Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den enorme interesse for Mien føst tusi or på wæjlbomol (2022) viser, at vi mangler bøger til dem, der gerne vil tage de yngste vendelboer med på sproglig opdagelsesrejse i det dialektlandskab, de selv er vokset op i.Til både små og store lancerer vi derfor 29 finurlige rim på vendelbomålet med fokus på dialektord og -udtryk og med kærlighed til det nordjyske lune. Flere scener inviterer til samtale i alle aldre om dilemmaer og opførsel i mødet mellem mennesker.På lydbogen kan alle remserne høres med den dialektale udtale. De er indtalt af Ingrid Carlsen og forfatteren selv. To af dem er indsunget af Ib Grønbech og en af Sæby Friskole – Vær og lær v/ Peter Kastrup Krogh.Vi håber, at denne ABC for mange vendelboer vil få samme betydning og status, som Halfdans ABC har for de fleste dansktalende.Modersmål-Selskabet har til formål at bevare og udvikle modersmålet – med respekt for dialekterne. Læs mere i vores antologi Dialekter i rigt mål (2019).
Dyr kan være vildt store eller vildt små. De kan også være være vildt hurtige eller vildt langsomme. Dyr kan være vilde på så mange forskellige måder, og det er 100 af slagsen, som Sebastian fortæller om her i Verdens 100 vildeste dyr. Mød agatudsen, som kan veje helt op til 1,3 kg. Eller hvad med axolotlen, hvis lemmer vokser ud igen, hvis den skulle miste dem. Og så er der selvfølgelig dovendyret, hvis det skal gå rigtig langsomt: 300 meter i timen. Fra ca. 6 år Andre titler i serien:Verdens 100 farligste dyrVerdens 100 mærkeligste dyrDe 100 mest fantastiske fortidsdyrDe 100 mest gådefulde dyrVerdens 100 klammeste dyrVerdens 100 mest truede dyr
Børnenes eget atlas er en spændende bog udgivet af Forlaget Bolden i 2017. Denne bog er en fantastisk måde for børn at lære om verden omkring dem. Bogen er fyldt med farverige illustrationer og detaljerede kort, der vil holde børnene engageret og underholdt. Uanset om dit barn er en ung opdagelsesrejsende eller bare nysgerrig efter at lære om forskellige lande og kulturer, er Børnenes eget atlas den perfekte bog til at opfylde deres nysgerrighed. Forlaget Bolden er kendt for at udgive bøger, der er både informative og underholdende, og denne bog er ingen undtagelse. Hvis du leder efter en gave til et nysgerrigt barn, eller hvis du bare vil tilføje en lærerig bog til dit barns samling, er Børnenes eget atlas det perfekte valg.
En indbydende, flot og morsomt illustreret ordbog for børn fra cirka 8-9 år og opefter. Bogen er udarbejdet efter de følgende principper: Den fungerer både som en regulær ordbog og en underholdende "bladrebog", der tilgodeser det stigende behov for "edutainment". Altså er den både egnet til undervisningsbrug og til at hygge sig med – og lære af – derhjemme Bogen er pædagogisk opbygget: ingen forvirrende forkortelser, lydskrift m.v., så bogen kan bruges af de allerførste ordbogsbrugere Aktuelt og relevant ordudvalg på cirka 1500 ord hver vej Tysk-dansk og dansk-tysk ordliste God og sjov minigrammatik 30 temaplancher (Ved havet, Sport, I zoo, Mit værelse osv.) med tyske ord til glosetræning Kopiforlæg til glosekort, domino og memoryspil En underholdende og lærerig ordbog Rigt illustreret i farver af Jon Ranheimsæter Skrevet af Gyldendals Ordbogsredaktion Ordbogen indgår i serien Gyldendals Røde Ordbøger
Hvem? Hvad? Hvor? Hvorfor? Hvordan? Med "Det store børneleksikon" får du hurtigt svar på alle dine spørgsmål om alverdens ting og sager - lige fra det mindste til det største, fra fisk til Mozart og fra vulkaner til menneskekroppens funktion.I denne bog kan børnene finde oplysninger og viden og blive klogere på hverdagens og tilværelsens mange gåder.
