Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Drivhuset er skrevet af to haveeksperter og giver dig svar på alle de spørgsmål, der dukker op, når man har besluttet sig for at få et drivhus. Bogen har inspiration til valg af materialer og indretning samt placering i haven. Den gennemgår de forskellige plantetyper og arter, som kan dyrkes i drivhuset, de enkelte planters vækstbetingelser samt formering, dyrkning, pasning og pleje. Endvidere får du alt at vide om drivhusets indeklima, vinteropbevaring af planter, skadevoldere og plantesygdomme. Læs desuden om, hvordan du selv kan høste frø og formere en lang række planter nemt og lavpraktisk.Drivhuset er en inspirerende og praktisk grundbog for alle, der gerne vil have et glashus i baghaven eller midt i byen, hvor man kan opleve glæden ved at dyrke sine egne frugter, grøntsager og prydplanter – og hvor man kan nyde livet.
En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.
Aarstidernes gartner, Frank van Beek, har lært Søren Ejlersen og Jacob Dietz noget, som næsten er magi. Det gør nemlig noget særligt ved én at dyrke sin egen køkkenhave og spise høsten. Man kommer nærmere noget oprindeligt – og man kommer til at spise usædvanlig godt. Aarstidernes køkkenhave er en grundbog i, hvordan du dyrker din egen køkkenhave med klare anvisninger til 90 forskellige grøntsager, urter og bær, som du kan dyrke i haven, drivhuset og på altanen. Bogen er skrevet med muld på fingrene af en professionel og to amatører, som har hevet en fuldstændigt overdådig høst hjem. Den er spækket med uvurderlige tips til og dyrekøbte erfaringer om, hvordan du får styr på ukrudtet, kommer overens med snegle, bliver god til jord og får de grønneste fingre. Bogen giver dig overblik over sorter, dyrkningsmetoder, kompost, og hvordan du kan lykkes i din have uden brug af kemikalier og kunstgødning. Desuden finder du over 60 af Aarstidernes opskrifter, så du kan tilberede enkle, rustikke og grønne måltider af din høst.
Havealmanak - Økologisk have måned for måned giver et overblik over, hvad der skal gøres i haven måned for måned samt en række ideer og praktiske anvisninger til arbejdet. Havealmanakken er også en notesbog med god plads at skrive på. Efter hver måned er der mulighed for at skitsere og føre notater. Året efter kan man stadig se, hvad der gik godt eller skidt året før. Hermed bliver kalenderen en uundværlig følgesvend og et praktisk arbejdsredskab i mange år frem. Læs også om kompostering, såtider, sådybder samt række- og planteafstande, vanding, gødning, formering, høst, opbevaring og meget mere. Her er også en lang række tips om f.eks. forkultivering i vindueskarm eller om drivhus med minimale omkostninger til lys og varme. Havealmanak er skrevet af de erfarne selvforsynere Jens Juhl og Sølva Falgren, forfattere til Økologisk Have – Selvforsyning til husbehov, der allerede få år efter udgivelsen har opnået klassikerstatus. Tegnerne Peter Nielsen og Kirsten Tind står for almanakkens illustrationer, hvilket er med til at gøre almanakken til et både æstetisk og uundværligt arbejdsredskab. Formatet bliver 25 x 20,5 cm. Firfarve-illustrationer.
Claus Dalby er kendt for talrige bøger om haver og blomster, og denne gang er det hans egen have i Risskov, der er omdrejningspunktet. Hvilke planter passer sammen - farve -, form- og sæsonmæssigt? Det er noget af det, Claus Dalby har arbejdet med gennem de sidste tyve år, og her øser han af sin store viden. En bog, som mange har ventet længe på ...Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.
