Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Annemette Digmann

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - på hospitaler, i kommuner og i praksis
    af Henrik W. Bendix, Annemette Digmann, Per Jørgensen & mfl.
    327,95 kr.

    Når der sker store forandringer, og når fokus er rettet på høj effektivitet og løbende tilpasning til samfundets krav, er der et særligt behov for virkningsfuld ledelse. Flere og flere medarbejdere på sundhedsområdet ønsker at dygtiggøre sig netop på det område. Denne bog er skrevet til alle dem. Bogen kommer rundt om hele ledelsesfeltet. Den giver læseren et overblik over sundhedsvæsenets særlige vilkår og forskellige former for ledelse – herunder et indblik i det magtmæssige samspil mellem de primære grupperinger og i personaleledelse og -udvikling. Forfatterne gennemgår de overordnede og tværgående udfordringer, som møder en leder i sundhedsverdenen såsom styring, kvalitetsudvikling, innovation og brug af ny teknologi. Ledelse i sundhedsvæsenet er en opdateret og revideret udgave af Hospitalsledelse fra 2012, og favner ikke blot hospitalsverdenen, men hele sundhedsområdet. Den voksende opmærksomhed på sammenhængende patientforløb og tværsektorielt samarbejde kræver, at alle aktører i sundhedssektoren kender ikke bare ledelsesforholdene i egen fold, men også de særlige forhold, der hersker i de andre dele af sektoren.

  • - Grænsekrydsende ledelse og samarbejde
    af Annemette Digmann, Karen Ingerslev, Per Bo Nørgaard Andersen & mfl.
    235,95 kr.

    "Hvis vi kunne genopfinde den offentlige sektor, ville vi nok gøre os umage for at gøre samarbejde på tværs af sektorer så ubesværet som muligt." Denne bog giver viden, erfaringer og anvisninger til, hvordan man bedre samarbejder på tværs i det offentlige.En familie, der får et barn med et psykisk handicap, ønsker næppe, at de bliver nødt til at kontakte henholdsvis skole-, psykiatri- og handicapområdet – som i øvrigt har ofte modstridende love og paragraffer – for at få den rette hjælp. De ville nok ønske sig, at de tre sektorer arbejdede sammen og på tværs, til barnets og familiens bedste.Det er ikke let at arbejde på tværs. Der er talrige barrierer som specialisering, modsatrettede incitamentsstrukturer og konfliktende lovgivninger. Bogen inspirerer til samarbejde på tværs i det offentlige fra både teoretiske og praktiske vinkler, så ledere, medarbejdere, forvaltninger, styrelser m.m. med bogen i hånden er klædt bedre på til tværgående samarbejde, også med borgerne.Forfatterne har skrevet bogen, fordi der er et behov for at tænke nyt og anderledes i det offentlige, for sagens og borgernes skyld – og fordi man spilder alt for mange ressourcer på siloopdeling og gentagelse af hinandens arbejde. De er ikke blinde for alle de faldgruber, tværgående samarbejde ofte falder i, men tilbyder konkrete råd og metoder til organisationer, som skal i gang med at arbejde på tværs – og en liste med råd til at undgå alle snubletrådene for tværgående samarbejde.”Det offentlige er i gang, men kan sagtens blive bedre til at arbejde på tværs!” Forfatter-ne har opsamlet erfaringer fra en lang række eksisterende og tidligere samarbejdsprojekter. Projekter, som allerede er søsat i det offentlige. Inden for alle sektorer.

  • - på hospitaler, i kommuner og i praksis
    af Henrik W. Bendix, Annemette Digmann, Per Jørgensen & mfl.
    118,95 kr.

    Ledelse i sundhedsvæsenet giver læseren et overblik over sundhedsvæsenets særlige vilkår og forskellige former for ledelse, herunder indblik i personaleledelse og -udvikling.

  • - Offentlig innovation 2.0
    af Annemette Digmann, Jens Peter Jensen & Kirsten Engholm Jensen
    235,95 kr.

