Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Bettina Buhl

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Bettina Buhl
    252,95 kr.

  • - opskrifter og historie
    af Bettina Buhl
    43,94 kr.

    En underholdende fortælling om sovsenes kulturhistorie i Danmark og samtidig en praktisk kogebog med både klassiske og mere ukendte sovseopskrifter, der er bearbejdet, så de er nemme at følge og indpasse i nutidens køkken. Sovsen står i de fleste danskeres bevidsthed som noget af det helligste ved måltidet. Sovs er indbegrebet af dansk madkultur, for sovs er ofte det, som binder måltidets øvrige dele sammen. Tilberedning af sovs sætter enhver kok på prøve, alle kender et helt katalog af skrækhistorier om sovse, der klumper eller skiller. Og så gør det ikke tilberedningen lettere, at vi også skal kloge os i sammensætninger af krydderier og det at smage sovsen til, så den passer til resten af maden på tallerkenen. I SOVS SKAL DER TIL viser Bettina Buhl, at sovse ikke behøver at være videnskab, og at der findes mangfoldige veje til en god sovs. Hun har været i de gamle danske kogebøger og fundet inspiration til sovseopskrifter helt fra 1616 og frem til 1941. Bid for bid har hun fået sammensat historien om vores uundværlige sovse. De gamle kogebøger giver mange spændende opskrifter med et væld af virkelig gode råd til velsmagende sovse, men Bettina Buhl har tilpasset dem, så de kan bruges i dag, for opskrifterne indeholdt oprindelig ikke nøjagtige mængdeangivelser og fremgangsmåder.

  • - Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie
    af Bettina Buhl
    147,95 kr.

    Denne madhistorie er måske den vigtigste, der kan skrives om det danske køkken. Siden slutningen af vikingetiden har rugen været danskernes mest værdifulde kornsort. Omkring 1850 ansås rugen for hovedfødemidlet for hele nationen.Bogen indeholder ud over rugens spændende Danmarkshistorie et stort udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med rug. Spændende fra 1600-tallets højadelige køkkens indbagte vildtstege i rugmel over besættelsestidens smalhans til historien om det højtbelagte smørrebrød, der gjorde det danske køkken verdenskendt.Rugbrød kan med god ret kaldes for en gennemgående dansk signaturret, og fortællingen om rugens udvikling i det danske køkken er også en fortælling om op- og nedture i Danmarkshistorien. Rugens rolle har skiftet fra en mættende fødevare i 1800-tallet til et af de bedste bud på bæredygtig dansk mad i det 21. århundrede.

  • - Klassiske opskrifter og fortællinger fra den danske madhistorie
    af Bettina Buhl
    147,95 kr.

    Æblet er en værdig bejler til titlen som den vigtigste danske frugt. Hvis man skulle kåre en nationalfrugt, ville det være svært at komme uden om æblet.Siden oldtiden har æblet været danskernes mest værdifulde frugt. Æblet har gennem historien fulgt danskerne i hverdagens serveringer og ikke mindst til livets gilder og årets højtider. Dyrkningen, høsten, opbevaringen af ”gemmeæblerne”og æblets anvendelse i madlavningen rummer spændende historier og for os idag brugbar viden.Bogen indeholder ud over æblets spændende danmarkshistorie et stort udvalg af opskrifter på brød, kager, desserter og middagsretter med æbler. Alle opskrifter er tilpasset nutiden og kan let fremstilles i et moderne køkken.Lige fra nybagte haveejere og folk med interesse for madlavning, æblemost og ciderproduktion til trendsætterne inden for den gastronomiske branche spores en stigende interesse og respekt for æbler. Det er berettiget at tale om en regulær renæssance for frugten af det træ, som gror mest talrigt i danskernes haver.

  • af Lise Søelund, Jørgen Lindgreen, Knud Bjørn Eriksen, mfl.
    157,95 kr.

    I årets Fynbog skal vi høre nærmere om den fynske brunsvigertradition og opleve livet på et kontor i 1960’ernes Odense. Vi aflægger kunstnerisk visit i Kerteminde og besøger bagefter både kro og kirke i Bolbro. Det bliver til herregårdsbesøg på Ærø og til et møde med en ufortjent glemt maler i Nyborg. Vi får også den forrygende historie om den småkriminelle Ørsteddreng, der blev ordenshåndhæver i Amerika, ligesom vi får beretningen om dengang, Frederik 9. kom på uanmeldt besøg hos statsminister Erik Eriksen på slægtsgården i Ringe. Fra Svendborgkanten hører vi om lokalradioernes historie, og tilbage i Odense kan vi slappe af med en kop kaffe i kolonihaven og høre om livet i Haveforeningen Martinsminde. Som dramatisk afslutning får vi lov til at opleve besættelsestidens Odense gennem et par opmærksomme, men skræmte barneøjne.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.