Gendyrk er genbrug, grøn omstilling, gratis mad, haveterapi og ikke mindst sjovt, hyggeligt og nemt. Det kan foregå hjemme i køkkenet, nede i baggården eller ude i køkkenhaven. Bogen her er til dig, der vil give dig i kast med at gendyrke rester fra frø og grøntsager og ønsker de bedste tips til, hvodan du kommer i gang. Persille Ingerslev, der er Danmarks ukronede dronning af gendyrk, fortæller, hvad der skal til, for at du selv kan gå i gang med at gendyrke, uanset om du vil prøve kræfter med ananas og chiagræs eller blot vil forsøge dig med mere konventionelle afgrøder som karse, tomater og forårsløg.I alt 47 afgrøder er beskrevet i bogen, herunder den storslåede porre, der ifølge Persille indkapsler alt det, der gør gendyrkning magisk og vidunderligt.Persille Ingerslev har mere end 16.000 følgere på Facebook-siden ’Persilles hjemmedyrk’, hvor hun deler sine erfaringer. Derudover holder hun foredrag landet over om at gendyrke. Hun begyndte selv på at dyrke frugt og grønt, da hun en overgang var på kontanthjælp og ikke havde råd til supermarkedernes friske varer. Hun opdagede undervejs, at gendyrkning også hjalp på hendes stress, depression og angst.
Nem køkkenhave i ét højbed med stort udbytteHuw Richards er trods sin unge alder en erfaren havedyrker. I bogen viser han, hvordan der let kan dyrkes en mængde økologiske grøntsager i bare ét højbed, så der er noget at spise hver måned. Læs om hvordan det kan gøres – måned for måned. Bogen viser enkle dyrkningsteknikker trin for trin. Tegninger af højbedet med grøntsagerne viser hvordan bedet forandrer sig måned for måned, og hvordan man hele tiden kan skifte mellem at plante, så og høste. Start med at forspire i vindueskarmen, så er der større chance for en god høst. Ingen erfaring? Og kun lidt plads? Ikke noget problem! – med Køkkenhave i ét højbed kan du hele året spise lækker mad, du selv har dyrket. Følg HuwsNursery på YouTube, Instagram, Facebook.
Dorthe Kvist er havedesigner, blogger, TV-vært i TV2 ”Årets dejligste have”, ”En have i gave”, ”Vores haver vores vej” m.fl. Haveekspert i Go’morgen Danmark, skribent og stylist i diverse magasiner og aviser bl.a. ”Kvistens Haveskole” i BT, foredragsholder, forfatter m.m.Denne bog handler om, hvordan din have bliver lige så hyggelig, eventyrlig og brugbar som du drømmer om. Dorthe Kvist giver råd, så du kan skabe din egen fantastiske have med dens egne lokkende oplevelser og mysterier. Bogen gør det nemmere at vælge havestil og indretning. Haveglæden har blomstret i mange år, og haven er nu ligeså vigtig for os som vores bolig, og den skal selvfølgelig være præcis lige så lækker og afspejle vores personlige stil. Haven vil vi bruge til det hele. Vi vil spise og tage bad derude, slappe af, lave yoga, arbejde, være sammen og dyrke vores egen mad. Haven er også et sted, hvor der er mulighed for at tage en digital detox. Det er her, vi lader op og gearer ned, og hvor vi kommer i kontakt med naturen igen. Måske fordi mange af os lever foran en skærm, og fordi vores verden bliver mere og mere digitaliseret, bliver vi langsomt mere fremmedgjorte over for naturen. Vi har brug for haven, naturen og jordkontakt, og derfor ønsker vi os meget mere af vores uderum.”Når jeg tegner haver for folk, er et af de ønsker som med garanti er på listen hver eneste gang, et ønske om at få skabt hyggelige rum i haven. Rum til spisning, afslapning, meditation, rum til sport, rum til at gemme sig i, til at geare ned og lade op i. Rum til grøntsager, til yndlingsblomsterne eller rum til at invitere gæster i. Ønskerne er mange og listerne lange, men mange finder det vanskeligt at komme i gang. Med denne bog får du masser af gode råd til, hvordan du griber det an”.
