Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Gå på opdagelse eller genopdagelse i dit eget land med Turen går til Jylland, en detaljerig guidebog til Danmarks største landsdel, der strækker sig fra Skagen Odde til den dansk-tyske grænse og fra Kattegat til Vesterhavet. Bogen guider til de største oplevelser, heriblandt nationalparker, strande, kulturinstitutioner og restauranter. Desuden er guiden rigt illustreret med fotos og kort. Bogen dækker NORDJYLLAND med Skagen og omegn, Vendsyssel, Aalborg, Himmerland, Thy og Hanherred samt Mors og Salling; MIDT- OG VESTJYLLAND med Esbjerg, strækningen fra Esbjerg til Thyborøn og Midtjylland; SYD- OG SØNDERJYLLAND med Fanø, Ribe, Vadehavet og Tøndermarsken, Lillebælt og Flensborg Fjord, samt Kolding; ØSTJYLLAND med Djursland og Randers, Aarhus, Marselisborgskovene, Søhøjlandet, Aarhus Bugt og Horsens Fjord samt området omkring Vejle Fjord. Turen går til har eksisteret siden 1952 er blandt verden hyppigst opdaterede rejsebogsserier. Bøgerne skrives af forfattere og journalister med et særligt indgående kendskab til destinationerne.
Hjernen kan blive større og stærkere gennem træning – på lige fod med andre af kroppens muskler. Selv små øvelser i hverdagen kan gøre en forskel. De fleste kender det: Man går i supermarkedet på vej hjem fra arbejde efter nogle få ting til aftensmaden – kartofler, salat, tomater og oksefars – men kommer kun hjem med kartofler, salat og oksefars. Eller man står over for én, der hilser hjerteligt, mens man forgæves graver i sin hjerne efter personens navn. Det er ikke usædvanligt at have huller i hukommelsen. Nogle gange er det de små ting, vi glemmer. Andre gange kan det være vigtige pointer under en arbejdspræsentation, en tale eller lign. Uanset hvad, er det frygtelig irriterende. Den gode nyhed er, at vi alle med en forholdsvis lille indsats kan forbedre vores hukommelse. I Klæbehjerne gennemgår professor og hjerneforsker Troels W. Kjær sammen med journalist Anne Mette Futtrup, hvordan hjernen kan blive større og stærkere gennem træning – på lige fod med biceps og triceps. Selv små uvante udfordringer i dagligdagen kan gøre en forskel. I bogen kan man teste sin hukommelse, og man præsenteres for metoder og teknikker til at lære at huske bedre. Desuden får man tre omfattende træningsprogrammer – et til begyndere, et til øvede og et til dem, der vil indføre egentlige livsstilsændringer, der gavner hukommelsen. Hvert program rummer 28 meget forskellige øvelser, som hver især specifikt påvirker hukommelsescentrene i ens hjerne, så man kommer til at huske bedre. Troels W. Kjær er hjerneforsker og forfatter til bl.a. bestselleren Knivskarp, der udkom i 2014. Han har igennem flere år specialiseret sig i, hvordan hjernen stimuleres, måles og vejes. I sin forskning har han bl.a. arbejdet med, hvad der sker med hjernen, når man ikke giver den optimale betingelser. Troels W. Kjær er ansat som overlæge på Roskilde Sygehus' neurologiske afdeling. Anne Mette Futtrup (f. 1968) er freelancejournalist og redaktør.
I bogen Følelser – din oversete superkraft trækker klinisk psykolog, Ph.d. og forsker Susan Hart følelserne ud af skyggen og giver dem en hædersplads i kampen mod den alt for udbredte mistrivsel blandt både børn og voksne.Samfundets krav om perfektion og præstation beskyldes ofte for at være årsag til vores stigende mistrivsel. Derfor forsøger vi at neddrosle kravene til hinanden og omforme rammerne. Men hvad nu hvis vi overser noget i vores kamp mod stress og angst, der er endnu vigtigere, nemlig vores følelser?Evolutionen har givet mennesket en medfødt gave, som ingen andre dyr på planeten har. Udover at tænke og bruge kroppen har vi evnen til at udvikle vores følelser og knytte os til hinanden.Desværre er der i vores samfund mere prestige i at være klog og stærk end følsom. Men hvis vi ikke lærer at håndtere vores egne og andres følelser, kan vi ikke møde hinanden med empati og medfølelse. Og hvis vi ikke føler os mødt, hørt og anerkendt, bliver vi urolige, vrede, triste eller psykisk ustabile. Det fører til dårlig trivsel.Susan Hart guider læseren til at vende denne udvikling og til aktivt at fremme egen trivsel ved at lære at forstå og håndtere sine følelser.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.