Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Humor: slang og dialekter

Her finder du spændende bøger om Humor: slang og dialekter. Nedenfor er et flot udvalg af over 28 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Kristian Bang Foss
  185,95 kr.

  Har De brug for inspiration til at fornærme Deres fjender? I så fald findes ingen bedre læremester end kaptajn Haddock. Gennem årtier har den berømte og berygtede søulk kultiveret et ordforråd, der savner sidestykke. Selv Olsen-bandens Egon Olsen kommer til kort over for kaptajn Haddock. Velkommen til vredens ABC. Grænseløse tal-udbrud, talemåder – og ikke mindst de mangfoldige decideret fornærmende, hånende og krænkende skældsord, eder og forbandelser, som Hergé via sin mest beåndede figur, Archibal Haddock, har indskrevet i verdens ordforråd – og som foreløbig er versioneret til mere end 100 sprog. Her forklares de danske ord for første gang leksikalsk. Om bogen Kaptajn Haddocks ordbog er konceptuelt baseret på Le Haddock illustré, udgivet på fransk første gang i Belgien 1988, skrevet af den franske forfatter, humorist og Tintin-ekspert Albert Algoud (f. 1950). Da de mange skældsord, udbrud og talemåder, som Hergé har lagt i munden på kaptajn Haddock, ikke lader sig ”oversætte”, er de i det store og hele gendigtet på de mere end hundrede sprog, Tintin er udgivet på. Det gælder naturligvis også dansk. 2005-2007 genoversatte Niels Søndergaard (f. 1947) hele Hergés værk, og det er skældsordene, udbruddene og talemåderne fra denne nye fordanskning, som bogen her er en ordbog over. Kaptajn Haddocks ordbog er skrevet af forfatteren Kristian Bang Foss (f. 1977), som debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. I september 2019 udkom romanen Frank vender hjem. Kristian Bang Foss har modtaget flere priser – bl.a. EU's Litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.

 • af Heather Amery
  140,95 kr.

  Tidligere bestyrelsesmælem proffesor Elin Fredsted ha evesotten denne børnebogch tæ synnejysk. Som det fremgeh af æ titel indeholde den 1000 oe å synnejysk. Hver sie i æ bogch indeholde forskellich situatione i æ hverdau, som f.eks. Køkken, stue, skole o.s.v.

 • - Egernrygning
  af Jakob Fredslund
  159,95 kr.

  Hjemmesiden www.godt-ord-igen.dk skaber nye ord ved at sætte to tilfældige ord sammen – fx ”stræber” og ”trevl” – og brugerne giver de nye ord deres forklaring. Stræbertrevl er selvfølgelig bare et andet ord for slips. Ordbogen har nu over 23.000 ord, og denne bog er en samling af de sjoveste og mest originale ord og ordforklaringer. Fx kan du finde forklaringen på de nye ord millimeteralmægtig, ædedolkasfalt og morfar-efeu.

 • af Tom Simons & Will Gold
  148,95 kr.

 • - En hyldest til et videnskabeligt universalgeni
  af Albert Algoud
  185,95 kr.

  Med sit velkendte fipskæg, sin alt for store grønne regnfrakke og udstyret med en ramponeret hat og paraply er professor Tournesol kendt og anerkendt af enhver Tintinlæser over hele verden. Men samtidig må man paradoksalt nok konstatere, at han er et ukendt eller ligefrem miskendt geni! For videnskabsmanden Tournesol, den overordentlig store videnskabsmand, er ubegribeligt nok fraværende i encyklopædier og leksika, og hvad værre er: Videnskabshistorien lader fuldstændig hånt om ham. Og det er en skandale! Professor Tournesols konversationsleksikon bringer alt frem i lyset – lige fra professorens personlighed til hans banebrydende opdagelser og fænomenale opfindelser. Hvor kommer hans fornavn og efternavn fra? Har han eksisteret i virkeligheden? Hvordan var hans liv, før han mødte Tintin og kaptajn Haddock? Hvem var de øvrige professorer, Tintin mødte på sin vej? Hvilke videnskabsgrene forsker Tournesol egentlig i? Disse og mange andre spørgsmål bliver her besvaret fyldestgørende. Alt om professorens psykologiske profil, hans brug af penduler og søgekviste, hans tunghørhed, kejtethed, hans raserianfald og nærtagenhed, der går hånd i hånd med hans enestående genialitet. Vi inviteres indenfor i Tournesols laboratorier og præsenteres for hans forbløffende opfindelser, lige fra klædebørstemaskinen og udklapssengen over undervandshajen, måneraketten og ultralydssenderen til SuperTournesol-fjernsynet, rosen Bianca Castafiore og de motoriserede rulleskøjter. Kort sagt en enestående hyldest til et videnskabeligt universalgeni, som helt ubegribeligt aldrig har modtaget Nobelprisen. Rigt illustreret og med fyldestgørende bibliografiske referencer til Tintinalbummene. Om forfatteren Albert Algoud (f. 1950 i Frankrig) er forfatter, humorist, radiovært og Tintin-ekspert og har ud over Professor Tournesols konversationsleksikon udgivet en række andre bøger, som desværre endnu ikke er oversat til dansk, bl.a. Tintinolâitre, Petit dictionnaire énervé de Tintin og Dictionnaire amoureux de Tintin, ligesom konceptet til Kaptajn Haddocks ordbog er skabt af Algoud.

