Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Børn og unge: personlige og sociale emner: selvmord

Her finder du spændende bøger om Børn og unge: personlige og sociale emner: selvmord. Nedenfor er et flot udvalg af over 26 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - en dagbog om selvskade og selvmord
  af Katrine Lund
  260,95 kr.

  »Man kan aldrig tale for meget om selvmord. Jo mere vi tør tale om det, desto bedre kan vi hjælpe, men også forebygge«, siger de hos Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse.Englespor er en fortælling om Katrine Lund, en ung pige med et skrøbeligt sind. Hun kæmper med psykisk sårbarhed, med lavt selvværd, med selvskade og selvmordstanker. Bogen er et udvalg af Katrines dagbøger gennem ni år.Katrine får hjælp undervejs. Men hun har svært ved at lukke familie, venner og behandlere ind bag facaden, dér hvor det gør ondt. Hun mister fodfæstet igen og igen, og det bliver ikke lettere, da hun indleder et årelangt forhold til sin efterskolelærer. Som 23-årig tager hun sit eget liv.Englespor henvender sig til andre unge, der går med selvmordstanker – og som forhåbentlig gennem Katrines historie og udfordringer opdager, at selvmord aldrig er en del af løsningen. Bogen henvender sig også til efterladte efter selvmord samt psykologer, læger, pædagoger og andre, der ønsker at forstå de tanker og vanskeligheder, som en selvmordstruet kæmper med.Katrines mor Susanne Bertram har skrevet bogens forord. Psykolog Janne Østergaard Hagelquist fra Center for Mentalisering bidrager med et fagligt forord om unges udvikling i puberteten og om, hvad der er på spil for selvmordstruede.

 • - Hjælp til at bære det ubærlige
  af Liselotte Horneman Kragh & Elene Fleischer
  214,95 kr.

  En håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker der har mistet til selvmord. Sorg og sorgteori er komplekse og omdiskuterede størrelser. Når vi mister en vi elsker, er der mange faser og følelser, der er almenmenneskelige. Men ethvert tab er også sit eget – og derfor kan mønstre, reaktioner og behov være helt forskellige. Når vi behandler det at miste, er der er enighed om, at et tab gennem selvmord er i en kategori for sig, i forhold til at miste gennem sygdom, alderdom eller ulykke. Bogens forfattere har en stor ekspertise i tab ved selvmord og gennemgår i 9 kapitler, hvordan krop og sind reagerer ved selvmord, hvordan det er at være efterlevende til et selvmord, hvordan det er at være omgivelser til en efterlevende, og hvordan man som fagperson kan få hjælp til at håndtere samtalen med de efterlevende. Forfatterne kommer ind på emner som skyld & skam, udfordringer med at få hverdagen til at fungere og hvordan sprog, kommunikation, tanker og billeder kan forandre sig. Bogen er omhyggelig med at differentiere mellem forskellige aldersgrupper og relationsgrupper, da den særlige kontekst i ethvert tilfælde kan have stor betydning for, hvordan sorgen og tabet skal håndteres. Bogen bringer også konkrete råd og anvisninger til, hvor man kan hente yderligere hjælp.Pressen skriver:Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation.- Landsforeningen for efterladte efter selvmordProfessionel, klog og empatisk bog om et tungt emne.- Bibliotekernes lektørudtalelseBogen er den eneste bog om at leve med selvmord, sorg og død, jeg har fundet troværdig nok til at læse til ende. - Charlotte Rørth, Nordjyske Stiftstidende

 • af Pernille L. Stenby
  164,95 kr.

