Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Børn og unge: personlige og sociale emner: migration og flygtninge

Her finder du spændende bøger om Børn og unge: personlige og sociale emner: migration og flygtninge. Nedenfor er et flot udvalg af over 59 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Vrede unge mænd og modborgerskab
  af Aydin Soei
  218,94 - 229,95 kr.

  ”Mange har en følelse af at være andenrangsborgere. Og det at folk inderst inde godt ved, at de ikke er accepterede i Danmark, gør jo ondt.” Sådan lyder det fra en af de ’vrede unge mænd’, som sociologen Aydin Soei har talt med til bogen af samme titel. Bogen handler om kriminalitetstruede unge med minoritetsbaggrund, der brænder biler og containere af i vrede, og om deres oplevelse af ’modborgerskab’, som får dem til at vende samfundet ryggen. En del ender som bandemedlemmer eller radikaliserede. Bogen bygger på samtaler igennem en lang periode med unge mænd fra udsatte boligområder samt skolelærere, betjente og pædagoger. Og den forsøger med journalistiske og sociologiske greb at trænge bagom mediernes dækning af ’ghettoen’ og dens unge beboere. Ikke mindst giver den et bud på, hvordan vi kan bryde den tendens, at unge minoritetsdrenge udvikler sig til vor tids proletariat, mens deres søstre klarer sig stadigt bedre. Bogen foreligger nu i en helt ny udgave med opdaterede tal og nye kapitler om radikalisering og Omar el-Hussein, der angreb Krudttønden og dræbte Dan Uzan, om udviklingen i gadebander og om polarisering mellem kønnene.

 • af Mads Nygaard & Michael Graversen
  173,95 - 226,95 kr.

  Ti uledsagede flygtningebørns egne beretninger om flugten fra hjemlandet og op gennem Europa – for nogen blev det en flugt væk fra krig mod fred og familiesammenføring, for andre blev det til afslag og et liv under jorden i bl.a. Italien. Vidt forskellige baggrunde og personligheder, vidt forskellige ressourcer og drømme ... Fælles for fortællingerne er sorgen over at måtte rejse og den voldsomme. livsfarlige kamp, flugten var/er.Alle involverede i dette projekt (forfattere, fotograf, redaktører, grafiker og forlag) arbejder gratis og overskuddet går ubeskåret til De Uledsagedes Rejsehold.

 • af Anne Lise Marstrand-Jørgensen
  73,95 - 151,95 kr.

  HAVPALADSET fortæller historien om Noor, som flygter til Danmark med sin far og bror og må efterlade moren i Syrien. Undervejs mister de hendes lillesøster til havet. Om dagen går hun i skole og leger med sin nye veninde, men om natten får hun superkræfter og flyver af sted på farlige missioner til Syrien i håb om at redde moren fra krigen. Hendes største bedrift bliver at bygge et stort palads på havets bund, hvor de druknede kan vente, indtil de ikke længere skal være i havet. Med HAVPALADSET har Anne Lise Marstrand-Jørgensen skrevet en smuk og rørende, men også humoristisk og varm bog, som vil give både børn og voksne stof til eftertanke og til nogle gode samtaler om et svært emne, der er blevet en stor del af vores hverdag og vores nyhedsstrøm.

 • - Fortællinger af bydelsmødre
  af Lise Andersen
  165,95 kr.

  Fem kvinder fra forskellige dele af verden beretter deres barske livshistorier i denne bog. De har oplevet ting, som man end ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig. Historierne tager vejret fra én, men giver samtidig et unikt indblik i, hvad der får mennesker til at flygte fra alt det, de kender og holder af.Kvinderne er nu kommet igennem det, har slået sig ned i Danmark og har endda overskud til at støtte andre kvinder. Bogen har desuden en kort information om den uddannelse, kvinderne har taget for at blive bydelsmødre.

 • af Morten Durr
  226,95 kr.

  “Zenobia” er historien om syriske Amina. Hun er på flugt fra krigen. Ved historiens begyndelse har hun sat ud i båd på vej tværs over Middelhavet. Båden tippes af en bølge. Amina havner i det kolde vand. I et langt flashback oplever vi i punktnedslag hendes liv i Syrien før, under og efter krigen forandrede hendes tilværelse.

 • af Iben Akerlie
  72,95 - 231,95 kr.

  Nora bliver sendt på sommerferie langt ude på landet hos sin mormor, som hun ikke rigtig kender, og som er svær at komme ind på livet af. Heldigvis møder hun den jævnaldrende Abbas, som har store, grønne øjne og får alt i hende til at gnistre. Sammen går de på opdagelse i skoven, hvor de finder en forladt hytte og gør den til deres egen. Men der er noget, Abbas ikke fortæller. Hvorfor er han egentlig så bange for Dorrit, der har den lokale café nede i byen? Snart går det op for Nora, at det her vil blive en sommer, der vender op og ned på alting.Den sommer alting skete er en rørende og varm fortælling om den første forelskelse, men også om at verden måske er mere kompleks, end man først var klar over.

 • af Søren Jessen
  189,95 kr.

  Jeg tror, der findes liv mange steder i universet, men her i byen findes der kun død og ødelæggelse.Et barn skjuler sig med sin far under en bombehærget by, der fortsat belejres af droner. Om natten sniger de sig op over jorden for at lede efter mad i ly af mørket - men meget af tiden ligger barnet og tænker på alt det, krigen har taget ... moren, bedsteforældrene, det lyse normale liv ...En æstetisk perle og en fin lille samtalebog for børn og voksne.

 • af Ole Sloth & Oscar Sloth Lønnecker
  62,95 - 121,95 kr.

