Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Claus Grymer

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Claus Grymer
  131,95 kr.

  Fra et nyt sted i tilværelsen – som efterladt ægtemand – fortæller Claus Grymer om tiden under og efter sin hustrus sygdom og død. Bogens tekster varierer i længde og skaber tilsammen et billede af et liv, der pludselig ændres. Hvordan lever man med en døende ægtefælle ved sin side, og hvordan lever man videre uden nogen ved sin side? I bogen sætter han ord på smerten, ensomheden og tomrummet. Og han sætter ord på taknemligheden, den lille glæde, savnet og kærligheden. Pressen skriver:"Claus Grymer skildrer smukt sorgen efter at have mistet sin hustru."★★★★- Kristeligt Dagblad”Bogen er rolig og fremadskridende. Der er ikke meget kaos og uro, men en blid overbærenhed med tingenes tilstand og en accepterende flod af smerte under alle siderne med små hverdagsscener fra deres liv, fra hendes død, fra hans første tid som enkemand."- Nordjyske”Handler om smerten, og det tomrum og den ensomhed, der følger med, når ens nærmeste går bort."- Horsens Folkeblad

 • af Claus Grymer
  104,95 - 134,95 kr.

  SPINDELVÆVDet blæser med kulde
og min nabo har haft indbrudjeg søger tryghed
i et hus bygget af spindelvævog tør ikke tænke på
hvor meget jeg er bange formen jeg kan høre
at blæsten ved detLivet er skrøbeligt som et spindelvæv. Den erkendelse ligger dybt i disse digte. Men de rummer samtidig mange andre tonearter. Og da samlingen slutter, er alt vendt mod den drøm om lykke, der findes – og kalder – i den lysfyldte juniaften.Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

 • - Noveller
  af Claus Grymer
  77,95 - 198,95 kr.

  En mor, der skammer sig over sin søns stammen – en lykkelig mand, der ikke tør glæde sig – en selvudslettende teateranmelder – en besøgsven til en demensramt forfatter – en anden succesrig forfatter, der gør status over sit liv – et livstykke, der skaber glæde omkring sig – en sorgramt kvinde, der vover at gribe kærligheden igen.Disse og flere andre personer møder læseren i Claus Grymers både sørgelige og smukke novellesamling om livets store udfordringer og gaver. Temaer som afsked, svigt, selvoptagethed, forsoning, nærvær, lykke og kærlighed får plads i Grymers helstøbte novellesamling.

 • af Claus Grymer
  89,95 kr.

  Det tabte guld er en stille fortælling om en kærlighed, der forsvandt, og et ægteskab, der ikke holdt. En mand og en kvinde mødes i et sommerhus på det, der kunne have været deres guldbryllupsdag. Men kærligheden rakte ikke. Hun blev forelsket i en anden og rejste sin vej, og han fandt ikke kærligheden igen. Nu har hun foreslået, at de alligevel skal markere dagen og det liv, de trods alt havde sammen.  Romanen udspiller sig på en enkelt dag og skildrer intenst det tidligere ægtepars forhold til sig selv og til hinanden. Efterhånden som dagen går, træder fortiden tydeligere og tydeligere frem og kaster lys over det forliste ægteskab. Pressen skriver:Portrættet af den fortrydelige, letsaltede Lorens er knivskarpt, ligesom romanens indbyggede appel om "memento mori" går direkte igennem.- Kristeligt DagbladEn både rørende og troværdig fortælling om et ægteskab, der ikke holdt trods de bedste intentioner … Der er flere fine, næsten filosofiske, betragtninger undervejs, ligesom det selvransagende fra Lorens' side er smukt at læse.- Bibliotekernes lektørudtalelseEn fin lille roman.- Kirkekultur.nu

 • af Claus Grymer
  104,95 - 164,95 kr.

  MÅNENATÆbletræet belystaf månenmellem dets grenetabte skælvendeblomsterså månehvideog duggedeaf nattens grådDet er sent i livet, men stadig findes lykken som en efterårsgylden berøring. Dette angiver rammen for bogens digte, der bevæger sig i de områder, hvor livet og døden mødes.Claus Grymer, født
 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på
 Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  "DEN GENOPSTANDNE ÆRGRELSEHan havde glædet sig til den fodboldkamp og nu var de godt i gang med den men han spillede adspredt og var ligeglad med at de kom bagud 1-0.Han troede ikke på Gud den dag.Skulle alle fremtidige fodboldkampe blive sådan hvis han ikke troede på Gud?"I "Mod jorden" lader Claus Grymer ganske almindelige mennesker tænke over Guds rolle i deres ganske almindelige liv. Han blander det hverdagsagtige med store universelle begreber som frihed, kærlighed og døden.Claus Grymer (f. 1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  96,95 - 104,95 kr.