  Mestenes vågner på Roevel Akademi, en skole for elever med særlige evner i et univers meget lig vores eget … og så alligevel ikke. For på Sydkysten fødes nogle børn med særlige evner, farlige evner, som regeringen ønsker at kontrollere.Mestenes er desorienteret og forvirret, og kroppen er forkert og fremmed. Læseren følger Mestenes’ forsøg på at finde ud af, hvad der foregår, og kampen for at komme tilbage til tågeverdenen og Hans stemme. På sin færd får Mestenes hjælp af den ivrige og akavede Axten. Inkarnation er første bog i Mestenes-serien, en psykologisk YA-fantasy, der behandler emner som den første forelskelse, overgreb, identitet og kønsidentitet samt indeholder LGBTQ-elementer. Pressen skriver: ★★★★★ “Inkarnation” er intet mindre en genial bog, der lige fra første side formår at tryllebinde læseren.” - Trine Andersen, Nerdy Treats ★★★★★ ”Da jeg var færdig med at læse den, sad jeg tilbage med en følelse af, at jeg aldrig har læst noget lignende … det er en meget unik bog, med en meget anderledes fortælling, men jeg kunne virkelig godt lide den.” - Tanja Jensen, Rejsen i Litteraturen ★★★★★ ”Jeg var ret fanget af denne bog. Den er dejlig speciel og der er altså bare et eller andet over historien som tiltaler mig ... Dette er en virkelig vellykket første bog i en virkelig spændende og anderledes serie. I like it!” - Anne-Mette Højbjerg, GiZmoAMH ★★★★ ”Karaktererne er ganske troværdige, og det element der er af LGBTQ er så fint skrevet ind. Det er ikke forceret eller virker malplaceret - faktisk er det vigtigt for hele fortællingen. Det var jeg virkelig vild med!” - Julie Morup, Julie the Book Cat

 • af Nicole Boyle Rødtnes
  121,95 kr.

  Vanja begik selvmord for to år siden ved at kaste sig i havet. Nu får hun en ny chance for at leve. Men al den smerte, hun forlod, er der stadig, og havet kalder på hende. Mens Vanja kæmper for ikke at miste sig selv igen, møder hun Frederik, og livet får pludselig ny betydning. Kan kærligheden blive hendes redning? HAVET KALDER er en smuk fortælling om kærlighed og sorg - og om at vælge livet, når det gør allermest ondt.Hun valgte livet fra. Nu er hun tvunget tilbage. Mod sin vilje.

 • af Jasmine Warga
  107,95 kr.

 • af Morten Walther Rasmussen
  115,95 - 189,95 kr.

  'Helikopter' er en fortælling om drengen Kasper, der står i en af de sværest tænkelige situationer i livet. Han forsøger at tackle verdens urimelighed med hjælp fra superhelten Electric Mist og pigen Silje, og ved at søge tilflugt i et træ, som er hans helt eget. Det er en bog om at forsøge at komme videre, når det værst tænkelige rammer. 'Helikopter' er en autentisk kortroman af Morten Walther Rasmussen, skrevet i korte, episodiske kapitler, med indføling og poetisk sans. Den kan læses af såvel børn, unge og voksne. Bogens omslag og vignetter er lavet af Jon Gotlev / No Heroes, som hermed udkommer med sit første bogværk. Han har tidligere lavet pladecovers for bands som 'Lis er stille' og 'Spring offensive'.

 • af Lise Villadsen
  216,95 kr.

  Kommer du nogensinde tilbage til mig? er en historie om løgne og sandheder, om familie og sorg og om den første, store kærlighed, når den gør allermest ondt.Kort før eksamen i niende klasse opdager Atlas sandheden om noget, hans mor har forsøgt at skjule for ham hele hans liv. Han vil helst glemme det, vil bare have, tingene skal være, som de plejer. Men langsomt begynder Atlas at tvivle på alt – sin mor, sine venner, sig selv - og ikke mindst på sine følelser for Adelia, som jo ellers skulle være hans livs kærlighed. Pressen skriver:Lise Villadsen, som bl.a. har skrevet Tigerhjerte og Slet beviserne, har med Kommer du nogensinde tilbage til mig? skrevet en perle af en fortælling, som rammer lige ned i det allerbedste og det værste ved at være ung. [...] Kommer du nogensinde tilbage til mig? ramte mig dybt helt ind hjertekulen. Den kan læses for nydelsens skyld, men er også oplagt til brug i folkeskolens overbygning.- Litteratursiden.dk

 • af Michala Elk
  146,95 kr.

