Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag af F. L. G. Frege

Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag

Bag om Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag

Gottlob Frege - grundlæggeren af den moderne analytiske filosofi. Freges status som klassiker er blevet tydelig her ved årtusindeskiftet. Om nogen står han som én af de store faderskikkelser i det 20. århundredes filosofi, på en måde som gør en sammenligning med filosoffer som Platon, Aristoteles, Descartes Kant og Hegel relevant. Det skyldes to ting. Dels at Frege kan opfattes som stifteren af den analytiske tradition i den moderne filosofi, dels at Frege kom til at få en markant (og vel at mærke meget forskelligartet) indflydelse på en lang række af århundredets betydningsfulde filosoffer. Uanset hvilken tradition man beskæftiger sig med indenfor moderne filosofi må man indlade sig på en kritisk dialog med Frege. I denne oversættelse er en række af de væsentligste tekster fra Freges forfatterskab samlet. Udover alle de væsentligste artikler fra Freges hånd er der også blevet plads til Grundlagen der Arithmetik, der er Freges nok mest revolutionerende filosofiske værk. Det er med denne bog, at filosofien får et "linguistic turn", som det kaldes, og det er her, de banebrydende ideer om identitet og analycitet formuleres, som med rette har sikret Frege en plads blandt filosofiens klassikere. Oversættelsen er desuden suppleret med en grundig introduktion til Freges samlede tankeunivers ved Lars Binderup

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793041219
  • Udgivet:
  • 1. februar 2002
  • 88,95 kr.
  • 0,00 kr.
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 13% som medlem
  • 76,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af F. L. G. Frege
Se alle titler
Beskrivelse af Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag
Gottlob Frege - grundlæggeren af den moderne analytiske filosofi. Freges status som klassiker er blevet tydelig her ved årtusindeskiftet. Om nogen står han som én af de store faderskikkelser i det 20. århundredes filosofi, på en måde som gør en sammenligning med filosoffer som Platon, Aristoteles, Descartes Kant og Hegel relevant.

Det skyldes to ting. Dels at Frege kan opfattes som stifteren af den analytiske tradition i den moderne filosofi, dels at Frege kom til at få en markant (og vel at mærke meget forskelligartet) indflydelse på en lang række af århundredets betydningsfulde filosoffer. Uanset hvilken tradition man beskæftiger sig med indenfor moderne filosofi må man indlade sig på en kritisk dialog med Frege.

I denne oversættelse er en række af de væsentligste tekster fra Freges forfatterskab samlet. Udover alle de væsentligste artikler fra Freges hånd er der også blevet plads til Grundlagen der Arithmetik, der er Freges nok mest revolutionerende filosofiske værk. Det er med denne bog, at filosofien får et "linguistic turn", som det kaldes, og det er her, de banebrydende ideer om identitet og analycitet formuleres, som med rette har sikret Frege en plads blandt filosofiens klassikere.

Oversættelsen er desuden suppleret med en grundig introduktion til Freges samlede tankeunivers ved Lars Binderup
Brugerbedømmelser af Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Filosofiens, sprogets og matematikkens grundlag findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.