Grønne planter er tilbage i vores vindueskarme, også selv om det ikke altid er lige nemt at finde ud af, hvad der skal til for at få dem til at trives indendørs. Denne håndbog er spækket med praktiske plantetip og fortæller om alt det, du behøver at vide for at holde din bolig grøn. Den tager højde for lange vintre og nordiske lysforhold, og du får basal viden om pasning, pleje og formering. Desuden indeholder bogen inspirerende portrætter af en række populære planter med konkret information om, hvad de kræver af lys, vand, jord og gødning – året rundt. Bogens forfattere er Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke og Marte Espevik, som blandt andet skriver og designer plantemagasinet GRO, et skandinavisk netmagasin om stueplanter.
Drømmer du om en køkkenhave, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager? Med denne nye bog kan man få masser af haveglæde og succes i køkkenhaven, uden at det sluger alt ens tid.Dyrk er en ny, inspirerende køkken- havebog – ikke om den perfekte køkkenhave, men om den ægte køkkenhave, hvor haveglæden er i højsædet, også når noget går galt. Med de rigtige teknikker går det meste nu godt, og man kan nemt lykkes med at dyrke egne friske og gift fri grøntsager uden det store tidsforbrug.I Dyrk, der er skrevet i et let og levende sprog, giver haveekspert Signe Schrøders sine velafprøvede råd til, hvor man kan springe over, hvor gærdet er lavest, og hvor det kan betale sig at bruge tid og omhu.Signe Schrøder har en stor erfaring at trække på. Med fingrene begravet i mulden i mere end 20 år og et liv som selvstændig konsulent inden for vild natur og køkkenhavedyrkning, frivillig formand for Landsforeningen Praktisk Økologi og småbørnsmor kender Signe alt til at dyrke køkkenhave med et begrænset tidsforbrug. Gennem personlige historier deler hun ud af sine erfaringer, og bogen er derfor ikke kun en opskrift på perfekt dyrkede grøntsager, men også en beroligelse, når det går galt, og en opmuntring til at prøve igen.Udgangspunktet for Dyrk er at bruge de ressourcer, man har til rådighed i haven, til glæde for frodigheden, biodiversiteten og bæredygtigheden. Bogens første del har kapitler om design og opbygning, økologi, mikrolivets hemmelige liv og frøtagning. I andel del gennemgår Signe dykningen af grøntsagerne én for én og giver tips til at bruge dem i køkkenet.
En bog om højbede i private parcelhushaver, i byhaver og byzoner. Gennemgang af 7 forskellige, moderne højbeds-haver. Inspiration, design, anvendelse, materialer, konstruktioner, behandling, jordforhold, og beplantning.Alt om højbede fra A – Z. Nyttige links og adresser. Litteraturhenvisninger.Illustreret med godt ca. 210 inspirerende fotos fra ind- og udland samt en lang række instruktive tegninger.
Kirsten Engholm er slotsgartner på Fredensborg Slot.Med udgangspunkt i Orangeriets historie genemgås dyrknng og pasning af de fleste traditionelle orangeriplanter. Inspiration til alle, der drømmer om at skabe sit eget lille eller store orangeri.Størstedelen af bogens fotos er optaget i Orangeriet på Fredensborg Slot.