 • - Lokumsstruds
  af Jakob Fredslund
  163,95 kr.

  Godt Ord Igen er en helt specielt ordbog, som du kan finde på inter- nettet. Alle ord er nemlig genereret af en computeralgoritme, mens det er hjemmesidens brugere, som finder på, hvad ordene betyder.Når man besøger www.godt-ord-igen.dk, sætter algoritmen to ord sammen til et nyt, sammensat ord. Det kunne fx være “bjerg” og “jolle”. Herefter kan man give det nye ord bjergjolle en forklaring og gemme den i ordbogen.Bogen her er den tredje samling af de bedste og sjoveste af hjemmesidens over 26.000 ord. Den første samling, “Godt ord igen - Egernrygning”, udkom i 2018 og den anden, “Godt ord igen - Landmandsflygel”, i 2019.Denne gang kan du finde uundværlige nye ord som backslashcoupé, øseskrædder, boksesolbrille, smældkarbonade, nougatkaleche og gymnastikhavre. Og bjergjolle; en bjergjolle er en kælk.Bogen er den anden samling af de bedste og sjoveste ord og ordforklaringer ud af de godt 25.000, som ordbogen rummer. Den første samling udkom i 2018: “Godt ord igen - Egernrygning”.

 • - Landmandsflygel
  af Jakob Fredslund
  163,95 kr.

  Godt Ord Igen er en ordbog på internettet, hvor ordene er skabt af en algoritme, men hvor hjemmesidens brugere har givet ordene deres mening. Hvis man går ind på hjemmesiden www.godt-ord-igen.dk, sætter den to tilfældigt valgte ord sammen, så man får et spritnyt, sammensat ord. Det kunne fx være “drible” og “piphans”, som hjemmesiden sætter sammen til “driblepiphans”. Herefter kan man give det nye ord en forklaring og gemme ord og ordforklaring i ordbogen.Bogen er den anden samling af de bedste og sjoveste ord og ordforklaringer ud af de godt 25.000, som ordbogen rummer. Den første samling udkom i 2018: “Godt ord igen - Egernrygning”.

 • af Mike Coles
  148,95 kr.

 • af Colm Williamson
  188,95 kr.

 • af Sarah Cassidy & Kunak McGann
  82,95 kr.

 • af Else Christensen
  94,95 kr.

 • - Fortællingen om Peter Kanin
  af Beatrix Potter
  99,95 kr.

 • af Antoine de Saint-Exupéry
  124,95 kr.

 • af Ben Aaronovitch
  106,95 kr.

 • af Charlot Roslev, Cecilie Lind, Lone Vitus, mfl.
  119,95 - 245,95 kr.

