Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Børneliv - Ole Henrik Hansen - Bog

- i velfærdstatens hænder

Børnelivaf Ole Henrik Hansen Du sparer 23% ift. forlagets pris Spar 23%
Bag om Børneliv

Kender vi konsekvenserne af, at ni ud af ti børn tilbringer størstedelen af deres tidlige barndom i dagtilbud, som vi ikke kender kvaliteten af? Bogen diskuterer myterne om, at børn trives og udvikler sig bedre i dagtilbud, end hvis de passes hjemme. Ole Henrik Hansen belyser på baggrund af nyere forskning de offentlige fortællinger om dagtilbud og deres betydning for barnets læring, udvikling, trivsel og dannelse. Med udgangspunkt i sprogforskning og forskning i børns sociale udvikling undersøger han, hvem der egentlig bidrager i udviklingen af børnenes sprog, sociale kognition og deres sociale kompetencer, og hvem der skaber børnenes selvværd og kan give dem tryghed i de første leveår – forældrene eller dagtilbuddene? Bogen forklarer, hvad forskning fortæller os om børns stress, og hvilke konsekvenser påvirkningen har for barnet, på kort og længere sigt. Den behandler betydningen af kærlighed og fysisk kontakt og et tillidsfuldt omsorgsmiljø med plads til at stimulere barnet relevant. Den rejser desuden spørgsmålet, om dagtilbuddet kan levere den nødvendige harmoniske følelsesregulering, eller om denne risikerer at blive erstattet af følelseshæmning? I så fald gælder det for barnet om at tilpasse sig og følge flokken, med en stadig angst for ikke at have en plads i fællesskabet, ikke være at være god nok. Det er relevant i forhold til trivslen hele livet, ikke mindst i ungdomsårene. Bogens ærinde er ikke at afvikle dagtilbud, men at nuancere synet på dagtilbuddene og forældrenes betydning. Bogen afslører konklusionerne fra en spørgeskemaundersøgelse stillet til 602 forældre, som har valgt at være hjemmepassere. Der er bl.a. svar på, hvad der karakteriserer dem, hvorfor de har valgt dagtilbud fra, hvilke fordele og ulemper de oplever, og hvordan deres valg harmonerer med ligestillingsspørgsmål og familiens økonomi. Og endelig hvad der skal til for, at de ville vælge dagtilbud til. Endelig diskuterer bogen konsekvenserne af, at de yngste børn bliver overset i et samfundsøkonomisk perspektiv.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712068648
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 20
 • Udgivet:
 • 14. August 2023
 • Udgave:
 • 1
 • 1-2 hverdage efter udgivelsesdato.
 • 15. August 2023
 • 14. August 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Børneliv

Kender vi konsekvenserne af, at ni ud af ti børn tilbringer størstedelen af deres tidlige barndom i dagtilbud, som vi ikke kender kvaliteten af? Bogen diskuterer myterne om, at børn trives og udvikler sig bedre i dagtilbud, end hvis de passes hjemme.

Ole Henrik Hansen belyser på baggrund af nyere forskning de offentlige fortællinger om dagtilbud og deres betydning for barnets læring, udvikling, trivsel og dannelse. Med udgangspunkt i sprogforskning og forskning i børns sociale udvikling undersøger han, hvem der egentlig bidrager i udviklingen af børnenes sprog, sociale kognition og deres sociale kompetencer, og hvem der skaber børnenes selvværd og kan give dem tryghed i de første leveår – forældrene eller dagtilbuddene? Bogen forklarer, hvad forskning fortæller os om børns stress, og hvilke konsekvenser påvirkningen har for barnet, på kort og længere sigt. Den behandler betydningen af kærlighed og fysisk kontakt og et tillidsfuldt omsorgsmiljø med plads til at stimulere barnet relevant.

Den rejser desuden spørgsmålet, om dagtilbuddet kan levere den nødvendige harmoniske følelsesregulering, eller om denne risikerer at blive erstattet af følelseshæmning? I så fald gælder det for barnet om at tilpasse sig og følge flokken, med en stadig angst for ikke at have en plads i fællesskabet, ikke være at være god nok. Det er relevant i forhold til trivslen hele livet, ikke mindst i ungdomsårene.

Bogens ærinde er ikke at afvikle dagtilbud, men at nuancere synet på dagtilbuddene og forældrenes betydning.
Bogen afslører konklusionerne fra en spørgeskemaundersøgelse stillet til 602 forældre, som har valgt at være hjemmepassere. Der er bl.a. svar på, hvad der karakteriserer dem, hvorfor de har valgt dagtilbud fra, hvilke fordele og ulemper de oplever, og hvordan deres valg harmonerer med ligestillingsspørgsmål og familiens økonomi. Og endelig hvad der skal til for, at de ville vælge dagtilbud til.

Endelig diskuterer bogen konsekvenserne af, at de yngste børn bliver overset i et samfundsøkonomisk perspektiv.

Brugerbedømmelser af BørnelivGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.