Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vejret og klima: for alment interesserede læsere

Her finder du spændende bøger om Vejret og klima: for alment interesserede læsere. Nedenfor er et flot udvalg af over 45 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Bøger for alment interesserede læsere om vejret, inklusive storme og andre ekstreme vejrforhold, og om klimaet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Erik Buch & Peter Aakjær
  273,95 kr.

 • - – opdagelsesrejser og klima gennem 1000 år
  af Svend Albrechtsen
  270,95 kr.

  Hvordan kunne vikingerne sejle helt til Amerika? Hvorfor var det lige i 1400-1500-tallet, at vi europæere for alvor opdagede resten af verden? Bogen fortæller om sejlads på verdenshavene fra vikingetiden til i dag. Og den viser, hvordan klimaet har spillet en væsentlig rolle for de store opdagelser.Kom med ind i en verden af fantastiske opdagelser og søeventyr og mød de sejlivede matroser og kaptajner, der sejlede på de syv verdenshave. I en kronologisk gennemgang fortæller forfatteren om opdagelsesrejserne, og han sammenfatter vejr, skibe og resultater over en periode på 1.000 år: fra vikingernes togter til Grønland og Vinland over de store opdagelsesrejser fra 1400-tallet og frem til 1900-tallet. Herunder beskrives trekantshandelen i 1700-tallet samt de fuldriggede klipperes kapsejlads på tværs af oceanerne i 1800-tallet.Bogens udgangspunkt er de klimamæssige udfordringer og muligheder, der gennem tiden har øget eller vanskeliggjort sejladsen. Bl.a. skyldes de store opdagelsesrejser i 14-1500-tallet, at der netop i denne periode var særligt gunstige vilkår for sejladsen – vejrforhold, som afveg ganske væsentligt fra dem, vi kender i dag.Fokus er på de sørejser og rejsende, der har skabt et gennembrud i udforskningen af havene: vikingerne, Vasco da Gama, Christoffer Columbus, Fernando de Magellan, James Cook, Vitus Bering og mange flere. Det er spændende læsning for alle historie- og sejlinteresserede – samt for alle, der interesserer sig for vejr og vind og for, hvordan klimaet påvirker vores daglige liv.Svend Albrechtsen er sejlsportsmand og pensioneret søofficer. Efter afslutningen på sin militære karriere har han brugt sin viden og erfaring – som både pilot, skibsfører og sejlsportsmand – på at udbrede kendskabet til forholdene på havet gennem sit forfatterskab og en omfattende foredragsvirksomhed

 • af Gavin Pretor-Pinney
  198,95 kr.

  Passionate cloud spotter and bestselling author Gavin Pretor-Pinney gives you 365 clouds, one for each day, in his stunning illustrated book.

 • - Humanistiske perspektiver på klimaforandringer
  af Mikkel Fugl Eskjær & Mikkel Sørensen
  162,95 kr.

  Antologien Klima og Mennesker adresserer et af de absolut mest aktuelle emner i vor tid: Klimaet, klimaforandringerne og klimadebatten. Hvor forskningen omkring klimaet som udgangspunkt har taget afsæt i naturvidenskabelige metoder og målinger, betragter denne bog emnet ud fra en humanistisk optik – fra menneskets synspunkt.Den ser bl.a. på, hvilke mytologier, forestillinger og fortællinger mennesket gør brug af, når vi skal tale om og forstå klimaforandringerne og ikke mindst de konsekvenser, de har for den menneskelige tilværelse. Hvordan er isbjørnen f.eks. kommet til at spille mytisk-ikonisk rolle i klimadebatten, hvor den af kunstnere, politikere og miljøbevægelser bringes i spil som et symbol på den arktiske naturs potentielle forsvinden i en verden med klimaforandringer?Antologien består af tre dele: Første del omhandler vores kulturelle og historiske forudsætninger for at forstå og respondere på klimaforandringer. I andel del behandles de kulturelle repræsentationer og fortolkninger af klimaet, der findes i bl.a. litteraturen, kunsten og massemedierne. Sidste del handler om klima og praksis – her undersøges det, hvordan forskellige initiativer, som har til hensigt at reducere vores CO₂-aftryk, opfattes af de mennesker, der er involverede.Antologiens ni artikler er skrevet af forskere fra et bredt spektrum af det humanistiske felt. Samlet giver artiklerne et bud på en humanistisk klimaforskning, der kan skabe nye rammer for vores måde at forstå og reflektere over de klimatiske forandringer.Mikkel Sørensen er cand. mag i arkæologi og ph.d. i arktisk arkæologi, lektor ved Saxo-instituttet på Københavns Universitet. Fra 2005-2009 ansat på Nationalmuseets center for Grønlandsforskning, hvor han har deltaget i det tværvidenskabelige GeoArk-forskningsprojekt.Mikkel Fugl Eskjær er cand.mag. og ph.d. i Film- pg medievidenskab, lektor ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet. Han er bl.a. forfatter til bogen 'Film som kommunikationsmedie'.