En indbydende, flot og morsomt illustreret ordbog for børn fra cirka 10 år og opefter. Bogen har to funktioner: Den fungerer både som en regulær ordbog og en underholdende "bladrebog", der tilgodeser det stigende behov for "edutainment". Altså både egnet til undervisningsbrug og til at hygge sig med – og lære af – derhjemmeBogen indeholder: Aktuelt og relevant ordudvalg på cirka 1500 ord hver vej Fransk-dansk og dansk-fransk ordliste 30 temaplancher (Ved havet, Sport, I zoo, Mit værelse osv.) med franske ord til glosetræning Kopiforlæg til glosekort, domino og memoryspil En underholdende og lærerig ordbog Rigt illustreret i farver af Jon Ranheimsæter
Hvor højt er verdens højeste bjerg? Hvad hedder Jordens stærkeste chili? Hvor i verden ligger Jordens største skov? Og hvor på kloden regner det egentlig mest?Dette og meget mere kan du blive klogere på i Kristian på sporet af Jordens rekorder. Kristian tager os med verden rundt for at finde Jordens største, mindste, længste, ældste, højeste og hurtigste dyr, bygninger, træer, steder og mennesker. Og det er bestemt ikke kedeligt at besøge Jordens mindste ø eller hilse på folk i Jordens største land.Kristian på sporet af Jordens rekorder er første bog i en helt ny faktaserie for børn, hvor Kristian Gintberg tager ud for at undersøge stort og småt sammen med læserne. Det skal være sjovt at lære, det skal være spændende at suge ny viden til sig. Derfor tager Kristian ud i verden med sit kamera om halsen, sin rygsæk på ryggen og sin nysgerrighed som rejseledsager og opdager alverdens ting, steder og mennesker.Hvert opslag dækker et emne, formidlet i et lettilgængeligt sprog og illustreret både faktuelt og utrolig sjovt af Franck Wagnersens humoristiske streg.Kristian Gintberg (f. 1988) er tekstforfatter, tv-vært og sangskriver. Han startede sin tv-karriere i 2011 som medvært på DRs børneprogram Lille Nørd og har siden været vært på det meget populære Ramajetterne og Ramasjang Mysteriet, ligesom han er en fast del af sommerens Cirkus Summarum.
Ved hjælp af dybdegående beskrivelser, flotte fotos og detaljerede illustrationer kan du finde svar på hundredvis af komplekse naturvidenskabelige spørgsmål. Lær, hvordan atomer laver bindinger, og hvorfor diamanter er så stærke, men metaller bøjer.Oplev det fascinerende liv i en regnskovsbund på Borneo og se en guldsmeds metamorfose.Udforsk videnskaben bag det at flyde og flyve og læs om energien, der driver universet.Niveauet og fagligheden er høj, og bogen lægger sig fint i tråd med de andre leksika i samme serie fra Forlaget Globe.
Familiens store bog om dyreriget er det ultimative opslagsværk, som ved hjælp af flotte fotos og computer-genererede illustrationer afslører og forklarer alt om dyrenes verden.Du kan fx blive meget klogere på alt fra stillehavsbrandmænd, hvidhajer, rødøjede løvfrøer, og slanger til hønsefugle, løver, kaniner og harer. Og finde ud af hvordan myrer kommunikerer, hvad pingviner gør for at beskytte deres unger, og hvorfor kamæleoner ændrer farve. Du kan se dyrelivet i fantastiske detaljer helt ned til de glitrende skæl på en sommerfugls vinge, de takkede kanter på en tigers tand og giftige sporer på et næbdyr. Bogen henvender sig til børn fra 9 år, men mindre børn vil også kunne have glæde af at kigge på de mange billeder, ligesom voksne vil kunne lære meget om dyreriget.Niveauet og fagligheden er høj, og bogen lægger sig fint i tråd med de andre leksika i samme serie fra Forlaget Globe.
Leksikonet henvender sig til små børn, der elsker dinosaurer og gerne vil vide alt om nogle af de mest fantastiske dyr, der har levet på Jorden. Her kan man finde svar på spørgsmål som fx: Hvad spiser en dinosaur? Havde nogle dinosaurer fjer? Hvorfor havde en Stegosaurus pigge på halen? Og meget, meget mere.”Dinosaurleksikon for de yngste” er fyldt med sjove fakta, farvestrålende illustrationer og flot grafik, der tilsammen bringer læseren helt tæt på den forhistoriske verden. Bogen er en del af en populær leksikon-serie fra Forlaget Globe, der tilbyder masser af sjov viden til børn fra 5 år. 225 sider.
