Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En mand og en kvinde, med hver deres meget forskellige tilgang til det at sejle, sejler på fire måneder rundt om England i en meget lille sejlbåd med deres to halvstore børn. Manden faldt i gryden som barn, og elsker livet på havet som livet selv. Kvinden finder det som udgangspunkt kedeligt, vådt og koldt. Børnene vil hellere være hjemme hos deres kammerater. Det kan vel næsten kun gå galt?Det bliver et eventyrligt og tankevækkende natur- og kulturmøde, en maritim udfordring, et socialt eksperiment - og først og fremmest en afprøvning af, hvad der er muligt i mødet mellem den feminine længsel efter kærlighed og den maskuline længsel efter frihed.Mads Bo Falk er klassisk uddannet violinist og dirigent, men har i mange år i lige så høj grad arbejdet som forfatter, blogger,foredragsholder, virksomhedskonsulent og som terapeut og coach i Frihed Nu! (www.frihed.nu).Han er kendt i sejlerkredse som solosejler i den nordligste nordatlant, herunder Arktis, altid i den tro følgesvend, Polaris Drabanten S/Y Mathilde på kun 26 fod.
Serien JEG OVERLEVEDE fortæller om ægte historiske begivenheder i form af en fiktiv historie - som nærmer sig historier fra virkelighedens verden.JEG OVERLEVEDE TITANICS FORLIS I 1912Synkefrit … indtil en skønne nat! George Calder må være det heldigste barn i hele verden. Han og hans lillesøster, Phoebe, er sammen med deres tante om bord på TITANIC, det mest storslåede skib, der nogensinde er blevet bygget.George kan ikke modstå fristelsen til at udforske hver eneste centimeter af det utrolige skib, selvom hans tante på det strengeste har forbudt det. Og så sker det umulige – TITANIC rammer et isbjerg, og vandet strømmer ind. George er fanget, alene og bange, på det store skib. Han har altid rodet sig ud af problemer før … men kan han overleve det her?Lix: 24,7 ml: 10,2 lo: 14,5
I fagværket Fodnoter til en pennefejde: Fotojournalistik i 1930’erne, kolonial logik og æstetik undersøger Erik Nagel, doktor i etnografi og folkloristik, det historisk anspændte forhold mellem Danmark og Grønland gennem en række dagbogsnotater fra 1930’erne.Idéen til Fodnoter til en pennefejde opstod, da Erik Nagel knap 30 år efter sin fars død satte sig for at renskrive hans breve og dagbogsnotater fra ungdomstidens polarekspeditioner med skibet Dannebrog i 1930’erne. I denne forbindelse opdagede han, at den unge sømands optegnelser vidner om en pennefejde, som den danske statsledelse kastede sig ud i.Det var en pennestrid om fotojournalistik og kolonialisme. En strid om at se, og om hvad vi ser, når vi ser. Grønland var i 1930’erne endnu ikke en del af Kongeriget Danmark. At få det internationale samfund til at anerkende Grønland som dansk var altafgørende for regeringen. Det handlede om rigets anseelse. For eksempel hører vi om den daværende statsminister, Thorvald Stauning (1873-1942), som så sig foranlediget til at gribe ind for at Grønland skulle tilfalde Danmark.Gennem den unge sømands papirer får vi tegnet et billede af det persongalleri, der var ombord på ekspeditionsskibet, heriblandt to rivaliserende fotojournalister, og desuden nogle officerersom var nær ved at sætte den verdensberømte Thule-koloni og dens skib, last og formue på spil. Derudover indeholder Fodnoter til en pennefejde også aldrig før offentliggjort grafik af den berømte grønlandske kunstner Jens Rosing (1925-2008).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.