 • af Jesper Ryberg & Thomas Søbirk
  62,95 kr.

  Klimaforandringernes konsekvenser er i dag tydeligere end nogensinde før. Men hvordan bør vi handle i forhold til klimaforandringerne? Hvordan bør klimabyrden fordeles? Og hvem bærer ansvaret? Klima og etik belyser de etiske perspektiver af klimaforandringerne. Bogen har forord af Connie Hedegaard

 • af Simon Clark
  108,95 - 148,95 kr.

 • af Jostein Gaarder
  124,95 - 165,95 kr.

  Engang midt på dagen, måske var det en søndag, for jeg pludselig sam-men og så verden som for første gang. Det var, som om jeg slog øjnene op i en trylleverden. Fuglenes sang lød som lyden af fløjter og glas. I gaderne legede børnene nærmest i en stråleglans. Alt var eventyr, underfuldt. Og her var jeg. Jeg befandt mig på indersiden af en dyb og inderlig hemmelighed, i en gåde, ingen kunne gætte.Selve fortryllelsen varede blot i nogle sekunder, som et slående under, men det søde chokblev siddende i kroppen længe efter og har aldrig siden sluppet sit tag. Med udgangspunkt i hændelser og oplevelser fra sit eget liv har Jostein Gaarder skrevet en personlig, smuk historie, et forsøg på at forstå verden, en livsfilosofi. I denne charmerende og fabulerende fortælling vender han tilbage til tanker, der har optaget ham livet igennem. Lige siden han som barn så verden for første gang og spurgte sig selv: Er det ikke mærkeligt, at vi lever? Er det ikke mærkeligt, at verden findes? Eller siden dengang i skoven under åben himmel – nogle år ældre – hvor han mærkede, at han virkelig tilhører denne verden, at han er denne verden. Gaarder begrænser sig ikke til sin egen levetid, men skriver engagerende og letforståeligt om universets tid helt tilbage til Big Bang for 13,8 milliarder år siden. Sådan placerer han fortællingen om jorden i en kosmisk verdensorden. Ikke mindst holder han os fast på det vigtigste af alle spørgsmål: Hvordan skal vi kunne bevare menneskehedens civilisation og selve livsgrundlaget på vores egen planet?Jostein Gaarder (f. 1952) har haft enestående stor succes med romanen Sofies verden, som er oversat til 64 sprog og solgt i mere end 50 millioner eksemplarer. Gaarders rige forfatterskab bestående af både børne- og voksen- bøger – Kabalemysteriet, Julemysteriet, I et spejl, i en gåde, Vita Brevis, Maya, Appelsinpigen, Anna og Nova og mange andre – er udgivet over hele verden og nyder stor international opmærksomhed og anerkendelse.

 • - Viden om vores verden
  af Johan Rockström & Owen Gaffney
  236,95 kr.