  Han har tænkt på, om Kirstens den lille en dag vil lære at ride, nede hos morfar. De kunne trække hende rundt ude på folden, hun ville ikke engang behøve saddel. – Du er jo glad for den hest. – Vi bruger hende ikke mere. Der er ikke det, traktoren ikke kan gøre bedre end hende. Hunden er det eneste firbenede væsen på en gård, der har brug for et navn, det sagde far altid, og hvor mange gange har han ikke selv sagt det til børnene, når de græd over en kalv, der skulle slagtes. Skulle de lege med dem, så skulle de også være klar til at spise dem, når den tid kom. Men svin og kreaturer er nu noget andet. Det er upraktisk med numre til heste. Sofie Jørgensens novelle Hesten er en stærk tekst fra en bondekultur, som ikke er mere. Centralt i handlingen står Anton, som må træffe et valg. Der er følelsesmæssigt meget på spil. Hvad vælger han? Stilhed før storm består foruden Hesten af 16 andre kortprosatekster fra både udvalgte debutanter og etablerede forfattere. De berører temaer som opvækst, ungdom, livets gang og ikke mindst menneskers møde med hinanden og deres konflikter et sted, som er underrepræsenteret i litteraturen, selvom vi tilbringer de fleste af vores vågne timer der: arbejdspladsen. Indhold Sofie Jørgensen: Hesten Sinus Reuss: Når far kommer hjem Julie Thinggaard Callesen: Vildspor Liloz Ali: Et håb Charlot Roslev: Engang, en barndom Martin Kristensen: Høstfest Malte Simon Christensen: Stilhed før stream Charlotte Meng Kristensen: Det mindste job Lone Vitus: Svanesang Emilie Søndergaard: En eftermiddag på kontoret Mikkel Ramskov: Stille på jobbet Lars Reinholt Nielsen: Knud bliver den sidste jeg slår ihjel Ditte Svane: Nu du alligevel er dernede Michael Bach Ipsen: Grådighed og griskhed Sofie Malmborg: Instituttet Maylis Roßberg: Storm Cecilie Lind: Tre sandaler

 • af Sean McCann
  90,95 kr.

  A collection of quotations from Irish thinkers, including Behan, Yeats, Swift, Moore and O'Casey, on everything from religion to the hard stuff.

 • af Allan Morrison
  90,95 kr.

 • af Rory O'Connor
  138,95 kr.

 • af Kitty Winks & Anna Burtt
  108,95 kr.

  Während der Pandemie gab es kaum Möglichkeiten, jemanden kennenzulernen, also erlebten Dating-Apps einen riesigen Run. Doch damit stieg leider auch die Wahrscheinlichkeit, auf jemanden zu stoßen, der oder die einen durch persönliche Schrullen und seltsames Verhalten abschreckt - ein klassischer "Ick"-Moment. Dieses Buch ist eine Hommage an dieses Dating-Phänomen, das Millionen Menschen plagt, und ist zugleich eine Sammlung von 500 urkomischen Icks.

 •  
  121,95 kr.

  Lachen auf Rezept: Witze lesen, Sprache lernen!101 Superkracher mit Übersetzung zum Englischlernen geben Ihnen einen humorvollen Einblick in die englische Sprache und Kultur.Langer Lernspaß und kurzweilige Unterhaltung ist mit Witzen, Wortspielen und vielen lustigen Illustrationen und Cartoons rund um die englische Sprache garantiert.Lockere Übungen in drei Schwierigkeitsgraden zu Grammatik und Wortschatz machen Ihnen das Englischlernen leicht.Wer zuletzt lacht, lernt am besten!

 • af Paul Hawkins & Adam Fletcher
  99,95 kr.

  Is Your English not the yellow from the egg? Is it all under the pig? Well, my friend, you need Denglisch for Better Knowers! Denn hier gibt es wundervolle direkte Übersetzungen all der großartigen deutschen Begriffe und Redewendungen, die bis jetzt als nicht übersetzbar galten. Denglisch macht nicht nur wahnsinnig viel Spaß, es eröffnet auch die Möglichkeit, the Ausländer für the great German language zu begeistern! Er wird sehen: Mit den Deutschen lässt sich gut cherries eating, nothing for ungood. Bestsellerautor Adam Fletcher erklärt nach "Wie man Deutscher wird in 50 einfachen Schritten" warum die deutsche Sprache so großartig ist! Is Your German not the yellow from the egg? Is your English all under the pig? Well, my friend, you need Denglisch for Better Knowers! Here, two English authors lead a hilarious expedition through some of the German language's greatest expressions, proverbs and possibilites and wrap them up for international delivery in the form of Denglisch. Denglisch is not only great fun, it's the perfect way to introduce the humble Ausländer (and also to remind forgetful German readers) of the sheer genius that is the German language! Now everyone will discover: with the German language is very good cherry eating. Adam Fletcher ist the author of the bestseller "How to be German in 50 easy steps"

 • af Books by Boxer
  82,95 kr.