  SORGLYKKE Kaprifolien dufter af en lykke der er tung af sorg Digte om livet efter døden. Digtene giver et glimt af dagligdagen i et radikalt forandret liv, hvor intet er for småt til at vække erindringer om det, der ikke findes mere. Men livet skal leves, som det er - også når det er umuligt. Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

 • af Claus Grymer
  52,95 - 92,95 kr.

  Digte om døden og livet lige før døden. Og det er altid lige før. Vi er her. Og vi er her ikke mere. Følelsen af både det ene og det andet kan være til stede i samme øjeblik – i samme digt. Lysets chance Novembers tynde solskin mellem træernes fakler fakler der brænder ned nu og det mørke kommer der er lysets chance Claus Grymer, født 1946. Opvokset på Mors. Journalistuddannet på Morsø Folkeblad 1970-73. Bifagseksamen i dansk. Tilknyttet Kristeligt Dagblad siden 1973. I dag som anmelder af litteratur og kunst. Hans forfatterskab omfatter lyrik, romaner, noveller og erindringsprosa.

 • af Claus Grymer
  89,95 kr.

  ★★★★ Journalist og forfatter Claus Grymer vover smertefuld selverkendelse i fin erindringsbog. Læseværdig og værdifuld. Kristeligt Dagblad En mand dykker ned i erindringen og genkalder sig stemninger og øjeblikke fra barndommens lykkelige og ulykkelige land. Nu, hvor forældrene for længst er døde, kan sønnens samtaler med dem begynde. Disse samtaler, der ikke kan føres, er indholdet i bogen. Endelig kan der siges noget af det, der var det blufærdigt usagte, mens forældrene levede. Sønnen tænker på, hvor meget anderledes det hele kunne have været. Og på at det kunne det netop ikke; ”Fordi vi ikke tillod, hvad vi dybest ønskede af os selv og hinanden.” Grundtonen er en smerteblandet taknemmelighed over, hvad forældrene gav eller gerne ville have givet.

 • - fortid i nærlys
  af Claus Grymer & Niels Johansen
  81,95 kr.

  I 28 små fortællinger – et for hvert af alfabetets bogstaver – dykker Claus Grymer og Niels Johansen ned i erindringen. Billeder, ord og stemninger kan trækkes frem af erindringen på mange måder. De to forfattere og gode venner Claus Grymer og Niels Johansen har besluttet at udfordre hinanden i den gamle bogstavleg Skibet er ladet med… På skift har de gennem et år sendt hinanden bogstaverne fra A til Å med en opfordring til at fortælle en historie, fra dengang Danmark var mindst dobbelt så stort som i dag. ★★★★ Claus Grymers og Niels Johansens erindringsskitser har humor, komplekse følelser og stilistisk elegance. - Kristeligt Dagblad Skibet er ladet med er lige så hyggelig som rødgrød med fløde … Bogen er velegnet til ferielæsning i sommerhuset, mens regnen trommer mod taget. Kryb op i sofahjørnet, tag morfarplaiden over benene og stævn ud med erindringsskibet. Ohøj! - Præsteforeningens Blad

 • af Claus Grymer
  46,95 - 65,95 kr.

  "Han satte nålen på grammofonpladen, og da musikken strømmede ud i rummet følte han den sædvanlige undren over at han kunne få grammofonen til at afgive al denne skønhed.Den samme undren følte han når han såede sine blomster i haven.Blomster der var så smukke at ingen kunne se på dem at det var en pukkelrygget der havde drevet dem frem.Det var aldrig blevet en selvfølge for ham.Der var noget ufortjent ved blomsternes skønhed. Det var han blevet ved med at føle.Han forestillede sig at han ville have undret sig mindre hvis blomsterne havde været grimme og forkrøblede.Vanskabninger som han selv."Alle har en udfordring, de lever med, men ikke alle er lige villige til at acceptere det. Som pukkelrygget er ens handicap ikke til at skjule, og for romanens hovedperson forvandler hans selvhad sig til mistro ved andre mennesker. Det første lysglimt i hans liv kommer, da han møder en pige, der har accepteret sit eget handicap.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  46,95 kr.

