Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Rejsebøger og rejseguides: Madproducerende og drikkeproducerende regioner

Her finder du spændende bøger om Rejsebøger og rejseguides: Madproducerende og drikkeproducerende regioner. Nedenfor er et flot udvalg af over 31 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Rejsehåndbøger om lokale madvarer, vinproducerende regioner, osv. Brug også relevant kode for STED samt relevant kode fra WB* for detaljer om pågældende mad eller drikke.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Smag, steder og stemning
  af Maria Wittendorff
  185,95 - 231,95 kr.

  Magiske Marrakech – den røde by ved foden af de sneklædte Atlasbjerge – har igennem århundreder tiltrukket kunstnere, bohemer, eventyrere og livsnydere. Ingen anden by er som den. På én gang gådefuld og eksotisk, forførende og farverig, og som en gammel ven – venlig, gæstfri og åbenhjertig. Rundet af 1.000 års dramatisk historie byder byen på flere oplevelser, end man kan drømme om – utallige historiske og kulturelle seværdigheder, en rig og raffineret madkultur, de smukkeste design og indretninger og alt det liv, der udfolder sig på gader og stræder og frem for alt på den enestående plads Jemaa el-Fna. Bogen her tager dig med på en tur igennem byen til 15 spændende seværdigheder og til alle de skønne spisesteder, der befinder sig i kvartererne omkring dem, inkl. lækre opskrifter, der kan bringe duften og smagen af Marokko hjem i dit køkken. Om forfatteren Maria Wittendorff er exam.art. i arabisk og mangeårig skribent og redaktør på magasiner og bøger. Hun har i 30 år rejst i Nordafrika og er drevet af mødet mellem kulturer, forståelsen af historiens cirkler og nysgerrigheden efter at udfordre og udvide sin egen begrebsverden. Med denne bog ønsker hun at vise læserne de mange lag, der gemmer sig under byen Marrakech, og de fantastiske oplevelser, der venter dér.

 • - 150+ restauranter, barer & cafeer
  af Jesper Storgaard Jensen & Jesper Uhrup
  158,95 - 193,95 kr.

  Spis i Rom er den hidtil største restaurantguide til den italienske hovedstad, som er et af danskernes absolut favoritrejsemål. Ingen har tal på antallet af spisesteder i Rom, men de kan tælles i tusindvis. Så hvor skal man gå hen, og hvordan undgår man turistfælderne? Bogen giver svaret og viser vej til både det klassiske og det moderne romerske måltid, til det hurtige og det billige måltid og også til særlige stunder, hvor det skal være det helt store udtræk. Mere end 100 restauranter er prøvespist og beskrevet af de to forfattere, der kender byen på nærmeste hånd. Jesper Storgaard Jensen har været bosat i Rom i mere end 20 år og Jesper Uhrup har besøgt byen flere gange årligt siden sit første besøg i 1979. Spis i Rom guider også den Rom-rejsende til byens bedste fødevaremarkeder, delikatessebutikker, vinbarer og ikke mindst byens bedste kaffesteder. Endelig bliver læseren sat godt og grundigt ind i den romerske ”spisekultur” – hvornår og hvordan, hvad med drikkepenge etc. De mange restaurantbeskrivelser bliver naturligvis krydret med et væld af Rom-fotos, der viser spisesteder, stemninger, mennesker, markeder m.v. Guiden er praktisk inddelt i kvarterer, og de forskellige kvarterer vil kort blive beskrevet således, at restauranten/spisestedet placeres i en ”social-antropologisk kontekst”. Om forfatterne Jesper Storgaard Jensen (f. 1964) er cand.ling.merc. i italiensk og har siden 2008 arbejdet freelance som journalist, fotograf, oversætter m.v. Han skriver bl.a. for Weekendavisen, Jyllands- Posten, Børsen, gastro og en lang række magasiner og aviser. Jesper er allerede forfatter til to Rom-guider og en guide, der omhandler Norditalien og Toscana. Jesper Uhrup Jensen (f. 1965) er journalist og forfatter og har siden 2005 været chefredaktør på magasinet gastro. Han har tidligere været tilknyttet bl.a. Politiken, Samvirke og Danmarks Radio.

 • af Maria Wittendorff
  149,95 - 177,95 kr.

