Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Skønlitteratur for børn og unge: militærlitteratur og krigslitteratur

Her finder du spændende bøger om Skønlitteratur for børn og unge: militærlitteratur og krigslitteratur. Nedenfor er et flot udvalg af over 39 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af John Flanagan
  77,95 - 136,95 kr.

  Vilde, formskiftende kæmpeulve raserer i bjergene ved Celtica, og Will og Maddie bliver sendt afsted for at finde ud af, hvad og hvem der står bag disse frygtindgydende væsner.Den international bestsellerforfatter John Flanagan vender tilbage med endnu et hæsblæsende eventyr om Will Treatys frygtløse unge lærling, Maddie, som hovedperson.17. bog i Flanagans populære serie om Skyggens lærling - og 6. bog i underserien Kongens Ranger.

 • af Sanne Søndergaard
  72,95 - 247,95 kr.

  Thors liv består af endeløse drukture, ligegyldige lærerpladser og Maries fede røv. Men hvad fanden er der ellers at fylde i et liv, når man bor i jordens røvhul og aldrig har fået en chance? Hvor går man hen, når man gerne vil have en fremtid? Thor går i krig. Natten til sin 21 års fødselsdag lander han i Helmand, hvor han skal gøre tjeneste i seks måneder. Men også der møder Thor den meningsløshed, han flygtede fra. Forskellen er bare, at derude er der ingen genstartsmulighed, hvis man fucker op.

 • - Et ekstraordinært eventyr med Splint & Co.
  af Yann
  182,95 kr.

 • - Bariloche. Argentina
  af Anne Sofie Hammer & Lise Bidstrup
  72,95 - 151,95 kr.

  Veldrejet og medrivende spændingsroman, der trækker tråde fra nutidens København og Argentina tilbage til 2. Verdenskrig og sprængfarlige familiehemmeligheder om nazisme, venskab, forræderi og en hel masse guld. 15-årige Anton Valentiner tror, han kender sin familiehistorie. Men under et ophold i Argentina bliver det klart, at hans oldefar slet ikke flygtede fra nazisterne, sådan som Anton altid har fået at vide. Og inden længe er Anton, sammen med det argentinske søskendepar, Miguel og Guada, på sporet af den virkelige historie. For hvem er de mennesker, som pludselig interesserer sig så meget for Antons familie? Er de virkelig nazister? Og passer den historie om det forsvundne guld, som den gamle spansklærer, Julio, fortæller? I løbet af kort tid handler det ikke kun om at løse gåden, men også om at slippe fra det med livet i behold. Pressen skriver: Det er hyggeligt, lidt romantisk og spændende, indtil det brat holder op med at være hyggeligt og i stedet bliver nervepirrende og rigeligt spændende. God fortælling af den type man gerne napper i et stræk – og til gengæld trækker lidt ud for at den ikke skal slutte for tidligt. - bogvaegten.dk

 • - En fortælling om Livgarden
  af Anton Skriver Olesen
  188,95 kr.

  Jeg er typen, som altid kommer fem minutter for sent, relativt ofte mister min mobil og i øvrigt sagtens kan undvære den. Jeg har aldrig haft de store bekymringer ved at være afskåret fra omverdenen og er egentlig bedst til at gå mine egne veje. Ingen, som kender mig, ville på forhånd sige: “Ham der Anton, han er simpelthen skabt til Livgarden.” De ville snarere tænke: “Kæft, trit og retning? Det går aldrig!” Mit formål med at søge ind ved Livgarden var at blive en del af et fællesskab og vise, at jeg godt kunne tage ansvar og rette ind. En hudløs og sårbar fortælling om en værnepligt i Livgarden, hvor hovedpersonens egne oplevelser og iagttagelser af kammeraterne, de overordnede og det militære system flettes sammen i en fiktiv fortælling med opdigtede navne og karakterer.Bogens titel, DRÆN, refererer til militært slang om en i tjenesten ugidelig eller kluntet person, men også til hvordan store udfordringer og svære situationer kan tappe en for al energi. Soldater har brug for at kunne være ‘hårde’, men er det alle situationer, som kræver det?

 • af Jesper N. Christiansen
  216,95 kr.

  Elektras far er meldt savnet i Afghanistan, men når hun tager hans gamle soldaterhjelm på, møder hun ham igen som Ridderen. Elektra skal bo på Solsikken sammen med andre børn, der også har været igennem alt for meget. En dag skal børnene på tur, og alting udvikler sig lynhurtigt, da en knaldrød Ferrari dukker op.En stærk fortælling om en pige, der tvangsfjernes fra hjemmet, og nægter at acceptere beskeden om farens skæbne.  Pressen skriver:»Selv om jeg som gammel kriger troede, jeg var kommet mig over at blive rørt over en ungdomsbog, må jeg indrømme, at jeg havde vand i øjnene et par gange (og jeg skrællede ikke løg), så jeg kan kun give bogen min bedste anbefaling.« – Lars R. Møller, oberst og forfatter, Skolebiblioteket

 • af Alexandra Christo
  112,95 kr.

