Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Familiehistorie og slægtsforskning

Her finder du spændende bøger om Familiehistorie og slægtsforskning. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.381 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - om slægten og folket
    af Ove Korsgaard
    43,94 - 235,95 kr.

    Bogen tager udgangspunkt i Ove Korsgaards eget liv og hans egen familie, og han bruger ”familien som metode”, som han selv siger. Det bliver på en måde også en beskrivelse af Danmarks forvandling fra landbrugsland til industriland, og bogen føjer sig på smukkeste vis til den beskrivelse af det nordlige Jylland, som Knud Sørensen, Jens Smærup Sørensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen har påbegyndt.

  • - En familiehistorie om skam, skæbne og tilgivelse
    af Lise Munk Thygesen
    252,95 kr.

    TOVE DITLEVSEN VAR MIN MORMOR er en fascinerende bog skrevet af Lise Munk Thygesen. Bogen, der blev udgivet i 2023 af Forlaget 28B, giver læseren et enestående indblik i forfatterens liv og forhold til sin berømte mormor, Tove Ditlevsen. Bogen falder ind under genren biografi, og den formår på fineste vis at skildre et komplekst og intimt familieforhold. TOVE DITLEVSEN VAR MIN MORMOR er mere end bare en bog; den er en rejse gennem tid og erindring, der vil røre ved hjertet af enhver læser. Denne bog er et must for enhver fan af Tove Ditlevsen og for dem, der ønsker at forstå mere om denne bemærkelsesværdige kvinde og hendes indflydelse på sin mormor. Takket være Forlaget 28B kan vi nu alle dykke ned i dette fascinerende familiedrama.

  • af Niels Hein
    187,95 kr.

    Dette er bogen, som klæder dig og din familie på til at gå på opdagelse i jeres egen historie. Den er en værktøjskasse med gode råd til, hvordan man griber sagen an, når man vil kende sin historie, både slægtshistorien og hvordan den forgrener sigind i den større danmarkshistorie.Min familiehistorie hjælper med at svare på spørgsmål som fx:- Hvor stammer jeres familie fra? – om familieforgreninger ud i hele verden.- Hvordan laver man stamtræ og anetavler? – om slægtshistorie og hvordan man gør.- Hvad kan slægtens navne sige om familiehistorien? – om bondenavne, adelsnavne og stednavne.- Hvilken historie kan jeres hjem fortælle? – om historien i bolig og ting.- Hvad kan kroppen fortælle? – om hår, hud øjne og historien i vores DNA.- Hvordan levede jeres forfædre deres liv? – om bryllupper,traditioner, sygdom, arbejde, hverdag, barndom og død i gamle dage.Min familiehistorie er bogen om, hvordan jeres familie blev til – fyldt med tips, tricks og gode råd - og med plads til, at I kan skrive jeres egen historie i tekst og billeder.

  • - hvorfor og hvordan
    af Unna Hvid
    57,95 - 167,95 kr.

    Forfatteren til 'Skriv din livsfortælling' vil gøre dig opmærksom på, hvor vigtigt det er, at du får skrevet din livsfortælling ned i tide. Den mundtligt overleverede historie overlever kun så længe, der er nogen til at fortælle den videre. Når den først er skrevet ned, kan den leve for altid, og kommende generationer i familie og slægt kan have glæde af den og lære af den. Forfatterens råd til dig er derfor: Skynd dig at komme i gang med at skrive din livsfortælling ned! Og hvis du har et ældre familiemedlem, hvis historie, du gerne vil bevare, så tag kontakt! Vent ikke, til det er for sent. I bogen får du praktiske handleanvisninger til, hvordan du skriver din livsfortælling, også selv om du måske synes, det er en stor opgave at komme i gang med. Du får derfor råd til at skrive i overskuelige dele, du får spørgeguides og en skriveproces i 9 trin, du kan følge. Du vil derudover få forslag til, hvordan du kan få hjælp til at skrive din historie af for eksempel et familiemedlem, så det bliver et fælles projekt, hvis du har lyst til det. Det er forfatterens håb, at du kan bruge denne bog til at skrive din egen fortælling som en gave til din familie; en gave som har lang rækkevidde ned gennem generationer i din slægt.

  • af Anders Enevig
    297,95 kr.