  Marrakech er et af de allermest populære rejsemål i tiden – hver eneste dag året rundt ankommer hundredevis af turister fra alle egne af kloden til ”den røde by” for foden af Atlasbjergene, og danskerne er mere end godt repræsenteret. Interessen for Marrakech har oplevet et enormt boom inden for de seneste 5 år, og tendensen ser ud til at fortsætte. Det er ikke så underligt, for denne by har simpelthen det hele: utallige historiske og kulturelle seværdigheder, en rig og raffineret madkultur, smukt udført håndværk, sublime dekorative detaljer samt en helt særegen stemning i byens små, smalle gader og stræder – for bare at nævne noget af det, der kan opleves her. I november 2017 udkom forfatterens første bog om Marrakech med stor succes: Marrakech – smag, steder og stemning. Efter at have erfaret, at mange rejsende på trods af bogens størrelse har medbragt den til Marrakech og har brugt den som guide, imødekommer hun dette behov ved at skrive en ny udgave i et mere handy format, som gør det nemmere at have den med på rejsen. Det har samtidig givet muligheden for at udvide indholdet betragteligt, så bogen nu er det tætteste, man kommer på en komplet guide til Marrakech – personligt oplevet og indlevende fortalt. Den første af sin art på dansk – og på andre sprog i øvrigt. Bogens emner inkl. masser af fakta og gode tips: Historie & kultur • Seværdigheder & museer • Cafeer & restauranter • Riads & arkitektur • Parker • Kulturhuse & gallerier • Hammam • Håndværk & shopping • Souk & markeder • Praktisk information Om forfatteren Maria Wittendorff er exam.art. i arabisk og mange- årig skribent og redaktør på magasiner og bøger. Hun har i 30 år rejst i Nordafrika og er drevet af mødet mellem kulturer, forståelsen af historiens cirkler og nysgerrigheden efter at udfordre og udvide sin egen begrebsverden.

 • - Fra Toscana til Rom
  af Anders Grøndahl
  44,95 - 199,94 kr.

  Langsomt og nydende fra Toscana til Rom På strækket mellem Lucca og Rom findes det ægte, gamle Italien. Det er så overraskende originalt, at mange tror, at det ikke eksisterer. En perfekt jagtmark for livsnyderturister og vininteresserede. Men man skal ikke have travlt. Ikke noget med at fare afsted for at hakke seværdigheder af. Med Anders Grøndahl køres på tværs af de gængse hovedfærdelsårer for turister. Frækt springer han meget af det kendte over, deriblandt Firenze, for at nå frem til mere ukendte sider af Italien. Vinmarker, korn og olivenlunde støder direkte op til de gamle bymure, der gemmer på ældgamle byer med fundamenter, der ofte går helt tilbage til etruskerne eller romerne. Luften er ren og mild. Der dufter af brænde, stenovnsbrød, lufttørrede skinker, vinsjatter og gode kroer, hvor kødet grilles over åben ild. Eller af friturestegte fisk og skaldyr ude ved havet. Det er regionerne Toscana, Umbrien og Lazio, der er i fokus. Alléer af pinjetræer og cypresser, smalle bjergveje og åbne landeveje omgivet af olivenlunde, maki og Chianti Classicos vinmarker. Befæstede byer som Orvieto, Spoleto, Norcia, Siena, Montalcino, Pienza, Montepulciano, Monteriggioni og Lucca er fascinerende og fotogene, og de har lagt navn til hvidvine og katedraler (Orvieto), charcuteri (Norcia), Brunello-vin (Montalcino), Vino Nobile (Montepulciano), Frascati (hvidvin), Pienza (renæssance og fåremælksost) og Siena (Panfortekager og hestevæddeløb).

 • af René Langdahl & Jonas Landin
  258,95 kr.

  Den suveræne og populære vinpodcast udkommer endelig med en vinbog, der er til og for alle.Står du også i det lokale supermarked fredag eftermiddag og stirrer dig blind på endeløse rækker af vin. Normalt kan du godt lide spansk vin. Eller er det italiensk...? Fransk vin er vistnok lidt for surt. Men så igen – du fik jo også en lækker fransk vin engang. Men hvad var det nu, den hed?Denne bog er til dig, der gerne vil blive bedre til at kende din personlige smag og lære om vin, så du nemmere kan vælge rigtigt, når vinen skal på bordet. Hvordan smager de forskellige druer? Hvordan udtrykker vin sig i forskellige lande? Hvad betyder terroir, og hvordan bliver man skarpere på duft og smag? Find ud af, hvorfor vin er så forskelligt, og hvor man kan ty til, hvis man vil udfordre sine smagsløg. Jonas Landin er TV-vært og journalist. René Langdahl er en af Danmarks stærkeste vinkendere og forfatter til flere bøger om emnet. Sammen står de bag den populære podcast VIN FOR BEGYNDERE, som er blevet hørt over 2 millioner gange.