  "Denne deres sidste pinse sammen skulle blive god. Gjorde hun sig umage kunne det blive hans lykkeligste."Og Agnes, en ældre præstekone, gør sig umage. Hun er syg til døden, men hendes mand, den tavse og indadvendte Johannes, må ingenting vide. Ikke endnu. Først vil hun give ham et par dage, hvor han kan hengive sig til den lykke, han så længe har ventet på.Sådan er "Lykkens Tjenerinde".En kvinde, der altid har ofret sig, altid været den overbærende. Men også glæden har hun kendt. Og det er i taknemmelighed, hun ser tilbage på sit liv.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  BREV OM LIVET OG DØDENVi hører at du er syg, bedstemor.Som du nok ved er jeg gravid, i sjette måned.Du kan stole på at jeg er tyk.Jordemoderen sir at fødslen skal være i maj.Måske blir det før, jeg tror det næsten – så tyk som jeg er.Du kan tro barnet sparker,Johannes kan også mærke det når han lægger en hånd på min maveVi håber at du snart blir rask, bedstemor."Claus Grymers digte tager udgangspunkt i hverdagen og de små situationer og tanker, den består af. Ægteskab, rengøring, sikkerhed, forår, fødsel og død. Alt sammen skal der være plads til på et eller andet tidspunkt i menneskets liv.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  "DAGEN EFTER1.jeg har aldrig set mennesker dagen efter nætter hvor de har haft samleje jeg ved ikke hvordan de ser ud kun at de ikke ser ud som nogen af dem jeg hver dag ser her i byen hvor jeg bor2.jeg besøger fremmede steder men aldrig ser jeg mennesker der natten før har haft samleje jeg forstår at man ikke har samleje når man dagen efter skal møde mig"I Claus Grymers digtsamling "Det tomme torv" tager vi blandt andet med en dreng til bryllup og lytter med på hans tanker, der hovedsageligt drejer sig om én ting: sex.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  10,95 kr.

  "GENSYNETDa vi ikke mere kunne se toget forlod vi perronen og gik ind i stationsbygningen vor søn var rejst jeg lod Solvej gå først hun vendte sig mod mig mens jeg lukkede døren og i dette øjeblik var det som om jeg så hende for første gang i mange år vi gik gennem ankomsthallen og ud til bilen kørte og da vi standsede ved rødt lys mærkede jeg at stilheden blev pågående og at jeg ikke anede hvad jeg skulle sigeSolvej knugede om sit lommetørklæde"I løbet af de korte, præcise digte i Claus Grymers digtsamling "Skjul" følger vi den første forelskelse i en fremmed kvinde, oplever kærligheden spire og ende i et ægteskab, hvor kvinden til slut igen forekommer fremmed.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  "DUFTENDE KROKUSI.Efter femten sekunder ved graven kommer bedstemor med den reglementerede udstødelse af suk nummer et. Hun placerer sine blomster foran gravstenen. Derefter reglementerede udstødelse af suk nummer to. Ifølge gældende regler kan jeg hermed indlede opbrudstrykning af hendes arm."Digtene i Claus Grymers digtsamling "Politibilerne" kredser blandt andet om døden og de små ritualer, der bygges op omkring den. Døden kan være så flyvsk et emne, og alligevel formår Claus Grymer at trække den ned på et dagligdags niveau ved at vise, hvordan tankerne kan behandle den.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  "Kræftpatienten Mathildenu blir dagen tømt for lys og fugle uden sang synker ned i mørke træer månen åbner sit øje på mørkets bund ligger Mathildes ansigt hvidt som bugen af en fisk det drejer langsomt bort fra vinduet mod lægen der klapper Annas kind og sir du bliver snart rask igen smiler til Mathilde og siger vær du blot ikke bange Mathilde smiler også"I "Måneøjet" fortæller Mathildes mand om sin kones kræftforløb, og hvordan det føles at se til fra sidelinjen, mens den person, man elsker højest, kæmper for at holde sig i live. Det triste og sørgmodige i digtet brydes af de mange smukke og varme øjeblikke, der stadig er plads til, selvom sygdommen fylder så meget.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  66,95 kr.