    Eneste bog om de danske rejsende familier. Grundig omtale af hver af de 38 cirkus- og gøglerfamilier. Derefter stamtavler, der er ajourført pr. 1. november 2011.Omfattende indeks af alle navne - også kælenavne - emner og steder.

  • - En danmarkshistorie
    af Jes Fabricius Møller
    257,95 kr.

    Den glücksborgske familie har i 2013 siddet på den danske trone i 150 år, vores nuværende dronning i mere end en fjerdedel af denne tid. I Dynastiet Glücksborg – en danmarkshistorie udfolder Jes Fabricius Møller Danmarks og det glücksborgske kongehus’ fælles historie. Hvad der i dag anerkendes som et nærmest lykkeligt forhold mellem statsmagt, befolkning og statsoverhoved, begyndte med en katastrofe og fortsatte med flere fejlgreb. Da kompromiskandidaten, den ret ukendte tyske prins Christian af Glücksborg, i 1863 overtog den danske trone efter den barnløse Frederik 7. var hans opgave klar: Han skulle være samlingspunkt i en statsdannelse, som bestod af både kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig, Holsten og Lauenborg. Men forholdet mellem Danmark og Glücksborgerne var meget tæt på at ende som en kort, ulykkelig forlovelse. Kun få dage efter sin tiltræden måtte kongen underskrive en ny forfatning, der med usvigelig sikkerhed ville føre til krig. Efter nederlaget i 1864 stod tyske Christian tilbage med en helt ny opgave: at regere en dansk nationalstat, hvis indre drivkraft bl.a. blev et inderligt had til alt tysk. Men gradvis har det glücksborgske kongehus gradvis tilpasset sig den rolle, som gør monarken til den måske mest respekte-rede statsinstitution i landet. Vejen er gået igennem flere alvorlige politiske kriser i forholdet mellem monark og stat. Jes Fabricius Møller fortæller levende om Christians 9.s succesfulde etablering af et nyt dansk dynasti og om sønnen Frederik 8.s kortvarige regering. Og om hvordan sønnesønnen Christian 10., den første glücksborger med dansk som modersmål, førte udenrigspolitik på egen hånd under 1. Verdenskrig og senere blev anklaget for at have begået statskup. Monarkiet blev reddet af Thorvald Stauning, og især under besættelsen udviklede forholdet sig til et frugtbart samarbejde, hvor kongen var et samlende nationalt symbol og samtidig fungerede som effektivt redskab for regeringens politik. Denne smukke, rigt illustrerede bog fortæller, hvordan det tætte samarbejde mellem statsoverhoved og regeringschef er blevet fortsat med held lige siden: under Frederik 9. og dronning Ingrid, som lagde nye alen til kongehusets popularitet, og under Dronning Margrethe, hvor tilslutningen har nået nye højder.Jes Fabricius Møller (f. 1966), er lektor i historie ved Saxo-instituttet, Københavns Universitet med speciale i bl.a. de europæiske monarkiers nyere historie. Han har i en årrække fungeret som anmelder af historisk litteratur ved forskellige danske dagblade og har tidligere skrevet bl.a. Hal Koch – en biografi (2009).

  • af Tommy P. Christensen
    157,95 kr.

  • af Michael Palin
    174,95 kr.

    From the time, many years ago, when Michael Palin first heard that his grandfather had a brother, Harry, who died in tragic circumstances, he was determined to find out more about him.The quest that followed involved hundreds of hours of painstaking detective work. Michael dug out every bit of family gossip and correspondence he could. He studied every relevant official document. He tracked down what remained of his great-uncle Harry's diaries and letters, and pored over photographs of First World War battle scenes to see whether Harry appeared in any of them. He walked the route Harry took on that fatal, final day of his life amid the mud of northern France. And as he did so, a life that had previously existed in the shadows was revealed to him.Great-Uncle Harry is an utterly compelling account of an ordinary man who led an extraordinary life. A blend of biography, history, travelogue and personal memoir this is Michael Palin at his very finest.___________________________________________PRAISE FOR EREBUS:'Beyond terrific. I didn't want it to end.' BILL BRYSON'Magisterial . . . Palin brings energy, wit and humanity to a story that has never ceased to tantalise people.' THE TIMES'Everybody's talking about it . . . A brilliant book.' CHRIS EVANS'I absolutely loved it: I had to read it at one sitting.' LORRAINE KELLY

  • - 1890-1915
    af Søren Marquardt Frederiksen & Karen M. Larsen
    277,95 kr.

