Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
NATURTERAPI er til alle, der interesserer sig for natur, naturoplevelser og personlig udvikling. Ved hjælp af øvelser, filosofi, videnskabelig dokumentation samt indblik i 35 menneskers terapeutiske forløb præsenterer bogen en vifte af måder at opleve naturen på, som fremmer fysisk og psykisk sundhed og sætter livet i perspektiv. Bogen henvender sig til alle, der ønsker at opleve naturen og kende sig selv bedre – og til fagpersoner, der vil inddrage naturen i terapeutisk arbejde med klienter, patienter og borgere. Forfatter Lasse Thomas Edlev giver desuden bud på, hvordan vi kan leve med naturen i et moderne samfund. For nogle mennesker er naturen en redning under en opstået livskrise. For andre er naturen en daglig kilde til sundhed og vitalitet. Og for andre igen sætter naturen livet i relief og udpeger nye retninger i tilværelsen. Mange mennesker oplever i dag stress og depression, ligesom naturen er truet af klimaændringer og økologiske kriser. Menneskets sundhed og klodens tilstand kalder på, at vi styrker og fornyr vores forhold til naturen – både naturen i os selv og naturen omkring os.
Det gode bachelorprojekt i sundhedsuddannelserne er en brugsbog som hjælper dig med at· Problemformulere og styre skriveprocessen· Vælge egnede metoder til din undersøgelse · Bruge både kvalitative og kvantitative metoder · Vælge, formulere og bruge dit videnskabsteoretiske standpunkt · Skriftligt dokumentere din undersøgelse på videnskabelig måde · Strukturere dit projekt – på mikro- og makroniveau · Analysere, diskutere, argumentere, konkludere og perspektivere · Skrive i et fagligt og videnskabeligt sprog · Bruge vejledning godt · Fremstille dit projekt mundtligt ved eksamen · Formidle dit projekt i faglige artikler og i mundtlige konference- og seminaroplæg.
Danskbogen til grundforløbet består af en trykt bog samt eksisterende ekstramateriale på Gads hjemmeside. Derudover findes der en digital udgave af bogen. Bogen henvender sig bredt til alle grundforløbselever på SOSU- og PAU-området.
Tjek på idræt tager udgangspunkt i de krav, der stilles til afgangsprøven og er struktureret i forhold til prøvens form. Materialet indeholder bl.a. konkrete forslag til, hvordan eleverne kan arbejde med og vise forståelse for de seks prøverelevante indholdsområder - redskabsaktiviteter, boldbasis og boldspil, dans og udtryk, kropsbasis, løb, spring og kast samt fysisk træning.Med Tjek på idræt får man:- et samlende overblik over hvert af de seks prøverelevante indholdsområder-idesider med eksempler på, hvordan eleverne kan arbejde med hvert af indholdsområderne-understøttende teori i elevhøjde-ideer til temaer og inspiration til, hvordan de kan tænkes ind i en idrætspraksis-en guide til elevarbejdet i grupperne frem mod prøven.Materialet består yderligere af en lærervejledning og en i-bog.Læs mere om materialet på www.tjekpåidræt.gyldendal.dkBestil bogen med det samme på 33 75 55 60, eller skriv en mail til information@gyldendal.dk
SKAB OPLEVELSER handler om, hvordan man kan arbejde strategisk og praktisk med oplevelsesøkonomi og oplevelsesledelse.Bogen er praksisnær og indeholder eksempler fra virksomheder, der arbejder med oplevelsesøkonomi. Med SKAB OPLEVELSER får du et solidt indblik i, hvordan virksomheder kan iscenesætte og skabe oplevelser for brugerne, sætte strategien, lede en oplevelsesvirksomhed, implementere og styre processer samt udføre økonomisk målstyring.Bogens kapitler har fokus på disse fem emner: At skabe oplevelser StrategiLedelse Processer Økonomisk styringSKAB OPLEVELSER har udgangspunkt i hotel- og restauranterhvervet, som er en branche, hvor mange virksomheder har bevæget sig fra at være serviceorienterede virksomheder til egentlige oplevelsesvirksomheder. De gode eksempler fra oplevelsesvirksomhederne i bogen kan nemt overføres til andre brancher.SKAB OPLEVELSER retter sig dels mod virksomheder, der ønsker at ændre hele eller dele af deres strategi i forhold til oplevelsesøkonomi, men kan også danne baggrund for fagene Oplevelsesledelse og Oplevelsesøkonomi på Akademiuddannelsen i Oplevelsesøkonomi.