 • - Læsø – et gastronomisk skatkammer
  af Helle Brønnum Carlsen
  158,95 - 193,95 kr.

  Bogen er en længe ventet og kærkommen efterfølger af Mine somre i paradis, som forfatteren, Helle Brønnum Carlsen, udgav i 2003. Den er nu totalt udsolgt og uopdrivelig. Vore somre i paradis er en perlerække af enkle sommeropskrifter, der tager sit udgangspunkt i Læsøs gastronomiske skatkammer, men bogen kan sagtens bruges andre steder i det danske sommerland, hvor der er hav og mark i nærheden. Centralt står enkelhedens velsmag, de gode råvarer og ikke mindst den gode fortælling om madens evne til at skabe samlende sommerdrømme og længsler. Bogen er spækket med sommerbilleder og flotte madfotos taget af fotograf John Bendtsen, der tabte sit hjerte til Læsø, da han lavede den første kogebog i 2003 sammen med Helle Brønnum Carlsen. Her er opskrifter på alt, fra hvordan man koger en kartoffel og en jomfruhummer til forførende jordbærkager eller overdådig rabarberlagkage. Opskrifterne er suppleret med råvareinformationer og fortællinger om leverandørerne og inddrager familien i både måltiderne og ikke mindst i madlavningen, ligesom venner, naboer og gode restauratører også er leverandører af opskrifter og inspiration. Bogen er en personlig kærlighedserklæring til den vidunderlige ø Læsø, hvor Helle Brønnum Carlsen har holdt sommerferie hele sit liv; samtidig med det er bogen særdeles anvendelig. Dette viser sig, når glade læsere af den første bog kommer hen til forfatteren om sommeren og beretter om deres favoritter fra den og samtidig spørger, om der dog ikke snart kunne komme en fortsættelse. Det er tiden blevet moden til nu, hvor forfatteren og hendes børn har udviklet over 50 nye opskrifter og samtidig medtager nogle få af de gamle evergreens til dem, der aldrig nåede at få fingre i den første bog. Om forfatteren Helle Brønnum Carlsen er lektor i Madkundskab på Københavns Professionshøjskole med en ph.d. i mad og æstetik. Hun har skrevet 20 kogebøger og 5 undervisningsbøger til madkundskab i både grundskolen og på læreruddannelsen. Er desuden madanmelder på 30. år, nu for White Guide, og skriver videnskabelige fødevareartikler for Weekendavisen. Hun underviser også i grundskolen i både madkundskab og andre fag og er ressourceperson i Undervisningsministeriet, når der skal skrives fagformål.

 • af Jancis Robinson, Lindhardt & Ringhof
  236,95 kr.

  Handy drueguide: 800 druenavne fra A til Z samt liste over 700 vinappellationer og hvilke druer, der indgår i dem.Læs om druernes historie, hvor og hvordan de dyrkes, hvordan de smager, og hvilken type vin de anvendes til. Så står du på sikrere grund, når du vælger en vin, hvis navn du ikke tidligere har hørt. Og når du ved, hvilke druer der indgår i en vin, vælger du ikke i blinde, når du køber vin i butikkerne eller på restauranterne.Bogen har også et indledende afsnit om vin og druer samt en ordliste over fagudtryk, så du er godt rustet til at begive dig ud i vinens verden. Jancis Robinson er en af verdens helt centrale vinskribenter. Sammen med Hugh Johnson skriver hun VINATLAS, som i 2020 udkommer i 8. udgave, og hun er hovedredaktør på OXFORD VINLEKSIKON.

 • af Allan Mylius Thomsen
  214,95 kr.

  Siden den første danske pølsevogn åbnede i 1921, har de små vogne stillet den lille sult hos danskere landet over. Selvom pølsevognen bogstavelig talt kan køres bort, er den stadig en fast del af bybilledet til glæde for de mange lokale og til stor morskab for flere turister, der trækker på smilebåndet over, at danskerne har bygget en vogn rundt om pølsemanden.Allan Mylius Thomsen fortæller historien om pølsevognen og dens plads i danskernes hjerter. Bogen er spækket med anekdoter og beskrivelser af pølsevognens udvikling gennem det tyvende århundrede. Samtidig spørger forfatteren, om pølsevognen er under pres fra de nye udenlandske fastfoodrestauranter, og om den stadig vil være en del af gadebilledet i fremtiden.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

 • af Groblaa Forlag
  143,95 kr.