  "Når vi mennesker for alvor sætter os noget for og gør brug af vores ressourcer, kan vi udrette næsten hvad som helst." - Greta ThunbergI Klodens grænser undersøger de to stjerneforskere Johan Rockström og Owen Gaffney det dramatiske tab af klodens biodiversitet og de afgørende grænser for Jordens bæredygtighed. Dem kan vi undgå at overskride, hvis vi gentænker menneskets forhold til planeten og handler nu. Her på randen af et kritisk øjeblik i menneskehedens historie, præsenterer Rockström og Gaffney en vision for ”planetær varetagelse” og udstikker en ny kurs for vores fremtid.Bogen er rigt illustreret og med forord af Greta Thunberg.Johan Rockström er professor i miljøvidenskab, leder af Potsdam Institute for Climate Impact Research og chefforsker i nonprofit organisationen Conservation International. Owen Gaffney er ekspert i global bæredygtighed og analytiker ved Stockholm Resilience Centre og Potsdam Institute for Climate Impact Research. Udgivelsen er støttet af Carlsbergfondet som led i projektet 'Naturvidenskaben genfortalt'

 • af Mikkel Thorup & Jakob Bek-Thomsen m.fl.
  175,95 kr.

 • af Lars Mæhle
  116,95 - 231,95 kr.

  "Sindsoprivende spændende science-fiction" Bogbotten.dk "En højeksplosiv spændingsroman" Børn & Bøger Fem unge fra fem forskellige verdensdele efterlades alene på verdens mest barske og isolerede ø, Bouvet Island i Det Sydlige Ishav. De er deltagerne i Realityspillet 2052 – en konkurrence på liv og død for at redde klimaet. Alt, hvad der sker på øen, streames live til milliarder af seere verden over. Vinderen får en enorm pengepræmie, men noget går galt. Helt galt. Lars Mæhle er en prisvindende norsk forfatter, der er oversat til flere sprog. Hans seneste ungdomsroman, "Fuck off / I love you" udkom på forlaget Vild Maskine i 2015.

 • af Kasper Møller Nielsen & Jens Ringgård Christiansen
  190,95 kr.

  NY MYTEBOG OM VEJR OG KLIMA!Måske kender du dilemmaet: Bliver jeg mere våd af at løbe gennem regn, end hvis jeg går? Svaret finder du i bogen 100 myter om vejr og klima.Vejret har eksisteret længe før mennesket, men lige så længe vi mennesker har eksisteret, har vi været påvirket af vejret. Derfor er der efterhånden utroligt mange myter om vejr og klima, og rigtig mange informationer at holde styr på. Hvad er vås og hvad er virkelighed?I 100 myter om vejr og klima tager forfatterne hånd om 100 velkendte myter, der på en humoristisk, videnskabelig og letforståelig måde behandles og dømmes enten sande eller falske – både dem om CO2, torden, snevejr, Antarktis og Amazonas, og alt derimellem. Findes der fx to ens snefnug eller ej? Kan gigtpatienter virkelig mærke, at et omskift i vejret er på vej? Og er det solpletter, der er hovedårsagen til klimaforandringerne, eller er Antarktis faktisk ved at blive større?

 • - og de problemer vi står overfor
  af Jens Koch
  122,95 kr.

  Bogen omhandler de mange faktorer, der har indflydelse på jordens klima, både i fortiden og nu. Den tager udgangspunkt i de ændringer af klimaet, der historisk har været igennem tiderne, lige fra da dinosaurerne levede på jorden, til vikingerne befolkede Grønland, svenskerne gik over bælterne og til den sidste lille istid, der fik Themsen til at fryse til. De menneskeskabte indvirkninger på klimaet bliver sat i relief til de naturlige årsager. Bogen er skrevet for at give læseren et indblik i, at der er mange andre årsager til en kommende klimaændring end den stående debat om CO2-indvirkningen på klimaet. Dette for at skabe en basal viden, således at der kan komme en mere nuanceret tilgang til de alvorlige fremtidsudsigter, vi mennesker har på vores planet. Uddrag af bogen Der er, som beskrevet i de foregående afsnit, mange muligheder, som vi ikke kan gardere os imod, og uanset hvad vi gør, så vil der komme klimaændringer, vi ikke kan gøre noget ved. Det kan skyldes f.eks. kraftige vulkanudbrud, solens ændring af udstråling, jordens ændrede bane om solen og naturligvis nedslag fra en kraftig meteor. Desuden har vi de menneskeskabte ændringer. Dette emne er der debat om inden for videnskaben, og den fylder meget i det offentlige rum. En liste over mulige menneskeskabte årsager: CO2 – øget mængde i atmosfæren Udledning af gasser fra dyrehold Skovfældning, ændrede økoområder Enorme bebyggelser – byer Befolkningstilvækst Om forfatteren Forfatteren Jens Koch er uddannet elektroingeniør. Han har arbejdet indenfor IT, dels som tekniker, men også som underviser af fagfolk. Han har hele livet været interesseret i astrofysik, herunder bl.a. jordens klimahistorie, og det har givet ham lyst til at skrive denne bog, da der efter hans mening mangler generel oplysning om emnet.

