Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Farlig færd - Jørgen Tranholm - Bog

Bag om Farlig færd

I de indre danske farvande kløves bølgerne af krydsende engelske orlogsskibe på patrulje. Kong Christian den 7. har udskrevet kaperbreve, og under disse omstændigheder får den opvakte bondesøn Niels hyre på kaperskibet Anna Rose. Besætningen må i al hast flygte fra de danske farvande, da en illegal handel med et opbragt skib går galt. På rejsen over oceanerne starter eventyret for Niels, der finder sin store kærlighed og møder tidens brutale fribyttere. Han lærer navigationens kunst, alt imens store rigdomme skifter ejermænd. Læseren stifter i romanen bekendtskab med karakterer med gode menneskelige egenskaber og personer med menneskets mørkeste sider. Niels må igennem alverdens strabadser i forsøget på at få det kæreste tilbage, han har mistet. Uddrag af bogen Foran dem og på begge sider af skibet bredte havet sig i en uendelighed, og Niels følte sig et øjeblik så levende, som han ikke havde følt sig før. Drømmen, ønskerne og fantasien, han havde haft ved fjordens bred, kunne ikke måle sig med virkelighedens fortryllende oplevelse på skonnerten ”Anne Rose”, og tankerne om, hvad der nu kunne ske på det kæmpestore hav, fyldte ham et øjeblik med en ukendt følelse af lykke. Niels klatrede igen op i riggen på stormasten og satte sig på mærset og spejdede rundt til alle sider. Der var hav lige så langt, han kunne se, og når han kiggede agterud, var der en fantastisk udsigt ind over det flade nordjyske landskab. Jylland blev en tynd streg, og knagende ændrede skibet kursen til nordnordøst. Om forfatteren Farlig færd er Jørgen Tranholms debutroman. Han henter sin inspiration fra sin fantasi og sine jobs fra et langt og varieret arbejdsliv. Han har bl.a. sejlet i Handelsflåden, arbejdet på Thulebasen og været rejsende sælger rundt i Europa. Han har ved siden af sit professionelle virke skrevet korte noveller.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772378152
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 274
 • Udgivet:
 • 26. August 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x220x20 mm.
 • Vægt:
 • 397 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 13. December 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Farlig færd

I de indre danske farvande kløves bølgerne af krydsende engelske orlogsskibe på patrulje. Kong Christian den 7. har udskrevet kaperbreve, og under disse omstændigheder får den opvakte bondesøn Niels hyre på kaperskibet Anna Rose.Besætningen må i al hast flygte fra de danske farvande, da en illegal handel med et opbragt skib går galt.På rejsen over oceanerne starter eventyret for Niels, der finder sin store kærlighed og møder tidens brutale fribyttere. Han lærer navigationens kunst, alt imens store rigdomme skifter ejermænd. Læseren stifter i romanen bekendtskab med karakterer med gode menneskelige egenskaber og personer med menneskets mørkeste sider. Niels må igennem alverdens strabadser i forsøget på at få det kæreste tilbage, han har mistet. Uddrag af bogen Foran dem og på begge sider af skibet bredte havet sig i en uendelighed, og Niels følte sig et øjeblik så levende, som han ikke havde følt sig før. Drømmen, ønskerne og fantasien, han havde haft ved fjordens bred, kunne ikke måle sig med virkelighedens fortryllende oplevelse på skonnerten ”Anne Rose”, og tankerne om, hvad der nu kunne ske på det kæmpestore hav, fyldte ham et øjeblik med en ukendt følelse af lykke.Niels klatrede igen op i riggen på stormasten og satte sig på mærset og spejdede rundt til alle sider. Der var hav lige så langt, han kunne se, og når han kiggede agterud, var der en fantastisk udsigt ind over det flade nordjyske landskab.Jylland blev en tynd streg, og knagende ændrede skibet kursen til nordnordøst. Om forfatteren Farlig færd er Jørgen Tranholms debutroman. Han henter sin inspiration fra sin fantasi og sine jobs fra et langt og varieret arbejdsliv. Han har bl.a. sejlet i Handelsflåden, arbejdet på Thulebasen og været rejsende sælger rundt i Europa. Han har ved siden af sit professionelle virke skrevet korte noveller.

Forlagets beskrivelse af Farlig færd

I de indre danske farvande kløves bølgerne af krydsende engelske orlogsskibe på patrulje. Kong Christian den 7. har udskrevet kaperbreve, og under disse omstændigheder får den opvakte bondesøn Niels hyre på kaperskibet Anna Rose.Besætningen må i al hast flygte fra de danske farvande, da en illegal handel med et opbragt skib går galt.På rejsen over oceanerne starter eventyret for Niels, der finder sin store kærlighed og møder tidens brutale fribyttere. Han lærer navigationens kunst, alt imens store rigdomme skifter ejermænd. Læseren stifter i romanen bekendtskab med karakterer med gode menneskelige egenskaber og personer med menneskets mørkeste sider. Niels må igennem alverdens strabadser i forsøget på at få det kæreste tilbage, han har mistet.

Uddrag af bogen
Foran dem og på begge sider af skibet bredte havet sig i en uendelighed, og Niels følte sig et øjeblik så levende, som han ikke havde følt sig før. Drømmen, ønskerne og fantasien, han havde haft ved fjordens bred, kunne ikke måle sig med virkelighedens fortryllende oplevelse på skonnerten ”Anne Rose”, og tankerne om, hvad der nu kunne ske på det kæmpestore hav, fyldte ham et øjeblik med en ukendt følelse af lykke.Niels klatrede igen op i riggen på stormasten og satte sig på mærset og spejdede rundt til alle sider. Der var hav lige så langt, han kunne se, og når han kiggede agterud, var der en fantastisk udsigt ind over det flade nordjyske landskab.Jylland blev en tynd streg, og knagende ændrede skibet kursen til nordnordøst.

Om forfatteren
Farlig færd er Jørgen Tranholms debutroman. Han henter sin inspiration fra sin fantasi og sine jobs fra et langt og varieret arbejdsliv. Han har bl.a. sejlet i Handelsflåden, arbejdet på Thulebasen og været rejsende sælger rundt i Europa. Han har ved siden af sit professionelle virke skrevet korte noveller.

Brugerbedømmelser af Farlig færdGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.