Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Den underjordiske jernbane - Colson Whitehead - Bog

Bag om Den underjordiske jernbane

‘Den underjordiske jernbane’ er en nervepirrende og medrivende roman af Colson Whitehead, som handler om den 16 årige slave Cora, som lever med angst og ydmygelser på bomuldsplantagen i Georgia. I Den underjordiske jernbane bliver Cora hele tiden mindet om myten om sin mor ‘Mabel’, som formået at flygte derfra og leve et nyt liv. Cora kæmper for overlevelse, og den eneste mulighed for dette er at flygte så langt væk fra bomuldsplantagen som muligt. Cora og hendes ven Cæcar, slaven fra markslaven, kommer ud på en farefuld flugt som næsten er tabt på forhånd. De skal mod alle odds snige sig væk fra den farlige slavejæger, Ridgeway, og hans blodige hunde som Mabel også dengang skulle overliste. På den farefulde flugt nordpå er det ikke kun Ridgeway de skal flygte fra, men i lige så høj grad alle de andre slavejægere, forrædere og lynchgrupper som befinder sig på flugten. Den underjordiske jernbane er en banebrydende litterær præstation i sin beskrivelse af den mest brutale periode i amerikansk historie. Køb Den underjordiske jernbane bog her, hvis du vil læse en fantastisk spændende bog, som har fået et hav af gode anmeldelser.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740049305
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 304
 • Udgivet:
 • 24. Maj 2018
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 146x222x21 mm.
 • Vægt:
 • 279 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 4. April 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Den underjordiske jernbane

  Beskrivelse af Den underjordiske jernbane

  ‘Den underjordiske jernbane’ er en nervepirrende og medrivende roman af Colson Whitehead, som handler om den 16 årige slave Cora, som lever med angst og ydmygelser på bomuldsplantagen i Georgia. I Den underjordiske jernbane bliver Cora hele tiden mindet om myten om sin mor ‘Mabel’, som formået at flygte derfra og leve et nyt liv. Cora kæmper for overlevelse, og den eneste mulighed for dette er at flygte så langt væk fra bomuldsplantagen som muligt. Cora og hendes ven Cæcar, slaven fra markslaven, kommer ud på en farefuld flugt som næsten er tabt på forhånd. De skal mod alle odds snige sig væk fra den farlige slavejæger, Ridgeway, og hans blodige hunde som Mabel også dengang skulle overliste. På den farefulde flugt nordpå er det ikke kun Ridgeway de skal flygte fra, men i lige så høj grad alle de andre slavejægere, forrædere og lynchgrupper som befinder sig på flugten.

  Den underjordiske jernbane er en banebrydende litterær præstation i sin beskrivelse af den mest brutale periode i amerikansk historie. Køb Den underjordiske jernbane bog her, hvis du vil læse en fantastisk spændende bog, som har fået et hav af gode anmeldelser.

  Forlagets beskrivelse af Den underjordiske jernbane

  Sekstenårige Cora er slave på en bomuldsplantage i Georgia. Hun lever i daglig angst for fornedrelse, men også med myten om sin mor, Mabel, der flygtede og klarede den. Cora og hendes ven, markslaven Cæcar, begiver sig ud på den dødsensfarlige flugt, men den fanatiske slavejæger, Ridgeway, som Mabel slap fra dengang, sætter nu alt ind på at fange hendes datter og smadre det netværk af mennesker, som hjælper de bortløbne. På sin rejse nordpå skal Cora ikke kun overliste Ridgeway og hans blodhunde, men også undgå alle de andre slavejægere, stikkere og lynchgrupper, der huserer på ruten.

  Den underjordiske jernbane er en hårrejsende spændende roman om en ung kvindes næsten dyriske vilje til at overleve, og samtidig er det en banebrydende litterær præstation i sin beskrivelse af den mest brutale periode i amerikansk historie.

  ...en vinderbog...
  Vinder af Pulitzer-prisen 2016
  Vinder af The National Book Award 2016
  Nomineret til The Andrew Carnegie Medal for Excellence
  Nomineret til The Kirkus Book Prize 2016
  Kåret som årets bog 2016 i Publisher’s Weekly
  En New York Times-bestseller
  En Washington Post-, Barnes & Nobles-, Wall Street Journal- og USA Today-bestseller
  Præsident Obama’s Summer Read 2016
  Oprah’s Bookclub Pick, august 2106

  Anmeldercitater:
  ”Mesterligt og dybt chokerende.”
  THE NEW YORK TIMES

  “En ny amerikansk klassiker er født.”
  NEWSDAY

  “En triumf for Colson Whitehead.”
  WASHINGTON POST

  “Historien om slaveriet skrevet, som Hendrix spillede nationalsangen.”
  THE NATIONAL BOOK REVIEW

  “En rasende, lysende og nyskabende roman.”
  THE GUARDIAN

  ”Intet mindre end en genopfindelse af den historiske roman.”
  THE NEW YORKER

  “Smuk, fantasifuld og skærende præcis.”
  THE WALL STREET JOURNAL

  ”Et mesterværk.”
  MIAMI HERALD

  Brugerbedømmelser af Den underjordiske jernbane

  • Marie P. 4. April 2022

   Fantastisk spændende bog


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.