    Et lollandsk forbryderalbum Bogen består af 75 restaurerede forbryderfotografier og 38 historier om personer der udfoldede deres forbryderiske færden på Lolland i årene 1890-1915.Bogen følger i forbrydernes fodspor og giver et historisk indblik i deres forbrydelser og i de livsvilkår randeksistenser på Lolland levede under for 100 år siden.Et forbryderalbum På Politimuseet i København findes et lille forbryderalbum med portrætter af forbrydere der levede på Lolland for mere end 100 år siden. Når man ser billederne, kan man ikke lade være med at undre sig over om det er forbrydere man kigger på. Flere af personerne smiler nemlig til fotografen, og de har ikke det skulende og beklemte udtryk som man er vant til at se på forbryderfotografier. I stedet for at skjule deres væsen med lukkede miner, åbner flere af de portrætterede tværtimod op for deres indre. De sidder med åbne ansigter, som om de vil lade fotografen se deres personlighed. Effekten på beskueren er at det ikke er forbrydere man kigger på, men mennesker. Fotografen har ikke reduceret forbryderen til et kriminelt uvæsen, men lader os se dem som de levende personer de var. Som beskuer bliver man nysgerrig efter at finde ud af hvem de var som mennesker. Det har forfatterne bag denne bog brugt et par år på; at undersøge hvem personerne på billederne er. Hvad havde de gjort og hvorfor? På sporet af mennesker Ved at opspore gamle politiafhøringer, straffeakter, domsprotokoller, gamle avisartikler, stamruller fra fængsler, journaler fra fattighuse, familiebreve, fødselsattester, vielser og meget andet er det lykkedes at finde materiale, så de kan fortælle levende historier om 38 af personerne. Nogle af fotografierne viste sig at gemme på ubehagelige historier der fremkalder afsky og ubehag. Andre historier er tragiske og sørgelige, og skaber medfølelse, fordi man kan se at det var omstændigheder der skubbede personerne i den forkerte retning. Hovedparten er tragiske og sørgelige historier om fattigdom og kummerlige liv. Personer der blev skyggemennesker og levede udstødte i udkanten af samfundet. For at sætte historierne i perspektiv og give et indblik i datidens retsvæsen er der i bogen også en række kapitler om forbryderfotografiets historie, synet på de kriminelle, forbrydelsernes art, straffemetoder og de anstalter de kunne blive dømt til at blive spærret inde i. Et lollandsk forbryderalbum genskaber et svundet og glemt Lolland ved at fortælle historier om 38 af de skæbner der gemmer sig bag fotografierne.

  • af Erling Haagensen
    235,95 kr.

    Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen er andet bind i slægtsforsknings-serien Glemte Danskere. Bogen er skrevet og genfortalt af Erling Haagensen og er frit baseret på virkelige hændelser.Ligger der en ufattelig skat fra den russiske juveler Fabergé begravet i en kiste på kirkegården i Gudhjem?Hvem myrdede Hallegårdsbonden midt under den traditionelle og imponerende høstfest i 1895?Hvordan bliver den franske revolution og en ulykkesdiamant på Smithsonian Institution i Washington DC blandet ind i en gudhjemfiskers natlige oplevelser i 1880?Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne, hvor du samtidig får svar på ovenstående spørgsmål.Desuden giver Fortællinger fra Gudhjem dig, gennem fortællingen om ophavsmanden, maleren H.P. Haagensen, et indblik i den periode, hvor Gudhjem var et centrum for kultureliten i dansk malerkunst.Glemte DanskereSerien Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.Første bind: Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller af Dorte Kofoed.Tredje bind: Besat af fortiden af Mads FaberFjerde bind: Bent Silberg - et liv med møblerne af Selva Wildwood

  • af Anne-Marie Thomsen
    147,95 - 187,95 kr.

