Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
De stridbare danskereaf René Karpantschof Du sparer 19% ift. forlagets pris Spar 19%

De stridbare danskere

- Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920

Bag om De stridbare danskere

Danmarks moderne gennembrudstid var mere vild og spektakulær end hidtil antaget. Det fortæller historiker René Karpantschof i denne overraskende fremstilling af dansk politisk liv som helhed i de epokegørende år 1848-1920. Vi følger oprørte demonstranter, religiøse afvigere, passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også politiet, politikere, præster, direktører, generaler og konger. Vi bliver vidne til politisk kaos, revolverdrab og forræderiske sammensværgelser, og vi ser, hvordan perioden kulminerede i en episk styrkeprøve mellem to samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme. I 1848, hvor enevælden faldt, var Danmark helt anderledes end i dag. Men fremme ved 1920 var alle de moderne danskertyper kommet på banen: Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative samt voldelige Nørrebroanarkister, racistiske højrenationalister og en masse andre som højskolefolk, frikirkelige, fagforeningsfolk, kvindesagsforkæmpere, fredsaktivister og vegetarer. Som en særlig aktualitet begynder og slutter bogen med den nationale kamp om Slesvig og striden om monarkiets rolle i et moderne demokrati, der med Genforeningen og Påskekuppet begge har 100-års jubilæum i 2020.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712060802
 • Udgivet:
 • 12. November 2019
 • 266,95 kr.
 • 329,00 kr.
 • 62,05 kr. (19%)
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 29% som medlem
 • 231,95 kr.
 • 97,05 kr. (29%)

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af René Karpantschof
Vis alle titler
Beskrivelse af De stridbare danskere
Danmarks moderne gennembrudstid var mere vild og spektakulær end hidtil antaget. Det fortæller historiker René Karpantschof i denne overraskende fremstilling af dansk politisk liv som helhed i de epokegørende år 1848-1920. Vi følger oprørte demonstranter, religiøse afvigere, passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også politiet, politikere, præster, direktører, generaler og konger. Vi bliver vidne til politisk kaos, revolverdrab og forræderiske sammensværgelser, og vi ser, hvordan perioden kulminerede i en episk styrkeprøve mellem to samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme.

I 1848, hvor enevælden faldt, var Danmark helt anderledes end i dag. Men fremme ved 1920 var alle de moderne danskertyper kommet på banen: Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative samt voldelige Nørrebroanarkister, racistiske højrenationalister og en masse andre som højskolefolk, frikirkelige, fagforeningsfolk, kvindesagsforkæmpere, fredsaktivister og vegetarer. Som en særlig aktualitet begynder og slutter bogen med den nationale kamp om Slesvig og striden om monarkiets rolle i et moderne demokrati, der med Genforeningen og Påskekuppet begge har 100-års jubilæum i 2020.
Brugerbedømmelser af De stridbare danskere
 • Arben D. 5. Juni 2020

  Spændende bog med tiltrængt syn på en vigtig periode i Danmarks historie.


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen De stridbare danskere findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.