Lærervejledningen til Tjek på idræt indeholder didaktiske og faglige overvejelser vedrørende brug af Tjek på idræt.Med lærervejledningen får man: fagligt baggrundsstof til hvert af indholdsområderne fagligt baggrundsstof til hvert af værktøjerne overblik over sammenhængen mellem vurderingskiterierne og overskrifterne i afsnittene om prøven eksempler på tematiserede undervisningsforløb eksempler på en årsplan vejledning i arbejdet med temaer eksempler på en tidsplan for prøvearbejdet vejledninge i arbejdet frem mod prøven.
Visuel Mind Mapping kombinerer allerede kendte Mind Map metoder med nye visuelle muligheder. Visuel Mind Maping viser eksempler på Mind Map brugt som referatteknik ved møder og forelæsninger, samt eksempler på Mind map brugt til manuskripter til taler, foredrag, faglige indlæg og undervisningsforløb. Bogens forfattere Kirsten Andersen og
Karlas far kommer ikke til hendes fødselsdag. Karla har nemlig ikke en far. Hendes mor har fået hende ved hjælp af en sæddonor, og han kommer heller ikke, for han kender hende slet ikke. Men der kommer mange andre til Karlas 8 års fødselsdag. Og faktisk også en helt ny gæst.Klassen kommer også til fødselsdag, og hun glæder sig til, de skal gå på flødeboller, og hun skal have gaver. Mor og Karla har fundet på lege og bagt kage. Men festen går slet ikke som planlagt, og morfar, mormor og mor giver Karla en gave, som hun slet ikke havde regnet med.'Karlas store gave' er den femte bog i serien om Karla, der vokser op i en familie uden en far.
Planlæg bedre - få mere tid Bogen er fyldt med værktøjer, eksempler og illustrationer der kan hjælpe dig til en hverdag med mere overblik, flere resultater og mere overskud. Bogen handler om hvordan du: håndterer de vigtigste tidsrøvere – herunder overspringshandlinger, mail, møder, forstyrrelser og rod skaber overblik over dine opgaverprioriterer – og eventuelt omprioriter nemt og fleksibelt planlægger med OMTANKE udnytter mulighederne i din elektroniske kalender sætter klare og konkrete mål via modellen SMARTE MÅL delegerer situationsbestemt – også til personer du ikke nødvendigvis er leder for bliver din egen stressmanager gør tilsyneladende sure pligter til stjernestunder får kontakt til dine drømme og går efter dem. Og sidst men ikke mindst bryder de gamle vaner. Bogen er i 4 farver og fyldt med tegninger og illustrationer.
Vil du forbedre dine studievaner og få mere ud af dit studie?Har du brug for hjælp til at overkomme stress og angst i forbindelse med prøver og eksamener?“En visuel guide til gode studievaner” er, hvad enhver elev eller studerende har brug for. Farverig grafik kombineret med trin for trin-instruktioner giver gode råd til bedre studievaner – og gør det at studere, koncentrere sig og fokusere enkelt, overskueligt og sjovt.Bogen gennemgår alle hovedområder inden for studieteknik, lige fra læringsstile, informationssøgning, sociale medier, angsthåndtering, plagiering og meget andet, som kan hjælpe til forbedring af ens studieteknik.“En visuel guide til gode studievaner” vil hjælpe til at opbygge selvtillid, reducere stress og gøre de mest udfordrende aspekter af indlæring enkle, overskuelige og lettilgængelige.