    I året 1777 bliver en lille dreng født i dølgsmål af en ukendt kvinde. Hun afleverer drengen i kassen ved Den Kongelige Fødselsstiftelse. Han bliver givet navnet Jens Sørensen og bliver sendt i pleje hos degnen i et lille sogn på Sjælland. Hele livet bærer han mærkatet ” kassebarn”. 250 år senere kommer en lille pige til verden. Hun vokser op i skyggen af en negativ social arv, der i mange generationer har forhindret ethvert nyt kim til noget stort i at vokse og gro. Det er arven efter Jens Sørensen. På trods af en hård barndom og mange anbringelser i fremmede hænder klarer hun sig igennem. Men noget vigtigt er tabt på den turbulente vej mod voksenlivet – den nøgle, der kan åbne op for helingen fra barndommens traumer. Findes den mon i historien om kassebarnet? Uddrag af bogen Når jeg sidder her med min barndoms sagsakter foran mig, så er det kun, fordi jeg har brug for at få sat den sidste brik af min livs- og familiehistorie på plads. For svaret på, hvorfor det endte, som det gjorde i min familie, ligger ikke i disse sagsakter. Beskrivelsen af min krigszonebarndom er kun svage ekkoer af begivenheder, der startede længe før min fødsel. Den opvækst, jeg fik, er symptomer på en langt mere kompleks problemstilling, som jeg forud for besøget i hjemkommunen har brugt mange ressourcer på at forstå. Det begyndte for mere end 250 år siden. Om forfatteren Anne-Marie Thomsen (f. 1960) er uddannet pædagog i 1989, diplomuddannelse i Dannelse, etik og læring 2007, uddannet KRAP-pædagog i 2016. Har undervist i slægtsforskning i aftenskoleregi og i workshops om at finde sin historie for tidligere anbragte. Arbejder nu inden for det pædagogiske specialområde.

  • - Min mormors hus. En familiekrønike
    af Joen Bille
    43,94 - 235,95 kr.

    Det var en helt speciel oplevelse for Joen Bille, da han for et par år siden spillede Gamle Ekdal i Det Kongelige Teaters opførelse af Henrik Ibsens Vildanden: Bille er oldebarn af Ibsen. Men ikke nok med det, han er også oldebarn af Bjørnstjerne Bjørnson, endnu en af giganterne i det nittende århundredes litteratur.Familiehistorierne er mange, det er en mangfoldig arv, Joen Bille kan øse af. Han fortæller om oldeforældrene, deres baggrund, deres personlighed, ægteskab, familier, og fokus samles mere og mere om forholdet mellem Ibsens søn, Sigurd, en højtbegavet og kompliceret mand, der fik en karriere som politiker, og Bjørnsons datter Bergliot, der var koncertsangerinde. De blev gift, og deres ægteskab resulterede bl.a. i datteren Irene, der var dramatiker og blev gift med Joen Billes far, Josias Bille.Det er en familie, der er præget af passionerede personligheder, excentrisk adfærd, gigantiske ambitioner, store triumfer og tilsvarende store skuffelser og nederlag, hjerteskærende konflikter mellem generationer og ægtefæller, sørgelige og grinagtige opgør og sammenstød, bigami og dødelig jalousi, melodrama, rigdom og økonomisk ruin, højt humør og dyb fortvivlelse, hvad enten man befinder sig i Norge, i Sverige, i Danmark eller på Villa Ibsen, familiens store og på alle måder vildtvoksende og vidtfavnende domicil i Italien.

  • - hvilke historier gemmer det på?
    af Elsemarie Døssing
    223,95 kr.

    At samle på STEL – Hvilke historier gemmer det på? af Elsemarie Døssing er den anden bog i en bogserie med fortællinger om hverdagens brugsgenstande. Er du passioneret samler eller har dine forældre og bedsteforældre samlet på stel er denne bog et must!Stel fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens stel-samlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende med nutidens teenagers syn på stel, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.Bogen er rigt illustreret med de beskrevne stel, og indeholder et unikt stelkatalog med stel fra Humlemagasinet. Du finder tips og tricks til at holde stel pænt de næste 100 år.Denne bog fortæller historien om hvilke tanker man har gjort sig om valg af mønsteret på stellet? Hvad har givet stellet værdi for samleren og har det betydning at stellet går i arv til den næste generation?Et væld af fagpersoner har bidraget til bogen, At samle på stel, bl.a. fra: Royal Copenhagen, Clay Museum, Kulturhuset på Sejerø, Humlemagasinet, Porselensmuseet i Norge, Bindeballe Købmandsgård, Svane Keramik, Middelfart Museum, Museerne i Fredericia og Skovs Antik.Bæredygtig borddækning, bevar stellet!