 • - Den lille garder
  af Martin Witt
  148,94 kr.

  En skøn børnebog, som tager dig med bag facaden hos Den Kongelige Livgarde. Her møder vi den lille garder, som hver dag står på vagt for dronningen. Bogen er inddelt i 3 dele. I første del møder vi den lille garder og lærer om livet i livgarden. I del 2 bliver vi introducere for den lille ræv og bliver samtidig kloge på, hvad det egentlig kræver at være garder. I del 3 får vi den sjove historie om den lille garder, ræven og den gang kronjuvelerne blev stjålet. Bogen har samtidig fokus på dialogisk læsning, da der til hver side er et lille spørgsmål eller et fun fact. Bogen egner sig godt til børn i alderen 4-8 år.

 • af Amy Harmon
  93,95 - 297,95 kr.

  Ambrose var byens populære fyr, og Fern havde været forelsket i ham, så længe hun kunne huske. Han var smuk og uopnåelig, hun var klassens stille pige. Men da Ambrose efter high school drager i krig og vender hjem med ar på krop og sjæl, er rollerne pludselig byttet om: Fern er ikke længere den grimme ælling, hun engang var, og Ambrose har mistet sin skønhed i krigen. Den følsomme Fern og den sårede Ambrose mødes igen, og sammen med Ferns barndomsven Bailey begynder de at tilbringe dagene sammen i deres lille amerikanske hjemby. Langsomt opbygger de et stærkt venskab i den lille gruppe, og langsomt får Ambrose øjnene op for den pige, der har elsket ham, så længe hun kan huske. SKRØBELIGE SKØNHED er en fortælling om en lille by, hvor fem high school-venner drager i krig, men kun én vender hjem igen. Det er en fortælling om en piges kærlighed til en traumatiseret dreng og en såret krigers kærlighed til en stille pige. En fortælling om heltemod og stærke venskabsbånd. En moderne Skønheden og udyret-fortælling, som viser, at der er en lille smule skønhed og en lille smule udyr i os alle.

 • af Rebecca Ross
  137,95 kr.

 • af James Riordan
  224,99 kr.

  ”Giver indblik i krigens virkelighed, sådan som den ses gennem en ung soldats øjne” Folkeskolen.dk ”Emmer af kærlighed til fodboldspillet” Bogblogger.dk Jack var soldat under Første Verdenskrig, og da han besøger soldatergravene i Frankrig, genkender han sine døde kammeraters navne på stenene. På den ellers mennesketomme kirkegård genkender han også en anden besøgende: en fjende, der engang for en kort stund var en ven. Blandt de brutale minder fra en meningsløs og blodig krig står en enkelt episode pludselig lysende klar: julenat mødtes de kæmpende i ingenmandsland mellem skyttegravene for at spille fodbold.Denne roman er baseret på virkelige begivenheder fra Første Verdenskrig.

 • af Jonas Kleinschmidt
  103,95 - 327,95 kr.

  Ungdomsroman om bombardementet af Den Franske SkoleVi står som forstenede og kigger på flyet, der langsomt kommer nærmere. Det kan ikke være meget mere end 50 meter væk. – Det styrter ned, siger han. Den 21. marts er det 75 år siden, at Den Franske Skole på Frederiksberg blev ramt af bomber fra allierede fly, der forvekslede skolen og Shellhuset, som var missionens egentlige mål. 86 børn og 18 voksne døde. Jonas Kleinschmidts morfar deltog i redningsarbejdet:"Fra sit kontor på Frydendalsvej så han onsdag den 21. marts 1945 to engelske fly flyve lavt ind over byen. Kort efter kastede de deres bomber over Frederiksberg og hele området omkring Den Franske Skole. Min morfar blev en del af redningsarbejdet, hvor frivillige og brandmænd hjalp døde og sårede – primært børn – ud fra ruinerne. Igennem sit liv fortalte min morfar mange gange om den skæbnesvangre dag, men kun i overfladiske vendinger, og det var tydeligt, at det var en oplevelse, han aldrig fik bearbejdet. Da jeg fik adgang til hans erindringer for nogle år siden, fik jeg nogle af mine spørgsmål besvaret, og herfra opstod idéen til en historie om drengen Johannes, der rejser tilbage i tiden og møder sin farfar som ung." Englene over København er en rørende og barsk fortælling om livet under besættelsen, om kærlighed på tværs af generationer – og om en af de mest dramatiske og tragiske begivenheder i nyere danmarkshistorie.Jonas Kleinschmidt er forfatter og musikredaktør. Han har skrevet ungdomsromanerne "Dig og mig og Zlatan" og "Drengene", som sidste år sikrede ham en nominering til Kulturministeriets forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2019. "Englene over København" er delvis baseret på hans morfars erindringer og øjenvidneberetninger fra bombadementet af Den Franske Skole i 1945.