Hvad er perfection? Og på hvilket stadie er en blomst allersmukkest? Ligesom i den smukke natur, er alt ikke på sit højeste hele tiden, forfald er en del af den naturlige cyklus, og skønhed findes i alle stadier. Arbejdet med tørrede blomster er en måde at hylde naturens skønhed og forfald.Med denne bog om tørrede blomster vil vi vise, at blomster også har et liv efter døden. Som en forlængelse af den bæredygtige tankegang kan man også recycle blomster. Tørrede blomster er en måde at spare på resurserne, at genbruge, og at gøre op med ”brug og smid væk kulturen”.Bogen gennemgår tips til, hvilke blomster der kan tørres, hvor de kommer fra i naturen, haven, eller fra fremmede lande, hvor meget man må samle i naturen samt metoder til at tørre og gemme dem. Her er også masser af inspiration til, hvad man stiller op med blomsterne i dekorationer, kranse, terrarier, buketter og kunstneriske installationer, alle med DIY-vejledninger.Tørrede blomster kan være både dramatiske, elegante, mystiske og ikke mindst smukke og i særdeleshed poetiske.Dorthe Kvist er selvstændig havedesigner, stylist, blogger, forfatter og ejer af Meltdesignstudio. Hun er kendt fra flere TVprogrammer på tv2 fri og Go´morgen Danmark, er forfatter til bøgerne ”Bliv ven med din have” og ”Byhaven, kål, kartofler og kærlighed” samt ”Sådan skaber du RUM i din have”. Udover at designe og indrette uderum for private, boligforeninger og firmaer, holder hun foredrag, workshops, udvikler haveprodukter og skriver i diverse medier, alt sammen om have og uderum.
FRØ er et stort og ambitiøst opslagsværk, som giver en unik introduktion til et hav af smagfulde grøntsager, urter og spiselige blomster, som du selv kan dyrke og tilberede.I dag begrænser udvalget af grøntsager sig ofte til bare én af hver slags, men du kan mangedoble dine muligheder, hvis du selv begynder at dyrke grøntsager i din egen have. Værket, som er til alle haveinteresserede, præsenterer i alt 350 nye og gamle grøntsagssorter fra både ind- og udland. Ni forskellige plantefamilier - alle nænsomt udvalgt efter smag, vitalitet og historie. Læs blandt meget andet om gulerødder, selleri og kørvel fra skærmplante-familien, om squash, agurk og melon fra græskar-familien og auberginer, tomater og chili fra natskygge-familien. I hvert kapitel introducerer frøekspert Signe Voltelen til, hvordan man dyrker frøene i haven og hvordan man høster dem og opbevarer dem til næste sæson. Aarstidernes kok Christine Bille Nielsen deler ud af sin viden om, hvordan man bruger grøntsagerne i køkkenet, og så giver hun 20 af sine bedste opskrifter på lækre retter, som er baseret på mange af sorterne fra bogen.
Fredensborg Slot, Nordsjællands smukke barokslot fra 1700-tallet, har i mange år haft særstatus som regentparrets mest benyttede residens. Slotshaven er samtidig et af Danmarks største historiske haveanlæg, og i 2013 afsluttes en om-fattende restaurering, som fører centrale dele af anlægget tilbage til den form og de helhedsplaner, man havde for Fredensborg Slot og Slotshave i 1700-tallet. Dermed vil Fredensborg for alvor indtage sin plads blandt Europas største havekunstværker.I denne smukke og rigt illustrerede bog fortæller kunsthistorikerne Ulla Kjær og Bente Scavenius om Fredensborgs historie fra opførelsen af Fredensborg i 1720’erne som sommerslot for Frederik 4. til i dag, hvor det ofte danner rammen om større officielle statsbesøg og væsentlige begivenheder i kongefamilien. Vi får historien om slottets og slotshavens udvikling og udbygning under en række af Danmarks fineste arkitekter, bl.a. Johan Cornelius Krieger, Laurids de Thurah, Nicolai Eigtved, C.F. Harsdorff og ikke mindst Nicolas-Henri Jardin.Forfatterne fortæller desuden om det liv, som udspillede sig på slottet og i haven under de skiftende monarker, som beboede slottet i 1700-tallet: først bygherren Frederik 4. og hans dronning Anna Sophie, dernæst Christian 6. og dronning Sophie Magdalene og siden Frederik 5. og hans dronninger Louise og Juliane Marie. Herefter oplevede Fredensborg en nedgangstid, indtil det blev genopdaget af Christian 9. i anden halvdel af 1800-tallet, hvor det fik en ny storhedstid med de såkaldte Fredensborgdage, hvor en række af Europas fyrster samledes på ferieophold. I bogens sidste del fortæller landskabsarkitekt Christine Waage Rasmussen om den storstilede restaurering af haveanlægget og Johannes Wiedewelts smukke skulpturer, som er opstillet i haven.Ulla Kjær, f. 1958, er kunsthistoriker og museumsinspektør på Nationalmuseet. Dr.phil. på en disputats om arkitekten Nicolas-Henri Jardin og forfatter til bøger og artikler om danske kirker, herregårde mv. Bente Scavenius, f. 1944, er mag.art. i kunsthistorie. Forfatter til en lang række bøger især om kunst og historiske haver, lige-som hun kendes fra sit virke som kunstkritiker i flere forskellige dagblade og som en populær kunstformidler fra radio og tv. Christine Waage Rasmussen, f. 1970, er landskabsarkitekt ved Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og leder af restaureringen af Fredensborg Slotshave. Ph.d. på en afhandling om restaureringsteori og historiske haver.
