Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Aksel Bertelsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Klassifikation og Diagnostiske kriterier
    af Aksel Bertelsen
    243,94 kr.

    Den foreliggende udgave af ICD-10's psykiatriske del er en kortfattet, praktisk vejledning til hjælp ved den diagnostiske udredning af psykiske lidelser.Oplaget er revideret i henhold til de seneste ændringer fra Sundhedsstyrelsen vedr. transkønnethed, men er i øvrigt stadig ICD-10 og altså den officielle diagnoseguide mens vi venter på ICD-11.Appendiks 2 omhandler fortsat "Kodning og registrering" men er tilrettet, så det svarer til de ændrede krav for indrapportering til Landspatientregistret. Diagnosticeringseksemplerne afspejler dette, og listen med psykiatriske aktionsdiagnoser er reduceret betydeligt. Definitionen af "Obs. pro" er i overensstemmelse med anvendelsen inden for somatikken.Målgruppen er læger, psykologer, sygeplejersker og socialrådgivere inden for psykiatrien.Praktiserende læger og andre speciallæger med interesse for psykiatri har også glæde af denne håndbog. Medicinstuderende bruger ofte bogen som et supplement til lærebøger i forbindelse med deres klinikophold. Endvidere vil socialforvaltninger og retsvæsen have brug for kendskab til diagnoserne og de diagnostiske kriterier.Oplaget er udarbejdet af Diagnoseudvalget for Dansk Psykiatrisk Selskab og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab.

  • - Forskning, teknologivurdering og kvalitetsudvikling
    af Merete Nordentoft, Jan Mainz, Per Jørgensen, mfl.
    169,95 - 438,95 kr.

    Denne bog har til formål at introducere og beskrive vigtige emner inden for psykiatrisk forskning, medicinsk teknologivurdering og kvalitetsudvikling. I de senere år har der været fokus på at dokumentere, analysere og evaluere psykiatrisk forebyggelse, diagnostik, behandling, pleje og rehabilitering. En række centrale spørgsmål melder sig: · Hvor langt er vi erkendelsesmæssigt nået inden for psykiatrien? · Hvad er de psykiske lidelsers natur? · Hvilken diagnostik, behandling og pleje er relevant for de enkelte psykiatriske sygdomsgrupper? · Hvordan er prognosen? · Hvad er konsekvenserne ved at indføre ny medicinsk teknologi? · Hvordan oplever patienterne en psykisk lidelse? · Lever sundhedsvæsenets ydelser op til vore forventninger? I princippet er der tre tilgange til at belyse dem: psykiatrisk forskning, medicinsk teknologivurdering og kvalitetsudvikling. Tilsammen kan disse dokumentationsstrategier bidrage til at belyse psykiatrien i sin helhed. Det er bogens idé at beskrive vigtige begreber, metoder og designtyper i relation til de tre dokumentationsstrategier.

  • - Kort version til klinisk brug
    af Aksel Bertelsen & Kamilla Pedersen
    237,95 kr.

    Present State Examination (PSE) 5. udgave er en revideret version af speciallæge i psykiatri Aksel Bertelsens oprindelige materiale.  Aksel Bertelsen er ophavsmand til PSE og til den danske udgave af ICD-10.Revisionen omfatter et forbedret layout, en modernisering af sproget, tilføjelse af specifikke definitioner af symptomer og adfærd i forbindelse med "objektivt psykisk" samt en begrebsmæssig uddybning af den kognitive undersøgelse.  PSE 5. udgave og Klinisk Psykiatri 4. reviderede udgave er således fuldt kompatible, og kan bruges sammen i undervisningen af alle faggrupper i den kliniske psykiatri. PSE er udviklet sammen med ICD-10, og de anvendte definitioner specificerer de symptomer, som indgår i de diagnostiske kriterier i ICD-10. PSE er derfor en konkret guide til det semistrukturerede diagnostiske interview i henhold til ICD10.Prof. Ole Mors er leder af SCAN og PSE træningscentret ved Aarhus Universitetshospital, Risskov, formand for Diagnoseudvalget i Dansk Psykiatrisk Selskab.Munksgaard er WHO's officielle udgiver af ICD-10 i Danmark i samarbejde med Diagnoseudvalget i Dansk Psykiatrisk Selskab.