    Velfærdssamfundet står over for store udfordringer. Derfor har såvel regeringen som regioner og kommuner med fornyet kraft sat innovation på dagsordenen. I denne bog inviteres læseren med ind i nogle af de innovationsprocesser, der foregår i Danmark.Vi følger udviklingen fra de første famlende skridt, til vi når frem til en offentlig innovation 2.0. Vi ser, hvordan hverdagsinnovation i en organisation kan vokse og vise sig effektiv. Og i den proces spiller især mellemlederen en vigtig rolle. Forfatterne giver også gode råd om, hvordan de offentlige topledelser kan arbejde med innovationsprocesser, lige som de også sætter fokus på medarbejdernes rolle.Det er svært at komme fra de mange pæne ord om nytænkning til konkrete handlinger på velfærdsområderne – men det kan lykkes!Bogen indgår i serien Gyldendal Public. Bøgerne i serien er til engagerede medarbejdere, ledere og politikere i den offentlige sektor. Alle bøger fra Gyldendal Public tager udgangspunkt i, at den offentlige sektor består af virksomheder som alle andre – drevet under særlige vilkår og med særlige formål.

  • - Mellemledelse i organisationer
    af Søren Willert, Annemette Digmann, Frode Boye Andersen & mfl.
    297,95 kr.

    Er mellemledelse noget særligt? Hvordan undgår man at komme på mellemhånd? Og er mellemledelse forbeholdt mellemledere?Denne bog handler om en bærende ledelsesfunktion i de fleste organisationer – mellemledelse. Mellemledelse er ikke bare interessant for organisationers mellemledere, men har stor betydning for organisationens samlede ledelseskraft. Mellemledelse udøves ikke kun af mellemledere - men mellemledere er som noget særligt henvist til at lede i de organisatoriske mellemrum: mellem ledelse og medarbejdere, mellem at lede og selv at blive ledet i den ledelse, man indgår i.Mellemledelse er i bevægelse. Moderne mellemledelse håndterer ikke blot driftsopgaver men bliver i stigende grad involveret i at lede den organisatoriske udvikling under den aktuelle foranderlighed – og synes at skulle garantere begge dele.På denne måde bringes mellemledelse ind i alle vigtige ledelsesforhold, og det bliver derfor afgørende at forstå de særlige betingelser for ledelse i de organisatoriske mellemrum.Bogen viser hvordan mellemledelse må kvalificere sit mellemledelsesrum, og hvordan mellemledelse må vinde sig selv som ledelse relationelt – gennem kommunikation, der skaber gunstige positioner for at lede i mellemrummene.Bogen har sit afsæt i en gruppe lederes udvikling af deres mellemledelsesfunktion som 'den organisationsinterne toer'. Udviklingsprojektet skærper opmærksomheden hos lederne på, hvordan de kan håndtere både dilemmaer og muligheder i mellemledelse – og giver især projektet anledning til at tydeliggøre hvordan mellemledelse frembringes som en kraftfuld del af den samlede ledelse.Ledelse mellem ledelse – i organisationer er interessant læsning for mellemledere og for dem der skal lede i den organisatoriske mellemledelse i skoler, institutioner, afdelinger og andre enheder.

  • af Catharina Juul Kristensen, Søren Voxted, Annemette Digmann, mfl.
    273,94 kr.

    Innovation og entreprenørskab er i høj grad modebegreber, men det er også begreber, som bliver mere og mere indarbejdede i den private, offentlige og tredje sektor. Begreberne bruges også anvendelsesorienteret, bl.a. som egentlige styrings- og forandringsteknologier.Bogens forfattere bidrager med kapitler til den teoretiske nytænkning inden for forskningen i innovation og entreprenørskab. Innovationsprocesser, udnyttelse af innovative ideer og entreprenørielle muligheder undersøges på ny, og begreber redefineres.Bogens målgruppe er studerende på mellemlange og lange videregående uddannelser inden for innovation, kreativitet og entreprenørskab.Catharina Juul Kristensen er cand.scient.adm., ph.d. og lektor på Institut for Samfund og Globalisering, RUC. Søren Voxted er cand.merc., ph.d. og lektor på Institut for Ledelse og Virksomhedsstrategi, Syddansk Universitet.