De første tusind ord er en billedordbog som nutidens børn får glæde af. De mindste får en grundig indsigt i mange af dagligdagens begreber ved hjælp af de illustrative og sjove tegninger. Den er særledes velegnet, når større børn begynder at interessere sig for ord, idet hvert ord er illustreret med et billede. Børnene får rig mulighed for at læse, stave og skrive samt at slå op i en ordliste, som mange børn synes er meget spændende. Bogen rummer mange timers underholdning. Stor format
Hvor stor var verdens største dinosaur? Hvor i Danmark kan du finde dinosaur-fossiler? Kan vi snart genoplive en dinosaur? Og hvordan ser en 65.000 millioner år gammel forstenet dinosaurlort ud?Alt det og meget mere kan du blive klogere på i Kristian Gintbergs nye bog Kristian på sporet af dinosaurerne. Med sit kamera om halsen drager Kristian på opdagelse i dinosaurernes verden og kommer helt tæt på glubske kødædere og dovne langhalse.Teksten er let forståelig, og både børn og voksne får masser af ny viden om de store forhistoriske dyr, når de sammen med Kristian rejser over hundrede millioner år tilbage i tiden. I en blanding af naturtro billeder og sjove tegninger af Franck Wagnersen får læserne chancen for at stå ansigt til ansigt med de mægtige øgler og samtidig få sig et godt grin. Alle dinosaurer i bogen er tegnet i rigtige størrelsesforhold, så det er let for læseren at se, hvor store, de enorme dyr faktisk var i forhold til naturen omkring dem.Ud over at blive klogere på et hav af dinosaurer kan læseren også glæde sig til kapitlerne om andre forhistoriske dyr, f.eks. det uldhårede næsehorn, mammutten og kæmpe-dovendyret, der har levet side om side med mennesker.
"Man får lyst til at røre ved bogsiderne og gnide håndfladerne hen over det tykke papir" ❤️❤️❤️❤️ – PolitikenVelkommen til et museum, der er fyldt med alverdens planter! Her kan du finde mere end 160 arter at beskue i en fantastisk guide til planternes liv. Tag en tur gennem museets udstillinger, når som helst du vil – det er altid åbent! Ledsaget af oplysende tekst indeholder hvert kapitel smukke illustrationer af en bestemt gruppe planter. Fra flerårige planter over løg til tropiske arter udstiller bogen en vidunderlig mængde botanisk viden, med flotte tværsnit af planternes indre mekanismer.Botanicum er en del af serien Velkommen til museet, som også rummer Dinosaurium og Animalium. Om Animalium sagde pressen:"Verdens smukkeste børnebog" – Bogmagasinet❤️❤️❤️❤️❤️ – Politiken
Oplev hvordan stærke farver tiltrækker insekter, hvordan kronbladene folder sig ud som en spiral, hvordan bier opsamler pollen, når de rører ved støvdragere, og hvordan honningkirtler i bunden af en blomst laver nektar. Alt sammen illustreret i fantastiske opslag der lader os komme helt tæt på.
Bornholmsk er en af Danmarks bedst bevarede dialekter, men den tales efterhånden kun af forældre- og bedsteforældregenerationen. Vi kan stadig nå at redde dialekten, hvis vi giver den videre til de små, nye bornholmere. Mina fossta tuzen or på borrijnholmst oversat af Alex Speed Kjeldsen er en billedordbog, som er udviklet til at appellere til børn i forskellig alder og indeholder mange genkendelige ting fra hverdagen. Små billeder sat ind i en større ramme giver anledning til at pege, udforske og tale om det, man ser. Der er ingen officiel bornholmsk retstavning, men bogen følger konventionerne i Bornholmsk Ordbog (bornholmskordbog.ku.dk). De har rod i en lang tradition og giver en god indikation af, hvordan ordene udtales. De tre grammatiske køn (han-, hun- og intetkøn) er angivet med kendeordene hhv. ejn, en og et. Bagest i bogen er der en alfabetisk ordliste med alle ordene oversat til rigsdansk. Modersmål-Selskabet er en almennyttig forening, som har til formål at bevare og udvikle modersmålet – med respekt for dialekterne. Læs mere i vores antologi Dialekter i rigt mål (2019).For hvert solgt eksemplar doneres 10 kr. til Bornholmsk Ordbog.