Når seksualitet tages alvorligt handler om de mange forskellige situationer, hvor fagpersoner på det sociale og sundhedsmæssige område møder brugernes seksualitet. Situationer som rejser en række etiske spørgsmål som for eksempel: Skal to ældre medborgere på et plejehjem have lov til at lukke sig inde på samme stue for at have samleje - og skal de pårørende i så fald informeres om det? Skal personalet tillade en ung udviklingshæmmet pige at have en ny partner hver dag? Hvordan vil du reagere hvis du finder to patienter nøgne sammen i én seng på et psykiatrisk hospital? Hvad vil du svare, hvis en handicappet mand beder dig om hjælp til at onanere? Bogen belyser emnet seksualitet ud fra faglige, etiske og juridiske synspunkter. Den er tænkt som en hjælp og inspiration til de fagpersoner, som gennem deres arbejde kommer ud for at skulle forholde sig professionelt til brugernes seksualitet. Teksten er krydret med eksempler, citater og episoder hentet fra forskellige grene af det sociale og sundhedsmæssige felt. Den handler om børn og unge, om voksne og ældre med sygdomme og forskellige former for nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Bogen indeholder opgaver og forslag til rollespil som gør at den er et godt udgangspunkt for diskussioner og for gruppearbejde både på undervisningsinstitutioner og arbejdspladser inden for social- og sundhedsområdet. Bogen er oversat fra norsk, men bearbejdet til danske forhold og dansk lovgivning.
Dansk på social- og sundhedsuddannelserne. Grund- og hovedforløbet er til de elever, som skal have faget dansk som en del af deres erhvervsuddannelse. Den tager udgangspunkt i målene for faget dansk i Undervisningsministeriets Bekendtgørelse om grundfag, erhvervsfag og erhvervsrettet andetsprogsdansk i erhvervsuddannelserne.Bogen er en revideret, ajourført og samlet udgave af ”Danskbogen til grundforløbet” og ”Danskbogen for social- og sundhedselever, niveau C”. Denne nye udgave kan derfor anvendes gennem hele uddannelsesforløbet – fra grundforløbet til social- og sundhedsassistentuddannelsen. På baggrund af de faglige mål er bogen inddelt i fire overordnede kompetenceområder:• Kommunikation• Læsning • Analyse og fortolkning • Fremstilling.Disse fire områder har hver deres kapitel i bogen. Hvert kapitel indledes med nogle tekster og billeder, som kan anvendes til refleksion over emnet i det pågældende kapitel. Bogen indeholder desuden en række øvelser. Det er både øvelser, som eleven kan lave alene, og gruppeøvelser. I bogens sidste kapitel findes analysemodeller samt modeller og skabeloner til fx feedback, notater, dispositioner og ordkendskab. Endelig er der en samling af litteratur og links, hvor elever og undervisere kan finde mere viden om emnerne. På bogens hjemmeside findes supplerende materiale, fx test dig selv-øvelser og eksempler på konkrete analyser.
Mange forældre synes, det er svært at komme i mål med tandbørstningen. Det vil Carina Løvstad råde bod på. Hver dag deler hun viden og gode råd i sit job som tandplejer og via platformen SMÅ BISSER, og nu har hun samlet det hele i en bog, der skal hjælpe forældre med at passe godt på tænderne hos de 0-5-årige.’SMÅ BISSER – Glade tænder giver glade børn’ rummer al den viden småbørnsforældre har brug for sammen med konkrete råd og redskaber, som Carina Løvstad bruger i sin hverdag – og på sine egne børn. Leg og læring er i fokus, når hun foreslår nye børste-stillinger, børstesange og på et mere overordnet plan fortæller, hvordan tandbørstning finder en naturlig plads i børnefamiliens travle hverdag.Bogen er tænkt som en håndbog, der kan læses fra start til slut eller bruges som opslagsværk. Målet er at fjerne tvivlen, så forældre ikke længere skal spørge sig selv, om de børster rigtigt, grundigt nok – eller om de giver for hurtigt op. Carina Løvstad har både erfaring fra arbejde i børne- og ungdomstandplejen samt privat tandpleje. I 2016 startede hun platformen SMÅ BISSER, hvor hun rådgiver om forebyggende tandpleje og tilbyder foredrag og kurser til forældre. Hun har desuden bidraget til en række magasiner bl.a. Helse, Alt.dk og Danske Tandplejeres fagblad.
Bogen indkredser og diskuterer de diakonale værdier i social- og sundhedsarbejde og henvender sig til studerende på de diakonale uddannelser. Håb på trods sætter spot på fagligheder, der har som sit omdrejningspunkt at skabe muligheder for et værdigt menneskeliv. Således udfoldes og perspektiveres begreber som solidaritet, omsorg, barmhjertighed, kommunikation, livskvalitet, værdighed, nærvær, empowerment, anerkendelse, inklusion, frihed og håb. Forståelsen af begreberne hentes i forskellige traditioner og er således med til at tydeliggøre, hvordan fagligheder kan inspirere og berige hinanden, og hvad de hver især bidrager med. Netop dét er afgørende vigtigt og brugbart i forhold til professioner, hvis virkelighed er at skulle navigere i flerfaglige sammenhænge. Omsorgsarbejdet kalder i alt dets mangfoldighed på uddannede, der er klar over vigtigheden af at tænke på tværs af profession og faglighed for at finde veje og muligheder i menneskers liv.
