Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Danske sagn. Bind 1 - Evald Tang Kristensen - E-bog

Bag om Danske sagn. Bind 1

Sagn og folklore er en grundsten i den danske kultur, og hver historie viser noget om de mennesker, der har fortalt og genfortalt den i generationer. De danske sagn, som folkemindesamler Evald Tang Kristensen her har samlet i fire store bind, er udelukkende baseret på utrykte kilder og kommer så at sige direkte fra folkemunde. Hvert bind fokuserer på bestemte typer sagn, der alle på sin måde afspejler den danske folkesjæl og historie gennem hundredvis af år. Først bind fortæller om bjergfolk og de sagn, der i århundreder er blevet fortalt om dem. Mange sagn fortæller, at da Gud i sin tid styrtede de onde engle ud af Himmeriget, så landede nogle af dem i bjergene og nåede ikke ned til Helvede sammen med de andre. Disse onde engle blev til bjergfolk, som der efterfølgende er fortalt et væld af sagn om. Evald Tang Kristensen (1843-1929) var en dansk forfatter og folkemindesamler. Han er særligt kendt og elsket for sine genfortællinger af gamle danske eventyr og sagn, indsamling og udgivelse af gamle børnerim og viser samt indsamling af ældre menneskers erindringer om lokalhistorie.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726814101
  • Udgivet:
  • 30. April 2021
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Danske sagn. Bind 1

Sagn og folklore er en grundsten i den danske kultur, og hver historie viser noget om de mennesker, der har fortalt og genfortalt den i generationer. De danske sagn, som folkemindesamler Evald Tang Kristensen her har samlet i fire store bind, er udelukkende baseret på utrykte kilder og kommer så at sige direkte fra folkemunde. Hvert bind fokuserer på bestemte typer sagn, der alle på sin måde afspejler den danske folkesjæl og historie gennem hundredvis af år.

Først bind fortæller om bjergfolk og de sagn, der i århundreder er blevet fortalt om dem. Mange sagn fortæller, at da Gud i sin tid styrtede de onde engle ud af Himmeriget, så landede nogle af dem i bjergene og nåede ikke ned til Helvede sammen med de andre. Disse onde engle blev til bjergfolk, som der efterfølgende er fortalt et væld af sagn om.

Evald Tang Kristensen (1843-1929) var en dansk forfatter og folkemindesamler. Han er særligt kendt og elsket for sine genfortællinger af gamle danske eventyr og sagn, indsamling og udgivelse af gamle børnerim og viser samt indsamling af ældre menneskers erindringer om lokalhistorie.

Brugerbedømmelser af Danske sagn. Bind 1Find lignende bøger
Bogen Danske sagn. Bind 1 findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.