”Havemenneske” tager udgangspunkt i mennesket i haven – og det menneske er både Malene Lei Raben personligt men også berømte historiske gartnere – og skildrer havemennesket fra det tidspunkt, hvor interessen undfanges over det stadie, hvor haveinteressen bliver en lidenskab til den mere modne gartners tanker om naturen og at plante for eftertiden. Ikke bare påvirker mennesket naturen, men igennem arbejdet med haven sker der også noget med en selv. Man forandrer sig.Ved at dele af sine erfaringer som haveejer igennem 25 år giver Malene Lei Raben indsigt i praktisk havearbejde, både anlæggelse af staudebede, nyttehave og woodlandhave, men som noget nyt skriver hun også sine dybt personlige tanker om det, som haven gør ved hende. Samtidig rummer bogen fortællinger om bl.a. havens historie, om forventninger og frustrationer, havens og landskabets arkitektur, berømte engelske haver, om jorden og om naturen som lindring i de sidste timer. Bogen kommer hele vejen rundt om forfatterens forhold til haven og peger fremad mod nye tendenser i udfoldelsen af havelivet.Bogens fokus er mennesket, der dyrker haven både nu og historisk. At være havemenneske er nemlig at indskrive sig i en lang og rig tradition for havekunsten. I denne bog vil forfatteren ledsage læseren på sin færd mod at blive gartner, dels ved at dele praktiske erfaringer fra sin egen have men også ved at invitere med ind i det store univers, som havekunsten er en del af.Der findes mange bøger om, hvordan man dyrker have, avler grøntsager, dyrker i mistbænk og drivhus og på altaner. Der findes meget færre bøger, som beskriver hvorfor mennesket igennem tusinder af år har skabt haver omkring deres boliger, ikke bare for nyttens skyld men i lige så høj grad for sin egen fornøjelse, for ro og skønhed, som demonstration af magt og som social og grøn revolution.
ER DU NY I HAVEN og har svært ved at overskue projektet? Har du ledt efter svar på dine have-spørgsmål, men er druknet i information? Eller måske har du dyrket have i mange år og leder efter en ny og mere afslappet måde at gøre tingene på? Så er denne bog til dig. Vi rydder op i virvaret af regler, gode råd, myter og misforståelser, der florerer på haveområdet, og foreslår enklere måder at gøre tingene på – hvad enten du er til ”vild med vilje” eller stram minimalisme. Med denne bog i hånden kan du på et informeret grundlag beslutte, hvad du vil bruge din tid i haven på og hvad du vælger at være ligeglad med. I haven er det dig, der bestemmer, uden andre pligter end dem, du giver dig selv. Sig farvel til havearbejde, goddag til havehygge, og kom i gang med at skabe den have, der tænder glæden i lige præcis dig. NANNA LOUISE TECKEMEIER er journalist, forfatter og plante-nørd, der i mange år har arbejdet med det grønne stofområde. Nanna har en særlig interesse for urban gardening og deler sine bedste tips på altanguru.dk. Filosofien er, at ingen plads er for lille til at rumme lidt grøn magi.KENN RÖMER-BRUHN er have- og fotojournalist og regerer over 13.000 kvadratmeter besøgs- og inspirationshave, hvor der altid er nye ideer og projekter i gang. Havens stil er vild cottage med plads til dyreliv. Kenn deler ud af sine gode råd på havekurser, som havedesigner og på blomsterhaven.dk.