  VINRUTEN - Din guide til Danmarks vingårde er en lækker fysisk opslagsbog, der guider dig gennem det danske vinland og hjælper dig med at finde en vinbonde i nærheden af dig uanset, hvor i Danmark du færdes. Ligeledes overskueliggør bogen med få ord den danske vinhistorie, vintyper og de danske vinsorter.VINRUTEN er lavet i et lille og praktisk format, der gør bogen let at have med sig på tur og er oversat til engelsk og delvist tysk.

 • - Rejsen til det gode tyske måltid
  af Torben Kitaj & Christian Andersen
  149,95 - 177,95 kr.

  Fordommen om det tyske køkken er, at det kun består af pølser, wienerschnitzel og sauerkraut – og i øvrigt er usundt.Men bordet med fordomme om tysk mad trænger til at blive ryddet af!Kål, kartofler og en kold kellerbier er en gastronomisk rejsefører til Tyskland og handler om Tysklands mange andre velsmagende retter og de gode øl.Det tyske køkken er varieret og funderet på lokale råvarer og traditioner og er langt hen ad vejen sundt og bæredygtigt.Kål, kartofler og en kold kellerbier fortæller historien om, hvordan det er lykkedes at forfine det tyske køkken. Mesterkokken Tim Raue fra Berlin og mange andre tyske kokke har bidraget til bogen med deres originale opskrifter.Om forfatterneChristian AndersenChristian er journalist og forfatter til bl.a. Den nøgne øl. Han er ølanmelder på Jyllands-Posten siden 2006 og har desuden rejst Tyskland tyndt i jagten på de gode øl, og det gør han stadig.Torben KitajTorben er journalist og forfatter til bl.a. Berlinernes Berlin og 100 ting du ikke vidste om Tyskland og tyskerne. Tidligere udlandsredaktør og reporter på Tv-avisen med en stor forkærlighed for tysk samtidshistorie.E-bogen er lavet i fixed format

 • af Jonas Cramby
  200,95 kr.

  Tokyo er en by, hvor ekstrem omsorg og øje for detaljerne ikke kun er forbeholdt fine dining, men findes overalt. Hvis man bare ved, hvor man skal lede, så er byen sprængfuld af enkle, sjove, billige og frem for alt svimlende lækre steder.Tokyo for foodies er en yderst subjektiv guide til de bedste af disse steder.Det er en guide til trange stræder, røgfyldte yakinikusteder, kantede ramenkroge, cocktailbarer i garderobeskabsstørrelse og uregerlige punkizakayor med fantastiske småretter og skinnende rene toiletter. Den hjælper dig med at finde de bedste køkken- og madbutikker, dechifrere menuer og etiketteregler, og du får ligeledes tips til, hvordan du finder frem til førsteklasses mad selv i den lokale nærbutik.Tokyo for foodies er første bog i en ny serie kulinariske rejseguides.

 • af George Geary
  357,95 kr.

  L.A.s Landmark Restaurants:Celebrating the Legendary Locations Where Angelenos Have Dined for Generationsfollows in the footsteps of George Gearys now classic and critically acclaimed book, L.A.s Legendary Restaurants.L.A.s Landmark Restaurantsis an illustrated history of over 50 famous Los Angeles restaurants from throughout the 20th century that were not featured in Gearys first book. The focus in L.A.'s Landmark Restaurantsis on restaurants where Angelenosrather than celebritieshave been dining for generations.Along with recipes made famous by each restaurant,L.A.s Landmark Restaurantscontains profiles of such legendary eateries as Coles, Philippe the Original, Pacific Dining Car, The Original Pantry Cafe, The Victor Hugo, Canters Delicatessen, Sportsmen's Lodge,Mocambo, Naten Als, The Smoke House, Tail o the Pup, The Apple Pan, Valentino,and dozens of other beloved establishments in this beautiful tribute to Los Angeles and its historic restaurants.Each location profiled is illustrated with a collection of historic and contemporary photographs and ephemerasuch as menus, matchbooks, and advertisementsand every entry features a short history of therestaurant, entertaining anecdotes, and such details as the year of opening, address, phone number (both original and current), type of cuisine, and the name of the restaurant's founder.Recipes made famous by the restaurant, updated for todays cook and kitchen by Chef Geary, will satisfy anyone seeking to replicate their favorite dish from these legendary restaurants and their chefs.Truly a love letter to Los Angeles and its world famous cuisine, L.A.s Landmark Restaurantsis sure to bring back treasured memories and knowing smiles from anyone who has dined at these fabled establishments.