Hvorfor løber man om kap efter en ost i England? Hvorfor slås de med tomater i Spanien? Hvornår begyndte man at fejre jul? Hvorfor bøvser de så meget i Kina? Og hvorfor i alverden er man begyndt at male øjne på numsen af køerne i Afrika?Dette og meget mere kan du få svar på i Kristian på sporet af verdens traditioner, når Kristian drager ud for at undersøge nogle af verdens mange interessante traditioner.Nogle af traditionerne kan virke meget fremmede eller ligefrem tossede for os herhjemme i Danmark, men når man dykker længere ned i dem, viser det sig faktisk, at vi tit fejrer de samme højtider over hele verden – bare på hver vores måde.Kristian på sporet af verdens vilde traditioner er tredje bind i Kristian Gintbergs faktaserie for børn, hvori Kristian tager ud for at undersøge stort og småt sammen med læserne. Det skal være sjovt at lære, det skal være spændende at suge ny viden til sig. Derfor tager Kristian ud i verden med sit kamera om halsen, sin rygsæk og sin nysgerrighed som rejseledsager og opdager alverdens fænomener, steder og mennesker.Hvert opslag dækker et emne, formidlet i et lettilgængeligt sprog og illustreret både faktuelt og utrolig sjovt af Franck Wagnersens humoristiske streg.
Leksikonet henvender sig til små børn, der elsker dyr og gerne vil vide alt om dem! Her kan man finde svar på spørgsmål som fx: Hvordan jager en klapperslange? Hvordan kommunikerer chimpanser? Er et menneske et dyr? Kan man se på en kamæleons farve, om den er i godt humør? Og meget, meget mere. Dyreleksikon for de yngste er fyldt med sjove fakta, farvestrålende fotos og flot grafik, der tilsammen bringer læseren helt tæt på dyrene og deres forunderlige verden.Bogen er en del af en populær leksikon-serie fra Forlaget Globe, der tilbyder masser af sjov viden til børn fra 5 år.
Familiens store leksikon er det komplette visuelle leksikon, der ikke blot fortæller dig om ting, men også viser dem på en helt fantastisk måde ved hjælp af computerskabte billeder og flotte fotos.Det populærvidenskabelige leksikon gør hele familien klogere på emner som rummet, Jorden, naturen, kroppen, videnskab og historie. Her finder du svar på stort set alt. For hvordan bevæger Jordens vand sig egentlig? Hvad er musklernes funktion? Hvor ligger verdens største teleskop? Hvordan gik vikinger klædt? Og hvem kæmpede i den amerikanske revolutionskrig? Det og meget andet kan du lære om her.Bogen henvender sig til børn fra 8 år. De yngste i målgruppen kan have stor fornøjelse af at kigge på billederne, mens teksten er til lidt større børn og voksne. Sammen kan hele familien opleve glæden ved at blive klogere på en lang række spændende emner.
Følg med Kristian på sporet af de opdagelsesrejsende, der fandt Amerika, først nåede Sydpolen, besteg verdens højeste bjerg – og ned på bunden af havet!I flere hundrede år er opdagelsesrejsende draget mod verdens fjerneste afkroge uden at vide, hvad der ventede dem. Med mod og nysgerrighed kortlagde de den verden, vi kender i dag, og sikrede sig dermed en plads i historiebøgerne. Men hvem var de egentlig – de eventyrlystne opdagelsesrejsende, der satte sig for at finde ud af, om Jorden var rund, sejlede højt mod nord for at undersøge de isfyldte riger, drog ned på havets bund for at undersøge livet på mange kilometers dybde, løb om kap mod Sydpolen og satte liv og lemmer på spil i kampen om at blive de første på toppen af verdens højeste bjerg?I Kristian på sporet af opdagelsesrejsende skal vi høre om alt fra de vikinger, der drog af sted på togt og ved et tilfælde fandt Grønland, om de mange kapløb der har været om at nå verdens sydligste og nordligste punkter, verdens top og havets bund – og helt frem til i dag, hvor de opdagelsesrejsende med lige så stort mod sætter kursen ud i galaksen for at besøge andre planeter.Kristian på sporet af opdagelsesrejsende er femte bind i Kristian Gintbergs faktaserie for børn, hvori Kristian tager ud for at undersøge stort og småt sammen med læserne. Det skal være sjovt at lære, det skal være spændende at suge ny viden til sig. Derfor tager Kristian ud i verden med sit kamera om halsen, sin rygsæk på ryggen og sin nysgerrighed som rejseledsager og opdager alverdens fænomener, steder og mennesker. Hvert opslag dækker et emne, formidlet i et lettilgængeligt sprog og illustreret både faktuelt og utrolig sjovt af Franck Wagnersens humoristiske streg.