 • af Robin Stevens
  92,95 kr.

  The second thrilling and unputdownable mystery starring a new generation of the Detective Society, from the million-copy-bestselling author of Murder Most Unladylike: Robin Stevens.March 1941. Britain is at war, and a secret agency called the Ministry of Unladylike Activity is training up children as spies - because grown-ups always underestimate them. Enter May, Eric and Nuala: courageous, smart, and the Ministry's newest recruits.May's big sister Hazel has arranged for them to stay on a quiet street close to the Ministry, home to an unlikely collection of people thrown together by the war. And it is in the basement of the bombed-out house at the end of that street that they discover something mysterious. Something that was not there when the Blitz wreckage was first combed through. Something that has been placed there recently. A body...Could this be the missing Ministry spy that Daisy Wells is on a dangerous mission in France to find? Or could it be someone else - someone a resident of the street wanted silenced . . . ?

 • af Laura Helena Pimentel da Silva
  197,95 kr.

  Malik’s dad researches polar environments. Greenland is changing; the inland ice is melting because of global warming. Now horrific diseases are resurfacing from dead people underneath the ice… A horror story from Greenland is the third independent volume in the horror series Goose pimples, which focuses on the UN’s Sustainable Development Goals.ABOUT THE FIRST VOLUME IN THE SERIESGoose pimples – A horror story from China was nominated for the Orla Award 2022 in the category ‘Horror and thriller.’

 • af Birgitte Lorentzen
  197,95 kr.

  CYKOSE psykologisk drama. 1. bind i dansk YA-trilogi - de efterfølgende bind: Insania og Hypnosia.En ny spillefilm baseret på Cykose får biografpremiere d. 8. februar 2024.CYKOSE er udkommet i Frankrig under titlen "À la Folie" og nomineret til den franske bogpris ”Le Prix des Incorruptibles, som den første danske roman nogensinde. Cykose, Insania og Hypnosia er psykologiske thrillers, der lægger sig i spændingsfeltet mellem realismen og det paranormale - det er også coming off-age dramaer, der kredser om den skrøbelige psyke og en søgen efter en større mening med livet. Og med underliggende emner som identitet, ensomhed, angst, tro, overtro, diagnoser, fordomme, eksklusion fra det store fælleskab, venskab, død, sorg og den første store forelskelse.Alt sammen skrevet i et let og uhøjtideligt sprog tilsat supernatural suspense og humor samt en virkelig "true crime" historie.Lulu romanernes hovedkarakter er citatfreak og kan citere de store tænkere: Einstein, Aristoteles, Huxley og ikke mindst Albert Camus, som hun tyr til, når hun rammes af angst, og mørket kommer snigende."For enden af mørket er der uundgåeligt et lys, som vi allerede kan skimte, og som vi blot skal kæmpe for at nå".Hvem eller hvad er det, der er på Lulus værelse - eller er der overhovedet noget?Er der mere mellem himmel og jord, eller er det hele bare noget, der foregår i forvirrede, unge hjerner, der i forvejen er optaget af store, eksistentielle tanker om liv og død?Kan Mads med de dragende øjne og den skræmmende fortid virkelig se de døde, eller er han psykotisk? Passer det, når han hævder, at det er en klæbeånd, der har hægtet sig på Lulu?Lulu drages af Mads og af de ting, han ser - eller ikke ser ...

- og hvad har bombningen af Den Franske Skole med det hele at gøre?Målgruppe: Young Adults + New AdultsCykose er tidligere udkommet i Frankrig under titlen "À la Folie"Insania, 2. bind i serien er udkommet under titlen "L'Île Interdite".

 • af Gudrun Østergaard
  62,95 - 197,95 kr.

  "Vi flyver i flok. Mit navn er IKAROS 17, og jeg har to sæt vinger, der svirrer så hurtigt, at man næsten ikke kan se dem. Jeg er en sort drone med lysende, blå tegninger. Det er os, menneskene kalder for svævere."Svæverne tjener Systemet, men de er selvstyrende enheder. En dag bliver svæverne sendt ud på en mission til byen ved foden af de blå bjerge. Her leger Wanzo og de andre børn på byens torv.Læs om tankerne bag bogen på KRABATs blogDownload gratis undervisningsmateriale på forlagets hjemmeside

 • af CHARLIE JANE ANDERS
  133,95 - 232,95 kr.