  • - Om at stille diagnoser og måle sygdommenes sværhedsgrad
    af Aksel Bertelsen, Per Bech & Povl Munk-Jørgensen
    179,95 kr.

    Ny tilgængelig bog om de psykiatriske diagnoser. En vigtig opslagsbog for alle psykiatri-interesserede.Diagnosen har altid spillet en væsentlig rolle, når mennesker bliver syge. "Hvad fejler jeg?" spørger man straks, når man får symptomer, smerter eller ubehag, fysisk eller psykisk. Diagnosen er udgangspunktet for behandlingen og et skøn over, hvordan forløbet vil blive. Hvis en psykiater skal behandle et menneske med angst, må han eller hun vide, hvilken form for angst, det drejer sig om. Diagnosen er ofte også central i det sociale system i forhold til spørgsmål om fleksjob, førtidspension mv. Bogen bygger på det internationale diagnosesystem, WHO's ICD-10, som giver mulighed for at stille en diagnose ud fra veldefinerede kendetegn: symptomer, adfærd, tilstandens varighed mv. Bogen er skrevet i et let sprog til fagfolk, der er i berøring med det psykiatriske felt: psykologer, sygeplejersker, pædagoger og plejepersonale, socialrådgivere, lærere - og til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende.

  • af Aksel Bertelsen & Ole Sylvester Jørgensen:
    157,95 kr.

    På grund af den hastige udvikling i moderne psykiatri og dens begreber - især efter indførelsen af WHO's klassifikationssystem ICD-10 i 1994 - har der længe været stærkt brug for en psykiatrisk ordbog. Nu er den kommet. En ordbog, som med sine korte og klare definitioner vil være en hjælp i det daglige arbejde for læger, sygeplejersker, psykologer og socialrådgivere, plejepersonale og sekretærer, læge- og sygeplejestuderende. Også praktiserende læger samt læger og personale på somatiske afdelinger vil kunne finde bogen nyttig. Desuden er den tænkt som en hjælp til dem, det først og fremmest drejer sig om: patienterne og deres pårørende.

  • af Allan Krasnik, Torben Mogensen, Svend Schulze, mfl.
    436,95 kr.

    Med over 32.000 opslagsord erKlinisk ordbog den ubestridte autoritet inden for den sundhedsfaglige terminologi. Klinisk ordbog indeholder definitioner og forklaringer på sundheds- og sygdomsforhold inden for den kliniske verden i humanmedicinen. Der er beskrivelser af symptomer og sygdomskomplekser, deres årsager og behandlingsmuligheder. Bogen indeholder informationer om diagnostiske og terapeutiske metoder, tekniske hjælpemidler og enheder. Også strukturelle og organisatoriske forhold i sundhedsvæsenet bliver belyst. I Klinisk ordbog får du en tilbundsgående forklaring på de medicinske termers stavemåde, oprindelse og betydning. Hver artikel består af fem afsnit: Opslagsordet Sproglig forklaring Synonymer Biografiske oplysninger Forklaring Denne bog findes også som online udgave. Klinisk ordbog online er en digital udgave af den velkendte trykte ordbog af samme navn og tager udgangspunkt i 16. udgave af ordbogen. I onlineudgaven kan du frit søge i over 32.000 opslagsord og hurtigt og enkelt få adgang til de mange artikler. Artikler kan kopieres ind i egne dokumenter (men må ikke kopieres eller distribueres til andet brug). Onlineordbogen kan tilgås på ordbogen.com. For onlineabonnement til Klinisk ordbog kontakt business@ordbogen.com.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.