  • - Et liv med møblerne
    af Selva Wildwood
    248,95 kr.

    Bent Silberg – et liv med møblerne af Selva Wildwood er fjerde bind i serien Glemte Danskere. Bogen er en livs- og erhversbiografi om Bent Silberg, en møbelfabrikantant fra Djursland, og hans deltagelse i det 20. århundreds globale eksporteventyr.I bogen gives et portræt af den danske møbelproducent Bent Silberg. Vi hører om hans barndom og ungdom i den livlige landsby Tved på Mols i mellemkrigstiden og under anden verdenskrig. Her mødte han en dygtig gammel snedker og tidligere naver, der inspirerede unge Bent til at drømme om at lave møbler. Vi hører også om hvorledes han igennem sin læretid og som færdiguddannet svend kæmpede for at virkeliggøre drømmen. Efter den første vanskelige tid med opstart af eget firma, blev Silberg efterhånden i sidste halvdel af det 20. århundrede, en af Danmarks førende skrivebordsproducenter, der eksporterede møbler til hele verden.Bogen kaster et tiltrængt lys over en relativ ukendt side af dansk møbelhistorie, og komplementer derved meget af det, der blevet sagt om dansk møbeldesign og møbeldesignere ved at fokusere på møbelproducenternes virke i samme periode. Og er en inspirerende fremstilling af en dansk iværksætters virke her i landet og i den store verden.Glemte Danskere er skrevet af forskellige forfattere, som alle har noget på hjerte om historiske personer. Disse personer er ikke nødvendigvis bredt kendt blandt befolkningen, men fortjener opmærksomheden. Det kan også være totalt ukendte personer, som til gengæld kan gøre os klogere på livet i “gamle dage”.Første bind i serien er Gå på rov i dit familietræ – Bliv familiens historiefortæller skrevet af Dorte Kofoed. Dorte er journalist og slægtsforsker, og har skrevet bogen som en introduktion til slægtsforskning med konkrete eksempler fra Dortes egen efterforskning. Bogen er dermed både en inspirations- og en opslagsbog. Den giver vejledning i DNA, arkivsøgning, slægts-rejser, analyse af gamle breve og interviews med familiemedlemmer. Samt hvilke databaser, man skal bruge, når man vil vide mere om sine forfædre.Andet bind i serien er Fortællinger fra Gudhjem – og noget om H.P. Haagensen skrevet af Erling Haagensen. Gennem en række enkeltpersoners dramatiske fortællinger om deres oplevelser – frit baseret på maleren og fiskeren H.P. Haagensens interviews og beretninger – får du pludselig et fascinerende indblik i kultur og livsbetingelser, som de var i fiskerlejet Gudhjem i perioden fra 1880’erne til 1920’erne.Tredje bind i serien er Besat af fortiden skrevet af Mads Faber. Hemmelighederne som forfatteren afdækker er både overraskende for forfatteren og for læseren i en original roadtrip fortælling om dansk udvandringshistorie, tabet af den amerikanske drøm og en splittet familie. Læringen som forfatteren gør sig er enkel og smuk og bedst ikke at “spoile”. Og størst af alt er fortælleglæden.

  • - Mine 400 år gamle danskjødiske rødder
    af Hanne Foighel
    296,95 kr.

    I anledningen af 400 året for jødisk liv i Danmark udgiver Dansk Jødisk Museum Hanne Foighels bog "Sten på sten. Mine 400 år gamle danskjødiske rødder."Med sin egen familie som ledetråd følger Hanne Foighel dansk jødisk liv i 400 år frem til 2022. Hanne kan spore sin familie 11 generationer tilbage og den første Heckscher fra Altona får lov at bosætte sig i København i 1727. I 1800-tallet er familien en del af det velhavende danskjødiske borgerskab, der i begyndelsen af 1900-tallet hastigt assimileres. Samtidig slår omkring 3000 jøder på flugt fra pogromer og fattigdom i Østeuropa sig ned i København. Blandt dem senere skatteminister Isi Foighels bedsteforældre, forfatterens oldeforældre.Sten på sten er mere end blot en bog om én slægt. Det er en rejse gennem dansk jødisk historie fra 1600-tallet til nutiden. Det er et indblik i historien gennem personlige skæbner og beretninger, der gør historien nærværende og relaterbar.Hanne Foighel har skrevet en bog, der tager udgangspunkt i hendes egen slægt, som et eksempel på den store historie, men fortalt i øjenhøjde.