 • af Angela Clutton
  267,95 kr.

  Borough Market: The Knowledge provides stories, skills and expert advice from the market's traders, plus over 80 exciting recipes from award-winning food writer Angela Clutton that will help you make the most of their exceptional produce. With stunning atmospheric photography, this is the definitive guide to shopping and cooking for every kitchen.Find intriguing in-depth features and unmissable Q&As with traders, along with visual step-by-step guides to preparing ingredients and lists of interesting seasonal produce. Moving through meat, fish, vegetables, fruit, dairy, bakery and store-cupboard ingredients, each chapter shares a collection of tantalising recipes that will teach you how to make the most of your produce, inspired by the incredible seasonal offerings from Borough Market traders.Recipes include Fishmonger's pie with fish crackling; Baked gammon with Market preserve glaze; Parsnip gnocchi and smoked garlic butter; Walnut and pomegranate baby aubergines with saffron quinoa; Brown bread Victoria sponge with orange and saffron curd; Chocolate olive oil cake with figs and hazelnuts.Come away feeling confident and excited to use your newfound understanding of ingredients, armed with the market traders' unrivalled expertise and delightful seasonal recipes.'Borough Market: The Knowledge is a treasure trove of culinary wisdom and inspiration that captures on paper the magic and the bustle of Borough Market. Its pages are brimming with exquisite produce, recipes, stories and practical tips that will transform the way you shop and cook for the better. This is a book that makes me long to cook (and to eat!).' - Skye McAlpine, author and creator of the blog From My Dining Table

 • af John Martin Taylor
  343,95 kr.

 • af Manya Bhatia
  190,95 kr.

 • af Ellen Wallace
  215,95 kr.

 • af Edition Belavista & Philippe Gilabert
  128,95 kr.

 • af Benjamin Skardarasy & Julia Skardarasy
  171,95 kr.

 • af Maria Pasquale
  258,95 kr.

 • af Fremdenführer Oktan Palkowitsch
  285,95 kr.

  Binnen weniger Jahre hat sich Palkowitsch in der Restaurant- und Feinschmeckerszene einen sehr guten Namen gemacht und ist zum vielbeachteten Bewerter avanciert. Dabei hat er unter den altbewährten Kritikern viele Größen hinter sich gelassen, denn er brachte herbfrischen Wind in die Publikationen der Gourmetkritik. Vor allem durch die zielgerichtete Bewertung und die Transparenz in der Bewertung. Nun erscheint dieser Restaurantführer mit der Ausgabe 2021/22 erstmals im Paperback. Die besten Restaurants Stralsunds werden anonym und unabhängig getestet und bewertet.

 • af Fremdenführer Oktan Palkowitsch
  325,95 kr.

  Was wissen Sie über das Oktoberfest? Kennen Sie die geheimen Zeichen der Dirndlträgerinnen und die verborgenen Traditionen? Dieser BildInfoBand nimmt Sie mit auf die Wiesn, zeigt Ihnen viele Dinge auf und erweitert Ihren MünchenHorizont. Diesen fiste ich gerne auf. Ihr Fremdenführer Oktan

 • af Lannoo & Shana Clarke
  251,95 kr.

  The most beautiful vineyards of the world, collected in an elegantly photographed and handsomely bound book, with information and engaging stories about each place.

 • af Carolina Jost
  162,95 kr.

  "I Ate in 50 States" is a guided travel journal made for the eater and explorer, whose first focus on their trip is aways where they are going to eat. No longer will they forget a single detail about their favorite meals from their travels, making it easier to brag to their friends about all the phenomenal food they've had on their journey. With 2 pages dedicated to each state, there is room to describe the best meal, the worst meal and the best food memory from each state, plus more space to reminisce about the trip.

 • af Benjamin Skardarasy & Julia Skardarasy
  135,95 kr.