  ALT HVAD JEG HUSKER er en roman, der lyver. Et psykologisk drama, hvor sandheden hele tiden viser sig fra nye vinkler.Freja har mistet sin bedste veninde. Den smukke, modige og fandenivoldske Malou er sprunget ud foran et tog. Men kan det passe? Freja var jo sammen med hende den nat. Hvad var det egentlig, der skete?Freja er så forvirret, og politiet og folk omkring har flere og flere spørgsmål til hendes forklaring om, hvad der skete den nat - og i tiden før ... Michala Elk (f. 1991) er draget af at fortælle de historier, der får liv i mødet mellem mørke, håb og hverdagsmagi.

 • af Terri Fields
  172,95 kr.

 • af Jennifer Niven
  157,95 kr.

 • af Jasmine Warga
  179,95 kr.

 • af Lynn Weingarten
  142,95 kr.

 • af Leticia Murphy & Sharon D. Walling
  192,95 kr.

 • af Eve Bunting
  145,95 kr.

 • af Sophie Reyer
  247,95 kr.

  Kabel hat Krebs und wird wahrscheinlich sterben. Er flieht mit seinem Zimmergenossen aus dem Krankenhaus. In der Disco lernt er Vampyrella kennen. Sie verlieben sich. Würde sie ihn beißen, könnte sie ihn vor dem sicheren Tod retten. Doch ist ewig leben eine Lösung? - VAMPIRGIRL ist ein Stück über Teenager, tödliche Krankheit und Todessehnsucht, über Unsicherheit, Gender und die erste Liebe, die ewig dauern soll. Für ein Theater mit großen Gefühlen und coolen Songs. Die Autorin umschifft gekonnt Schwulst und kitschige Vampir-Thematik und spielt in den Dialogen virtuos und schnell mit Sprache. Mit Zeichnungen des Berliner Künstlers Petrus Akkordeon.

 • af Jen St Jude
  217,95 kr.

  We Are Okay meets They Both Die at the End in this YA debut about queer first love and mental health at the end of the world-and the importance of saving yourself, no matter what tomorrow may hold.Avery Byrne has secrets. She's queer; she's in love with her best friend, Cass; and she's suffering from undiagnosed clinical depression. But on the morning Avery plans to jump into the river near her college campus, the world discovers there are only nine days left to live: an asteroid is headed for Earth, and no one can stop it.Trying to spare her family and Cass additional pain, Avery does her best to make it through just nine more days. As time runs out and secrets slowly come to light, Avery would do anything to save the ones she loves. But most importantly, she learns to save herself. Speak her truth. Seek the support she needs. Find hope again in the tomorrows she has left.If Tomorrow Doesn't Come is a celebration of queer love, a gripping speculative narrative, and an urgent, conversation-starting book about depression, mental health, and shame.

 • af Cameron Kelly Rosenblum
  197,95 kr.

 • af Jessica Madden
  147,95 kr.

 • af Fay Evans
  127,95 kr.

 • af Michael Thomas Ford
  157,95 kr.

  An unforgettable coming of age novel for fans of 13 Reasons Why, It's Kind of a Funny Story, and The Perks of Being a Wallflower.Fifteen-year-old Jeff wakes up on New Year's Day to find himself in the hospital?specifically, in the psychiatric ward.Despite the bandages on his wrists, he's positive this is all some huge mistake. Jeff is perfectly fine, perfectly normal; not like the other kids in the hospital with him.But over the course of the next forty-five days, Jeff begins to understand why he ended up here?and realizes he has more in common with the other kids than he thought.?With a sprinkling of dark humor and a full measure of humanness, Suicide Notes is quirky, surprising, and a riveting read.? ?Ellen Hopkins, author of The You I've Never Known and Love Lies Beneath?Like the very best teen novels, Suicide Notes is both classic and edgy, timeless and provocative.? ?Brent Hartinger, author of Geography Club?Makes a powerful emotional impact.? ?Publishers Weekly (starred review)?Jeff's wit and self-discovery are refreshing, poignant, and, at times, laugh-out-loud funny.? ?School Library Journal

 • af K. L. Going
  137,95 kr.

