Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Den fremmede, byen og nationen af Kirsten Simonsen

Den fremmede, byen og nationen

- Om livet som etnisk minoritet

Bag om Den fremmede, byen og nationen

Den fremmede byen og nationen handler om livet som etnisk minoritet i Danmark. Formålet med bogen er at udforske minoriteters erfaringer og muligheder for at føle sig hjemme i forskellige rum såsom nationen, byen og boligområdet. Med udgangspunkt i et casestudie blandt byboere med pakistansk baggrund analyseres det, hvorledes de på forskellig vis konstruerer deres nation og by i praksis og fortælling. Forfatterne tager udgangspunkt i det, der med en omstridt betegnelse er blevet kaldt globaliserede eller multikulturelle samfund og byer. I Danmark har en omfattende indvandringsforskning gennem de seneste år belyst dette i forhold til integrationsproblemer, segregation og ghetto -problemer. I bogen fremstiller forfatterne et andet perspektiv og argumenterer for nødvendigheden af at vende problematikken om og se det fra de fremmedes eller minoritetens perspektiv med de andres øjne. Forfatterne udvikler en teoretisk ramme, der med inspiration fra fænomenologi sammentænker postkolonial teori og praksisteori med henblik på at opfange, hvordan den fremmede som figur løbende konstitueres i møder og rumlig ambivalens mellem nærhed og distance. Der argumenteres for, at den fremmede er en relation, en skikkelse, der bliver til ved at blive genkendt som fremmed. Forfatterne anlægger et hverdagslivsperspektiv i analysen af den fremmedes identitetsprojekter, praksisser, følelser og tilknytningsforhold.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788778674784
 • Beskyttelse:
 • DRM
 • Udgivet:
 • 22. februar 2010
 • 184,95 kr.
 • 0,00 kr.
 • Straks på e-mail
Eller spar samlet 13% som medlem
 • 160,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Kirsten Simonsen
Se alle titler
Beskrivelse af Den fremmede, byen og nationen
Den fremmede byen og nationen handler om livet som etnisk minoritet i Danmark.

Formålet med bogen er at udforske minoriteters erfaringer og muligheder for at føle sig hjemme i forskellige rum såsom nationen, byen og boligområdet. Med udgangspunkt i et casestudie blandt byboere med pakistansk baggrund analyseres det, hvorledes de på forskellig vis konstruerer deres nation og by i praksis og fortælling.

Forfatterne tager udgangspunkt i det, der med en omstridt betegnelse er blevet kaldt globaliserede eller multikulturelle samfund og byer. I Danmark har en omfattende indvandringsforskning gennem de seneste år belyst dette i forhold til integrationsproblemer, segregation og ghetto -problemer.

I bogen fremstiller forfatterne et andet perspektiv og argumenterer for nødvendigheden af at vende problematikken om og se det fra de fremmedes eller minoritetens perspektiv med de andres øjne.

Forfatterne udvikler en teoretisk ramme, der med inspiration fra fænomenologi sammentænker postkolonial teori og praksisteori med henblik på at opfange, hvordan den fremmede som figur løbende konstitueres i møder og rumlig ambivalens mellem nærhed og distance. Der argumenteres for, at den fremmede er en relation, en skikkelse, der bliver til ved at blive genkendt som fremmed.

Forfatterne anlægger et hverdagslivsperspektiv i analysen af den fremmedes identitetsprojekter, praksisser, følelser og tilknytningsforhold.
Brugerbedømmelser af Den fremmede, byen og nationen


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Den fremmede, byen og nationen findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.