 • - Meteorologiens historie
  af Erk. A. Rasmussen
  355,99 kr.

  Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det, sagde Storm P. Fra tidernes morgen har mennesket fascineret betragtet himlen og funderet over universets indretning - og lige så længe har vi drømt om at kunne forudsige og måske endda påvirke vejret.Vejret gennem 5000 år er en rigt illustreret videnskab- og kulturhistorisk beretning om meteorologiens udvikling. De første systematiske observationer af vejret kendes fra mesopotamiske lertavler, mens grundstenen til en egentlig meteorologisk videnskab blev lagt med de græske filosoffers erkendelse af, at hagl og stormvejr ikke er udtryk for gudernes vrede, men naturfænomener, der kan forklares rationelt.Bogen følger de videnskabelige gennembrud og vildfarelser, der førte fra oldtidens astrologiske vejrvarsler til nutidens computerbaserede langtidsprognoser. Undervejs inddrages historiske begivenheder, hvor meteorologien har spillet en afgørende rolle - som da vejrudsigterne fik direkte indflydelse på forløbet af de allieredes invasion i Frankrig i juni 1944.I vore dage er ønsket om at kontrollere vejret så stærkt som nogensinde. Vi prøver ikke længere at formidle vejrguderne gennem ritualer, men det diskuteres, om voldsomme cykloner og stigende temperaturer er varsler om kommende klimakatastrofer, og om det er muligt at afværge et sådant ragnarok. Meteorologiske spørgsmål, der har optaget mennesker gennem 5000 år.

 • af Anna Comstock
  356,95 - 439,95 kr.

  For years Anna Comstock's Handbook of Nature Study has been an essential tool for all budding naturalists but its large size made it impractical in the field. It has now been broken up into individual sections for easy portability. New full-color photos are included for those times that you're unable to see nature up close. This volume features the complete Earth and Sky section along with the author's lesson questions, suggested readings, and teacher's stories.Grab this book along with a field guide specific to your area and enjoy delving into the endlessly fascinating world that is nature-study.

 • af Oliver Perkins
  106,95 - 134,95 kr.

  Wouldn't it be useful to be able to come up with an accurate weather forecast simply by reading the clouds? Well, with this book, you can!TV forecasts, online predictions and smartphone apps are all based on the same data - a number-crunched overview of how air pressure and temperature affects the weather over a large geographical area. But to get an idea of how the weather will develop for the precise spot where you're standing (or walking, sailing, golfing, fishing, etc) you don't need any equipment or a wifi connection - you just need to look up.This book will give you a great understanding of why clouds are symptoms of weather patterns, not causes. Highly practical, it shows you how by reading these signs in the sky and referring to the explanatory colour photos and diagrams, you will be able to tell exactly what those signs mean.After its very well received first edition, this second edition is revised and expanded, including plenty of new photos to cover every possible view of the sky. With this at-a-glance guide to the clouds anywhere in the world, on land or at sea, you will be able to predict the weather by recognising cloud types, shapes, colours and behaviour.Including a Foreword by Tom Cunliffe, writer, TV presenter and yachting instructor, this will be an invaluable companion for everyone who enjoys time spent outdoors.

 • af Great Britain Board Of Trade
  231,95 - 335,95 kr.

 • af Mike Lauterborn
  208,95 kr.

  Record-breaking weather events. Strange beasties that literally created a buzz. A restless universe tossing rocks at our planet. All with a raging coronavirus afflicting our world population. Just some of the bizarre happenings that defined 2020. Captured in one bucket here, the read is dizzying and dramatic... and worrying with regard to the future. Are these splashes a glimpse of more aggressive and violent weather, nature and space occurrences to come?

 • af Mark D Donnelly
  442,95 kr.

