Ole Villadsen
    354,99 kr.

    Et storværk om glaskunst i Danmark. Bogen giver et samlet billede af glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, og den gennemgår mangfoldigheden af teknikker og udtryksmuligheder i dansk glaskunst via et væld af eksempler.I Danmark har vi en enestående tradition for glasudsmykninger i det offentlige rum: på rådhuse, i kirker, på museer, på torvepladser, på uddannelsesinstitutioner etc. Ifølge forfatter Ole Villadsen er glaskunst vor tids kalkmalerier.Glaskunst dækker både maleriet, skulpturen og den klassiske mosaik. De er mangfoldige og forskellige, men fælles for dem er den måde, de fanger beskueren på, og de fascinerer os, fordi de bygger på et samspil mellem arkitekturen, rummet og dets funktion samt det kunsteriske indtryk.Maja Lisa Engelhardts udsmykninger i de danske kirker, Olafur Eliassons regnbue på toppen af Aros og Malene Landgreens glasvægge i Aalborg Lufthavn er blandt de kendteste værker. Men flere end 60 kunstnere har udsmykket det danske rum med glas – og det er ofte sket i samarbejde med glasmager Per Hebsgaard, der har en fremtrædende rolle i bogen.Bogen analyserer og beskriver en række udvalgte glasudsmykninger i Danmark de seneste 50 år, den indeholder interview med både kunstnere og glasmagere og dertil kommer et omfattende register over udstillingsteder samt kunsterbiografier.Ole Villadsen er tidligere lektor i billedkunst og kunsthistorie og medlem af bestyrelsen for refugiet Fundación Valpariso i Spanien. Han har skrevet en række anerkendte bøger om billedkunst og arkitektur til bl.a. undervisning på forskellige uddannelsesniveauer.

  •  
    459,95 kr.

    Dansk Keramisk Bibliografi skaber et overblik over litteraturen om dansk keramik fra 1880-2011. Første udgave af Dansk Keramisk Bibliografi udkom i 1998 og dækker perioden 1880-1997. I forbindelse med arbejdet med denne nye udgave af Dansk Keramisk Bibliografi er de væsentligste titler om de tidlige keramiske virksomheder og personer fra 1700-tallet og frem til 1880 medtaget, således at brugeren kan tage udgangspunkt i disse titlers litteraturhenvisninger for den videre søgning for denne periode. Herudover er der opsamlet flere ældre titler fra 1880 og fremefter samt sket en ajourføring frem til udgivelsestidspunktet.

  • af Keith Brymer Jones
    107,95 - 217,95 kr.

    'During downtime on the pottery throwdown Keith made my hair curl with some of his tales - he's a great raconteur and recounts his story in this book as he does in real life - with joy, charm & mischief.' - Sara CoxBallet dancer. Front man in an almost famous band. Judge on The Great Pottery Throwdown. How did all that happen?By accident mostly. But I always say we make our own luck. What if an art teacher hadn't given me a lump of clay? What if the band had been really successful? What if I hadn't taken a photograph of a bowl to the buyer at Heals in London? What if she'd hated it? Or hadn't seen it... What if I hadn't agreed to dress up as Adele to make a crazy YouTube video? Every chapter of my book is based around an object (usually a pot) that's been significant in my life. It's just at trigger to let me go off in a lot of different directions and tell a few stories. A lot of stories. Dyslexia. The art teacher who changed my life. My Mother. My Father. A life-changing job interview with a man who lay under his car throughout. That video.Sifting through half-forgotten memories, trying to pick out the golden nuggets from the stuff that is definitely dross has been a curious, and at times hilarious, sometimes sad, but definitely enlightening process. So here it is - my pottery life with some very loud music and some pretty good dancing. And a lot of throwing, fettling and firing. Oh ...and a good dose of anxiety.

  • - Inspiration til dryssemetoder på Ovnformet Glas
    af Kirstine Damgaard
    176,95 kr.

    En glas-idebog mættet med indhold."Drys med Glas" er en inspirerende indføring i en ny og spændende teknik indenfor ovnformet glas.Kirstine Damgaard har udviklet på en teknik, som sætter alle i stand til at fremstille glasarbejder med flotte motiver i ovnformet glas, uden man behøver være god til at tegne. Med denne drysse/tegne-teknik præsenterer hun 52 forskellige glasarbejder fordelt på en bred vifte af fade, huse, møbler, glasbilleder og figurer. Forfatterens iderigdom udfolder sig over 108 sider på en ubesværet og lettilgængelig måde.Bogen er gennemillustreret og giver konkrete anvisninger på hvordan man selv kan fremstille lignende glasarbejder, vha. arbejdsbeskrivelser, skabeloner og tegninger.Hvis man vil udvikle sine færdigheder i at bruge drys på glas, er denne bog en rigtig god sparringspartner.

