Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2025

DEN BEDSTE KARTOFFELKOGEBOG TIL NYBEGYNDERNE - Camilla Hansson - Bog

Bag om DEN BEDSTE KARTOFFELKOGEBOG TIL NYBEGYNDERNE

Kartoffelkuren er en af de kulhydratrige monodiæter, altså en kost, der næsten eller udelukkende består af en bestemt fødevare. Der er forskellige variationer af kartoffelkosten. De har alle til fælles hovedforbruget af kartofler, ofte i kombination med æg eller kvark. Med nogle diætvarianter er fedtfattige grøntsager, salat eller noget frugt også tilladt. Ud over det høje indtag af kartofler er den fedtfattige tilberedning af retterne det vigtigste kendetegn ved kartoffelkosten. Sådan fungerer kartoffelkuren Et kilo fedtfattige kartofler og - afhængig af varianten - 100 gram kvark eller tre æg ender på tallerkenen hver dag med kartoffelkosten. Kombinationen af kartofler med kvark eller æg resulterer i en høj biologisk værdi. Det betyder, at kroppen kan optage og bruge det protein, den indeholder særligt godt. Dette sikrer igen langvarig mæthed. Samtidig fjerner det kalium, der er indeholdt i kartoflen, mere vand fra kroppen. Så du taber de første pund hurtigt - en pointgevinst til kartoflen. Kartoffel kost: hvorfor kartoflen er sund Kartofler ser ikke iøjnefaldende ud, men knolden indeholder mange sunde ingredienser: Den er rig på vitamin C og B, indeholder folinsyre, kobber, fosfat og svovl. På grund af det høje indhold af kalium har kartofler en dehydrerende effekt. De langkædede kulhydrater i kartofler nedbrydes langsomt under fordøjelsesprocessen - derfor holder knoldene dig mæt i lang tid og forhindrer cravings. Derudover indeholder kartofler næsten ikke fedt, men de indeholder protein af høj kvalitet, som relativt nemt kan omdannes til kroppens protein. De bedste (fordi de har de laveste kalorier) måder at tilberede kartofler på som diætmad er kartofler kogt i ovnen, jakkekartofler og kartofler, der køles ned igen. Toppings med fedtfattig kvark eller creme légère samt friske haveurter eller små hakkede rå grøntsager som agurk, selleri eller gulerødder giver variation og giver yderligere vitaminer og mineraler. Hvis du ikke vil undvære de sprøde variationer, så drys forkogte kartoffelbåde med et par dråber olivenolie og grill dem derefter i ovnen, indtil de er 12 gyldenbrune. Pommes frites og stegte kartofler er slettet uden erstatning, som

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9781783578962
  • Indbinding:
  • Paperback
  • Sideantal:
  • 218
  • Udgivet:
  • 6. april 2023
  • Størrelse:
  • 152x13x229 mm.
  • Vægt:
  • 323 g.
  • 8-11 hverdage.
  • 12. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Normalpris

  • BLACK FRIDAY
    : :

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af DEN BEDSTE KARTOFFELKOGEBOG TIL NYBEGYNDERNE

Kartoffelkuren er en af de kulhydratrige monodiæter, altså en kost, der næsten eller udelukkende består af en bestemt fødevare. Der er forskellige variationer af kartoffelkosten. De har alle til fælles hovedforbruget af kartofler, ofte i kombination med æg eller kvark. Med nogle diætvarianter er fedtfattige grøntsager, salat eller noget frugt også tilladt. Ud over det høje indtag af kartofler er den fedtfattige tilberedning af retterne det vigtigste kendetegn ved kartoffelkosten.
Sådan fungerer kartoffelkuren
Et kilo fedtfattige kartofler og - afhængig af varianten - 100 gram kvark eller tre æg ender på tallerkenen hver dag med kartoffelkosten. Kombinationen af kartofler med kvark eller æg resulterer i en høj biologisk værdi. Det betyder, at kroppen kan optage og bruge det protein, den indeholder særligt godt. Dette sikrer igen langvarig mæthed. Samtidig fjerner det kalium, der er indeholdt i kartoflen, mere vand fra kroppen. Så du taber de første pund hurtigt - en pointgevinst til kartoflen.
Kartoffel kost: hvorfor kartoflen er sund
Kartofler ser ikke iøjnefaldende ud, men knolden indeholder mange sunde ingredienser: Den er rig på vitamin C og B, indeholder folinsyre, kobber, fosfat og svovl. På grund af det høje indhold af kalium har kartofler en dehydrerende effekt.
De langkædede kulhydrater i kartofler nedbrydes langsomt under fordøjelsesprocessen - derfor holder knoldene dig mæt i lang tid og forhindrer cravings. Derudover indeholder kartofler næsten ikke fedt, men de indeholder protein af høj kvalitet, som relativt nemt kan omdannes til kroppens protein.
De bedste (fordi de har de laveste kalorier) måder at tilberede kartofler på som diætmad er kartofler kogt i ovnen, jakkekartofler og kartofler, der køles ned igen. Toppings med fedtfattig kvark eller creme légère samt friske haveurter eller små hakkede rå grøntsager som agurk, selleri eller gulerødder giver variation og giver yderligere vitaminer og mineraler.
Hvis du ikke vil undvære de sprøde variationer, så drys forkogte kartoffelbåde med et par dråber olivenolie og grill dem derefter i ovnen, indtil de er
12
gyldenbrune. Pommes frites og stegte kartofler er slettet uden erstatning, som

Brugerbedømmelser af DEN BEDSTE KARTOFFELKOGEBOG TIL NYBEGYNDERNE



Find lignende bøger

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.