Fra bittesmå til kæmpestore beskrives verdens dyr med spændende fakta, smukke fotos og fine illustrationerMere end 100 flotte tegninger. Læs om flamingoer, flyvende fisk og kom tæt på edderkopper.
Oplev den fantastiske undersøiske verden som du aldrig har set den før. Med flotte fotos, vilde fakta og fine illustrationer beskrives livet under overfladen fra de mindste væsner til de største hvaler. Niveauet og fagligheden er høj, og bogen lægger sig fint i tråd med de andre leksika i samme serie fra Forlaget Globe.
Leksikonet henvender sig til små børn, der gerne vil lære mere om vores fantastiske verden. Her er hundredvis af sjove fakta om mennesker, kultur, samfund og natur. Fx kan man finde svar på spørgsmål som fx: Hvad hjælper hjernen med? Hvorfor tænder lyset, når du trykker på en kontakt? Hvor står Frihedsgudinden? Hvordan kender man forskel på Nordpolen og Sydpolen? Og meget, meget mere.Vores verden - leksikon for de yngste er en indbydende og inspirerende appetitvækker, som i små børnevenlige og farvestrålende bidder gør børn lidt klogere på verden.Bogen er en del af en populær leksikon-serie fra Forlaget Globe, der tilbyder masser af sjov viden til børn fra 5 år.
Nyt i 2. udgave2. udgaven af GO Atlas til overbygningen og gymnasiet indeholder opdateret kartografi og en række nye temaer, bl.a. om Grønland, klimaændringer, natur- og miljøkatastrofer samt migration.I sin opbygning er udgangspunktet som i det tidligere atlas især de fysiske kort med udgangspunkt i Danmark, Norden, Europa, øvrige verdensdele og Verden under et. De fysiske kort ledsages af en lang række tematiske kort - både i relation til de enkelte regioner og som en større selvstændig samling globale kort. De topografiske og tematiske kort kan i undervisningen bruges til at fokusere på både mønstre og processer og problemstillinger, globalt og regionalt. Øvelses- og løsningshæfteTil atlasset tilhører elevhæftet Atlasøvelser og et løsningshæfte.
Vidste du at … - Stinkende ørevoks har hængt ud i øregangen i næsten en måned, før det kan pilles ud?- Kakerlakker prutter hvert 15. minut?- Giraffer aldrig knæler?- En gennemsnitlig person bruger seks måneder af sit liv på toilettet?- Mennesker har en tredjedel af deres DNA til fælles med salat?Overrask dine venner, og fasciner din familie med denne bog, der er spækket med forbløffende fakta. I samme serie kan du finde Hvorfor lugter prutter af rådne æg?, Derfor er det sundt at spise bussemænd og Hvor meget lort laver en elefant?I denne bogserie forsøger Mitchelle Symons at besvare alle de spørgsmål, som man hverken finder stillet eller besvaret andre steder.