  • af Anny Green
    287,95 - 307,95 kr.

    Nipsenåle og legen med disse er et stykke dansk kulturhistorie i miniformat. 'Skal vi nipse?' belyser nålenes vej fra at være saddelmagernåle til at være et stykke pigelegetøj, som langsomt er gået af mode, men som i dag til gengæld er et yndet samleobjekt.

  • - Spatial Destabilization
    af Anne-Louise Sommer, Lars Dybdahl, Lisbeth Bonde & mfl.
    272,95 kr.

    Karen Bennicke – Special Destabilization er den engelsksprogede udgave af Karen Bennicke – Rumlig destabilisering fortællingen om en af Danmarks mest eksperimenterende og radikale keramiske kunstnere. Bennicke har siden 1980 været et omdrejningspunkt i den avantgardistiske keramiske elite i Danmark – den keramiske udvikling, som vi ser omkring os i dag.Bennicke har en lang karriere bag sig og er internationalt kendt for sin store produktion af keramisk unika. Denne bog er den første, der beskriver hendes værker i en samlet monografi. Bogen bæres af et rigt billedmateriale af Karen Bennickes farverige og smukke keramiske skulpturer. Fire forfattere beskriver fra hver deres synsvinkel Karen Bennickes værker og bidrager dermed til en dyb indsigt i hendes univers.

  • - 1749-1900
    af Kirsten Nørregaard Pedersen
    183,95 kr.

    KASTRUP VÆRK – BRYGGERGÅRDEN følger det historiske fajanceværk i Kastrup fra dets grundlæggelse i 1749 i det maleriske område uden for storbyen København, og frem til år 1900. Opbygningen af en dansk fajancefabrik med kalkbrænderi og murstensbrænderi m.m. blev gennemført af arkitekten Jacob Fortling, som var indvandret fra Tyskland. Hans mangesidige virksomhed blev støttet af kong Frederik V og dennes regering under ledelse af lensgreve A.G. Moltke. Tidens merkantilistiske politik regulerede det danske erhvervsliv, og der blev lagt vægt på at landet opbyggede sin egen industri. I Fortlings tilfælde betød det, at han måtte indkalde højt specialiserede fagfolk fra udlandet til udvikling af fajanceproduktionen i Kastrup.­ ­ Bogen belyser gennem historiske arkivalier – som f.eks. brandtaksationer og folketællinger – fabrikkens udvikling og befolkningens sammensætning. Under skiftende ejerforhold følges virksomheden op gennem de danmarks­historiske epoker. Der rundes af med kunstmaleren Theodor Philipsens ophold i værkets hovedbygning. Herfra drog han ud på Amager og Saltholm for at male sine impressionistiske landskaber. Bogens forsidemotiv er Th. Philipsens maleri fra 1900 af Kastrup Værk set fra landsiden. Forfatteren Kirsten Nørregaard Pedersen er mag.art. i kunsthistorie. Hun er også forfatter til det store trebindsværk ”Pompejanske rumudsmykninger i 1800-tallets Danmark”, som udkom på Forlaget Rhodos i 2011.

  • af Heidi Laura, Gunnar Jakobsen, Anders Uhrskov, mfl.
    385,95 kr.

    SAXBO OG NATHALIE KREBS udfolder historien om en af det forrige århundredes vigtigste danske keramikere, civilingeniør og glasurmester Nathalie Krebs, og hendes verdensberømte SAXBO-stentøj.

  • af Forrest Lesch-Middelton
    256,95 kr.

    Whether you're a ceramic artist who wants to make your own tile or someone looking to install custom tile in your home, Handmade Tile is the ultimate contemporary guide.

  • af Wendy Walter
    551,95 kr.

  • - KOM GODT I GANG
    af Claus Domine Hansen
    252,95 kr.