  Garmisch-Partenkirchen -Beste Aussichten rund ums JahrGarmisch-Partenkirchen fordert seine Besucher im Destinations-Slogan dazu auf, ihre wahre Natur zu entdecken. Wir von La Loupe laden Sie mit unserem Sommer- und Winter-Guide dazu ein, diese Entdeckungsreise zu ergänzen: und zwar um die persönlichen, von den Herausgebern Julia und Benjamin Skardarasy ausgewählten Tipps. Die Empfehlungen reichen von Boutiquen über Restaurants bis hin zu Events und sportlichen Aktivitäten inmitten des malerischen Bergpanoramas. Dabei geht es La Loupe vor allem um spannende Persönlichkeiten und Geschichten, die die Region prägen - von traditionell bis supermodern.Ganz gleich, zu welcher Jahreszeit Sie Garmisch-Partenkirchen besuchen, freuen Sie sich auf Erlebnisse und Höhenflüge, die bis zur Zugspitze, dem höchsten Berg Deutschlands, reichen. Ob Entspannung im Alpenkorb oder Wohlgefühl in der Tannenhütte, ob regionale Spezialitäten im Staudacherhof oder lokaler Honig vom Bienenvolk, ob Wanderungen, Bahnfahrten oder eine spirituelle Reise zu sich selbst beim Wanderlust Yoga Event - die bilderbuchgleiche Urlaubsregion lebt von ihrer Historie, Natur, den Veranstaltungen und Aktivitäten, die in dieser Kombination einzigartig sind. Wir wünschen Ihnen viel Freude mit La Loupe und am charmanten Blick hinter die Kulisse von Garmisch-Partenkirchen.

 • af Barbara Mayer
  160,95 kr.

  Knapp 800.000 Österreicher ernähren sich heute bereits vollständig oder u¿berwiegend ohne tierische Produkte - und Wien ist die vegane Hauptstadt Österreichs. Auch die Wiener Esskultur verändert sich: Neben Schnitzelbuden und Gasthäusern prägen immer mehr vegane/vegetarische und vegan-freundliche Restaurants das Stadtbild. Vom Luxus-Restaurant bis zur Imbiss-Stube: Der Lokalfu¿hrer selected Vienna zeigt die neuesten Restaurants und gemu¿tlichsten Cafés, die garantiert (aber nicht ausschließlich) vegane & vegetarische Speisen, Nachspeisen und Getränke anbieten. Ausgesucht wurden die Tipps von Einheimischen - und sie zeichnen sich alle durch authentisches, gutes Essen aus. Präsentiert werden die Lokale mit informativen Texten und einer Vielzahl an Fotos. Zusätzlich stellen in selected Vienna vegane "Locals" in Kurzinterviews ihre Wiener Lieblingsplätze vor. Dabei nimmt das Buch in besonderer Weise auch auf "traditionelle" Esser Ru¿cksicht. Denn immer öfter stellt sich beim gemeinsamen Essengehen mit Freunden oder Familie die schwierige Frage: Wo werden kulinarisch alle glu¿cklich? Die meisten Empfehlungen im Buch bieten daher sowohl vegan/vegetarische als auch traditionelle Speisen!

 • - En kulturhistorisk og politisk rejse
  af Jørn Ørnstrup
  131,95 - 186,95 kr.

  På sin togrejse ned gennem Frankrig tager forfatteren læseren med til spændende byer. Undervejs på turen fortæller han på sine lystvandringer om det kulturliv og de personligheder, som gennem tiden har præget stederne. Samt om de dramatiske politiske begivenheder, som har fundet sted i Frankrig. Byerne og stederne er: Strasbourg, Alsace, Reims, Paris, Bordeaux, Provence, Marseille, Côte d’Azur, Nice og Monaco. Uddrag af bogen I det nærliggende kvarter, Belsunce, myldrer det ligefrem med mennesker af fremmed herkomst. På små barer sidder de længe over en kop te. Stedets butikker bugner af frugt og grøntsager. Samt glasurbelagte arabiske kager. I den stærke sol og flimrende varme går tildækkede kvinder ind og ud af butikker med eksotiske krydderier. Bag en rude står en svedig, midaldrende mand og holder øje med sit stegte, krydrede kød på spid. På en café helt ude ved fortovs­kanten sidder en gruppe mørklødede mænd og ryger vandpibe. Undertiden diskuterer de højlydt, mens de krammer deres bønnekrans. Pludselig slår en af mændene ud med armene, hvorefter han peger op mod himlen. Som om han vil afslutte diskussionen med et ”Allah bestemmer!”, tænker jeg. Om forfatteren JØRN ØRNSTRUP er cand.phil. og medlem af Danske Rejsejournalister. På sine rejser har han gennem årene skrevet kultur- og rejse­artikler for bl.a. Jyllands-Posten, Sjællandske Medier og Dagbladenes Bureau. Han har tidligere udgivet Forelsket i Lissabon, På café i Wien, Indtryk fra Østtyskland, Ned gennem Østeuropa og Ned gennem Italien.