 • af Books by Boxer
  90,95 kr.

 • af Frederik Dessau, Henning Kirk, Ole Togeby, mfl.
  138,95 kr.

  Tema: Finurligheder i sproget, underforståelser og talemåder, der gør sproget morsomt.Indhold:Forord ved Gerda Thastum Leffers (s. 7-10)Frederik Dessau: “Den sproglige legelyst” (s. 11-17)Peter Borberg: “En tilstand af opstemt fortvivlelse” (s. 19-24)Ole Togeby: “Historier med omslag” (s. 25-36)Poul Einer Hansen: “Lige lovlig verbalt” (s. 37-48)Georg Metz: “Den udvalgte humor” (s. 49-54)Henning Kirk: “Det går ikke an at smitte dronningen” (s. 55-61)Erling Olsen: “Sjov med sprog i politik” (s. 63-68)Lars Barfoed: “Humor og politik” (s. 69-75)Lasse Harkjær: “Humor i forsvaret” (s. 77-87)John P. A. Jensen: “Sjov med sprog – læger” (s. 89-95)Pia Jarvad: “Sproglig kreativitet og nye ord” (s. 97-101)Jeppe Søe: “Jeg tager sjov alvorligt!” (s. 103-115)Jesper Klein: “Og saadan skal det selvfølgelig være” (s. 117-125)Jørgen Chr. Wind Nielsen: “Pristale til Susse Wold” (s. 127-129)Susse Wold: Takketale (s. 131-133)

 • - direkte fra den lollandske muld og nærmeste omegn
  af Frederik Schütt
  163,95 kr.

  Frederik Schütts lollandske eventyrunivers er mest for voksne. Her vrimler det med gæve lollikker og talende dyr af alle slags. Historierne springer til højre og venstre - sommetider i et rasende tempo og med plads til både gys og romantik. Det hele foregår i en ramme, der er særdeles velkendt for lollikker og andre sydhavsboere. Og det er ikke engang løgn ... ikke det hele i hvert fald. Til gengæld er det sjovt - rigtigt sjovt.Bemærk at 1. oplag blev udgivet og fik lektørudtalelse under et andet ISBN, nemlig 9788799632510.

 • - Lystige lollandske løgnehistorier - 2'eren
  af Frederik Schütt
  197,95 kr.

  Endnu en veloplagt samling af lystige, lollandske løgnehistorier fra Frederik Schütts hånd. 16 historier skrevet på lollandsk sender os på rejse på Lolland, Falster og for første gang på Møn, hvor bogens titelhistorie "Vandvejen til Månen" foregår. Der er stadig fuld af skønne lollikker og talende dyr med tvivlsomme personligheder. Vi bliver dog også sendt på flere ture langt tilbage i historien, hvor vi møder både vikinger, vendere og en enkelt mauer. Først og fremmest er de fleste af løgnehistorierne både finurlige og forrygende morsomme. Der har dog også sneget sig lidt alvor ind med et par rørende eventyr, der taler lige til hjertet.

 • af Mike Ellis
  103,95 kr.

 • - A Celebration of the New World Lingo
  af Arthur E. Rowse
  148,95 kr.

  One of the world''s leading linguists recently wrote: "We may be seeing the birth of a new language as yet without a name." He was referencing the new informal mixture of English and other languages being freely formed around the world, with little effort to conform to prescribed rules of grammar, syntax, or spelling. Amglish in, Like, Ten Easy Lessons: A Celebration of the New World Lingo, by Arthur Rowse with illustrations by John Doherty, offers both a name for this new language and an enjoyable guide on how one can learn to use the language through ten easy "lessons." The authors describe how Amglish, or American English influenced by online grammar and syntax, has begun to dominate our global language. Featuring an ironic manual on how to use this developing language, Amglish is a light and highly entertaining addition to the recent literature on grammar and punctuation. Illustrated with original drawings throughout, the book shows readers how to improve their Amglish and have fun doing so.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.