  "BuretSynne ser et billedeaf en gammel kone.Hun ser en gammel koneder vil fortælle om en brochehun mistede i 1931.Hun ser en gammel kone der ved at hun har fortalt om brochen før. Og hun ved at hun bør tie. Jeg bør tie, tænker hunmens hun fortæller.Ansigter vender sig bortfra billedet af den gamle kone.Det var hvad Synne ventede.Synne ser et billedeaf en gammel kone.Det er et billede af Synne.Billedet er hende bur.""Mens dagen lyser" består af en række digte om et pensionistægtepars daglige liv og indre liv. Dagen er ikke omme endnu. Det er livet heller ikke, men alligevel kan det ikke blive som før. Uanset hvor ihærdigt man forsøger at få tiden til at gå i stå.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  66,95 kr.

  Ejnar har modvilligt ladet sig pensionere fra embedet som præst før tid, efter han begyndte at gå i stå midt i prædikerne, huskede dårligere og dårligere og blev irriteret over de mindste ting. Nu går han op og ned af sin kone Agnete hele tiden, og det fører til gnidninger mellem ægteparret. Ordet senil er så skræmmende, men på et tidspunkt bliver en af dem nødt til at sige det."Sensommermørke" følger det gamle ægtepars forandrede tilværelse, mens de ser tilbage på minder, der viser, at ingen af problemerne kun er den enes skyld. En dag beslutter de at tage i familiens sommerhus, hvor mange af minderne blev skabt. Turen viser sig imidlertid at byde på ting, som ingen af dem havde forudset, og som det er svært for dem begge at håndtere.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  66,95 kr.

  "SønnenOgså denne dag er besøget hos mine forældre alt for kort så meget desto længere gør jeg håndtrykket da vi skilles og vil at de skal forstå det er min tak for alt hvad jeg skylder dem og det blir mere og mere mens jeg forsvinder ned gennem Jylland sammen med håbet om at deres tilgivelse alligevel kan nå mig."Claus Grymers digte handler om den midaldrende mand og hans forhold til de børn, der allerede er blevet voksne og selvstændige, og de forældre, der nu er gamle og har brug for ham på en ny måde.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  28,95 kr.

  "HANDet var i verdens sidste nat. Jeg gik med stjerneblæst mod min hat.Jeg så radiserne som jeg såede stod grønne i stjerneblæsten da du kom.Det var i verdens sidste nat jeg så at mine frø var blevet til radiser."Claus Grymers digte i "Ravnelys" bærer præg af melankoli såvel som håb. Naturen og de skiftende årstider går igen side om side med hverdagsbilleder af cigaretter, snitter og øl.Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  66,95 kr.

  "En mærkelig dag" består af fem noveller, der hver især fortæller om oplevelser, der er så skelsættende, at de ændrer hele karakterens videre liv. Novellerne er skrevet i en realistisk og lavmælt stil, hvilket gør dem særdeles nærværende og rørende.Ud over titelnovellen indeholder "En mærkelig dag" novellerne "Den hvide bil", "Ramt af lyset", "Hvad livet lærte mig" og "Et andet forår".Claus Grymer (1946) er en dansk forfatter og journalist. Han er uddannet journalist på Morsø Folkeblad og har en bifagseksamen i dansk fra Aarhus Universitet. Claus Grymer debuterede som forfatter i 1973 med digtsamlingen "Skjul", og siden da har han udgivet et væld af digtsamlinger, romaner og novellesamlinger.

 • af Claus Grymer
  114,95 kr.

  De to søstre, Helene og Gerda, vokser op på en præstegård i Jylland. Den ene – Helene – lyser og betager, den anden – Gerda – står i skyggen og betragter. Helene kan synge og optræde, hun er smuk og vittig, og drengene flokkes om hende. Gerda befinder sig i udkanten af det hele og følger Helenes triumfer og er bevidst om sine alt for få talenter. Men hun er god til at skrive, og en dag dukker journalisteleven Harald op. Han er betaget af Helene, men forelsker sig i Gerda. Lige så stille åbner tilværelsen sig for Gerda, og hun og Harald beslutter sig for at gifte sig. Det er som om det slet ikke kan være anderledes. Eller kan det?

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.