Denne lærebog giver en omfattende beskrivelse af de didaktiske problemer, som knytter sig specifikt til undervisningen i matematik og naturfag. Bogen udpeger de særlige vanskeligheder, der typisk er forbundet med tilegnelse af fagene, og den giver en række anvisninger til, hvordan problemerne kan løses i undervisningen.
Vil du gerne lære hurtigere og få bedre resultater? Opleve større glæde ved at lære? Og mangler du tips til at stoppe overspringshandlingerne?At have en superhjerne handler ikke om hvilken hjerne du er født med, men om hvordan du bruger den hjerne du har. Norges førende ekspert i studieteknik har slået sig sammen med en af verdens mest indflydelsesrige læringseksperter, og i Brug din superhjerne har de samlet de bedste strategier til at lære, alle baseret på neurovidenskabelig forskning. De forklarer bl.a. hvordan du nemt og hurtigt lagrer information i langtidshukommelsen, hvordan du bruger din arbejdshukommelse optimalt, og hvordan du bedst udnytter hjernens netværk til at koncentrere dig og løse problemer.Når du ved hvordan hjernen lærer bedst, kan du:- øge din koncentration når du arbejder- undgå frustration når du lærer- lære på måder som gør at du ikke glemmer- udvikle en dybere forståelse for det du lærer- læse mere effektivt- bearbejde store mængder information- bruge pauser som et strategisk våben... og meget, meget mere.
Written by internationally renowned author Stella Cottrell, this is an essential resource for students looking to refine their thinking, reading and writing skills.
Håndværk & Design er en idébog til lærere og pædagoger og inspirerer til undervisning i folkeskolens nye fag håndværk og design, som afløser sløjd og håndarbejde. Bogen er således ikke en grundbog i traditionel forstand og rummer ikke færdigpakkede undervisningsforløb.I bogen er der fokus på processen fra idé til færdigt produkt, samt på hvordan man med nye ideer kan skabe et kreativt og inspirerende værkstedsmiljø, hvor mange forskellige sanser og materialer er i spil. Håndværk & Design giver på en visuel måde inspiration til at eksperimentere samt tænke nye tanker og måder at anvende materialer på.Genbrugsmaterialer indgår som et bærende element, hvor materialet tages ud af dets oprindelige form, funktion og fortælling for at genopstå i et nyt design.Bogens forfattereKarin Munch er pædagog, billedkunstlærer, grafiker samt udøvende billedkunstner.Rachel Zachariassen er lærer, udøvende billedkunstner og vejleder i indretning. Cand. pæd.- studerende i Didaktik Materiel Kultur og underviser lærere i håndværk og design.
Gyldendals Idrætspsykologi er målrettet professionelle sportsfolk, såvel som motionister og trænere på alle niveauer. Bogen er ligeledes anbefalelsesværdig til undervisning i idræt på B-niveau på stx.Idrætspsykologi handler om at gøre det mentale til en medspiller - om at forbedre sine præstationer med stærkere motivation og koncentration, om at lære at tackle stress og kriser, og om at bruge coaching, teambuilding, målsætninger og visualisering i sin træning.50 cases fra dansk eliteidræt og masser af arbejdsspørgsmål og øvelser fastholder læserens fokus på det praktiske.
Eksperimenterende Billeder er lærerens idébog, hvor der gennem forskellige temaer vises eksempler fra billedkunstfagets mange lag, hvor de æstetiske læreprocesser og samspillet mellem tanke, idé og handling resulterer i et visuelt produkt, der er udtryksfuldt og relevant.
