Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Før Golgata og efter: tolv monologer fra et besat land - Poul Sørensen - E-bog

Bag om Før Golgata og efter. Tolv monologer fra et besat land

I "Før Golgata og efter" byder Poul Sørensen, også kendt som Poeten, på tolv fiktive monologer af bibelske personligheder som blandt andre Lazarus, Pilatus, Thomas, Judas og mange flere. Digtene kredser om menneskenes tendens til at glemme og om forholdet til liv og død. Arbejdet med monologerne blev oprindeligt påbegyndt under besættelsen, men da Danmark atter blev frit, blev arbejdet afbrudt. Efterkrigstiden bød dog på nye, truende katastrofer, og det kunne se ud, som om krigens lidelser og ofre havde været forgæves. Arbejdet blev genoptaget, et par digte skiftet ud, og det blev til "Før Golgata og efter", som udkom første gang i 1950. Poul Sørensen (1906-1973) var en dansk forfatter, også kendt under navnet "Poeten". Han debuterede i 1940 med digtsamlingen "Poul Sørensen. En Bog på Vers", men han havde allerede siden 1928 fungeret som satiriker og viseforfatter i blandt andet "Svikmøllen". Ud over sin egen store produktion oversatte Poul Sørensen også moderne amerikansk lyrik og Heinrich Heines kærlighedsdigte til dansk.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711718346
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2017
  • Straks på e-mail.

Online pris

Fordelspris

Beskrivelse af Før Golgata og efter. Tolv monologer fra et besat land

I "Før Golgata og efter" byder Poul Sørensen, også kendt som Poeten, på tolv fiktive monologer af bibelske personligheder som blandt andre Lazarus, Pilatus, Thomas, Judas og mange flere. Digtene kredser om menneskenes tendens til at glemme og om forholdet til liv og død. Arbejdet med monologerne blev oprindeligt påbegyndt under besættelsen, men da Danmark atter blev frit, blev arbejdet afbrudt. Efterkrigstiden bød dog på nye, truende katastrofer, og det kunne se ud, som om krigens lidelser og ofre havde været forgæves. Arbejdet blev genoptaget, et par digte skiftet ud, og det blev til "Før Golgata og efter", som udkom første gang i 1950.

Poul Sørensen (1906-1973) var en dansk forfatter, også kendt under navnet "Poeten". Han debuterede i 1940 med digtsamlingen "Poul Sørensen. En Bog på Vers", men han havde allerede siden 1928 fungeret som satiriker og viseforfatter i blandt andet "Svikmøllen". Ud over sin egen store produktion oversatte Poul Sørensen også moderne amerikansk lyrik og Heinrich Heines kærlighedsdigte til dansk.

Brugerbedømmelser af Før Golgata og efter. Tolv monologer fra et besat landFind lignende bøger
Bogen Før Golgata og efter. Tolv monologer fra et besat land findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.