Vendelbomålet er en af Danmarks bedst bevarede dialekter, men den tales efterhånden kun af bedsteforældregenerationen. Vi kan stadig nå at redde dialekten, hvis vi giver den videre til de små, nye vendelboer. Mien føst tusi or på wæjlbomol oversat af Ingrid Carlsen er en billedordbog, som er udviklet til at appellere til børn i forskellig alder og indeholder mange genkendelige ting fra hverdagen. Små billeder sat ind i en større ramme giver anledning til at pege, udforske og tale om det, man ser. Der er ingen officiel retstavning på vendelbomål, men i balancegangen mellem genkendelig dansk stavning (trækker) og det meget lydrette (trajgå) har vi konfereret med Vendsysselsk Ordbog af Arne Espegaard og valgt den gyldne middelvej, som vi vurderer både er læsbar og med stor sandsynlighed giver en troværdig dialektal udtale. De tre grammatiske køn (han-, hun- og intetkøn) er angivet med kendeordene hhv. i, en og æ. Bagest i bogen er der en alfabetisk ordliste med alle ordene oversat til rigsdansk. Modersmål-Selskabet er en almennyttig forening, som har til formål at bevare og udvikle modersmålet – med respekt for dialekterne. Læs mere i vores antologi Dialekter i rigt mål (2019).
Denne bog er perfekt til den lille lænestolsrejsende, som ved hjælp af ord og billeder kan tage på eventyr Jorden rundt og blive klogere på mere end 600 fascinerende dyr og deres levesteder. Her kan man fx læse om pumaer, øgler og skildpadder i Nordamerikas ørkner. Om dovendyr, ozelotter og soldatertermitter i Centralamerika. Og om giraffer, løver og elefanter på Afrikas savanne. Bogen henvender sig til dyreglade og nysgerrige børn fra 7 år, som vil have stor fornøjelse af at kigge på billeder og kort, mens en voksen læser de mange interessante fakta højt. Her vil alle kunne lære noget om Jordens fantastiske dyreliv!
Har du nogensinde tænkt over, hvorfor vi bøvser, hvorfor strudse stikker deres hoveder i sandet, om lemminger virkelig springer ud fra klipper - og hvorfor prutter lugter som rådne æg?Intet emne er for mærkeligt, og ingen facts for svære at finde for Mitchell Symons, som har svarene på disse spørgsmål og mange andre.
Julebestiariet er en ny type julekalender, der giver dig en overlevelsesguide til vinterens virkelige monstre. Du får de vigtigste fakta om hvert af de væmmelige monstre, og livsvigtig læsning i decemberdagene op til jul. Hver jul myldrer det frem med alskens farlige vintervæsner. Benni Bødker har researchet og indsamlet oplysninger om 24 af de fæleste julemonstre, og monstertegner John Kenn Mortensen har illustreret.Julebestiariet er julekalenderen for både børn og voksne.Benni Bødker og John Kenn Mortensen er monstereksperter. Begge står de bag en bred vifte af udgivelser med og om overnaturlige væsner. John Kenn Mortensen er kendt for sine uhyggelige illustrationer i Post-it Monstre og Benni Bødker har skrevet flere kuldegysende historier om alt fra spøgelser til dæmoner og varulve. Med deres ekspertise på området følte de, at de ikke havde andet valg end at samle alle oplysninger om julemonstrene for at hjælpe dig med at holde dig tryg i den mørkeste måned af året.Benni Bødker om Julebestiariet - En juleklassiker: "Der er intet i den her bog, vi har digtet. Det har faktisk været et dogme, da vi lavede bogen, at John har fortolket væsnerne som han synes, de skulle se ud. Men jeg har haft det som et dogme i teksten, at jeg ikke selv måtte tilføre noget. Alt i teksten er hentet fra autentiske vidneberetninger. Folk der har nedskrevet, hvad de har hørt og set rundt omkring i Europa. Jeg har ikke tilføjet noget fiktivt eller fundet på et eller andet for, at det skulle blive mere spændende."Pressen om Julebestiariet - En juleklassikerPolitiken: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ "Hvordan har man dog kunnet undvære dette charmerende værk?" Nordjyske: ★ ★ ★ ★ ★ Berlingske: ★ ★ ★ ★ Weekendavisen: "Detaljerige og gyselige illustrationer ... med et stort glimt i øjet." Jakob Stegelmann i Troldspejlet: "Jeg tror, det er min yndlingsjulebog." Børn & bøger: "Et overrumplende alternativ til alt det søde ... en flot og interessant bog." Kulturkapellet: "En uundværlig guide til alle rædsler i julemåneden." Bare et kapitel mere: ★ ★ ★ ★ ★ "En genial julekalender."
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.