Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Floder - Peter Goes - Bog

- En verdensomsejling

Bag om Floder

♥♥♥♥♥ "Man bliver så oplyst og glad af at bladre rundt i dette vandfyldte værk om stride strømme og deres bagland. (...) Et forrygende værk fra en forrygende klode." - Politiken "Forfriskende og berigende (...) Peter Goes er en vidunderligt præcis og fabulerende tegner." - Dagbladet Information ✶✶✶✶✶ "Floder er intet mindre end en fortryllende fagbog for hele institutionen eller hele familien." - pædagogen.dk "Man får et helt nyt forhold til kloden." - Natur & Miljø, Danmarks Naturfredningsforening "Et særdeles elegant opslagsværk af stor skønhed med et væld af spændende informationer, som indbyder til mange timers fordybelse, hvor man sammen, eller blot med sig selv, kan nyde detaljerigdommen." - Litteratursiden.dk ✶✶✶✶✶ "(...) et overflødighedshorn (...) en fagbog af den type som et lille menneske kan fordybe sig i i flere timer. - kshdkboeger.dk Floder er en illustreret fagbog for hele familien, der formidler verdensgeografien på en ny måde: nemlig med udgangspunkt i vandene i stedet for landene. Landegrænser har det med at forandre sig, fordi de er menneskeskabte. Kunstige, abstrakte måder at dele verden op på. Floder, have og søer derimod danner naturlige grænser samtidig med, at de forbinder den verden, vi lever i. I den belgiske forfatter og illustrator Peter Goes’ nye, store fagbog for hele familien: Floder – En verdensomsejling, formidler han i store, detaljemyldrende tegninger derfor verdens geografi med udgangspunkt i vandene i stedet for landene. Landenavne og vigtige byer bliver ikke forbigået, men fokus er på livet i, på og omkring vandet på vores skønne planet. Floder tager os med på en verdensomsejling, hvor vi møder kolossale hvaler, ældgamle havskildpadder, sjældne dybhavsfisk og entreprenante bævere såvel som sørøvere, perledykkere, ubådskaptajner og lystfiskere – foruden sagndyr, vandånder, flodguder og andre mytiske væsner fra alverdens kulturer. Det er altså ikke en verden præget af grænser og konflikter, der formidles, men en verden vi er fælles om, en verden, der hænger sammen – fra pol til pol forbundet af de store vande. Om forfatter og illustrator: Peter Goes (f. 1968) bor i Belgien, hvor han arbejder som illustrator. Han er uddannet på Royal Academy of Fine Arts (KASK) in Ghent. Forlæns har tidligere udgivet søg og find-bogen Find med Finn og Tidslinjen – en rejse gennem historien, der fortæller verdenshistorien, fra Big Bang til i dag, i én lang tegning. Anmelderne skrev om Tidslinjen: “Fremragende (...) elegant (...) Stor grafisk præcision (...) øjet kan fortabe sig i massevis af visuelle detaljer” - Dagbladet Information ✶✶✶✶✶ - Nordjyske ✶✶✶✶✶✶ "Tidslinjen er et glimrende eksempel på, hvad en vellykket bog kan: inspirere, gøre os klogere og samle unge og ældre til en dialog." - pædagogen.dk Hvert enkelt opslag i Tidslinjen er “sit eget komplette kunstværk.” - Fyens Stiftstidende

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788791611827
 • Indbinding:
 • Hardback
 • Sideantal:
 • 74
 • Udgivet:
 • 26. April 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 277x378x15 mm.
 • Vægt:
 • 1120 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 28. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Floder

  Beskrivelse af Floder

  ♥♥♥♥♥ "Man bliver så oplyst og glad af at bladre rundt i dette vandfyldte værk om stride strømme og deres bagland. (...) Et forrygende værk fra en forrygende klode."
  - Politiken

  "Forfriskende og berigende (...) Peter Goes er en vidunderligt præcis og fabulerende tegner."
  - Dagbladet Information

  ✶✶✶✶✶
  "Floder er intet mindre end en fortryllende fagbog for hele institutionen eller hele familien."
  - pædagogen.dk

  "Man får et helt nyt forhold til kloden."
  - Natur & Miljø, Danmarks Naturfredningsforening

  "Et særdeles elegant opslagsværk af stor skønhed med et væld af spændende informationer, som indbyder til mange timers fordybelse, hvor man sammen, eller blot med sig selv, kan nyde detaljerigdommen."
  - Litteratursiden.dk

  ✶✶✶✶✶
  "(...) et overflødighedshorn (...) en fagbog af den type som et lille menneske kan fordybe sig i i flere timer.
  - kshdkboeger.dk

  Floder er en illustreret fagbog for hele familien, der formidler verdensgeografien på en ny måde: nemlig med udgangspunkt i vandene i stedet for landene. Landegrænser har det med at forandre sig, fordi de er menneskeskabte. Kunstige, abstrakte måder at dele verden op på. Floder, have og søer derimod danner naturlige grænser samtidig med, at de forbinder den verden, vi lever i.

  I den belgiske forfatter og illustrator Peter Goes’ nye, store fagbog for hele familien: Floder – En verdensomsejling, formidler han i store, detaljemyldrende tegninger derfor verdens geografi med udgangspunkt i vandene i stedet for landene. Landenavne og vigtige byer bliver ikke forbigået, men fokus er på livet i, på og omkring vandet på vores skønne planet. Floder tager os med på en verdensomsejling, hvor vi møder kolossale hvaler, ældgamle havskildpadder, sjældne dybhavsfisk og entreprenante bævere såvel som sørøvere, perledykkere, ubådskaptajner og lystfiskere – foruden sagndyr, vandånder, flodguder og andre mytiske væsner fra alverdens kulturer. Det er altså ikke en verden præget af grænser og konflikter, der formidles, men en verden vi er fælles om, en verden, der hænger sammen – fra pol til pol forbundet af de store vande.

  Om forfatter og illustrator:

  Peter Goes (f. 1968) bor i Belgien, hvor han arbejder som illustrator. Han er uddannet på Royal Academy of Fine Arts (KASK) in Ghent. Forlæns har tidligere udgivet søg og find-bogen Find med Finn og Tidslinjen – en rejse gennem historien, der fortæller verdenshistorien, fra Big Bang til i dag, i én lang tegning.

  Anmelderne skrev om Tidslinjen: “Fremragende (...) elegant (...) Stor grafisk præcision (...) øjet kan fortabe sig i massevis af visuelle detaljer”
  - Dagbladet Information

  ✶✶✶✶✶
  - Nordjyske

  ✶✶✶✶✶✶
  "Tidslinjen er et glimrende eksempel på, hvad en vellykket bog kan: inspirere, gøre os klogere og samle unge og ældre til en dialog."
  - pædagogen.dk

  Hvert enkelt opslag i Tidslinjen er “sit eget komplette kunstværk.”
  - Fyens Stiftstidende

  Brugerbedømmelser af Floder  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.