  8-årige Oscar Sloth Lønnecker fra Hillerød har sammen med sin morfar, Ole Sloth, skrevet bogen Flugten fra Ukraine, som handler om en dreng fra Ukraine, der flygter fra krigen sammen med sin søster og mor og ender i Danmark.Gennem historien, som er skrevet i børnehøjde, får man en ide om, hvad det vil sige at flygte fra sit land. Samtidig lærer man, at selv om man kommer fra et fremmed land og taler et underligt sprog, er man bare en helt almindelig dreng ligesom alle andre. Bogen kan også være lærerig, idet man får et indblik i den russiske historie, og hvordan verden også hænger sammen, samtidig med man bliver underholdt af en god historie.Overskuddet ved salg af bogen går til Røde Kors 
for at hjælpe børnene i Ukraine.

 • af Sue Barrow
  147,95 kr.

 • af Jairo Buitrago
  147,95 kr.

 • af Katherine Marsh
  137,95 kr.

 • af Marie Tang
  97,95 kr.

 • af Helen Wu, Melody Cheng & Janet Wang
  147,95 kr.

 • af Vivienne Chang & Eugenia Yoh
  136,95 kr.

 • af Jane Kuo
  111,95 - 167,95 kr.

 • af Christina Matula
  77,95 kr.

 • af Reem Faruqi
  116,95 - 167,95 kr.

 • af H. Pham-Fraser
  227,95 - 322,95 kr.

 • af Isaac Kerry
  102,95 kr.

 • af Sarah Sassoon
  120,95 kr.

 • af Linda Barghoorn
  97,95 kr.

 • af Michele Thomas, Cynthia Macgregor & Michael Marion Sharpe
  187,95 kr.

  Maria, at 14, journeys with a caravan through Mexico to the U.S. border as an unaccompanied teenager, hoping to leave behind the horrific conditions of her native Guatemala. The dangerous trip to America's border has left her with emotional scars and secrets that she is afraid to share with her son, Pepe. Pepe is conflicted; he lives in a wealthy Hispanic-American community, but his mother cleans the houses of the rich. Pepe is ashamed. And he doesn't know who his father is; his mother will not speak of the man.

 • af M. L. Dunker
  182,95 - 297,95 kr.

 • af Joanne Mattern
  81,95 - 110,95 kr.

 • af Robin Ha
  137,95 kr.

  Harvey Award Nominee, Best Children or Young Adult Book A powerful and moving teen graphic novel memoir about immigration, belonging, and how arts can save a life?perfect for fans of American Born Chinese and Hey, Kiddo. For as long as she can remember, it's been Robin and her mom against the world. Growing up as the only child of a single mother in Seoul, Korea, wasn't always easy, but it has bonded them fiercely together. So when a vacation to visit friends in Huntsville, Alabama, unexpectedly becomes a permanent relocation?following her mother's announcement that she's getting married?Robin is devastated.Overnight, her life changes. She is dropped into a new school where she doesn't understand the language and struggles to keep up. She is completely cut off from her friends in Seoul and has no access to her beloved comics. At home, she doesn't fit in with her new stepfamily, and worst of all, she is furious with the one person she is closest to?her mother.Then one day Robin's mother enrolls her in a local comic drawing class, which opens the window to a future Robin could never have imagined.This nonfiction graphic novel with four starred reviews is an excellent choice for teens and also accelerated tween readers, both for independent reading and units on immigration, memoirs, and the search for identity.

 • af Annelie Drewsen
  173,95 - 200,95 kr.

  I dag er det lørdag, og jeg skal flygte fra Sverige.Det lyder helt åndssvagt. Der burde ikkefindes ord for det, der sker nu. Men ordenefindes, og det hele er sandt. Tankerne hobersig op, kommer af sig selv. Sidste dag i Sverige.Han er nødt til at overleve, finde et nyt sted.Ordene popper som popcorn i hovedet på ham.Asyl. Afslag. Albin.Efter tre år i Sverige bliver Salar tvunget til at forlade alt. Hvad venter ham nu? Prinsen af Porte de la Chapelle er en fiktiv og barsk fortælling baseret på virkelige hændelser. Romanen er skrevet af Annelie Drewsen og oversat til dansk af Anne Krogh Hørning.I dag er det lørdag, og jeg skal flygte fra Sverige.Det lyder helt åndssvagt. Der burde ikkefindes ord for det, der sker nu. Men ordenefindes, og det hele er sandt. Tankerne hobersig op, kommer af sig selv. Sidste dag i Sverige.Han er nødt til at overleve, finde et nyt sted.Ordene popper som popcorn i hovedet på ham.Asyl. Afslag. Albin.Efter tre år i Sverige bliver Salar tvunget til at forlade alt. Hvad venter ham nu? Prinsen af Porte de la Chapelle er en fiktiv og barsk fortælling baseret på virkelige hændelser. Romanen er skrevet af Annelie Drewsen og oversat til dansk af Anne Krogh Hørning.

 • - Basada en una historia real
  af Linda Sue Park
  94,95 - 177,95 kr.

 • af &1608, &1575, &1604, mfl.
  136,95 kr.

 • af Tom Kristensen, Halfdan Pisket, Lars Horneman, mfl.
  97,95 kr.

  Som optakt til festivalen CREATE Festival (tidligere Svendborg Graphic) inviteredes i efteråret 2016 fem af Danmarks dygtigste tegneserieskabere til at bo en uge i Brechts Hus i Svendborg. I løbet af ugen mødtes tegnerne med fem unge, uledsagede asylansøgere for at høre deres historier. Denne antologi er resultatet af dette enestående møde mellem tegnerne og drengene.Historierne er tegnet og skrevet af Halfdan Pisket, Tom Kristensen, Adam O., Lars Horneman og Karoline Stjernfelt.

 • af Daylen And Kai Larsen
  227,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.