I Danmark har vi hundredtusinder af altaner og tagterrasser. Både i nyt og ældre byggeri - og dertil de mange lejligheder, som er blevet renoveret med tilføjelse af altaner til både gården og gaden. For mange mennesker er deres altan/tagterrasse simpelthen en livslinje til det fri. Både altaner og tagterrasser er en integreret del af boligen og skal naturligvis indrettes med omhu og omtanke. Det er næsten de samme principper, der gælder både ude og inde. Når det drejer sig om plantevalget, er der dog større udfordringer højt til vejrs, på grund af vind og vejr. Bogen giver masser af facts, tips og ideer til den helt rigtige indretning – hvad enten man har få eller mange kvadratmeter at boltre sig på og ligegyldigt hvilket verdenshjørne, altanen vender mod. Alle mennesker kan forvandle deres altan/tagterrasse til en pragtfuld oase, tilpasset familiens smag og behov. Bogen er spækket med praktiske og smukke løsninger, som beskrives udførligt i tekst, tegninger og billeder. Den gennemgår de forskellige elementer så som: gulv, vægge & loft, møbler & møblering, planter & plantekasser, årstiderne og meget andet. Enkelte altaner og tagterrasser vises i deres helhed. Bagest i bogen er der adresser, links og litteraturhenvisninger. 327 fotos og illustrationer. Forfatteren Nina Ewald er både uddannet indretningsarkitekt fra Danmarks Designskole og en erfaren havebogsforfatter. Hun har skrevet adskillige bøger om boligindretning og havedesign, og sin viden om ude og inde fletter hun sammen i DESIGN DIN ALTAN OG TAGTERRASSE.
Kunsten er at købe et hvidkålshoved for håndører.Give det håndkraft, salt og kærlighed. Og trylle det om til syrlig, sprød og perlende kraut. Dejlig på pizzaen, til hakkebøffen, i salatskålen – og for fordøjelsen. Ditte Ingemann er en af Danmarks fremmeste inden for KUNSTEN AT FERMENTERE. Lær at frembringe fermenterede herligheder som lynkimchi, grønne tomater, rødløg og citroner. Opskrifterne er nemme og akkompagneres af et forslag til en ret, de kan serveres til. Bogen indeholder tips & tricks, udstyr & råvarer, så du trygt kan give dig i kast med at fermentere på en sikker, sjov og smagfuld måde. Ditte Ingemann er kogebogsforfatter, madfotograf og foodstylist og driver bloggen The Food Club / @ditsen, hvor over 170.000 dagligt følger med.
Hvordan får du succes med dine dahliaer? Hvordan kan du skabe et vidunderligt blomsterflor i din have, og hvordan kan du få dahliaer til at holde længere i buketter?Alt dette og meget mere får du viden om i Dahlia: 222 sorter, dyrkning, gødning & inspiration. Du kan læse om dahliaens historie og botanik, dyrkning, formering og vinteropbevaring. Du finder forslag til, hvilke dahliasorter der er smukke at plante sammen i forskellige farvekombinationer, og ideer til, hvilke andre blomster der kan være gode naboplanter til dine dahliaer. I bogen kommer du også på besøg hos tre svenske dahliadyrkere, der deler ud af deres bedste tips.Både nye og erfarne dahliadyrkere vil elske at bladre i denne havebog, som er fuld af smukke billeder af farvestrålende dahliaer på deres voksesteder og nærbilleder af over 200 sorter med information om højde, blomsterstørrelse og gruppe. Ulrika Grönlund arbejder til daglig som skribent og fotograf inden for havedyrkning og indretning. Derudover laver hun haveskitser og arbejder som indretningsstylist. Ulrika Grönlund har en stor forkærlighed for dahliaer og er grundlægger af Dahliafarmen i Österlen i Skåne. Dahlia: 222 sorter, dyrkning, gødning & inspiration er hendes femte bog.