  A Michael L. Printz Honor BookTroy Billings is seventeen, 296 pounds, friendless, utterly miserable, and about to step off a New York subway platform in front of an oncoming train. Until he meets Curt MacCrae, an emaciated, semi-homeless, high school dropout guitar genius, the stuff of which Lower East Side punk rock legends are made. Never mind that Troy's dad thinks Curt's a drug addict and Troy's brother thinks Troy's the biggest (literally) loser in Manhattan. Soon, Curt's recruited Troy as his new drummer—even though Troy can't play the drums. Together, Curt and Troy will change the world of punk, and Troy's own life, forever."Troy's voice is candid, irreverent, realistic and humorous. [A] wonderful, engrossing tale."—SLJAn ALA BBYAA BCCB Blue Ribbon BookA Booklist Editors' ChoiceAn SLJ Best Book of the YearA Miami Herald Best Book of the Year

 • af Pernille L. Stenby
  238,95 kr.

  Dette produkt indeholder 2 bøger der samlet udgør Under huden - Mestenes 2. Under huden del 1 og Under huden del 2 er samlet med foliering. Pigen i spejlet ligner ikke en Desron.Når jeg står lænet frem mod glasset, bliver plastikkortet i min brystlomme presset mod mine ar.Hun ligner heller ikke en Mestenes. Der står ‘Desron’ og en masse tal på plastikkortet. Det er det, der betyder, at jeg må være her. Det eneste, jeg skal sige, er, at pigen på billedet er mig. Mestenes har fået et nyt liv på Roevel Akademi, langt væk fra tågen og langt væk fra Ham.Axten hjælper Mestenes med at falde til, men der er ting, som det måske er bedst, at Axten ikke ved.Det er svært at lægge fortiden bag sig, når minderne stadig sidder under huden, og nye kribler frem. Under huden er anden bog i Mestenes-serien, en psykologisk fantasyfortælling med LGBTQ-elementer. Om seriens første bog, Inkarnation, sagde anmelderne: “Inkarnation” er intet mindre en genial bog, der lige fra første side formår at tryllebinde læseren.★★★★★ – Nerdy Treats Da jeg var færdig med at læse den, sad jeg tilbage med en følelse af, at jeg aldrig har læst noget lignende … det er en meget unik bog, med en meget anderledes fortælling, men jeg kunne virkelig godt lide den.★★★★★ – Rejsen i Litteraturen

 • af Marisha Pessl
  118,95 - 151,95 kr.

  Engang var Beatrice og hendes fire bedste venner dem, som alle andre elever på skolen så op til. Men pludselig døde Beatrices kæreste, Jim, og alt ændrede sig. Et år efter deres eksamen genforenes vennerne, og Beatrice håber at nå til bunds i de ubesvarede spørgsmål om Jims død, som bliver ved med at plage hende. På vej hjem fra en bytur kører de galt, men kommer tilsyneladende uskadte hjem. En mystisk mand banker på døren og meddeler dem noget, der umuligt kan være sandt: De døde alle i bilulykken, og de befinder sig nu i en fold i tiden, er et sted mellem liv og død – et såkaldt neverworld wake. Deres eneste mulighed for at undslippe er, hvis de alle kan træffe det samme grusomme og umulige valg. Det første Neverworld wake er begyndt!

 • af Nicole Boyle Rødtnes
  297,98 kr.

  "Jeg tager mit første åndedræt og kommer vaklende på benene. Den iskolde januarvind giver mig gåsehud. Det er første gang i to år, at jeg er menneske. Og jeg hader det allerede." Vanja begik selvmord for to år siden ved at kaste sig i havet. Nu er hun tvunget tilbage til livet sammen med seks andre, der også tog deres eget liv. Men hvordan vender man tilbage til den verden, man forlod? Og vil døden nogensinde slippe sit tag i Vanja og de andre? "Livet tilbage" er en fortælling om sorg og kærlighed, når livet gør allermest ondt …

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.