  Shovel-Ready City is a tip of the hat to Buffalo's hearty winter warriors who routinely navigate white-outs, black ice, cold feet, and a seasons worth of calamities with style, elegance, and grace. This book is an open invitation to be inspired by the majesty of our great city adorned in white, to debunk the exaggerations about our weather, and to laugh all the while you are doing it.

 • af Charles Austin Mendell Taber
  174,95 kr.

 • af Percy Richard Jameson
  208,95 kr.

 •  
  216,95 kr.

 • af Henry Eugene Williams
  166,95 kr.

 • - En håndbog for unge klimaaktivister
  af Rebecca Stefoff & Naomi Kleim
  220,95 - 227,95 kr.

  Temperaturen stiger over hele verden. Antallet af naturbrande, oversvømmelser, voldsomme storme og udryddede plante- og dyrearter er højere end nogensinde som følge heraf. Klimaforandringer er en realitet. Men hvordan er vi endt her, hvor vi står? Og hvad kan vi gøre for at ændre retning?I denne varme og praktiske håndbog for unge aktivister, forklarer Naomi Klein sammen med Rebecca Stefoff, hvordan situationen egentlig ser ud. Hun præsenterer os for fantastiske unge fra hele verden, der kæmper mod klimaforandringer på den ene side og stigende populisme og højredrejning på den anden. Alle disse unge aktivister bærer på en ild – og som Klein siger, den ild vil kun brænde klarere og skabe flere gode ting jo flere gnister, der tændes i unge læsere.En bevægelse er i gang. Det er en bevægelse, som kæmper mod klimaforandringerne og for at skabe en retfærdig verden for alle os, som bor i den. Unge mennesker er ikke kun en del af bevægelsen, de er bevægelsen. Og det er unge, der viser vejen for at vi kan skabe en bedre fremtid for os alle og planeten, vi bor på.Og vi kan skabe en bedre fremtid, hvis vi er villige til at ændre alt.

 • af Karyn Henley
  172,95 kr.

 • af Allen Frost
  151,95 kr.

 • af Laura Ellen Anderson
  86,95 kr.

  The third book in this magical series from best-selling author and illustrator, Laura Ellen Anderson!

 • af Robert Henson & C. Donald Ahrens
  1.142,95 kr.

 • af Morten Henneberg-Johansen & Helene Henneberg-Johansen
  151,95 kr.

  I Små klimamonstre − Haven møder vi igen de fem små klimamonstre. De mødes denne gang i Asks have, som plejede at være fuld af liv, insekter og dyr, men nu er den helt tom. Hvor er dyrene mon blevet af? De små klimamonstre vil finde ud af hvorfor dyrene er væk, og hvordan de får dem tilbage i haven. Lykkes det for de små klimamonstre at løse gåden om de forsvundne dyr, og kommer dyrene mon tilbage i haven igen?Bogen er en inspirerende højtlæsningsbog, som inviterer til dialogisk læsning og samtale med børnene om biodiversitet, klima, vilde blomster og naturliv gennem små bobler med opgaver, spørgsmål og fakta. Bogen er målrettet børn på 3-7 år og trykt på certificeret genbrugspapir fra bæredygtigt skovbrug.

 • af Chris Wisniewski
  222,95 kr.

  An oral history of the Hurricane of 1938 in southeastern Connecticut. Read memories from over 65 people who lived through the storm. Illustrated with more than 60 photographs, many never published before. The hurricane hit on September 21, 1938 with no warning. Wind speeds of 120 miles per hour tore roofs off of houses and schools, uprooted huge trees, and collapsed barns. In New London, a large part of the city burned. After the storm subsided, a tidal surge raced up the Thames River flooding the city of Norwich in places to a depth of eleven feet. Bridges were washed away, dams were washed out and the city was left cut off from all outside communication. Along the shore in Connecticut and Rhode Island, seaside communities were washed away, never to be rebuilt. Within three hours all of southeastern New England was devastated.This book covers Norwich and its surrounding towns including: Preston, Griswold, Sprague, Canterbury, and Bozrah. Stories are also included from coastal towns such as New London, Lord's Point, and Watch Hill and Misquamicut, Rhode Island. Written in partnership with The Norwich Bulletin.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.