 • af Maria Wittendorff
  149,95 - 177,95 kr.

  Magical Marrakesh! Nearly one thousand years of exciting history have left their impressive marks on this exceptional city, full to the brim of colours and patterns, smells and tastes, light and sound, and a very special ambience which emerges in the intersection between beautiful surroundings, a rich culture, hospitality, and an exceedingly generous climate.With this book in hand, you have everything you need to know in order to get the complete experience of the red city, both regarding preparations before leaving and while walking round the narrow streets and alleyways, reading the background stories and benefitting from the numerous tips and descriptions, thus making it easier for you to select what to see and where to eat.Your Guide to Marrakesh gives you vivid, personal accounts from: 60 cafés & restaurants • 15 historical sights • 10 gardens & parks • 25 museums, cultural centres & galleries • 20 riads, hotels & hammams.As well as history, handicrafts & shopping, souks & markets, architecture & food culture, music & festivals + all the practical info you will need on your journey.About the author: Maria Wittendorff is an exam.art. in Arabic and works as a writer and editor of magazines and books. She has 30 years of travelling experience in North Africa.

 • - Om mad og mennesker fra uopdagede dale
  af Alfredo Tesio & Helle
  193,95 - 196,95 kr.

  Efter Helle og Alfredo Tesios stemningsfulde bog om Rom – Evig mad fra den evige stad – om maden, menneskerne, passionen og historien i den italienske hovedstad og verdensby – kommer nu bogen om Toscana. Med mere af alt det, som gode historier er skabt af – naturen, landsbyen og dens indbyggere, maden og vinen, de stolte traditioner og de mange små hændelser, der giver livet kulør. Således begynder denne fortælling: ”Vi har et hus i Toscana. Med den smukkeste udsigt til olivenlunde. Der bor vi, når vi ikke er i Rom eller i Danmark. Huset ligger i Trequanda, en middelalderby med 1390 indbyggere. Byen ligger i 460 meters højde over havet midt mellem de to dale Val di Chiana og Val d’Orcia. Tilstrækkeligt langt væk fra Siena og endnu længere væk fra Chianti og Firenze. Vi bilder os ind, at kun ganske få kender noget til disse kanter. Det er her på de kanter, vi har lært gode mennesker at kende og lyttet med på deres fantastiske fortællinger, overværet og gennemlevet komedier og tragedier med dem og lært enkle og fornemme madretter, der efter vores mening har enorm historisk værdi. Her har vi fået bekræftet, at madlavningen genspejler en civilisations kultur. Her har vi også lært, hvordan de mest ydmyge råvarer kan forvandles til superbe retter. I disse to dale har Helle set, duftet, lært og arbejdet med denne enestående madkultur. Og Alfredo har lyttet til og indsamlet ældre og nyere historier, der har bekræftet vores opfattelse af dette utrolige land. Det er denne rigdom, vi vil forsøge at fortælle om.” Som sin forgænger vil denne bog være spækket med farverige anekdoter og beretninger samt et væld af dejlige opskrifter på autentisk italiensk mad – det hele krydret med den særlige stemning, der kendetegner Toscana. Om forfatterne Alfredo Tesio er journalist og forfatter. Han var gennem mange år DR-korrespondent i Rom og har været korrespondent for dagbladet Politiken og Børsen. Han har skrevet en lang række bøger om Italien og italiensk madkultur og er forfatter til Skandinaviens mest solgte turistbog om Rom, Turen går til Rom. Helle Tesio er uddannet kok i Italien. Hun har gennem en lang årrække levet i Rom, hvor hun bl.a. holder madkurser for italienere og danskere. Hun holder også madkurser i Toscana og på Sicilien. Hun har sammen med sin mand, Alfredo Tesio, skrevet en række bøger om det italienske køkken.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.