Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Bent Nielsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Bent Nielsen
  227,95 kr.

  Bent Nielsen er lidt af en legende blandt nordjyske og norske vognmænd og chauffører. Han startede som mekaniker hos Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Sæby i 1969, avancerede ret hurtigt til værkfører, og senere til værkstedschef. 29 år blev det til i alt, hvor de tre navne Im. Stiholt, Scania og Bent Nielsen var nært knyttede til hinanden. Der findes ikke mange mennesker, der ved lige så meget som Bent om, hvordan en Scania er skruet sammen, og ingen der ved mere. Bent har den opfattelse, som han naturligvis delte med kunderne, at en lastvogn er til for at køre på vejene, og ikke for at stå stille. Så når en chauffør eller en vognmand ringede til Bent og fortalte, at hans bil var kørt i stykker, og at det lokale Scania-værksted ikke ville rykke ud omgående, gik der ikke lang tid, inden Bent og en eventuel makker var undervejs. Denne bog handler især om alle de reparationer, Bent har udført under primitive forhold, på rastepladser, eller i vejkanten, et eller andet sted i Danmark, og det øvrige Europa. Det kunne være udskiftning af et bagtøj i Ungarn, eller en større motorreparation i Østrig. Eller den lokale vognmand, der hang fast i en snestorm med en ødelagt brændstofpumpe. Bilerne kom altid ud at køre igen, for Bent har et motto, som han har overtaget fra hans læremester: ”Hvis man ikke har det, man skal bruge, må man bruge det man har”.

 • af Bent Nielsen
  247,95 kr.

  Himmel, hav & horisont er en vinterbaders fotografiske og filosofiske beretning om samspillet mellem natur og erkendelse. Bogen består af syv kapitler, hver med et fotografi af havudsigten fra en vikingeklub og til hvert foto er der et citat/en anekdote overhørt i saunaen. Midtvejs seks opslag med helsides fotos af isvinter og vikinger i grødis.Bogen er trykt hos Narayana i Danmark efter de bedste håndværksmæssige traditioner og fremtræder som en smuk coffee table bog. 27 x 21 cm, 152 sider, indbundet.

 • af Bent Nielsen
  166,95 - 235,95 kr.

  "Til det yderste"fortæller om det yderste vestligste hjørne af 5. Thule Ekspedition og om Tjukotka og yupik-befolkningen gennem næsten 100 år.I september 1924 gik Knud Rasmussen i land på Tjukotka-halvøen i det østligste Sibirien. I båden ”Teddy Bear” har han sammen med fem andre – kaptajn Joe Bernard og maskinisten Jim, Earl Rossmann fra Herald Tribune og hans assistent, Roy, samt Knud Rasmussens inuit-rejsefælle Miteq – krydset Beringstrædet.Målet er at afslutte 5. Thule Ekspedition med et ophold hos yupik-befolkningen på Tjukotka. Det er vestligste eskimo-befolkning, og Knud Rasmussen vil undersøge de kulturelle og sproglige bånd mellem yupik-befolkningen og inuitterne i Canada og Grønland.Men Knud Rasmussen havde ikke skaffet sig indrejsetilladelse og måtte forlade Tjukotka efter 48 timer. Bent Nielsen, direktør for Arktisk Institut, har siden 1998 ledet 6 Tjukotka ekspeditioner for at studere yupik-folkets historie samt de vilkår de lever under som en af Ruslands mindste minoriteter.

 • af Bent Nielsen
  92,95 kr.

  Tag med Bent Nielsen, når han følger i sporene på Knud Rasmussen, der i 1924 krydsede Beringstrædet for at besøge yupik-befolkningen i Rusland. Gennem unikt historisk kildemateriale, personlige erfaringer fra Danske Tjukotka Ekspeditioner og interviews med befolkningen, der selv har oplevet voldsomme politiske forandringer, fortæller han om yupik-minoritetens dagligdag fra den russiske revolution i 1917 og frem til i dag.Bent Nielsen er eskimolog, ph.d. og direktør for Arktisk Institut, der dokumenterer og formidler Danmarks historie i Grønland og Arktis. Bent Nielsen har siden 1998 ledet seks Tjukotka-ekspeditioner med det formål at studere yupik-folkets historie og levevilkår.

 • af Claus Bryld, Niels Grønkjær, Carl Henrik Koch, mfl.
  378,95 kr.

  Den politiske filosofis historie – frem til 1600 er den største kortlægning af den politiske filosofis historie på dansk. Bogen introducerer en bred palet af vigtige tænkere med en eller flere særligt udvalgte passager fra dennes forfatterskab, ledsaget af en indledende tekst, der sætter forfatterskabet i perspektiv. Her vil tænkeren og teksten blive introduceret i en bredere historisk kontekst, med særligt henblik på de argumenter, pointer og diskussioner, som det pågældende tekstuddrag lægger op til. Bogen illustrerer bredden og dybden i den politiske filosofis historie og giver inspiration til videre fordybelse, der rækker ud over værket selv.Bogen er blandt andre tiltænkt studerende på statskundskab, sociologi, filosofi, idéhistorie o.l., men værket vil også finde anvendelse i andre sammenhænge og henvende sig til et bredere publikum.Den politiske filosofis historie er redigeret af Joachim Wiewiura (f. 1987), ph.d. i politisk filosofi fra Københavns Universitet. Han er ansat ved Humanomics Research Centre, Institut for Kommunikation og Psykologi på Aalborg Universitet. Han har bl.a. redigeret bøgerne Offentlighedens rum (2019), Simmel: Sociologiens eventyrer (2019) og If Schools Didn’t Exist, der udkom på MIT Press i 2020.

 • af Bent Nielsen
  524,95 - 1.589,95 kr.

  This major new reference work is organised as a Chinese-English encyclopedia, arranged alphabetically according to the pinyin romanisation, with Chinese characters appended. A character index and an English index are included.

 • - A Likelihood Approach
  af Bent Nielsen & David F. Hendry
  778,95 kr.

  Econometric Modeling provides a new and stimulating introduction to econometrics, focusing on modeling. The key issue confronting empirical economics is to establish sustainable relationships that are both supported by data and interpretable from economic theory. The unified likelihood-based approach of this book gives students the required statistical foundations of estimation and inference, and leads to a thorough understanding of econometric techniques. David Hendry and Bent Nielsen introduce modeling for a range of situations, including binary data sets, multiple regression, and cointegrated systems. In each setting, a statistical model is constructed to explain the observed variation in the data, with estimation and inference based on the likelihood function. Substantive issues are always addressed, showing how both statistical and economic assumptions can be tested and empirical results interpreted. Important empirical problems such as structural breaks, forecasting, and model selection are covered, and Monte Carlo simulation is explained and applied. Econometric Modeling is a self-contained introduction for advanced undergraduate or graduate students. Throughout, data illustrate and motivate the approach, and are available for computer-based teaching. Technical issues from probability theory and statistical theory are introduced only as needed. Nevertheless, the approach is rigorous, emphasizing the coherent formulation, estimation, and evaluation of econometric models relevant for empirical research.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.