SOSU DANSK – træn dit fagsprog er skrevet til dig, der uddanner dig til social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent.Bogen er en opgavebog, hvor du øver dit SOSU-fagsprog. Du kommer fx til at træne vigtige ord som rehabilitering, omsorg, sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Opgavebogen er tænkt som et supplement til undervisningen på grundforløb 2, men den indeholder også tekster, du kan møde i praksis.I bogen arbejder du med: Ordforråd – sundhedsfaglige kernebegreber Orddannelse – der hjælper dig til at blive bedre til at læse og stave Læsestrategier – der hjælper dig til at blive bedre til at læse og forstå fagsprog Stavning af sundfaglige nøgleord Skrivning af korte sundhedsfaglige teksterSOSU DANSK – træn dit fagsprog er en del af Gyldendals SOSU-serie, men den kan sagtens læses selvstændigt.Til opgavebogen hører der et digitalt univers, hvor du bl.a. kan printe den afsluttende test og finde løsninger til opgaverne i bogen. Det digitale univers finder du her: sosudansk.ibog.gyldendal.dk
Dans fylder i dag mere i idrætsundervisningen end nogensinde før, men hvordan skal man gribe dansen an? DANS 22 samler baggrundsviden om og instruktioner til 22 forskellige danse- og bevægelsesgenrer og gør det let og overskueligt at udføre og lære om dans – både som kropsligt og som kulturelt fænomen.Dans giver ikke kun øget kropsbevidsthed og indsigt i andre kulturers udtryksformer, den er også et frirum, hvor eleverne kan udtrykke sig kreativt og samtidig lære om vigtigheden af samarbejde.DANS 22 gør det let og inspirerende at lære fra sig og at lære om dans. Bogen indeholder 22 forskellige danse- og bevægelsesgenrer; fra folkedans, ballet og vals til hiphop, yoga, salsa og swingdans. Hvert kapitel rummer:en kort introduktioninstruktioner i basistrin, bevægelser og positionersjove træningsøvelserforslag til variationer eller avancerede øvelseropgaver og koreografisk arbejdespørgsmål til refleksion, diskussion og analyseet eksempel på et undervisningsforløbvigtige begreber og navne.Alle kapitler er desuden illustreret med fotos og bokse med tips og tricks, så alle kan være med. Bogen slutter af med en teoridel, der tilbyder forskellige forskningsperspektiver, analyseskemaer til dans og idræt samt lister med supplerende materiale til hvert kapitel.DANS 22 henvender sig til elever og lærere, der arbejder med dans og bevægelse på ungdomsuddannelserne. Den opfylder kravene til de praktiske eksamener i fagene dans og idræt på C- og B-niveau.Praksiskapitlerne er skrevet af: Andrea Charter Lund, Anne Gry Madsen, Dorte Bjerre Jensen, Dorthe Vinsten Madsen, Karen Kristine Wellendorf, Lotte Inger Nielsen, Mie Lotte Ajspur, Mie Lykke Nielsen, Miriam Fajnburg Hovman Elley og Solveig Løvendahl Gustafsson.Forskningsperspektiverne er skrevet af: Helle Winther, Inger V. Damsholt, Lis Engel og Susanne Ravn.
Bogen introducerer til mange forskellige måder at arbejde med bevægelse på i skolen. Til disse måders pædagogiske baggrund, samt til hvilke handlemuligheder lærere har for at inddrage bevægelse i skolen.
100 ideer til billedkunst er en inspirationsbog til lærere, som underviser i billedkunst i 1.-5. klasse.Bogen giver en udførlig beskrivelse af de materialer og fremgangsmåder, som skal bruges til at gennemføre hver enkelt ide, med flotte billeder af de færdige produkter.Bogen dækker de fleste af fagets trinmål i Fælles Mål og er oplagt at bruge som en basisbog for billedkunstlæreren i planlægningen og forberedelsen af undervisningen.
100 ideer til billedkunst i overbygningen er inddelt efter materialer og emner. Hver ide indeholder en udførlig materialeliste, en beskrivelse af fremgangsmåden, fotos af ideen samt tips til differentiering. I to indledende basisforløb lærer eleverne grundlæggende farvelære og tegneteknikker.Bogens ideer har fokus på elevernes egen produktion af værker samtidig med, at de tilegner sig viden inden for kunst- og kulturhistorie.100 ideer til billedkunst i overbygningen kan bruges bredt i 6.-10. klasse og inspirerer eleverne til arbejdet med visuel kommunikation og til at udvikle deres personlige billedkunstneriske udtryk.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.