  • - Slægtens gåderbi 1900-tallet, 2. udg.
    af Per Andersen
    237,95 kr.

  • af Michael Dupont
    185,95 kr.

    Slægtsforskning er i dag en meget udbredt hobby, og flere og flere slægtsforskere får øjnene op for DNA, og hvad DNA kan bruges til. Inde i os alle lever der spor efter mange af de utallige forfædre, der har været med til at skabe os. En DNA-test kan kaste lys over, hvem man har arvet DNA fra, og hvordan segmenterne fordeler sig i ens kromosomer. Denne bog henvender sig til begynderen, der arbejder med DNA i sin slægtsforskning for første gang, og som gerne vil have en introduktion til emnet og nogle fif til, hvordan man kan komme i gang, og se hvad DNA-resultatet kan bruges til. En DNA-undersøgelse er en spændende og inspirerende rejse tilbage i tiden, en rejse gennem ens egen krop. Bogen giver dig en forståelse for, hvad der gemmer sig bag dine testresultater, og hvor faldgruberne er. Desuden indeholder den en guide til DNA-firmaet Family Tree DNA og viser dig bl.a., hvordan du kan uploade dine resultater fra Family Tree DNA til MyHeritage og GEDmatch. Du finder også en introduktion til nogle metoder og redskaber såsom triangulering, AutoCluster og DNA Painter.

  • - En fortælling om en slægt med kunstnere i 4 generationer
    af Steen Johansen
    295,95 kr.

    Navnet Jerichau har været mig bekendt siden min tid på Københavns Universitet. Dengang kom jeg dagligt til Hovedbygningen på Frue Plads, og derfor gik jeg ofte forbi statuen af David foran Frue Kirke, og her så jeg navnet Jerichau i bunden af statuen. Ved besøg på Statens Museum for Kunst havde jeg set Panter­jægeren med navnet Jerichau, og naturligvis kunne man se navnet Jerichau på mange af Glyptotekets statuer og figurer. Ligeledes havde jeg på et vist tidspunkt set billeder af maleren Jens Adolf Jerichau på udstillingen på Lousiana. Og jeg havde også lagt mærke til, at maleriet ”Danmark” var malet af Elisabeth Jerichau- Baumann. Sammenhængen mellem disse 3 kunstnere havde jeg imidlertid aldrig rigtigt tænkt over. Men der var – og er – en sammenhæng. Det fandt jeg så ud af, da jeg en dag mødte en rigtig levende Jerichau – i kød og blod – under et ophold på klostret San Cataldo ved Amalfi i det sydlige Italien. Det var mit første møde med billedkunstneren Jan Holger Jerichau, oldebarn af det berømte ægtepar, billedhuggeren Jens Adolf Jerichau og malerinden Elisabeth Jerichau-Baumann og nevø af maleren Jens Adolf Jerichau. Det vakte min interesse og gav stof til eftertanke. Det er så hensigten med denne bog at gøre rede for kunstnerslægten Jerichau i historisk perspektiv og med udgangspunkt i den (foreløbig) sidste udøvende kunstner på stammen, Jan Holger Jerichau. Nærværende fortælling om kunstnerslægten Jerichau er en ­beretning om det usædvanlige og helt enestående i, at så mange medlemmer af familien over så lang en årrække har kunnet føre den kunstneriske tradition videre. De enkelte familiemedlemmer vil blive beskrevet som kunstnere og mennesker. Med hver deres fortrin og hver deres mangler og svagheder. Deres værker vil blive omtalt så udførligt som muligt. Vurderingen af arbejderne hentes fra udsagn af kunstkendere og kunsteksperter, som på forskellige tidspunkter har givet deres mening til kende i bøger og artikler. Mit ærinde er at gøre rede for lykke og ulykke ved det kunstneriske gen som arv fra generation til generation i slægten Jerichau.

  • af Ila Earle Fowler
    479,95 kr.

  • af The Captain Jeremiah Baker Chapter Dar
    203,95 kr.

  • af R. A. Brock
    354,95 kr.

  • af Adolph B. Benson
    316,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.