    ”KERAMIK - KOM GODT I GANG” henvender sig til dig, der har lyst til at få ler på fingrene, men som savner grundlæggende teoretisk og teknisk viden om materialer og proces, og som også gerne vil inspireres til udvikling af egne projekter. Det kan også være, at du som underviser gerne vil inddrage keramikken i din billedkunstundervisning. Første kapitel giver en række tips til, hvad du bør tænke på, når der indrettes keramikværksted. Derefter følger kapitler om teorien bag ler, glasur og brænding samt teknikker inden for formgivning og dekoration. Anden halvdel af bogen indeholder en række projekter, der kan kopieres 1:1 eller bruges som inspiration til videreudvikling af helt nye værker. Bogen her er blot de første skridt på en forhåbentlig lang rejse. Men det er vigtige skridt. Det er vigtigt at få det mest grundlæggende på plads, for at rejsen skal blive en succes.

  • af Cathrine Raben Davidsen
    417,95 kr.

  • af Mikael Wivel, Christina Rauh Oxbøll & Pia Wirnfeldt
    412,95 kr.

    Udstillingen om Erik Veistrups Samling stiller skarpt på Veistrups sans for de keramiske værkers egenart og deres indbyrdes sam- og modspil. Udstillingen er et personligt udsagn, idet han har udvalgt værker fra hans tre donationer til CLAY Keramikmuseum Danmark og grupperet dem i spændende dialoger.

  • af Peter Brandes, Pia Wirnfeldt & Susanne Bruhn
    76,95 kr.

    Katalog fra udstilling, der sammenstiller keramiske værker af Thorvald Bindesbøll (1846-1908) og Peter Brandes (f. 1944)

  • af Clay Museum of Ceramics Art Denmark and Copenhagen Ceramics
    127,95 kr.

    Essays by Martin Bodilsen Kaldahl, Bente Skjøttgaard and Steen Ipsen. This catalogue is published in conjunction with the exhibition CERAMIC MOMENTUM – Staging the Object at CLAY Museum of Ceramic Art Denmark, from May 10 until November 3, 2019 Præsentation af 23 nutidige danske og udenlandske keramikere

  • af Christina Rauh Oxbøll & Pia Wirnfeldt
    76,95 kr.

    Catalogue. Ceramic sculptures in large formats created by various artists, mainly Danish, in collaboration with Tommerup Ceramic Workcenter and CLAY Museum of Ceramic Art Denmark.

  • af Christina Rauh Oxbøll & Pia Wirnfeldt
    76,95 kr.

    Keramiske skulpturer i store formater skabt af forskellige kunstnere, hovedsageligt danske, i samarbejde med keramikværkstedet i Tommerup og CLAY Keramikmuseum Danmark.

  • af Christina Rauh Oxbøll, Pia Wirnfeldt & Lotte Korshøj
    241,95 kr.

    Jens Tang Kristensen: En kakofoni af keramik . Carl-Henning Pedersen: Angli-erindringer Dagbogsnotat ; Fugl Føniks. Lotte Korshøj: Visioner i metermål ,Biografi . Christina Rauh Oxbøll: Livtag med leret. Hans Edvard Nørregaard-Nielsen: Himmellængsel . Sidsel Ramson: Et aftryk i ler

  • af Pia Wirnfeldt & Susanne Bruhn
    103,95 kr.

    En præsentation af værker af såvel de fem nutidskunstnere Jens Bohr, Annette Brix, Trine Hecht-Pedersen, Toni Larsen og Knud Odde som J.F. Willumsen og andre kunstnere fra hans samtid

  • af Cathrine Raben Davidsen
    387,95 kr.

    Hardbackpublikationen på 80 sider er rigt illustreret med nye malerier, tegninger og collager og hvert enkelt eksemplar er signeret af Cathrine. Det indeholder desuden et forord af direktør på Museet for Religiøs Kunst Christine Løventoft samt et uddybende interview med Cathrine. Derudover indeholder bogen en række portrætter af Les Kaner og Helena Christensen

  • af Christina Rauh Oxbøll & Pia Wirnfeldt
    298,95 kr.

    Katalog fra udstilling, hvor tre moderne danske keramikere (Malene Hartmann Rasmussen ; Marianne Nielsen ; Manuel Canu) går i dialog med skønvirke-kunstnerne Fanny Garde og Effie Hegermann-Lindencrones værker.

  • af Christina Rauh Oxbøll & Pia Wirnfeldt
    241,95 kr.

    Udstillingskatalog om de fem keramikere (Betty Engholm, Nina Hole, Niels Huang, Birgit Krogh og Peter Tybjerg) der i 1994 var med til etablere Keramikmuseet Grimmershus nu Clay Keramikmuseum Danmark

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.