En inspirerende have- og køkkenkalender til dig, der elsker at bruge og dyrke din have og tilberede og nyde lækre og sunde retter - og som drømmer om at blive selvforsynende med frugt, grønt, æg og honning. Hver eneste måned har sine særlige karakteristika og sine egne budskaber og muligheder, og der er en særlig glæde i at anvende egne råvarer og følge de skiftende årstider i have og natur.Bogen er fuld af opskrifter og tips til både have, dyrkning og dyrehold, og så gennemgår den årets gang i haven og køkkenet. Selvforsyning og klimavenlighed er i højsædet og vejen fra jord til bord kortest mulig, når forfatteren måned for måned guider dig til at få mest muligt ud af din have. Hvordan anlægger man en have, så den får de bedste betingelse? Hvordan sikrer man dyreliv og frodighed? Og hvad skal der til, for at jordens afgrøder får de bedste næringsstoffer og vækstbetingelser? Alt det og meget andet får du svar på i bogen om den naturlige have året rundt – og dertil får du et hav af skønne opskrifter direkte fra haven!
SMAGEN OM CHILI er ikke en gentagelse af Lene Tvedgaards DEN LILLE STÆRKE OM CHILI, der især er en dyrkningsvejledning, men et selvstændigt værk, der lægger hovedvægten på den mange forskellige chilli´ers anvendelse i madlavningen, SMAGEN AF CHILI er en inspirationsbog til alle, der vil vide mere om sorter, aroma og styrke og dermed blive i stand til at anvende de forskellige chilisorter endnu bedre i madlavningen. Det nye oplag anvender de internationale chili-styrkebetegnelser Chili gør en delikat gastronomisk forskel og er en fantastisk smagsforstærker. Men de mange chilisorter har meget forskellige aromaer og styrker, og det er en stor fordel at vide rigtig meget om dem, når du står ved køkkenbordet og skal trylle. Hvordan finder jeg ud af hvor stærk chilifrugten er? Hvilke chilisorter bruges bedst i denne ret, og hvordan doserer jeg? Osv. Når du har lært dig at afstemme styrke og aroma, giver der uendelig mange flere spændende og overraskende muligheder for at bruge chili i en lang række forretter, hovedretter, desserter og hotte og mindre hotte chilisaucer. Samtidig får du selv og dine gæster et væld af nye smagsoplevelser. Her beskrives ca. 42 udvalgte chilisorter af forskellig styrke og smag. Opskrifterne dækker alt fra gourmet-hovedretter til salsaer, tørring og konservering af chilifrugter efter høst. Opskrifterne er komponeret af kokken Jimmy Weber, sylteeksperten Vivi Nordestgaard madhistorikeren Gunvor Juul samt forfatteren selv, chiligartner Lene Tvedegaard. Lene er bl.a. kendt for klassikeren DEN LILLE STÆRKE OM CHILI. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet DEN NYE RØDE OM TOMATER - og det enestående storværk KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere. Koustrup & Co. 2013. Lækre madbilleder af Bjarni Jacobsen, Detaljerede tegninger af alle sorter ved Anne Hviid Nicolaisen. Stort format (21x 26 cm).
I denne smukke bog fortæller Nina Ferlov om sit personlige forhold til planterne i sin lille frodige byhave, og hun portrætterer dem i ord og akvarel, en for en, gennem et kalenderår. En kærlighedserklæring til haven og naturen og en poetisk havevandring gennem årstiderne. Nina Ferlov er akvarellens mester, stoftrykker, tekstildesigner og billedkunstner. Hun har boet i sit byhus med en lille have i Middelfarts gamle købstads-kerne siden 1972.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.