Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Alex Madsen

Filter
Filter
Genre
 • (1)
 • (2)
Type
 • (3)
 • (2)
Format
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (3)
Pris
DKK
Sorter efterSorter Populære
 • - En brugsbog for pædagoger
  af Alex Madsen, Anne Maj Nielsen, Jytte Birk Sørensen, mfl.
  188,95 kr.

  Denne bog handler om ressourceorientering som udgangspunkt for pædagogisk praksis. I bogen møder læseren en række metoder og konkrete tilgange, der på forskellig vis tager udgangspunkt i et ressourcesyn som princip og afsæt for praksis. Ud fra forskellige teoretiske tilgange giver bogen en række bud på, hvordan man som pædagog kan arbejde med ressourcer i daginstitutioner.Ressourceorientering handler om, at man under udvikling og gennemførelse af pædagogiske tiltag aktivt leder efter, bygger på og forsøger at udvikle individuelle styrker og styrker i individets omgivelser.Bogen samler og formidler viden og erfaringer fra udvalgte teoriretninger og tilgange på området, og gør denne viden tilgængelig i en overskuelig form.Det er formålet med bogen, at den skal bidrage til praksisudvikling og til konkret problemløsning i hverdagen. Bogen henvender sig til pædagoger, pædagogstuderende, daginstitutionsledere, studerende i efter- og videreuddannelsesforløb og andre, der interesserer sig for pædagogik og konkret pædagogisk praksis.Forfattere: Trine Ankerstjerne, Anne Vibeke Fleischer, Christian Horst, Carina Brøndum Leed, Alex Madsen, Lene Metner, Margit Mikkelsen, Anne Maj Nielsen, Kaj Struve, Jytte Birk Sørensen, Üzeyir Tireli og Tom Ritchie,.

 • af Alex Madsen
  102,95 - 205,95 kr.

  Jeg sidder længe med brevet i hånden, læser dele af det igen, mens jeg drikker af kaffen, der er blevet kold. Jeg prøver at genkalde mig, hvordan Andreas ser ud. Han ligner sikkert sin mor, det gjorde han i hvert fald som lille. Det går op for mig, jeg ikke har set ham, siden jeg flyttede ind i lejligheden her. Det er snart ti år siden. Børn forandrer sig meget på ti år, måske vil jeg slet ikke kunne genkende ham.Andreas’ morfar har brændt sine broer, bor alene og ser hverken familie eller venner. Tiden går med daglige rutiner, han er tilfreds, forventer sig ikke mere af livet. Indtil der en dag ligger et brev i postkassen.Kære Andreas er en historie om at give op, om hvordan skyldfølelse ødelægger en familie. Det er også historien om at blive gammel, om kærlighed og venskab. Om vejen tilbage til livet, der forekommer uendelig lang.Alex Madsen er 70 år og uddannet psykolog. Har i mange år arbejdet med børn, unge og familier. Både som menig psykolog og leder indenfor socialforvaltning og børne- og ungeområdet. Har i perioder undervist kommende socialrådgivere og universitetsstuderende.Er nu pensionist og har fået tid til at skrive. Bidrag til faglige antologier og egne bøger om socialt arbejde med børn, unge og familier, om vores daginstitutioner og folkeskolen. Senest Narrativ skoleledelse på Samfundslitteratur. Skriver nu stort set kun skønlitteratur. Om mænd der lever alene og tilsyneladende ikke venter sig mere af hverken venner, familie eller kærligheden. Og som alligevel bliver forstyrret i deres afmægtige raseri over tingenes tilstand. Har udgivet en delvist selvbiografisk bog om moren og tiden i kollektiv i 70’erne på forlaget Ådalen, Tiden der løber ud.

 • af Alex Madsen & Povl Erik Wolff
  73,95 - 276,95 kr.

  International skoleforskning viser, at ledelsens aktive deltagelse i evaluering og udvikling af skolens undervisning og pædagogik har afgørende betydning for elevernes resultater. Den seneste folkeskolereform markerer store forventninger til ledelsens rolle i et kvalitetsløft af skolen.En folkeskoles ledelse kan ikke løfte opgaven alene, men må facilitere et bredt samarbejde. Dette kræver indsigt i en mangfoldighed af forskellige læringsmiljøer, professioner og deres faglige selvfortællinger. Det er ledelsens opgave at understøtte og fremme den røde tråd i en skoles virksomhed og skabe en sammenhængende fortælling, der kan favne og inspirere såvel medarbejdere, elever, forældre som lokalsamfund.I fortællingen om effektiv skoleledelse indgår i dag kompetencer til at lede mål- og resultatstyringsprocesser samt evaluerings- og feedbackprocesser. Styrker og faldgrupper ved mål- og resultatstyring behandles indgående igennem bogen, ligesom der sættes fokus på centrale dilemmaer i aktuel skoleledelse, fx omkring inklusion, kontrol og forældreinddragelse. Narrativ skoleledelse bringer analyser og praksiseksempler fra ledelsens hverdag i den kommunale folkeskole.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.