  • - Grænsekrydsende ledelse og samarbejde
    af Annemette Digmann, Karen Ingerslev, Per Bo Nørgaard Andersen & mfl.
    72,95 kr.

    Samarbejde på tværs af det offentlige er svært. Bogen giver ledere og medarbejdere i det offentlige viden, baggrund, gode eksempler og metoder til at arbejde på tværs - også sammen med borgerne.

  • - organisatorisk fænomen og faglig disciplin
    af Henrik W. Bendix, Annemette Digmann, Per Jørgensen & mfl.
    43,94 kr.

    Hospitalsledelse er en grundbog til alle ledere i sygehusvæsenet. Bogen dækker, hvad en driftsleder i hospitalsvæsenet bør vide om ledelse. Både det store samfundsmæssige billede som hospitalerne indgår i, ledelse i og på tværs af hospitalet samt de personlige aspekter af at lede i en overvejende offentlig virksomhed. Bogen er en opdateret og udvidet udgave af Hospitalsledelse (2008).Bogens første del giver bl.a. et overblik over udfordringerne og vilkårene for ledelse i hospitalsvæsenet. Mens anden del af bogen gennemgår en række aspekter af at lede i et sundhedssystem.Bogen er en udgivelse i serien Gyldendal Public, der henvender sig til ledere og medarbejdere i det offentlige.

  • - Offentlig innovation 2.0.
    af Annemette Digmann, Jens Peter Jensen & Kirsten Engholm Jensen
    43,94 kr.

    Velfærdssamfundet står over for store udfordringer. Derfor har såvel regeringen som regioner og kommuner med fornyet kraft sat innovation på dagsordenen. I denne bog inviteres læseren med ind i nogle af de innovationsprocesser, der foregår i Danmark.Vi følger udviklingen fra de første famlende skridt, til vi når frem til en offentlig innovation 2.0. Vi ser, hvordan hverdagsinnovation i en organisation kan vokse og vise sig effektiv. Og i den proces spiller især mellemlederen en vigtig rolle. Forfatterne giver også gode råd om, hvordan de offentlige topledelser kan arbejde med innovationsprocesser, lige som de også sætter fokus på medarbejdernes rolle.Det er svært at komme fra de mange pæne ord om nytænkning til konkrete handlinger på velfærdsområderne – men det kan lykkes!

  • af Annemette Digmann
    94,95 kr.

    Hvilke udfordringer står lederne med? Hvilke overvejelser gør de sig om deres rolle. Hvorfra henter de inspiration og kraft til at løfte opgaven? Hvad er svært, og hvad er nemt? Men bogens formål er ikke blot at beskrive, hvordan det er fat med ledelse ude i organisationerne. På baggrund af de erkendelser, som lederne fremkommer med, opstiller Annemette Digmann nogle klare retningslinjer og pejlemærker for den offentlige leder, der tør tage ansvaret på sig og - med vilje - optræde som leder. For det er viljen der er central. Ledelse - og slet ikke offentlig ledelse - kommer af sig selv, den dag nogen udpeger en til leder. At påtage sig lederskab er bevidst at gå ind i en helt ny rolle med hele sin person og alle sine kompetencer. Annemette Digmann holder i Ledelse med vilje en tankevækkende spejl op for den offentlige leders ansigt og stiller provokerende spørgsmål til den enkeltes ledelsesudøvelse og - vilkår.

  • af Annemette Digmann & Ditte Hughes
    94,95 kr.

    En praktisk orienteret bog om hvad fusioner er, hvilke muligheder der ligger i dem, og hvilke ledelsesudfordringer de medfører for offentlige ledere.

  • af Henrik W. Bendix, Annemette Digmann, Jens Peter Jensen & mfl.
    93,95 kr.

    Om innovation i den offentlige sektor med eksempler på hvordan offentlige institutioner og afdelinger har arbejdet innovativt.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.