 • af Martin Witt
  86,95 kr.

  Her møder du den lille garder, ræven og den gamle oversergent, der er god til at skælde ud.I denne letlæselige udgave af "Den store bog om den lille garder", får du en sød og sjov historie om den lille garder, ræven og dengang kronjuvelerne blev stjålet.Bogen er den eneste børnebog skrevet om den Kongelige Livgarde og giver et spændende indblik i, hvad garderne egentlig laver.Når du køber bogen om den lille Garder, hjælper du samtidig med at støtte et godt formål - nemlig Den Kongelige Livgardes Fond.

 • af Sylvia Whitman
  162,95 kr.

  Twelve-year-old Gavin Baker, son of a warrior, is a born worrier. With his father serving overseas, Gavin assumes that he's already imagined the worst that can happen-- until he shakes hands with his best friend Javi's long-lost grandfather and finds himself trapped in the old magician's ailing body. Help! As the trickster takes over Gavin's life, fooling the girl of his dreams and even his own family, Gavin wonders if the imposter is a better version of Gavin than Gavin himself. He has to convince Javi that the real Gavin now has hairy knuckles and a love of Pablo Neruda's poetry. Then the boys can try some tricks of their own. But will the two friends be able to reverse the old devil's magic? Or will both of their families get their hearts broken?

 • af Robin Stevens
  92,95 - 157,95 kr.

 • af Andrew Komarnyckyj
  117,95 kr.

 • af Monica Mayper
  192,95 kr.

 • af Wendii McIver
  197,95 kr.

 • af John David Anderson
  117,95 - 222,95 kr.

 • af Tristan Jacob Felin
  150,95 kr.

 • af Sam A Braidwood
  222,95 kr.

  The Soldier by Sam Braidwood.An early childhood rhyming book that details the career of "The Soldier". The second book of a series unfolding fun stories about interesting characters performing their everyday occupation. This book has a touch of humour through a mixture of sophisticated and simple vocabulary with emphasised text of the rhyming words which is perfect for developing emergent literacy skills in young children. Key FeaturesStory and illustrations based on real life people who have inspired, motivated or positively impacted the author.Develops an understanding of the English language and rhyming words in young children with relevant emphasised text.Combined sounding words that are perfect for parents, teachers and speech pathologists to develop children's communication; literacy; and speech and sound skills.Educates children on life occupations and career choices.Colourful, entertaining and interesting illustrations for both child and parent.Second book in the popular 'livelihood' book series.The Soldier is the second book of the 'livelihood' children's book series with characters appearance based on real people performing in their everyday occupations as a form of dedication or appreciation for having a positive influence in the Author's life. This character's appearance is based on his friend Steve who tragically passed away when they were younger. He was wonderfully talented, respectful, polite, healthy and fit young man who possessed the stature and physique of a brave Soldier.

 • af CHARLIE JANE ANDERS
  142,95 kr.

 • af Marie Lu
  142,95 kr.

  The second book in Marie Lu's New York Times bestselling LEGEND trilogy-perfect for fans of THE HUNGER GAMES and DIVERGENT!June and Day arrive in Vegas just as the unthinkable happens: the Elector Primo dies, and his son Anden takes his place. With the Republic edging closer to chaos, the two join a group of Patriot rebels eager to help Day rescue his brother and offer passage to the Colonies. They have only one request-June and Day must assassinate the new Elector.It's their chance to change the nation, to give voice to a people silenced for too long. But as June realizes this Elector is nothing like his father, she's haunted by the choice ahead. What if Anden is a new beginning? What if revolution must be more than loss and vengeance, anger and blood-what if the Patriots are wrong?In this highly-anticipated sequel to the New York Times bestseller Legend, Lu delivers a breathtaking thriller with high stakes and cinematic action. "Masterful." -The Los Angeles Times"Lu's action-packed series is the real deal." -Entertainment Weekly

 • af Martin Witt
  157,95 kr.

  Now, you will meet the little guardsman from The Royal Guards. Every day, he stands watch for the queen. It is his favorite thing to do. In this book, you will gain insight into a world that is otherwise closed to most people. Through a fun, exciting, and educational children’s book, you will be taken behind the scenes of The Royal Guards. This book is filled with stories, fun facts, and the chief sergeant’s wise life lessons, which are all suitable for both children and adults. Finally, you will also hear the charming story about the little guardsman, the fox, and the time the crown jewels were stolen. This book is an absolute must-have for anyone that is fascinated by The Royal Guards, has a connection to the regiment, or just loves an imaginative story. Enjoy reading!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.